Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 12:31
IIHJ: Belgia ligger høyest i Europa men dødstallene for NJ og NY er dobbelt så høye som for Belgia.

Ja. Det kan godt hende at det mer naturlig å se på tallene til USA fra stat til stat, der man behandler USA litt som et kontinent ala Europa - der statene i USA representerer landene i Europa.

 

SP's Ola Borten Moe argumenterer for dette perspektivet her.

Problemet her er at man da må ilegge guvernørene mer ansvar for håndteringen av pandemien, noe som reduserer muligheten til å gå etter Trump.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 12:32)

fazz

Innlegg: 27419
fazz
04.08.20 12:36
xavi-maestro: Brasil ser ut til å ha roet seg mtp. antall døde per 100k innbygger, det samme har USA. Italia, Spania og til og med Belgia som troner desidert øverst ser ut til å få en oppsving nå. Vi får se - mulig svenskene kommer best ut til slutt! ;)

>>> Med utviklingen fra forrige uke ( 1000+ døde pr dag ) så vil USA passere Spania det øyeblikket de passerer 200.000-210.000 døde. Antagligvis i løpet av august. 


 

fazz

Innlegg: 27419
fazz
04.08.20 12:37
xavi-maestro: SP's Ola Borten Moe argumenterer for dette perspektivet her.

>>> Hvorfor har dette fyllerøret fra OBM egentlig blitt dratt frem igjen og igjen her inne som en slags fasit? Han roter jo så ekstremt mye. Hva er det som gir dette her noe mer tyngde enn en hvilken som helst gjennomsnittlig VGDer?

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
04.08.20 12:39
xavi-maestro: Problemet her er at man da må ilegge guvernørene mer ansvar for håndteringen av pandemien, noe som reduserer muligheten til å gå etter Trump.

Hvorfor det? Det er Trump som har myndighet til å fordele føderale ressurser. En av president Bush sine verste riper i lakken var den ineffektive føderale responsen etter orkanen Katrina

(Innlegget ble redigert 04.08.20 12:42)

Fernandovonarb

Innlegg: 5712
Fernandovonarb
04.08.20 12:41

Har denne snutten vært oppe her? Trump har hatt et lengre intervju i noe som ser ut som en HBO serie. Han er totalt ute å kjøre, og minner meg om en snurten barneskole elev. USA er ifølge Trump bedre enn hele verden når det gjelder å ha så lave dødsfall i Pandemien som herjer.

Folkflesk

Innlegg: 26970
Folkflesk
04.08.20 12:41
xavi-maestro: Problemet her er at man da må ilegge guvernørene mer ansvar for håndteringen av pandemien, noe som reduserer muligheten til å gå etter Trump.

Så man skal liksom ikke fokusere på at Trump gang på gang har bagatellisert viruset og bedrevet billig selvskryt og bløffmakeri istedenfor å prøve å spille en samlende rolle? Han har gjort en elendig innsats gjennom hele denne saken.

At du og Borten Moe er hårsåre på at Trump får sin velfortjente kritikk tror jeg andre bryr seg katta om.  

(Innlegget ble redigert 04.08.20 12:42)

Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
04.08.20 12:41
xavi-maestro: Det er mulig at han ikke i stor nok grad anerkjenner at antall bekreftet smittede KAN ha NOE med antall faktisk smittede å gjøre, men det blir igjen litt på utsiden. Det er faktisk et ganske viktig poeng at antall bekreftet smittede går naturlig opp med antall tester. Hvis man dermed bare ser på saken gjennom den ene linsen, kan man få et skjevt inntrykk av hvordan de ulike landene gjør det. Da skiller USA seg KRAFTIG ut, men det betyr overhode ikke at de FAKTISK skiller seg så kraftig ut. Han har helt rett her, og uavhengig av om han skjønner eller er klar over alle faktorene rundt hva antall bekreftet smittede antyder, så tar det ikke noe bort fra at det er riktig.
At han mener at det gjør noe med faktisk smittede hvorvidt man øker eller reduserer antall tester er selvfølgelig ikke riktig. Det er derfor han sier "kan se ut som". Han skjønner faktisk akkurat dette poenget.
Det han ikke skjønner, er hva antall døde per 100k innbyggere forteller. Når det er snakk om så store populasjoner og så mange mennesker som det nå er - sier faktisk det tallet det meste.
Jeg forstår ikke hvorfor ikke DET tallet er det desidert mest fremhevede og viktigste tallet på hvordan de ulike landene gjør det. Kan det ha noe å gjøre med at USA da ikke blir verstingen? De gjør det ikke særlig bra her heller, men det er ikke like juicy at USA og Trump er på 6. plass blant industrialiserte vestlige land sammenliknet med 1.

Hehe, antall faktisk smittede KAN ha NOE å gjøre med hvor mange positive tester man får. Den var fin.


Myndighetenes forståelse av pandemien og vilje til å gjøre og promotere effektive tiltak gir seg i neste omgang utslag i antall døde, så antall døde sett i forhold til befolkningen er ikke noe dumt parameter.


Jeg forstår dog ikke hvorfor det skulle være noen fordel om det ble fokusert mer på dette. USA er 10de verst om man ser på totaltallene, og hvor langt tilbake må man gå for å finne dager hvor USA ikke hadde betydelig flere nye dødsfall? 2 måneder?


Jo lenger tid som har gått, jo mer lederskap og tiltak har blitt en faktor i pandemien, jo dårligere har USA gjort det relativt til det meste av resten av den vestlige verden.

Orake1et3

Innlegg: 3774
Orake1et3
04.08.20 12:44
xavi-maestro: Det kan godt hende at den andre bølgen traff USA før Europa denne gangen, og at vi nå i Europa får en ny oppsving som USA har kommet over.

Nei, det kan ikke hende. USA er fortsatt ikke ferdig med den første bølgen. En "bølge" oppstår når smittetallene går ned for deretter opp igjen, slik at smittegrafen lager en bølge...


Så dårlig som Trump håndterer smitten er det liten fare for at USA vil møte en ny bølge. Smittetallene vil nok være stabilt høye og bare øke fremover. 

villevesten

Innlegg: 1187
villevesten
04.08.20 13:10

Xavi-m: « Det gjør ikke utsagnet vi snakket om opprinnelig nå feil likevel. Må ikke gå i den fella.»


Enig i det, men en kan jo begynne å lure på om han egentlig selv vet hva han sier eller mener

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
04.08.20 14:17
xavi-maestro: Du er en redelig type!

Jeg er ikke det, men det er viktig at du tror det. :)

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
04.08.20 14:28
xavi-maestro: USA har fått pepper for at de har så voldsomt mange "bekreftet smittede" og dette blir brukt som hovedargument for hvorfor Trumpadministrasjonen har håndtert pandemien dårlig.

Mnja, som du selv sier så er antallet smittede langt fra hele historien. Antall tester og antall døde per capita, mangelen på en overordnet plan for testing/sporing/isolering, mangelen på en overordnet plan for stenging/åpning, dobbeltkommunikasjon, etc, er viktige deler av helheten. Hvis du ser på de landene som sies å ha gjort det bra, og hva de har gjort som USA ikke har gjort, så kan det forklare den massive kritikken.

Jompa

Innlegg: 14764
Jompa
04.08.20 14:44
Romlingane: Mnja, som du selv sier så er antallet smittede langt fra hele historien. Antall tester og antall døde per capita, mangelen på en overordnet plan for testing/sporing/isolering, mangelen på en overordnet plan for stenging/åpning, dobbeltkommunikasjon, etc, er viktige deler av helheten. Hvis du ser på de landene som sies å ha gjort det bra, og hva de har gjort som USA ikke har gjort, så kan det forklare den massive kritikken.

Kommunikasjonen har vært elendig og til tider farlig. Det er greit at man ønsker å spre et positivt budskap, men dette er ikke noe man bare kan ønske bort. Eller som magisk forsvinner av seg selv. De så hva som skjedde i Asia og Europa. En annen President ville kommunisert annerledes og bedre (døh). 

Det er helt åpenbart at USA har gjort det veldig dårlig sammenlignet med de aller fleste land. I tillegg til at de hadde bedre forutsetninger til å demme opp med tanke på at Asia og Europa ble rammet først. Det han skryter av er at han stoppet flyvninger til og fra Europa og Asia, men når smitten allerede herjer i landet kan man ikke lene seg tilbake og være fornøyd med seg selv.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 14:51)

Jompa

Innlegg: 14764
Jompa
04.08.20 14:46
Orake1et3: Nei, det kan ikke hende. USA er fortsatt ikke ferdig med den første bølgen. En "bølge" oppstår når smittetallene går ned for deretter opp igjen, slik at smittegrafen lager en bølge...

Det er vel sannsynlig at det har vært en nedgang. Antall smittetilfeller hadde en svak nedgang, før den steg igjen, men da må man også ta høyde for at testingen har tiltatt i denne fasen, så man fanger opp flere saker. Uansett, det blir mest bare et definisjonsspørsmål. Det er kanskje bedre å gå bort fra bølgebegrepet, og heller se på dette som at vi har demmet opp for den første bølgen, men som innimellom klarer å bryte igjennom. I hvert fall her hjemme. I USA virker det å herje overalt.  

Og det er vel litt sånn man antar at vi må håndtere dette frem mot en vaksine. Utbrudd vil skje, slik vi også opplever her hjemme, men at vi fremover skal "ri" på stadig mindre bølger, og at det ikke kommer en ny stor bølge som overstiger den første.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 14:50)

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
04.08.20 14:56

Egentlig er ikke den enorme testingen i USA nødvendig. De har verken planer eller mulighet til å spore eller slå ned noe som helst på dette tidspunktet.


Donald var for raskt ute med tiltakene sine. 

Maradona_123

Innlegg: 23097
Maradona_123
04.08.20 15:01
GreySerpent: Egentlig er ikke den enorme testingen i USA nødvendig. De har verken planer eller mulighet til å spore eller slå ned noe som helst på dette tidspunktet.

Land med mye testing håndterer krisen gjerne atskillig bedre enn andre, men det handler vel om å gjøre mye testing de første ukene, USA gjør mye testing nå, men de gjorde kanskje ikke det i Mars/April? 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 15:03
Brezjnev: Hehe, antall faktisk smittede KAN ha NOE å gjøre med hvor mange positive tester man får. Den var fin.
Myndighetenes forståelse av pandemien og vilje til å gjøre og promotere effektive tiltak gir seg i neste omgang utslag i antall døde, så antall døde sett i forhold til befolkningen er ikke noe dumt parameter.
Jeg forstår dog ikke hvorfor det skulle være noen fordel om det ble fokusert mer på dette. USA er 10de verst om man ser på totaltallene, og hvor langt tilbake må man gå for å finne dager hvor USA ikke hadde betydelig flere nye dødsfall? 2 måneder?
Jo lenger tid som har gått, jo mer lederskap og tiltak har blitt en faktor i pandemien, jo dårligere har USA gjort det relativt til det meste av resten av den vestlige verden.

Hehe, ja - men for å utdype det første punktet. Antall faktiske smittede har naturligvis mye å gjøre med ANDEL positive tester ift. negative. Men hvis man bare ser på ANTALL positive tester alene, så behøver det ikke å si så mye om antall faktiske smittede. Men hvis du ser på totalt antall testede i USA, så har de en andel positive på 10%, dette til tross for at de tester en mindre andel av befolkningen enn UK (naturlig nok) som ligger på 3% positive tester.


Samtidig ser vi denne merkelige skjevheten i antall døde per. 100k innbygger mellom disse landene. UK har nesten 68 per 100k, mens USA har nesten 47. Det skulle vel heller vært omvendt, så man må nok ta tallene med en fin liten dose salt og.


Fordelen med å fokusere på antall døde per 100k innbygger og antall døde generelt er jo fordi det ligger masse informasjon i det tallet. Det sier noe om smittespredningen. Jeg vil anta at man med et utvalg på mange, mange millioner kan begynne å gjøre gode anslag på hvor mange som er og har vært smittet i et land basert på det tallet. Viruset har jo en slags "dødsrate" som vi vel må anta at er stabil i alle vestlige land når utvalget er så stort.


F.eks. kan vi se på antall døde, dersom viruset har en dødelighet på 1%, så har USA en smittespredning på ca. 4,5% av befolkningen - ca. halvparten av England. Sier ikke det noe om håndteringen av viruset, sammenliknet med UK? Er ikke det bedre mål på faktisk spredning enn antall positive tilfeller, eller andel positive mot negative tilfeller?


Jeg vil i hvert fall tro at det er færre feilkilder ved å se på antall døde. Likevel, vi har jo sett at land teller døde forskjellig og. Belgia f.eks. har visstnok sett på alle dødsfall der vedkommende har vært smittet med coronaviruset som corona-dødsfall.


Videre vet vi jo ikke sikkert hvor mye hvert av tiltakene gir av effekt. Vi vet ikke hvor mye de dumme utspillene til Trump gir av effekt. Vi vet at det er masse usikkerhet i målingene. Vi vet at det er masse politikk involvert, fra alle kanter. Vi vet generelt så utrolig lite, både om den faktiske situasjonen,hva slags virkemidler som faktisk virker og ikke, hva slags virkemidler Trump skal lastes for og ikke i et land som USA og evt hvordan de han kan lastes for ville utspilt seg - at jeg vil være ekstremt reservert mot å braute ut om "Trump har latt 150 000 mennesker dø" osv. 


Dersom USA faktisk lykkes i å utvikle en vaksine innen dette året er omme, slik Fauci hevder er veldig sannsynlig, så vil naturligvis Trump ta mye av æren for det og at han gjennom sine metoder har reddet uhorvelig mange liv. Da blir spøsmålet, hvor mye av det er til ære for Trump? Hvilken myndighet har han til å påvirke den prosessen? 


Det er et så stort multivariat problem alt dette her, med så mye usikker og uvitenhet at det hele bare blir en politisk suppe. Vi kan være helt enig om at Trump har sagt veldig mye dumt, ikke fremstått "samlende" for hele landet, vinglet (ikke så rart) osv, men til hvilken effekt vet vi helt enkelt ikke.


 

Maradona_123

Innlegg: 23097
Maradona_123
04.08.20 15:04

Trump skryter fortsatt av aksjemarkedet


Hvem er det som gir han råd, hvem mener at dette er smart?


Millioner arbeidsledige, folk står i fare for å bli kastet ut av hjemmene sine, millioner har koronavirus, og han skryter av aksjemarkedet? Blir det mer virkelighetsfjernt? 


Ingen bryr seg om slikt nå, med unntak av trickle-down folkene. 


 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 15:10
villevesten: Xavi-m: « Det gjør ikke utsagnet vi snakket om opprinnelig nå feil likevel. Må ikke gå i den fella.»
Enig i det, men en kan jo begynne å lure på om han egentlig selv vet hva han sier eller mener

Akkurat dér er det ingen tvil altså.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 15:14
Romlingane: Mnja, som du selv sier så er antallet smittede langt fra hele historien. Antall tester og antall døde per capita, mangelen på en overordnet plan for testing/sporing/isolering, mangelen på en overordnet plan for stenging/åpning, dobbeltkommunikasjon, etc, er viktige deler av helheten. Hvis du ser på de landene som sies å ha gjort det bra, og hva de har gjort som USA ikke har gjort, så kan det forklare den massive kritikken.

Ja, men bildet er enda større enn det. USA startet sent med testing, men den har skutt i været og de kan neppe klandres for antall gjennomførte tester nå. Det samme kan sies om respiratorer.

 

Overordnet plan for sporing, isolering, stenging og åpning er nok særdeles vanskelig å gjennomføre i et land med det systemet USA har konsekvent og timet nok til at det kan gi den effekten vi HÅPER at det gir (er fortsatt ikke klart hvorvidt alle disse sentrale tiltakene faktisk har noen signifikant effekt på epidemier - og om det skal være håp om effekt bør det i hvertall være en særdeles konsistent implementering - som er veldig vanskelig i USA).

 

Dobbeltkommunikasjon har det vært endel av, noe som KAN ha gitt utslag - vi vet ikke.

 

Må nevnes at Fauci tidlig etter det store utbruddet i USA var klar på at stater må handle ulikt pga svært ulik smittespredning. USA er nok vanskelig, kanskje umulig, å mobilisere som en enhet.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 15:15)

zetta

Innlegg: 13409
zetta
04.08.20 15:25
Folkflesk: Så man skal liksom ikke fokusere på at Trump gang på gang har bagatellisert viruset

msm har jo selv bagatellisert viruset gjennom BLM. Det er litt av et hykleri å anklage Trump for dårlig håndtering

zetta

Innlegg: 13409
zetta
04.08.20 15:27
Brezjnev: hvor langt tilbake må man gå for å finne dager hvor USA ikke hadde betydelig flere nye dødsfall?

smittetallene eksploderte etter BLM. Det er oppsiktsvekkende snålt å bare fokusere på Trump uten å analysere BLMs rolle her

Antiteist

Innlegg: 6062
Antiteist
04.08.20 16:14
Fernandovonarb: Har denne snutten vært oppe her? Trump har hatt et lengre intervju i noe som ser ut som en HBO serie. Han er totalt ute å kjøre, og minner meg om en snurten barneskole elev. USA er ifølge Trump bedre enn hele verden når det gjelder å ha så lave dødsfall i Pandemien som herjer.

Ja, jeg la til en link til hele intervjuet i forrige side.

Folkflesk

Innlegg: 26970
Folkflesk
04.08.20 16:34
zetta: smittetallene eksploderte etter BLM. Det er oppsiktsvekkende snålt å bare fokusere på Trump uten å analysere BLMs rolle her

Så pga demonstrasjoner av andre så skal man ikke fokusere på en totalt inkompetent president som aldri har tatt viruset seriøst og satt maksimalt press på stater for å gjenåpne før det har vært forsvarlig?

Argumentasjonen din minner om vissvasset til Borten Moe, som prøver å si at man må fokusere på guvernørene istedenfor Trump.

Blir det ikke litt slitsomt i lengden å beskytte denne udugelige fyren ved henvise til andre? Det er han som skal forestille å være landets president.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 16:38)

Maradona_123

Innlegg: 23097
Maradona_123
04.08.20 16:38
Folkflesk: Så pga demonstrasjoner av andre så skal man ikke fokusere på en totalt inkompetent president som aldri har tatt viruset seriøst og satt maksimalt press på stater for å gjenåpne før det har vært forsvarlig?

Demonstrasjonene er forøvrig langt fra ferdige, nå kommer det store demonstrasjoner mot at millioner kan bli kastet ut av sine hjem over der.


Sånn kan det gå når kongressen er udugelig, så vi har bare sett begynnelsen på sosial uro.


Klart, enkelte vil bare si at alt er ANTIFA/SOROS/DEEP State sin skyld, istedet for å se på de faktiske problemene. 

Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
04.08.20 16:42
zetta: smittetallene eksploderte etter BLM. Det er oppsiktsvekkende snålt å bare fokusere på Trump uten å analysere BLMs rolle her

Nå var jo de lock-downs som USA gjennomførte såpass lite effektive at de aldri hadde kontroll på spredningen, men det er klart at store folkemengder er dårlig smittevern. Selv om det brukes masker.

 

Det ville derfor vært fint om USA hadde en president som evnet å adressere problemet med rasisme i landet på en måte som roet gemyttene og minimerte antall rasende personer med demonstrative tilbøyeligheter.

 

Ikke den presidenten USA faktisk har, som tenkte at dette var en fin anledning til å vekke opp supporterne sine og dermed booste sjansene for gjenvalg, og således valgte å fyre opp stemningen og hisset til metaforiske kultur- og rasekrig.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 16:46)

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
04.08.20 16:46
broren_til_noen: Er det plutselig snudd trill rundt? Det er da minst 500 sider i denne tråden der alt dreide seg om andelen smitta, og hvor lave de amerikanske tallene var i forhold til resten av landene?

Hehehe. Å diskutere med en trumpist er det samme som å tre en makk inn på en angel mitt på svarte natta iført plastvotter innsmurt i olje. Det er ikke enkelt, bare prøv.

vetalt11

Innlegg: 720
vetalt11
04.08.20 16:50
Corvus: Herlig generalisering. Er alle muslimer terrorister også?
Les dette og prøv å våkne opp litt:

Helt på linje med Borten Moe jeg, når jeg sier de er retards er det basert på reiser til usa, og erfaringer med amerikanere i jobbsammenheng. 


Se på hvordan de holder på der borte nå, idioter.

Rhabagatz

Innlegg: 31768
Rhabagatz
04.08.20 16:55
zetta: smittetallene eksploderte etter BLM

Riktig, men i andre delstater....

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 17:02
Brezjnev: Ikke den presidenten USA faktisk har, som tenkte at dette var en fin anledning til å vekke opp supporterne sine og dermed booste sjansene for gjenvalg, og således valgte å fyre opp stemningen og hisset til metaforiske kultur- og rasekrig.

Eksakt hvordan gjorde han det egentlig?


Ved ikke å underkaste seg alt BLM forlanget og stod for? Skal man altså bli tvunget bokstavelig talt ned i knestående mot egen vilje og mot sannheten for å unngå spredning?


Det er mye jeg er uenig med Trump om, og han har sagt satans mye hinsides idiotisk ifb. med pandemien, men ifb. med BLM og håndteringen der er jeg nær sagt 100% på linje med han.

zetta

Innlegg: 13409
zetta
04.08.20 17:37
Brezjnev: Det ville derfor vært fint om USA hadde en president som evnet å adressere problemet med rasisme i landet på en måte som roet gemyttene og minimerte antall rasende personer med demonstrative tilbøyeligheter.

Jada, skyv alt ansvar over på Trump. Det antydes ikke engang at BLM bør holde seg i skinnet. Hvor er refsen av dem?

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg