Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
04.08.20 18:03
xavi-maestro: Eksakt hvordan gjorde han det egentlig?

Lafayette Square-hendelsen og dagene som ledet opp til den er illustrerende.


Militære styrker brukes for å beskytte presidentboligen, der det kunne vært brukt ordinært politi. På et tidspunkt var store menneskemengder samlet i en fredelig protest utenfor. Disse demonstrantene drives bort med tåregass, batonger og hester.


Slik at presidenten kan spankulere over plassen, flankert og fulgt av justisministeren, forsvarsministeren, landets høyeste militære leder (som til alt overmål var i kampuniform) samt en drøss med minions. Poenget var åpenbart å "vise styrke", og det ble gjort på en måte Augusto Pinochet ville nikket anerkjennende til.


I etterkant ingen beklagelser, intet som kunne vært gjort annerledes, alt var hunky dory. 

Kokuhaku

Innlegg: 4648
Kokuhaku
04.08.20 18:06
Rhabagatz: Vel, dette er samme problematikk som med norske journalister eller ansatte i justissektoren. Det finnes i grunn tre forklaringer, som alle spiller inn: Seleksjon, predisposisjon og adaptasjon. Seleksjon går ut på at det er prosesser som gjør at enkelte profiler blir valgt. Dette kan forklare at konservative faller ut (de forsker på "feil" ting, eller de klarer seg ikke sosialt). Men den samme mekanismen gjør seg gjeldende med motsatt fortegn blant ledere i næringslivet og kan være årsak til overrepresentasjon av jøder og underrepresentasjon av svarte. Kjønn kan også være en faktor. Predisposisjon går på hvem som, søker en slik karriere. Her er det typiske autoritære politimannen et godt eksempel. Konservative kan kanskje ha, eller i økende grad ha fått, andre ambisjoner enn akademisk karriere i myke fag. Dermed kan endringen forklares i at det har skjedd en endring i rekrutteringsgrunnlaget, det er få konservative studenter å rekruttere fra. Dette er en selvforsterkende effekt - jo rødere rykte fagene får, desto færre konservative starter på studiene. Adaptasjon er den siste faktoren. Her snakker vi om at man blir formet av miljøet, eller at man får nye perspektiver. Her kan det tenkes at det er en endring i konservativ tankegang - bort fra kunnskapssøken og vitenskap - som har fått forskerne til å endre politisk oppfatning. En hypotese, men det kan så absolutt være en medvirkende årsak. Poenget mitt er at dette nok ikke er så enkelt som at konservative forskere "fryses" ut. Men det er interessant at man bruker venstresidens mangfold-argumentasjon. Typisk konservativ tanke er at den beste forskeren skal ansettes, uansett kjønn, rase og politikk.

Det er klart, det du viser her er et utvalg generelle fagbaserte (store) variabler. Jeg anerkjenner selvfølgelig de mekanismene, men det forandrer ikke på tilstandene jeg viser til, da jeg heller ikke mener at det utelukkende skyldes eksplisitt utfrysning. 

For å si det litt simpelt, kan jeg jo si: Ja, ikke rart konservative ikke søker seg til de jobbene når de vet deres kollegaer ikke engang vil spise lunsj ved dem. 

Litt mindre simpelt: kanskje skoleledelsen burde ta ansvar ved å korrigere miljøet slik at konservative finner det mer appellerende å arbeide der, dvs. at de opplever interesse og rom for deres ideer uten å gå på eggskall - hvilket mange moderate på den liberale siden hevder selv de sliter med. Det er ledelsen på skolene som har sviktet på så mange felt ved å ikke være voksne i møte med radikale narsissister i alle aldere. 

For greia er at det har lenge vært en voldsom konflikt mellom radikal venstre og sentrum-venstre, etter min og mange andre i det mer moderate området ser vi hvor like de radikale på venstresiden er de på høyresiden: Det er simpelthen voksne mennesker som det er grunnleggende umulig å før dialog med alle den tid de er uvillige til å se utenfor egen brønn. Og de har i grunn lite å gjøre på institusjoner hvor læring og dannelse er målet.

Jeg har brukt altfor mye tid på youtube for å følge antifa-miljøet - lenge før Trump ble valgt - og min oppfatning er at det drittmiljøet med røde capser (som det dels var da, og som det i alle fall har blitt nå) vokste frem som antifas motpol - det var en respons. Og det er derfor så mange moderate peker på at antifa og lignende har vært den største gaven (den radikale) høyresiden kunne be om. 

Måten antifa og øvrige radikale har oppført seg på overfor lærere og øvrige elever var rett og slett motbydelig - liksom mange studenter under og etter Vietnam-krigen amerikanske behandlet amerikanske soldater som søppel etter sin innsats basert på ekstreme generaliseringer. Og fra et klasseperspektiv, som en skulle tro var i deres interesse, var det da, og også nå, verdt å merke seg at ofte de mer velstående slapp å krige pga. sin bakgrunn. 

Dessverre har disse søppelmenneske og deres ideologi fått fotfeste i det amerikanske skolesystemet. 

 

(Innlegget ble redigert 04.08.20 18:16)

Corvus

Innlegg: 26241
Corvus
04.08.20 19:54
Maradona_123: Kriminalitet? Eksisterer ikke, bare å la være med rapportering.

Noe ala Norge med andre ord, hvor man sluttet å føre statistikk over knivstikking omtrent i det øyeblikk knivstikkingepisoder eksploderte, kort tid etter den enorme innvandringen i 2015...


 

mcdermott

Innlegg: 66704
mcdermott
04.08.20 19:54

--- Tydelig at Trump aldri så på Yosemite Sam da han var yngre 


Trump Stumbles Over the Word ‘Yosemite’ During Bill Signing https://nyti.ms/31i22Bh

MP62

Innlegg: 1273
MP62
04.08.20 20:24

Han gjorde ikke akkurat noen god figur under intervjuet som ble vist på TV2 Nyhetskanalen nå. Han mente at man ikke kunne bruke prosentvis andel av befolkningen som måletall for koronasmitte og dødsfall. Nå har han malt seg selv så grundig opp i et hjørne at han ikke en gang klarer å lure seg selv lenger. 

https://youtu.be/zaaTZkqsaxY

(Innlegget ble redigert 04.08.20 20:28)

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
04.08.20 21:21
Rhabagatz: Riktig, men i andre delstater....

Det finnes jo mange som driver med fjernhealing. 

Da eksisterer det sikkert en eller annen form for fjernsmitte også. 

Vi får vente og se hva zetta kan greie ut for oss. 

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
04.08.20 21:35
zetta: Jada, skyv alt ansvar over på Trump.

Vil du snart være brydd med å sette deg inn i hvem som faktisk er president i USA?!


Man skyver ikke ansvar noe sted da alt ansvar ligger på den sabla undermåleren som ikke er seg sitt ansvar bevisst.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
04.08.20 21:49

Idag er det ikke bare Trump som får på kjeften. 
The Lincoln Project utvider til også å - endelig - sette Mitch McConnel, storebroren til Satan sjøl, i gapestokken. 

Måtte de få nok amerikanere til å forstå hva det er for slags gjennomkorrupte jævler som sitter og styrer nå. 

Maradona_123

Innlegg: 23097
Maradona_123
04.08.20 21:59
broren_til_noen: Måtte de få nok amerikanere til å forstå hva det er for slags gjennomkorrupte jævler som sitter og styrer nå.

Mitch kommer nok til å sitte inntil han dør(og skilpadder kan ha veldig lange liv), vi snakker tross alt om Kentucky her.

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
04.08.20 22:02

Historisk skiller det 101 år, hos Trump og FOX er vi på dags dato.


Man må nesten lure på om Adolf fikk sine ideer fra amerikanske reklameoppslag.


Hverken kinesere, japanere, maurere, tyrkere, mongoler, negere, semitter eller noen av afrikansk blod og herkomst kan bo på denne plass - Lake Street Frontage - i Minneapolis anno 1920.


https://twitter.com/BeschlossDC/status/1288565782818021378

aIseboy

Innlegg: 8882
aIseboy
04.08.20 22:05
zetta: smittetallene eksploderte etter BLM. Det er oppsiktsvekkende snålt å bare fokusere på Trump uten å analysere BLMs rolle her

Med en oppegående president som i det minste forsøkte å opptre samlende (i stedet for å bidra til økt splittelse og sinne), så hadde vi ikke fått slike opptøyer i utgangspunktet. 

Som Trump selv har sagt: Ansvaret ligger til syvende og sist på øverste sjefen, og sjefen - det er presidenten. (nå sa han riktig nok dette da Obama var president, men like fullt) 

aIseboy

Innlegg: 8882
aIseboy
04.08.20 22:13
broren_til_noen: Idag er det ikke bare Trump som får på kjeften. 
The Lincoln Project utvider til også å - endelig - sette Mitch McConnel, storebroren til Satan sjøl, i gapestokken.  Måtte de få nok amerikanere til å forstå hva det er for slags gjennomkorrupte jævler som sitter og styrer nå.

Pokker meg på tide!

Trump har vi forstått for lenge siden har alvorlige personlighetsforstyrrelser/kognitiv svikt. Man kan forstå hans handlemåter 

De logrende bikkjene av noen republikanere finnes det ingen unnskyldning for. Jeg tenker først og fremst de som (med rette) advarte sterkt mot undermåleren før valget, men snudde 180 grader etter at han ble GOP sin kandidat. 

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
04.08.20 22:30

Nå blir straks amerikanske unger tvangssendt på skolen og de kommer til å bringe uønskede gjester med hjem og kommer til å smitte sin familie slik at de eldste står for dauen i en endeløs loop takket være presidentens toskeskap.

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
04.08.20 22:57

Somebody should try to explain to Trump that Covid-19 didn’t exist until 2019. It’s not possible to develop a test for a disease that doesn’t exist.


Lykke til - de som gidder. Det samme gjelder fehuene som heier på.


Den dagen de kan få inn i hue at det faktisk må eksistere ett hull i båten før man kan tette det, er stort fremskritt nådd.


 

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
04.08.20 23:10

Tre menn og en baby er vel en film de fleste har sett som de må gjenoppleve igjen og igjen og igjen.

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
04.08.20 23:14

2016: Trump told a West Virginia rally: “If I win, we’re going to bring those miners back. You’re going to be working your asses off!” 


2020: Coal production is at its lowest level in >50 Years.


Promises made; promises kept?

Maradona_123

Innlegg: 23097
Maradona_123
04.08.20 23:17
Viracocha: Promises made; promises kept?

Nei, men...profits made, profits kept, for de aller rikeste i landet altså, i motsetning til alle andre.

Så noe har de da lykkes med, trickle-down economics har vært en stor suksess for de rike. 

(Innlegget ble redigert 04.08.20 23:18)

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
04.08.20 23:24

USA vet hva de står overfor, hvis de ønsker covid fløyten har de valget og vaksinen, valget og vaksinen og valget og vaksinen.


Hvis de ikke tar til vettet nå kommer de til å drasse coviden med seg i årevis for døgenikt-presidenten er en handlingslammet kujon fullstendig ute av stand til å agere.

ElIngles

Innlegg: 2165
ElIngles
04.08.20 23:28
Viracocha: 2016: Trump told a West Virginia rally: “If I win, we’re going to bring those miners back. You’re going to be working your asses off!” 2020: Coal production is at its lowest level in >50 Years.

Promises made, promises broken.


Begynner å bli en del.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 23:53
Brezjnev: Lafayette Square-hendelsen og dagene som ledet opp til den er illustrerende.
Militære styrker brukes for å beskytte presidentboligen, der det kunne vært brukt ordinært politi. På et tidspunkt var store menneskemengder samlet i en fredelig protest utenfor. Disse demonstrantene drives bort med tåregass, batonger og hester.
Slik at presidenten kan spankulere over plassen, flankert og fulgt av justisministeren, forsvarsministeren, landets høyeste militære leder (som til alt overmål var i kampuniform) samt en drøss med minions. Poenget var åpenbart å "vise styrke", og det ble gjort på en måte Augusto Pinochet ville nikket anerkjennende til.
I etterkant ingen beklagelser, intet som kunne vært gjort annerledes, alt var hunky dory.

Dette holder ikke for meg altså. Ja, han brukte mye makt ifb. med denne opptreden utenfor det hvite hus, hvor han med tung symbolbruk skulle vise at ingen får lov til å brenne ned st. george kirken - etter en drøy uke med voldsomme protester, hærverk, lynsjing av uskyldige butikk- og forretningseiere som ville stoppe plyndringen av deres arbeidsplass osv. Flere bygninger var brent til grunne, en rekke nasjonale symboler hadde blitt revet ned.

 

Ja, sikkert litt overkill med millitære, tåregass, batonger og hester, men det er ikke snakk om bruk av dødelig våpen eller dødelig makt mot disse demonstrantene, slik Augusto Pinochet var kapabel til. Enig at det er litt i overkant, men vi må samtidig ikke miste fatningen hva sammenlikninger angår. Totalt sett var dette en symbolsk handling som jeg i utgangspunktet har stor forståelse for, men som ideelt sett kunne vært gjort noe mer dempet og likevel oppnådd samme effekt. Lett å si nå.

 

Alt i alt, i min bok, holder ikke dette til å fremstille håndteringen av BLM og de voldsomme opptøyene disse har startet, manet frem og oppfordret til på den måten du gjør først her.

 

Tvert imot skulle jeg ønske han var enda mer kritisk til BLM og deres sak. Jeg skulle ønske han ikke nikket like mye som han gjør ifb. med den såkalte rasismen de anklager politiet for. Hver gang han blir spurt, svarer han at han ikke liker at de svarte blir skjevt behandlet sammenliknet med hvite og at dette er noe USA som land må ta tak i. Det er feil, og jeg skulle ønske han hadde baller nok til å ta den kampen. Jeg opplever at han blir noe påvirket av at så mange har blitt lurt inn i denne massesuggesjonen, slik at han også vil please dem noe.

(Innlegget ble redigert 04.08.20 23:55)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
04.08.20 23:56
ElIngles: Promises made, promises broken.
Begynner å bli en del.

Du kan si mye om Trump altså, men sammenliknet med den gjengse politiker, er ikke han verstingen hva valgflesk angår. Han har faktisk gjennomført oppsiktsvekkende mye av det han har sagt at han skulle gjennomføre - så kan man heller la seg forferde av dét.

kval

Innlegg: 14759
kval
05.08.20 07:38
xavi-maestro: Du kan si mye om Trump altså, men sammenliknet med den gjengse politiker, er ikke han verstingen hva valgflesk angår.

Nå er det valgkamp i USA og det er i valgkamp at valgflesket serveres. Hva handler det om? - Tidligere kunne man si: It's the economy, stupid! Men ikke nå. Nå heter det: It's the virus, stupid!

 

Hva gjør så denne stupide presidenten? Han lar være å sette seg inn i hva dette er for noe. Han overdriver, skryter og lyver daglig. Han serverer fett flesk med løgner om at han har viruset under kontroll og at USA er best i verden på dette.

 

Når han blir konfrontert med at det stadig dør 1 000 amerikanere hver dag svarer han: It is what it is! Slik svarer en som gir blaffen i de katastrofale tilstandene i landet fordi han kun er opptatt av sin egen navle - sitt eget gjenvalg. Det skal dø 100 000 flere amerikanere før valget er avgjort. It is what it is! 

 

"It is what it is" også når det gjelder presidentens fiasko i håndteringen av viruset og hans ustoppelige løgner. Eller rettere sagt: He is what he is! - Og det er fett flesk som sitter fast i halsen.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 07:41)

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
05.08.20 08:11
Kokuhaku: Dessverre har disse søppelmenneske og deres ideologi fått fotfeste i det amerikanske skolesystemet.

Generelt bør man være skeptisk til forskning som presenteres av eller betales av tenketanker, uansett hvilke ideologier de måtte ha. En bør også være skeptisk til magasiner, nettsteder, etc, som skryter av volum, kvalitet, leserskare, sannferdighet, etc, uansett hvilken ideologi de måtte ha.


Nå har jeg sett litt mer på de to "studiene" du linket til. Den første gjaldt 40 av USAs 4-5000 universiteter. Det er godt mulig at den ene prosenten er representativ for helheten, men artikkelen virker lite troverdig. Den andre artikkelen kan du lese mer om her.

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
05.08.20 08:13
xavi-maestro: Dette holder ikke for meg altså.

Hva skal til for at en statleder kan kalles fascist, diktator eller korrupt?

Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
05.08.20 08:18
xavi-maestro: Dette holder ikke for meg altså.

Nei vel.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
05.08.20 09:44
Romlingane: Hva skal til for at en statleder kan kalles fascist, diktator eller korrupt?

Hvis vedkommende tilintetgjør ytrings- og trykkefriheten ved å forfølge, torturere og/eller tar livet av meningsmotstandere,  forhindrer valg ved hjelp av millitær makt, har fullstendig makt til å ta alle avgjørelser selv uten å måtte gå via flertallsordninger, tar inn mesteparten av inntektene til befolkningen og bruker det på personlig utvikling, styrer alt av produksjon og forsyningslinjer, ikke lar befolkningen bevæpne seg, forfremmer dem som kan betale for seg... Jeg kan sikkert fortsette.

 

Trump er naturligvis overhode ikke i nærheten av å være noen av de 3 begrepene du nevnte her.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 09:47)

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
05.08.20 10:04

En rablende gal, og så feig at det garantert er straffbart, mann har uttalt seg igjen.  

Og jeg kommer aldri til å komme over: 

"We've been through two beautiful world wars."  

Jeg har sett småstein med større og mer intelligent ordforråd. 


Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg