Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Rusten

Innlegg: 2217
Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
05.08.20 14:15
xavi-maestro: Trump er naturligvis overhode ikke i nærheten av å være noen av de 3 begrepene du nevnte her.

Han lyver så det renner av ham, så hva han sier han gjør og hva han sier han er kan man ikke stole på.


At han er korrupt er det liten tvil om. At han ikke er noen rendyrket fascist eller diktator er det heller ingen tvil om. Men la meg bare få lov å gjenta det jeg skrev etter den famøse fotoseansen foran kirken:


Mandag kveld, med fire amerikanske flagg bak seg, truet Trump med å bruke militæret mot det amerikanske folket. Etterpå gikk han over gata for en fotosession utenfor en historisk kirke mens han holdt en bibel opp-ned. Væpnet politi måtte først rydde vei blant fredelige demonstranter og journalister med tåregass og gummikuler.


Han liker militære parader, han liker å sette navnet sitt på bygninger, han liker å ansette familiemedlemmer, han liker hyllingssamlinger, han liker å rakke ned på media, han liker å true med å fengsle politiske motstandere, han liker ikke internasjonalt samarbeid og han omgir seg med nikkedukker. Det er i det hele tatt lite som skiller Trump fra fascister og diktatorer.

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
05.08.20 14:17
Orake1et3: Alle må se dette intervjuet. Mannen er gal!

Og når både The Guardian og The Telegraph har noe som nærmer seg enighet, så kan man gå ut fra at det er riktig.

Kalle73

Innlegg: 55017
Kalle73
05.08.20 14:18
Romlingane: At han er korrupt er det liten tvil om. At han ikke er noen rendyrket fascist eller diktator er det heller ingen tvil om. Men la meg bare få lov å gjenta det jeg skrev etter den famøse fotoseansen foran kirken:

Nei, det er han rett og slett for dum til. Men med rett smiger vil han være den ypperlige marionett for folk som vil bringe USA i en mer totalitær retning.

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
05.08.20 14:49
-PEPE-: Bussjåfør og fagforeningslederen Nicolás Maduro Moros, født 23. november 1962 i Caracas, Venezuela, fyller alle de kriteriene, kunne nevnt flere men har ikke tid til voksenopplæring akkurat nå, felles for de alle er at de befinner seg i sosialistiske marxistiske udemokratiske stater, noen med iblandet religion oppi det hele som f.eks Iran. Fornøyd?

Vås.


Dette har vært diskutert før.


Som du sikkert vet, så florerte det det av antikommunistiske diktaturer i blant annet Sør-Amerika på siste halvpart av 1900-tallet. Nå er det heldigvis bedre. Diktaturer er en vederstyggelighet, uansett hvor i det politiske landskapet de har sitt utspring.


Når du har tid til voksenopplæring så kan du gå gjennom denne listen og sjekke om påstanden om at "felles for de alle er at de befinner seg i sosialistiske marxistiske udemokratiske stater, noen med iblandet religion oppi det hele" faktisk stemmer.

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
05.08.20 15:18
Romlingane: Dette har vært diskutert før.

Og så, er du en følge-sau med bjelle på?

 

Følgt en litt på nyheter fra Venezuela, så ser alt annet enn hyggelig ut.

Og hvilke partier i Norge tror du heiet på Chavez, når han kom til makten?

Forøvrig her har du en demokratier Indeks fra verden, men gode underbyggende kilder, Venezuela legger helt ned på 140 plass av 167 land, plassert rundt hvor Afghanistan.

 

https://en.wikipedia.org/wiki/Democracy_Index

(Innlegget ble redigert 05.08.20 15:39)

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
05.08.20 16:21
-PEPE-: Og hvilke partier i Norge tror du heiet på Chavez, når han kom til makten?

Chavez var da ingen diktator. Han vant valgene sine på en korrekt måte. Problemet var at han ødslet bort hele statskassa og litt til for å vinne valgene så når kassa var tom måtte Maduro ta i bruk udemokratiske midler for å beholde makta. Ikke ulike Trump dette radarparet.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
05.08.20 16:29
-PEPE-: Forøvrig her har du en demokratier Indeks fra verden, men gode underbyggende kilder, Venezuela legger helt ned på 140 plass av 167 land, plassert rundt hvor Afghanistan.

Forøvrig ligger USA kun på 5 plass i Amerika på lista du linker til. Bak Canada, Uruguay, Chile og Costa Rica

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
05.08.20 17:15
IIHJ: Chavez var da ingen diktator. Han vant valgene sine på en korrekt måte. Problemet var at han ødslet bort hele statskassa og litt til for å vinne valgene så når kassa var tom måtte Maduro ta i bruk udemokratiske midler for å beholde makta. Ikke ulike Trump dette radarparet

Trump liker ikke sosialisme, han nevnte dette i sin State of the Union tale blant annet.


Partido Socialista Unido de VenezuelaPSUV, is a socialist political party in Venezuela


IHJ, Chavez og Maduro er fra samme parti, fascisten og diktatoren Maduro som ble valgt inn i 2014 og æret grunnleggeren Chavez.


Det landet som har av de største oljeforekomstene i verden er kjørt på ræva av marxistene og sosialistene, skikkelig shithole.

Fago

Innlegg: 4829
Fago
05.08.20 17:17
xavi-maestro: , men når jeg ser på Fox tillater de i hvertfall motstemmer.

Nei, det gjør de ikke.

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
05.08.20 17:18
-PEPE-: Forøvrig her har du en demokratier Indeks fra verden, men gode underbyggende kilder, Venezuela legger helt ned på 140 plass av 167 land, plassert rundt hvor Afghanistan.

When you have time to adult teaching, you can go through this list and check if your assertions that "felles for de alle er at de befinner seg i sosialistiske marxistiske udemokratiske stater, noen med iblandet religion oppi det hele" actually is correct.

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
05.08.20 17:19
IIHJ: Forøvrig ligger USA kun på 5 plass i Amerika på lista du linker til. Bak Canada, Uruguay, Chile og Costa Rica

Men foran 16 Europeiske land, og du mente vel 25 plass.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
05.08.20 17:23
-PEPE-: og du mente vel 25 plass.

Nei

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
05.08.20 17:26
-PEPE-: IHJ, Chavez og Maduro er fra samme parti, fascisten og diktatoren Maduro som ble valgt inn i 2014 og æret grunnleggeren Chavez.
Det landet som har av de største oljeforekomstene i verden er kjørt på ræva av marxistene og sosialistene, skikkelig shithole.

Men Chavez var ingen diktator. Han førte bare en ansvarsløs politikk. Stikk motsatt av feks Norge. Vi ligger jo på topp i demokrati indexen din også.

JRza

Innlegg: 15499
JRza
05.08.20 17:33
-PEPE-: sosialisme

Men Trump støtter en sosialdemokrat (som har tilhørt et sosialistisk parti tidligere) i Venezuela. Han liker en sosialist/sosialdemokrat i Mexico.


Merkelig hvordan man kan like og mislike det samme, avhengig av hva man får ut av det. 

cruisecontrol

Innlegg: 3436
cruisecontrol
05.08.20 17:34
GreySerpent: Lol
CNN gir Mercedes-dama masse taletid, hvor hun ikke klarer å svare for seg. Og du gulper opp løgner. Lugenpresse hører fortiden til.

Hvor har jeg gulpet opp løgner???


 


Hvem er denne Mercedes dama du prater om?

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
05.08.20 17:41
cruisecontrol: Hvem er denne Mercedes dama du prater om?

En i Trumps stab som får masse tid på CNN....

CryniX

Innlegg: 13051
CryniX
05.08.20 18:10
GreySerpent: OMFG. Ikke visste jeg at Borten Moe var så borte.

Ola Borte No.

CryniX

Innlegg: 13051
CryniX
05.08.20 18:48
xavi-maestro: Det jeg mener med løgnaktig fremstilling er å fremstille dette som at Trump mener at hvis de tester færre, så er det færre amerikanere som får covid-19.

Det er ikke en løgnaktig fremstilling, det er presidentens egne ord.

Jeg skjønner det er enkelt å misforstå mtp. hans fortid, nåtid og fremtid som notorisk løgner.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
05.08.20 19:18
Orake1et3: Godt å se at en del medier har gått tilbake til at nyheter skal være riktig og at løgner blir korrigert.

Ja, når de på samme dag peprer og krydrer både McConnell og Steve Cortes må noe være i sving.

Og heldigvis har vi i tillegg The Lincoln Project som idag, og det er fanken meg på tide!, tar for seg riksklysa Jared Kushner.  

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
05.08.20 19:25
cruisecontrol: Hvor har jeg gulpet opp løgner???
 
Hvem er denne Mercedes dama du prater om?

Jøss, glemte du helt å se på linken jeg la ut før du - altså helt på suveren kunnskapsløs autopilot - kom med det vanlige tilbakestående vrøvlet om løgner og fake news? 

CryniX

Innlegg: 13051
CryniX
05.08.20 19:45
xavi-maestro: Ok. Når folk, media og politikere vurderer ulike lands respons på viruset, ser de veldig raskt på "bekreftet smittede" og baserer vurderingen på det.
USA har fått pepper for at de har så voldsomt mange "bekreftet smittede" og dette blir brukt som hovedargument for hvorfor Trumpadministrasjonen har håndtert pandemien dårlig.
Når Trump svarer med at hvis de hadde "testet færre", så ville de hatt "færre cases", mener han at de har så mange bekreftet smittede fordi de er det landet i verden som tester DESIDERT flest. Motsatt betyr det at hvis de hadde hatt dårligere testkapasitet, så ville det sett ut som at de gjør det bedre.
Hele poenget er at antall bekreftet smittede langt ifra forteller hele historien.

For å ta det siste avsnittet ditt først - jeg er helt enig, isolert sett.

Problemet her er at Trump ikke forstår at man må gjøre noe med kriteriene før man har et valid sammenligningsgrunnlag overfor andre nasjoner. Den eneste måten å gjøre det fair på er å sammenligne antall døde/smittede fordelt på befolkningstall. 

USA har en større populasjon enn stort sett hele verden, og har offisielt sett et helsevesen som er bedre rustet til å takle en slik pandemi bedre enn de to eneste landene i verden med høyere populasjon. Testingen i India og Kina er ikke i nærheten, offisielt sett, av hva den er i USA, og det har spesielt ikke India noen forutsetning for å klare heller. Dermed er det, slik du sier, helt riktig at antall bekreftede smittede ikke forteller hele historien. Mørketallene er nok vanvittige i mange land med stor populasjon eller dårlig utbygd helsevesen, men jeg vil tippe at USA også sliter med enorme mørketall til tross for at de har rekordmange tester (i antall, ikke fordelt på populasjon).

Og det er nettopp kriteriene man må ta stilling til dersom man skal sammenligne krisehåndteringen på tvers av nasjoner. Jeg synes det er mye mer interessant å se nasjoner som har sånn ca. like mange testede/smittede per 1m innbyggere, og sammenligne det med antall døde/intensiv-innlagte man finner per 1m innbyggere. Hva er det som gjør at enkelte land ligger på omtrent samme nivå når det gjelder smittede per innbygger, men markante forskjeller når det kommer til døde per innbygger?

USA har i skrivende stund testet ca 18,7% av befolkningen, landene som ligger nærmest har testet 19,7% (Litauen) og 18% (Qatar). Jeg erkjenner at jeg ikke er noen racer på helsepolitikken i noen av disse landene, men det må da være en årsak til at det dør henholdsvis 16,2 ganger så mange per innbygger i USA ift. Litauen, og 7,7 ganger så mange per innbygger i USA ift. Qatar? Det eneste vestlige landet som gjør det dårligere enn USA i antall døde sett opp mot høy prosent av antall testede er Storbritannia, og de får på pukkelen for sin håndtering. 

Det er garantert haugevis av variabler her som verken du, jeg eller andre på forumet kjenner til. Nasjoner som underrapporterer smittede/dødsfall og overrapporterer tester, forutsetningene for å overleve på sykehus i ett land kontra et annet, hvor godt rustet landet var mtp. beredskap og fulle kriselagere osvosv., lista er lang.

Jeg synes også det er interessant å se utviklingen i USA. La oss fordumme dette litt og ta to konkrete datoer som eksempler her; 21. april dør 2,749 amerikanere av covid-19 samtidig som 26,243 amerikanere blir smittet. Spoler vi frem til 24. juli dør de 1,162 amerikanere, men hele 78,446 blir registrert smittet. Forenkler man tankegangen veldig her vil man si at man isolert sett har gjort en gradvis bedre jobb med  de som er bekreftede smittet, siden antall dødsfall har sunket som en stein i samme tidsperiode. Man har kanskje gjort seg noen erfaringer fra andre nasjoner, innad i landet og at man har tilegnet seg mer og mer kunnskap om viruset, som jo er ganske logisk å tro.

Mitt poeng her er at Trumps vurdering av USAs arbeid ikke henger på greip, rett og slett fordi sammenligningsgrunnlaget han benytter er ikke-eksisterende fordi han ikke tar høyde for populasjonstall. Selvfølgelig er USA "best" på antall, når de har høyest antall. 
For å dra en spinnvill parallell - det blir som om Therese Johaug skulle vunnet 3-mila i Kollen, mens en kenyaner kommer på andreplass. Isolert sett har Johaug vært den beste, men forutsetningene tatt i betraktning er det kenyaneren som har klart seg best.

Xavi7

Innlegg: 10276
Xavi7
05.08.20 19:49
CryniX: Problemet her er at Trump ikke forstår at man må gjøre noe med kriteriene før man har et valid sammenligningsgrunnlag overfor andre nasjoner. Den eneste måten å gjøre det fair på er å sammenligne antall døde/smittede fordelt på befolkningstall.

Dette er mer enn nok forklaring for alle andre enn nesegruse Trump-fanatikere, som han du prøver å forklare dette for. Glem det. Det går ikke inn uansett. Bortkastet tid.

Maradona_123

Innlegg: 23096
Maradona_123
05.08.20 19:59

Hører at kongressen i USA vurderer å ta en måneds ferie snart, selv om de ikke skulle komme med noen ny krisepakke først.


Det blir sikkert.....populært. 

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
05.08.20 20:37
JRza: Men Trump støtter en sosialdemokrat (som har tilhørt et sosialistisk parti tidligere) i Venezuela. Han liker en sosialist/sosialdemokrat i Mexico.

Blir som og si at man ikke kan ha o.k. forhold med en person selv om man ikke står for det samme politisk, ganske sikkert på at du selv har venner/o.k forhold med personer som ikke samsvarer med ditt egen politiske ståsted.

 

M.a.o. dårlig argument fra deg.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 20:47)

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
05.08.20 21:05
-PEPE-: M.a.o. dårlig argument fra deg.

Trump gratulerte Kinas president når han sikret seg embedet for livstid. 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
05.08.20 21:11
CryniX: For å ta det siste avsnittet ditt først - jeg er helt enig, isolert sett. Problemet her er at Trump ikke forstår at man må gjøre noe med kriteriene før man har et valid sammenligningsgrunnlag overfor andre nasjoner. Den eneste måten å gjøre det fair på er å sammenligne antall døde/smittede fordelt på befolkningstall.  USA har en større populasjon enn stort sett hele verden, og har offisielt sett et helsevesen som er bedre rustet til å takle en slik pandemi bedre enn de to eneste landene i verden med høyere populasjon. Testingen i India og Kina er ikke i nærheten, offisielt sett, av hva den er i USA, og det har spesielt ikke India noen forutsetning for å klare heller. Dermed er det, slik du sier, helt riktig at antall bekreftede smittede ikke forteller hele historien. Mørketallene er nok vanvittige i mange land med stor populasjon eller dårlig utbygd helsevesen, men jeg vil tippe at USA også sliter med enorme mørketall til tross for at de har rekordmange tester (i antall, ikke fordelt på populasjon). Og det er nettopp kriteriene man må ta stilling til dersom man skal sammenligne krisehåndteringen på tvers av nasjoner. Jeg synes det er mye mer interessant å se nasjoner som har sånn ca. like mange testede/smittede per 1m innbyggere, og sammenligne det med antall døde/intensiv-innlagte man finner per 1m innbyggere. Hva er det som gjør at enkelte land ligger på omtrent samme nivå når det gjelder smittede per innbygger, men markante forskjeller når det kommer til døde per innbygger? USA har i skrivende stund testet ca 18,7% av befolkningen, landene som ligger nærmest har testet 19,7% (Litauen) og 18% (Qatar). Jeg erkjenner at jeg ikke er noen racer på helsepolitikken i noen av disse landene, men det må da være en årsak til at det dør henholdsvis 16,2 ganger så mange per innbygger i USA ift. Litauen, og 7,7 ganger så mange per innbygger i USA ift. Qatar? Det eneste vestlige landet som gjør det dårligere enn USA i antall døde sett opp mot høy prosent av antall testede er Storbritannia, og de får på pukkelen for sin håndtering.  Det er garantert haugevis av variabler her som verken du, jeg eller andre på forumet kjenner til. Nasjoner som underrapporterer smittede/dødsfall og overrapporterer tester, forutsetningene for å overleve på sykehus i ett land kontra et annet, hvor godt rustet landet var mtp. beredskap og fulle kriselagere osvosv., lista er lang. Jeg synes også det er interessant å se utviklingen i USA. La oss fordumme dette litt og ta to konkrete datoer som eksempler her; 21. april dør 2,749 amerikanere av covid-19 samtidig som 26,243 amerikanere blir smittet. Spoler vi frem til 24. juli dør de 1,162 amerikanere, men hele 78,446 blir registrert smittet. Forenkler man tankegangen veldig her vil man si at man isolert sett har gjort en gradvis bedre jobb med  de som er bekreftede smittet, siden antall dødsfall har sunket som en stein i samme tidsperiode. Man har kanskje gjort seg noen erfaringer fra andre nasjoner, innad i landet og at man har tilegnet seg mer og mer kunnskap om viruset, som jo er ganske logisk å tro. Mitt poeng her er at Trumps vurdering av USAs arbeid ikke henger på greip, rett og slett fordi sammenligningsgrunnlaget han benytter er ikke-eksisterende fordi han ikke tar høyde for populasjonstall. Selvfølgelig er USA "best" på antall, når de har høyest antall. 
For å dra en spinnvill parallell - det blir som om Therese Johaug skulle vunnet 3-mila i Kollen, mens en kenyaner kommer på andreplass. Isolert sett har Johaug vært den beste, men forutsetningene tatt i betraktning er det kenyaneren som har klart seg best.

Ja, det er mange måter å se situasjonen på, og bare fantasien stopper oss i plausible feilkilder. En annen feilkilde jeg vil fremheve er dødsrapporteringen. Hvilke kriterier skal ligge til grunn for å kalle det covid-19 dødsfall? En stor andel av de døde har havnet i livets siste fase, flere er på randen av å dø uavhengig av covid-19, andre er ikke på randen, men dør av en annen grunn med covid-19 - men rapporteres som pga covid-19 osv. 

 

Det er mulig disse feilkildene forsvinner med et stort nok utvalg, men det har vært oppe som tematikk i medier flere ganger. En faktor som antyder at noe er rivruskende galt ift. dødsrapporteringen, er situasjonen i USA oppmot situasjonen i UK. På en side har USA langt færre døde per 100k innbygger, men en langt høyere andel positive tester. Viruset har en stabil dødelighet og med så mange smittede burde dødsantallet fortelle det meste om antall smittede.

 

Når det kommer til ditt poeng med Trumps vurdering av USAs arbeid, så henger det stadig vekk ikke på greip nei - helt enig. Han er til tider helt på jordet. Å måle antall døde opp mot antall bekreftet smittede er et elendig mål på hvordan det går, og jeg tror faktisk ikke han forstår hvorfor. Litt som jeg sa lenger opp, han minner om en gammel forvirret mann som har fått veldig tungt for det.

 

Men når det kommer til den ene smale saken om hvorvidt han mener at flere blir smittet som en konsekvens av at de tester mer, så mener han faktisk ikke det. Jeg er enig i at det er feil å kutte ned testing for å se bedre ut, men å dra det så langt som at han mener at det blir færre faktisk smittede som følge av færre testede blir idiotisk. Da mister man huet i sin lyst til å sverte han - og da går man på en smell. Igjen, "give the devil his due" er visdomsord som aldri har vært mer aktuelt enn akkurat nå.

(Innlegget ble redigert 05.08.20 21:17)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
05.08.20 21:12
Xavi7: Dette er mer enn nok forklaring for alle andre enn nesegruse Trump-fanatikere, som han du prøver å forklare dette for. Glem det. Det går ikke inn uansett. Bortkastet tid.

Jeg har ikke sett én eneste en her inne som har ment at den måten å se dødstallene på er riktig eller logisk.

Orake1et3

Innlegg: 3774
Orake1et3
05.08.20 21:14
CryniX: Mitt poeng her er at Trumps vurdering av USAs arbeid ikke henger på greip, rett og slett fordi sammenligningsgrunnlaget han benytter er ikke-eksisterende fordi han ikke tar høyde for populasjonstall. Selvfølgelig er USA "best" på antall, når de har høyest antall.

Det mest skremmende med det siste Trump-intervjuet er at man kan få inntrykk av at han tror på tullet sitt selv. Tidligere har jeg lagt godvilja til og tenkt at han ønsker å manipulere sekten sin, men han virket så hjelpeløs når han ble grillet om disse tallene at jeg lurer på om han ikke skjønner bedre. I tilfelle er han steindum og det er like skummelt som en manipulator.


Tallene på Covid-19 er forøvrig veldig enkle: USA har håndtert krisen helt bemerkelsesverdig dårlig. Mtp ressursene tilgjengelig er de dårligst i verden med god margin.

Klikk for å gå tilbake til toppen