Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
aIseboy

Innlegg: 8882
aIseboy
06.08.20 09:28

Også Facebook, som tidligere har uttalt at de ikke har planer om å opptre som "moralsk politi" (med et stikk til Twitter), har sett seg nødt til å stoppe enkelte løgner som flommer ut fra Trump og kampanjen hans.


Man må av og til klype sg i armen. US Commander in Chief, og samtidig ett av verdens verste nettroll.


Gir jo forøvrig mening hvorfor 99% av alle nettroll digger fyren hemningsløst.. 

Rhabagatz

Innlegg: 31768
Rhabagatz
06.08.20 09:37
Romlingane: Tirsdag:
Donald Trump made an unsubstantiated claim that the massive explosion in Beirut was a bomb attack during a press briefing at the White House. When asked why he called the blast an attack, not an accident, the president said that he had met with generals who felt it was 'a bomb of some kind'. Soon after, CNN quoted Pentagon officials as saying there was no evidence of any attack, raising the question of where Trump got his information.
Onsdag:
“I can tell you whatever happened, it’s terrible. But they don’t really know what it is. Nobody knows yet,” he said. “How can you say accident? Somebody ... left some terrible explosive-type devices and things around perhaps. Perhaps it was that. Perhaps it was an attack. I don’t think anybody can say right now.” “I’ve heard it both ways,” he added.
Dette er Trump i et nøtteskall. Slenger ut tankeløse og grunnløse påstander i hytt og pine. Senere kommer han med tåpelige bortforklaringer og prøver å så tvil om hva som er fakta med nye grunnløse påstander.

Dette er i alle tilfeller god gammeldags geopolitikk. Man utnytter de muligheter det gir. Snart kommer det "etterretningsrapporter" som kobler dette til Hizbollah og Iran, tenker jeg. På den annen side, det tar nok ikke lang tid før noen andre peker på Israel...

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
06.08.20 09:45
Rhabagatz: Dette er i alle tilfeller god gammeldags geopolitikk. Man utnytter de muligheter det gir. Snart kommer det "etterretningsrapporter" som kobler dette til Hizbollah og Iran, tenker jeg. På den annen side, det tar nok ikke lang tid før noen andre peker på Israel...

Jeg skal ærlig innrømme at det første jeg tenkte da jeg hørte om eksplosjonen var at det var et angrep. Men jeg skjønte jo fort at det var en ulykke.

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 09:51
Romlingane: Jeg svarte:
Tja, vi kan godt se på USA isolert.
5% av verdens befolkning og 25% av verdens smittede. Det første smittetilfellet var 21. januar.
99 dager senere var 1 million amerikanere smittet.
43 dager senere var 2 millioner amerikanere smittet.
28 dager senere var 3 millioner amerikanere smittet.
16 dager senere var 4 millioner amerikanere smittet.
Antallet smittede øker med nesten 3000 pr time.
Antallet døde øker med over 1000 pr dag.

Det sier seg vel selv at når en tester mer så vil en finne mer.


U.S. skiller seg ikke ut i forhold til EU i sin helhet, så hva er det med denne hyper-ventileringen? U.S. bad EU good 


Jeg blir alltid misstenksom når folk rakker ned på U.S., når de kunnet ha løftet bias trynet sitt litt Øst for Norge, til ett land de kaller for Sverige, med flere døde pr.capita en U.S.


Demokratstyrte New York og New Jersey står alene for 1/3 av U.S. totale dødsfall, sikker mye grunnet at myndighetene der sendte covid19 pasienter tilbake til sykehjemmene. De blir vel allerede nå saksøkt for dette.


 

kval

Innlegg: 14762
kval
06.08.20 09:51
Romlingane: Dette er Trump i et nøtteskall. Slenger ut tankeløse og grunnløse påstander i hytt og pine. Senere kommer han med tåpelige bortforklaringer og prøver å så tvil om hva som er fakta med nye grunnløse påstander.

Ja. Han gidder ikke skaffe seg kunnskap og fakta om sakene. Dette er en leder som ikke har sans for tydelig og klar tale. Det er generelt tåkeprat, selvmotsigelser og kuvendinger. Han vil ha ryggen fri når han forsøker å appellere til alle. Så krydrer han det hele med uhemmet skryt av seg selv og ubegrunnede anklager mot hvem som helst. 

 

 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 09:52)

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
06.08.20 09:58
-PEPE-: Demokratstyrte New York og New Jersey står alene for 1/3 av U.S. totale dødsfall, sikker mye grunnet at myndighetene der sendte covid19 pasienter tilbake til sykehjemmene. De blir vel allerede nå saksøkt for dette.

Fake News og Propaganda fra Høyresiden!!!


Dette har vært oppe utallige ganger før, men det er hele tiden noen som prøver seg. Utdebattert.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 10:10
Romlingane: Ptro! Du skrev:
Dette vet vi jo - å bruke grafer for å sammenlikne virustrenden i 5 svært ulike land og tro at alle bølger du ser på den kan tilskrives administrasjonenes håndtering fra dag til dag er neppe særlig realistisk (ref. tidligere samtaler idag om feilkilder) Jeg svarte:
Tja, vi kan godt se på USA isolert.
5% av verdens befolkning og 25% av verdens smittede. Det første smittetilfellet var 21. januar.
99 dager senere var 1 million amerikanere smittet.
43 dager senere var 2 millioner amerikanere smittet.
28 dager senere var 3 millioner amerikanere smittet.
16 dager senere var 4 millioner amerikanere smittet.
Antallet smittede øker med nesten 3000 pr time.
Antallet døde øker med over 1000 pr dag. Så svarte du:
Ja, men her kommer vi tilbake til dette med testing igjen. De tester desidert flest, og får derfor desidert flest tilfeller. Det er selvfølgelig et viktig poeng, uavhengig av om et corona-fehue i det hvite hus også sier det. Og da svarte jeg:
Per capita, hvordan er det med antall testede, smittede og døde, følges kurvene ad eller er det et misforhold?
Og hvordan er sammenligningen med andre land?
Med alle mulige forbehold om at forskjellige land kan rapportere forskjellig, så er det de tallene det vi har å forholde oss til. Nå skriver du:
Det blir noe annet.
Det du skrev før dette, handlet ikke om andel, men antall. Først sier du at det er urealistisk å sammenligne land og så kommer du selv med en sammenligning med andre land. Utviklingen i USA, isolert sett, eller utviklingen i USA sammenlignet med andre land; du må forholde deg til minst én av dem.

Hehe, men du så ikke på USA isolert når du nevnte at de har 25% av verdens bekreftet smittede. Det var mht. til den sammenlikningen av USA med resten av verden jeg drar frem testmengden. Jeg sier ikke at du ikke kan sammenlikne noen ting. Antall tester kan du da sammenlikne. Jeg antar at det ikke ligger særlig med feilkilder i testingen som ikke utliknes med store kvanta.

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 10:17
Romlingane: Fake News og Propaganda fra Høyresiden!!!
Dette har vært oppe utallige ganger før, men det er hele tiden noen som prøver seg. Utdebattert.

Igjen ser vi din tilnærming til ikke å ta til deg fakta, som den gode følgesauen du er.

 

La oss se litt på kilden som NRK og TV2 mye har brukt, du vet venstrepropaganda kanalene i Norge.

U.S. dødsfall pr. Stat.

New Jersey alene har dobbel så mange dødsfall som Florida, og da med Florida med en eldre befolkning.

 

 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 10:20)

aIseboy

Innlegg: 8882
aIseboy
06.08.20 10:17
Romlingane: Fake News og Propaganda fra Høyresiden!!!

Kan vi bli enige om å kalle dem alt. right/ytre høyregrøft/nasjonalistene/Trumpistene?

Å generalisere disse inidividene som høyresiden, blir like nøyaktig som å sidestille Jonas Gahr Støre med Tjen Folket eller Pål Steigan. 

BlackEagle

Innlegg: 51257
BlackEagle
06.08.20 10:25
Romlingane: Bjellesauen er den som leder an.

Tommeltom...

Mvh

BE
tidligere sauebonde

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 10:26
aIseboy: Kan vi bli enige om å kalle dem alt. right/ytre høyregrøft/nasjonalistene/Trumpistene?

Kan vi ikke kalle dere de venstreradikale suppehuene, premium følgesauer.

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
06.08.20 10:28
xavi-maestro: Hehe, men du så ikke på USA isolert når du nevnte at de har 25% av verdens bekreftet smittede. Det var mht. til den sammenlikningen av USA med resten av verden jeg drar frem testmengden. Jeg sier ikke at du ikke kan sammenlikne noen ting. Antall tester kan du da sammenlikne. Jeg antar at det ikke ligger særlig med feilkilder i testingen som ikke utliknes med store kvanta.

Men utviklingen i USA, hva vil du si at den viser om håndteringen av pandemien i USA?

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 10:31
BlackEagle: Vel, er det korrekt at du 05.08.20 kl. 23:00 skrev "Han har kalt dette viruset en grusom pest fra dag 1"? Er det korrekt at du 05.08.20 kl. 23:51 skrev "Han har stort sett vært konsekvent i å betegne viruset som farlig" - hvori uttrykket "STORT SETT" finnes? Hvis det ikke er korrekt, vil det være prisverdig om du gjør forumet oppmerksom på hvori eventuelle feil ligger. Hvis det derimot er korrekt, kan jo enhver ta stilling til om de to utsagnene er ensbetydende eller ikke. Mvh BE

Det er ingenting i innlegget ditt som ikke isolert er korrekt - la oss gjøre det klart.


Det som derimot blir veldig lite, hmm, korrekt - er ditt valg av fokus her.


Jeg responerte på Fago som sa (jeg kan også legge inn dato og tid hvis du ønsker):


"Hva har Trump sagt om coronaepidemien hele tiden? Annet enn bagatellisering?"


Relatert til den uttalelsen sa jeg helt korrekt som du sier to litt ulike ting:


"Han har kalt dette viruset en grusom pest fra dag 1" (som jeg i neste innlegg rettet på litt og sa "greit, dag 5" (med en noe sarkastisk tone fordi noen dager spiller ikke noen rolle for poenget))

og

"Han har stort sett vært konsekvent i å betegne viruset som farlig"


I møte med dette har du to valg.


1: Du kan holde på slik du gjør nå og lage en sak ut av semtantikken, at jeg - ja - sa to ting som ikke er 100% ensbetydende. At jeg på sett og vis gikk fra å mene at han ved 100% av tilfellene beskrev det som veldig farlig, til noe omkring 95% av gangene (ref. stort sett).


2: Du kan se på det opprinnelige utsagnet som hevder at Trump ikke har gjort annet enn å bagatellisere epidemien, altså aldri (0%) beskrevet viruset som farlig eller problematisk - og videre tenke at 


"hvor er det mest rimelig at jeg legger inn innsatsen min her? På en relativt uvesentlig semantisk tvetydighet av xavi-maestro hvorpå begge utsagnene peker nær sagt i samme retning og svarer godt på det han opprinnelig svarte på? Eller skal jeg fokusere på den helt hinsides håpløse og feilaktige påstanden han svarte på?"

Hvis du da tenker at det er mest rimelig av deg å bruke kreftene på å gå i dybden på min tvetydighet her, så kommer jeg tilbake til det jeg skrev helt i starten av dette innlegget - ja, det du skriver er helt korrekt isolert sett - MEN det er et veldig lite korrekt valg av fokus fra din side. Det oser i såfall forutinntatthet.


 

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 10:31
Romlingane: Dette har vært oppe utallige ganger før, men det er hele tiden noen som prøver seg. Utdebattert.

Igjen kommer det der med voksenopplæring, har igrunn ikke tid til dette vaset, og jeg er ikke som andre, om jeg har tid vil ikke noe som jeg er uenig i stå utdebattert.


Nååå, klarte du helt på egenhånd i leksjon nr.2 og finne ut av at Sverige har flere døde en U.S. pr.capita?

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
06.08.20 10:32

Har Texas John blitt forvandlet til en frosk?

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
06.08.20 10:33

Joda, de tester mer, men all den tid de bruker helt opp til 14 dager på å analysere prøvene er jo hele testinga meningsløs siden smitta folk da har vimsa omkring i 14 dager og smitta til høyre og venstre.  

Myndighetene har derfor ikke en sjans i helsike til å klare å drive noen som helst form for smittesporing.  

De får riktignok en oversikt over hvor mange som er smitta på den aktuelle datoen, men that's it.  
Tallene øker for hver dag de ikke er i stand til å bedrive noen smittesporing.  

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 10:35
Romlingane: Men utviklingen i USA, hva vil du si at den viser om håndteringen av pandemien i USA?

Som jeg skrev tidligere - jeg forholder meg ekstremt reservert til å ilegge myndigheter av land en bestemt andel ansvar for smittespredningen i landet. Dette fordi forskningen omkring hvilken effekt sentrale tiltak har er veldig mangelfull pdd.

Videre har vi alle disse feilkildene i datene vi har snakket om, samt den utrolig utfordringen det er i et føderalt system som USA å mobilisere landet som en enhet.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 10:36)

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 10:38
Tyrmann: Har Texas John blitt forvandlet til en frosk?

Texas John?

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
06.08.20 10:39
-PEPE-: New Jersey alene har dobbel så mange dødsfall som Florida, og da med Florida med en eldre befolkning.

Og hva så? Tyskland har en befolkning på 83.810.530, 214.104 smittede, 9.245 døde og har testet 8.586.648 mens Florida har en befolkning på 21.477.737, 502.739 smittede, 7.627 døde og har testet 3.820.683.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
06.08.20 10:40
Tyrmann: Har Texas John blitt forvandlet til en frosk?

Tja, det er da en veldig lik kvekking? 

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
06.08.20 10:43
xavi-maestro: Videre har vi alle disse feilkildene i datene vi har snakket om, samt den utrolig utfordringen det er i et føderalt system som USA å mobilisere landet som en enhet.

"Jeg antar at det ikke ligger særlig med feilkilder i testingen som ikke utliknes med store kvanta."


 

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 10:45
Romlingane: "Jeg antar at det ikke ligger særlig med feilkilder i testingen som ikke utliknes med store kvanta."

Riktig? Igjen, du spør meg om hva jeg mener om den generelle håndteringen av hele epidemien. Altså forhindre smittespredning, dødsfall opp mot konsekvenser for landet, økonomien og liv. Du spør om noe ekstremt sammensatt som jeg umulig har forutsetninger for å ha noe særlig mening om (i motsetning til mange her inne), mens det du nå viser til er en isolert ting som er veldig konkret og lett å holde oversikt over. Du kan naturligvis sammenlikne antall tester mellom land isolert.

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
06.08.20 10:47
Tyrmann: Har Texas John blitt forvandlet til en frosk?

Har ikke det vært åpenbart hele tiden?

Xavi7

Innlegg: 10278
Xavi7
06.08.20 10:49

Har Texas blitt eksludert fra det gode selskap for en av sine utallige hinside ytringer og gjennoppstått som den frogen he is? 

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
06.08.20 10:50
xavi-maestro: Du kan naturligvis sammenlikne antall tester mellom land isolert.

Ikke så lenge USA, curtesy Jared Kushner, ikke har noen plan bak testinga.

Andre land har hatt et solid system for testing, raske analyser og svar, og deretter smittesporing og eventuelle karantenepålegg.

I USA foregår det kun testing. 

Så du kan bare sammenlikne til krampa tar deg. USA kommer ut på bånn uansett.

Romlingane

Innlegg: 17550
Romlingane
06.08.20 10:50
xavi-maestro: Igjen, du spør meg om hva jeg mener om den generelle håndteringen av hele epidemien. Altså forhindre smittespredning, dødsfall opp mot konsekvenser for landet, økonomien og liv. Du spør om noe ekstremt sammensatt som jeg umulig har forutsetninger for å ha noe særlig mening om

Har du virkelig aldri påstått noe om USAs håndtering av pandemien?

aIseboy

Innlegg: 8882
aIseboy
06.08.20 10:51
-PEPE-: Kan vi ikke kalle dere de venstreradikale suppehuene, premium følgesauer.

Akkurat hva du og dine medinnsatte på galehuset kaller andre får ingen gjort noe med.

Jeg henvendte meg til en antatt oppegående person, så vennligst se bort fra det jeg skrev. 

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 10:51
broren_til_noen: Joda, de tester mer, men all den tid de bruker helt opp til 14 dager på å analysere prøvene er jo hele testinga meningsløs siden smitta folk da har vimsa omkring i 14 dager og smitta til høyre og venstre.

Nå vet jeg ikke helt hvor du har 14 dager fra, må være en fake news boble du har dette fra, ellers så er det vel mye det samme problemet flere andre land har, U.S. skiller vel seg ikke ut i så måte ville jeg tro.


Det som skiller seg ut er å sende eldre syke covid19 pasienter tilbake til sykehjemmene, dette er helsemyndighetene og Andrew Mark Cuomo m.f. i Demokratstyrte New York og New Jersey sin feil.


Hvor mange tusen liv kunne en ha blitt spart for her? 30 - 40 tusen?

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 10:52
Romlingane: Tirsdag:
Donald Trump made an unsubstantiated claim that the massive explosion in Beirut was a bomb attack during a press briefing at the White House. When asked why he called the blast an attack, not an accident, the president said that he had met with generals who felt it was 'a bomb of some kind'. Soon after, CNN quoted Pentagon officials as saying there was no evidence of any attack, raising the question of where Trump got his information.
Onsdag:
“I can tell you whatever happened, it’s terrible. But they don’t really know what it is. Nobody knows yet,” he said. “How can you say accident? Somebody ... left some terrible explosive-type devices and things around perhaps. Perhaps it was that. Perhaps it was an attack. I don’t think anybody can say right now.” “I’ve heard it both ways,” he added.
Dette er Trump i et nøtteskall. Slenger ut tankeløse og grunnløse påstander i hytt og pine. Senere kommer han med tåpelige bortforklaringer og prøver å så tvil om hva som er fakta med nye grunnløse påstander.

Han sa "looks like" på tirsdag. Han påstod det ikke.


Enig i at det er Trump i et nøtteskall å være utydelig og bable i vei slik at han lett kan tolkes i flere retninger - MEN vi må være nøyaktige.

Folkflesk

Innlegg: 26970
Folkflesk
06.08.20 10:52

Ref. Teorien om at Texas John ble til en frosk: Er en annen F.R.O.G her også som virker å være en eller annen plass til høyre for FrP. Hva er egentlig greia med frosker og ytre høyre? 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 10:56)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg