Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Maradona_123

Innlegg: 23097
Maradona_123
06.08.20 14:12
cruisecontrol: Her er Venstresiden sin President om han vinner...

Han er egentlig ikke venstresiden sin president, moderate/sentrumsvelgere(som enda er en større blokk) som valgte han.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 14:13)

-k9b_

Innlegg: 28902
-k9b_
06.08.20 14:18
Framsynt: MSM og venstresiden (inkl. lyseblå) snakker om at det mest frie i verden er et "diktatur":)

Hvordan måler man hva som er mest fritt? 


Hva gjør USA til det mest frie i verden? 

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 14:20
cruisecontrol: Her er Venstresiden sin President om han vinner...
 
https://www.youtube.com/watch?v=ypPjzY7Q418

Hehe Konge, bra link, og dette er hva de vil ha i verdens viktigste jobb, fyren virker helt riv ruskende mentalt forstyrret.


Rart at ikke Demokratene klarer å få frem en bedre kandidat, han er faktisk verre enn Hillary.


Og det er hva de vil si her inne når han har tapt i Nov. også, "njaaa han hadde jo noen kognitive utfordringer"

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
06.08.20 14:24
-PEPE-: U.S. har testet flere enn Norge pr. capita.

Det er fordi USA har langt flere smittede enn Norge. 

BlackEagle

Innlegg: 51257
BlackEagle
06.08.20 14:28
-PEPE-: Leksjon nr. 3, Påstand fra meg: U.S. har testet flere enn Norge pr. capita.

Javel.

Mvh

BE

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
06.08.20 14:28
Romlingane: Har ikke det vært åpenbart hele tiden?

(Innlegget ble redigert 06.08.20 14:37)

Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
06.08.20 14:35
malvolio: Jeg vil prøve å se saklig på tallene for dette. USA har gjort over 59 millioner tester, det er selvfølgelig mye (flere enn noen andre), men de har også en stor befolkning. 
Hvis vi ser på det i forhold til folketallet, utgjør det ca. 18 %. Det er fortsatt ganske høyt oppe; de fleste landene som har testet mer enn dette, er småstater (Monaco og Luxembourg har f.eks. testet tilnærmet hele befolkningen ...). Men også land som Danmark og Storbritannia har testet mer enn dette. Hvis man så ser på "rankingen" (det er selvfølgelig ingen konkurranse ...) om hvilke land som har flest corona-tilfeller i forhold til folketallet, ligger USA høyere oppe enn de gjør på listen over hvem som har testet mest i forhold til folketallet. Konklusjonen min blir at det må være lov til å si at USA har gjort det bra på testing. Men de har testet mye fordi de har vært nødt til det. Det virker ikke å være grunnlag for å si at de tester så mye mer enn alle andre, at det ikke er rart at de oppdager flere tilfeller.

Det er useriøst å si at USA har gjort få tester, det er bare å se på tallene. De har ikke testet mest (pr capita, som er det interessante), men blant ikke-lilleputtstatene er landet blant de beste.


Men hvor effektiv har testingen vært, og hvordan har den vært brukt? Er den målrettet, brukes den som et ledd i smittesporing med utgangspunkt i et testsubjekt 0? Er systemet for smittesporing effektivt?


Og hvilke tiltak gjennomføres i befolkningen, i landet som ikke trenger sosiale ordninger fordi innbyggernes community spirit er så sterk at de trengende vil bli tatt vare på direkte av dem som har mer? Pushes hygiene, maskebruk, distanse og selvisolering ved symptomer - unisont av alle ledd i myndighetskjeden, til det sitter i ryggmargen som den lille gangetabellen?


Ikke helt ... Presidenten melder at viruset er harmløst for 99% av befolkningen, og har med ett unntak som jeg kan huske pushet at seieren enten er rett rundt hjørnet eller her allerede. På masker har han i beste fall vært uklar. Det samme med representanter for kongressen. "Vi har full kontroll"


Så da blir det 1000+ dødsfall hver dag, da. Men snart, snart vil det hele forsvinne. Det skjedde ikke de 15 gangene det ble lovet tidligere, men denne gangen. Snart. Lover.


Vi har vært litt inne på det i diskusjonen om innreiseforbudet fra Kina. Det har ikke så mye effekt at ett av hjulene i maskineriet fungerer godt, når flere av de andre fungerer enda dårligere. Fordi de som hadde ansvaret for maskinen mente de selv hadde fordel av å helle sand i maskineriet.

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 14:35
-k9b_: Hvordan måler man hva som er mest fritt? 
Hva gjør USA til det mest frie i verden?

Ytringfriheten, er vel 1 av de viktigste faktorene, selv om de har prøvd å kneble den i de siste årene, spesielt blant big tech corespodasions, jeg vil mene at U.S. er friere på de fleste områder enn land i Europa, og selvfølgelige langt friere enn ikke vestlige land.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 14:38)

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
06.08.20 14:38
-PEPE-: Ytringfriheten, er vel 1 av de viktigste faktorene, selv om de har prøvd å kneble den i de siste årene, spesielt blant big tech corespodasions, jeg vil mene at U.S. er friere på mange områder enn de fleste land i Europa, og selvfølgelige langt friere enn ikke vestlige land.

Jepp. 1000 drepte av ordensmakta hvert år, før dom. Fritt og fint. 

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 14:39
IIHJ: Det er fordi USA har langt flere smittede enn Norge.

Igjen, tester en flere vil en finne flere, det er liksom helt elementær logikk.

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 14:43
GreySerpent: Jepp. 1000 drepte av ordensmakta hvert år, før dom. Fritt og fint.

Ja baksiden er de liberale våpenlovene en har i U.S., felt ned i grunnloven, da tenker jeg på mordraten i seg selv. 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 14:44)

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
06.08.20 14:49
-PEPE-: Igjen, tester en flere vil en finne flere, det er liksom helt elementær logikk.

Er det virkelig noe poeng i å teste en frisk befolkning? 

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 15:10
GreySerpent: Er det virkelig noe poeng i å teste en frisk befolkning?

Det kan være flere i Norge og andre land som har gått rundt med Covid19 viruset uten å ha vist om det, noen får jo ikke symptomer i det hele tatt. 

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
06.08.20 15:47
aIseboy: Også Facebook, som tidligere har uttalt at de ikke har planer om å opptre som "moralsk politi" (med et stikk til Twitter), har sett seg nødt til å stoppe enkelte løgner som flommer ut fra Trump og kampanjen hans.

En må leve på trygd eller ha en tøyse-bachelor for å tro at det Trump sa er løgn.

Trump sa at barn er «nesten immune» mot covid-19.

Her er definisjonen på immun:

Immun betyr at man er motstandsdyktig mot sykdom. Å være immun brukes om individer som ikke blir syke etter smitte med et bestemt smittestoff. Dette kan være bakterier, virus eller andre mikroorganismer.

Navere, folk med hjemmekontor eller de som tasser rundt med en kaffekopp i det offentlige, kan jo prøve å finne bevis for at det Trump sa er feil. Lykke til.

Jeg ser at den tidligere pressesekretæren til Kamala Harris, er den som har til oppgave å sensurere en demokratisk valgt president.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 15:48)

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
06.08.20 15:49
-PEPE-: Igjen, tester en flere vil en finne flere, det er liksom helt elementær logikk.

Du skjønner tydligvis ikke hvordan dette foregår. Et utbrudd på hurtigruta førte til at man måtte teste mange hundre. Hadde de gjort jobben sin og satt de som mønstret på i karantene og testet dem når de ankom landet, så hadde man sluppet mange hundre tester.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
06.08.20 15:53
Videoseven: Jeg ser at den tidligere pressesekretæren til Kamala Harris, er den som har til oppgave å sensurere en demokratisk valgt president.

At en person er demokratisk valgt betyr ikke at han har lov å lyve for eller villede befolkningen. Presidenten jobber for folket og da bør han oppføre seg deretter.

 

Forøvrig ble journalisten Aron Rupar blokkert på twitter for å sitere Trump.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 16:03)

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
06.08.20 16:01
-PEPE-: Demokratstyrte New York og New Jersey står alene for 1/3 av U.S. totale dødsfall, sikker mye grunnet at myndighetene der sendte covid19 pasienter tilbake til sykehjemmene. De blir vel allerede nå saksøkt for dette.

Hvor mange som blir smittet spiller liten rolle, for det en må se på er hvor mange som dør. Om en tusen friske barn blir smittet og ingen dør, er ikke dette et problem. Gjem de gamle i kjelleren, slik de gjør med Joe Biden, så går dette fint.

Jeg ser at killer-Cuomo trygler de velstående om å komme tilbake til New York.

"'We'll go to dinner, I'll buy you a drink, come over I’ll cook’,” Cuomo said describing his pleas with wealthy New Yorkers.

Det tar litt tid før enkelte skjønner at det er høyresiden som fyller velferdskassen og venstresiden som tømmer den.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 16:01)

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
06.08.20 16:04
Videoseven: Gjem de gamle i kjelleren, slik de gjør med Joe Biden, så går dette fint.

Du har ikke mye respekt for de eldre.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 16:08
BlackEagle: At du kommer med innrømmelser, er fint. Det er selvsagt også fint at du påpeker at jeg eller andre har skrevet noe du mener er uriktig (det skulle bare mangle). Men poenget her er at Donald den Enfoldige (eller den Elendige; whatever) har så lite omløp i skallen at han ikke engang forstår hva han sjøl sier, og det kommer - bl. a. - til uttrykk ved at han én dag sier én ting, og en annen dag sier han noe helt annet (det ville forsåvidt vært i orden om det hadde vært en innrømmelse av feil - men han vakler fram OG tilbake OG fram OG tilbake). Essensen av dette er:
Han er stokk dum. Han eier ikke sjølinnsikt. Han er helt og fullstendig inkompetent. Han er aldeles upålitelig. Han er for de amerikanske borgere som kan tenke (og dem finnes det en hel del av) en skam. Gi meg heller Ronald eller George I. i tre perioder på rappen - og til og med Georg II. er bedre en Donald Jong-un, som så veldig, veldig gjerne vil bli diktator - og får ikke til det, engang. Mvh BE P. S. Tatt i betraktning alle utskiftingene som har skjedd både i regjering og administrasjon siden han ble kronet som keiser (det er jo slik han oppfatter det sjøl), må han enten være omgitt av forferdelige, upatriotiske og inkompetente republikanere - eller være usedvanlig LITE flink til å plukke ut sine medarbeidere.

Ja, klarer du å komme med innrømmelser da tro? ;) I såfall vil jeg ikke være alene på forumet - noe som jo hadde vært hyggelig! ^^

 

Når det kommer til det øvrige du skrev - nei, det var égentlig ikke poenget vet du ;) Poenget var hvorvidt han kan lastes for ikke å ha gjort annet enn å bagatellisere epidemien, hvorpå jeg påpekte at det overhode ikke er riktig.

 

Ellers er jeg forsåvidt enig i det mye av det du sier her, og at det er spesielt riktig innenfor enkelte grener av rollen hans, mens jeg er uenig i denne beskrivelsen innenfor andre.

 

 

(Innlegget ble redigert 06.08.20 16:09)

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
06.08.20 16:09
IIHJ: At en person er demokratisk valgt betyr ikke at han har lov å lyve for eller villede befolkningen. Presidenten jobber for folket og da bør han oppføre seg deretter.

Trump løy jo ikke.

Jeg viste deg nettopp definisjonen på immun fra det store medisinske leksikon.

Immun betyr at man er motstandsdyktig mot sykdom. Å være immun brukes om individer som ikke blir syke etter smitte med et bestemt smittestoff.

Du kan jo sjekke hvor mange barn som er døde i Sverige og resten av den siviliserte verden. Tallet i Sverige er null. I Canada er det ett barn av nesten 8000, og ingen vet hvilke underliggende sykdommer dette barnet hadde. Sjekk tallene for Italia og Nederland.

Barn er nesten immune mot Covid 19, akkurat som Trump sa. Dette handler om å unødvendig hindre barn i å gå på skolen. En kan undre seg hvilken grunn venstresiden egentlig har for å holde skolene stengt.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 16:10)

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
06.08.20 16:12
IIHJ: Du har ikke mye respekt for de eldre.

Det er jo nettopp det jeg har.

Det er de gamle som dør av dette, og derfor må de holde seg unna smitte. Det er bedre at de gamle holder seg hjemme, enn å hindre barn i å gå på skolen.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 16:12)

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
06.08.20 16:13
Videoseven: Hvor mange som blir smittet spiller liten rolle, for det en må se på er hvor mange som dør.

Må vi det? 

Er du virkelig så innskrenka at du ikke veit at folk som blir sjuke og ikke dør faktisk drar med seg livslange problemer? Dette gjelder også unger fra ti-årsalderen. 

Jeg synes virkelig du burde lese innlegget til DennisB her på VGD som faktisk har ligge sjuk i ukesvis og nå såvidt har klart å kommer seg opp i knestående.

Du er en forbanna ignorant tosk! 

bønna1

Innlegg: 44409
bønna1
06.08.20 16:13
Videoseven: Immun betyr at man er motstandsdyktig mot sykdom. Å være immun brukes om individer som ikke blir syke etter smitte med et bestemt smittestoff.

Kan immune være smittebærere, og smitte andre?

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
06.08.20 16:18
IIHJ: Du skjønner tydligvis ikke hvordan dette foregår. Et utbrudd på hurtigruta førte til at man måtte teste mange hundre.

Ja disse kommer jo i tillegg til alle man tester som ikke har symptomer, ergo U.S. har flere tester pr. capita enn Norge.

 

Men U.S. har flere døde av covid19 enn Norge, men ikke flere enn Sverige pr. capita.

 

Voksenopplæring leksjon 4, Påstand fra meg: De 8-9 hardest rammede landa i EU har tilsammen flere dødsfall enn U.S. satt opp imot befolkningen. (U.S. 330 mil.)

(Innlegget ble redigert 06.08.20 16:21)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 16:20
broren_til_noen: Må vi det?  Er du virkelig så innskrenka at du ikke veit at folk som blir sjuke og ikke dør faktisk drar med seg livslange problemer? Dette gjelder også unger fra ti-årsalderen.  Jeg synes virkelig du burde lese innlegget til DennisB her på VGD som faktisk har ligge sjuk i ukesvis og nå såvidt har klart å kommer seg opp i knestående. Du er en forbanna ignorant tosk!

Er du, på et generelt grunnlag, enig i at sentrale og landsomfattende tiltak som får store konsekvenser for frihet, utvikling, liv og helse bør fattes på bakgrunn av hvordan det motsatte påvirker befolkningen som helhet og ikke på bakgrunn av hvordan det påvirker enkeltindivider?

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 16:23
IIHJ: Senest i går sa han:
 It’s going away, it will go away, things go away, absolutely. No question in my mind, sooner rather than later.”
 
Dette er noe han har sagt med jevne mellomrom.

"It's going away, it will go away, things go away, absolutely. No question in my mind, hopefully sooner rather than later". Stor forskjell.


Uansett har det ingenting med det du siterte meg på å gjøre. Det er ingenting i det han sa som er feil. Det vil forsvinne, ting forsvinner - forhåpentligvis så fort som mulig.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 16:34
malvolio: Jeg vil prøve å se saklig på tallene for dette. USA har gjort over 59 millioner tester, det er selvfølgelig mye (flere enn noen andre), men de har også en stor befolkning. 
Hvis vi ser på det i forhold til folketallet, utgjør det ca. 18 %. Det er fortsatt ganske høyt oppe; de fleste landene som har testet mer enn dette, er småstater (Monaco og Luxembourg har f.eks. testet tilnærmet hele befolkningen ...). Men også land som Danmark og Storbritannia har testet mer enn dette. Hvis man så ser på "rankingen" (det er selvfølgelig ingen konkurranse ...) om hvilke land som har flest corona-tilfeller i forhold til folketallet, ligger USA høyere oppe enn de gjør på listen over hvem som har testet mest i forhold til folketallet. Konklusjonen min blir at det må være lov til å si at USA har gjort det bra på testing. Men de har testet mye fordi de har vært nødt til det. Det virker ikke å være grunnlag for å si at de tester så mye mer enn alle andre, at det ikke er rart at de oppdager flere tilfeller.

Selv har jeg en 10-åring hjemme som nå har fått vondt i halsen, 7 dager etter at han kom hjem fra utenlandstur, men som visstnok ikke kvalifiserer for testing.


Jeg vil anta at dette er en som blir testet i USA, gitt det jeg har hørt - men noen tydelig oversikt over testkriteriene i de ulike landene har jeg ikke sett. I følge Trump tester USA folk i alle aldere bare de har en "running nose" og kritiserer samtidig andre land for å teste kun de som er dårlige.

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
06.08.20 16:38
IIHJ: Trump gratulerte Kinas president når han sikret seg embedet for livstid.

Trump gratulerer og snakker fint om alle han må forholde seg til. Det kalles å være smart.

En må være ganske lite opplyst hvis en tror at USA og Kinas forhold er bra.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 16:38)

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
06.08.20 16:40
Videoseven: Hvor mange som blir smittet spiller liten rolle, for det en må se på er hvor mange som dør.

Tull.


Mange av de som overlever får store, varige mén,

fazz

Innlegg: 27419
fazz
06.08.20 16:40

>>> Hvor blir det av denne store syke-reformen han skulle legge frem "om to uker" for 2.5 uke siden? Han har vel ikke løyet igjen?

Klikk for å gå tilbake til toppen