Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Mrsa2

Innlegg: 9016
Mrsa2
06.08.20 22:27
Framsynt: Dette var ingen relevante kommentarer til det jeg skrev. Ikke i nærheten en gang. Hva jeg vet er at videregående skoler i de mest ødelagte bydelene i Oslo trenger innleide vakter på grunn av vold mot lærere, elever, narkohandel og trusler. Dette er fakta - som harmoniserer mer med forholdene i hjemlandene deres. Det er derfor 3. verden består av u-land. Forstå du ikke sammenhengen? Ubehjelpelige mennesker som klamrer seg til nordmenns bein. Dette gjenspeiler seg på de statistikkene jeg nevnte i forrige kommentar. Som du behørig hoppet over.

Heimlandet til ein 2 og 3 generasjon innvandrar er Norge. 

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
06.08.20 22:30

Denne er ikke helt fersk, men gir et lite innsyn i hvordan ting foregår i det hvite hus under trumpern. Og ingen bør vel bli særlig overraska.  

Jeg er temmelig sikker på at det ikke er særlig annerledes nå. 

Varulv2478

Innlegg: 14620
Varulv2478
06.08.20 22:42
Framsynt: Hva jeg vet er at videregående skoler i de mest ødelagte bydelene i Oslo trenger innleide vakter på grunn av vold mot lærere, elever, narkohandel og trusler.

Lyden av stridsvogner kan høres på horisonten.

Integreringsproblemer er veldig stor, ikke minst når man hadde en feilaktig politikk som ikke tok høyden for fremmedkulturelle faktorer som må konfronteres. Men der hvor det er sterk vilje, og hvor det er mulig å brolegge motsetninger, samtidig som man har en streng reguleringspolitikk på plass, er det sett at det gikk veldig bra; disse med integreringsproblemene som regel kom fra isolerte samfunn og tribaliserte samfunn med liten kontakt med kosmopolitisk miljø. Islam fremmet tribalisme...

Sør-Korea var aktuelt et ekte U-land som var langt verre stilt enn de fleste koloniene verden rundt i 1940-tallet, i dag kjøper vi biler og våpen derfra. Koreanerne hadde dårlig rykte for ekstrem voldsbruk, isolasjonstendenser og kultursjåvinistiske holdninger som gjorde dem meget lite likt i 1880-1950, de var velkjent for deres ukontrollert hissighet og intoleranse. På få generasjoner har koreanerne forvandlet seg til det ugjenkjennelige.

USA er en migrantsnasjon i kontrast til Norge. Ferdig med det, innvandrersaken kan ikke brukes omkring USA med mindre man vil anklages for rasistiske holdninger. Trump er selv av 3. generasjon etter en tysk migrant, de fleste hvite har mye kortere meritter som amerikanerne enn de fleste fargede...

(Innlegget ble redigert 06.08.20 22:43)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 22:46
broren_til_noen: For en kortvarig periode? Slik vi nettopp har vært gjennom her i Norge?  Slik Storbritannia har gått gjennom svært nylig og klart å slå ned viruset i en overraskende stor grad? Slik Fauci foreslår for en periode på 4-8 uker i USA for å få kontroll på spredninga av viruset? Noe helten din på sin uforliknelig stupide og kunnskapsløse måte er dørgende imot? Ja.

Du svarte ikke på spørsmålet.


Utover det er det hinsides det du skriver her. Hvordan vet du at et land har "slått ned" et virus?

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 22:50
Romlingane: Hva mener du om USAs håndtering av pandemien, enten isolert sett eller i forhold til andre land?

Som sagt; Jeg mener ikke noe spesielt om den. Umulig for meg, eller noen andre her inne, å ha sterke meninger om det.


Spør meg heller: Hvordan synes du Trump har fremstått offentlig ifb. med denne pandemien?


Svar: Som en idiot.

fazz

Innlegg: 27419
fazz
06.08.20 23:01

>>> Da har USA satt Norge på listen en anbefaler å ikke reise til pga høyt smittetrykk og overbelastet helsevesen. Sikkert ikke pga at Norge (og resten av Europa) har stengt for amerikanske turister.

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
06.08.20 23:05

USA gjeninnfører en tollsats på 10 prosent på import av aluminium fra Canada, kunngjorde president Donald Trump under et besøk på en Whirlpool-fabrikk.


 


Canada «utnytter oss, som vanlig», sa Trump om en av USAs viktigste handelspartnere da han talte på vaskemaskinfabrikken i Clyde i Ohio torsdag.


 


– Jeg har signert en erklæring som forsvarer amerikansk industri ved å gjeninnføre aluminiumstoll for Canada.


 


Trump fjernet i mai i fjor den høye tollen på stål og aluminium fra Canada som han hadde innført året før. Betingelsen var ifølge Trump at «de ikke oversvømmer landet vårt med eksporter og dreper alle våre aluminiumsjobber».


 


– Canadiske aluminiumsprodusenter har brutt den forpliktelsen, sa presidenten torsdag.

BlackEagle

Innlegg: 51257
BlackEagle
06.08.20 23:14
Videoseven: Det var kanskje slik i det forrige århundre. Nå kalles de 5.kolonister.

Ja, fysjom! Tenk å ha en fri og kritisk presse, da gitt!

Mvh

BE

BlackEagle

Innlegg: 51257
BlackEagle
06.08.20 23:19
Framsynt: Dette betyr minimal grad av frihet til å ramme andre med tvang slik sosialistene vil. Dette passer hvite republikanere og asiatere godt - men demokrater, afroamerikanere og hispanics dto. dårlig.

Å ja - dæven! Det hadde jeg ikke tenkt på! Men selvfølgelig er "demokrater, afroamerikanere og hispanics" generelt sosialister! Uff, så dum jeg er! At jeg ikke skjønte dét med en gang, da!

Mvh

BE
sosialist som mener at generalisering er en sterkt undervurdert risikosport

grock19

Innlegg: 84230
grock19
06.08.20 23:19
xavi-maestro: Umulig for meg, eller noen andre her inne, å ha sterke meninger om det.

Da kan man jo kanskje støtte seg på Fauci istedenfor.

 

Dr. Anthony Fauci agreed that the United States has the worst coronavirus outbreak in the world, CNBC reports.

 

Said Fauci: “Yeah, it is quantitatively if you look at it, it is. I mean the numbers don’t lie.”

 

 

 

He added: “Every country has suffered. We, the United States, has suffered … as much or worse than anyone. I mean when you look at the number of infections and the number of deaths, it really is quite concerning.”

 


Men klart, han er jo avskiltet av Trump, så ikke noe mer enn en random VGD'er som stikker fingeren i lufta det. Hva vet vel han? 

(Med samme jobb siden november 1984 må jo han også regnes som en del av THE SWAMP!!)

 

 

 

Evt. 

 

Why the United States Failed to Contain the Virus“The second major theme is one that public health experts often find uncomfortable to discuss because many try to steer clear of partisan politics. But many agree that the poor results in the United States stem in substantial measure from the performance of the Trump administration.”

(Innlegget ble redigert 06.08.20 23:21)

wise747

Innlegg: 8678
wise747
06.08.20 23:33
BlackEagle: Tenk å ha en fri og kritisk presse, da gitt!

Ikke mye som minner om en fri og kritisk presse i Norge, hvis du da ikke er like venstrevridd som journalistene selv er i Norge da, den kritiske delen er det vel stort sett høyresiden som blir utsatt for, mens deres egen venstreside går fri, og slik har det vært meget lenge.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 23:41
grock19: Da kan man jo kanskje støtte seg på Fauci istedenfor.   Dr. Anthony Fauci agreed that the United States has the worst coronavirus outbreak in the world, CNBC reports.   Said Fauci: “Yeah, it is quantitatively if you look at it, it is. I mean the numbers don’t lie.”       He added: “Every country has suffered. We, the United States, has suffered … as much or worse than anyone. I mean when you look at the number of infections and the number of deaths, it really is quite concerning.”

Hadde jeg spurt Fauci og han hadde svart det du siterer han på, så hadde han ikke svart på spørsmålet mitt.

kval

Innlegg: 14761
kval
06.08.20 23:45
wise747: Ikke mye som minner om en fri og kritisk presse i Norge, hvis du da ikke er like venstrevridd som journalistene selv er i Norge da, den kritiske delen er det vel stort sett høyresiden som blir utsatt for, mens deres egen venstreside går fri, og slik har det vært meget lenge.

Det er vel ingen som hindrer noen i å sette i gang med journalistikk. Hvorfor er det de som tror mest på privat initiativ og såkalt fri konkurranse som klager på at de ikke får det til? 

Fago

Innlegg: 4829
Fago
06.08.20 23:46
Videoseven: Det var noen som påsto at Demokratene sto mellom Høyre og AP når det gjelder politikk. Det er mulig dette var riktig for 40 år siden, men det er ikke riktig i våre dager. Demokratene har skjøvet seg veldig langt til venstre, og dette gjelder også lærerne. Lærerne er blitt politiske aktivister som ikke bryr seg en dritt om elevene. Her er kravene fagforeningene deres har satt for å åpne skolene. -Ingen politi på skolene. -Studenter eller foreldre skal ikke kunne velge hvilken skole de skal begynne på. -Forbud mot friskoler -Ny skatt på rike. -Fjerning av standard tester. -At en skal slippe leie og lån i 30 dager etter en nødsituasjon (Ilhan Omar) Hva fanden har dette med Covid 19 å gjøre? Lærere og fagforeningene deres ligger til venstre for SV, og det sier litt. Mange mener elendige offentlige skoler og dårlige lærere er grunnen til at utdanningsystemet er så dårlig i USA. La de statlige pengene følge studentene, slik at de har muligheter til å få seg en god utdannelse. Vi har fritt sykehusvalg i Norge, USA burde fått fritt valg av skoler.

1. Kilden din er mildest talt tvilsom. Kildekritikk er ikke en fin fin  bil, i motsetning til hva store deler av høyresiden tror.


https://mediabiasfactcheck.com/just-the-news/


2. Kravene som refereres er fra lærerorganisasjonene, ikke demokratene.


Hvor langt til høyre er forresten du? Laaangt til høyre for dette partiet?


https://www.facebook.com/NDP2021/

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
06.08.20 23:47
kval: Det er vel ingen som hindrer noen i å sette i gang med journalistikk. Hvorfor er det de som tror mest på privat initiativ og såkalt fri konkurranse som klager på at de ikke får det til?

Du vet jo hva de raskt blir kalt - vet du ikke? ;)

Fago

Innlegg: 4829
Fago
06.08.20 23:47
wise747: Gir en lang faen om du mener det er løgn eller ei, j

Ja, på høyresiden er ærlighet et fyord. VI har fått det med oss. Er det rart jeg har sluttet å stole på folk på høyresiden.

Fago

Innlegg: 4829
Fago
06.08.20 23:49
Rhabagatz: Her var det mye rart. Nei, det er ikke demokratene som står bak denne erklæringen, som forøvrig er feilaktig gjengitt av din kilde, og som du har mistolket ytterligere. Det eneste vi får ut av dette er at vi får vite at du ikke vet hva moratorium betyr.

Ja, jeg har jo påpekt at kilden var av det tvilsomme slaget...

Varulv2478

Innlegg: 14620
Varulv2478
06.08.20 23:51
GreySerpent: Canadiske aluminiumsprodusenter har brutt den forpliktelsen, sa presidenten torsdag.

Til tross for veldig kraftige advarsler fra kanadierne som hadde gjentatte sagt at den amerikanske etterspørselen etter kanadiske aluminium og stål er så høy, at det simpelt ikke er mulig å "holde tilbake" i det hele tatt. Aktuelt hadde ikke eksporten fra Canada overgått det normale, innenfor aluminium er det en nedgang på 5 % i det første halvåret av 2020.

https://www.globenewswire.com/news-release/2020/08/06/2074459/0/en/Latest-U-S-Data-Primary-Aluminum-Imports-from-Canada-Decline-in-June.html

https://www.cbc.ca/news/business/trump-aluminum-tariff-1.5677036

Etterspørselen i USA er rett og slett altfor høy for den domestiske produksjonen. Dette er en gjentagelse av Mexico-vanviddet som var stoppet etter under en uke da hele den amerikanske forretningsstanden gjorde opprør.

(Innlegget ble redigert 06.08.20 23:51)

grock19

Innlegg: 84230
grock19
06.08.20 23:54
xavi-maestro: Hadde jeg spurt Fauci og han hadde svart det du siterer han på, så hadde han ikke svart på spørsmålet mitt.

Gidder ikke å backlog'e for å finne ut hva et evt. spørsmål fra deg opprinnelig var eller kverulere spesielt videre, men om man har to hjerneceller til sammen, skjønner man at et land med USAs ressurser, som også hadde noe tid før spredningen kom dit, ikke burde ha verdens verste utbrudd og at det åpenbart tilkommer minst noe skyld til ledelsen på toppen.

 

Dette kunne man sagt uten å vite noe som helst om hvem som styrte USA.

 

Ser man spesifikt på Trump-administrasjonen og Trump's håndtering, så er 'dumpster fire', evt norske 'katastrofalt', særdeles milde beskrivelser på 'lederskapet', hvor det er uråd å vite om mangelen på lederskap er bedre eller verre enn de gangene det har vært forsøkt - a.k.a Trumps bisarre stream-of-consciousness PK'er uten strategi, proppfulle av misinformasjon og avsporinger.
('Consciousness' muligens smigrende).

(Innlegget ble redigert 06.08.20 23:56)

kval

Innlegg: 14761
kval
06.08.20 23:54
xavi-maestro: Du vet jo hva de raskt blir kalt - vet du ikke? ;)

Nei, jeg vet ikke hva de blir kalt. Men spiller det noen rolle hva enkelte kaller andre?

Varulv2478

Innlegg: 14620
Varulv2478
06.08.20 23:57

163,000 døde hittil under den amerikanske epidemien, med 1,500 døde per dag. Om dette fortsette en måned til, vil opptil 50,000 omkomme - og medregnet mørketall på 30 % kan det mente 270,000 døde den 5. september. Det er hvis det ikke blir høyere dødstall per dag. USA har hatt en veldig dårlig epidemibekjempelse blant I-landene, og det skyldes ikke bare politisk ledelse, det er også den amerikanske kultur med statsskepsis, individualisme og manglende sosiale støtteapparater.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
07.08.20 07:02
xavi-maestro: Du svarte ikke på spørsmålet.

It is what it is.  

BlackEagle

Innlegg: 51257
BlackEagle
07.08.20 08:49
wise747: Ikke mye som minner om en fri og kritisk presse i Norge, hvis du da ikke er like venstrevridd som journalistene selv er i Norge da, den kritiske delen er det vel stort sett høyresiden som blir utsatt for, mens deres egen venstreside går fri, og slik har det vært meget lenge.

Akkurat. Beklager at jeg ikke var klar over at det var du som hadde definisjonsretten på hva som er en "fri presse".

Mvh

BE

kval

Innlegg: 14761
kval
07.08.20 08:54
BlackEagle: Akkurat. Beklager at jeg ikke var klar over at det var du som hadde definisjonsretten på hva som er en "fri presse".

Definisjonen er enkel og alment akseptert: En fri presse er de medier jeg liker å få min informasjon fra og som har en redaksjonell linje jeg støtter.

Alle andre er PK eller vridd i gal retning. De er ikke frie men villedet.

(Innlegget ble redigert 07.08.20 08:58)

GoingKronos

Innlegg: 50475
GoingKronos
07.08.20 08:54

Tiktok og WeChat blir forbudt i USA om 45 dager etter at president Trump erklærer at de er en fare for USAs sikkerhet. USA ligner mer og mer på en korrupt bananrepublikk. 

Orake1et3

Innlegg: 3774
Orake1et3
07.08.20 08:58
GoingKronos: Tiktok og WeChat blir forbudt i USA om 45 dager etter at president Trump erklærer at de er en fare for USAs sikkerhet. USA ligner mer og mer på en korrupt bananrepublikk.

Så kan man legge til at Microsoft kan få kjøpe virksomheten på billigsalg hvis det drypper litt til "statskassa", dvs midler øremerket til å holde Maralago fullbooket ut året.

kval

Innlegg: 14761
kval
07.08.20 09:01
GoingKronos: Tiktok og WeChat blir forbudt i USA om 45 dager etter at president Trump erklærer at de er en fare for USAs sikkerhet. USA ligner mer og mer på en korrupt bananrepublikk.

Faren for rikets sikkerhet består av innslag på Tiktok som gjør narr av den amerikanske presidenten. Men nå setter han skapet på plass og får sin hevn. Som bivirkning blir det noen dollar på ham og amerikanske dataselskaper. Win - win!

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
07.08.20 09:23
kval: Nei, jeg vet ikke hva de blir kalt. Men spiller det noen rolle hva enkelte kaller andre?

Haha, her inne er jo det et av de mest sentrale elementene i vurderingen av nyhetskilden. "Dette er en propagandakanal for ytre høyre fløy (selv om jeg ikke vet hva ytre høyre egentlig betyr)".

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
07.08.20 09:29
kval: Faren for rikets sikkerhet består av innslag på Tiktok som gjør narr av den amerikanske presidenten. Men nå setter han skapet på plass og får sin hevn. Som bivirkning blir det noen dollar på ham og amerikanske dataselskaper. Win - win!

Skal Trump lykkes med dette forbudet må han forby VPN, ja gjerne hele internett. Trump er presidenten for alle som ønsker mindre frihet. Lykkes han med alle disse forbudene kan han gå løs på amerikanske medier han ikke liker, og de er det mange av.

kval

Innlegg: 14761
kval
07.08.20 09:30
xavi-maestro: Haha, her inne er jo det et av de mest sentrale elementene i vurderingen av nyhetskilden. "Dette er en propagandakanal for ytre høyre fløy (selv om jeg ikke vet hva ytre høyre egentlig betyr)".

Jeg synes det blir for dumt å skyte budbringeren - eller pianisten.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg