Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
aIseboy

Innlegg: 8757
aIseboy
08.08.20 11:48
keizersoze: Det virker som det kommer mer av fra de som elsker Trump, hat altså.

Hva som er så bra med Trumps politikk og hans person, kommer det ihvertfall minimalt av.

Det henger nok sammen med at deres viktigste motivasjon for å støtte Trump er deres patologiske trass mot "PK-eliten".

Enkelte kom seg dessverre aldri ut av trassalderen som treffer de fleste barn i 5-6 årsalderen. 

Varulv2478

Innlegg: 14561
Varulv2478
08.08.20 11:50

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/usa-forhandlinger-om-koronakrisepakke-kollapset/ar-BB17IJ1P?ocid=msedgdhp


Den norske artikkelforfatteren åpenbar vet ikke at en "billion" i USA er en milliard her i Norge.


https://en.wikipedia.org/wiki/Billion


Det er urovekkende tegn på at det er ved å oppstå en fordumming med etterfølgende polariserende tendenser i Norge i det siste akkurat som i USA, vi er i 2010-nivået her i Norge.

Tyrmann

Innlegg: 944
Tyrmann
08.08.20 11:53
broren_til_noen: Det burde være åpenbart for sjøl den mest tungnemme at det er Biden som er den demente og som ikke klarer å holde tråden!

Nei, nå har de blitt så tungnemme at de ikke forstår noe som helst. Etter 4 måneder med drikking av klorin og salmiakk samt at de har puttet UV lysrør ned i lungene finnes det ikke en eneste klar tanke igjen. Det er så ille at en av trumpistene har sågar blitt forvandlet til en frosk, riktignok en Texas_Frosk. De har riktignok unngått å dø av Covid 19, det skal de ha.

keizersoze

Innlegg: 16285
keizersoze
08.08.20 11:58
wise747: Du skjønner jo ikke bedre tydeligvis, joda, det er hat blant flere her, at du ikke evner å se det får så være, jeg er ikke overrasket for å si det slik.

Hvor er det hatet fra den venstrefløyen hen da? Eller som enkelte kanskje ville sagt: den kommunistiske venstrevridde pøbelelskende haterhøyregjengen.

Varulv2478

Innlegg: 14561
Varulv2478
08.08.20 12:32

Situasjonen i USA er BAD.

1) Det er nå en frakoblering mellom finansmarkedet og realøkonomien.

2) Den politiske polariseringen lammet det politiske etablissementet i nødstid.

3) Det foregår en aktiv underminering av det politiske systemet.

4) Ingen tegn på at epidemien vil gi seg, dødstallene bare vokser for hver dag.

5) Økonomien er i krakkstilstand med fare for langvarig resesjon.

6) Trump vil umuliggjør økonomisk gjenreisning ved å innføre proteksjonistiske tiltak som toll, avtalebrudd, deskobling mellom USA og andre and som Kina etc.

7) Det er omfattende sosial misnøye etter hvert som hverdagslivet blir verre og verre, volden er i vekst, føderale myndigheter under kontroll av republikanerne og mer og mer misbruke sin makt - i Salt Lake City vil man straffe opptøyfolk med livsvarig fengsel for bruk av maling. De fargede og andre er blitt meget sterkt utsatt.

8) Det er seriøs risiko for communal violence med militser mot hverandre, stor våpentetthet, voksende kriminalitet og identitetspolitiske konflikt etter hvert som oppløsningstendenser mer og mer hyppige sees.

9) Det konstitusjonelle systemet er ved å miste sin legitimitet under de rådende omstendigheter pga. Trump.

10) Om det ikke er nok, har stormsesongen startet - og det er mye som tyder på at supervarmen i Nord-Afrika og Midtøsten har skapt "en perfekt klekkeanstalt" for skapelse av superstormer mot sørstatene.

11) Om det ikke er nok, USA trakk seg ut av land etter land som Norge (hvor Solberg må konfronteres med at hun hadde latt være å styrke forsvarsbudsjettet ved å bruke basene som påskudd - alt dette til ingen nytte og forholdet med Russland har tatt sterk skade av dette tullet), hisse opp til konflikt med Russland, Iran og Kina - og tar sikte på et globalt voldshegemoni gjennom oppsigelse av nedrustningsavtaler og sterk opprustning samt bruk av sanksjoner og omfattende misbruk av det globale finanssystemet som hadde blitt dollarifisert.

USA er i ferd med å bli et bandittregime.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 12:35)

Framsynt

Innlegg: 13872
Framsynt
08.08.20 13:58
keizersoze: Hehe. Er dette annerledes enn når folk kaller andre for venstreekstreme fake news tilhengere?

Ja, fordi tenkende kan peke på hva MSM skriver.

Framsynt

Innlegg: 13872
Framsynt
08.08.20 14:00
Varulv2478: USA er i ferd med å bli et bandittregime.

I motsetning til kommunistiske, muslimske, afrikanske, sør-amerikanske og andre favorittstemplede land. Takk, vi vet hvor du står.

broren_til_noen

Innlegg: 33927
broren_til_noen
08.08.20 14:18
Varulv2478: https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/usa-forhandlinger-om-koronakrisepakke-kollapset/ar-BB17IJ1P?ocid=msedgdhp
Den norske artikkelforfatteren åpenbar vet ikke at en "billion" i USA er en milliard her i Norge.

Pelosi var nettopp på TV og snakka om 2 trillions dollar, og det er vel 2 billioner dollar på norsk? 

Orake1et3

Innlegg: 3772
Orake1et3
08.08.20 14:21
Varulv2478: USA er i ferd med å bli et bandittregime.

Når man ledes av en banditt, med bandittmetoder, blir det slik.

keizersoze

Innlegg: 16285
keizersoze
08.08.20 14:59
Framsynt: Ja, fordi tenkende kan peke på hva MSM skriver.

Så kort fortalt: Ingen på venstresiden tenker(evt hva noen kaller venstre)? Spesielt.

Videoseven

Innlegg: 7502
Videoseven
08.08.20 15:13
fazz: Sikkert ett fremmedord for deg, men med dokumentasjon.

Du dokumenterer dette med en persons meninger fra noe som kaller seg for senter for global og komparativ idéhistorie?

Bare navnet er nok til å utløse et epileptisk anfall hos normale mennesker. Hvem er så denne skribenten av denne bloggen?

Dag Herbjørnsrud er en norsk idéhistoriker, sakprosaforfatter og intitiativager til Senter for global og komparativ idéhistorie. 

En person med en tøyse-bachelor som skriver prosa, noe alle hatet da de gikk på skolen. De offentlige bibliotekene var vel de eneste som kjøpte disse bøkene ved hjelp av skattepenger og innkjøpsordningene. Spør 100 tilfeldige mennesker om de kan tippe hva idehistorie eller prosa er.

Han frontet debatten rundt kapitlet om rasisme i Store norske leksikon, noe som medførte at den ble omskrevet igjen.

Jøsses, han var vel en av de som vannet dette begrepet til å omfatte Islam. Hvis en kritiser islam er man rasist. Men for all del, islam har rett i sitt syn på kvinner, homofile og vantro sosialister. Hvis en er uenig i dette, er en en islamofobisk rasist og bør behandles deretter.

Herbjørnsrud var ansvarlig redaktør i ukeavisa Ny TidNy Tid tar sikte på å være politisk radikal. Ny Tid inngikk en avtale med Klassekampen, slik at avisen ble distribuert som bilag til Klassekampen.

Det finnes ikke noe partisk i dette....

Herbjørnsrud var fast ansatt som journalist, reportasjeleder og kommentator i Aftenposten.

Denne venstreradikale journalisten var ansatt i Aftenposten, samtidig som han påstår at Aftenposten tilhører høyresiden.

Den som skriver denne bloggen du referer til, står så langt til venstre, at en må høre hva gates of vienna mener for å finne et midtpunkt.

Dere kan gjøre det enkelt. Finn noen artikler i norske aviser som skriver noe positivt om Trump. Det skulle ikke være noe problem, siden dere mener halvparten av journalistene tilhører høyresiden.

For dere med tre fungerende hjerneceller, kan selv se hva denne siden noen bruker som sannhetsvitne skriver.

Senter for global og komparativ idéhistorie.

Etterpå kan dere gå inn på siden til tjen folket. Kommunistene, som uten skrupler, stjal pengene som skulle brukes til anti-rasime.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 15:17)

Fago

Innlegg: 4781
Fago
08.08.20 15:15
cruisecontrol: Alltid fornøyelig komme innom og se Trump hatet ose i dette kommentarfelt....

Men ellers intet vettig å melde?

Fago

Innlegg: 4781
Fago
08.08.20 15:45
wise747: Vel i dette tilfellet så var det fakta,

Jaha? Du skrev da selv i at du ga faen om det var sant eller ikke.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 15:49)

Rhabagatz

Innlegg: 31733
Rhabagatz
08.08.20 15:50
Videoseven: Du dokumenterer dette med en persons meninger fra noe som kaller seg for senter for global og komparativ idéhistorie? Bare navnet er nok til å utløse et epileptisk anfall hos normale mennesker. Hvem er så denne skribenten av denne bloggen? Dag Herbjørnsrud er en norsk idéhistoriker, sakprosaforfatter og intitiativager til Senter for global og komparativ idéhistorie.  En person med en tøyse-bachelor som skriver prosa, noe alle hatet da de gikk på skolen. De offentlige bibliotekene var vel de eneste som kjøpte disse bøkene ved hjelp av skattepenger og innkjøpsordningene. Spør 100 tilfeldige mennesker om de kan tippe hva idehistorie eller prosa er. Han frontet debatten rundt kapitlet om rasisme i Store norske leksikon, noe som medførte at den ble omskrevet igjen. Jøsses, han var vel en av de som vannet dette begrepet til å omfatte Islam. Hvis en kritiser islam er man rasist. Men for all del, islam har rett i sitt syn på kvinner, homofile og vantro sosialister. Hvis en er uenig i dette, er en en islamofobisk rasist og bør behandles deretter. Herbjørnsrud var ansvarlig redaktør i ukeavisa Ny Tid. Ny Tid tar sikte på å være politisk radikal. Ny Tid inngikk en avtale med Klassekampen, slik at avisen ble distribuert som bilag til Klassekampen. Det finnes ikke noe partisk i dette.... Herbjørnsrud var fast ansatt som journalist, reportasjeleder og kommentator i Aftenposten. Denne venstreradikale journalisten var ansatt i Aftenposten, samtidig som han påstår at Aftenposten tilhører høyresiden. Den som skriver denne bloggen du referer til, står så langt til venstre, at en må høre hva gates of vienna mener for å finne et midtpunkt. Dere kan gjøre det enkelt. Finn noen artikler i norske aviser som skriver noe positivt om Trump. Det skulle ikke være noe problem, siden dere mener halvparten av journalistene tilhører høyresiden. For dere med tre fungerende hjerneceller, kan selv se hva denne siden noen bruker som sannhetsvitne skriver. Senter for global og komparativ idéhistorie. Etterpå kan dere gå inn på siden til tjen folket. Kommunistene, som uten skrupler, stjal pengene som skulle brukes til anti-rasime.

Ren ad homiem.

Poenget var at Dag Herbjørnsrud tok for seg hvordan de største avisene stilte seg til valget i 2016, og kom til at en klar overvekt støttet borgerlig side redaksjonelt.

Din "argumentasjon" er irrelevant i forhold til dette poenget.

 

Ellers tror jeg at du bør sette deg inn i forskjellen mellom prosa og fagprosa, og ulike akademiske titler og felter. Idehistorikere er de som er eksperter på liberalismens utvikling, bl.a.

 

 

 

(Innlegget ble redigert 08.08.20 15:52)

Fago

Innlegg: 4781
Fago
08.08.20 16:03
Videoseven: En person med en tøyse-bachelor som skriver prosa, noe alle hatet da de gikk på skolen.

Du kaller det tøysebachelor fordi du ikke liker det han skriver. Men i motsetning til Dunning--Krugeren deg, vet han altså hva han skriver om, i motsetning til deg.

Rhabagatz

Innlegg: 31733
Rhabagatz
08.08.20 16:12
Fago: Dunning--Krugeren deg

Det er få ting som er så hjelpeløse og patetiske som kunnskapsforakt.


Dessverre et tegn på at den vestlige sivilisasjonen har passert middagshøyden.


 

Romlingane

Innlegg: 17505
Romlingane
08.08.20 16:12

Seven months into the pandemic, the full horror of a deadly disease allowed to run amok by state governors and a US president who has consistently downplayed the severity of the crisis, denied the science and deflected attention from the failures of his own administration is now glaringly evident. The virus has taken hold of the south and is making its way steadily up the Mississippi River into the heartlands of America.

As the virus spreads, the many discrete problems that it has exposed in earlier stages of the pandemic are now congealing into one epic challenge.

Kemp, a Republican governor and Donald Trump ally, has adopted a controversial approach to Covid-19. Since early July the virus has roared across his state, with new infections rising sharply to top a devastating tally of 182,000.

Deaths too have ticked dramatically upwards, with new daily peaks pushing the toll close to 4,000. Yet Kemp continues to expend much of his political energy fighting local officials rather than the microbe.

It is against this backdrop that the letter dropped on Kemp’s desk. Signed by almost 2,400 doctors, nurses, physical therapists and other public health workers at the coalface of the pandemic response, it paints a devastating picture of mortally ill people stretching hospitals to breaking point right across the state under Kemp’s watch.

The Covid crisis in Georgia under Kemp is no longer a matter of inadequate testing or unworkable contact tracing; shortages of personal protective equipment (PPE); overflowing ICU beds; confusing public messaging; virulent misinformation and conspiracy theorizing; not to mention the culture war over masks or the grotesque racial disparities that ensure that 80% of hospitalized patients in the state are African American.

Romlingane

Innlegg: 17505
Romlingane
08.08.20 16:16
keizersoze: Det finurlige med Trump er jo at du kan være helt nøytral, og av naturlige årsaker så oppfattes det som kritikk.

Spot on. Mediene var kritiske til Obama, Bush, Clinton, Bush, etc, også, men de rapporterte også om det som var prisverdig. Når det gjelder Trump så drukner det lille som er bra i uhorvelige mengder av skandløse ting.

Videoseven

Innlegg: 7502
Videoseven
08.08.20 17:02
HLund: Det er en stor misforståelse at journalister skal/må være objektive. Å bruke det som argument er i det hele tatt ganske så meningsløst. Det er selvsagt andre ting som er langt viktigere.

Selvfølgelig kan journalister ha egne meninger og kunne fremme disse meningene. Det som ikke er greit, er at folk som er uenige i journalistenes ideologi, skal tvinges til å betale for dem.

Privatiser NRK, og gi alle i Norge 3000 kroner i skattelette. Vi bør også kutte all form for pressestøtte. Da kan vi selv velge å betale for de journalistene vi mener gir et riktig bilde av verden. 

PS, Yrkesbetegnelsen journalist er ikke en beskyttet tittel, noe som gjør at hvem som helst kan kalle seg det.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 17:02)

Videoseven

Innlegg: 7502
Videoseven
08.08.20 17:20
Rhabagatz: Ellers tror jeg at du bør sette deg inn i forskjellen mellom prosa og fagprosa, og ulike akademiske titler og felter. Idehistorikere er de som er eksperter på liberalismens utvikling, bl.a.

Du trenger ikke, for jeg måtte lide meg gjennom det tøyset da jeg var student. Totalt bortkastet å bruke tid på, sammen med nynorsk. De smarte lærte seg formelen for å analysere et dikt, og de valgte den oppgaven under alle prøvene.

Hvor mange forskjellige karakterer får norskfaget på vitnemålet?

Her er det en som påstår det er 6 forskjellige norskkarakterer.

Hvor mange karakterer får viktige fag som matte, fysikk, kjemi og biologi?

Dette har mye å si når en skal velge seg en utdannelse senere. En som får gode karakterer i matte og fysikk, mister plassen til en som kan nynorsk og diktanalyse.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 17:20)

Rhabagatz

Innlegg: 31733
Rhabagatz
08.08.20 17:27
Videoseven: Du trenger ikke, for jeg måtte lide meg gjennom det tøyset da jeg var student. Totalt bortkastet å bruke tid på, sammen med nynorsk. De smarte lærte seg formelen for å analysere et dikt, og de valgte den oppgaven under alle prøvene. Hvor mange forskjellige karakterer får norskfaget på vitnemålet? Her er det en som påstår det er 6 forskjellige norskkarakterer. Hvor mange karakterer får viktige fag som matte, fysikk, kjemi og biologi? Dette har mye å si når en skal velge seg en utdannelse senere. En som får gode karakterer i matte og fysikk, mister plassen til en som kan nynorsk og diktanalyse.

Det er helt klart for alle at du ikke kan nok idehistorie.


Men litt mer ballast hadde du hatt andre meninger. Nå er du bare det man kaller for ignorant.


 

Fago

Innlegg: 4781
Fago
08.08.20 17:49
Videoseven: Du trenger ikke, for jeg måtte lide meg gjennom det tøyset da jeg var student.

Jeg tviler vel på at du har studert noe utover Livets Harde Skole/Livets Hareskole....

Fago

Innlegg: 4781
Fago
08.08.20 17:50
Videoseven: Da kan vi selv velge å betale for de journalistene vi mener gir et riktig bilde av verden.

Prøv å finn ut hva som er feil med det du skrev der.

HLund

Innlegg: 20227
HLund
08.08.20 17:51

Språk er unyttig ja. Da har jeg hørt det også.

Videoseven

Innlegg: 7502
Videoseven
08.08.20 17:53
Fago: Du kaller det tøysebachelor fordi du ikke liker det han skriver. Men i motsetning til Dunning--Krugeren deg, vet han altså hva han skriver om, i motsetning til deg.

Jeg kaller det tøyse-bachelor, for det er bare en hobbyutdannelse.

Vi så under koronakrisen hvor lite viktige disse folka egentlig er. Samfunnet fungerte bedre når de hadde "hjemmekontor", for da slapp vi all sanden i maskineriet. Dette er folk som tasser rundt i det offentlige og spyr ut meninger for skattebetalernes regning.

Du hører at en kan bli lærer med disse utdannelsene, selv om det allerede finnes en lærerutdanning. Spetalen tar dette opp flere ganger, men han kaller dem dragefangere.

En dragefanger, kan kun brukes til å utdanne nye dragefangere.

Det er ikke bare i Norge enkelte stiller spørsmåltegn ved å bruke offentlige penger på disse utdannelsene. Her er en fin definisjon.

My friend got a degree in egyptology, but can’t get a job, So he’s paying more money to get a Phd, so he can work teaching other people egyptology.  In his case college is literally a pyramid scheme.

Statsvitere, sosiologer, idehistorikere og andre filosofer kan gjerne ha hjemmekontor for min del. De kan ha karantene i årevis, for ingen merker at de er borte.

Jeg er faktisk overrasket over at en som deg har hørt om Dunning-Kruger-effekten. Jeg er såpass normal, at jeg skjønner at det finnes en mengde folk som er mye smartere enn meg, og jeg ser heller ikke ned på folk i viktige jobber uten utdannelse.

Det som irriterer meg, er når folk med en tøyse-bachelor prøver å gjøre seg mer viktige enn de egentlig er. En kan se hvor viktig et yrket er etter hvor fort samfunnet savner det, og hvor lett en kan erstattes.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 17:54)

wise747

Innlegg: 8678
wise747
08.08.20 18:02
keizersoze: Hvor er det hatet fra den venstrefløyen hen da?

Alle ser vel det, du mener da ikke på ramme alvor at du ikke ser hva som blir skrevet her inne av den rabiate venstrebermen?

Videoseven

Innlegg: 7502
Videoseven
08.08.20 18:13
JRza: Har noen av VGDs trumpister angrepet Trump for dette, slik de angrep Warren? Utrolig hvor fort den gjengen aksepterer "sosialisme" når det settes "nasjonal" foran.

Du kunne startet med hva Warren sa om dette, gjerne med en lenke til det aktuelle sitatet.

Dette ville selvfølgelig krevd at du gjorde litt arbeid. Dere på venstresiden er så vant til at folk på høyresiden gjør alt arbeidet, så vi får gjøre dette også.

I will start to use existing laws on day one of my presidency to implement my student loan debt cancellation plan that offers relief to 42 million Americans. 

Du kan sammenligne dette med det Trump sa, og se om det er en liten forskjell.

Mulig utsettelse av betaling av studielån, rentefritak på studielånet og mer dagpenger frem til årets slutt.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 18:14)

Romlingane

Innlegg: 17505
Romlingane
08.08.20 18:25
Videoseven: Da kan vi selv velge å betale for de journalistene vi mener gir et riktig bilde av verden.

DETTE er det mest idiomatiske jeg har lest denne uken.

keizersoze

Innlegg: 16285
keizersoze
08.08.20 18:43
wise747: rabiate venstrebermen?

Jeg ser noe iallfall. Muligens ikke det samme som deg.

Videoseven

Innlegg: 7502
Videoseven
08.08.20 18:48
Varulv2478: det hadde lenge pågått forhandlinger i kongressen omkring en ny stimulanspakke under den pågående epidemien i USA, der vist det seg at republikanerne - stort sett i senatet - ikke vil ha en ny pakke med mer enn nøyaktig 1 milliard dollar (11 milliarder kroner) mens demokratene vil ha 3,4 milliarder dollar (37 milliarder kroner) som en fortsettelse fra den forrige stimulanspakken.

Jeg er ikke helt enig med tallene dine.

En billion er en milliard, en trillion er vel tusen milliarder.

Democrats said they offered to reduce a proposed $3.4 trillion coronavirus aid package, which the House passed in May but the Senate ignored, by nearly one-third if Republicans would agree to more than double their $1 trillion counter-offer.

34 000 milliarder kroner er 23 ganger Norges statsbudsjett.

Det er galskap.

(Innlegget ble redigert 08.08.20 18:49)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg