Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Xavi7

Innlegg: 10276
Xavi7
10.08.20 11:06
broren_til_noen: du har i alle fall ikke brukt de to ukene du var borte på å lese deg opp.

Er ikke Pepe ny bruker?

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
10.08.20 11:07
Xavi7: Er ikke Pepe ny bruker?

Brukernavnet er nytt ja........  

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
10.08.20 11:23
kval: Ja, dette var nå veldig generelt. Den eksplosiver veksten i amerikansk statsgjeld kan neppe anses som noe godt. Hvordan mener du USA kommer "godt ut"? I forhold til hva og hvem?

USA kommer godt ut av flere grunner.

Landet har generelt sett lavt skattetrykk (her kan man sammenligne med f.eks. Frankrike).

De utsteder gjeld i Dollar (som de kan gjøre hva de vil med, t.o.m. trykke penger for å betale gjelden).
De styrer rentene på gjelden (her bruker de kvantitative lettelser)
De har en stor andel innenlandske eiere av gjelden (i motsetning til Spania eller Hellas)
De har generelt sett god vekst i økonomien (som gjør et gjelden over tid ikke er ventet å øke i forhold til BNP.
I forhold til BNP er ikke offentlig gjeld spesielt stor i USA.

At landets myndigheter velger å senke skattene med lånefinansiering er uten tvil kortsiktig politikk. USA har bevisst gjeldsatt seg. det er altså ikke som i Europa, at utgiftene er for store. I USA er inntektene for små. Isolert sett ikke klokt, men det skal endel gjeld til før man kan si at det nærmer seg smertegrensen.

Hva er smertegrensen? Det er når man ikke lenger kan betjene gjelden med økonomisk vekst - altså at budsjettunderskuddet er større enn gjeldskostnadene som igjen er større enn veksten. Tidligere har man regnet denne grensen til å være på ca. 70% av BNP, men dette tallet har økt til over 100%, på grunn av de lave (negative) realkostandene med gjeld i dagens lavrenteregime.

 

Men, det er ikke så mye mer gjelden bør øke, og man blir på et eller annet tidspunkt nødt til å foreta store endringer i USA. De naturlige hadde vært å kutte ned på forsvaret, som strengt tatt spiser hele budsjettunderskuddet i USA (og som også er i samme størrelsesorden som handelsbalansen). Et alternativ er å øke skattene. Det er ikke så mange andre alternativer på føderalt nivå.

 Men, som innehaver av verdens reservevaluta er USA i en unik situasjon, som de utnytter. Svært mye av USAs velstand knytter seg til dollarens posisjon. Svekkes denne, er USA i dyp skitt.

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:27)

Mrsa2

Innlegg: 9016
Mrsa2
10.08.20 11:36
-PEPE-: Ja riktig, men en objektiv presse hadde vært foretrukket.
Forøvrig vet du sikkert meget godt at Norsk presse er overrepresentert til venstre politisk.

Ja, slike som TV2, NRK, VG, Aftenposten, Dagbladet osv. 

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
10.08.20 11:39
Romlingane: At The Guardian er "en av de mest radikale anti Tump blekkene i verden" er en ubegrunnet påstand og typisk whataboutisme

Jeeesus du kan ikke være sann, vil du være fornøyd om du blir fortalt av youGov (høyt respekter poll selskap) at The Guardian er den nyhets-blekka I U.K, som er lengst til venstre av alle avisene i landet, ferdig snakket.! 


how far are perceptions of the press’s right-wing bias held by the public at large? YouGov has now uncovered the Britons’ view on where mainstream national newspapers sit on the left-right political spectrum


Når jeg skriver noe til deg så må du "ta det til deg", om ikke vil ikke voksenopplæringen fungere på deg.

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
10.08.20 11:43
kval: a, dette var nå veldig generelt. Den eksplosiver veksten i amerikansk statsgjeld og det enorme budsjettunderskuddet kan neppe anses som noe godt. Hvordan mener du USA kommer "godt ut"? I forhold til hva og hvem?

Det er  mange viktige grunner til at US dollar står sterkt. Her er noen. Nesten all olje som selges omsettes i dollar, det samme med våpen, narkotika, de fleste metaller, sextrafikk og menneskehandel. Det betyr at det meste av verdenshandelen fore går med dollar. Hvis Kina konsekvent handler det meste av oljen i f.eks i Euro vil det være en begynnelse av svekkelsen av dollar.

IndocteCollectio

Innlegg: 16621
IndocteCollectio
10.08.20 11:46

Pepe: Skjønte du ikke spørsmålet? Og avisen du henviser til er langt unna venstreradikale. Man skal befinne seg rimelig langt ut til høyre for definere de som venstreradikale, for å si det pent. Eller det bare kunnskap det skorter på hos deg?

(Innlegget ble redigert 10.08.20 11:53)

kval

Innlegg: 14757
kval
10.08.20 11:50
Rhabagatz: Men, som innehaver av verdens reservevaluta er USA i en unik situasjon, som de utnytter. Svært mye av USAs velstand knytter seg til dollarens posisjon. Svekkes denne, er USA i dyp skitt.

Er det ikke  Kina som forvalter verdens største valutareserve?


Er ikke dollarens posisjon i ferd med å svekkes, jfr f.eks. BRICS? 

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
10.08.20 11:51
-PEPE-: Jeeesus du kan ikke være sann, vil du være fornøyd om du blir fortalt av youGov (høyt respekter poll selskap) at The Guardian er den nyhets-blekka I U.K, som er lengst til venstre av alle avisene i landet, ferdig snakket.! 
how far are perceptions of the press’s right-wing bias held by the public at large? YouGov has now uncovered the Britons’ view on where mainstream national newspapers sit on the left-right political spectrum
Når jeg skriver noe til deg så må du "ta det til deg", om ikke vil ikke voksenopplæringen fungere på deg.

Av 8 aviser er det altså 4 som er lenger til høyre enn The Guardian er til venstre.....


Da er vel britisk presse unektelig høyrevridd. 


Godt å få dette avklart.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
10.08.20 11:53
Tyrmann: Hvis Kina konsekvent handler det meste av oljen i f.eks i Euro vil det være en begynnelse av svekkelsen av dollar.

Som vil ende ille.

En av grunnene til krigen i Libya var jo at Ghaddafi hadde begynt å snakke om å begynne å betale for olje med gulldinarer, noe som ikke ble tatt nådig opp av de frihetselskende lederne i USA, og som førte til at de begynte å røre på seg.

kval

Innlegg: 14757
kval
10.08.20 12:01
Rhabagatz: I forhold til BNP er ikke offentlig gjeld spesielt stor i USA.

Den er over 100%. I EU er den 80%, i Kina 50%.

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
10.08.20 12:02
kval: Er ikke dollarens posisjon i ferd med å svekkes, jfr f.eks. BRICS?

Akkurat dette har vi hørt siden Bretton Woods opphørte i 1971.

 

Men dollaren står fortsatt utrolig sterkt. Det er symbiose. Dollaren avhenger av USAs økonomi, som avhenger av at dollaren er reservevaluta. Det er en form for positiv spiral som er vanskelig å bryte.

Om Kina lager et nytt, parallelt "økosystem" vil det få innvirkning, men det er vanskelig å se at dette skal bety noe på kortere sikt.

 

 

 

(Innlegget ble redigert 10.08.20 12:04)

kval

Innlegg: 14757
kval
10.08.20 12:07
Rhabagatz: Akkurat dette har vi hørt siden Bretton Woods opphørte i 1971.
Men dollaren står fortsatt utrolig sterkt.

Utrolig er ordet. Jeg tror ikke det vil bli varig.


Vil du påstå at dollar står sterkere i dag i forhold til gull?

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
10.08.20 12:09
Rhabagatz: Av 8 aviser er det altså 4 som er lenger til høyre enn The Guardian er til venstre

Argumentet mitt i denne tråden var vel at The Guardian er en venstreradikal blekke, og ikke bare venstreradikal, noe jeg henviste til, men den mest venstreradikal blekken i hele U.K.

Forøvrig den samme blekken som mistet sin elskede kandidat og leder for  Lib Dem Jo Swinson under valget 2019:) wooops hva gikk galt, vi hadde jo en svevende Trump ballong i gaten og alt mulig.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 12:23)

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
10.08.20 12:13
-PEPE-: Argumentet mitt i denne tråden var vel at The Guardian er en venstreradikal blekke, og ikke bare venstreradikal, noe jeg henviste til, men den mest venstreradikal blekken i hele U.K.

Javel, men du dokumenterte først og fremst at det finnes flere høyreradikale blekker i UK enn venstreradikale.


Ellers er det verdt å merke seg at bare 16% av folket menet at The Guardian er venstreradikal. Altså omtrent halvparten så mange som de som stemte på høyreradikale UKIP i 2014.

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
10.08.20 12:14
broren_til_noen: En av grunnene til krigen i Libya var jo at Ghaddafi hadde begynt å snakke om å begynne å betale for olje med gulldinarer, noe som ikke ble tatt nådig opp av de frihetselskende lederne i USA, og som førte til at de begynte å røre på seg.

Det var fullt mulig for USA med hjelp av Nato å bombe Libya sønder og sammen med påfølgende flyktningestrøm til Europa for å få kontroll over Libyas olje. Det blir verre å bombe Kina sønder og sammen. Da vil USA for første gang siden borgerkrigen i 1861 oppleve krig på eget territorium. Ja, det vil bli en ille krig.

kval

Innlegg: 14757
kval
10.08.20 12:18
Tyrmann: Det var fullt mulig for USA med hjelp av Nato å bombe Libya sønder og sammen

Der har du hovedpoenget. De gjorde det fordi de kunne.

Fago

Innlegg: 4829
Fago
10.08.20 12:21
Romlingane: Artikkelen du linker til er fra mars, handler om Nord-Amerika og har veldig lite med engelske aviser i dag å gjøre. At The Guardian er "en av de mest radikale anti Tump blekkene i verden" er en ubegrunnet påstand og typisk whataboutisme. Fortell oss heller hva som er løgn i denne artikkelen.

Vær snill å IKKE responder på trollet. La alle innleggene hans forbli ubesvart.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
10.08.20 12:28
-PEPE-: at The Guardian er den nyhets-blekka I U.K, som er lengst til venstre av alle avisene i landet,

Var ikke klar over at det kun er 8 aviser i UK.

Ble heller ikke spesielt imponert over at kun 16 % mener at den er veldig langt til venstre. Argumentet ditt om at dette er den mest venstreradikale avisen i verden må jo derfor tilsi at stort sett alt annet av MSM ikke blir sett på som spesielt venstrevridd. Du knuser din egen argumentasjon.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 12:33)

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
10.08.20 12:29
kval: Der har du hovedpoenget. De gjorde det fordi de kunne.

Ja, olje har vært en ulykke for de fleste land, USA skal ha kontroll over oljen ellers blir landet bombet eller satt under strenge sanksjoner eller boikott. Krigen mot Irak var Halliburton sin krig. Belønningen for Europa er hver eneste gang en enorm strøm av flyktninger. Det er rart at Europa er med på denne galskapen

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
10.08.20 12:29
Rhabagatz: Ellers er det verdt å merke seg at bare 16% av folket menet at The Guardian er venstreradikal. Altså omtrent halvparten så mange som de som stemte på høyreradikale UKIP i 2014

Du er nå på tynn is nå, Labour gjorde sitt dårligste valg på 90 år.


 

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
10.08.20 12:30
-PEPE-: Da kan du ikke ha følgt mye med, var det ikke Borten Moe (SP) som nettopp hadde en uttalelse av Norske medier og U.S., og sist jeg sjekket er ikke han en på høresiden?

Basert på den latterlige artikkelen til Borten Moe du tenker på, så hørtes han mer ut som en fra Bondepartiet anno 1940.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
10.08.20 12:34
-PEPE-: Du er nå på tynn is nå, Labour gjorde sitt dårligste valg på 90 år.

Hva er det med denne diskusjonen å gjøre?

 

Forøvrig er tilliten til Trump i UK veldig lav til tross for argumentasjonen din om at Labour har gjort sitt verste valg på 90 år. Det må jo bety at det også er veldig mange på høyresiden som er misfornøyd med Trump.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 12:39)

-PEPE-

Innlegg: 126
-PEPE-
10.08.20 12:34
Fago: Vær snill å IKKE responder på trollet. La alle innleggene hans forbli ubesvart.

Ja, så viser du alle at du er tilhenger av "cancel culture", du er ikke antifa medlem ved en tilfeldighet?

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
10.08.20 12:37
-PEPE-: antifa

For et deilig (nei, ikke Donald denne gang) tilfluktsord dette er for dere alt.right. 

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
10.08.20 12:45
-PEPE-: Ja, så viser du alle at du er tilhenger av "cancel culture", du er ikke antifa medlem ved en tilfeldighet?

Så dersom man ikke liker å diskutere med folk man anser som internett troll så er man antifa, dvs anti-facist. Betyr det at du er facist? Jeg har jo spurt deg om du er klar over hva nicket ditt og bildet symboliserer for svært mange men fikk aldri noe svar.

Xavi7

Innlegg: 10276
Xavi7
10.08.20 12:49

Hvem er denne Pepe? Fremstår som en høyreradikal ekstremist. Som en ny texasjohn dette

(Innlegget ble redigert 10.08.20 12:50)

Mrsa2

Innlegg: 9016
Mrsa2
10.08.20 12:58
Xavi7: Hvem er denne Pepe? Fremstår som en høyreradikal ekstremist. Som en ny texasjohn dette

Eller gammal texasjohn. 

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
10.08.20 12:59
-PEPE-: Du er nå på tynn is nå, Labour gjorde sitt dårligste valg på 90 år.

Og du er ute og troller igjen. Men takk for dokumentasjonen på høyrevridd medielandskap i UK.

Over og ut.

(Innlegget ble redigert 10.08.20 13:00)

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
10.08.20 13:14

Pepe har blitt tatt i bruk av fascister på nettsteder som 4chan, 8chan og Reddit, som har mange brukere som gleder seg over å lage rasistiske memer og bilder, ville en undergruppe av Pepe-memer oppstå som sentrerte seg om rasistiske, antisemittiske eller andre store temaer.


Skaperen av Pepe ønsker å ta tilbake Pepe som en som ikke  går og hater hele tiden. Det blir ikke ikke enkelt.

Klikk for å gå tilbake til toppen