Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
JRza

Innlegg: 15499
JRza
11.08.20 17:47
SlimWhitman: foreløpig

Men si at du hadde vært en av disse unge som har sterkt behov for tilhørighet og spenning. Jeg har heller ikke behov for å støtte noen av dem, men måtte jeg ha valgt, hadde det ikke vært nynazister. Det betyr ikke at jeg støtter oppførselen og volden fra såkalte antifascister. Når man ser måten de behandler "fienden" er det lite som skiller dem fra nynazistene, men mtp nazistenes forhistorie, sitter det langt inne å måtte ha kalt meg nynazist. 

(Innlegget ble redigert 11.08.20 17:48)

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 17:55
JRza: Men si at du hadde vært en av disse unge som har sterkt behov for tilhørighet og spenning.

Vet ikke. Ville du ha spist plommer på Mars, om du var der og du hadde hatt diarè?


I all hovedsak er det svært arrogant og uvitende når dagens unge sier at de 'aldri' ville ha støttet nazistene om de levde i Tyskland på 30-tallet, eller at de 'aldri' ville vært for slaveri om de bodde i Alabama på 1840-tallet. Det er svært sannsynlig at man ville ha støttet det, under de omstendighetene. 


Det er derfor det er viktig å lese og lære av historien, og tørre å stå opp i mot gruppepress som strider mot samvittigheten din. Siden jeg også er i mot kollektivisme og massesuggesjon av alle former, er jeg sterkt i mot ideologer uansett hvilken side de tilhører. Forhåpentligvis hadde jeg, om jeg noensinne blir tvunget til å velge mellom pest og kolera, vært modig nok til å velge fengsel eller en interneringsleir i stedet for noen av delene. Men det kan man aldri være helt sikker på før man eventuelt er i den situasjonen.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
11.08.20 18:28

Er det flere enn meg som blir litt mer enn imponert over Trumps historiekunnskaper? 

I den siste talen hans trakk han fram Spanskesyken i 1917 (hm), og det var denne som gjorde at 2. verdenskrig slutta. 

Soldatene i 2. verdenskrig var nemlig syke av Spanskesyken i 1917. 

Skal si at den hang lenge i! 

Morning Joe tar virkelig sats idag og sparker Trump-rompe så det gyver etter, og avleverer også en del ballespark som dessert. 

Trump er så til de grader gjennomført kunnskapsløs om alt at det nesten er imponerende. Det krever jaggu en nesten overmenneskelig faktavegring gjennom et langt liv for å kunne bli så potte kørka som Trump er. 

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
11.08.20 18:34

Trump mener Biden fornærmer menn ved å forplikte seg til å velge en kvinne som VP-kandidat.


 


Kanskje ikke beste måten å skaffe seg flere kvinnelige velgere ved å si slikt. Tror det var Tucker Carlson som sa noe lignende i forrige uke.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
11.08.20 18:43

Trump skryter av at Taiwan har gjort det bra i kampen mot Corona men sier samtidig at USA har gjort det bra også for så å klage over at de ikke får samme skryt som Taiwan.


Taiwan har 480 smittede og 7 døde.


USA har 5 million / 160.000 døde


 

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 19:04
IIHJ: Trump mener Biden fornærmer menn ved å forplikte seg til å velge en kvinne som VP-kandidat.

Tja. Spiller ingen rolle for meg om det blir en kvinne eller en mann, men det å automatisk avvise 'alle' menn, fordi de er menn, uansett hvor hardt de har jobbet, hva de står for politisk og hvor kvalifisert de måtte være, virker jo ikke rettferdig. Samtidig så forstår jeg at det er den eneste akseptable fremgangsmåten til demagogene, unnskyld, 'demokratene', i disse dager.

GoingKronos

Innlegg: 50475
GoingKronos
11.08.20 19:17
SlimWhitman: Tja. Spiller ingen rolle for meg om det blir en kvinne eller en mann, men det å automatisk avvise 'alle' menn, fordi de er menn, uansett hvor hardt de har jobbet, hva de står for politisk og hvor kvalifisert de måtte være, virker jo ikke rettferdig.

Men det er jo ikke noe nytt, verken kvinner eller minoriteter har blitt vurdert tidligere nettopp for at det var tryggest å velge en hvit mann. 


100% av visepresidentene i USA har til nå vært hvite menn, så jeg syns ikke helt hvite menn har en god sak om de fremstiller seg som oversett og underrepresentert. 

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 19:21
GoingKronos: Men det er jo ikke noe nytt, verken kvinner eller minoriteter har blitt vurdert tidligere nettopp for at det var tryggest å velge en hvit mann. 
100% av visepresidentene i USA har til nå vært hvite menn, så jeg syns ikke helt hvite menn har en god sak om de fremstiller seg som oversett og underrepresentert.

Nei, for all del. Men å ta politiske avgjørelser basert på kjønn (og kanskje hudfarge?) burde ikke høre hjemme noe sted.


Det finnes nok mange dyktige kvinner som kunne gjort en bra jobb som VP. Kloubachar kunne kanskje ha vært et greit valg, og hun hadde attpåtil vært noenlunde 'spiselig' fra republikansk side og. Gabbard hadde i mine øyne vært et enda bedre valg, men hun er jo ikke spiselig blant sine "egne".

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
11.08.20 19:25
SlimWhitman: Tja. Spiller ingen rolle for meg om det blir en kvinne eller en mann, men det å automatisk avvise 'alle' menn, fordi de er menn, uansett hvor hardt de har jobbet, hva de står for politisk og hvor kvalifisert de måtte være, virker jo ikke rettferdig. Samtidig så forstår jeg at det er den eneste akseptable fremgangsmåten til demagogene, unnskyld, 'demokratene', i disse dager.

"Samtidig så forstår jeg at det er den eneste akseptable fremgangsmåten til demagogene, unnskyld, 'demokratene', i disse dager."


 


Så du går rundt og tror at VP kandidatene ikke har blitt plukket ut av strategiske årsaker tidligere? Forskjellen er vel bare at Biden er mer ærlig om dette enn andre har vært. Når Obama valgte Biden så var det selvsagt for ikke å miste for mange hvite velgere og når Trump valgte Pence var det for å tekkes de kriste konservative. McCain's valg av Palin i 2008 var vel heller ikke et valg som ble gjort fordi hun var dyktigere og mer arbeidsom enn alle andre politikere i det republikanske partiet.

GoingKronos

Innlegg: 50475
GoingKronos
11.08.20 19:28
SlimWhitman: Nei, for all del. Men å ta politiske avgjørelser basert på kjønn (og kanskje hudfarge?) burde ikke høre hjemme noe sted.

Men likevel så har man gjort det i hundrevis av år. Og merkelig nok er det først nå hvite republikanere finner utviklingen bekymringsverdig.


Og det er utvilsomt viktig i styringen av et land at man har representasjon fra et bredt utvalg av befolkningen.

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 19:31
IIHJ: Så du går rundt og tror at VP kandidatene ikke har blitt plukket ut av strategiske årsaker tidligere?

Jo, selvsagt. Og før jeg leste resten av innlegget ditt hadde jeg tenkt til å dra opp akkurat de samme eksemplene som du brukte for å understreke det.


Men det du nevner er ikke den eneste forskjellen.


Biden er gammel, og det begynner å bli opplagt for de fleste at han sliter med mental helse. I motsetning til en del andre vil ikke jeg "mobbe" han for dette eller være ufin på noe vis, men jeg kan ikke tenke meg hvordan noen kan oppriktig tro at han er egnet til å ta på seg denne jobben. Dette er helt uavhengig om hvorvidt man liker politikken hans eller ikke. Han har i tillegg selv sagt at han er en overgangs president.


På grunn av dette blir valget av VP ekstra viktig i dette valget, siden vedkommende sannsynligvis vil ha mer makt enn alle tidligere VPs. Derfor bør kvalifikasjoner være en større prioritet enn symbolske valg akkurat nå. Dessuten tror jeg ikke amerikanere generelt har noe i mot å stemme på hverken minoriteter eller kvinner.

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 19:36
GoingKronos: Og det er utvilsomt viktig i styringen av et land at man har representasjon fra et bredt utvalg av befolkningen.

Det er vel en balansegang. Den 'representasjonen' du ønsker kan kun oppnås gjennom en form for diskriminering, som i dette tilfellet å ta fra alle men muligheten til denne jobben.


Dessuten, bør man være så bekymret for representasjon? Er det slik at Erna Solberg ikke representerer meg som statsminister, fordi hun er kvinne og jeg er mann? Eller Abid Raja, fordi han er av en annen rase enn meg? Eller Høie, fordi han er av en annen legning av meg? Jeg tenker i hvert fall ikke slik. Er man godt egnet for jobben så spiller disse tingene ingen rolle.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
11.08.20 19:44
SlimWhitman: Derfor bør kvalifikasjoner være en større prioritet enn symbolske valg akkurat nå

Hva legger du egentlig i kvalifikasjoner? Synes du kristen ekstremisten Mike Pence, som ikke tørr å oppholde seg alene i et rom sammen med en annen kvinne, er kvalifisert til å løse alle USAs samfunnsproblem? 

GoingKronos

Innlegg: 50475
GoingKronos
11.08.20 19:49
SlimWhitman: Det er vel en balansegang. Den 'representasjonen' du ønsker kan kun oppnås gjennom en form for diskriminering, som i dette tilfellet å ta fra alle men muligheten til denne jobben.

Nei, det er ikke slik at det kun har vært hvite velstående menn som har hatt kvalifikasjoner til å bli visepresidenter. Det er diskriminering som gjort at 100% USA visepresidenter har vært hvite menn.


Og nei, det går ikke på det individuelle, jeg er sikkert mye nærmere Erna Solberg enn jeg er Per-Willy Amundsen, selv om han som meg er en hvit mann fra Nord-Norge. Men det betyr ikke at det ikke er viktig at man har representasjon der avgjørelser tas fra et bredt spekter av befolkningen, det gjelder alt fra kjønn til geografi til etnisitet og alder. Det er både viktig for at avgjørelser som tas skal ha legitimitet og for at avgjørelsene skal være gode og gjennomtenkte.


Derfor er det en berettiget kritikk av Trump-administrasjonen at den så og si utelukkende består av hvite rike menn av høy alder. Det er ikke slik et land skal styres.

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 19:49
IIHJ: Hva legger du egentlig i kvalifikasjoner? Synes du kristen ekstremisten Mike Pence, som ikke tørr å oppholde seg alene i et rom sammen med en annen kvinne, er kvalifisert til å løse alle USAs samfunnsproblem?

Bra kvalifikasjoner involverer gode analytiske evner, god kommuikasjon, en god forståelse for kultur og samfunn, at man er nøye og fordholder seg til data og empiri, har dyp forståelse av lovverk, har god evne til bipartisk kompromiss, osv.


Jeg skjønner godt at Mike Pence tar forhåndsregler om å oppholde seg i rom alene med kvinner i #MeToo alderen, der "Believe All Woman" er det eneste som betyr noe om en eller annen skulle komme med en anklage om upassende oppførsel. Så får det bare være at mannen ikke er direkte imponerende på andre måter.

LaGoeba

Innlegg: 19182
LaGoeba
11.08.20 19:53
SlimWhitman: Jeg skjønner godt at Mike Pence tar forhåndsregler om å oppholde seg i rom alene med kvinner i #MeToo alderen, der "Believe All Woman" er det eneste som betyr noe om en eller annen skulle komme med en anklage om upassende oppførsel.

Spesielt å dra alle over en kam, i hvert fall etter de siste innleggene dine her inne. 

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
11.08.20 19:56
SlimWhitman: Bra kvalifikasjoner involverer gode analytiske evner, god kommuikasjon, en god forståelse for kultur og samfunn, at man er nøye og fordholder seg til data og empiri, har dyp forståelse av lovverk, har god evne til bipartisk kompromiss, osv.

Nå innehar ikke Trump noen av disse egenskapene men du er likevel likegyldig til om han får en ny periode eller ikke.

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
11.08.20 20:04
SlimWhitman: Jeg skjønner godt at Mike Pence tar forhåndsregler om å oppholde seg i rom alene med kvinner i #MeToo alderen, der "Believe All Woman" er det eneste som betyr noe om en eller annen skulle komme med en anklage om upassende oppførsel.

Så du tror stort sett alle anklager om sexuell trakassering er oppdiktet? Av de 4 siste presidentenene så er det 2 som har mange anklager mot seg og to som ikke har noen. Du tror alle anklagene mot Trump og Clinton er oppdiktet?

Rhabagatz

Innlegg: 31768
Rhabagatz
11.08.20 20:08
SlimWhitman: Bra kvalifikasjoner involverer gode analytiske evner, god kommuikasjon, en god forståelse for kultur og samfunn, at man er nøye og fordholder seg til data og empiri, har dyp forståelse av lovverk, har god evne til bipartisk kompromiss, osv.

Men herregud,da. Akkurat dette er det millioner av kvinner som har.

 

Om du skal gjøre måløyet snevert, må du se på relevant erfaring. Der er det mange flere menn å velge mellom. Det er ikke akkurat flust med svarte kvinner med guvernørerfaring, f.eks. (ingen).

 

Men uansett, det bør være uproblematisk å finne en egnet og kvalifisert kandidat i nær sagt alle minoriteter.

(Innlegget ble redigert 11.08.20 20:09)

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
11.08.20 20:17

Hadde Biden hatt baller, så ville han valgt Alexandria Ocasio-Cortez som visepresident. Mer egnet kandidat finnes knapt.

JRza

Innlegg: 15499
JRza
11.08.20 20:20
GreySerpent: visepresident

Det hadde uten tvil engasjert ungdommer og venstresiden, men det er vel adskillig flere "moderate" demokrater? Usikker på hvordan svarte hadde reagert på henne. De er jo generelt sett mer sentrum av partiet (spesielt den eldre garde). 

Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
11.08.20 20:26
GreySerpent: Hadde Biden hatt baller, så ville han valgt Alexandria Ocasio-Cortez som visepresident. Mer egnet kandidat finnes knapt.

Litt dumt å velge en kandidat som etter loven ikke kan holde embetet, da.

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
11.08.20 20:26
JRza: Det hadde uten tvil engasjert ungdommer og venstresiden, men det er vel adskillig flere "moderate" demokrater? Usikker på hvordan svarte hadde reagert på henne. De er jo generelt sett mer sentrum av partiet (spesielt den eldre garde).

Amerikanere skjønner ikke selv hva de trenger. 


 

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
11.08.20 20:28
Brezjnev: Litt dumt å velge en kandidat som etter loven ikke kan holde embetet, da.

For ung? For pen kanskje? :)

(Innlegget ble redigert 11.08.20 20:30)

Brezjnev

Innlegg: 14861
Brezjnev
11.08.20 20:32
GreySerpent: For ung?

For ung. Neste ville vel vært første mulige, om hun var ønsket.

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
11.08.20 20:33
Brezjnev: For ung. Neste ville vel vært første mulige, om hun var ønsket.

Snålt å diskvalifisere noen pga alder imo. 

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 20:37
LaGoeba: Spesielt å dra alle over en kam, i hvert fall etter de siste innleggene dine her inne.

Generalisering er ofte undervurdert, spesiet når det er èn viss kultur som er dominerende innenfor dette partiet. Dessuten har jeg ikke dratt alle over en kam, bare for en time siden nevnte jeg Klobachar og Gabbard som gode kandidater. Tidligere har jeg nevnt Yang.

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
11.08.20 20:38
GreySerpent: Hadde Biden hatt baller, så ville han valgt Alexandria Ocasio-Cortez som visepresident.

I tillegg til å være for ung, så er det nærmest en garant for å overlevere seieren til republikanerne. Dama er jo blåst i hodet.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
11.08.20 20:40
GreySerpent: For ung? For pen kanskje? :)

Ja, for intellektuelt er hun jo helt upåklagelig....

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg