Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
12.08.20 11:58
Videoseven: I går viste tabellen i Tippeligaen at Bodø Glimt leder med 4 poeng med en kamp mindre spilt.  Jeg tenkte dette var relevant siden vi poster daglige kampresultater. USA-Italia 2-7

USA nærmer seg faretruende nedrykk. Tror det kan bli managerskifte i høst.

kval

Innlegg: 14758
kval
12.08.20 12:17
fargerik: Harris er kongressens ondeste person, hun er slemmest og frekkest og mest respektløs også i følge Trump. Det neste blir vel at hun er styggest og lyver mest også?

Riktig ille! En dame skal da være sexy, søt og snill.

DuncanE

Innlegg: 1015
DuncanE
12.08.20 12:21
Bakkus: Traff ganske bra på denne eller hur?

Du måtte over 3 år tilbake for å finne noe som i det hele tatt lignet et treff? I rest my case

kval

Innlegg: 14758
kval
12.08.20 12:26
fargerik: Som forretningsmann har han vel amerikansk rekord i å være skurk og bølle.

Men ikke når det gjelder konkurser. Der har han visst bare 5 stk og har absolutt et forbedringspotensiale.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 12:26)

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
12.08.20 12:28
HLund: Ikke akkurat. Med mindre noe verden aldri har sett før skulle skje, vil USA gå forbi Italia innen kort tid. Tendensen er rimelig entydig der gitt, men nice try.

Ja det var litt dårlig tilfelle.

Vi kan ta Norge - Island. Der leder Island 265-10.

Dette går på æren løs, og vi må gjøre noe med dette. Det er gamle og folk med underliggende sykdommer som gjør at vi ligger så mye under. 

Mitt forslag er at vi låser inne gamlinger over 70 år og de med underliggende sykdommer. Hvis de skulle prøve å bryte seg ut, vanker det store bøter. Sterilisert mat kan leveres gjennom en luke.

Så åpner vi samfunnet. Barn kan leke, gå på skolen og drive med idrett. Unge kan kysse, leve livet og feste så mye de orker. De under 50 år kan gå på fotballkamper, kulturarrangementer og reise til utlandet.

De mellom 50-70 skal bruke munnbing, sprite seg og holde avstand.

For at de på eldrehjem skal få stell, kan vi ansette unge i disse stillingene. De vil få 3 millioner i skattefri årslønn, i bytte mot at de er alene dette året.

Vi kan låse ut de gamle når vi har fått en vaksine eller alle de andre har utviklet flokkimmunitet.

Jeg tenker vi skulle klart å oppnå bedre kampresultater mot andre land ved hjelp av disse enkle virkemidlene.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 12:29)

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
12.08.20 12:40
xavi-maestro: Problemet, som mange ikke ser, er å skille den liberale siden i god/ikke god.   Det er helt flott å jobbe hardt for de svakerestilte sine rettigheter, sørge for at de får så like muligheter som mulig osv.   Det som ikke er flott, er å jobbe hardt for de svakerestilte sine utfall, sørge for at de får samme resultater (ofte målt i penger, ansettelser osv) etc.    Dersom man viser til skjeve resultater (som f.eks. forskjellen på den totale inntekten mellom kvinner og menn) som et tungtveiende bevis for at samfunnet er innebygd kvinnediskriminerende - argumenterer man i bunn og grunn for den ikke-gode siden. Slik retorikk og bruk av data har blitt mer og mer populært har jeg merket meg.   Dette er radikalt liberalt - fordi det er radikalt grenseløst. Påtvungen likhet til fordel for frihet er punktet der det liberale leker med autoritære og totalitære krefter. I DEN sammenhengen er det fristende å bruke venstresidens retorikk mot dem selv. Ved å argumentere og snakke med den tonen jeg akkurat eksemplifiserte, "nører man oppunder" bitterhet, sjalusi, hat og hevn. Jeg lurer på hvor mange ganger man får høre at man "brunbeiser" eller "nører oppunder hat" i det øyeblikket man stiller seg kritisk til f.eks. Islam som religion og den økende innflytelsen den har hatt i vår del av verden.

De liberale har en tendens til å mene at mennesker i en dyp forstand er likeverdige, og at når det gjelder fordelene ved medlemskap i samfunnet, bør denne likheten vise seg i måten mennesker blir behandlet på. Akkurat ‘hva’ likebehandling vil innebære i en praktisk forstand er selvfølgelig kontroversiell. Kriminelle blir ikke behandlet på samme måte som lovlydige borgere (selv om det kan sies å endre seg til en viss grad); gamle, skrøpelige og forkrøplede mennesker blir ikke behandlet på samme måte som arbeidsføre. Men liberalisme betyr for de fleste av sine forkjempere et politisk program designet for å sikre alle innbyggere en like stor sjanse for et oppfyllende liv, uansett om den sjansen endelig blir realisert. Idèen om sosial rettferdighet er kanskje ikke sammenhengende, men den taler til følelser som vi alle deler. Så hvordan skal dette best oppnås?


Fiksjonen om en sosial kontrakt unnlater å gjøre rettferdighet overfor alle forhold - lovende, kjærlig, tvang, medlidenhet, hjelp, samarbeid, forbud, ansettelse, omgang - som binder samfunnets medlemmer til en organisk helhet. Likevel er fordelen med medlemskap uvurderlig. Hobbes kan ha tatt feil å tro at han kunne redusere samfunnsplikten til en sosial kontrakt; men han hadde helt sikkert rett i å tro at livet utenfor samfunnet ville være 'ensomt, dårlig, stygt, brutalt og kort'. Og jo mer vi tar fra denne ordningen, jo mer må vi gi til gjengjeld. Dette er ikke en avtaleforpliktelse. Det er en takknemmelighetsplikt. Men det eksisterer for alt det, og må bygges inn i den konservative visjonen som en hjørnestein i sosialpolitikken. Dette, tror jeg, er hvorfor vi trenger liberalisme, sannheten av vi har gjensidig avhengighet. 


To ting hindrer moderne regjeringer i å ta opp denne utfordringen, det første er at saken er politisert, i den grad sannheten ofte er farlig å uttrykke og absolutt vanskelig å håndtere. Det andre er at saken ligger helt på grensen til debatter om statens natur. Da Marx jobbet med 'das kapital' og 'det kommunistiske manifestet', virket det naturlig å referere til klassedelingen med et krigersk språk. Den marxistiske visjonen om at proletariatet, som ikke eier annet enn sin arbeidskraft, blir utnyttet av borgerskapet som ved å eie produksjonsmidlene er i stand til å utpresse timene med 'ubetalt arbeidskraft' som akkumuleres i deres hender som 'merverdier '. For Marx var forholdet mellom borgerskapet og proletariatet i hovedsak antagonistisk, og ble spådd å føre til åpen klassekrig når 'lønnsslaverne' stiger opp for å frata makten fra herrene sine. Men denne krigen har bare brutt ut der intellektuelle har kunnet forfalske den - slik Lenin gjorde i Russland og Mao i Kina, og ingen av disse landene hadde en skikkelig urban arbeiderklasse. Krigene i det tjuende århundre viste den grunnleggende sannheten om at folk vil kjempe for sitt land og forene seg i dets forsvar, men sjelden vil kjempe for sin klasse, selv når de intellektuelle heier dem frem. Samtidig forventer folk at staten vil belønne sin lojalitet.


Om det ikke skjer, så forsvinner også tilliten sammen med takknemlighet man i utgangspunktet bør ha for å leve under det beste samfunnet som har blitt konstruert noen gang og den gjensidige avhengigheten samfunnet trenger for å fungere som en kohesiv, produktiv og utilitaristisk enhet. Og når sannheten - eller i det minste det man ‘tror’ er sannheten - ikke lenger er mulig å kommunisere eller drøfte uten enorm personlig risiko, ligger landskapet åpent og sårbart for fragmenterte ideologiske føringer som skifter fokus fra å bedre samfunnet som helhet på tvers av klasser, til ren maktkamp. Dette har så vidt begynt. Motvekten, som bør være en pragmatisk konservatisme, som også vil innebære å ta liberale bekymringer på alvor, er ingen steder å finne. Men jakten på utopia vil fremdeles være uoppnåelig, da man, som alle ganger tidligere, har forsøkt å finne det gjennom å krysse en elv av blod, uten at det noensinne vil være innenfor rekkevidde.

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
12.08.20 12:45
Videoseven: Filosofere kan vi gjøre på fritiden.

Historieløst vås.


Det morsomme er at uten filosofene ville hverken demokratiet eller USA eksistert. The Constitution er inspirert av og spekket med filosofisk tankegods fra gamle (og "nye") filosofer fra Atens statsdannelse, med founding fathers (de 7 vise) som Solon 600 år fvt. og den enda eldre Lycurgus av Sparta.


Unitar (dogmefri tro) og president nr. 2 John Adams, som selv var historiker, lekser opp  “Particularly among the ancients, Plato, Aristotle, Polybius, Dionysius Halicarnassus, Cicero, and Tacitus; among the moderns, of Machiavelli, Sydney, Montesquieu, Harrington, Locke, Milton, Swift, Hume, Franklin, Price and Nedham.”


What Athens was in miniature, America will be in magnitude.” skrev filosof og nytenker Thomas Paine i The Rights of Man 1791. Og hans Common Sense fra 1776, fikk George Washington lest for sine soldater for å holde moral og kampånd oppe.

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
12.08.20 12:45
broren_til_noen: Du tenker på fjottutseendet hennes da hun fullstendig overkjørte GA William Barr i en sånn grad at han bare ble sittende og stotre?  For ikke å snakke om det fjottutseendet hun viste fram etter at hun hadde kjørt Kavanaugh så langt inn i en krok at han til slutt ikke ante hva han skulle svare?

Hva med Cohen?

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
12.08.20 12:51
Jompa: I går viser tall fra worldometers over 1500 døde av covid-19 i USA.

Jammen, Xavi sa at antall døde sank???

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
12.08.20 12:54
DuncanE: Du måtte over 3 år tilbake for å finne noe som i det hele tatt lignet et treff?

Trenger man være rakettforsker for det han sa om Lukaku? Klarer man å lese, så visste man dette. 

Jompa

Innlegg: 14764
Jompa
12.08.20 12:58
Videoseven: Der leder Island 265-10.

256, men greit. Er vel også mer relevant å se i forhold til folketall. Hvis ikke kommer USA enda verre ut. Og kanskje befolkningstetthet? 3 mennesker per kvadratkilometer på Island. 15 i Norge. 36 i USA. 


Uansett hvordan man vrir og vender på det kommer USA helt forferdelig ut.

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
12.08.20 12:58
Videoseven: PS! De dyktige tar to mastergrader samtidig, i ekte fag.

Din fremferd er pinlig.

fazz

Innlegg: 27419
fazz
12.08.20 13:00
Jompa: Uansett hvordan man vrir og vender på det kommer USA helt forferdelig ut.

>>> Dette viser bare at du ikke har lært av Texas-Pepe og huske på at du må fjerne New York, New Jersey, California, Florida, Texas og andre som drar opp snittet fra statistikken.

Orake1et3

Innlegg: 3774
Orake1et3
12.08.20 13:06
IIHJ: USA nærmer seg faretruende nedrykk. Tror det kan bli managerskifte i høst.

Tja, fansen vil selvsagt klage over nedrykket, men klubbens eier Putin har vært ganske klar på at Trump er fredet. Jobben er visstnok ikke ferdig. 

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
12.08.20 13:10
fargerik: Det er vel etterhvert allment akseptert som et faktum at fyren er en narsissist som setter seg selv før alt annet. Det sier sitt at han faktisk mener seriøst at han må få trynet sitt hugget inn i fjellet i Mt. Rushmore. Han ØNSKER faktisk å få seg selv der, og med det ødelegge et av landets viktigste kulturminner.

Det er mange som er narsissistisk, og jeg er enig i at Trump er en av disse. Du finner dem på facebook, instagram, i politikken, media og underholdning.

Jeg googlet narsissist, og ble faktisk litt overrasket. Det finnes den vanlige narsissisten som Trump.

Den grandiose narsissismen er kjennetegnet av utadvendhet, dominans, og søken etter oppmerksomhet. Den grandiose narsissisten søker etter oppmerksomhet og makt, av og til som politikere, artister eller kulturelle ledere.

Så har du den andre typen som jeg ikke visste om.

En med narsissisme gjør det imidlertid på grunn av den status og oppmerksomhet som følger med det. Den sårbare narsissisten kan være stille og reservert, men han eller hun har en selvfølelse som svært lett blir krenket.

Så alle de som så lett blir krenket, selv eller gjennom andre, og skriver artikler og blogger om dette, er som Trump.

Det forklarer mye av "cancel culturen" som florerer. Internet har skapt en global forening av narsissister. Det var ikke bare konspirasjonsteoretikere som fant en felles møteplass.

Trump og Mount Rushmore? Får han fire år til, så fortjener han en plass der. Han vil bli husket av historien som en av de beste presidentene USA har hatt.

Er det et kulturminne nå? Jeg trodde dere sosialister var fan av å ødelegge statuer, forandre historien og brenne bøker dere ikke var enige i.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 13:11)

HLund

Innlegg: 20284
HLund
12.08.20 13:10
Videoseven: Ja det var litt dårlig tilfelle.

Jeg skal hjelpe deg. Island er et så knøttlite land så forskjellig fra USA at det blir litt meningsløst å sammenligne med dem. Du kan derimot prøve deg med Brasil. Det er et langt bedre eksempel.

kval

Innlegg: 14758
kval
12.08.20 13:11
Viracocha: The Constitution er inspirert av og spekket med filosofisk tankegods

Som f.eks. filosofen Montesquieu. Avgjørende for den amerikanske og franske grunnloven. Vår egen fra 1814 er også påvirket.

ElIngles

Innlegg: 2165
ElIngles
12.08.20 13:11
fargerik: Han er ikke noen politiker, det er jeg enig i. Som forretningsmann har han vel amerikansk rekord i å være skurk og bølle. Det er vel etterhvert allment akseptert som et faktum at fyren er en narsissist som setter seg selv før alt annet. Det sier sitt at han faktisk mener seriøst at han må få trynet sitt hugget inn i fjellet i Mt. Rushmore. Han ØNSKER faktisk å få seg selv der, og med det ødelegge et av landets viktigste kulturminner.

Hiv opp en Kardashian med det samme de holder på.
Nok et strålende forslag fra appelsinklovnen.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
12.08.20 13:14
GreySerpent: Hva med Cohen?

Jo, jeg tenkte på det, men var ikke sikker på om Bakkus var/er i stand til å takle såpass mye nedsabling på én gang. 

Du veit, disse trumpetistene er jo noen sarte persilleblad som ikke tåler allverden før de klapper sammen i forsterstilling og griner om hets og sånt. 

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
12.08.20 13:15

Allerede i middelalderen hadde italienere mer vett i skolten enn amerikanere har i dag - hva virus angår.

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
12.08.20 13:17
HLund: Jeg skal hjelpe deg. Island er et så knøttlite land

Jeg bryr meg ikke så mye om India, Kina, Brasil eller USA. De spiller ikke engang i EM i Covid19. Jeg forholder meg til resultatene til det norske landslaget.

Mine forslag til at vårt lag kan knuse flere av storlagene i Covid 19 var vel ganske bra.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 13:18)

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
12.08.20 13:19
Videoseven: Er det et kulturminne nå? Jeg trodde dere sosialister var fan av å ødelegge statuer, forandre historien og brenne bøker dere ikke var enige i.

Men du er altså ikke imot dette.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
12.08.20 13:20
Videoseven: Jeg bryr meg ikke så mye om

...annet enn å skrive en haug toskete og kunnskapsløse innlegg hver dag på VGD, for virkelig å vise fram for allverden hvor lite du egentlig forstår. 

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
12.08.20 13:30
broren_til_noen: Takk for din egen bekreftelse, du er innmari smart!

Han glemte at han var en mann.

Det fungerer best når det er kjønn, etnisitet og legning som er det tellende. Det er slik det har blitt i den marxistiske kulturkampen i USA.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 13:32)

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
12.08.20 13:41

Mike Flynn og Bill Barr gikk visst skoa av seg i retten igår.  

De presterer blant annet å anke en sak som ennå ikke er avgjort av dommeren. 

Det er jo ikke så verst gjort....

Kanskje de gjorde dette på bakgrunn av tips fra Den Øverste Oransje Sjefen Som Er Så Umåtelig Smart? 

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
12.08.20 13:44
Videoseven: Det er slik det har blitt i den marxistiske kulturkampen i USA.

Bare det å påstå at det foregår noen marxistisk kulturkamp i USA er et så fantastisk bevis på at du virkelig ikke har filla snøring på noe av det du babler om, at du burde skamme deg. 

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
12.08.20 13:48

Ler meg ihjel.


The Mount Rushmore society agrees to place Trump's face on Washington's ass.

butler93

Innlegg: 4824
butler93
12.08.20 13:55
GoingKronos: Og velger derfor å øke underskuddet enda mer. Genialt!

Han hadde hørt at minus + minus blir pluss kanskje?


mvh


butler

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 13:57
butler93: Han hadde hørt at minus + minus blir pluss kanskje?

?

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 14:01
GreySerpent: Jammen, Xavi sa at antall døde sank???

Slutt å lyve!

Klikk for å gå tilbake til toppen