Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 14:09
SlimWhitman: De liberale har en tendens til å mene at mennesker i en dyp forstand er likeverdige, og at når det gjelder fordelene ved medlemskap i samfunnet, bør denne likheten vise seg i måten mennesker blir behandlet på. Akkurat ‘hva’ likebehandling vil innebære i en praktisk forstand er selvfølgelig kontroversiell. Kriminelle blir ikke behandlet på samme måte som lovlydige borgere (selv om det kan sies å endre seg til en viss grad); gamle, skrøpelige og forkrøplede mennesker blir ikke behandlet på samme måte som arbeidsføre. Men liberalisme betyr for de fleste av sine forkjempere et politisk program designet for å sikre alle innbyggere en like stor sjanse for et oppfyllende liv, uansett om den sjansen endelig blir realisert. Idèen om sosial rettferdighet er kanskje ikke sammenhengende, men den taler til følelser som vi alle deler. Så hvordan skal dette best oppnås?

Det er akkurat her du - og de fleste andre - ikke differensierer to helt vesentlige poenger ved den liberale siden.

 

Det er forskjell på å være

likeverdig kontra lik

Det er forskjell på å ha

Like muligheter kontra like utfall

 

En kriminell har samme menneskeverd som deg og meg. Det betyr ikke at vedkommende har rett på samme utfall som deg og meg.

 

Hvis man snakker om "forskjeller" (som vi er så opptatt av i norsk politikk) bør det KREVES at man utdyper hva slags type forskjeller man snakker om. Forskjeller er ikke ensbetydende med urettferdig - med mindre man har en oppfatning av at alle mennesker er identiske. Og det er den siste oppfatningen der som ligger i bunn for venstreradikalisme. Ingen grenser mellom folk - alt er det samme.

 

https://www.psychologytoday.com/us/blog/the-human-beast/201812/why-we-divide-liberals-and-conservatives

 

Her kan du lese en ganske kortfattet forklaring på hva jeg mener med at liberal/konservativ-spekteret er noe reelt som eksisterer.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:09)

Varulv2478

Innlegg: 14620
Varulv2478
12.08.20 14:16

https://www.msn.com/nb-no/nyheter/verden/usa-styres-av-oldinger-et-politisk-skrekk-kabinett/ar-BB17R13P?ocid=msedgdhp

"Husker du hvordan vi så på ledelsen i det øverste Sovjet?"

Jeg husker. Det politiske etablissementet i USA er blitt så opphengt i fortiden at bare oldinger er tilbake i toppen i det hvite huset og kongressen, likedan i høyesteretten. Dette er ikke et lovende tegn, istedenfor er det snakk om et alvorlig tegn på svakhet ved at man ikke kunne utskifte eldre krefter med yngre krefter innenfor statsforvaltningen. Det er blitt veldig smertelig klart at det er en generasjonskløft innad i etablissementet, og at altfor mange skuer bakover som sett med republikanerne som lengtet tilbake til USAs "storhet" og med demokratene som lengtet etter å gjenoppta sporet som var avbrutt av Reagan.

"De sier at med alderdom kommer visdom, men jeg har sett alderdommen komme alene"

Ordtak av den danske presten Johannes Møllehave som hadde gjort seg kjent som en dyktig og ettertraktet forfatter i 1970-tallet og blitt en av de største litterære skikkelsene i Danmark i nyere tid, spesielt hans hang på passende og megetsigende ordtak.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 14:16)

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
12.08.20 14:20
Viracocha: The Mount Rushmore society agrees to place Trump's face on Washington's ass.

Riktig plass for Trump, han er en kvise på samfunnets rumpe.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
12.08.20 14:26
xavi-maestro: Slutt å lyve!

Satt ikke du igår i din enorme selvtilfredshet og skrøt av deg sjøl for å ha spådd at USA nå var inne i en dalende kurve? 

Men at dødstallene skulle være synkende stemmer selvsagt ikke. Til og med et sånt selverklært lommegeni som deg veit at folk ytterst sjelden pleier å stå opp igjen fra de døde. 

Uansett øker dødstallene, og det vil de fortsette å gjøre samma pokkern hva slags dalende kurver du måtte dikte opp inni huet ditt. 

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
12.08.20 14:39
xavi-maestro: Det er akkurat her du - og de fleste andre - ikke differensierer to helt vesentlige poenger ved den liberale siden.   Det er forskjell på å være likeverdig kontra lik Det er forskjell på å ha Like muligheter kontra like utfall

Nei, da har du misforstått. Husk på det opprinnelige innlegget mitt, der jeg sa at demokratene knapt kan kalles liberale lenger. Det er fordi de har trådt over denne grensen her, som du prater om. Vurder innlegget mitt i lys av dèt. Tror vi egentlig er helt enige her.

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
12.08.20 14:57
xavi-maestro: Du kan nok slappe av, dødstallene i USA er på vei ned (som om du egentlig bryr deg?).

Dårlig hukommelse Xavi-maestro? 

Jompa

Innlegg: 14764
Jompa
12.08.20 15:09
Tyrmann: Dårlig hukommelse Xavi-maestro?

Slutt med det der! Tenk å ødelegge et diskusjonsforum med fakta! Skamme seg!

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:20
broren_til_noen: Satt ikke du igår i din enorme selvtilfredshet og skrøt av deg sjøl for å ha spådd at USA nå var inne i en dalende kurve?  Men at dødstallene skulle være synkende stemmer selvsagt ikke. Til og med et sånt selverklært lommegeni som deg veit at folk ytterst sjelden pleier å stå opp igjen fra de døde.  Uansett øker dødstallene, og det vil de fortsette å gjøre samma pokkern hva slags dalende kurver du måtte dikte opp inni huet ditt.

Jo, og jeg refererte til antall bekreftet smittede. Det er bare å se på VG. USA er blå nå de. Antall døde ser man selvfølgelig ikke før flere uker senere. Jeg skjønner at det er tøft for deg.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:21
Tyrmann: Dårlig hukommelse Xavi-maestro?

Dato hadde vært kjekt vet du! På et tidspunkt var også det på vei ned - som hos alle andre, før det har steget igjen, som hos de fleste andre.

Det var likevel ikke det jeg refererte til i det innlegget Grey løy om.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:24)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:21
Jompa: Slutt med det der! Tenk å ødelegge et diskusjonsforum med fakta! Skamme seg!

Du bør være mer kildekritisk.

Viracocha

Innlegg: 13489
Viracocha
12.08.20 15:22

Hvis man ser etter liesetikettene i jugepermen til vesle frøken Pinocchina aka. McEnany, så finner man intet der, men det står visst Emergency Lies på omslaget...sies det.


Her var hun på audition, senere ble det verre og verre.

Jompa

Innlegg: 14764
Jompa
12.08.20 15:26
xavi-maestro: Du bør være mer kildekritisk.

Dette sa du i begynnelsen av juli når antall positive tester hadde gått fra 20 000 daglige til 60 000, og det var bare et spørsmål om tid før dødstallene ville følge etter.


Hadde du enda sagt det før antall positive tester steg skulle jeg tilgitt deg. Men her var du helt på bærtur.

HLund

Innlegg: 20284
HLund
12.08.20 15:29

Aldri skjønt den greien med å ikke bare rekke opp hånden og innrømme at man tok feil heller enn å påstå at det er alle andre som er dumme og tar feil. For sta for sitt eget beste noen ganger.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:30
Jompa: Dette sa du i begynnelsen av juli når antall positive tester hadde gått fra 20 000 daglige til 60 000, og det var bare et spørsmål om tid før dødstallene ville følge etter.
Hadde du enda sagt det før antall positive tester steg skulle jeg tilgitt deg. Men her var du helt på bærtur.

"Tilgitt meg".. 

 

Du finner det mer interessant at jeg raskt så på dødstall-kurvene som pekte nedover og refererte til dem helt korrekt var på vei ned i begynnelsen av juli uten å ta i betraktning at man ved en grundigere analyse kunne forutse at de ville stige igjen (som hos alle land), selv om det ikke var poenget DA.

 

- enn du finner det interessant at en viss Tyrefekter her på løgnaktig vis forsøker å bevise en bevisst løgn fra Greyhound om noe jeg sa her om dagen - en måned senere?

 

Det er helt utrolig hvor lite objektive dere er. Det er som et lag, som har sverget lojalitet til hverandre i tykt og tynt.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:33)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:32
HLund: Aldri skjønt den greien med å ikke bare rekke opp hånden og innrømme at man tok feil heller enn å påstå at det er alle andre som er dumme og tar feil. For sta for sitt eget beste noen ganger.

Ja, utrolig barnlig og sta jeg er som ikke aksepterer at noen lyver om det jeg sier (bevisst) for så å se at en annen prøver å følge opp løgnen med (bevisst) og vise til et sitat som er over en måned gammelt og helt uten relevans til det vi her snakker om..

 

Igjen - dere er utrolige. Her har du også spilt ball med de andre lagkameratene dine.

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:32)

Demidov

Innlegg: 2595
Demidov
12.08.20 15:33

To medlemmer fra selvstendighetspartiet ble banker opp i Oslo igår. Av Antifa terorrister som mange her inne støtter. 

HLund

Innlegg: 20284
HLund
12.08.20 15:34
xavi-maestro: Her har du også spilt ball med de andre lagkameratene dine.

Slutt med det der.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:35
HLund: Slutt med det der.

Du burde heller slutte å ta parti med løgn, for å være lojal.

HLund

Innlegg: 20284
HLund
12.08.20 15:37
xavi-maestro: Du burde heller slutte å ta parti med løgn, for å være lojal.

Og du burde slutte med bortforklaringer og bare innrømme det når du tar feil. Du ser åpenbart på dette som en fotballkamp med lag (jamfør metaforen din). Det gjør ikke jeg.

GoingKronos

Innlegg: 50475
GoingKronos
12.08.20 15:38

Trump med full støtte til QAnon på twitter nå, at det er fremtiden i det republikanske partiet.


"Congratulations to future Republican Star Marjorie Taylor Greene on a big Congressional primary win in Georgia against a very tough and smart opponent. Marjorie is strong on everything and never gives up - a real WINNER!"

IIHJ

Innlegg: 4193
IIHJ
12.08.20 15:40
GoingKronos: Trump med full støtte til QAnon på twitter

Ja det går jo den veien. Forventer at før valgkampen er over så påstår også han at demokrater er pedofile, barnespisende satanister.

kval

Innlegg: 14759
kval
12.08.20 15:42
xavi-maestro: Forskjeller er ikke ensbetydende med urettferdig - med mindre man har en oppfatning av at alle mennesker er identiske. Og det er den siste oppfatningen der som ligger i bunn for venstreradikalisme. Ingen grenser mellom folk - alt er det samme.

Hvis du skal forsøke å belære folk om politiske ideer og politisk filosofi bør du unngå slike idiotiske sleivspark.

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:43
HLund: Og du burde slutte med bortforklaringer og bare innrømme det når du tar feil. Du ser åpenbart på dette som en fotballkamp med lag (jamfør metaforen din). Det gjør ikke jeg.

Jeg har jo ikke tatt feil i dette tilfellet?

 

Jeg sa for en liten tid tilbake at vi sannsynligvis har sett smittetoppen i USA og at antall bekreftet smittede vil synke innen kort tid.

 

Dette skjedde - og for et par dager siden refererte jeg til det her fordi jeg la merke til at aktiviteten rundt å opplyse om antall bekreftet smittede i USA plutselig opphørte når det sluttet å stige. Med godt humør og stor glede kunne jeg opplyse alle mine venner her inne om at jeg heldigvis fikk rett i det, mest fordi jeg vet at dere setter sånn pris på det! ;)

Dette har noen nå prøvd å vri om til at jeg sa at antall døde har begynt å synke - noe jeg ikke sa - og poengterte at jeg ikke sa her om dagen. Dette vet mr. Grey, men dro likevel løgnen i en samtale med en annen her - som jeg tilfeldigvis kom over.

 

Er det da galt av meg å be han slutte å lyve? Er jeg da trassig og sta? Skal jeg innrømme at jeg tok feil - når jeg hadde rett?

 

Eller er det betimelig for deg å personliggjøre dette, for å støtte dine venner, ved å få det til å se ut som jeg er sta og ikke tørr å innrømme (hvilke?) feil?

(Innlegget ble redigert 12.08.20 15:44)

xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
12.08.20 15:43
kval: Hvis du skal forsøke å belære folk om politiske ideer og politisk filosofi bør du unngå slike idiotiske sleivspark.

Notert!

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
12.08.20 16:04
Demidov: To medlemmer fra selvstendighetspartiet ble banker opp i Oslo igår. Av Antifa terorrister som mange her inne støtter.

Kilde?

Fago

Innlegg: 4829
Fago
12.08.20 16:16
Videoseven: Jøsses dette høres imponerende ut. En bachelor er 3 år. Denne sosialisten klarte to stykker på denne tiden, og i tillegg i et tungt fag som økonomi. Dette må jeg se litt på. Det første en ser, er at det er to forskjellige former for bachelor. En har en bachelor i "art" og en bachelor i "science". Bachelor in arts focuses on the humanities and arts while a Bachelor in science emphasizes math and science. Videre finner en. A Bachelor of art degree is reflective of the liberal arts tradition guiding many colleges. Liberal art er det jeg ofte kaller en tøyse-bachelor. Bachelor of science i økonomi er den ekte utdannelsen. A BS degree is first and foremost a science degree and will focus heavily on science and mathematics courses. AOC valgte en den enkle veien, der en velger vekk matte og vitenskap. En filosofisk økonomiutdannelse. Fordi Bachelor of art economics kutter ut den vanskelige delen, er studentene der nødt til å ta tilleggsstudier for å oppnå en bachelor grad. Out of the 120 to 180 required credits for a B.A. your major only comprises 36 credits. Other required credits for a B.A. may be through courses in: Writing, Art, History, Philosophy, Religion. AOC valgte internasjonale studier for å klare å få nok poeng til en bachelor i filosofisk økonomi. Imponerende at hun valgte å ta de ekstra poengene slik at hun fikk to tøyse-bachelor. Dette er helt ok valg for en politiker, selv om det hadde vært bedre hvis hun hadde valgt en økonomiutdannelse med matte. Da hadde hun skjønt hvor idiotisk sosialisme og green new deal egentlig er. Nå kan hun dessverre fortsette å filosofere på hvordan hun kan bruke andre folks penger. Mange med denne type utdannelse blir bartender eller lignende i USA, for de kan bli offentlig ansatte som her i Norge. PS! De dyktige tar to mastergrader samtidig, i ekte fag.

Vi har fått med oss at alle fag du ikke liker er tøysefag. Det gjør dem likevel ikke til tøysefag.

Fago

Innlegg: 4829
Fago
12.08.20 16:18
Videoseven: Den dagen dere skjønner at Trump ikke er av den gamle sorten republikanerne, da er mye gjort. Trump er mer lik den gamle sorten demokrater. Trump er mer nasjonalist, noe som gjenspeiler seg i slagordene hans. Han mener det er viktigere for en tillitsvalgt president å hjelpe folket som har valgt ham til vervet, fremfor å bruke folket til å hjelpe Kina eller andre land. Trump er ikke en politiker, men er dreven forretningsmann. Han bruker den samme metoden på USA, som han ville brukt på en bedrift. Det virket helt til viruset slapp ut fra Kina. Han ser at bedriften/landet går med dundrende underskudd år etter år, og han prøver å tette disse lekkasjene så godt han kan. Det er selvfølgelig ikke populært hos land som har kunne hente ut penger fra USA i flere tiår, men for hans egen befolkning er det en velsignelse.

Hvor virkelighetsfjern er det mulig å bli?

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
12.08.20 16:27

Nevn 2.

keizersoze

Innlegg: 16320
keizersoze
12.08.20 16:32
GreySerpent: Nevn 2.

2

Demidov

Innlegg: 2595
Demidov
12.08.20 16:33

BLODIG ANGREP PÅ SELVSTENDIGHETSPARTIET ! Selvstendighetspartiet hadde i går en stand på Kalbakken i Oslo. Dette falt gruppen antifa tungt for brystet og gikk til et voldelig angrep. Bruk av vold mot politiske motstandere er ikke akseptabelt, det bør man kunne bli enige om uansett politisk ståsted. https://www.facebook.com/Selvstendighet/photos/a.213966686214626/612285209716103/?type=3&theater&ifg=1

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg