Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
xavi-maestro

Innlegg: 7044
xavi-maestro
17.08.20 10:32
Romlingane: som er den empatiske Biden.
Men siden jeg allikevel har deg her; "Det KAN også hende at han har et poeng vedr. universal poststemmegivning." 5 stater har, ifølge wiki, nesten utelukkende poststemming og 33 stater har det som en mulighet. Svindel er praktisk talt, fortsatt ifølge wiki, ikke-eksisterende. Hvilket poeng mener du han KAN ha?

Vel, den empatien forsvinner greit raskt når han blir konfrontert med ubehagelige spørsmål i hvertall. Mest hissige kandidaten jeg har sett.


Jeg forklarte hva slags poeng han KAN ha i det forrige innlegget. 


Det sier vel egentlig seg selv at dersom et land med 350 millioner mennesker skal omorganisere mesteparten av landet til å stemme via post, så ligger det x-antall fallgruver?


Spørsmålet blir vel heller hvordan dette kan gjøres trygt. Hvordan kan man sikre at kun de stemmeberettigede får stemme, hvordan kan man sikre at det ikke foregår stjeling av stemmer, plagiat av stemmer, utpressing og andre former for organisert svindel når det ikke finnes vakthold? Hvordan kan det i det hele tatt tenkes at det er trygt, spesielt under et valg hvor frontene er så aggressive som nå, at stemmesedler legges i ubevoktede postkasser?


Det aller viktigste spørsmålet er: Hvorfor i det hele tatt diskutere dette? Hva er motivet bak ønsket om å gjøre en så stor endring? Unngå smittespredning? Særlig! Man kan FINT stemme smittesikkert på en normal måte. Man kan utvide stemmeperioden, man kan utvide antall stemmelokaler, man kan ha dem ute, man kan holde orden i køene med vakter, man kan ha munnbind før man går inn, sprit før man går inn. Dette er liksom ikke noe problem - og at det problematiseres er for meg veldig mistenkelig. At det først og fremst er demokrater som ønsker dette, kombinert med deres motvilje til å åpne opp deler av landet, gjør det særlig mistenkelig for meg.


Kan man ha vakthold som observerer stemmingen live, så er det naturligvis ønsket. At man på den ene siden synes det er greit at millioner av mennesker går ut i gatene for å demonstrere uten begrensninger, men ikke at de går ut for å stemme under organiserte og kontrollerte forhold er ikke noe annet enn enda en gedigen, mistenkelig selvmotstigelse.

forbasket

Innlegg: 460
forbasket
17.08.20 10:44
xavi-maestro: Det KAN også hende at han har et poeng vedr. universal poststemmegivning.

La oss for et øyeblikk late som han har et poeng.


Det er vel allikevel litt ugreit å aktivt sabotere postdistribusjonen eller, bare sånn i tilfelle han ikke får gehør for "poenget" sitt?


Er faktisk litt usikker på om geniet skjønner at dette påvirker mer enn levering av poststemmer, men også bagateller som folks trygd, medisiner etc.

kval

Innlegg: 14757
kval
17.08.20 10:58
xavi-maestro: Det sier vel egentlig seg selv at dersom et land med 350 millioner mennesker skal omorganisere mesteparten av landet til å stemme via post, så ligger det x-antall fallgruver?

Det har du nok rett i. Ingenting er perfekt. Men hvorfor tror man at slike problem kun vil gå ut over Trump? Rent statistisk skulle man tro at feil vil fordele seg jevnt og ikke avgjøre valget.


Det er en kjent sak at det alltid har vært hinder for underklassen når det gjelder stemmegivning: Kan jeg ta fri fra jobben for å stå lenge i endeløs kø? Mister jeg lønn eller jobb? Hvor langt er det til nærmeste stemmelokale og hvordan kommer jeg dit uten bil? osv. osv. osv.

InnocentBystander

Innlegg: 10143
InnocentBystander
17.08.20 11:05
kval: Det er en kjent sak at det alltid har vært hinder for underklassen når det gjelder stemmegivning: Kan jeg ta fri fra jobben for å stå lenge i endeløs kø? Mister jeg lønn eller jobb? Hvor langt er det til nærmeste stemmelokale og hvordan kommer jeg dit uten bil? osv. osv. osv.

(Innlegget ble redigert 17.08.20 11:11)

fazz

Innlegg: 27419
fazz
17.08.20 11:06
Noreger: Den eneste meningsmålingen som teller er valget. Hillary "vant jo" alle meningsmålingene, men det gikk jo ikke så bra til slutt.

>>> Hun fikk vel strengt tatt flest stemmer også.

Noreger

Innlegg: 419
Noreger
17.08.20 11:13

Hillary tapte valget slik valgordningen er og alltid har vært. I Norge har systemet like trekk ved at stemmer i Finnmark teller mer enn de som stemmer i Oslo og bra er det. Hadde det ikke vært slik ville vi aldri hatt representasjon og ivaretakelse ifra distriktene. Det samme ligger til grunne for valgordningen i USA. 

 

 

 

   Når det gjelder postvalg er det klart at det favoriserer demokratene siden det er enklere å fuske, massemanipulere resultatene og ellers nå sin befolkning, som jo stort sett er folk i byene. 

 

    Som andre her har sagt. En kan jo undre seg hvorfor demokratene ikke vil ha obligatorisk Identitetskort ved valg og hvorfor de vil ha post-valg. Det er iallfall ikke fordi de er ute etter "rettferdighet". 

 

   Det har ikke vært mye av sistnevnte siden Trump ble valgt ifra deres side. De er dårlige tapere som fortsatt betrakter Hillary som sin president. 

 

Trump can't win:

 

  https://www.youtube.com/watch?v=YZ46I3kMOr0
  

(Innlegget ble redigert 17.08.20 11:15)

fotballidiot2

Innlegg: 24357
fotballidiot2
17.08.20 11:15
Noreger: Når det gjelder postvalg er det klart at det favoriserer demokratene siden det er enklere å fuske

Hvorfor skulle det favorisere demokratene? Hva tilsier at de er mer tilbørlige til å jukse?

Det som vel er en fordel for demokratene (og demokratiet) er om flest mulig stemmer

(Innlegget ble redigert 17.08.20 11:17)

fazz

Innlegg: 27419
fazz
17.08.20 11:16
Noreger: Hillary tapte valget slik valgordningen er og alltid har vært.

>>> Meningsmålingene gikk jo på nasjonale målinger og hvem som lå an til flest stemmer, og der hadde de jo helt rett. 


 

fazz

Innlegg: 27419
fazz
17.08.20 11:20
fotballidiot2: Hvorfor skulle det favorisere demokratene? Hva tilsier at de er mer tilbørlige til å jukse?

>>> Det er jo bare å se på antallet dømte kriminelle politikere de siste årene så er det jo klart at demokratene er det virkelige problemet.


https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-bdcf0477a9d412bb3d22851fd08b72b1

Noreger

Innlegg: 419
Noreger
17.08.20 11:24

Som sagt tidligere. USA er IKKE et monarki med prliamentarisme, men har president og er en fødersjon. Derfor har hver stat sitt eget presidentvalg med proporsjonell representasjon.


  Selvsagt greier ikke de som tapte å være ærlige med dette. 

Folkflesk

Innlegg: 26970
Folkflesk
17.08.20 11:30
Noreger: Som sagt tidligere. USA er IKKE et monarki med prliamentarisme, men har president og er en fødersjon. Derfor har hver stat sitt eget presidentvalg med proporsjonell representasjon.

Hva mener du med at de har proporsjonal representasjon? Trolig mener du at de har valg på guvernør (ikke president), men dette har ingenting med proporsjonal representasjon å gjøre.

Du har heller ikke fått med deg at meningsmålingene var ganske nøyaktige i 2016 da de spådde nasjonal stemmeovervekt til Clinton med 3% (det ble 2%).

(Innlegget ble redigert 17.08.20 11:35)

Rhabagatz

Innlegg: 31767
Rhabagatz
17.08.20 11:39
fazz: >>> Det er jo bare å se på antallet dømte kriminelle politikere de siste årene så er det jo klart at demokratene er det virkelige problemet.
https://qph.fs.quoracdn.net/main-qimg-bdcf0477a9d412bb3d22851fd08b72b1

Ouch!

Solvgutt1

Innlegg: 18625
Solvgutt1
17.08.20 11:40
Folkflesk: Hva mener du med at de har proporsjonal representasjon? Trolig mener du at de har valg på guvernør (ikke president), men dette har ingenting med proporsjonal representasjon å gjøre. Du har heller ikke fått med deg at meningsmålingene var ganske nøyaktige i 2016 da de spådde nasjonal stemmeovervekt til Clinton med 3% (det ble 2%).

Poenget hans var vel at USA er en føderasjon der befolkningen ikke stemmer i fellesskap på hvem de vil ha som president, der den med flest stemmer vinner, men der det er staten gjennom sine valgmenn som velger presidenten og at disse har en proporsjonal representasjon. Så har man et valg i hvert enkelt stat om hvem disse valgmennene skal velge. 

Da er det ikke nødvendigvis den som får flest stemmer nasjonalt som vinner. Sånn har det jo "alltid" vært, men man skulle nesten tro at det var noe ekstraordinært ved siste valg.

(Innlegget ble redigert 17.08.20 11:40)

LaGoeba

Innlegg: 19182
LaGoeba
17.08.20 11:53
fotballidiot2: Hva tilsier at de er mer tilbørlige til å jukse?

Det er ingenting, i hvert fall fakta, som tilsier at poststemming gjør det lettere å jukse. 

Det er bare noe Trump har slengt ut (som vanlig), og saueflokken hans her inne har bitt på for fullt. 

Folkflesk

Innlegg: 26970
Folkflesk
17.08.20 11:59
Solvgutt1: Poenget hans var vel at USA er en føderasjon der befolkningen ikke stemmer i fellesskap på hvem de vil ha som president, der den med flest stemmer vinner, men der det er staten gjennom sine valgmenn som velger presidenten og at disse har en proporsjonal representasjon. Så har man et valg i hvert enkelt stat om hvem disse valgmennene skal velge.

OK, da skjønner jeg bedre hva han mente.

Det han skrev om meningsmålingene var imidlertid tøv. Det virker som enkelte her har en agenda mot meningsmålingsinstituttene fordi de nekter å innse at Trump ligger dårlig an akkurat nå. Derfor påstanden "de tok jo feil sist gang" - noe som ikke stemmer.

(Innlegget ble redigert 17.08.20 12:01)

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
17.08.20 12:23
Noreger: Når det gjelder postvalg er det klart at det favoriserer demokratene siden det er enklere å fuske, massemanipulere resultatene og ellers nå sin befolkning, som jo stort sett er folk i byene.

Jaså?

Du veit kanskje ikke at i 2016 ble det funnet 2 eller 3 forsøk på fusk, og alle var for republikanerne. 

Er det favorisering at flere kan komme til å stemme? 

Er det ikke demokratisk at så mange som mulig skal få stemme ved valg?  

Noreger

Innlegg: 419
Noreger
17.08.20 12:29

Uansett, det viktigste er å se at en side (demokratene) vil ha post-stemming OG vil ikke ha valg-identifikasjon; mens den andre siden vil ikke. 


  Siden politikk egentlig er makt, er det jo helt klart at en slik ting ikke er noe en kan bare overlate til noen "eksperter" å håndtere. Dette er en politisk sak og handler ikke om noe annet. 

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
17.08.20 12:40
Noreger: Som sagt tidligere. USA er IKKE et monarki med prliamentarisme, men har president og er en fødersjon. Derfor har hver stat sitt eget presidentvalg med proporsjonell representasjon.
  Selvsagt greier ikke de som tapte å være ærlige med dette.

10 års skolegang etter vgs. Føkkings lol. Da har jeg mer enn 30 på den samme linja, for det er tydelig at du snakker om Livets Hårde Skole.


Idiotsynsing og subjektive meninger er ikke fakta.

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
17.08.20 12:42
Noreger: Når det gjelder postvalg er det klart at det favoriserer demokratene siden det er enklere å fuske, massemanipulere resultatene og ellers nå sin befolkning, som jo stort sett er folk i byene.

Du lyver. 


Hvorfor må du lyve siden din mann er så suveren? Hvis Trump virkelig er så bra, er det ikke behov for å lyve.


Du er med på å forsøple debatten.


Heritage Foundation


En database med rapporter om valgsvindel opprettholdt av det konservative Heritage Foundation rapporterer om lag 1200 påstander om velgerbedrageri - for hvilke det var 1.100 straffedomme - for valgbedrageri siden 2000.


Av disse var det bare 204 påstander og 143 domfellelser som involverte post-i stemmesedler. Det er en liten brøkdel av de omtrent 250 millioner post-i-stemmesedlene som ble avgitt over de to tiårene. I tillegg er problemer ekstremt sjeldne i stater som først og fremst er avhengige av å stemme per post.


 

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
17.08.20 13:04
fotballidiot2: Hvorfor skulle det favorisere demokratene? Hva tilsier at de er mer tilbørlige til å jukse?

Fakta?

Demokratene vil ikke ha ID ved valg. Da har en ingen kontroll om hvem som egentlig stemmer, og store muligheter til valgfusk.

Nå vil de gjøre denne muligheten for valgfusk enda større, ved å tillate å fuske hjemmefra. Venstresiden kan samle inn poststemmer, og så velge å brenne de stemmene de ikke liker. Det er ingen kontroll.

Politikere har lister over personer som er død eller har flyttet fra staten. De kan så la disse døde personene stemme på deres parti.

Posten er ikke pålitelig. Et nylig forsøk viste at 3% av posten ikke kom frem.

I disse opprørtider, kan postkasser brennes, og stemmer forsvinne.

Vi vet hvilken side som mener folk har feile tanker.

Vi vet hvilken side som støtter volden og opptøyene.

Vi vet hvem som som går til ytterligheter for å fjerne en folkevalgt president.

Vi vet at venstresiden vil fuske, for det er, i deres hode, den rette tingen å gjøre. De tror Trump er Hitler.

Det er en grunn til at Demokratene ikke vil ha ID og støtter poststemmer.

(Innlegget ble redigert 17.08.20 13:05)

Mrsa2

Innlegg: 9016
Mrsa2
17.08.20 13:11
Noreger: Når det gjelder postvalg er det klart at det favoriserer demokratene siden det er enklere å fuske, massemanipulere resultatene og ellers nå sin befolkning, som jo stort sett er folk i byene.

No lyg du godt. Grunnen til at postvalg favoriserer demokratane er at då får fleire sjansen til å vinne. 
Når det gjeld fusk så er det noko som nokre få republikanarar har prøvd å få til, men dei blir tatt. Trump har faktisk sjølv fuska, han har levert inn feil adresse til valgmyndigheitene. 

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
17.08.20 13:12
broren_til_noen: Er det ikke demokratisk at så mange som mulig skal få stemme ved valg?

Da kan de vel få stemme med mobiltelefonen da.

Selvfølgelig ut ID, for de svarte er så dumme at de ikke har ID ifølge venstresiden.

Selvfølgelig uten innlogging, for gamle er ikke så teknisk.

En kan stemme for andre, for det er ikke alle som har mobiltelefon.

Kanskje en kan justere stemmene etter hva meningsmålinger sier, slik at hjemmesitterne også skal få muligheten til å stemme.

Har du flere gode forslag?

(Innlegget ble redigert 17.08.20 13:13)

Mrsa2

Innlegg: 9016
Mrsa2
17.08.20 13:12
Videoseven: Vi vet at venstresiden vil fuske, for det er, i deres hode, den rette tingen å gjøre. De tror Trump er Hitler.

Feil, vi veit at Trump prøver å fuske.

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
17.08.20 13:16
Mrsa2: Feil, vi veit at Trump prøver å fuske.

Du kunne kanskje prøve å komme opp med et argument som belyser ditt dette.

Det er ganske håpløst å hele tiden argumentere mot Trump er Hitler og orange man bad. 

(Innlegget ble redigert 17.08.20 13:17)

Lightning

Innlegg: 12377
Lightning
17.08.20 13:19

Videoseven:

Så lenge folk gjør sitt beste, er de vel unnskyldt...

(Innlegget ble redigert 17.08.20 13:20)

villevesten

Innlegg: 1187
villevesten
17.08.20 13:43
Videoseven: Du kunne kanskje prøve å komme opp med et argument som belyser ditt dette.
Det er ganske håpløst å hele tiden argumentere mot Trump er Hitler og orange man bad.

Hva med å utvelge en bidragsyter til postsjef for så å defunde postvesenet... Dette i et år hvor poststemming er høyaktuelt og en heller burde lagt ekstra ressurser inn for å løse potensielle fallgruver med poststemming...???


Kan det tenkes at det er noe som blir gjort bevisst for å undergrave poststemmingsprosessen??


 


 

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
17.08.20 13:57

Newsweek beklager en kronikk som sår tvil om Kamala Harris' statsborgerskap og om hun oppfyller kravene til å bli visepresident. 


Harris bakgrunn som datter av innvandrere er utgangspunktet for kronikken, og den har fått stor oppmerksomhet i sosiale medier. I løpet av halvannet døgn hadde den nådd ut til 14,3 millioner mennesker på Facebook, Reddit og Twitter.


– Denne kronikken brukes av enkelte som et verktøy til å fremme rasisme og fremmedfrykt. Vi beklager, står det i en melding magasinets redaksjon har lagt ut.


Kronikken er skrevet av John Eastman, ansatt i en konservativ tankesmie.


En rekke ledende amerikanske jussprofessorer har imidlertid gått hardt ut mot Eastmans argumenter og avvist dem fullstendig. – Jeg ville egentlig ikke kommentere dette siden teorien er så idiotisk, sier Harvard-professor Laurence H. Tribe til 

-Tazoslo-

Innlegg: 697
-Tazoslo-
17.08.20 14:35
Videoseven: Du kunne kanskje prøve å komme opp med et argument som belyser ditt dette. Det er ganske håpløst å hele tiden argumentere mot Trump er Hitler og orange man bad.

Hvorfor kutter han da folketellingen en måned før tiden, mens amerikanske SSB spør om å få ut april for å sikre seg skikkelige data?

Hvorfor motarbeider han postsystemet med å sette inn sine egne valgkampstøttere, uten relevant innsikt, i toppstillinger i postvesenet?

Hvorfor påtvinges USPS rekordstore kutt før det som forventes å bli deres største utfordring noensinne: et valg under en pandemi?

Hvorfor motarbeider han å stemme via posten, noe man har gjort siden andre verdenskrig og noe han selv gjør, ved å si at det er så lett å forfalske ting (faktisk der det er vanskeligst)?

Hvorfor endrer klassifiseringen av stemmene, akkurat nå, fra 1.class til 3.class post noe som gjør det mye enklere for postvesenet å makulere forsendelsen hvis det er problemer med konvolutten/adressen/leveranse?

Hvorfor prøver de å få godkjent å øke portoen på stemmene fra 20 til 55 cent akkurat nå?

Hvorfor stenger republikanske stater masse valglokaler i typiske demokratiske områder, mens antallet opprettholdes i republikanske områder?

Er dette grep fra en leder som vil at alle skal ha mulighet til å avgi stemme?

(Innlegget ble redigert 17.08.20 14:36)

JRza

Innlegg: 15499
JRza
17.08.20 14:43

Limbaugh kaller Harris ei hore. Gode "kristne" verdier. 

(Innlegget ble redigert 17.08.20 14:44)

Noreger

Innlegg: 419
Noreger
17.08.20 14:47

  Demokratene vil ha stemmer for alle når som helst og hvor som helst. De vil ikke at stemmende skal vise ID ved valget. De vil gjerne at det skal være så få kontrollmekanismer som mulig. 


  Når en side vil ha et system som gjør det mindre enkelt å kontrollere om ting gjøres riktig er det klart at den andre siden ikke vil gå med på dette. Så enkelt er det egentlig. 


 


    Det er få eller ingen som er "objektive" i USA's politikk, men demokratene (spesielt) prøver hele tiden å gi seg ut for noe de ikke er. 


  Men uansett kommer USA til å ende i grøfta så det suser etter og det uansett hvem som blir president. Dollar-imperiets tid synger på siste verset. Det som er så artig å se er at de her som tilber demokratene og aldri finner noen feil i dem faktisk synes å tro at Trump er rota til alt galt. DE er helt oppsugd av TDS. 

Klikk for å gå tilbake til toppen