Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
20.08.20 12:13
Videoseven: Du kunne tatt deg bryet med å motbevise dette fremfor å komme med en oneliner.

Det har flere brukere gjort opptil flere ganger. Har det nyttet? Nei, du gnåler videre med det samme spammet, dag ut og dag inn. Akkurat som en papegøye.

HLund

Innlegg: 20284
HLund
20.08.20 12:14
Videoseven: Du kunne tatt deg bryet med å motbevise

Da kan jo du ta deg bryet med å bevise at Kina er nazistisk i mellomtiden, så har du noe å gjøre på.

GreySerpent

Innlegg: 27221
GreySerpent
20.08.20 12:15
SlimWhitman: Registrerer at du mener det er avsporing fra tråden å si noe seriøst. Jeg er ikke akkurat sjokkert, når man ser den orgien av sludder som vanligvis florerer her inne.

De er enklere å overse. Du er oppegående. 

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
20.08.20 12:16
villevesten: Hunter Biden er en korrupt jævel hjulpet av faren sin mens Trump "dynastiet" ikke er et problem i det hele tatt

Så vil jeg legge til at det opprinnelige poenget mitt ikke handlet så mye om personene Biden/Trump så mye som det hadlet om selve politikken. Hvorfor folk foretrekker høye/lavere skatter, mer/mindre statlig innblanding, høy/lav innvandring, hard/myk linje mot kriminalitet, osv. Det finnes gode argumenter for begge sider av politikken, selv om politikken kan bli frontet av motbydelige personer.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24039
oddvar_kjempebra
20.08.20 12:19
HLund: Da kan jo du ta deg bryet med å bevise at Kina er nazistisk i mellomtiden, så har du noe å gjøre på.

Kina er i hvertfall et totalitært samfunn uten ytringsfrihet og et rettferdig rettsvesen. Og hvor myndighetene kan blande seg inn i alt de ikke liker og ofte gjør det. Og hvor de benytter de ressursene de har tilgjengelig til å overvåke innbyggerne. De har også tillatt privat næringsliv så lenge det ikke kommer i konflikt med ledelsens makt og interesser. 

Så likheten med nazi-Tyskland er jo stor.

(Innlegget ble redigert 20.08.20 12:19)

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
20.08.20 12:34
villevesten: Biden er dement, mens Trump er den som måtte testes

Det at presidenter må testes, er vel noe som ble innført på grunn av Ronald Reagan. Også der ble det spekulert om han var mentalt svekket.

Men alderen preget Reagan i hans avsluttende år i Det hvite hus. I august 1994, i en alder av 83 år, fikk han offisielt bekreftet diagnosen Alzheimer.

Det at Biden muligens er dement, er et av de store spørsmålene i denne valgkampen. Jeg husker mange lo da Trump tok denne "enkle" testen. Jeg sier enkle, selv om bare 10% av normale friske folk klarer alle spørsmålene.

Hvorfor bruker ikke bare Biden 15 minutter av sin kjellertid til å ta denne testen?

Han kan så gå "live" og fortelle at testen gikk fint. Han kan så repetere man, woman, person, camera, TV noen ganger, så ville spekulasjonene vært borte.

Du lurer vel selv litt på hvorfor han ikke gjør denne enkle tingen. Ikke nekt, selv hos dere på venstresiden er det en liten nagende tvil om han er ved sine fulle fem.

Kamala Harris er presidentkandidat om 90 dager.

(Innlegget ble redigert 20.08.20 12:34)

HLund

Innlegg: 20284
HLund
20.08.20 12:36
oddvar_kjempebra: Kina er i hvertfall et totalitært samfunn uten ytringsfrihet og et rettferdig rettsvesen. Og hvor myndighetene kan blande seg inn i alt de ikke liker og ofte gjør det. Og hvor de benytter de ressursene de har tilgjengelig til å overvåke innbyggerne

Da er de fleste diktaturer nazistiske i så fall.

neondian

Innlegg: 13722
neondian
20.08.20 12:36
broren_til_noen: Han twittra i "real time" under de fleste talene fra Demokratenes convention i natt, og jeg tror ikke en eneste av tweetene inneholdt et eneste spor av sannhet. Spesielt under Obamas tale gikk han helt bananas.  Kun løgner.  Det er faktisk mulig han blåste begge beina av seg i natt.  Det er ingen mennesker som er skrudd sammen sånn noenlunde korrekt som oppfører seg sånn. Han er fullstendig desperat nå og takler det svært dårlig.

Eg trur det kan vere greit å legge på minnet at desse twitter-meldingane først og fremst er retta mot tilhengjarane til Trump, og dei trur faktisk på det Trump skriv.


Så for disse så sto Trump opp mot desse skrullete demokratane i natt. Altså ein mann med ballar!


Og som vi kan sjå også her i denne tråden, det er folk som trur at Trump vil bli sett på som ein av dei beste presidentane USA har hatt!


Så valet i november kjem til å bli jamnt og spanande.

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
20.08.20 12:42
neondian: Og som vi kan sjå også her i denne tråden, det er folk som trur at Trump vil bli sett på som ein av dei beste presidentane USA har hatt!

Folk?? Beklager de er skrullinger alle som en. De makter ikke å føre en eneste debatt, de roter seg bort lenge før de har startet. Når svært konservative Janne Haaland Matlary mener Trump er udemokratisk, da er det ille.

villevesten

Innlegg: 1187
villevesten
20.08.20 12:49
SlimWhitman: Så vil jeg legge til at det opprinnelige poenget mitt ikke handlet så mye om personene Biden/Trump så mye som det hadlet om selve politikken. Hvorfor folk foretrekker høye/lavere skatter, mer/mindre statlig innblanding, høy/lav innvandring, hard/myk linje mot kriminalitet, osv. Det finnes gode argumenter for begge sider av politikken, selv om politikken kan bli frontet av motbydelige personer.

OK

(Innlegget ble redigert 20.08.20 12:53)

neondian

Innlegg: 13722
neondian
20.08.20 12:51
Tyrmann: Folk?? Beklager de er skrullinger alle som en. De makter ikke å føre en eneste debatt, de roter seg bort lenge før de har startet. Når svært konservative Janne Haaland Matlary mener Trump er udemokratisk, da er det ille.

Det er dumt å kalle folk som har eit anna politisk syn for skrullingar. Det gjeld begge veger. Saken er den at basen til Trump trur på det Trump seier.

 

Dei trur på han når han skryt av seg sjøl, dei trur på han når han rakkar ned på motstandarar, dei trur på han når han kallar alt han ikkje liker for fake news.

 

Vi kjem til å sjå ein skitten valkamp og det kan godt hende at vinnaren er den som er flinkast i akkurat det å drive ein skitten valkamp. Ikkje undervurder valkampmaskineriet til det republikanske partiet!

 

Det vil bli ein jamn valkamp og vinnaren i november kan fort bli Trump. Vi veit at han treng ikkje å få flest stemmer for å vinne.

(Innlegget ble redigert 20.08.20 12:57)

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
20.08.20 12:55

Nå skal Trump bytte dekk på alle bilene i regjeringen. Det vil koste skattebetalerne mye penger, med det driter Trump i, fordi han er sint. Tør jeg foreslå at Trump bytter til disse dekkprodusentene. Michelin (2 fabrikker i Kina), Bridgestone (6 fabrikker i Kina), Goodyear (2 fabrikker i Kina), Continental ( 2 fabrikker i Kina ), Pirelli ( 2 fabrikker i Kina), Yokohama (3 fabrikker i Kina), Hankook (4 fabrikker i Kina), eller Kumho (3 fabrikker i Kina) 


Trump trenger å blidgjøre Xi Jinping, dekkskifte kan være en løsning.


 

JRza

Innlegg: 15499
JRza
20.08.20 13:12
Xavi7: Høyre

Tror du må bytte ut blått/mørkeblått med brunt, så nærmer du deg svaret... 

Noreger

Innlegg: 419
Noreger
20.08.20 13:24
Videoseven: Kamala Harris er presidentkandidat om 90 dager.

90 dager blir vel litt sent. Vi er allerede på siste del av September. Med valget i USA i begynnelsen av November er vi faktisk bare 2 1/2 måned unna valget. 


  Om demokratene går inn for å tape (og vil bygge seg opp imot en tid ETTER Trump) vil de fortsette å ha Biden der, men hvis ikke haster det med å legge ut åpen kandidat. 


   Noe vil nok skje innen de neste to ukene. Enten kommer media&Demokratene ut med intervjuer med ham, pressekonferanser og/eller valgmøter. De kan sikkert komme seg unna dette med Korona en god stund og bare sende ham via internett, men da blir det i bunn og grunn samme problemet. 


     Kamala virker ikke særlig fengende som kandidat. Det er ikke akkurat Obamas karisma, for å si det slik. Med hennes historie som en drakonisk aktor som fenglset folk for Cannabis, trenger vel bare Trump å gjøre noen grep der og entusiasmen for henne vil slippes enda mer.


  Når det gjelder Cannabis er det utrolig at dette fortsatt er ulovlig, både i USA og resten av verden, men det er vel en annen sak. 

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
20.08.20 13:24
HLund: Da kan jo du ta deg bryet med å bevise at Kina er nazistisk i mellomtiden, så har du noe å gjøre på.

Enkelt.

De har en führer ved navn Xi Jinping.

Folkekongressen i Kina har opphevet begrensningen på hvor mange ganger presidenten i landet kan gjenvelges. Det innebærer at Xi Jinping kan bli sittende som president på livstid.

De er nasjonalistiske.

The Chinese People Step up to Enforce China’s Nationalist Propaganda. Other countries need to take hyper-nationalistic rhetoric seriously, as it is both a top-down and bottom-up phenomenon.  

De er sosialistisk.

China’s socialism beats capitalism.

De har samme økonomiske politikken som Tyskland i 30-årene.

German private companies would be protected and privileged as long as they supported the economic goals of the government, but that they could face severe penalties if they went against the national interest.

De ønsker lebensraum.

Tibetanske opposisjonelle anklager Kina for å ødelegge den tibetanske kulturen ved å oversvømme regionen med etnisk kinesiske innvandrere.

I tillegg har Kina systematisk oversvømt Øst-Turkestan med kinesiske innvandrere under argumentet om at de vil utvikle de vestlige delene av landet. På den måten har den kinesiske okkupasjonsmakten marginalisert uigurene i deres eget hjemland.

De har konsentrasjonsleirer og utrydder de med feil rase.

Kina holder en million innbyggere i hemmelige leirer.

Kina har sensur og overvåkning av befolkningen.

Mer makt, kontroll og overvåkning.

Kina er ikke helt klar til å begynne å krige enda, men det kan komme hvis ikke noen stanser dem.

Kina er et nasjonalsosialistisk land, med en diktator, streng økonomisk politikk, overvåkning, propaganda, aggressiv ekspansjon, konsentrasjonsleirer, vold og undertrykkelse.

Jeg tok meg bryet med å bevise mitt argument med kilder. Jeg forventer ikke det samme fra dere sosialister. Det blir vel de vanlige onelinerene.

"Kina kan ikke være nazi for de har skjeve øyne og små hender "eller "du tar feil".

Haha

(Innlegget ble redigert 20.08.20 13:25)

SlimWhitman

Innlegg: 6261
SlimWhitman
20.08.20 13:29
Noreger: Når det gjelder Cannabis er det utrolig at dette fortsatt er ulovlig, både i USA og resten av verden

Pussig. Dette er et av få tilfeller der jeg er enig med Harris, selv om hun på svært hyklerisk måte har røyket cannabis selv.

oddvar_kjempebra

Innlegg: 24039
oddvar_kjempebra
20.08.20 13:32
HLund: Da er de fleste diktaturer nazistiske i så fall.

De fleste diktaturer ligner mye på det nazistiske diktaturet ja. Men Nord-Korea f.eks. tillater jo så og si ingen privat virksomhet. Slik de gamle kommunistiske styrene heller ikke gjorde.

Men etter at Kina åpnet opp for privat virksomhet så ligner de veldig på nazi-Tyskland. Det er ikke vanskelig å se nasjonalismen i kinesisk politikk heller.

Så hva er egentlig forskjellen? I utgangspunktet ikke helt like ideologier (men begge basert på anti-kapitalisme - morsomt nok), men i praksis ser de veldig like ut.

(Innlegget ble redigert 20.08.20 13:32)

Videoseven

Innlegg: 7529
Videoseven
20.08.20 13:41
Noreger: Om demokratene går inn for å tape (og vil bygge seg opp imot en tid ETTER Trump) vil de fortsette å ha Biden der, men hvis ikke haster det med å legge ut åpen kandidat.

Jeg lytter endel på Scott Adams, og han stiller det samme spørsmålet.

Han lurer på om demokratene allerede har innsett at de vil tape, og at de sparer kandidatene og pengene til neste omgang.

Han mener de vil gjøre alt de kan for at poststemmene skal bli en fiasko, slik at de kan lage tvil om at Trump er en demokratisk valgt president. De vil fortsette å forsøke å få ham avsatt de neste fire årene.

Det eneste som kan stoppe dette fra å skje, er en overveldende seier til Trump.

PS, du vil lære mer hos Scott Adams enn Qanon. Du trenger ikke være enig i det han sier, men måten han analyserer på er ganske utrolig.

(Innlegget ble redigert 20.08.20 13:43)

villevesten

Innlegg: 1187
villevesten
20.08.20 14:21
Noreger: aktor som fenglset folk for Cannabis

Eller som ARGUMENTERTE for fengsling av....???

Noreger

Innlegg: 419
Noreger
20.08.20 15:15
villevesten: Eller som ARGUMENTERTE for fengsling av....???

Joda, aktor argumenterer for, MEN.....(M-E-N). I USA er det den lokale aktor som ser på polititiltalene og velger om de vil tiltale dem eller ikke. KH hadde en mulighet til å ta seg av andre saker og utvise mer diskresjon. Dette skjer i Norge også. F. eks om en politiker blir trakassert av noen, avhenger det av politiske ståsted eller diskresjon til aktorat. 


   Hvorfor gjorde KH dette? "pot"-smokere er som regel meget harmløse individer, som er lette å sette ut av spill sammenlignet med mange hardbarkede kriminelle. Dette hjelper selvsagt en ambisiøs aktor å få opp sin "conviction rate" som er en stor karrierre fremmer i USA.


   I tillegg lykkes hun å få en person dømt til døden, men etter at det viste seg at grove feil var gjort, motsatte hun seg saksopptakelse og det etter at personen satt på dødscelle. Det måtte rettslig kjennelse mot henne for at hun gav seg. 


https://www.youtube.com/watch?v=Bgjm6xPJeaA


 


  Det er ikke uten grunn at KH har en temmelig lunken støtte hos mange av demokratene. Og iblant de afro-amerikanske velgere har hun heller ikke entusiasme, selv om hun påberoper seg som en representativ for dem. 


 


  KH ser ut til å (nesten bokstavelig talt) gå over lik for å fremme egen sak. 


  


  

Noreger

Innlegg: 419
Noreger
20.08.20 15:19

Slim: Bruker ikke Cannabis, men synes det må være en individuell sak. Det er veldig interessant at det er mange Trump supportere som støtter pot-legalisering, mange som er imot, mens demokratiske kandidater elsker å snakke om at de "har brukt" pot, ,men fortsatt ikke legaliserer det. 


    Tar ikke noe sterkt standpunkt, men synes det er feil at en skal straffes for å røyke eller spise en plante, mer utifra at folk må få gjøre det de vil så lenge de ikke skader andre. 


   Om Trump legaliserte Cannabsi ville han nok sanke flere netto stemmer enn de han mistet, men dette er jo en mann som hverken drikker, bruker pot eller har prøvd noe dop, så den er vel tvilsom. 

JRza

Innlegg: 15499
JRza
20.08.20 15:20

Alltid morsomt når (enkelt)  gamle folk ikke forstår hvordan ting på nettet fungerer, men likevel har behov for å leke eksperter. Trump har flere ganger sutret over twitter trends, og fortsatt ikke fått forklart av folk rundt seg hva kriteriene er. 

kval

Innlegg: 14757
kval
20.08.20 15:22
Noreger: Med hennes historie som en drakonisk aktor som fenglset folk for Cannabis, trenger vel bare Trump å gjøre noen grep der og entusiasmen for henne vil slippes enda mer.

Som aktor fengsler man ingen. Det er det domstolen som gjør. Hun har ikke vært dommer såvidt jeg vet. Om de har eller har hatt drakoniske lover om cannabis i California vet ikke jeg.  Men det er i alle tilfeller ikke statsadvokaten som er lovgiver. Vi kan forutsette at både aktor og dommer følger gjeldende lov.

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
20.08.20 15:31
Videoseven: De har en führer ved navn Xi Jinping. Folkekongressen i Kina har opphevet begrensningen på hvor mange ganger presidenten i landet kan gjenvelges. Det innebærer at Xi Jinping kan bli sittende som president på livstid. De er nasjonalistiske.

Og den Oransje Helten din har nå, lenge før han har vunnet noe valg til en 2. periode, forkynt at han er berettiga til en tredje periode, og har ikke tenkt å bry seg om loven som setter en begrensning på to perioder. 

Han er nasjonalistisk. 

Og det går rett hjem hos deg det. 

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
20.08.20 15:37
Videoseven: Trump er den eneste som har turt å sette hardt mot hardt mot Kina.

Javel? 

Og hva har det kosta den jevne amerikaner? 

Det er jo de som betaler regninga for straffetollen.  

Helten din er jo så ufattelig tomhjerna at han tror at det er kineserne som betaler den straffetollen han har lagt på kinesiske varer. 

Men du klapper i henda i barnslig fryd og synger Hosianna til Trump, og mener at han er den beste presidenten gjennom tidene. 

Det sier faktisk ganske mye om deg og kunnskapene dine. Eller mer korrekt; de kunnskapene du ikke har. 

malvolio

Innlegg: 26757
malvolio
20.08.20 15:44
SlimWhitman: Så vil jeg legge til at det opprinnelige poenget mitt ikke handlet så mye om personene Biden/Trump så mye som det hadlet om selve politikken. Hvorfor folk foretrekker høye/lavere skatter, mer/mindre statlig innblanding, høy/lav innvandring, hard/myk linje mot kriminalitet, osv. Det finnes gode argumenter for begge sider av politikken, selv om politikken kan bli frontet av motbydelige personer.

Det er selvfølgelig viktig å huske på disse forskjellene. Å anta at motparten er dumme fører sjelden noe godt med seg.

Når jeg mener Trump ikke bør gjenvelges, har det ikke nødvendigvis å gjøre med enkeltstående politikkområder (på en del felter kan jeg være enig med Trump, dog med den presiseringen at jeg kan være enig i det han *sier* han ønsker å gjøre, men svært sjelden i det han rent faktisk *gjør*)

Mitt store problem med Trump er at han angriper selve institusjonene, at han oppfører seg som en tredjeverdens-autoritær smådiktator (men som står i spissen for verdens største militærmakt og verdens [nest?] største økonomi).

Det handler for meg virkelig ikke om republikanere vs demokrater. Det handler om demokrati vs autokrati.

Om republikanernes kandidat ved dette valget hadde vært f.eks. Kasich eller Romney, kunne jeg ha støttet denne kandidaten fremfor Biden.

Jeg har trodd at selve det amerikanske systemet står sterkt, at systemet med "checks and balances" i det lange løp sikrer at man ikke havner verken helt i venstregrøfta eller helt i høyregrøfta. Men jeg føler meg faktisk ikke trygg på om det amerikanske demokratiet tåler en periode til med Trump. For selve dette systemets skyld, er det best å ikke ta den sjansen.

(Innlegget ble redigert 20.08.20 15:45)

broren_til_noen

Innlegg: 33969
broren_til_noen
20.08.20 15:52
SlimWhitman: Posten der borte har jo gått med uderskudd hvert eneste år de siste 12-13 årene, så jeg ser ikke helt hvorfor det skal være uaktuelt å la de gå under når de blir utkonkurrert av FedEx og UPS.

Det er faktisk en ganske allmen oppfatning blant amerikanere, da ser vi selvsagt bort fra Det Oransje Geniet, om at USPS er en så viktig samfunnsfunksjon, bl.a på grunn av mengden medisiner som blir sendt gjennom posten, at den er unntatt alle regler om at den skal gå med overskudd.  

Dette bryr overhodet ikke Trump seg om, og han ansatte De Joy som Postmaster General, på grunn av hans store valgkampbidrag til Trump. De Joy har ikke den minste peiling på dette med hvordan USPS drives, men fikk altså jobben ene og alene fordi han er en stor bidragsyter til Trump. 

Derimot veit vi at De Joy har store eierinteresser i både FedEX og UPS, og har derfor alle tenkelige grunner i verden for at de begge utkonkurrerer og ødelegger USPS totalt.

Og han var godt i gang med dette inntil han ble stoppa i forgårs. Da hadde et stort antall brevsorteringsmaskiner allerede blitt nedmontert - de skulle visstnok settes på lager for å brukes som reservedeler. 
Disse maskinene sorterer ca 300 000 brev i timen, så den jobben skulle overtas av ansatte som skulle gjøre jobben manuelt. Da passer det jo ypperlig at han samtidig gikk til nedskjæringer i arbeidsstokken og nedla forbud mot overtid. 

Kan du nå skjønne hva Trump og hans bedritne korrupte gjeng av svindlere og bedragere forsøker seg på?  

GoingKronos

Innlegg: 50475
GoingKronos
20.08.20 15:58
SlimWhitman: Så vil jeg legge til at det opprinnelige poenget mitt ikke handlet så mye om personene Biden/Trump så mye som det hadlet om selve politikken. Hvorfor folk foretrekker høye/lavere skatter, mer/mindre statlig innblanding, høy/lav innvandring, hard/myk linje mot kriminalitet, osv. Det finnes gode argumenter for begge sider av politikken

Men problemet er at politikken til Trump ikke henger sammen. Jeg er for lave skatter, men det betyr at staten også må bruke mindre penger. Trump øker statens kostnader samtidig som han kutter deres inntekter, det er uansvarlig og da er tross alt Obama/Biden bedre - Obama begynte jo å få ned budsjettunderskuddet.


Jeg er for mindre statlig innblanding, men der er jo Trump til venstre for Biden. Han driver jo reklamere for produkter fra det ovale kontoret, han driver å boikotter enkelt produkter, han gjør avtaler med enkelt bedrifter for å få de til å flytte tilbake, han velger en politikk som er til fordel for de store globale selskapene over de små lokale. Så aldri før har vi hatt en president som mer velger vinnere og tapere, det er slikt et korrupt styre er.


Så som konservativ er det opplagt at Biden står langt nærmere politisk enn nasjonalisme/fascismen til Trump.

Tyrmann

Innlegg: 964
Tyrmann
20.08.20 16:14
Videoseven: Når vi vet at 40% av dødsfallene skjedde på eldrehjem, er det frekt å skylde på Trump.

Selvfølgelig er det frekt å skylde på Donald Trump, han er jo bare en enkel golfspiller og jaktmann etter unge jenter/damer.

Nexuscrawler

Innlegg: 644
Nexuscrawler
20.08.20 16:19
cruisecontrol: Jeg sier bare at en boikott er på sin plass når dekk selskapet har den agendaen de har nå tatt.

Agenda om å holde arbeidsplassen politisk uavhengig og ikke tillate politiske slagord til noen sider? Hadde de KUN gått mot MAGA-capsene men godtatt Biden t-skjorter hadde jeg vært helt enig, men dette er likt for alle, hvorfor er det feil agenda?

Klikk for å gå tilbake til toppen