Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Trump-administrasjonen

NYTT TEMA
Xavi7

Innlegg: 12900
Xavi7
23.10.20 23:23
xavi-maestro: Skinnhellige mennesker

Sorry Maestro, men det er du som bommer her. Trump kommer til å gå på det største valgnederlaget i moderne tid. Hopp av den båten før det er for seint for deg.

keizersoze

Innlegg: 17579
keizersoze
23.10.20 23:24
xavi-maestro: Skinnhellige mennesker som ikke bare mener de har rett, men mener de er på det "gode" laget blir gjerne det. Det er også derfor slike mennesker gjerne er radikale i både ordlyd og i metodikk

Dette gjelder vel også mange skinnhellige religiøse Trump-supportere.

Tror ikke noen skal skryte på seg moralsk overlegenhet, men når en ser på selve Trump, så er det ikke vanskelig å føle seg etisk overlegen overfor den fyren.

Har ikke alle fasiten da?

Demidov

Innlegg: 2638
Demidov
23.10.20 23:29

Fredrik Græsvik er alt annet enn nøytral i sin fremstilling av Trump vs Biden. Hadde vært bedre om Max Mekker kom med sine politiske analyser. 

xavi-maestro

Innlegg: 7856
xavi-maestro
23.10.20 23:30
Xavi7: Sorry Maestro, men det er du som bommer her. Trump kommer til å gå på det største valgnederlaget i moderne tid. Hopp av den båten før det er for seint for deg.

Jeg skjønner at du tenker i termer som "båter" her, siden du er så dypt inne i din egen båt. Jeg er ikke i noen båt. Jeg sitter i et fly og kan bevege meg fritt i alle retninger uten å bli våt, jeg :)

Når det er sagt, jeg tror det største nederlaget ved dette valget blir den følelsen du sitter igjen med når stemmene er talte. Jeg har sagt det for lengst, og står fortsatt på det, Trump vinner "med glans" (til robotene her inne: Det vil i denne sammenhengen si komfortabelt).

Maradona_123

Innlegg: 24887
Maradona_123
23.10.20 23:33
Xavi7: Sorry Maestro, men det er du som bommer her. Trump kommer til å gå på det største valgnederlaget i moderne tid.

Det tror du, men personlig ville jeg ikke ha så mye tro på godheten/fornuften til amerikanere flest, og det er allerede tegn som tyder på at valget blir langt jevnere enn du tror. 

xavi-maestro

Innlegg: 7856
xavi-maestro
23.10.20 23:33
keizersoze: Dette gjelder vel også mange skinnhellige religiøse Trump-supportere. Tror ikke noen skal skryte på seg moralsk overlegenhet, men når en ser på selve Trump, så er det ikke vanskelig å føle seg etisk overlegen overfor den fyren. Har ikke alle fasiten da?

Så absolutt!

Det er likevel mer utbredt på venstresiden å være av den oppfatning at de er "de gode". Man argumenterer gjerne i større grad basert på moral, samvittighet etc og viser generelt enda større emosjonell avsky i retning meningsmotstandere.

Men at elementene eksisterer på begge sider? Definitivt.

Zen0n

Innlegg: 48863
Zen0n
23.10.20 23:36
xavi-maestro: Det er likevel mer utbredt på venstresiden å være av den oppfatning at de er "de gode". Man argumenterer gjerne i større grad basert på moral, samvittighet etc og viser generelt enda større emosjonell avsky i retning meningsmotstandere.

Jeg vil nok påstå at QAnon-supportere overgår stort sett alt vi har sett tidligere av svart/hvitt-syn på seg selv og politiske motstandere.

Altså, kan du finne et eksempel på en passelig stor organisasjon eller bevegelse på venstresiden som mener motstanderne driver med satanistisk pedofili?

 

Xavi7

Innlegg: 12900
Xavi7
23.10.20 23:39

Valget blir ikke jevnt. Det er nok amerikanere som ikke tror på Qanon og de møter opp og stemmer. Bare se antallet forhåndsstemmer. Trump er gjennomskuet av veldig mange. Noen få på vgd henger igjen der de sitter på gutterommet og drømmer om å få seg en jobb

Maradona_123

Innlegg: 24887
Maradona_123
23.10.20 23:45
Xavi7: Valget blir ikke jevnt. Det er nok amerikanere som ikke tror på Qanon og de møter opp og stemmer. Bare se antallet forhåndsstemmer.

Valget kan bli meget jevnt, forhåndsstemmer sier ikke nødvendigvis veldig mye, du må se på andre ting også.

xavi-maestro

Innlegg: 7856
xavi-maestro
23.10.20 23:45
Zen0n: Jeg vil nok påstå at QAnon-supportere overgår stort sett alt vi har sett tidligere av svart/hvitt-syn på seg selv og politiske motstandere. Altså, kan du finne et eksempel på en passelig stor organisasjon eller bevegelse på venstresiden som mener motstanderne driver med satanistisk pedofili?

Haha, nei, og det har en veldig naturlig psykologisk forklaring.

Den egenskapen jeg snakker om her, dreier seg om å gjøre seg opp en oppfatning av at et spesifikt standpunkt ikke bare er riktig, men godhet. Dem som ikke ener seg om denne godheten blir derfor et symbol på ondskap.

Denne mentaliteten er langt vanligere på venstresiden.

Den mentaliteten du refererer til her dreier seg om konspirasjonsteorier, eller for å bruke mer psykologisk terminologi: Paranoia. Det er LAAANGT mer utbredt på høyresiden. Høyresiden sin mentalitet er mer rigid og mer opptatt av rammer og grenser. Dette fokuset oppstår blant annet pga frykt for uforutsigbarhet/kaos. Høyreorientert mentalitet er derfor langt mer "var" for uforutsette trusler - som i radikale tilfeller ender i en slags paranoia og et sterkt ønske om å avsløre alle mulige "skjulte" trusler.

Det er en mentalitet som kan skape steile fronter med sterk indre lojalitet, akkurat som den ovennevnte venstreorienterte mentaliteten kan, men den går ikke ut på det samme prinsippet i kjernen. Det venstreorienterte prinsippet har en egen positiv intensjon som utgangspunkt, hvor all motreaksjon anses som ondskap. Det er ikke tilfellet i høyre-eksempelet ditt. Der dreier det seg om en genuin oppfatning av at skjulte farer truer - hvorpå dem som ikke ser det er "blinde" og ikke "onde".

HLund

Innlegg: 22640
HLund
23.10.20 23:47
xavi-maestro: Man argumenterer gjerne i større grad basert på moral, samvittighet etc og viser generelt enda større emosjonell avsky i retning meningsmotstandere.

Nuvel. Det er et helt parti i den norske partifloraen som i stor grad er basert på nettopp dette. Og det er ikke et parti på venstresiden.

xavi-maestro

Innlegg: 7856
xavi-maestro
23.10.20 23:50
HLund: Nuvel. Det er et helt parti i den norske partifloraen som i stor grad er basert på nettopp dette. Og det er ikke et parti på venstresiden.

Alle effekter eksisterer over hele spektrumet, men jeg er ikke enig med deg at FRP er det partiet som gjerne viser mest emosjonell avsky mot andre partier. Jeg har en ganske klar formening om at det er FRP sine meninger som oftest blir møtt med emosjonell avsky fra meningsmotstandere. Det er FRP som gjerne blir kalt ting som i utgangspunktet har ondsinnede intensjoner i kjernen. Type rasist/nazist etc. De fremstilles langt oftere som "slemme" enn det de selv fremstiller andre som slemme.

Det de derimot ofte gjør er å fremstille andre som "blinde", "naive" etc - men sjeldent onde/egoistiske på samme måte som antydningene går andre veien.

(Innlegget ble redigert 23.10.20 23:51)

deleted112509

Innlegg: 24589
deleted112509
23.10.20 23:50
Maradona_123: og det er allerede tegn som tyder på at valget blir langt jevnere enn du tror.

Hvilke tegn?

Må gjerne presisere at jeg fortsatt tror Trump vinner og har lett etter disse tegnene uten å finne dem. Så det er et reelt spørsmål så jeg kan få bekreftet min frykt.

(Innlegget ble redigert 23.10.20 23:52)

HLund

Innlegg: 22640
HLund
23.10.20 23:51
xavi-maestro: Alle effekter eksisterer over hele spektrumet, men jeg er ikke enig med deg at FRP er det partiet som gjerne viser mest emosjonell avsky mot andre partier. Jeg har en ganske klar formening om at det er FRP sine meninger som oftest blir møtt med emosjonell avsky fra meningsmotstandere. Det er FRP som gjerne blir kalt ting som i utgangspunktet har ondsinnede intensjoner i kjernen. Type rasist/nazist etc.

Jeg snakket om Krf til info.

Zen0n

Innlegg: 48863
Zen0n
23.10.20 23:52
xavi-maestro: Haha, nei, og det har en veldig naturlig psykologisk forklaring. Den egenskapen jeg snakker om her, dreier seg om å gjøre seg opp en oppfatning av at et spesifikt standpunkt ikke bare er riktig, men godhet. Dem som ikke ener seg om denne godheten blir derfor et symbol på ondskap.

Fair enough, godt og reflektert svar. Man kan nok kan diskutere påstanden frem og tilbake i det uendelige. Man finner mange «moralister» på både høyre- og venstre side, og jeg tror det er klin umulig å fastslå hvem som er «verst».

(Innlegget ble redigert 23.10.20 23:55)

xavi-maestro

Innlegg: 7856
xavi-maestro
23.10.20 23:52
HLund: Jeg snakket om Krf til info.

Jøss - hvis det var ett tilfelle jeg ikke trodde jeg skulle bomme på hva du antydet, så var det der! ;)

Men KRF er vanskelig å definere på spektrumet. Derfor vanskelig å sortere hva de sier.

Maradona_123

Innlegg: 24887
Maradona_123
23.10.20 23:55
deleted112509: Hvilke tegn? Må gjerne presisere at jeg fortsatt tror Trump vinner og har lett etter disse tegnene uten å finne dem. Så det er et reelt spørsmål så jeg kan få bekreftet min frykt.

Se på voter registration i Florida, der GOP gjør det sterkt. 

xavi-maestro

Innlegg: 7856
xavi-maestro
23.10.20 23:56
Zen0n: Fair enough, selv om man nok kan diskutere påstanden frem og tilbake i det uendelige. Du vil nok finne mange «moralister» på både høyre- og venstre side.

Så absolutt! Det er veldig få sammenhenger i livet hvor man kan sortere fenomener i helt sterile bokser. Høyresiden søker gjerne det utfallet for forutsigbarhetens skyld, men det er umulig. Da gjelder det å dra frem noe av det venstreorienterte i seg for å håndtere uforutsigbarheten. Der er vi mennesker veldig forskjellig.

HLund

Innlegg: 22640
HLund
23.10.20 23:58
xavi-maestro: Jøss - hvis det var ett tilfelle jeg ikke trodde jeg skulle bomme på hva du antydet, så var det der! ;)

Frp er vel etter min mening det partiet som egentlig snakker minst om moral, noe som etter mitt syn ikke er en styrke. De har en litt lettvint holdning til slike spørsmål slik jeg ser det. Så har man SV på den andre siden som slik jeg ser det bruker for mye moralske argumenter og er litt for naive sammenlignet med hvordan den virkelige verden er. Så det kan bikke over for mye på begge sider. Så har man MDG som egentlig også er litt vanskelige å definere fordi de er så fanatisk opptatte av 1 sak, slik at det fremstår som hypermoralske. Egentlig vanskelig å plassere dem.

(Innlegget ble redigert 23.10.20 23:58)

IIHJ

Innlegg: 5249
IIHJ
24.10.20 07:14

Noen som husker denne?

Trump familien samarbeidet med en mektig oligark familie i Azerbadjan om å bygge et hotell. De samme oligarkene har også samarbeidet med revolusjonsgarden i Iran. Når denne historien kom i 2017 så døde vel saken etter ca 1 dag. Den blusset vel opp igjen noen timer når Trump satte revolusjonsgarden på terrorlista og tok livet av deres leder. I forhold til "Hunter Biden saken" er vel dette en langt verre sak.

villevesten

Innlegg: 1729
villevesten
24.10.20 07:49

Trump er den gale stesønnen som alltid finner på ting, mens Biden er mors beste barn. Så når Trump gjør noe, er det bare nok et påfunn så en trekker litt på skuldrene, mens det møtes med vantro og sjokk når det kommer noe shady greier om Biden. 

aIseboy

Innlegg: 9851
aIseboy
24.10.20 08:45

Trump sin nye Covid-19 plan lansert.

Zen0n

Innlegg: 48863
Zen0n
24.10.20 09:07

Fredag noe det registrert hele 80 000 nye smittetilfeller, hvilket er det høyeste siden pandemien brøt ut. Også dødstallene og antall sykehusinnleggelser Øker.

Og Trump sa for bare noen dager siden at pandemien nesten er over... 

Romlingane

Innlegg: 18534
Romlingane
24.10.20 09:09
xavi-maestro: Skinnhellige mennesker som ikke bare mener de har rett, men mener de er på det "gode" laget blir gjerne det. Det er også derfor slike mennesker gjerne er radikale i både ordlyd og i metodikk - hvorav enkelte blir fysiske.

Axis of evil, anyone?

Romlingane

Innlegg: 18534
Romlingane
24.10.20 09:10
Videoseven: Selvfølgelig gjør du det. Det ser vel heller ut til at han er en Bernie-supporter.

Som sagt, en typisk trumptilhenger, selv om de trolig vil si at han er av de satanistiske barnespiserne.

Våpen, hakekors, begeistring for masseskytinger. Han tilhører basen, akkurat som Kyle Rittenhouse.

Romlingane

Innlegg: 18534
Romlingane
24.10.20 09:11

A record daily high of coronavirus cases was reached in the United States on Friday while President Donald Trump was on the campaign trail promising voters a quick end to the  pandemic.  

Nearly 80,000 new Covid-19 infections over the course of a day were reported, according to figures from Johns Hopkins University.

villevesten

Innlegg: 1729
villevesten
24.10.20 09:22

@alseboy

Når en ser twitterklippet ditt og følger med Trump sitt kroppsspråk..... For en likandes kar!

sitter med et litt fårete uttrykk når han spør om sleepy joe ville fått til dette. Når svaret ikke er som forventet ser du holdningen endre seg, og han blir uinteressert i hva Netanyahu sier. Avbryter ham faktisk og begynner å ta spørsmål.... 

Men vet du hva, Biden så på klokka under debatten i forgår. Skandale!!!

Zen0n

Innlegg: 48863
Zen0n
24.10.20 09:26
aIseboy: Når ikke engang den like høyrevridde statsminister Netanyahu vil bidra i opphøyelse av Trump og dissing av sleepy Joe....SAD!

Haha!

« Trump has Israeli Prime Minister Benjamin Netanyahu on speaker phone to discuss a deal normalizing relations between Israel and Sudan. He asks: "Do you think Sleepy Joe could have made this deal?"

Netanyahu: "We appreciate the help for peace from anyone in America"

Trump er åpenbart veldig skuffet over svaret. Han angår Netanyahu så er han også en forferdelig politiker, men han forstår et språk Trump ikke forstår: diplomati og realpolitikk. Det siste du vil gjøre som israelsk statsminister er å legge deg ut med en som ligger an til å bli USAs neste president.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg