Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Sannheten om Syria 2

NYTT TEMA
blackline

Innlegg: 17312
blackline
19.11.20 21:34
Noreger: Det er selvsagt mulig din nye helt, Biden vil la MIC starte med mer proxy-kriging igjen,

Akkurat det trenger vi vel ikke tvile på engang. Det er vel ikke den krig de siste 30år  Biden ikke har vært for. Og Bidens nye Agency Review Teams gir da heller lite og ingenting av noe fredsbudskap.

Så det at USA nå vil gå inn i minst 4 mer aktive krigføringsår gir nok ikke allverdens Odds blandt bookmakerne.

Men Warmongers  and Chicken Hawks er vel Gutta Boys her inne sine helter.

(Innlegget ble redigert 19.11.20 21:44)

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
20.11.20 11:27

Det er nok riktig både at Syria har pådratt seg omfattende ødeleggelser og at store deler av landet i dag er fredelig og blomstrende. 

   Syria har enorme potensialer, som vil videre realiseres etter hvert som konflikten vil videre reduseres. Idlib inskrenkes om enn sakte, mens USA er på vei bort ifra den Østlige delen. For nå vil ikke Syria fokusere for mye på å få ut Tyrkia fra Nord-områdene for det krever overenskomst med Kurderne, men dette vil også skje når resten kommer i orden. 

    Vil USA fortsette med destabiliseringen i området? Hva med Israel? Det er mulig, men forholdene er ikke fordelaktige for dette lenger. Alle deres skitne knep er nå identifisert og en kan ikke forvente noe nytt som SAA ikke er forberedt på. Sist, men ikke minst, Russland har nå lært opp Syriske militære til å bruke luftvernet de gav dem og den andre hjelpen som kommer ifra Moskva er vel etablert. 

   

Herinacius

Innlegg: 7457
Herinacius
20.11.20 16:50

feil tråd

(Innlegget ble redigert 20.11.20 16:51)

blackline

Innlegg: 17312
blackline
21.11.20 15:16

Vi får holde Doumatråden varm. Varulv og gutta boys gjengen rundt ham vil nemlig aldri gjøre det. De var som kjent White Helmets diggere.

Og her et meget greit intervju med Aron Mate fra the Grayzone om tematikken.

 

 

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
21.11.20 16:13

Vestlig propaganda har med sine falske beskyldinger og samarbeid med Wahhabistene mistet mye av sin troverdighet i det Østlige Middelhavet.  Syria, Iran (med støtte fra Hizbollah)  og Russland har lykkes i å reversere hele konflikten og med stødig hånd gjenerobre hegemoniet. 

    Vestnes beskyldinger om MØV har en bitter eim av fortidens gufs med hensyn til hvordan Vesten kastet Irak i Kaos. Likedan har de destabilisert hele Libya og bidratt til at tilogmed Tyrkia har mer troverdighet i regionen. 

    Nå som det er tydelig at USA er på vei bort ifra Østlige regionen av Syria OG Irak, er det vel bare et tidsspørsmål før Gass og oljeledningen fra Iran til den Syriske Middelhavskysten blir et faktum. Dette vil revolusjonere Syria som en energibase og med Russland som stabilitetsgarantist vil etter hvert den Persiske gulfen miste mye av sin strategiske sårbarhet. 

       USA og Vesten satte mye inn på å styrte Syria og få en oljeledning fra Quatar gjennom landet til Tyrkia, men det ble heller motsatt kurs som skjedde. 

'

 

Varulv2478

Innlegg: 14892
Varulv2478
21.11.20 19:12
blackline: Vi får holde Doumatråden varm. Varulv og gutta boys gjengen rundt ham vil nemlig aldri gjøre det. De var som kjent White Helmets diggere.

https://en.wikipedia.org/wiki/Douma_chemical_attack

Studere artikkelen. Jeg hadde studert angrepet og oppfølgingen mens jeg var i Skalman forum (før Holst overtok - en sensurtilhenger som vil ikke akseptere utluftning av logiske modeller) og konkludert med at om angrepet fant sted, var dette uautorisert for hender på Assads bror som hevn for våpenhvilebrudd. Da var Østre Ghouta beseiret for godt. Klorgassbomber finnes.

Og jeg er en av disse som mente White Helmet er al-Qaida, så du driver med omfattende forfalskning.

BVB1909

Innlegg: 2764
BVB1909
21.11.20 19:20
blackline: Varulv og gutta boys gjengen rundt ham vil nemlig aldri gjøre det. De var som kjent White Helmets diggere.

Hva føler du egentlig at du bidrar med i denne tråden? Jeg skal innrømme at jeg stort sett hopper over innleggene dine, men når jeg en gang i blant leser de er det enten ekstremisme, rene løgner eller personangrep. Forstår bare ikke motivasjonen for å poste masse spam.

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
21.11.20 23:09
Varulv2478: Og jeg er en av disse som mente White Helmet er al-Qaida,

Ja, alle vet vel at White Helmets er AQ. Det er jo derfor de brukes som de nyttige idioter de er for CIA og Vestens propagandamaskiner. 

    Wahhabistene er NATO's "allierte" der nede og IS er vel i bunn og grunn mye av det samme. Det var nå engang USA som gav grunnlaget for sistnevnte. 

    Vet vel egnetlig ikke om noen som seriøst IKKE mener disse er hvite helmets, bortsett ifra papegøyene i media da..

     

blackline

Innlegg: 17312
blackline
22.11.20 09:44
Varulv2478: Og jeg er en av disse som mente White Helmet er al-Qaida, så du driver med omfattende forfalskning.

Vel. Nå har jeg ikke lest allverden fra deg som støtter den konklusjonen. Post gjerne linker til disse. Men greit å endelig få deg i tale, så vi kan få til en mulig en dialog på det vi er enige i og hva vi er uenige i.

Derimot så har jeg lest masser av postinger der du beskriver SYAA i Syria som massive brukere av diverse kjemiske våpen og i særstilling disse som du beskriver som "tønnebomber". 

Som burde være kjent er USA både når det gjelder Historisk bruk, men også lagermessig Verdens Største på kjemiske og biologiske våpen. Amerikansk militær  Antrax trenger vel i teorien rundt 5 kilo for å ta live av hele klodens befolkning. Den ble sist tatt i bruk internt såvidt jeg vet uken etter 911.  Så den høye hesten de sitter på lyder ganske så malplasert gitt den historiske bakgrunn de besitter. Heller ikke tilfeldig at de har vært i krig i 70 av de siste 75 år. I hvor mange av klodens nasjoner de for øyeblikket har aktivt stridende i på basis av aktive aksjoner, kan en bare gjette på. tallet blir nok høyt.

OPCW saken har du ikke rørt i med ildtang. Og min påstand er at det er fordi at den viser greit hvor landet ligger i forhold til Syrisk kjemisk våpenbruk i Syria. Både når det gjelder direkte påvirkning på selve organisasjonen og generelle nyhetsformidlingen av konflikten i det vi beskriver som vesten. 

Og nå tales det selvfølgelig om å få på plass ulike former for Sensur her. Organisasjonen Iniative Integrity er bare et av de virkemidlene.

 

 

 

 

blackline

Innlegg: 17312
blackline
22.11.20 10:15
BVB1909: Jeg skal innrømme at jeg stort sett hopper over innleggene dine, men når jeg en gang i blant leser de er det enten ekstremisme, rene løgner eller personangrep. Forstår bare ikke motivasjonen for å poste masse spam.

Det er fritt land vi lever i. Er ikke noen stor leser av dine heller forøvrig.

Siden jeg har vesentlig flere tomler enn du har innlegg så har det nok vært et vist "marked for mine spam" innlegg. Men vi kan vel snu spørsmålstillingen. Hva har du bidratt med??

Og hva er min påståtte ekstremisme her i tråden?? At jeg vil at heltene dine skal dra seg hjem til sine respektive nasjoner og la det Syriske folk i fred. Har rimelig stor tro på at de Russiske soldatene i landet som de gjorde det i Norge vil dra seg fint tilbake til eget land når krigen er over. Og at de som evt blir igjen vil bli det på basis av en invitasjon fra det offisielle Syria.

Det vet vi jo at vennene dine ikke gjør.

Er "ekstremismen" min basert på at jeg har en påstand om at Norges midlebruk i forhold til Syria nær sagt Uten unntak går til Islamistdelen av Syria. I et land som beskriver seg som sekulært. Dette delen av landet er av oss effektivt underlagt sivile sanksjoner inkludert sivile livsviktige medisiner.

At USAs midell-bruk i landet følger samme filosofi, og har gjort det siden dag 1 i konflikten.

Er det at jeg har sagt at Syrias ledelse skal velges av folket i valg og ble vel sist gjort det i 2014. Jeg har muligens en utradisjonell billedlig ordbruk i mine innlegg.  Den står jeg for.

Hvorvidt du leser eller hopper over mine innlegg bryr meg egentlig midt i ryggen.

 

 

(Innlegget ble redigert 22.11.20 10:20)

Varulv2478

Innlegg: 14892
Varulv2478
22.11.20 11:14
blackline: Antrax trenger vel i teorien rundt 5 kilo for å ta live av hele klodens befolkning. Den ble sist tatt i bruk internt såvidt jeg vet uken etter 911.

Har det rablet for deg? Du sier nå ting som ikke eksisterer i forbindelse med den syriske borgerkrigen som det med "antrax" - som er et annet ord for miltbrann ved å legge på "h"-ordet. Klorgass og sarmin nervegass er veldokumentert brukt under krigen. Ikke bare av Assad-regimet.  

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
22.11.20 11:42
Varulv2478: Klorgass og sarmin nervegass er veldokumentert brukt under krigen. Ikke bare av Assad-regimet.

"ikke bare".... Det er ingen bevis for at den Syriske hæren har brukt kjemiske våpen. Det ER derimot mange påstander om dette. 

   For å ta klor først, så er det veldig enkelt å lage "spor" av dette, siden klor finnes i de fleste kjøkkenmidler og er enkelt å fabrikkere. Sarmin er det meg bekjent heler aldri blitt bevist at Syria har brukt. 

    Dette er kun påstander som kommer ifra EN side, de som vil styrte regjeringen. Samtidig kan en jo undre seg hvorfor disse påstandene kommer gang på gang når konflikten tipper i favør nettopp Syria. Disse påstandene har jo typisk nok dukket opp i situasjoner hvor det ikke er noe å tjene på dette, hvor SAA har et klart overtak. Dermed får en de sedvanlige "diplomatiske" kanaler med sikkerhetsrådet osv osv, hvor alt er ensidig framstilt og fabrikkert for Vesten. 

 

    Norge bør jo egentlig SKAMME SEG over at de løper ærend for USA i enhver sammenheng, men nå er jo skam og anstendighet noe som den vestlige verdensorden ikke har i sin terminologi. Der i gården handler det kun om makt og innflytelse hvor de som ikke finner seg i dette er "fiender". 

    En skal tro hva som hadde skjedd om Norge forlot NATO og søkte alliansefri status. Da ville vel de vanlige mistenkte kjøre knallharde desinformasjonskampanjer samt svartmale enhver "ansvarlig" som en "Russisk agent".

 

    Snakker om det, hvor har det blitt av Skripalene? Er de ikke interessert i å stille opp til pressekonferanser og svare på spørsmål ifra journalister ifra mange forskjellige land? 

Varulv2478

Innlegg: 14892
Varulv2478
22.11.20 12:13
Noreger: Sarmin er det meg bekjent heler aldri blitt bevist at Syria har brukt.

Det er bevist. Gjentatte ganger. Den minste potensielle nervegassen var brukt i detonasjonsgjenstander under ideen om å spre ut innholdet som dels vil brenne opp, for å ramme så mange som mulig uten å forårsake massedød. Giftgassangrepet i Østre Ghouta i 2013 var en utilsiktet feil som kostet hundrevis disses liv, og giftgassangrepet i Khan Sheikhoun som med Douma bar preg av å være et uautorisert angrep med en kamuflert bombe. Det er ofte sett at verken russerne eller Bashar Assad kunne hindre angrep med sarin, ettersom hans bror Maher Assad helt siden høsten 2012 var ansvarlig for bruk av kjemiske stridsmidler i Damaskus. Klorgass var derimot hyppige brukt i både tønnebomber, sylindre med åpningsdetonering (så lasten slippes ut) og småkalibrede kortavstands DIY raketter (sist sett i Latakia da Maher Assads 4. divisjon var der, russerne stoppet dette og tvunget dem ut etter bare få timer i februar 2020).

Kjemiske stridsmidler i Syria var brukt som et terrorvåpen, ikke minst etter det vist seg at man ikke kan tømme urbane områder med giftgass som oftest vist seg lite produktivt militært sett, slik at bare terroreffekten var det eneste målbart fra et militært perspektiv. De var ironisk nok mer effektivere på åpen lend hvor konsentrert klorgass kan virker. Dette blant annet reddet en offensiv i 2018 og Vest-Aleppo i 2016, da man forvirret angriperne slik at forsvarene kunne reorganisere seg. Sarmin var derimot altfor uforutsigbart og altfor selvdestruktivt. Russerne grepet inn etter Khan Sheikhoun, men tillot bruk av klorgass.

Kjemiske stridsmidler allikevel har ikke drept så mange, 2,000 er et troverdig estimat etter syv år.

Herinacius

Innlegg: 7457
Herinacius
22.11.20 12:25
Varulv2478: Det er bevist

Påstått bevist. Imidlertid faller det på egen urimelighet. Det som ihvertfall er bevist er at islamistrottene hadde slike våpen, hjulpet av Saudi og Tyrkia.

Syrias kjemiske våpen var en fattigmanns strategiske avskrekking. Det ble konstant fremholdt som grunn for intervensjon gjennom hele krigen. I innlegget over innrømmes det at det ikke hadde nevneverdig militær effekt. Syrias ledelse er rasjonell - ellers ville ikke landet overlevd krigen. Så, ville de gi Vesten dette påskuddet i bytte for 0 militær eller annen positiv effekt? Svaret er opplagt for de fleste.

blackline

Innlegg: 17312
blackline
22.11.20 12:27
Varulv2478: Du sier nå ting som ikke eksisterer i forbindelse med den syriske borgerkrigen som det med "antrax" - som er et annet ord for miltbrann

Det er i og for seg helt rett.

  Har sett lite av beviser om giftgassbruk om SYAA. Påstander derimot er det hauger om. Douma er en slik. Og der vet flere og flere at det var ganske enkelt en False Flag. Akkurat som noen av oss har påstått fra dag 1. OPCW saken er for å bruke USAs "the smoking gun" bilde om akkurat det.

Men du får da for skams skyld ta med at Anhtrax nevnes her kun i forbindelse med det samme landet som har påvirket OPCW til å forfalske en rapport som devierer vesentlig fra det de eneste inspektørene som har vært på stedet rapporterte til organisasjonen rapporterte. Og dette landet er i ganske så høy grad innvolvert i det Syria vi nå snakker om.

Så jeg tror du skal være rimelig forsiktig med påstander  om hva som eksisterer og ikke eksisterer om hva. Wikileaks har da allerede offentliggjort rikelig om hva ledelsen i OPCW prøvde seg på.

Det snareste Organisasjonen OPCW burde gjøre er å gi både Ian Henderson og  tidligere sjef for organisasjone oppreisning, så integriteten kommer på plass.  Og samtidig rævkjøre Spanske Arias ut gjennom dørene. Hose Bustani er den eneste lederen der inne som har hatt noe som kan kalles integritet. Noe han viste mot IRAKSKANDALEN. Arias er bare ei nikkedukke.

 

blackline

Innlegg: 17312
blackline
22.11.20 12:34
Herinacius: Så, ville de gi Vesten dette påskuddet i bytte for 0 militær eller annen positiv effekt? Svaret er opplagt for de fleste.

Det burde det ja. Både tidspunkter og mulig gevinst forteller de fleste at så ikke er tilfelle.  Disse løkene her inne går virkelig rundt og tror at nedslaget av en flybåren 250kg bombe og en tikilos mortergranat gir samme krater. Det forteller alt om realitetssansen til disse gutta.

Varulv2478

Innlegg: 14892
Varulv2478
22.11.20 12:51

Bare rør her fra begynnelse til ende i hensikten om å lukke ut det som hadde vært formidlet og bevist gjennom meget mange år, med en mentalitet som at "enhver som ikke passe inn" må ødelegges uansett hvor sant det er. Dette blir meget skremmende for at det finnes mennesker som villig vil ignorere kildekritikk, frisinn og alt som kreves for å produsere et rasjonelt og logisk vesen med evne til å betvile, spør om, bearbeide svar og treffe konklusjon på et holdbart grunnlag. Hvorfor er det så mange som har endt opp med å bli så ulogisk at de har mistet evnen til å tenke?!! Noe er veldig galt, det virker som at Internett råtner opp menneskehjernen.

"Krateret" var falsk, bomben falt et annet sted, opprørerne hadde prøvd å manipulere bevismaterialet. Et opptak vist hvor giftgassen utløses - det var ikke ved det ødelagte kornkiloanlegget. Her bruker jeg min evne for vurdering av opplysninger for å treffe en logisk slutning som kan trekkes i tvil om det motsatte bevises. Det er for mange i mange forumer som Resett og Diskusjon som her, som har mistet evnen til å kunne ha en åpen og logisk vurdering av opplysningene. Så meget, at disse er ved å bli en trussel mot menneskehetens natur som et rasjonelt vesen.

Det begynner å bli vilt, for tjue år siden ville de fleste bare rister av det som skrives her i tråden - i dag er det altfor mange som er uten av stand til å opptre rasjonelt og logisk. Altfor mange uansett hvilken de støtter, dette er fordumming i praksis, "Lenins nyttige idioter".

Albania

Innlegg: 750
Albania
22.11.20 16:56
Varulv2478: ar det rablet for deg? Du sier nå ting som ikke eksisterer i forbindelse med den syriske borgerkrigen som det

Er ikke vits å svare disse antivestlige debattantene. Merker at det har kommet en del nye pro-russiske troll. Bedre å ignorere de, og heller bruk tiden til å informere oss andre som faktisk nyter av å lese all informasjon du kommer med.

BVB1909

Innlegg: 2764
BVB1909
23.11.20 09:03
blackline: Og hva er min påståtte ekstremisme her i tråden?? At jeg vil at heltene dine skal dra seg hjem til sine respektive nasjoner og la det Syriske folk i fred.

Takk for at du illustrerer poengene mine. Her har vi både løgn og personangrep i skjønn forening. Personangrep ved at du tillegger meg meninger, attpåtil at jeg er islamist. Løgn ved at det er direkte feil. Nå har ikke jeg vært aktiv i denne tråden på noen år, men du har vært her såpass lenge at du burde vite at jeg gjennom hele krigen har foretrukket regjeringssiden og har vært ekstremt kritisk til vestlige lands (inkl. Norges) "bidrag". Dette er selvfølgelig samme type personangrep som stadig kommer mot andre (særlig Varulv).

Din ekstremisme finner man i stort sett hvert innlegg du skriver. Den innebærer at absolutt alt som er kritisk mot ditt syn uten videre latterliggjøres og avvises. Videre legger du uten videre til grunn alt av obskure kilder så lenge de støtter dine meninger. Researchen er også på et absolutt bunnivå. At du kaller AQ-gjengen for mine venner er således illustrerende. Det hadde ikke krevd mange kalorier fra deg for å finne ut hva mitt syn på Syria var hvis du ønsket å kommentere det.

Jeg har ikke tenkt til å fortsette denne diskusjonen, så du skal få siste ord. Min oppfordring er at du har et mer bevisst forhold til hva du skriver. Ekstreme fanatikere har en tendens til å jage bort mer rasjonelle og balanserte debattanter, noe denne tråden er et godt eksempel på.

oyssol

Innlegg: 191
oyssol
23.11.20 14:28

Fjernet flere innlegg for avsporing, samt svar på dette. Diskuter ordentlig, fokuser på sak og ikke person.

/ Mod

Herinacius

Innlegg: 7457
Herinacius
23.11.20 15:14

I så fall ganske betegnende hva som får stå her.

Herinacius

Innlegg: 7457
Herinacius
23.11.20 15:17
Varulv2478: "Krateret" var falsk

Bellingcat 'beviser' ?

Du snakker om å opptre rasjonelt og logisk, men må hele tiden dekke over din egen bias gjennom psykologisering, den syriske regjering er 'irrasjonell' i sine handlinger.

(Innlegget ble redigert 23.11.20 15:18)

Lightning

Innlegg: 12389
Lightning
30.11.20 20:21
blackline: Har sett lite av beviser om giftgassbruk om SYAA. Påstander derimot er det hauger om. Douma er en slik. Og der vet flere og flere at det var ganske enkelt en False Flag. Akkurat som noen av oss har påstått fra dag 1. OPCW saken er for å bruke USAs "the smoking gun" bilde om akkurat det.

I artikkelen under mer enn antydes det at Trump sitter med sensitiv informasjon som ville ha skapt skandale for USA om Trump lekket informasjonen. Kan det virkelig tenkes at (f. eks.) USAs Syria-politikk ikke er helt i samsvar med det som sies offisielt fra USA...? (Ironi-varsel)

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2020/11/14/195719388/eksperter-pa-sikkerhet-advarer-trump-kan-avslore-usas-statshemmeligheter

 

gugler

Innlegg: 298
gugler
01.12.20 07:39
Albania: Er ikke vits å svare disse antivestlige debattantene. Merker at det har kommet en del nye pro-russiske troll. Bedre å ignorere de, og heller bruk tiden til å informere oss andre som faktisk nyter av å lese all informasjon du kommer med.

Du liker ikke at "pro russiske troll" avkler illusjonen om at NATO er en organisasjon som ikke har krigsforbrytelser som grunnprinsipp.

Når min grunndefinisjon av frihet og demokrati er at ingen nasjoner skal ha rett til å blande seg inn i andre nasjoners indre anliggender så er jeg antivestlig ; Helt logisk ; det er bare vestlige interesser som blander seg inn i andre nasjoners indre anliggender.

Det er realiteten.

Du forsøker igjen å løpe fra realitetene  med setningen "ingen vits i å svare disse antivestlige debattantene"  ; Realitetene er harde å svelge når de ikke står på din side og du har tapt diskusjonen rundt realiteter.

Dersom vi ønsker fredelige og demokratiske tilstander i hele verden er man pr. i dag tvunget til å være antivestlig. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg