Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Valgene i USA 2020

NYTT TEMA
IIHJ

Innlegg: 4423
IIHJ
25.10.20 13:19
Amatør_1: Biden Jr. eskapader har 2.3 millioner views på gtv.org så langt. Blir en vinner.

Hadde trodd at dere var kommet litt lenger med robotteknologien enn dette. Svakt. St Peterburg blir aldri noen Silicon Valley.

LaGoeba

Innlegg: 19983
LaGoeba
25.10.20 13:49

Har folk fått med seg det nyeste i valgkampen?

trumpscovidplan.com

Jompa

Innlegg: 15246
Jompa
25.10.20 13:55
LaGoeba: trumpscovidplan.com

En s for mye. 

Her er den egentlige planen:

trumpcovidplan.com

Folkflesk

Innlegg: 27450
Folkflesk
25.10.20 14:02
Zen0n: En ting er sikkert - GOP får en utfordring med å finne veien videre etter Trump. Det vil ta lang tid før de igjen får troverdige som det gode, gamle, trauste konservative partiet som er opptatt av familieverdier og å kutte offentlig forbruk.

Det er mulig du snakker om noe som ikke lenger eksisterer. Iallefall så lenge jeg har fulgt med i politikken er det ulike bølger av politisk ekstremisme som har preget dette partiet. Reagan åpnet opp for det kristne høyre med sin kreasjonisme og anti-abort-fanatisme, og etter en kort moderat periode under den eldre Bush så husker jeg 90-tallet mest for krumspringene til Newt Gingrich, som i ettertid kanskje fremstår som en slags proto-Trump. Bush jr. brakte tilbake mange av de samme skrullingene som hadde dominert under Reagan, og deretter fikk vi Tea Party-gjengen og det absurde fenomenet Sarah Palin.

Så galskapen var helt klart i omløp før Trumps entré inn i partiet. Hans suksess med å vinne over partiet skyldes jo i stor grad at han skjønte hvor sterke de ytterliggående strømningene hadde blitt. Og det kan jo også nevnes at hans sterkeste konkurrent ikke var en moderat kandidat, men den reaksjonære Ted Cruz.

Så hvordan dette partiet skal bli traust og moderat etter de siste tiårenes utvikling kan man egentlig lure litt på. 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 14:06)

Maradona_123

Innlegg: 23766
Maradona_123
25.10.20 14:05
Folkflesk: Det er mulig du snakker om noe som ikke lenger eksisterer. Iallefall så lenge jeg har fulgt med i politikken er det ulike bølger av politisk ekstremisme som har preget dette partiet. Reagan åpnet opp for det kristne høyre med sin kreasjonisme og anti-abort-fanatisme, og etter en kort moderat periode under den eldre Bush så husker jeg 90-tallet etterhvert for krumspringene til Newt Gingrich, som i ettertid kanskje fremstår som en slags proto-Trump. Bush jr. brakte tilbake mange av de samme skrullingene som hadde dominert under Reagan, og deretter fikk vi Tea Party-gjengen og det absurde fenomenet Sarah Palin.

GOP får ingen utfordring med å komme tilbake, folk har ingen form for langtidshukommelse der borte, så disse "moderate" velgerne vil flokke tilbake til GOP når Trump er borte.

De kommer til å late som at Trump aldri eksisterte, som var en vellykket strategi med Bush Jr, man skulle tro fyren aldri var president hvis man bare hørte på høyre-media.

Folkflesk

Innlegg: 27450
Folkflesk
25.10.20 14:30
Maradona_123: GOP får ingen utfordring med å komme tilbake, folk har ingen form for langtidshukommelse der borte, så disse "moderate" velgerne vil flokke tilbake til GOP når Trump er borte.

Det var mer et spørsmål om hva slags utgave de vil komme tilbake i etter Trump-perioden. Enkelte som er optimister på dette partiets vegne håper nok at et sviende Trump-nederlag ikke bare vil diskredittere Trump, men også hans høyrepopulistiske ideologi. 

Jeg heller mot at partiet vil finne komme tilbake i en ny ekstrem variant, enten via en copy cat-Trump eller noe annet spinnvilt. Grunnen til det er at partiet har hatt en hang til ulike varianter av ekstremisme helt siden Reagan.

(Innlegget ble redigert 25.10.20 14:31)

Fago

Innlegg: 5008
Fago
25.10.20 14:56
Videoseven: De superrike, som eier media, google, twitter, facebook og Wall Street , er kraften bak Biden.

Er det mulig..... Eh, nei....

GoingKronos

Innlegg: 50862
GoingKronos
25.10.20 15:00
Folkflesk: Så galskapen var helt klart i omløp før Trumps entré inn i partiet.

Å kalle det Reagan og Bush 43 sto for som galskap er litt av årsaken til at vi fikk Trump, bare tenk på hvordan Romney og McCain ble omtalt av venstresiden - de ble stemplet som kvinnehatere, som ønsket at gamle skulle dø for at de ville endre på pensjonsordninger osv, osv. 

Da er det egentlig ikke det minste rart at velgerne ikke trodde på retorikken mot Trump, for retorikken mot mennesker med helt standard konservativ ideologi var at de var onde mennesker som var ute etter å ødelegge samfunnet. Begge partier har store problemer med ekstremister, og årene som kommer blir en kamp for begge partiene sin sjel. 

Folkflesk

Innlegg: 27450
Folkflesk
25.10.20 15:09
GoingKronos: Å kalle det Reagan og Bush 43 sto for som galskap er litt av årsaken til at vi fikk Trump, bare tenk på hvordan Romney og McCain ble omtalt av venstresiden - de ble stemplet som kvinnehatere, som ønsket at gamle skulle dø for at de ville endre på pensjonsordninger osv, osv.

Det er en tendens til at noen som kaller seg moderate prøver å renvaske Reagan og Bush, men for de som husker tilbake så prøvde de begge å blande religion inn i politikken og fremme en kristenfundamentalistisk agenda. Det var Reagan som startet denne galskapen og Bush jr. sa endog Gud hadde bedt om å invadere Irak - en av de verste beslutningene i amerikansk nyere historie. Begge trakk inn utenrikspolitiske fanatikere som Rumsfeld, Wolfowitz og Bolton for å styre utenrikspolitikken sin.

For en moderat (og ikke nødvendigvis venstreorientert) europeer er folk som Reagan og Bush jr. rimelig absurde politiske skikkelser som i likhet med Trump aldri burde ha styrt et så innflytelsesrikt land.

PS! Anser også folk som synger om å bombe Iran og utnevner Sarah Palin som visepresident-kandidat for å være rimelig far-out, uten at vi trenger å gå videre med akkurat den.

(Innlegget ble redigert 25.10.20 15:15)

GoingKronos

Innlegg: 50862
GoingKronos
25.10.20 15:34
Folkflesk: Det er en tendens til at noen som kaller seg moderate prøver å renvaske Reagan og Bush,

For at begge var standard konservative, det var omtrent i midten av sitt parti - akkurat som Obama var i det demokratiske partiet og som Biden er i dag. Særlig Reagan sin presidentperiode er en av de mest suksessfulle i amerikansk historie, en periode med stor økonomisk vekst, folk sin velstand gikk raskt oppover og han viste hvordan man oppnår fred gjennom styrke. Og han var ekstremt populær i den amerikanske befolkninga, noe hans to store valgtriumfer er bevis på.

Og det du kommer med om Bush og Gud er meg kjent påstander kun fra palestinske "politikere" som brukte det i sin anti-amerika retorikk. Men spredning av slike påstander fra terrorvennlige regimer er dessverre alt for vanlig på ytterste venstreside både i USA og Europa - det er nettopp dette jeg mener at begge partier har sine ekstreme krefter som må nedkjempes.

Folkflesk

Innlegg: 27450
Folkflesk
25.10.20 15:44
GoingKronos: Og det du kommer med om Bush og Gud er meg kjent påstander kun fra palestinske "politikere" som brukte det i sin anti-amerika retorikk. Men spredning av slike påstander fra terrorvennlige regimer er dessverre alt for vanlig på ytterste venstreside både i USA og Europa - det er nettopp dette jeg mener at begge partier har sine ekstreme krefter som må nedkjempes.

Du kan da ikke late som om du ikke husker hvilken forferdelig standing Bush jr. hadde i Europa? Mye av grunnen er at han invaderte et land på et manipulert grunnlag mens han stemplet de som ikke ville være med på galskapen som "Old Europe".

Hvis du antyder med det du skriver at det kun var ytterste venstreside som mislikte Bush-administrasjonen og dens utenrikspolitiske eventyr er det en så stor bløff at jeg nesten begynner å lure på om du i det hele tatt levde under Irak-krigen.

 

(Innlegget ble redigert 25.10.20 15:46)

Tyrmann

Innlegg: 1085
Tyrmann
25.10.20 15:46
Folkflesk: Det er en tendens til at noen som kaller seg moderate prøver å renvaske Reagan og Bush, men for de som husker tilbake så prøvde de begge å blande religion inn i politikken og fremme en kristenfundamentalistisk agenda. Det var Reagan som startet denne galskapen og Bush jr. sa endog Gud hadde bedt om å invadere Irak - en av de verste beslutningene i amerikansk nyere historie. Begge trakk inn utenrikspolitiske fanatikere som Rumsfeld, Wolfowitz og Bolton for å styre utenrikspolitikken sin.

Det startet med Reagan. Han hatet fagforeninger.

Den dramatiske nedgangen i antall medlemmer i amerikansk fagbevegelse har bidratt betydelig til økte lønnsforskjeller i USA, konkluderer en ny studie. I perioden 1973 til 2007 økte forskjellen i lønn beregnet på timebasis med mer enn 40 prosent i USA, går det fram av den nye studien, som er utført av professorene Bruce Western ved Harvard University og Jake Rosenfeldt ved University of Washington.

Superkapitalistene til Trump kan aldri bli rike nok og lønningene kan aldri bli lave nok. 

Folkflesk

Innlegg: 27450
Folkflesk
25.10.20 15:50
Tyrmann: Det startet med Reagan. Han hatet fagforeninger.

Mye av marginaliseringen av middelklassen startet under han, så det er ingen overdrivelse å si at han skapte mye av den fattigdommen og frustrasjonen som senere la grunnlaget for Trump. Det mest tragiske er at fattige folk i sørstatene i USA er mer opptatt av Gud enn å gjøre noe med sin økonomiske situasjon - også en arv fra Reagan og det kristne høyre.

(Innlegget ble redigert 25.10.20 15:52)

Amatør_1

Innlegg: 12013
Amatør_1
25.10.20 15:52
IIHJ: Hadde trodd at dere var kommet litt lenger med robotteknologien enn dette. Svakt. St Peterburg blir aldri noen Silicon Valley.

Konspirasjonsteori som har utgått på dato.

GoingKronos

Innlegg: 50862
GoingKronos
25.10.20 16:01
Folkflesk: Du kan da ikke late som om du ikke husker hvilken forferdelig standing Bush jr. hadde i Europa?

Man kan faktisk argumentere mot en politiker uten å ta til seg løgner og talking points fra terrorvennlige regimer. Bush Jr var en dårlig president, det er ikke det vi diskuterer. Men pga den over the top kritikken av alle republikanere så hadde man ropt ulv, ulv så mange ganger at folk ikke tok det på alvor når ulven Trump kom.

Amatør_1

Innlegg: 12013
Amatør_1
25.10.20 16:18
Videoseven: De superrike, som eier media, google, twitter, facebook og Wall Street , er kraften bak Biden. Hadde det ikke vært for fake news og sensur på sosiale medier, ville ikke Biden vært noe noen snakket om.

Til og med "demokratenes" egne kandidater dokumenterer Biden som en åpen løgner, her gjør Sanders det

https://www.youtube.com/watch?v=wKnZxgVRI5g

 

 

Tyrmann

Innlegg: 1085
Tyrmann
25.10.20 16:19
Folkflesk: Det mest tragiske er at fattige folk i sørstatene i USA er mer opptatt av Gud enn å gjøre noe med sin økonomiske situasjon - også en arv fra Reagan og det kristne høyre.

I kirkene og via FOX foregår det en storstilt hjernevask. Faktum er at mange av folkene i USA som lever i fattigdom tror at de er de rikeste og lykkeligste folkene i verden. Skandinavia er for dem  et sosialistisk mareritt. Møtte en som trodde jeg hadde rømt fra sosialismen  og kommet til friheten.

GoingKronos

Innlegg: 50862
GoingKronos
25.10.20 16:23
Tyrmann: Det startet med Reagan. Han hatet fagforeninger.

Nei, det gjorde han ikke, han hadde bakgrunn fra fagforening. Men fagforeninger holdt på å knekke økonomien i mange vestlige land og han tok nødvendige grep. Og de grepene førte til en fantastisk vekst etter år med inflasjon og nedgang, det var ikke uten grunn han vant gjenvalg med støtte fra 49 av 50 stater. Politikken fungerte rett og slett.

Og folk blir historieløse, om man tar tidsmaskin tilbake til 80-tallet så vil man se at velstanden og livskvaliteten har gått kraftig opp siden da - og selv mange av de som i dag er økonomisk utsatte har det bedre enn middelklassen hadde da. Og det er bra forventningene øker, det er slik vi fortsetter å utvikle samfunnet. Så er det endel områder i USA som er hardt rammet av endringene i samfunnet, og mange av dem valgte å prøve 4 år med Trump for at de følte seg sveket av begge partier. Og om Biden ikke klarer å gi disse gruppene bedre kår så kan han fort tape om 4 år. 

CryniX

Innlegg: 13256
CryniX
25.10.20 16:36
Tyrmann: Møtte en som trodde jeg hadde rømt fra sosialismen  og kommet til friheten.

Selv har jeg studert ved UND og fikk spørsmålet i første sosiologi-time, etter å ha presentert meg som nordmann, ”how does it feel to be in a free country?”.

Det ble med den ene timen, valgte vekk faget. En slik person tar ikke jeg meg til noe lærdom fra.

Folkflesk

Innlegg: 27450
Folkflesk
25.10.20 16:37
GoingKronos: Nei, det gjorde han ikke, han hadde bakgrunn fra fagforening. Men fagforeninger holdt på å knekke økonomien i mange vestlige land og han tok nødvendige grep. Og de grepene førte til en fantastisk vekst etter år med inflasjon og nedgang, det var ikke uten grunn han vant gjenvalg med støtte fra 49 av 50 stater. Politikken fungerte rett og slett.

For de som allerede hadde det bra så fungerte den sikkert, men Reagans usosiale økonomiske liberalisme hjalp ingenting for de som trengte det mest:

"Even among higher-income families, the growth in income has favored those at the top. Since 1980, incomes have increased faster for the most affluent families – those in the top 5% – than for families in the income strata below them. This disparity in outcomes is less pronounced in the wake of the Great Recession but shows no signs of reversing.

From 1981 to 1990, the change in mean family income ranged from a loss of 0.1% annually for families in the lowest quintile (the bottom 20% of earners) to a gain of 2.1% annually for families in the highest quintile (the top 20%). The top 5% of families, who are part of the highest quintile, fared even better – their income increased at the rate of 3.2% annually from 1981 to 1990. Thus, the 1980s marked the beginning of a long and steady rise in income inequality".

https://www.pewsocialtrends.org/2020/01/09/trends-in-income-and-wealth-inequality/

(Innlegget ble redigert 25.10.20 16:38)

Amatør_1

Innlegg: 12013
Amatør_1
25.10.20 16:38

Joe Biden: "We have put together, I think, the most extensive and and inclusive voter fraud organization in the history of American politics"

https://www.youtube.com/watch?v=C6u1uKznCYw&t=19m23s

LOL

William_S3

Innlegg: 10250
William_S3
25.10.20 16:50
GoingKronos: Så er det endel områder i USA som er hardt rammet av endringene i samfunnet, og mange av dem valgte å prøve 4 år med Trump for at de følte seg sveket av begge partier. Og om Biden ikke klarer å gi disse gruppene bedre kår så kan han fort tape om 4 år.

Løsningen er omstilling. Mange folk i disse områdene lever i en villfarelse om at fabrikkene kommer tilbake, at kull er in i 2020 osv. Det er mange fabrikker i Norge som aldri kom tilbake, likevel drev ingen kandidater for noen partier  kampanjer for å få fabrikkene hjem igjen. Nei man satsa på omstilling. 

GoingKronos

Innlegg: 50862
GoingKronos
25.10.20 17:18
Folkflesk: For de som allerede hadde det bra så fungerte den sikkert, men Reagans usosiale økonomiske liberalisme hjalp ingenting for de som trengte det mest:

Det gjorde det absolutt, frihandel fungerte for å få ned prisene på det aller meste - så selv om ikke lønningene gikk opp så mye gikk velstanden opp. En av de beste måtene å se på hvor mye mer man får for sin lønn nå kontra tidligere er å se på hvor stor andel av lønnen man bruker på mat. I dag bruker amerikanere omtrent 1/3 mindre og det gikk ned hele veien frem til årtusenskiftet - siden da har det vært stabilt. Og folk jobber i snitt mindre enn de gjorde, så ser man på hvor mange timer man må jobbe for å ha råd til forskjellige produkter så er fallet stort på nesten alt.

GoingKronos

Innlegg: 50862
GoingKronos
25.10.20 17:21
William_S3: Løsningen er omstilling. Mange folk i disse områdene lever i en villfarelse om at fabrikkene kommer tilbake, at kull er in i 2020 osv. Det er mange fabrikker i Norge som aldri kom tilbake, likevel drev ingen kandidater for noen partier  kampanjer for å få fabrikkene hjem igjen. Nei man satsa på omstilling.

Ja, jeg tror det viktigste Biden kan gjøre er å fokusere på utdanning - det er noe begrenset hva føderale myndigheter kan gjøre, men de kan gi økonomiske bidrag og være motivator for å gi flere en god utdannelse. Så jeg håper han velger noen yngre krefter som forstår den nye økonomien til å styre utdanningssektoren.

Tyrmann

Innlegg: 1085
Tyrmann
25.10.20 17:40
GoingKronos: Og folk blir historieløse, om man tar tidsmaskin tilbake til 80-tallet så vil man se at velstanden og livskvaliteten har gått kraftig opp siden da - og selv mange av de som i dag er økonomisk utsatte har det bedre enn middelklassen hadde da.

Så du mener at flertallet i USA har det bedre i dag enn på 1980 tallet?

GoingKronos

Innlegg: 50862
GoingKronos
25.10.20 18:00
Tyrmann: Så du mener at flertallet i USA har det bedre i dag enn på 1980 tallet?

Ja, det er det ingen tvil om. Så er det en gruppe i hovedsak plassert i rustbeltet som har fått det verre og så er det en gruppe - i stor grad i sørstatene - som står fast på samme nivå. Men drar man til kystene, til Texas eller Florida så er det ingen tvil om at velstanden har vokst betydelig.

Maradona_123

Innlegg: 23766
Maradona_123
25.10.20 18:01
GoingKronos: Å kalle det Reagan og Bush 43 sto for som galskap er litt av årsaken til at vi fikk Trump, bare tenk på hvordan Romney og McCain ble omtalt av venstresiden - de ble stemplet som kvinnehatere, som ønsket at gamle skulle dø for at de ville endre på pensjonsordninger osv, osv.

Vel, Bush Jr ødela jo mer eller mindre verden i løpet av sine 8 år, så ikke uten grunn at demokratene ropte ut hvor forferdelige dette partiet var i etterkant.

Maradona_123

Innlegg: 23766
Maradona_123
25.10.20 18:03
GoingKronos: Ja, jeg tror det viktigste Biden kan gjøre er å fokusere på utdanning - det er noe begrenset hva føderale myndigheter kan gjøre, men de kan gi økonomiske bidrag og være motivator for å gi flere en god utdannelse. Så jeg håper han velger noen yngre krefter som forstår den nye økonomien til å styre utdanningssektoren.

Hillary og demokratene prøvde på dette i 2016, resultatet ble at disse statene spyttet demokratene i ansiktet og ba dem om å pelle seg vekk.

Republikanerne har funnet ut at det er viktigere å vinne enn å være ærlige, så demokratene bør også ta den samme tonen "yeah, keep doing what you are doing, your factory job is never going away", frem til man faktisk har vunnet valget, vel og merke.

(Innlegget ble redigert 25.10.20 18:04)

Tyrmann

Innlegg: 1085
Tyrmann
25.10.20 18:24
GoingKronos: Ja, det er det ingen tvil om. Så er det en gruppe i hovedsak plassert i rustbeltet som har fått det verre og så er det en gruppe - i stor grad i sørstatene - som står fast på samme nivå. Men drar man til kystene, til Texas eller Florida så er det ingen tvil om at velstanden har vokst betydelig.

Lavtlønnede tjener mindre

Snittlønnen i USA har steget med 2,5 prosent årlig en lang stund, men eksperter mener at dette tallet er misvisende.

– Lønnsøkningene har i all hovedsak tilfalt folk med høy utdannelse og lang erfaring, opplyser Robert Frick, ekspert i selskapsøkonomi ved Navy Federal Credit Union.

– Tallene viser at 50 til 60 prosent av de lavtlønnede faktisk tjener mindre og mindre for hvert år, konstaterer han.

Tyrmann

Innlegg: 1085
Tyrmann
25.10.20 18:30
William_S3: Mange folk i disse områdene lever i en villfarelse om at fabrikkene kommer tilbake, at kull er in i 2020 osv.

Og det var grunnen til at Trump vant valget. Han skulle få kullgruvene i gang igjen. Det skjedde jo ikke. Den dag i dag er det gruvearbeidere som tror på Trump og full fart i gruva. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg