Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Befolknings"eksplosjonen"

NYTT TEMA
KongOlav2

Innlegg: 44925
KongOlav2
29.11.19 10:59
blackline: Forurensning skal selvfølgelig måles per capita og ikke pr nasjon. Kina har i dag et karbonavtrykk som endelig overstiger USA. Men de har som nasjon 4 ganger USA's befolkning. Noe som betyr at kineseren har et karbonavtrykk på omtrent 1/4 av amerikaneren. Enda større forskjell opp mot Inderen. Det du og dine likesinnede faktisk sier, er at det er andre nasjoner med en fattigere befolkning som skal ta belastningen for vårt overforbruk.

Skal man ikke ta noe ansvar for at man har latt befolkningen øke ukontrollert (gjelder ikke Kina) til den når en nivå som overhodet ikke er bærekraftig?

Videoseven

Innlegg: 7677
Videoseven
29.11.19 11:20
Rhabagatz: Afrika sør for Sahara at fødselstallene ikke er lave

Det var betryggende.

Vi vet alle at Afrika sør for Sahara er et område fritt for problemer med 1 milliard mennesker, så 3 milliarder nye i dette området vil være fint.

folketallet i Afrika vil øke fra dagens en milliard til fire milliarder rundt 2100.

Det er flott å høre på venstresidens tallgenier med en utdannelse i humaniora.

(Innlegget ble redigert 29.11.19 11:20)

Rhabagatz

Innlegg: 32316
Rhabagatz
29.11.19 15:43
Videoseven: Det er flott å høre på venstresidens tallgenier med en utdannelse i humaniora.

Hm...Spennende at du vet hva slags utdannelse(r) jeg eventuelt har og hvor jeg står politisk.

 

Ellers var kommentaren du svarte på ganske gammel, så jeg måtte se på den i sin helhet slik at jeg husket hva det var snakk om:

 

Hele debatten om befolkningseksplosjonen er utdatert. Empiri tilsier at den rette debatten er om den demografiske overgang, og at det bare er i Afrika sør for Sahara at fødselstallene ikke er lave eller i fritt fall.

 

Dette er forøvrig pensum i VGS nå.

 

Er det lenge siden du gikk på VGS? Ellers kan jeg også bemerke at demografi ikke er humanoira, som jo er fagområdet det her er snakk om....

(Innlegget ble redigert 29.11.19 15:46)

Videoseven

Innlegg: 7677
Videoseven
29.11.19 17:17
Rhabagatz: Hele debatten om befolkningseksplosjonen er utdatert.

Ja det er flott at sosialistene har fått dette inn i læreplanen.

Utfordringen Afrika står overfor er enorm. I løpet av dette århundret vil befolkningen i regionen firedobles.

Dette er fra bistandsaktuelt, men de er bare ute etter penger, og det er god plass i Afrika.

11 milliarder mennesker på jorda i år 2100. Jordas befolkning vil fortsatt stige fra dagens sju milliarder, men vil ikke flate ut med ni milliarder mennesker rundt 2050, slik tidligere prognoser har spådd.

Dette skal gå bra, for det er store skogområder i Afrika og Brasil som kan brukes som jordbruksområder.

Over halvparten av all avskoging det siste tiåret skyldes jordbruk og da særlig produksjon av palmeolje, soya og kjøtt.

Jeg regner med at siden flesteparten av de neste 4 milliarder mennesker vil komme fra Afrika sør fra Sahara, så vil ikke fattigdom og nød være tema.

Dette går så det suser.

PS, hva har skjedd med lærerne siden det trengs tre for å gjøre jobben en gjorde for 40 år siden?

(Innlegget ble redigert 29.11.19 17:17)

Rhabagatz

Innlegg: 32316
Rhabagatz
29.11.19 17:30
Videoseven: Ja det er flott at sosialistene har fått dette inn i læreplanen.

Aha.


Så den demografiske overgang er en sosialistisk konspirasjon....


 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
29.11.19 18:07
KongOlav2: Skal man ikke ta noe ansvar for at man har latt befolkningen øke ukontrollert

Vel. Skulle man da gjøre noe med dette, så vil det vel være å hindre legevitenskapen å la oss bli eldre. Som jeg har sagt, så har vi i vesten et forbruk som tidobler de du ønsker å ramme.


På den annen side så er det ikke noe nytt at noen bleikfeite hvite vestlige gamlinger retter sine dirrende pekefingre mot Afrikas sorte befolkning.


Afrikas Befolkning som et hele har en trendkurve mot redusert fødselsrate som statistisk følger den vesten hadde for vel 50 år siden. Afrikanske Storbyer har stort sett allerede en fødselsrate nær Vestens. Men det kommer ikke til å forandre Afrikas befolkningsøkning så veldig mye. Fordi det som skjer er en "fill up" av gamle. Mens dere snakker som om det er flere og flere fødsler. Det er det ikke.


 

Videoseven

Innlegg: 7677
Videoseven
29.11.19 20:38
blackline: På den annen side så er det ikke noe nytt at noen bleikfeite hvite vestlige gamlinger retter sine dirrende pekefingre mot Afrikas sorte befolkning.

Nei huff, var fakta fælt.

For min del kan Afrikas befolkning tidoble seg, så lenge jeg slipper å betale for galskapen og de holder seg hjemme. Men det er dessverre ikke slik, vi hvite menn på høyresiden må alltid betale.

Dere kan forsøke å gjemme fakta bak en ubrukelig statistikk fra Kina, men Afrika vil bli et helvete i årene fremover. Den masseinnvandringen vi ser over Middelhavet i våre dager, vil virke som flau bris om noen år.

Europa vil bli oversvømmet av analfabeter, som vil være veldig sinna over å ikke få andres penger. Dette er hovedgrunnen til at jeg mener vi må bygge ned velferdssamfunnet. Vi må gjøre det lite attraktiv å komme opp til det kalde nord.

Vi kan gi dem telt og varm suppe til de reiser tilbake.

(Innlegget ble redigert 29.11.19 20:38)

Videoseven

Innlegg: 7677
Videoseven
29.11.19 20:45
Rhabagatz: Så den demografiske overgang er en sosialistisk konspirasjon....

Du kan kanskje forklare hvorfor 4 milliarder ekstra mennesker, på en allerede presset jord, skal skjønnmales med statistikk fra Kina?

Hvem skal mate alle disse nye milliardene i Afrika?

Det blir ikke folk på venstresiden, for de blir allerede matet av folk som skaper verdier. Vi får se hvordan det går med Sør-Afrika i årene fremover. Det kan bli morsomt der hvis de tar jorda fra dem som forsørger dem.

(Innlegget ble redigert 29.11.19 20:45)

Rhabagatz

Innlegg: 32316
Rhabagatz
29.11.19 22:10
Videoseven: Du kan kanskje forklare hvorfor 4 milliarder ekstra mennesker, på en allerede presset jord, skal skjønnmales med statistikk fra Kina? Hvem skal mate alle disse nye milliardene i Afrika? Det blir ikke folk på venstresiden, for de blir allerede matet av folk som skaper verdier. Vi får se hvordan det går med Sør-Afrika i årene fremover. Det kan bli morsomt der hvis de tar jorda fra dem som forsørger dem.

Du vet virkelig ikke hva det er jeg snakker om, du....


Befolkningseksplosjonen var noe man var redd på på 90-tallet. Men så fant man ut at utdannelse, bedre helsetjenester og generell velstandsøkning førte til at fødseltallene falt. Når fødseltallene falt ble det klart at landene i Asia, Nord-Afrika og Latinamerika gikk gjennom den samme prosessen som vesten - den demokratiske overgangen.


Ja, befolkningen i Afrika vil øke før befolkningen stabiliserer seg. Det er i alles interesse (og med mange ulike motiver) å sørge for dette. Løsningen er at Afrika har en positiv utvikling. 


Avslutningsvis foreslår jeg at du slutter å fantasere om dem som har skrevet noen få linjer på VGD, og hva disse mener. 


 


 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
30.11.19 15:40
Videoseven: Men det er dessverre ikke slik, vi hvite menn på høyresiden må alltid betale.

Ja, freppere ynder å sole seg i offerrollen, som vi ser her.


Men når det gjelder Afrika. Så føres det ut 10 USD fra Afrika til bleikfeite hvite menn fra høyresiden i dress, for hver eneste USD som resten av menneskeheten fører inn til Afrika.


 

Videoseven

Innlegg: 7677
Videoseven
30.11.19 17:04
blackline: Men når det gjelder Afrika. Så føres det ut 10 USD fra Afrika til bleikfeite hvite menn fra høyresiden i dress, for hver eneste USD som resten av menneskeheten fører inn til Afrika.

Ja nettopp. Det eneste de har er naturressurser som andre henter ut.

Dere på venstresiden klarer ikke å følge med i tiden, for dere er late og trege. Det er ikke hvite menn som plyndrer Afrika, det er det noen med skjeve øyne som gjør.

Afrika klarer ikke å fø seg selv med 1 milliard mennesker, så hvordan vil det da bli med 4 milliarder. Det kommer til å bli en katastrofe av bibelske konsekvenser.

(Innlegget ble redigert 30.11.19 17:04)

blackline

Innlegg: 17455
blackline
30.11.19 17:52
Videoseven: Ja nettopp. Det eneste de har er naturressurser som andre henter ut.

Ja da. Det kalles For utbytting. Og det er Hvite bleikfeite menn som står for den.

(Innlegget ble redigert 30.11.19 17:54)

Langveg

Innlegg: 18106
Langveg
01.02.21 15:46

Folketalsutviklinga i Europa er urovekkande. Serleg gjeld det Aust-Europa. Her er nokre døme: 

Bulgaria: 1980 : 8,878,791 2020: 6,948,445

Rumania: 1985: 23,071,274  2020: 19,237,691

Latvia. 1990: 2,664,439 2020: 1,886,198

Men også Vest-Europa har den same tendensen. Snart søkk vel folketalet i Italia, Tyskland og Spania med - og det har  ingen ting med den opphaussa pandemien å gjera. Pr. 10 kvinner vert det  no født 15 born stort sett - det  gjeld  også Noreg. Desse idiotane som varsla om krise pga "befolkningekplosjon". CO2,  miljøureining og corona veit ikkje kva dei bablar  om. Føremonen med minkande folketal og aldrande folkesetnad er at dei styrande lettare kan tukta folket, eldre menneske likar  ikkje å demonstera og protestera mot styret. Dei har nok med alle sjukdomane og diagnosane sine. 

(Innlegget ble redigert 01.02.21 15:50)

blackline

Innlegg: 17455
blackline
02.02.21 09:30
Langveg: Desse idiotane som varsla om krise pga "befolkningekplosjon". CO2, miljøureining og corona veit ikkje kva dei bablar om.

Vel. Dei som i all hovedsak her på berget virrer om befolkningseksplosjonen er i all hovedsak "Erke det forbudte begrepet" som er redd for at de selv etterhvert må dele litt bedre på klodens resurser.

Det er vel neppe noe land i Europa som i dag har fødselstall som vil sørge for en homogen befolkning over tid. Og vil vel også tro den eneste etnisitet med gjennomgående vestlig velstand som i dag opprettholder dette og mere til er etnisiteten Jødiske Kvinner i Israel. Som faktisk er klodens eneste kvinner som har vesentlig høyere fødselsrater enn sine Mødre og bestemødre hadde. Ikke engang i det svarteste svarte av Afrika er det slik. Selv om det er disse våre befolkningseksplosjons-propagandører her inne og ellers retter sin vrede mot. 

(Innlegget ble redigert 02.02.21 09:41)

Langveg

Innlegg: 18106
Langveg
02.02.21 10:01
blackline: Jødiske Kvinner i Israel. Som faktisk er klodens eneste kvinner som har vesentlig høyere fødselsrater enn sine Mødre og bestemødre hadde. Ikke engang i det svarteste svarte av Afrika er det slik. Selv om det er disse våre befolkningseksplosjons-propagandører her inne og ellers retter sin vrede mot.

Med basis i ein konstant fertilitet  på 3,04 syner framkriving av folketalet i Israel  at det  vil gå frå 8,7 millionar  i dag  til 12, 7 millionar  i 2050.  Ein kan frykta at det vil føra til sterkare krav på Lebensraum,  for 588 menneske pr km2 vert i tettaste laget. 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
02.02.21 13:00
Langveg: Ein kan frykta at det vil føra til sterkare krav på Lebensraum, for 588 menneske pr km2 vert i tettaste laget.

Det er vel ingen  som engang i sin villeste fantasi som tror at Israels videre okkuperende bosetninger på okkuperte landområder blir noe færre vel. Vel, med muligens et lite unntak for noen av de mest hjernevaska individene på MIFF.

Langveg

Innlegg: 18106
Langveg
10.02.21 11:22

Trass i opphevinga av  eittbarns-kravet, vert det stendig færre fødsalr iKina. I høve til året før vr det  15% færre fødslar  i Kina i 2020. Asia vert snart  like forgubba som Europa. 

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
10.02.21 16:37
Rhabagatz: Ja, befolkningen i Afrika vil øke før befolkningen stabiliserer seg. Det er i alles interesse (og med mange ulike motiver) å sørge for dette. Løsningen er at Afrika har en positiv utvikling.

Ser du noen positiv utvikling i Afrika? Hva da?

Det andre ser er en enorm befokningseksplosjon, veldig mange afrikanere som er desperate etter å komme seg til Europa, korrupsjon og kriger, ispedd et stadig økende antall islamister som slakter for fote og sprer ustabilitet i flere og flere land. Ikke mye å rope hurra for dette. 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
04.03.21 23:19
Corvus: Det andre ser er en enorm befokningseksplosjon,

Vel. Nå har vel Afrika ganske så nøyaktig samme fallrate på sin statistiske kurve på sin gjennomsnittlige fødselsrate pr kvinne som vesten en gang hadde. Men på grunn av at så stor andel av kvinnene er i forplantningsdyktig alder så vil fødselsoverskuddene bli veldig store i mange år enda. Derfor snakker man om en firedobling av befolkningen i Afrika. Kina har hatt en økende befolkning tross lave fødselsrater i flere tiår. Men mener det snur i disse dager. Asia Får vel 1 mrd mennesker til før befolkningen når toppen.

 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
04.03.21 23:31
KongOlav2: Skal man ikke ta noe ansvar for at man har latt befolkningen øke ukontrollert (gjelder ikke Kina) til den når en nivå som overhodet ikke er bærekraftig?

Det ble vel hevdet at veksten ikke var bærekraftig siden vi nådde 2 mrd på kloden. Nå er vi 7 og overvekt er fremdeles mer vanlig enn sult.

Samtidig har vel dette med bærekraft stort sett vært frontet av superegoistene som ikke vil dele på resursene.

Det er fremdeles slik at gjennomsnittsafrikaneren har et karbonavtrykk på rundt 10 prosent av vårt. Og forblir det slik vil Afrikas  4 milliarder forbruke rundt 40 prosent av det Europa i dag forbruker. Og hvem snakker om bærekraft og Ansvar. Skal love deg at de fleste av dem ikke engang er i nærheten av en single tanke om sitt eget forbruk i forhold til begrepet bærekraft.

KongOlav2

Innlegg: 44925
KongOlav2
05.03.21 07:48
blackline: Det ble vel hevdet at veksten ikke var bærekraftig siden vi nådde 2 mrd på kloden. Nå er vi 7 og overvekt er fremdeles mer vanlig enn sult. Samtidig har vel dette med bærekraft stort sett vært frontet av superegoistene som ikke vil dele på resursene. Det er fremdeles slik at gjennomsnittsafrikaneren har et karbonavtrykk på rundt 10 prosent av vårt. Og forblir det slik vil Afrikas  4 milliarder forbruke rundt 40 prosent av det Europa i dag forbruker. Og hvem snakker om bærekraft og Ansvar. Skal love deg at de fleste av dem ikke engang er i nærheten av en single tanke om sitt eget forbruk i forhold til begrepet bærekraft.

Jeg lurer på hva gjennomsnittlig levestandard skulle vært på planeten om det var en befolkning på 10 mrd og vi skulle vært økologisk bærekraftige. Tilsvarende 2020-nivå for vestlig middelklasse? 2000-nivå? 1960-nivå? 1920-nivå? Tror nemlig vi må et godt stykke bakover i tid for å finne et akseptabelt nivå om vi skal være så inni gamperæva mange på planeten.

(Innlegget ble redigert 05.03.21 07:58)

Noreger

Innlegg: 1488
Noreger
05.03.21 11:32

Det er jo helt typisk at globalister og deres håndtlangere vil straffe folk de landene som holder kontroll på egen befolkning ved å utvanne denne befolkningen. 

       En kan ikke løse verdens problemer ved å ødelegge det Nordiske folk noe mer enn en kan gjøre EU mer demokratisk ved å pålegge medlemsland å akseptere diktater fra uvalgte byråkrater i Brussel.

Noreger

Innlegg: 1488
Noreger
05.03.21 13:51
blackline: Poenget er at Afrika isolert sett har resursgrunnlag for de 4 MRD menneskene de kommer til å bli. Mens vi her ganske så tydelig ikke har dette, i og med at vi må utbytte andre samt krige og lage helvete rundt på kloden. For det som beskrives som "våre interesser"

Dette er jo ENDA en grunn til at Norden bør bli alliansefritt og ha egne grenser. Vi er ikke ansvarlige for resten av kloden noe mer enn de er for oss. 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
05.03.21 14:13
Noreger: Dette er jo ENDA en grunn til at Norden bør bli alliansefritt og ha egne grenser. Vi er ikke ansvarlige for resten av kloden noe mer enn de er for oss.

Noreger.

Ved at vesten gir faen i å skape splid og helvete i Afrikanske land og heller hjelper landa der å skape en fremtid for dets borgere, så vil vel neppe dem ha noe som helst interesse for å komme hit som noe annet enn som turist. Men slik er det ikke i dag. Og Norge var som kjent meget aktiv i å fjerne korken fra Flaska i forhold til denne "utvandringen"

Libya i 2011. En Nasjon som den gang hadde økonomi som Italia (Pr capita) og der høyere utdanning var gratis for befolkningen (begge kjønn).  I dag er økonomien mindre enn Afganistan's  (pr Capita) De vi den gang (2011)hjalp utgjorde basis for det vi i dag kjenner som hodekappende Islamister) Landets våpenlagre dannet basis for bevæpningen både av IS  Nusrafronten og Boko Haram.

  Og i dag selges det slaver på åpne markeder i landet. 

Måtte våre F-16 piloter sette medaljene sine fra dette i halsen. Og våre politikere fra dett burde bøye sine hoder i skam. Og sentrale av dem (Jens og Jonas) burde vært en tur uten retur til HAAG.

(Innlegget ble redigert 05.03.21 14:16)

Stormoen33*MOD*

Innlegg: 17371
Stormoen33*MOD*
06.03.21 22:37

Fjernet en del innlegg grunnet personangrep/fokus og usakligheter. Innlegg som siterte de som er slettet er også fjernet.

Vi forventer en god og saklig debatt uten personfokus og angrep på andre debattanter. Hold dere til å diskutere sak og unngå personfokus og lignende. Ignorering av notis vil medføre kort vei til skrivesperre.

Modereringen skal ikke kommenteres i tråden, klage og spørsmål rettes til diskusjon@vg.no

/VGD MOD

glaoksen2203

Innlegg: 185
glaoksen2203
08.03.21 20:41

Et problem er kulturen i muslimske land med flerkoneri og generelt høye barnetall per kvinne. Det fungerer godt hvis gjennomsnittlig levelalder er 40 år. Ellers ikke. I de vestlige land har høyere utdanning, likestilling og kvinner i arbeidslivet gjort at vi har kontroll over befolkningsutviklingen. Et annet aspekt er å brødfø verdens befolking er basert på kunstgjødsel, kunstig vanning og innsekts/ugress midler. Mye tyder på at vi må både holde forbruk og befolkningsvekst under kontroll fremover. Dette er jo ikke nye problemstillinger. På 1970-tallet sa de at vi hadde 15 år igjen før katastrofen. Det skjedde ikke, men mange vil nok føle at vekstfesten (forbruk, befolking) globalt nådde sitt høydepunkt i 2019.

(Innlegget ble redigert 08.03.21 20:43)

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
18.03.21 19:43
blackline: Et utrykk vi ofte hører, men som ikke stemmer med empiriske data.

Passer ikke begrepet befolkningseksplosjon på det vi får se i Afrika de neste 20-30 årene altså?

 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
19.03.21 08:08
Corvus: Passer ikke begrepet befolkningseksplosjon på det vi får se i Afrika de neste 20-30 årene altså?

Nei det gjør egentlig ikke det. Fordi det er den siste av de økninger vi faktisk får. Europa hadde den først og Afrika får den til slutt. Fødsler hos Afrikanske kvinner har i dag akkurat den samme den samme utviklingen som den i sin tid hadde hos oss. Grunnen til Afrikas hurtige økning i folketall er at så stor andel av folket er i fertil alder. I Afrikanske Storbyer har kvinnen i prinsippet et vestlig tall barn. Der har de vel også et vestlig karbonavtrykk/forbruk av resurser. Hele Afrikas befolkning i dag forbruker omtrent det samme som Tysklands. Og så er det slik at for hver USD som kommer til Afrika, så tas det i god gammel- kolonialistisk ånd ut 10 USD til Vesten.

Afrikanske Kvinner føder i snitt i dag litt over halvparten av det deres Mødre gjorde. Og veldig mye taler for at Neste generasjon vil gjøre omtrent det samme.

Som jeg har sagt det før. Kun en Gjennomsnittskvinne på kloden føder i snitt mer enn sin Mor.  Og det er Jødiske Kvinner i Israel. Og de har et forbruk/ karbonavtrykk på 10 gangen av den Afrikanske kvinnen i dag. Legger forøvrig til at jeg ikke på noen måte har tenkt at vi må legge begrensninger på Jødiske Kvinners Fødsler. For å legge den ballen død. Dette styrer Jødiske kvinner udmerket selv i sine respektive soverom.

Det du bedriver er Cherrypicking av begreper. Afrikas befolkning vil 4 dobles, det er bare slik det blir. Jo hurtigere vi tilfører Afrikas Økonomi og helsevesen en positiv utvikling som den vi engang fekk, Jo før snur Afrikas utvikling.

Og skal vi begynne å ta liv for å begrense global økning i "bestanden" i forhold til mangel på resurser globalt. Så gjør en jo lurt i å begynne i den vestlige verden. Siden en der frigjør i snitt ti ganger så mye globale resurser for hvert liv en tar.

Her trengs det et Ironivarsel.

Kina er det eneste landet som har tatt strenge virkemidler for å få ned egen reproduksjon. Det eneste resultatet de har fått er en meget skeivfordelt befolkning. Som de vil måtte betale dyrt for i fremtiden. Skulle Afrika prøve seg på noe lignende vil det samme oppstå der. Bare enda værre.

AT du i din super-egoisme ikke skjønner bedre får du ta på egen kappe.

 

 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
19.03.21 08:21
glaoksen2203: Et problem er kulturen i muslimske land med flerkoneri og generelt høye barnetall per kvinne. Det fungerer godt hvis gjennomsnittlig levelalder er 40 år. Ellers ikke. I de vestlige land har høyere utdanning, likestilling og kvinner i arbeidslivet gjort at vi har kontroll over befolkningsutviklingen. Et annet aspekt er å brødfø verdens befolking er basert på kunstgjødsel, kunstig vanning og innsekts/ugress midler. Mye tyder på at vi må både holde forbruk og befolkningsvekst under kontroll fremover. Dette er jo ikke nye problemstillinger. På 1970-tallet sa de at vi hadde 15 år igjen før katastrofen. Det skjedde ikke, men mange vil nok føle at vekstfesten (forbruk, befolking) globalt nådde sitt høydepunkt i 2019.

Trenger jeg å si mer

 

Legger forøvrig til at jeg er solid mot Flerkoneri og for likestilling mellom Kjønna.

Samtidig som at jeg er imot ekstrem religionsutøvelse, uansett religion.

 

 

Corvus

Innlegg: 27031
Corvus
21.03.21 22:19
blackline: Det du bedriver er Cherrypicking av begreper. Afrikas befolkning vil 4 dobles, det er bare slik det blir. Jo hurtigere vi tilfører Afrikas Økonomi og helsevesen en positiv utvikling som den vi engang fekk, Jo før snur Afrikas utvikling.

For noe vas.

"Det er bare slik det blir"? 

Og skal man tilføre Afrikas økonomi en utvikling slik vi selv fikk, vil forbruket/karbonavtrykket i Afrika eksplodere det også.

Da selv om Afrika nok selv klarer å ødelegge for seg selv slik de har gjort i årtier. Korrupsjon, islamisme, terror, stammekriger, et salig kaos.

Klikk for å gå tilbake til toppen