Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Iran vers USA

NYTT TEMA
Stormoen33*MOD*

Innlegg: 16378
Stormoen33*MOD*
07.12.20 23:20

Tre innlegg fjernet grunnet upassende oppførsel og personangrep. Innlegg som siterte de som ble slettet er også fjernet.

Vi ønsker en saklig debatt uten slike innslag.

Modereringen skal ikke kommenteres i tråden. Klage og spørsmål rundt dette kan rettes til diskusjon@vg.no

/VGD MOD

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
08.12.20 18:32

Hvis Khamenei dør, kan "strategisk tålmodighet"-strategien være ved en slutt ettersom den er blitt veldig upopulært i Teheran. Det er latt merke til at lovforslaget som vil betyr en automatisk uttrekking fra atomavtalen i februar 2021 hadde kommet helt uhindret gjennom parlamentet og andre mekanismer, og at regjeringen tross Rouhanis ønsker må følge denne loven under påtrykk av vokterrådet i siste instans. Dette kan være det første tegnet på et maktvakuum.

Iranian Official Rejects Rumors Of Supreme Leader's Failing Health (rferl.org)

For Khamenei har ikke vært sett siden 24. november, og ved 7. desember ble det klart at Rouhani skulle ha et møte med storayatollahen, som var blitt kansellert på ubestemt tid. Khameneis seremonielle forpliktelsene knyttet til hans rolle som storayatollah skal ha blitt overført til en av hans sønnene, Mojtaba Khamenei. Det er velkjent i over ett år at Khamenei er døende, ettersom hans helsetilstand ikke har vært god siden 2014 etter en operasjon kuret ham for kreft. Det har fulgt til en ryktespredning så snart det blir klart at sønnen hadde overtatt etter faren.

Det ryktes om at den religiøse ekspertkomiteen som skal velge ut den nye storayatollahen, har blitt sammenkalt for et planlagt møte - hvilken kan betyr at man ikke har gode utsikter for Khamenei som hadde blitt sterkt svekket av påkjenningene i dette året som var et mareritt for Iran. Alle hadde ventet seg at Khamenei skulle dø, men tidspunktet er ikke akkurat god, selv om Biden er et lite lysglimt i det totale mørket - som dog kan slukkes.

Khameneis død kan bli slutten på atomavtalen.

Herinacius

Innlegg: 7780
Herinacius
20.12.20 16:40
ondoro: monstertankere under Kinesisk flagg frakter oljen direkte til Kina

I så fall burde de kunne bidra med produktene Venezuela trenger for å kunne produsere bensin til hjemmebruk.

nometalhorse

Innlegg: 18825
nometalhorse
20.12.20 17:24
Herinacius: I så fall burde de kunne bidra med produktene Venezuela trenger for å kunne produsere bensin til hjemmebruk.

Ja, det kunne kanskje ha skjedd hvis ikke Maduro hadde erstattet lederne i PDVSA med generaler fra nasjonal garden og militæret som ikke har mer peiling på drift av oljeselskaper enn hva du og jeg har.

Det samme har selvsagt skjedd på mange andre områder, og resultatet er skrikende. Selv om noen selvsagt prøver å skylde på noen skarve sanksjoner.

Korrupsjon kalles slik, og det er et av mange problem rundt Maduro.

Herinacius

Innlegg: 7780
Herinacius
20.12.20 17:48

Maduro er blitt beskyldt for mye, nå sist skyld i en nyliberal reversering av jordreform - campesino-aktivister har i noen tilfeller blitt tatt av dage av voldsmenn betalt av jordeiere som vil ta land tilbake. Nå loves det bot og bedring..

Feil har blitt begått i bøtter og spann, korrupsjon også, men å påstå ay så omfattende sanksjoner ikke betyr noe blir for dumt.

Det er gode grunner til at chavistene fremdeles har støtte.

JRza

Innlegg: 15919
JRza
31.12.20 13:47

Javad Zarif hevder på twitter at USA prøver å fabrikkere en grunn til å angripe Iran. Regimet har gode nettverk i nabolandene og jeg ser ikke bort ifra at USA har lagt planer etter ordre fra Trump. Det er ikke så lenge siden at det var snakk om hvordan Pompeo og Pentagon prøvde å dempe Trumps krigslyst.

 

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
02.01.21 23:54

Nå er det ett år siden det ulovlige drapet på Suleimani som kommer til å bli et stort problem for Biden og det amerikanske folket i fremtiden, da Trump valgt å begå en krigsforbrytelse ved å angripe en diplomatisk utsending som skulle være immunt ifølge internasjonal lov helt siden 1648 mot drapsaksjoner gjennom bruk av militærmakt. Khamenei til alles sjokk holdt seg på matta, men bare fortsette med å holde ut med sin "Maksimal Motstand"-strategien ved å styrke sine allierte i Irak, Syria og Jemen, dreie seg mot øst vekk fra Vesten (hvor EU ikke ser ut til å realisere dette) og deretter prøver å trekke Tyrkia på sin side selv om dette er ikke lite omstridt. Men siden den 2. januar 2020 har Iran rent formelt vært i krigstilstand med USA som et resultat av drapet som avslørt meget sterk vestlig dobbeltmoral ettersom mange ikke våget å fordømme USA eller gå til straffhandlinger mot amerikanerne. Bare et fåtall gjort det - med Kina i spissen.

Det har aldri vært så spent i Midtøsten siden mars 2001 da Irak-invasjonen var bare timer fra å starte da hele verden holdt pusten og håpt at Bush junior skulle ombestemme seg (i dag mente han at han skulle ha gjort det, innrømt at Irak var en gedigen tabbe) - meget store flystyrker er på vingene, alle amerikanske styrker er satt i høyeste beredskap, Iran er i full krigsfot og signalisert at de aktet å angripe USAs styrker i selvforsvar, dermed vist at de vil ikke fyre det første skuddet. (ennå) Israelske militære gledet seg for å angripe, ettersom mye tyder på at Netanyahu kan ha tillatt bruk av atomvåpen mot rakettbasene og atominstallasjoner - og muligens Teheran. De tror de kan slå ut Iran i et knockout-slag som i 1967.  

Mange tror det vil ikke bli krig. Men tiden løper ut for Netanyahu og oljesjeikene, om få dager skal kongressen akseptere valgresultatet den 6. januar, og da vil overføringsprosessen starte ettersom Trump må deretter koordinere sin politikk med Biden for at overgangen til en ny administrasjon skal skje trøbbelfritt. Trump vil ikke lenge ha handlingsfrihet fra denne dagen. Og man vet at Biden vil ikke ha krig, Pentagon kan dermed nekte å akseptere Trumps autoritet så lenge USAs sikkerhet ikke står på spill. Hvis israelerne og gulfaraberne skal kunne vinne en krig og ha USA som beskyttelse, må de nemlig gjøre det for de neste to dager fram til 6. januar.

6. januar muliggjør ikke annullering av valgresultatet etter amerikansk lov, og heller muliggjør ikke blokkering av valgmannsstemmene som Trump og hans antidemokratiske republikanerne ønsker - (CNN meldt det er minst 140 kongressmedlemmer og to senatorer i anti-demokrati fløyen) - kongressens rolle er å bekrefte valgmennenes avstemning, og kan ikke overstyre den enkelte delstatens autoritet. Så snart det er gjort, vil Biden dermed ikke lenge være "valgt president", men "etterfølgende president" med en hånd på rattet og Trump vil dermed ikke lenge ha handlingsfrihet på felter som utenrikspolitikk. Netanyahu og oljesjeikene fra 6. januar vil bare ha Biden å forholde seg fram til 20. januar.

Men Iran gjør det ikke enkelt. Rouhani er ut av spillet, og Khamenei kan enten være døende eller for svak til å stå mot presset som også store deler av folket står for, for man skal snarest mulig ha anrikning opptil 20 % av uran i Fordow - dermed kan Iran forhøye anrikningsgraden fra 20 % til 90 % på ren formalitet, og med IAEA som direkte vitner. Israel hadde varslet at de vil angripe Iran om disse skulle komme til 20 % - og var nært med å gjøre det da Obama stoppet dem. Nå vil Netanyahu gjør det igjen.

Iran hadde for ett år siden fått nok, siden hadde man bare opplevd at det blir verre og verre i møte med USA som mer eller mindre villig vil ha krig om det ikke var for demokratene som vil ikke ha krig. Dessuten er oljesjeikene med bin Salman og israelerne med Netanyahu gått så langt, at de gå i krig eller gi opp, presset er for høy til man kan opprettholde dette over tid, og mye av krigsbudsjettet i Israel og Saudi-Arabia kommer fra amerikanske skattebetalere. Biden kan kutte det ut.

Krigen er allerede kommet; spørsmålet er bare hvor lenge før større militærshandlinger er startet. Om krigen kan forhindres, må det nemlig et mirakel til.  

(Innlegget ble redigert 03.01.21 00:06)

gugler

Innlegg: 727
gugler
03.01.21 09:37

Et USA/Israel regissert false flag scenario ligger klart; En vel benyttet strategi fra den kanten.

Lightning

Innlegg: 12417
Lightning
03.01.21 13:52
gugler: Et USA/Israel regissert false flag scenario ligger klart; En vel benyttet strategi fra den kanten.

"BellingCrap" og lignende redskaper for vestlige "warrmongers" vil nok forklare oss at et total suicidalt (tilsyneslatende!) angrep ved Iran var et reellt angrep, ikke en falsk flagg operasjon ved Israel/USA, og "BellingCrap"- versjonen vil nok gjelde som Sannheten i MSM ...Stemmer som f. eks. seniorforsker Sverre Lodgaard ved NUPI vil neppe få komme til orde. Lodgaard har påpekt den påfallende mangelen på kritiske vurderinger i MSM og blant vestlige politikere når stater som ikke er NATO-medlemmer gjør tilsyneslatende suicidale angrep, som f.eks. Assad-regjeringens angivelige gass-angrep i Syria.

(Innlegget ble redigert 03.01.21 13:53)

Jobs

Innlegg: 11938
Jobs
03.01.21 15:00
Varulv2478: Men Iran gjør det ikke enkelt. Rouhani er ut av spillet, og Khamenei kan enten være døende eller for svak til å stå mot presset som også store deler av folket står for, for man skal snarest mulig ha anrikning opptil 20 % av uran i Fordow - dermed kan Iran forhøye anrikningsgraden fra 20 % til 90 % på ren formalitet, og med IAEA som direkte vitner. Israel hadde varslet at de vil angripe Iran om disse skulle komme til 20 % - og var nært med å gjøre det da Obama stoppet dem. Nå vil Netanyahu gjør det igjen.

Med andre ord blir det noen meget spennende dager fram til 6 Januar. Kan Netanyahu og Trump være så gale at de nå går til krig ?

Trumps x advokat mener han vil gjøre alt,tilogmed gå til krig.

 

https://www.abcnyheter.no/nyheter/politikk/2020/09/06/195703602/trumps-eks-advokat-han-vil-til-og-med-starte-en-krig

 

 

https://www.military.com/daily-news/2021/01/02/iran-plans-20-uranium-enrichment-soon-possible.html

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
04.01.21 16:30
Varulv2478: , for man skal snarest mulig ha anrikning opptil 20 % av uran i Fordow - dermed kan Iran forhøye anrikningsgraden fra 20 % til 90 % på ren formalitet,

Dette starte tidligere enn ventet trolig for å "hevne seg" for drapet på Suleimani, mens IAEA-inspektører maktløst bare kunne se på, ble en uransylinder med 137,2 kg uran hentet fram og tilkoblet anrikningsmaskinen av type U46 - dermed skal innholdet anrikes fra 4,6 % til 20 %. IAEA har gitt beskjed om at deres ansatte er i Irans atominstallasjoner i en meget tydelig advarsel mot USA/Israel samtidig som de dokumentere det som er slutten på atomavtalen, ettersom Biden vil ikke lenge ha noe forhandlingsgrunn utover full retrett for å få samtalene på sporet.

Dette reagert Netanyahu voldsomt på, uten å ense at 20 % er ment for en reaktor som hadde fram til det forrige året like anriket brensel som kjøpes inn fra utlandet (som ikke kan anrikes til våpengradering) - fram til Pompeo umuliggjorde dette. Ennå vet man at det er lett å våpengradere 20 % anriket uran til 90 % ved å gjenta prosessen mange ganger flere under høyere intensitet.

Israel truer med å angripe.

Garindan

Innlegg: 8095
Garindan
04.01.21 21:26
Varulv2478: Israel truer med å angripe.

Det hadde jo passet bra da at USA og Israel som står sammen om det meste også hadde kommet sammen på lista som de eneste som har brukt atomvåpen i krig.

JRza

Innlegg: 15919
JRza
04.01.21 23:26

Trump-administrasjonen anklager regimet for utpressing. Nå er jeg ikke fan av regimet, men Trump bør være den siste på denne kloden som anklager andre for utpressing. 

Lightning

Innlegg: 12417
Lightning
04.01.21 23:28
Varulv2478: Iran hadde for ett år siden fått nok, siden hadde man bare opplevd at det blir verre og verre i møte med USA som mer eller mindre villig vil ha krig om det ikke var for demokratene som vil ikke ha krig

USA opplever Irans reaksjon på den ulovlige amerikanske Iran-blokaden som UTPRESSING...!

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/01/04/195730625/usa-anklager-iran-for-utpressing

(Innlegget ble redigert 04.01.21 23:37)

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
12.01.21 14:40

Aᴍɪʀ på Twitter: «Among the stated missions of Iran's new IRINS Makran Forward Base Ship: •Deploy special forces •Carry out SAR missions •Base for fast boats •Logistics support •Replenishment and transfer of supplies •Treating wounded •Transporting and operating radar and missile systems https://t.co/fcSz8PTqi9» / Twitter

Ett nytt og større baseskip, IRINS "Makran" ha blitt tatt i bruk - som vil fungere som forsyningsbase for båtflotiljer og som plattform for helikoptre og droner. Det som er mest interessant, er det meget uvanlige droneflyet "Pelican" som kan lette vertikalt, ennå kan fly horisontalt som et fly. Det er ikke sett på nær hold, men så ut til å ha fire rotorer og en skyvepropell på seg.

Minst en stor rakettbase for sjømålsmissilvåpen har blitt åpent - det vises at flere hundre mobile ASM-batterier samles på ett enslig sted, noe som antyder meget sterkt at det iranske kystforsvaret er mye sterkere enn antatt, for man samler ikke alle sine egg i en enslig kurv. Og det er sett at iranerne av en eller andre grunn satt sine kopiproduserte Sidewinder IR-styrte kortavstands AA-missiler på Karrar dronefly. Disse kan brukes i angrep på sjøfartøyer ettersom enhver flygende gjenstand vil være varmt mot overflatevannet. Karrar-droneflyet som er så praktisk og primitivt, har blitt meget populært å sette våpen på fra en stor 500kg bombe til rakettbeholdere, og de trenger ikke rullebane - de kan avfyres som en rakett fra et baseskip eller et rampekjøretøy.

Mystery Warship Seen In Iran May Be A Completely New Type - Naval News

Iran kopiere nå Norge - eller rettest sagt Nord-Korea som kopiere Norge. Den norske "Skjold"-klassen luftputekatamaranen som heldigvis skal vedvare i forsvaret på ubestemt tid, hadde nemlig blitt objekt for studier av nordkoreanerne som bygd sin egne luftputekatamaraner som minnes meget sterkt som "Skjold"-klassen i de siste tjue år. Det vist seg at Iran hadde startet et prosjekt kalt Saba som skal fungere som mineleggingsfartøy med sin høy hastighet. Iran har ekspertise i bruk av luftputefartøyer i over førti år.

Spate of Attacks on Ships In Middle East Points to Iran-Backed Group - USNI News

Fram til 6. januar har det vært mange mineangrep i Rødehavet og den persiske gulfen; "Agrari" 25. nov. 2020, selvmordsbåt mot BW "Rhine" 14. desember 2020, kontainerskip rammet av flytemine 25. desember 2020 og "Pola" hvor en festemine ble oppdaget under en overføringsoperasjon mellom to tankskip, som ble fjernet av irakerne ved Kuwait 31. desember 2020. I tillegg hadde Iran tatt et koreansk skip, "Hankuk Chemi" i beslag trolig som respons på at Sør-Korea ikke ville tilrettelegge finansiell assistanse for kjøp av koronavaksine og å ha holdt tilbake flere milliarder dollar - handlinger som fikk mange i Seoul til å gruble på sitt.

Dessuten opplevd amerikanerne at russiske krigsskip nå beskytter iranske tankskip og hadde fungerte som en alvorlig trussel mot havnemyndighetene som fikk klar beskjed om at det kan få konsekvenser, slik at tankskipene nå fritt kan seile gjennom Rødehavet og Middelhavet mens IRGC-N (Navy( og IRIN er opptatt med å spre seg ut på Araberhavet og Rødehavet hvor de har satt ut flere skip, først og fremst for å beskytte egne skipsfart mot den amerikanske aggresjonen. Det har vært rykter om at Trump-administrasjonen vil praie og stoppe iranske og endog kinesiske tankskip, men dette frarådes på det sterkeste. Ikke minst ettersom kinesiske krigsskip mer og mer ofte observeres i selskap med tankskip under kinesiske flagg.

Ikke rart at det hadde vært så spent i de siste måneder, Iran, Russland og Kina lot til å være overbevist om at det vil komme amerikansk piratvirksomhet mot tankskipene fra Iran til Venezuela og Kina, og hadde dermed tatt forholdsregler - noe som også kan forklare hvorfor det er et voksende fokus på baseskip.

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
12.01.21 17:26

Pompeo har visstnok rablet helt, først sette han Cuba og houthiene i Jemen på terroristlisten uten kongressens medvirkning og til voldsomme protester fra FN, OAS og EU, nå henter han sinnssyke påstander om at Iran er "al-Qaidas alliert" og "al-Qaidas garantimakt", blant annet det er "al-Qaida baser" på iransk territorium.

https://www.reuters.com/article/us-usa-iran-pompeo-alqaeda/pompeo-says-al-qaeda-has-new-home-base-in-iran-idUSKBN29H269

Det er mulig å se på bildet at Pompeo så ut til å være utilregnelig under pressekonferansen da han kom påstandene som får en hel verden til å måpe og hoppe opp i forargelse. Pompeo mente amerikanske medier oppdaget dette da New York Times meddelt fra om at al-Qaida terroristleder Abu Muhammad al-Masri var drept av israelske agenter i Iran. Men dette skyldes en lekkasje fra akkurat Trump-administrasjonen i november 2020, og NYT meldt fra i det samme slaget at de ikke anså dette for å være pålitelig ettersom det ikke bekreftes noe sted. Dessuten har ikke Mossad akkurat vane for å gå etter al-Qaida terrorister i de siste tjue år, så hvorfor var al-Masri drept? Det er påstått at han var drept sammen med sin datter 7. august 2020 i Teheran, og at det hendt på vegne av USA. Hvilken i seg selv er uvanlig.

https://www.nytimes.com/2020/11/13/world/middleeast/al-masri-abdullah-qaeda-dead.html

Og det var påstått at al-Masri var i Iran siden 2003 (mange flyktet til Iran fra Afghanistan hvor mange ble nedsporet og eliminert - og flere var utlevert til USA), og at han levde i frihet i Teheran siden 2015. I fakta, iranske og selvstendige kilder har kommet med opplysninger om at attentatet den 7. august var mot Habib Daoud som et viktig Hizbollah-medlem sammen med sin datter Maryam - og dette knyttes til israelsk virksomhet. I sommeren hadde flere attentater og eksplosjoner vært registrert, men etter Iran meddelt fra å ha utrenske en "spionring" (straffen for spionasje er døden uten rettssak) har det vært et bråstopp på dette.

Her prøver forfatterne å dikte fram historien om at Daoud egentlig er al-Masri. Uten å ha troverdig bevis, kun fra Trump-administrasjonen som bare kunne basere seg på etterretningsrapporter om Irans anholdelse av al-Qaida medlemmer siden 2003, det er kjent at flere var løslatt i 2011 og 2015 under ukjente omstendigheter, men ikke at det dreier seg om høytstående medlemmer som står på dødslisten. Dette støttes av Saudi-Arabia som er 100 % upålitelig som kilde.

Og så mente Pompeo at Iran er involvert i 11. september!

Det er åpenbart at han og israelerne vil umiddelbart starte krigen mot Iran før innsettelsen 20. januar. Og Trump kan være med på dette, det er noe mistenksomt med at hans Home Security-sjef sluttet på sekundet like etter unntakstilstand ble erklært hvor ansvaret for sikkerheten i Washington skal overlates til Home Security som var ansvarlig for å samordne kommunikasjonene mellom sikkerhetsbyråene inkludert Pentagon - og kongresspolitiet.

Enhver vet at det er latterlig at Iran og al-Qaida - som er dødsfiender - skulle plutselig bli bestevenner og allierte! Det er takrir plikt om å finne og drepe enhver falsktroende som misbruke Islam i iransk policy, sett gjentatte ganger i Jemen, Irak og Syria samt Libanon.

Pompeo er nå bare et skritt fra å erklære at Iran er en terrorstat som må knuses uten nåde.

(Innlegget ble redigert 12.01.21 17:28)

Lightning

Innlegg: 12417
Lightning
12.01.21 17:58
Varulv2478: Enhver vet at det er latterlig at Iran og al-Qaida - som er dødsfiender - skulle plutselig bli bestevenner og allierte! Det er takrir plikt om å finne og drepe enhver falsktroende som misbruke Islam i iransk policy, sett gjentatte ganger i Jemen, Irak og Syria samt Libanon. Pompeo er nå bare et skritt fra å erklære at Iran er en terrorstat som må knuses uten nåde.

Dersom det vært noen "mikrogram med integritet" i MSM, ville man ikke bare ha referert Pompeos spinnville påstander slik som under i ABC Nyheter, men også omtalt alle åpenbare grunner for at påstandene ikke kan medføre riktighet!

https://www.abcnyheter.no/nyheter/verden/2021/01/12/195732542/pompeo-hevder-iran-er-al-qaidas-nye-base

JRza

Innlegg: 15919
JRza
12.01.21 19:58

Pompeo er den største Iran-hateren i USA siden McCain... 

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
26.01.21 23:32

Tålmodigheten begynner å bli tynnslitt i Teheran som opplevd etter 20. januar at de ignoreres av Biden som ikke gjort noe annet enn å komme med lovnader om å slutte seg til atomavtalen på nytt, og skal ha fått rede på at han vil vente dem ut. Hvilken ikke kan tolereres, ettersom et parlamentsvedtak må tre i kraft den 1. februar om å ha fullskala anrikning på 20 % - de produsere nå 0,5 kg anriket uran hver dag - og stoppe IAEA-inspeksjonsregimet. I første omgang vil mindre betydelige inspeksjonstur stanses. Og det er hvorfor det hadde vært angrep med ballistiske missiler fra Nord-Jemen to ganger i 24. og 25. januar på Riyadh i Saudi-Arabia, for vise at man mente alvor.

De uparallele flyangrepene i den forrige uken omkring innsettelsen av Biden 20. januar hadde rystet de iranske militære, som opplevd omfattende flyangrep i Deir ez-Zor provinsen og deretter angrep på fasiliteter som tilhørte Assad i midte Syria omkring Masyaf, siden hadde man sett daglige angrep og overflygninger over Libanon fram til nå, F-35 er sett i aktiv kamprolle. Fra Teheran sees det at Israel forbereder seg på all-out krig, og at Biden kan tillate det fordi de så illevarslende tegn. Trump hadde konsentrert sine styrker på så få baser som mulig ved å behandle landene som buffersone mot Iran, i dag er amerikanske styrker ved å spre seg ut på nytt i Kuwait, Saudi-Arabia, Qatar og Emiratene som i Obamas tid. Samtidig vet man at amerikanerne deployere ABM-våpen med israelsk originalitet omkring sine baser og endog de gulfarabiske militærbaser. I Israel er det snart så mange ABM-batterier, at en kan snuble over dem for hver mil, og i det siste virker det som at man forbereder sitt folk i Israel om å avvente seg et angrep.

Biden som maktmenneske simpelt forstår ikke.

Det arbeides på livet over hele Iran, nye forsvarsfasiliteter, nye våpen, nye industrianlegg, nye oljefasiliteter, nye underjordiske anlegg - enorme hauger av stein, grus og jord er overalt - og man arbeider så raskt, at det tar bare uker før store militærbaser og annet av viktighet klargjøres for bruk. Oljerøret som vil erstatte tankskip gjennom Hormuzstredet til Jask mot Omanhavet er mer eller mindre snart ferdig, over 70 % er bygd - på en 1,100 km lang rørledning av stål! Dertil bygd slik at det kan beskyttes mot militære angrep.

Xi ser ut til å gi opp den håpløse kjøpsavtalen med USA fra Trumps tid og er ved å erstatte amerikansk olje med iransk olje, det meldes fra om at kineserne kjøper inn mer olje enn før, samtidig som kinesisk eksport til Iran har eksplodert. Virksomheten er gått så vidt, at Indonesia måtte ta to tankskip i arrest for ulovlig skip-til-skip påfylling fra en iransk oljetanker i det siste. Iran drukner nå hele svartebørsen for olje i det skjult.

Det er kommet fram at amerikanerne prøver å ta et tankskip som tilhørt et gresk rederi, under liberisk flagg som er underveis til Latin-Amerika med en ulovlig ordre som i praksis er sjørøveri, da det kom fram at "Achilleas" med 2 mill. fat olje hadde tatt olje fra et annet tankskip i Fujarah (Emiratene har IKKE et forbud mot iransk olje!) og er underveis mot Venezuela. Men denne ordren var kommet like før Biden overtok, og kan ha blitt satt på hold mens venezuelanerne informeres om det kommende skipet. Hvis Biden tillat dette, kan det utløse problemer med både Iran og Venezuela.

Nå er det slikt at russiske, iranske og kinesiske krigsskip måtte eskortere tankskip fra Iran til Syria og Kina og sørger for at disse ikke angripes, og væpnede tropper måtte settes på iranskflaggede skip til Venezuela. Dette bare ser ut til å intensivere etter hvert i januar.  

Jobs

Innlegg: 11938
Jobs
27.01.21 11:35
Varulv2478: De uparallele flyangrepene i den forrige uken omkring innsettelsen av Biden 20. januar hadde rystet de iranske militære, som opplevd omfattende flyangrep i Deir ez-Zor provinsen og deretter angrep på fasiliteter som tilhørte Assad i midte Syria omkring Masyaf, siden hadde man sett daglige angrep og overflygninger over Libanon fram til nå, F-35 er sett i aktiv kamprolle. Fra Teheran sees det at Israel forbereder seg på all-out krig, og at Biden kan tillate det fordi de så illevarslende tegn. Trump hadde konsentrert sine styrker på så få baser som mulig ved å behandle landene som buffersone mot Iran, i dag er amerikanske styrker ved å spre seg ut på nytt i Kuwait, Saudi-Arabia, Qatar og Emiratene som i Obamas tid. Samtidig vet man at amerikanerne deployere ABM-våpen med israelsk originalitet omkring sine baser og endog de gulfarabiske militærbaser. I Israel er det snart så mange ABM-batterier, at en kan snuble over dem for hver mil, og i det siste virker det som at man forbereder sitt folk i Israel om å avvente seg et angrep.

Ja går Biden tilbake til atomavtalen med Iran vil Israel gå til krig.Han er i en kattepine og jeg vil tro at han vil skrinnlegge planen om atomavtale med Iran.

 

https://www.aljazeera.com/news/2021/1/27/israel-military-revising-operational-plans-for-iran-attack

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
27.01.21 14:10
Jobs: Ja går Biden tilbake til atomavtalen med Iran vil Israel gå til krig.Han er i en kattepine og jeg vil tro at han vil skrinnlegge planen om atomavtale med Iran.

Da blir det krig allikevel om Biden skulle fortsette sanksjonsregimet uten mandat, ettersom oppsigelsen av atomavtalen vil hvile på ham, og Iran vil være helt uten skyld etter internasjonal lov om de skulle velge å militarisere atomprogrammet i slutten. Israel vil deretter gå til angrep uansett - det eneste som kan gjøres, er om USA retirere helt og forkaste 90 % av sanksjonsregimet innført av Trump (med unntak av disse som kan brukes for å presse Iran) og ta IRGC fra terroristlisten (dette gjør amerikanske soldater rettsløse om de skulle komme i krig med iranske soldater som kan nekte å akseptere disses rettigheter...). Biden kan ikke tillate et israelsk angrep, og må gripe inn, men mye tyder på at han er ikke i stand til å se dybden av alvoret i det omfattende amerikanske misbruket av egne makt som verdens supermakt. I slutten kan Israel angripe uten at Biden gjør noe i en naiv tro om at Iran ikke vil gjengjelde utover en kortvarig krig gjennom Libanon, men det vil trekke USA inn i en meget destruktiv krig.

Og hva om israelerne skulle mene de kan bruke atomvåpen? Hva om?

Akkurat det er spørsmålet. Det finnes nemlig ikke konvensjonelle virkemidler mot rakettbyene, de underjordiske anrikningsfasiliteter og lagre for anriket uran, ethvert angrep på aktiv atomanlegg vil fordømmes med full kraft pga. Tsjernobylfrykt - og det er simpelt for mange mål og for mye tidsforbruk for å slå ut Iran når bare Israel går til angrep, gulfaraberne er håpløst selv med moderne fly i bombing. Hva om flere hundre Scud-missiler hamre ned på Israel, det er rett og slett umulig å stoppe samtidig angrep selv med de beste våpnene, 100 % suksessgrad er umulig. Og hva med de gulfarabiske statene, spesielt Emiratene? Oljeanleggene? I et oljerør er ved å bygges ferdig, så Iran kan lukke stredet og gjør den persiske gulfen ufarbart.

Det er pur galskap som hersker i Israel, hvor mange har blitt så overbevist om at de risikere en holocaust, og dermed vil angripe og drepe først - akkurat som serberne gjorde i 1991, dette endt med vanære og pariastempel ved å bære ansvaret for 100,000 drap, like mange voldtekter og en halv million internerte som tre millioner fordrevede i 1991-1999. Israel kan ikke vinne en krig mot Iran på egenhånd; de må kunne slå en så mye større motstander med atomvåpen om de ikke får hjelp av USA. Og da kunne tjue millioner ble drept og skadet av dette...

Dessuten; den som bruker atomvåpen først vil bli verdens største hatobjekt, spesielt i Europa og Øst-Asia.

Fernandovonarb

Innlegg: 6297
Fernandovonarb
27.01.21 14:44

Biden tviler jeg på er opptatt av utenrikspolitikk i det hele tatt. Han har mer enn nok med å rydde opp etter Trump på hjemmebane. De står midt i en pandemi som har blitt neglisjert på det groveste av Donald, og økonomisk og menneskelig er noe av det viktigste han kan gjøre er å bedre situasjonen på det området.

Er det noe som opptar han utenriks så er det å reparere vennskap med vennligsinnede land som forgjengeren ødela. Da er konfronterende oppførsel mot land i langvekkistan noe som kommer langt ned på prioriteringslisten. 

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
27.01.21 15:01
Fernandovonarb: Er det noe som opptar han utenriks så er det å reparere vennskap med vennligsinnede land som forgjengeren ødela. Da er konfronterende oppførsel mot land i langvekkistan noe som kommer langt ned på prioriteringslisten.

- Som kan eksplodere rett under r*** på ham uten forvarsling; han har ryddet bort den første av de utenrikspolitiske prioritetene ved å forlenge New START med andre fem år (Putin har gjort det, så Biden bare trengte en enkel signatur) - men det finnes andre; og dessverre er Iran førstemannen etter New START fordi han må hindre iranerne fra å gjøre atomavtalen ugyldig og dermed umulig å forhandle om, hvis de skulle stoppe IAEA-inspeksjonsregimet. Biden må dermed få Iran til å stoppe og roe ned så snart som mulig før permanente skader oppsto på den iranske siden. Det skal bli valg i juni 2021, og alt tyder på at Rouhani vil erstattes med en mann som kan brenne opp det verdiløse papiret som atomavtalen er festet på.

Iran er nr. 1 på prioritetslisten.

Fernandovonarb

Innlegg: 6297
Fernandovonarb
27.01.21 15:46

Nå er den største Iranhateren borte, og klarer de ikke besinne seg der ved å ta irrasjonelle valg så kan de skylde på seg selv. Da synes jeg ikke synd på dem overhodet.

Det Bidenadministrasjonen signaliserer er at de vil ordne opp i pandemien først og fremst. Er ikke det alle etterlyser da? At USA konsentrerer seg om sitt eget land. Når tiden kommer så er jeg sikker på at atomavtalen er noe de vil tre inn i igjen. Har de fått et enda mer rabiat regime i Iran da, så er det iranerne det først og fremst vil gå utover.

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
27.01.21 16:11
Fernandovonarb: Nå er den største Iranhateren borte, og klarer de ikke besinne seg der ved å ta irrasjonelle valg så kan de skylde på seg selv. Da synes jeg ikke synd på dem overhodet.
Det Bidenadministrasjonen signaliserer er at de vil ordne opp i pandemien først og fremst. Er ikke det alle etterlyser da? At USA konsentrerer seg om sitt eget land. Når tiden kommer så er jeg sikker på at atomavtalen er noe de vil tre inn i igjen. Har de fått et enda mer rabiat regime i Iran da, så er det iranerne det først og fremst vil gå utover.

Akkurat som Biden forstår du ikke alvoret.

Iran har lidd meget som et resultat av sanksjonsregimet som er den verste blokaden i historien siden 1919, kun overgått av blokaden mot Syria - og kan ikke tolerere en fortsettelse av dette selv bare for noen få dager, dessuten er det et vedtak som reaksjon på et politiskmotivert attentat på en atomforsker, som vil gjennomføres om Biden ikke kommer med viktige løfter. De vil ikke akseptere det mer; deres land ruineres; de kunne ikke betale FN-medlemskap, de kunne ikke betale for covid-19 medisin, de kunne ikke noe som helst utenom Russland med en meget notorisk fyr som Putin og Kina med skruppelløse folk der.

Atomavtalen er steindød. Myrdet. Ødelagt. Sprengt i filler. Det som i virkeligheten gjør at den fremdeles er mulig å redde, er at Iran ikke har tatt det siste skrittet som under disse omstendigheter er legalt ettersom man utsettes for løftebrudd, traktatbrudd, krigshandlinger og krigstrusler uten legale begrunnelse - er at signaturen på papiret ikke viskes ut, og dermed fortsette inspeksjonsregimet i regi av IAEA - da må USA kommer med omfattende innrømmelser som under enhver omstendighet er nødvendig; for Iran kan si opp traktaten om de skulle ønske det, spesielt ettersom man hadde blitt lik skadelidende som når en butikkhaver utpresses og terroriseres av en mafioso - det finnes ingenting som kunne rettferdiggjøre behandlingen som har hendt mot Iran, hvor det iranske folket er blitt utsatt for meget store økonomiske lidelser.

Vet du at USA aktuelt motarbeide matimport fra India? Eller at all metallimport til Iran stanses? Eller da en naturkatastrofe hendt, var nødhjelpsorganisasjoner tvunget til å ha penger "under bordet" fordi det var umulig å få bankassistanse? Dette og mer til, er meget ødeleggende - enda mer enn en krig, og kan dermed ikke bare fortsette. Biden må komme med lettelser fordi det som skjer i Iran er ti ganger verre enn i USA når det gjelder pandemi og økonomi; fordi amerikanerne nektet å tillate betaling for medisin mot Covid-19 og vil at all finansiell aktivitet skal overvåkes av dem selv, har Iran nemlig stoppet all forsøk på å kjøpe vaksiner mot viruset!  

Tror du en krig kan stoppe en iransk atombombe? Tror du at bare iranerne vil bli skadelidende i slutten? Svaret er nei.

USA kan ikke konsentrerer seg om sitt eget land; dette er blitt umulig som et resultat av Trump som har skapt meget alvorlige kriser - Biden måtte bruke en uke for å ordne i New START-rotet og ha en telefonsamtale med Putin for å få det til. Nå må han gjøre det samme med Iran snarest mulig. Tross alt er USA skurken i denne saken, som må slutte med å ha en forbrytersk atferd mot et annet land - det må understrekes at Iran har retten på sin side fra folkerettens side og fra et moralsk perspektiv.

Det blir ikke "irrasjonelt". Hva tror du VI ville ha gjort om Norge behandles på samme måte som Iran i møte med Russland...?

JRza

Innlegg: 15919
JRza
28.01.21 11:01

Meget arrogant av USA å kreve at Iran følger avtalen før USA slutter seg til den. Denne amerikanske arrogansen, og islamst-regimets stahet er hva som har hindret gode avtaler siden 1979. I tillegg er begge parter avhengig av å demonisere den andre i innenrikspolitikken (utenriks også forsåvidt).

Tviler sterkt på at Khamenei lar seg presse av Biden til å følge avtalen først, når han han har krevd at amerikanerne må ta det første steget. Dessuten er det tvilsomt at Biden er interessert i den opprinnelige avtalen. De vil at islamistene skal følge en avtale som Vesten nå ønsker å forandre totalt (på vegne av deres allierte i Israel og Wahabistan). Det Vesten egentlig sier, er at regimet skal følge avtalen, deretter skal USA "rejoine", for så å kreve en helt ny avtale (som tilfredstiller GOP, Benjamin og Motorsag-prinsen). 

 

(Innlegget ble redigert 28.01.21 11:05)

Varulv2478

Innlegg: 15314
Varulv2478
28.01.21 18:44
JRza: Meget arrogant av USA å kreve at Iran følger avtalen før USA slutter seg til den. Denne amerikanske arrogansen, og islamst-regimets stahet er hva som har hindret gode avtaler siden 1979. I tillegg er begge parter avhengig av å demonisere den andre i innenrikspolitikken (utenriks også forsåvidt).
Tviler sterkt på at Khamenei lar seg presse av Biden til å følge avtalen først, når han han har krevd at amerikanerne må ta det første steget. Dessuten er det tvilsomt at Biden er interessert i den opprinnelige avtalen. De vil at islamistene skal følge en avtale som Vesten nå ønsker å forandre totalt (på vegne av deres allierte i Israel og Wahabistan). Det Vesten egentlig sier, er at regimet skal følge avtalen, deretter skal USA "rejoine", for så å kreve en helt ny avtale (som tilfredstiller GOP, Benjamin og Motorsag-prinsen).

Da kommer det til å munne ut i tre scenarioer; for det første en destruktiv krig som kan utløse kalddusj på EU hvis millioner flyktninger skulle dra dit - og kaste verdensøkonomien ut i alvorlige tilstander. For det andre en iransk atombombe som vil da skape en Nord-Korea situasjon hvor man ikke kan angripe en atommakt av frykt for atomkrig og kan utløse nukleær opprustning som vil drepe Ikkespredningsavtalen. For det tredje en fortsettelse av dagens situasjon som bare kommer til å slutte med at alle diplomatiske muligheter vil forsvinne hvor Kina vil går inn i bildet i slutten. Midtøsten vil eksplodere uansett.  

EU tror åpenbart at de kan "tvinge" Iran, uten å realisere at de har forbrutt seg mot sine forpliktelsene og dermed sviktet ånden i traktaten ved å slutte seg til USA uten å innse at det er amerikanerne som må gjøre innrømmelser først; Iran kan ikke følge avtalens bestemmelser under de rådende forholdene så lenge blokaden fortsette, og kan ikke akseptere reforhandling av noe man hadde ofret så meget inkludert hundrevis av liv i Syria og Irak for å overholde med alle midler. Her ser det ut at politikerne i EU og USA er blitt rasistisk innstilt ved å oppføre seg nedlatende, bryskt og lite klokt ved å behandle Iran som et tredjegradsland eller en koloni rett og slett, uten å fatte at de gjenreise gamle synder fra fortiden. De vil ikke erkjenne sakens innhold, og vil bare at Iran skal gi etter hele tiden fram til det er ingenting tilbake.

Når krig brytes ut - som kan ende i verste fall i atomkrig - kommer meget mange i Washington, London, Berlin og Paris til å sitte i skrekk og gru når de endelig innse at de hadde gjort det samme som de regjerende i 1914 og 1939. De vil bli kraftig straffet for ettertiden av historikerne som kommer til å gjøre disses navn sterkt belastet for evigheten. Biden simpelt forstår ikke, og når han går i krig vil være hans feil, når en atommakt oppstår vil det være hans feil, og hvis Midtøsten skulle falle i hender på Kina vil være hans feil. Fordi man er for arrogant og stolt til å innse at overdrevne makt er ikke svaret.

Iran vil ikke la seg presses. Vesten klarte ikke å innse at de har mistet tilliten i Teheran hvor de risikere å miste alle muligheter om å normalisere forholdet med et viktig land som tross alt er en regional stormakt. De er rett og slett blind av kraftige fordommer som på mange steder er mer rasistisk anlagt, som hvis man har å gjøre med en mindreverdig kultur med en mindreverdig religion, et mindreverdig regime som er teokratiskbasert og et mindreverdig folk som har de samme krav på allmenne rettigheter som folk i vestlige land. Iran bryter med EU pga. en tysk utenriksminister som oppført seg som en prøysser fra 1870-1945 og en kortsiktig fransk president samt sterk feighet som da Delors løper gråtende som et barn vekk fra Trump i 2017.

Trump hadde reist en vegg som må rives; for at man kan komme noe vei med Iran som har fått meget gode grunner til å ha bare forakt og mistro mot sanne løftebrytere.

Stormoen33*MOD*

Innlegg: 16378
Stormoen33*MOD*
28.01.21 18:57

Etter stengetid i natt ble det fjernet noen innlegg på grunn av personangrep og trakasserende språkbruk.

Siden vi ikke kan legge inn notiser etter stengetid kommer den her. Hold debatten på et godt nivå uten personangrep.

Modereringen skal ikke kommenteres i tråden. Klage og spørsmål rettes til diskusjon@vg.no

/VGD MOD

JRza

Innlegg: 15919
JRza
29.01.21 14:36

Ser ut til at Bidens utpekelse av Robert Malley som spesialutsending for Iran, skaper debatt i Washington. Noen mener han er altfor "snill" med regimet. 

DavidSkruiz

Innlegg: 9769
DavidSkruiz
29.01.21 18:41
Varulv2478: Atomavtalen er steindød. Myrdet. Ødelagt. Sprengt i filler

Det var den faktisk nesten før Trump ble valgt også.

Uansett er det nesten utenkelig at Israel vil akseptere et Iran med atomvåpen. Det er helt hinsides!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg