Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Iran vers USA

NYTT TEMA
JRza

Innlegg: 15924
JRza
01.03.21 07:55
Varulv2478: undersøkelse

Det er faktisk overraskende hvor få iranere som bryr seg om religionen. Var det rundt 70% som ikke fastet under ramadan? 

Hadde regimet falt i morgen og man hadde fått et sekulært styre, ville landet sett helt annerledes ut fra den éne dagen til den andre. Spørsmålet hadde blitt om islamistene hadde begynt med selvmordsbombing og hodekutting. Dessverre hadde det vært behov for en periode med sterkt lederskap. 

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
01.03.21 20:02
JRza: Hadde regimet falt i morgen og man hadde fått et sekulært styre, ville landet sett helt annerledes ut fra den éne dagen til den andre. Spørsmålet hadde blitt om islamistene hadde begynt med selvmordsbombing og hodekutting. Dessverre hadde det vært behov for en periode med sterkt lederskap.

Det vil i hvert falt ikke bli demokrati på riktig lang tid, nei - Iran trenger en viss sjah fra dødens avgrunn, spørsmålet er hvilken - den morderiske Nadir Sjah fra 1700-tallet, Midtøstens svar på Ivan den grusomme, eller den brutale, men rasjonelle Reza Sjah, faren til den siste sjahen. Men iranerne vil ikke føye seg for amerikanerne i det minst, de vil ikke gi avkall på missilarsenalet eller atomprogrammet uansett om de skulle få et sekulært styre eller ikke.

Noreger

Innlegg: 1598
Noreger
01.03.21 23:25
JRza: Hadde regimet falt i morgen og man hadde fått et sekulært styre, ville landet sett helt annerledes ut fra den éne dagen til den andre. Spørsmålet hadde blitt om islamistene hadde begynt med selvmordsbombing og hodekutting.

Her generaliseres det over en lav sko. 

    Hodekutting er vel noe som tilhører de som jobber for CIA/USA (ISIS, AL-Q) og er ikke noe Iran eller Shiah'er generelt driver med. 

     Men om "regimet" blir styrtet via en annen "color revolution" er det veldig naturlig at landet vil bli kastet ut i kaos siden det er en stor del av befolkningen som er nasjonalistisk orientert og ikke vil ha landet styrt av utlendinger. 

  

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
12.03.21 23:57

"Den nye droneflytypen er helt nytt, det som kom i nærheten er et kjent prosjekt i Iran, "Toofan"-droneflyprosjektet ment for taktisk rekognosering og selvmordsdroneflyangrep som bruker optiske sensorer - bokstavelig talt TV-kamerasystem - og som må dermed ha satellittslenk eller avanserte datalenk på minst et par hundre kilometer hold - for å fungere."

" - Men så begynner jeg å studere det israelske Harpy-droneflyet, og i stigende forferdelse blir det mer og mer åpenbart at det er for mange likhetstegn mellom den israelske dronen og disse mystiske droneflyene - på et bilde ser man intakte motordeler, man kunne se en triangulær form med en sirkelrund åpning. Dette er en wankelmotor som er svært karakterisk for de israelske droneflyene fordi det muliggjør sterk økonomisk utnyttelse av brenselet slik at Harpy-dronen kan når 500 km. Dessuten er vingeformen og konstruksjonen altfor lik det man ser på Harpy-droneflyet. Størrelsen er også jevngodt, pga. bildeoppløsning ser man at vingespennet er større enn 2 meter, men langt mindre enn 3 meter. Vingespennet for Harpy er på 2,7 meter.

Likevel er det tydelig at dette ikke er en israelsk drone man fant vrakrester av, endefinnene på vingene er noe større og mer røft utformet, og dessuten virker det som at tilvirkningen av droneflyet var hendt med langt mindre sofistikerte metoder enn hva israelerne ville ha gjort. Da ment det at det er en Harpy-klone man har å gjøre med. Med wankelmotor og en ren kopi av den israelske dronen ment det at dronefly bygd i Iran kan når meget langt i kontrast til dronefly med vanlige motor. For selv om wankelmotoren er ekstra tørst i biler, har det vært en suksess for israelerne - "

Dette er fra september 2019 da Aramco-oljeanleggene i  Abqaiq, Damman-regionen var angrepet med mindre kryssermissiler og et uidentifisert selvmordsdronefly med vingespenn på 2-3 meter. Det er først den 12. mars 2021 man kunne se dette mystiske droneflyet under en våpenoppvisning av houthiene i Jemen, da et eksempel vises fram under navnet "Waed".

Eastern Lion 东方军事爱好者 på Twitter: «Waed suicide drone with a maximum range of 2500km. I think it explains the apparence of a suspected "Iranian Shahed-136" drone in Al-Jawf in January. https://t.co/JnZ3FHy5jg» / Twitter

Waed-selvmordsdroneflyet lot til å produseres i forskjellige serier med synlige forskjeller i konstruksjonen, men har samme grunnbasis; deltavinge, rund forende, wankelmotor med propell og uvanlig stor vingetykkelse. Harpy-droneflyet i sammenligning har langt mindre vingetykkelse, restene fra Abqaiq avslørt ikke dette - det er først ved å se et intakt eksempel man innså at dette droneflyet er meget uvanlig tykk i sin vingekonstruksjon. De var også meget sjeldent benyttet, trolig fordi de måtte fjernstyres i selve målområdet.

Rester etter et dronefly var funnet i al-Jawf provinsen, januar 2021 - i nordre Saudi-Arabia, hele 1,700 km fra Jemen! Et nylig angrep i Damman-regionen hadde også vist at houthiene nå har Samad-3 dronefly som kan flyr 1,200 km fra Jemen. Ifølge houhiene har Waed-droneflyet en rekkevidde på hele 2,500 km, og dermed er kapabelt for å når Israel.

Det kan forklarer hvorfor Netanyahu hadde sagt fra om at iranske IRGC-styrker kan angripe Israel fra Jemen på 1,800 km hold, men da var det sagt "kryssermissiler", ikke selvmordsdroneflyer. Om Waed-droneflyet KAN flyr så langt, betyr det i realiteten at Iran kan angripe Israel med svermer av selvmordsdroneflyer som var meget skremmende effektivt i september 2019.

Det har lenge vært en tro om at droneflyene i september 2019 kom fra Irak eller Iran, men siden den gang er det ikke funnet bevisførsel om at en ekspedisjonsstyrke med disse våpnene hadde vært i de interesserte områdene i de to landene opptil 500 km vekk. Houthienes opplysning gir grunn for grubling; er det mulig at disse selvmordsdroneflyene allikevel ER fra Jemen?

Så langt er det ikke bekreftet. Men hvis opplysningene er reelt, har Iran en ekstra kapasitet som ikke tidlig har vært sett.

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
13.03.21 21:48

Israel Has Been Launching Clandestine Attacks On Iranian Shipping: Report (Updated) (thedrive.com)

Artikkelforfatteren lufter nå muligheten for at de iranske angrepene med bruk av magnetminer på flere skip i den persiske gulfen kan ha vært gjengjeldelseshandlinger motiverte av angrep på iranske tankskip, hvilken betyr på at Iran simpelt fulgt etter Israels eksempel - ettersom USA, Saudi-Arabia og Iran hadde gjort sitt for å skjule bort dette, hadde all verdens oppmerksomhet vært rettet mot Irans aktiviteter. Dette går rett inn i et mønster av ekstrem aggressivitet med grenseløshet i metoder og annet under den israelske aggresjonen mot Iran, det er meget karakterisk at mens tusenvis var drept og skadet under flere tusen angrep siden januar 2017 i Syria og Irak, har ikke én israeler blitt drept eller skadet. Dette er ikke en stedfotrederkonflikt, det har blitt en blodig og amoralsk skyggekrig som Iran egentlig ikke hadde tatt initiativet til.

Begynnelsen på dette var i 2009 like etter Gazakrigen, da Benjamin Netanyahu ble statsminister 31. mars dette året - da hadde Iran støttet de palestinske terroristorganisasjonene som Hamas, og deretter sendt omfattende våpenleveranse til Gazastripen gjennom Sudan og Egypt. Dette var en klassisk skyggekrig der man saboterte og underminerte hverandre uten å komme i direkte kamp med hverandre, noe som Israel og dens motstanderne hadde forstått helt siden 1950.

Men så snart Netanyahu kom til, blir alle reglene etter hvert brutt. Han begynte å angripe mål i Syria, og sendt dødsskvadroner til Iran samtidig som man gikk til cybersabotasje for å sabotere det iranske atomprogrammet. Året 2010 så en drapsbølge mot atomforskerne i Iran, omfattende cybersabotasje og høy krigsspenning mellom Iran og Israel/USA, da Obama ennå var med israelerne. Det var i effekt en terroristoffensiv i 2011, da Mossad-agenter begynte å angripe sivilfasiliteter og militære fasiliteter med en grenseløs frekkhet som sjokkerte veteraner i Midtøsten. Dette kunne ha utløst en iransk terroristkampanje som svar, heldigvis ble det meget få terroristaksjoner som i Bulgaria. Situasjonen hadde truet med å komme utenfor kontroll, blant annet da Israels aggressiviteten ble ukontrollert. Dette var en av sakene som fikk Obama til å bryte med Netanyahu, da man innså at denne israeleren var rablende gal og villig vil utløse en amerikansk-iransk krig. Så snart Clinton var fjernet, Ahmadinejad gikk av og EU kunne samarbeide med Iran, var Obama i stand til å gå inn i samtaler om atomprogrammet.

Dette i 2009-2014 kunne ha utløst katastrofe, det er kjent i ettertiden at Obama stadig måtte motarbeide Clinton og vetoet Netanyahu fra å lansere større provokasjoner.

Så bryter borgerkrigen ut i Syria, da vist det seg at Netanyahu var så avsindig at han vil se Assad-regimet fjernet til fordel for al-Qaida/ISIS uten å ense disses ekstreme antiisraelske holdninger, og etter hvert utnyttet krigen for å starte en faktisk mellomstatlig konflikt med Iran. Ennå hadde Netanyahu holdt seg på matta, og deretter inntok en defensiv strategi om å stoppe våpenleveranser til Libanon, og dermed ikke angrepet dypt inn i Syria. I de første tre år var israelerne svært lite aggressiv mot andre enn Hizbollah, man hadde et sett "regler" som overholdes med streng hånd da Obama holdt et våkent øyne med Netanyahu, og arabermaktene som støttet opprøret mot Assad ville ha minimal israelsk innblanding. Så hendt to ting; Obama måtte retirere fra det hvite huset og Putin begynte med å tillate flere og dypere angrep inn i Syria. Siden januar 2017 i tre år hadde israelerne foretatt angrep praktisk talt over hele Syria, endog traff mål i nærheten av russiske offiserer som skjønner ingenting og niks av deres leders motiver eller plan. Dette økte spenningen, og senere utarmet seg inn i angrep dypt inn i Irak.

Samtidig begynte sabotasjeaktivitetene på nytt i Iran, gjennom året 2020 var det eksplosjoner som rammet sivilister og militære over hele landet fram til senåret. Dette toppet seg med attentatet på Mohsen Fakhrizabeh som var drept 27. november 2020 med automatvåpensystem. Cyberangrep skjer mer og mer hyppige, bare for å bli stoppet etter iranske cyberangrep mot Israel som realisert at deres sårbarheten er ikke mindre enn Irans.    

En upartisk historiker vil straks identifisert dette som en voldsom aggressiv krigsprovoserende politikk av Israel rettet mot Iran som hadde vært defensivt helt siden Ahmadinejad gikk av til fordel for Rouhani i juni 2013, som virker meget manisk der hvor en enslig mann gjort alt han kunne for å angripe Iran ved å ta fordel av Israels spesielle privilegier under USAs beskyttelse, men han fikk aldri fram til nå lov til å lansere direkte angrep på Iran for å ødelegge atominstallasjonene - og mye tyder på at det ikke bare er frykten for atomvåpenet som motiverte Netanyahu, det ser ut at hans besettelse helt siden 1991 mot Iran er basert et enslig motiv; han vil helt og fullstendig ødelegge Iran som regionalmakt med en total utryddelsesstrategi. Dette er i total brudd med Israels tradisjonelle praksis i 1950-2009, da man heller vil kue og tvinge sine motstanderne. Muligens motiveres man av det som hendt Saddam Hussein i Irak, men Netanyahus ønsker om å ødelegge Iran er av eldre dato.

Dette er ikke normal atferd. Dette tyder på at Benjamin Netanyahu er personlig og ideologisk motivert for å angripe og ødelegge Iran på tretti år, under hans første statsministerperioden var han underlagt betydelige restriksjoner og opptatt med å sabotere Oslofreden med suksess, han lykkes med å slite ut og deretter knuse de palestinske selvstyreområdene, og hadde i 2020 vært meget nært på å annektere Vestbredden - hans strategi mot palestinerne er en tilintetgjørelsesstrategi. Man har sett liknende bakforliggende motiver for sin politikk mot Hizbollah/Libanon og Assad i Syria, en sann nullsumsmentalitet hvor man skulle knuse sine fiender fremfor å beseire dem. Da han begynte som statsminister på nytt i 2009, var restriksjonene ikke lenge der, og etter hvert som han uthulte demokratiets spillereglene slik at demokratiet i Israel er fallende - har han fått mer og mer makt enn tidlig.

Han tok fordel av oljesjeikenes fordomsfylte holdninger mot sjiamuslimer og Iran, og av USAs voksende maktarrogante imperialismeatferd først for hender på neokonservative, deretter for republikanerne - og Vladimir Putins meget karakteriske kortsiktigheten. Netanyahu hadde kunne presse og presse Putin fra skanse til skanse, nedskytningen av et russisk fly over Latakia under et israelsk angrep i september 2018 uten at russerne hevnet seg, slik at man nå mer eller mindre kan fritt angripe over hele Syria med unntak av Latakia. Akkurat der vet ingen, ikke selv Netanyahu, hvorfor Putin bare gav seg. Dette fikk Erdogan til å våge seg på å bli dristig mot Putin etter senåret 2018, og dette har fått meget negative virkninger for Russlands interesser.

Nå som Biden har overtatt, er Netanyahu i ferd med å miste friheten som Trump og Putin hadde gitt ham, og han risikere å bli fjernet fra statsministerposten i dette året. Aktivitet i Dimona atomanlegget hvor materiellet for atomvåpen produseres, sammen med erklæringer om at man vil angripe Iran, har fått mange til å frykte at Netanyahu vil fullføre sitt mål man hadde satt seg for tretti år siden;

Tilintetgjørelsen av Iran.

(Innlegget ble redigert 13.03.21 21:51)

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
13.03.21 22:33
Varulv2478: Dette er ikke normal atferd. Dette tyder på at Benjamin Netanyahu er personlig og ideologisk motivert for å angripe og ødelegge Iran på tretti år,

Ynet har gjenvist artikkelen fra februar 1993 hvor Netanyahu kom med advarsler om at Iran vil skaffe seg atomvåpen, og basert dette på meget overfladiske erklæringer av president Rafsanjani i oktober 1991 om at "en muslimsk bombe må utvikles fram som respons på den israelske atommakten" (dette hendt i 1998 da Pakistan ble den første muslimske atommakten).

Netanyahu in 1993: Iran will have bomb by 1999 (ynetnews.com)

" - MK Benjamin Netanyahu is instilling fear in all of us with his stories about Iran's nuclear bomb and the Iranian threat. In his article, he describes a threat, which in the worst case is a potential scenario, while IDF Chief of General Staff Ehud Barak declares that presently, there is no substantial threat from Iran. International newspapers, such as Newsweek, discuss Iran's weakness in details. But Netanyahu, the Iranian affairs analyst, believes otherwise. It's his right, but why is using Iran for political gain?"

Dette var svaret på kolonneartikkelen som var offentliggjort av avisen Yedioth Ahronoth - som klargjort at Netanyahu, som var parlamentsmedlem i Knesset siden 1988, før dette var han FN-ambassadør i 1984-88.

I tretti år er det ingen som hadde prøvd å finne ut om Netanyahus egentlige motiver om Iran, ettersom man enten plassert ham som en israelsk fanatiker eller en terroristbekjempende kompromissløs eks-militære. Men det som hadde preget hans politikk mot Iran helt siden 1991, da de første bemerkninger om Iran kom fra ham, synes å stikke mye dypere. Altfor mange så bare på hans atferd eller på hans motiver som en del av noe større.

Hva er det som motiverte Netanyahu for en sann tilintetgjørelsespolitikk for å utslette motstanderne helt og fullstendig?  

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
29.03.21 23:42
Knaxern: Iran og Kina signerer en 25-års avtale.

Iran har ikke noe illusjoner om kineserne, de vet altfor godt at regimet i Beijing vil ikke løfte en finger om de skulle utsettes for en amerikansk invasjon, og dermed ønsker å gjøre seg viktigere ved å skape og knytte til seg vitale interesser som kineserne dermed vil beskytte.

https://responsiblestatecraft.org/2021/03/29/iran-and-china-sign-historic-trade-and-security-deal/

Oljeeksporten hadde allerede på forveien blitt reddet ettersom Xi hadde bygd opp et oljemottagerssystem som skjøvet ut andre oljeselgerne, spesielt USA, og samtidig sørget for størst mulig selvforsyningskapasitet for den voksende økonomien i Kina. 1 million fat olje kommer til Kina hver dag, flere strategiske oljedepoter utbygges for å motta mer olje, for Xi lot til å ha bestemt seg for å ha en krigsoljelagringskapasitet, ikke minst for å fyre opp økonomien i høyeste gir. Nå er kinesernes interesser i det interne markedet i Iran voksende, de har direkte adgang gjennom sentrale Asia hvor man er befridd fra vestlig innflytelse, der Tyrkia og Kina har meget sterke globaløkonomiske interesser. For siden 2005, da de første sanksjonene mot Iran var lansert, hadde det interne markedet utviklet seg, slik at oljeandelen i BNP har krympet meget drastisk. I 2000 var det på 50 %, i dag kun 15 % - Norge har hele tre ganger større oljeavhengighet!

De krigsøkonomiske tiltakene som hadde startet i 2019, tæret ikke bare på den iranske siviløkonomien, men også tilrettelagt fremvekst av et internt marked basert på selvforsyningskapasitet og nøysom ressursforbruk av det tilgjengelige. På rekordtid hadde man lykte med å omstille økonomien etter hvert som det kom flere statlige og statsprivate stimuleringer. I fakta, gjennom året 2020 hadde det vært synlige improviseringer der ordtaket "nød lærer naken kvinne å spinne" blir gjort til virkelighet, ettersom militærindustrien som i Japan og andre land i eldre tid hadde fulgt til økt sivilindustriell aktivitet. Etterspørselen på utenlandske varer har blitt borte, til fordel for innenlandske varer. Dette i tur styrket IRGC som har sterke økonomiske interesser, og dermed skapt en forsiktig optimisme for Irans økonomi.

I fakta, Iran vil ha en økonomisk vekst på 3,2 % i året 2021. Dette vekker kinesernes interesser og iranerne vil knytte seg til Kina ettersom de kan eksportere råvarer til Kina mot ferdigvarer og delvarer for egenproduksjon, det finnes ikke hindringer mellom dem ettersom det er fritt fram gjennom Stan-landene hvor diktatorene og de ustødige regimene er generelt opptatt av å knytte til seg investorer og interesser fra Kina og Tyrkia (Russland har mistet mye tiltrekningskraft i det siste) - og dermed så ikke noe galt med å være broen mellom to store økonomiske motorer globalt sett.

For første gang på lenge er man i ferd med å bli litt optimistisk i Teheran, hvor Rouhani er på vei ut, det er ikke lenge en stemning for en avspenning med Vesten man hadde kommet til å betrakte som en meget upålitelig og illojal partner å søke samarbeid med som da de moderate kreftene i 1998-2018 hadde vært meget opptatt av. De hadde kunne vinne på det iranske folkets fascinasjon og tiltrekking av det vestlige tross det teokratiske regimet, men USAs overgrep og EUs svik hadde vært en enorm katastrofe for dem. De har mer eller mindre blitt utradert, og Khamenei ser ut til å tilrettelegge en hardlinjeovertagelse i juni 2021. Rouhani hadde prøvd å si at han skal regjere i en overgangsperiode fram til nyttåret, men dette avvises av samtidige politiske krefter. De er gått lei av ham. For dem er sanksjonene ikke lenge katastrofalt, men blitt en mulighet for å bryte Iran helt ut vekk fra Vesten.

Alt tyder dermed på at Iran vil fortsette med å utholde det ulovlige sanksjonsregimet som er i ferd med å bli en globalkatastrofe for de amerikanske interesser. De vil kjøre et kaldstarttest på atomanlegget i Arak som skal forbli inaktiv, for en fremtidig restarting i vent på at atomavtalen vil forsvinne. De vil deretter koble seg til Kina og sluttet seg til Yuan-finanssystemet som nå er i sterk vekst fordi Putin i Russland har nå gått inn for å bryte båndene med dollarsystemet som gjennomsyrer de globale finansinstitusjonene.

Globalpolitisk sett har det hendt veldige viktige saker i de siste to uker som kan bli svært viktig for menneskeheten; Russland og Kina har nå sluttet seg sammen i et partnerskap rettet mot den vestlige maktmisbruken og har til hensikt om å skape en global koalisjon mot sanksjonsmaktene, først og fremst USA. Alt tyder dermed på at støtten til Vesten omkring demokratisering gjennom verdensinstitusjoner som FN er trolig avsluttet. Koalisjonen som nå vil oppstå, vil sannsynlig består av Kina, Russland, Nord-Korea, Iran, Venezuela, Cuba, Tyrkia, Hviterussland, alle Stan-landene, Mongolia - og andre land som Myanmar og India kan på sikte slutte seg til dem. Denne koalisjonen kan i løpet av 2020-årene bli en mektig motvekt mot Vesten som siden 2007 hadde misbrukt sin makt med voksende aggresjon slik at det mer eller mindre hadde kommet utenfor kontroll.

Vesten har mistet ikke bare Iran - de har mistet halvparten av verdenen.

gugler

Innlegg: 1183
gugler
30.03.21 13:44
Varulv2478: ran har ikke noe illusjoner om kineserne, de vet altfor godt at regimet i Beijing vil ikke løfte en finger om de skulle utsettes for en amerikansk invasjon, og dermed ønsker å gjøre seg viktigere ved å skape og knytte til seg vitale interesser som kineserne dermed vil beskytte.

Her snakker vi oppbygging av handelsavtaler og gjensidige økonomi målsetninger i regionen  mellom Kina og Iran som reduserer sanksjoneffekten mot Iran.

Samtidig , selv om avtalen ikke offisielt er satt opp som en militær allianse , så er det nok ting som ikke er offisielt kjent.

Kina har vært delaktig i marine øvelser med Iran , Iran utvikler missiler , Kina har atom stridshoder  som kanskje kan plasser på Iranske missiler; USA er bok nervøse over denne utviklingen.

Her er det ikke snakk om å løfte fingre. At Kina ikke vil "løfte en finger" er an antakelse men som allikevel gjør USA usikre.

(Innlegget ble redigert 30.03.21 13:46)

JRza

Innlegg: 15924
JRza
31.03.21 12:35

Denne avtalen har ikke blitt godt tatt imot av nasjonalistiske iranere. Man ser at Irans hjemlige industri blir utkonkurrert av billig kinesiske import, med dårligere kvalitet enn det selv sanksjonerte iranere lager. Basar-standen demonstrerer over hele Iran, og de er en av grunnpilarene for regimet. Riktignok har majoriteten der sannsynligvis snudd regimet ryggen, men fortsatt ikke ønsket en ny revolusjon. 

Kaspiske hav ble jo solgt til russerne nylig, så nå kan regimet slutte å sutre om at Sjahen solgte Iran til Vesten. Iran var både rikere, mektigere og mer selvstendig under sjahen enn under gubbeveldet. 

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
06.04.21 23:04
Varulv2478: Israel Has Been Launching Clandestine Attacks On Iranian Shipping: Report (Updated) (thedrive.com)

Et KRIGSSKIP har nylig blitt angrepet i Rødehavet den 6. april 2021, samtidig som de første iransk-amerikanske indirekte samtalene fant sted under et JPOA-møte i Wien hvor amerikanske representanter var invitert til møtet av E3.

Et kommandofartøy med spionasjefasiliteter for den iranske marinen under navnet "Saviz", et bulklasteskip som sende ut til Rødehavet og deretter opererte utenfor Jemenkysten i internasjonal farvann siden høsten 2017. Derfra hadde iranerne kunne samarbeide med houthiene i Jemen ved å sørge for overvåkning og kommunikasjon, og hadde dermed vært indirekte involvert i flere angrep på saudiarabiske krigsskip ved å formidle informasjon til houthiene. Dessuten hadde man derfra koordinerte våpensmuglingen fra sjøsiden i over tre år. USA og Saudi-Arabia visste om skipets egentlige rolle i alle disse årene uten å gripe inn ettersom Iran formelt ikke deltar i krigen i Jemen, og hadde dermed valgt å ignorere dette, først og fremst fordi "Saviz" er et krigsskip innrullet i den iranske marinen som kamufleres som et sivilfartøy.

 http://www.hisutton.com/Saviz.html

Det var en åpen hemmelighet. "Saviz" var dermed uangripelig så lenge det fungerte i sin tiltenkte rolle, ettersom USA og Saudi-Arabia gjøre likedan, da man respekterte regelen om å la hverandre være i fred som når sjakkspillere konsentrert seg om brikkene fremfor hverandre. Et spionfartøy var tabu i den kalde krigen selv om det var to episoder, det ene med Israel, det andre med Nord-Korea i 1960-tallet. En "lov" som holdes i livet - fram til nå, ettersom militære forsto hva som står på spill når alle vil dra fordel av slike tjenester.

Det er sagt at IRGC opererte skipet, men i virkeligheten var det mer en basefasilitet for IRCG fremfor underlagt disses autoritet, ettersom skipet også brukes av den iranske marinen og er i kontakt med både russerne og kineserne, ved å fungere som en stasjon i lokal piratbekjemping som er et stort problem i øvre Rødehavet og det indiske havet omkring Somalia. Det er derfra russiske krigsskip begynte å eskortere iranske skip til Syria gjennom Suezkanalen.

USA var svært raskt med å signalisere at de ikke sto bak, noe som tyder på at de oppfatter det alvorlige med et slikt angrep som også oppfattes som et brudd på uskrevne regler til sjøs mellom marinemakter. Ifølge sosiale medier hadde noe hendt i morgentimene mellom kl. 5 og kl. 6 der hvor "Saviz" hadde ankret opp på Dahlak Bank like utenfor Eritreakysten - og som var et kjent syn i hele tre år, der det lå på grunn farvann. Iransk Tasnim News bekreftet at "Saviz" har blitt angrepet, om muligens med minevåpen.

En israelsk ubåt var nemlig i samme farvannet som "Saviz", dette er bekreftet av satellittbilder som vist en slik ubåt av samme konfigurasjon som en israelsk Delfin-klasse den 5. april 2021 - bare flere timer før "Saviz" skal ha blitt angrepet. Et mulig hypotese er at israelerne hadde sendt angrepsdykkere med ubåten, hvorfra de svømte fram til spionskipet og monterte miner på det, akkurat som hva norske angrepsdykkere ville ha gjort i møte med fiendtlige skip.

Men hvorfor? Er Netanyahu så tett i pappen at han ikke realisere at dette ikke kan skjules i et av verdens meste overvåkte farvannene i hele verden, akkurat når Iran og USA kunne innlede samtaler om hvordan å returnere til atomavtalen? Og har ikke noen av marineoffiserene forklart for Netanyahu hvorfor "Saviz" var latt i fred?

Et angrep på et krigsskip i internasjonal farvann som dertil er i en sensitiv rolle ikke bare for Iran, men også for andre marinemakter som Russland og Kina. Alle spionasjemarineoffiserer over hele verden må utvilsomt bli ganske rystet over det hele, ettersom både kamuflerte og offentlige spionsfartøyer ikke skulle utsettes for faktiske angrep - Norges marinen og Russlands Nordflåten har denne strenge regelen.

Nok er nok! Israel kan ikke bare oppføre seg som lovbrytere uten videre! Russiske krigsskip har fått ordre om å skyte på alle israelske krigsskip innenfor skuddhold av iranske skip i Levanten etter et nylig angrep, og angrepene på flere israelskeide skip lot ikke til å få Netanyahu til å ta til fornuften.

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
07.04.21 07:23

Ifølge NYT har israelerne innrømte i møte med rasende amerikanske militære å ha stått bak angrepet på "Saviz". Det blir klart at motivet var for å ødelegge de amerikansk-iranske atomsamtalene i Wien selv om den israelske marinen nå har skikkelig trøbbel med alle andre mariner verden rundt ettersom ingen har interesse av jaktsesong på spionfartøyer.

JRza

Innlegg: 15924
JRza
07.04.21 13:10

Noe vi har visst lenge. MEK er ikke like beskyttet etter at Trump og co måtte gå. 

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
09.04.21 15:49
JRza: Dessverre hadde det vært behov for en periode med sterkt lederskap.

Slik som når USA og Storbritannia veltet den demokratisk valgte Mossadeq?  

Og landets befolkning levde i elendighet, mens penger ble fraktet ut til USA og Brittene.  Israelsk våpenhandel florerte?

Det du i vertfall avslører er at det ikke er folket, men USA og vesten, som bestemmer hvem som skal lede!

Demokratiske valgte Mursi, som ble styrtet av en militær etter USA sitt ønske og som nå fylles med våpen og terror. 

Faktisk så trenger Midtøsten mindre våpen og mer fredlig utviklingen.  Lite sannsynlig når nettopp demokratiets sokler, gir penger og adgang til terrorgrupper i hensikt å  styrte folk ut i terror. 

Iran er påtvunget flere kriger fra vestlig hold. 

(Innlegget ble redigert 09.04.21 15:50)

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
11.04.21 21:54

Herregud; først angrepet på det militære spionskipet "Saviz" som nå måtte pumpes etter å ha blitt unnsett av bergingsfartøyer, nå dette fra Natanz.

Det har kommet fram at en eksplosjon kan ha hendt i anrikningsanlegget hvor en gruppe på 172 IR-2M som var offentliggjort dagen før under et statsbesøk, hadde blitt tatt i bruk - og trolig ødelagt. I slutten konkludert iranerne med at det var sabotasje. Mye tyder på at iranerne hadde ved en feil ikke forseglet elektrisitetsforsyningsapparatet fra utenforstående forstyrrelse, slik at cybersabotører kunne manipulere elektrisitetsfunksjonen og utløse katastrofale hendelser som å ha overspenn i anrikningsanlegget - som rommet IR-2M som trengte mer strøm. Selv ved å slå av strømmen kan det få alvorlige følger for maskineriet.  

Alt tyder på at Netanyahu hadde saboterte anrikningsanlegget bare timer etter selveste Rouhani hadde vært der. Dessuten er det mye som tyder på at det var rammede; en IAEO-ansatt som var organisasjonens talsperson var blitt skadet i Natanz. Det kunne ikke ha hendt på et verre tidspunkt, han hadde omsider fått USA på gli og kan forberede grunnen for å returnere til atomavtalen - men hardlinjefolk i Teheran gjør motstand og vil ikke returnere til avtalen under en tro om at de må ha atomvåpen. I dette får de hjelp fra israelerne.

Det forklarer hvorfor Israel var i høyeste beredskap i 10/11. april, de visste at Iran kan reagere voldsomt på gjentagelsen av sabotasjen mot Natanz, i juli 2020 hadde israelske cybersabotører klart å utløse brann gjennom elektrisitetsnettverket og ødela en hel bygning som rommet verdifulle sentrifuger som trenges for å anrike uran. Men Iran har for lengst flyttet de mer avanserte sentrifuger annetsteds for høyere anrikning som IR-9 som kan anrike helt opp til 100 %, som er nylig ferdigutviklet.

Netanyahu er meget fast besluttet på å ødelegge atomavtalen som han hadde ødelagt Osloavtalen. Og som den gang, har han nyttige allierte uten hjernekapasitet på den andre siden som villig hjalp ham. Terroristene som også ville se Osloavtalen ødelagt i 1990-tallet, endt opp med å innse at de hadde ødelagt seg selv ved å se all håp om en palestinsk stat ødelagt og sitt folk demoralisert inntil punktet av total kapitulasjon som da mange araberne stemt på Netanyahu under det siste valget... I Teheran er det simpelt for mange av det samme sinnelaget.

En smertegrense er ved å bli nådd, Rouhani holdt tilbake hele tiden og stadig prøvd å få til en diplomatisk forløsning med Biden som i det siste så ut til å ha innsett at Blinkens strategi var en grov feiltagelse. Men når man vendt det andre kinnet til invitert det bare enda mer angrep, som nå de daglige angrepene i Syria mot egne styrker, og når man gjengjeldes bli det oppdaget at israelerne egentlig ønske å eskalere fremfor å forbli på et felles voldsnivå. Netanyahu gir **** i Irans trusler, han vil ha krig, og han vil utslette Iran. Dette kunne ikke Rouhani bestride på stående fot, og Khamenei som tenker som en terrorist, mer og mer fant seg i rådvillhet.

Den eneste trøsten i dette er at Netanyahu ikke vil gå til storskalaangrep på Iran, men det er nå nærmest uunngåelig, han er kommet helt utenfor all kontroll som en gal "løs kanon".

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
12.04.21 07:38

“Without the ability to enrich Natanz in the coming months, Iran is losing its means of pressure in negotiations. In security and intelligence channels, American officials expressed satisfaction with the damage to the facility”

ELINT News på Twitter: «Senior Defence Correspondent for Channel 13: “Without the ability to enrich Natanz in the coming months, Iran is losing its means of pressure in negotiations. In security and intelligence channels, American officials expressed satisfaction with the damage to the facility”» / Twitter

Vedkommende er en idiot om han er overbevist om at Iran "har mistet fordeler", og om det stemmer at amerikanerne i det skjulte har bifalt sabotasjeangrepet på Natanz, er det ganske åpenbart at iranerne vil tolke dette som et amerikansk angrep via israelske stedfortrederne. Angrepet på det militære spionskipet og deretter angrepet på Natanz 11. april er intet mindre enn sabotasjehandlinger rettet mot USAs interesser og forsøk på å diktere USAs handlinger, noe som er uakseptert fra et amerikansk perspektiv. Ennå ser det ut at dette kan ha hendt med Bidens eller Blinkens velsignelse. For USA kunne ha stoppet angrepet på "Saviz" da man var varslet på forveien, men gjort det ikke; og mye tyder på at angrepet på Natanz har sannsynlig blitt godkjent.

Dette hendt etter et lite gjennombrudd i Wien der E3 maktene klarte å tilrettelegge et uoffisielt samtalemøte hvor lovende signaler oppstå, interessant nok etter Blinken var dels satt til side så spesialforhandler Malley overtok med Bidens støtte. Malley har fått i stand en avtale med Irak for å redusere de amerikanske styrkene til fordel for den irakiske statsministeren som får handlingsrom for første gang siden han blir innsatt. Iran fikk penger fra Sør-Korea for vaksinekjøp i bytte mot frigivning av et sørkoreansk lasteskip, og etter Kina inngikk handelsavtalen med Iran har det fulgt til økt interesse for normalisering.

Men det som har hendt i den forrige uken tyder på at NOE må gjøres med den israelske terroristatferden som er gått for vidt, og det er åpenbart at Biden må røyke ut illojale elementer i sin administrasjon, i 2016 var det oppdaget at illojale militære hadde med et angrep på Deir ez-Zor som var usanksjonert ifølge kongressgranskninger, prøvd å sabotere Obamas politikk omkring Syria. Man så flere eksempler på dette i Trumpadministrasjonen helt fram til det siste, hvor illojale fulgt sine egne vei - spesielt omkring retrettsordren fra Syria.

Katastrofe.

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
13.04.21 17:41
Varulv2478: Katastrofe.

Israel har i sannheten **** ** ved ren og skjær stupiditet, sabotasjeangrepet i Natanz tok bare en mindre del av de aktive sentrifugene - som stort sett besto av eldre IR-1 sentrifugere - i et tidspunkt hvor det nå er angivelig tre til fire tonn anriket uran fra 2 % til 20 %. Aktuelt var hardlinjefolk i Teheran lykkelig over angrepet ettersom Rouhani hadde utviklet en ny generasjon sentrifuger som er satt i begrenset produksjon, fra IR-1M til IR-9 med forskjellige kapasitet - som var holdt tilbake for å presse USA til innrømmelser for å avslutte sanksjonsregimet og returnere til atomavtalen uten ettergivelse fra Iran. Nå kan de gjøre det, for det er flere separate anrikningsfasiliteter som operert hvert for selv, angrepet i det forrige året hadde lært dem om å ikke putte alle egg i det samme kurvet.

For iranerne var angrepet en skuffelse som annullert den forsiktige optimismen som hadde blitt skapt i Wien, og dermed vil man sette mye hardere betingelser fram for USAs retur til atomavtalen, og samtidig trekke seg ytterst ut fra avtalebestemmelsene som respons på sabotasjehandlingen som hadde rammet et nukleær aktivt anlegg hvor flere hundre kilo uran var under anrikning i Natanz. Dermed "nukleær terrorisme" ettersom fasiliteten kunne ha blitt kompromittert på ubestemt tid. Nå opplever amerikanske diplomater at fronten blir hardere, og i 13. april kunngjort Iran at de vil deretter starte 60 % anrikning fra den 14. april, for å signalisere at de kan ekspandere opp til våpengradert anrikning - det kan ta flere uker før den første kiloen med 60 % anriket uran kan tars ut av sentrifugene. De kan nå i teori sløse bort 1 tonn for 100 kg, ja selv 10 kg på 60 % - nok for en primitiv atombombe.

Biden har blitt satt tilbake helt til utgangspunktet og verre pga. den israelske sabotasjen.

I mellomtiden blir et israelsk bilskip angrepet utenfor Fujairah av et flygende objekt som eksplodert, slik at havnemyndighetene måtte komme til for å unnsette besetningen. Det var "Hyperion Ray" eide av rederiet Ray Shipping. Dette er det tredje angrepet på et israelsk skip i Araberhavet og den persiske gulfen.

Jobs

Innlegg: 12061
Jobs
13.04.21 18:01
Varulv2478: For iranerne var angrepet en skuffelse som annullert den forsiktige optimismen som hadde blitt skapt i Wien, og dermed vil man sette mye hardere betingelser fram for USAs retur til atomavtalen, og samtidig trekke seg ytterst ut fra avtalebestemmelsene som respons på sabotasjehandlingen som hadde rammet et nukleær aktivt anlegg hvor flere hundre kilo uran var under anrikning i Natanz. Dermed "nukleær terrorisme" ettersom fasiliteten kunne ha blitt kompromittert på ubestemt tid. Nå opplever amerikanske diplomater at fronten blir hardere, og i 13. april kunngjort Iran at de vil deretter starte 60 % anrikning fra den 14. april, for å signalisere at de kan ekspandere opp til våpengradert anrikning - det kan ta flere uker før den første kiloen med 60 % anriket uran kan tars ut av sentrifugene. De kan nå i teori sløse bort 1 tonn for 100 kg, ja selv 10 kg på 60 % - nok for en primitiv atombombe. Biden har blitt satt tilbake helt til utgangspunktet og verre pga. den israelske sabotasjen. I mellomtiden blir et israelsk bilskip angrepet utenfor Fujairah av et flygende objekt som eksplodert, slik at havnemyndighetene måtte komme til for å unnsette besetningen. Det var "Hyperion Ray" eide av rederiet Ray Shipping. Dette er det tredje angrepet på et israelsk skip i Araberhavet og den persiske gulfen.

Er det en ting som er sikkert da ,er at Israel snart kommer til og angripe Iran. Stakkars Biden han får noe og bryne seg på i sin president periode.Han får sende Trumpeten ned og rydde og kaoset han skapte.

gugler

Innlegg: 1183
gugler
14.04.21 11:54

Iran jobber seg nærmere atombomba. Her er svaret på søndagens episode.

Spenningen øker.

ondoro

Innlegg: 34846
ondoro
14.04.21 12:58
gugler: Iran jobber seg nærmere atombomba. Her er svaret på søndagens episode. Spenningen øker.

Nå har vel Iran aldri ytra ønske om noen atombombe. Det er utstedt en fatwa mot atomvåpen av øverste leder. 

"Stakkars Biden" som han kalles her kan bare oppheve sanksjonene mot Iran og vende tilbake til JCPOA. Da er vi tilbake til før Trump rota dette til. 

Lightning

Innlegg: 12466
Lightning
14.04.21 15:05
ondoro: Nå har vel Iran aldri ytra ønske om noen atombombe. Det er utstedt en fatwa mot atomvåpen av øverste leder.

Iransk atombombe er et spøkelse som Israel fabulerer om, og siden USA er Israels største "politiske koloni", blir dette fantasifosteret forsøkt framstilt som en realitet. Desto mer interessant er det da at amerikansk etterretning motsier israelske fantasier...

https://www.msn.com/nb-no/reise/nyheter/amerikansk-etterretning-iran-utvikler-ikke-atomvåpen/ar-BB1fC0weh

(Innlegget ble redigert 14.04.21 15:07)

DavidSkruiz

Innlegg: 9926
DavidSkruiz
16.04.21 20:47
gugler: Iran jobber seg nærmere atombomba. Her er svaret på søndagens episode.
Spenningen øker

Et prestestyre og svovelsyre-regime med ideologi fra middelalderen med en atombombe......Det vil vel aldri Israel godta?

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
16.04.21 21:01
Varulv2478: Iran er kommet i situasjonen hvor en krig nå er ansett for å være mer fordelaktig enn å holde seg i ro under det ulovlige sanksjonsregimet som aldri tidligere har vært bevitnet, ettersom USA misbrukt sin makt i det globale finanssystemet ved å opptre ekstremt aggressivt selv mot sine nære allierte, og deretter manipulerte verdensøkonomien for å ramme et uskyldig land hvis eneste synd er å ha "feil" regime. Sanksjonsregimet har nå for alvor krysset en viktig folkerettslig grense ettersom man har gått over til å bruke kollektiv avstraffelse som rammet folk flest

Skrev du 14.05.2019.   

Idag er fortsatt Iran mest tjent med å ikke gå til krig.  USA og Israel blir stadig mer hatet i Midtøsten og  Bush Junior klarte jo å forykke maktbalklansen til fortrinn Iran.

Nå hvor USA har klart å presse sammen en allianse mellom Iran, Kina og Russland og i tillegg gjøkungen Erdoğan inne i NATO og med ambisjoner om en nytt ottomansk rike og krangel med grekere. ;-) 

Så de enste som trenger krig idag er faktisk USA.  Israel dessverre vil bli utryddet i en konflikts etterspill.  

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
16.04.21 21:47
Torotto: Skrev du 14.05.2019.
Idag er fortsatt Iran mest tjent med å ikke gå til krig.

Iran har ikke styrket seg bedre enn den gang, og det er direkte sjokkerende - også for iranerne selv hvor selv reformister er ved å få nok - at Rouhani og Khamenei er så tilbakeholdende, at de bare hadde vunnet ved å få uventede gevinster av egne nasjonaløkonomiens evne for omstilling fra olje til diversifisert marked - som slett ikke var planlagt den gang. Ett er sikkert; denne ufattelige tilbakeholdningen er blitt legendarisk. Israel har nå drepte over ett tusen og gjort skader for flere hundre milliarder dollar i 2016-2021 - uten tap i det hele tatt! Ikke en eneste israeler har blitt skadet i det hele tatt!

Lightning

Innlegg: 12466
Lightning
16.04.21 21:53
Varulv2478: Israel har nå drepte over ett tusen og gjort skader for flere hundre milliarder dollar i 2016-2021 - uten tap i det hele tatt! Ikke en eneste israeler har blitt skadet i det hele tatt!

Det forteller vel om hvilken enorm politisk makt Israel har over verdens sterkeste militær-makt, USA?

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
17.04.21 23:59
Varulv2478: Nå opplever amerikanske diplomater at fronten blir hardere, og i 13. april kunngjort Iran at de vil deretter starte 60 % anrikning fra den 14. april, for å signalisere at de kan ekspandere opp til våpengradert anrikning - det kan ta flere uker før den første kiloen med 60 % anriket uran kan tars ut av sentrifugene. De kan nå i teori sløse bort 1 tonn for 100 kg, ja selv 10 kg på 60 % - nok for en primitiv atombombe.

IAEA den 17. april har bekreftet at Iran har ikke bare startet anrikningsprosessen, men også fått de første resultater i Natanz ved å anrike 5 % anriket uran som var hentet fra reservelagre til 60 % gjennom en enkel prosessmetode. UF6-materialet var egentlig ment som sivilbrensel og kan egentlig ikke anrikes til større renhet uten å tape mye underveis. IAEA dokumentert i sine første prøver 55,3 % U-235 fra Natanz.

IAEA confirms Iran has started enriching uranium to 60% purity | Al Arabiya English

Dermed er Iran teoretisk sett i stand til å produsere atomvåpen på det de har fra før, men ved å ha bare 60 % HEU og med bruk av UF6 ment det at en atombombe må være av primitiv konstruksjon som "Little Boy" som i 1945 ødela byen Hiroshima med en last på 64 anriket uran som gjennomsnittlig sett var på 60 % anrikning fordi innholdet var av sammensatte anriket uran fra 50 % til 89 % - bare én kg av type U-235 detoneres, og resultatet var 146,000 drepte og døende i Hiroshima.

JRza

Innlegg: 15924
JRza
28.04.21 15:25

Zarifs lekkede lydopptak bekrefter det jeg har sagt siden 2009. Iran styres av Revolusjonsgarden. Selv valg av viktige diplomater ble gjort av Soleimani og ikke utenriksdepartementet/Rouhani. 

Han kritiserer også Russland og Kina for å ønske å holde Iran under sanksjoner slik at regimet er nødt til å være avhengig av stormaktenes hjelp.

Fundamentalistene var nok bekymret for at Zarif skulle stille til "valg" i år, og dette vil bli brukt mot ham av gubbene som velger kandidatene. 

Varulv2478

Innlegg: 15632
Varulv2478
28.04.21 17:10
JRza: Zarifs lekkede lydopptak bekrefter det jeg har sagt siden 2009. Iran styres av Revolusjonsgarden. Selv valg av viktige diplomater ble gjort av Soleimani og ikke utenriksdepartementet/Rouhani.
Han kritiserer også Russland og Kina for å ønske å holde Iran under sanksjoner slik at regimet er nødt til å være avhengig av stormaktenes hjelp.
Fundamentalistene var nok bekymret for at Zarif skulle stille til "valg" i år, og dette vil bli brukt mot ham av gubbene som velger kandidatene.

Skittspillet som har vært forventet i flere år omkring storayatollah Khameneis død som kan skje i dette året, har altså startet - dette er mer enn valget, det er en maktreorganisering som nå kan starte for alvor. Dessuten avslørt Zarif her med dette intervjuet - som kan være forfalsket med dagens teknologi - at han mente å ha hatt en større og mer avgjørende rolle i typisk selvskryt som er svært vanlig i politikk i Midtøsten, og dermed "var konstant motarbeidet".

Men om Zarif hadde hodet med seg, er et meget viktig spørsmål fordi hans opplysninger om at IRGC hadde prøvd å sabotere atomavtalen i 2015 i virkeligheten underslå hans egne argumenter om at Iran ikke søke atomvåpen, og gav amerikanerne en viktig gavepakke. Hvis jeg var Rouhani og hadde hørt lydopptaket, ville jeg ha beordret dette ødelagt, sette munnkurv på reporteren og deretter sette Zarif under overvåkning eller få ham fjernet. Ikke bare vil det drepe Zarifs karriere, det vil også være et meget stort tilbakeslag for Iran. Selv hvis det er sannheten eller ikke, har Zarif gjort en utilgivelig dumhet med å stille opp til et intervju for syv timer midt i en meget delikat situasjon. I eldre tid blir man myrdet for mindre enn dette.

Det hendt akkurat like før bin Salman vil grave ned stridsøksen med Saudi-Arabia.

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
28.04.21 19:27
JRza: Iran var både rikere, mektigere og mer selvstendig under sjahen enn under gubbeveldet.

Nå har jo Israels og USA sin boikott og sanksjons politikk, nettopp hatt som hensikt å fremtvinge en blodige borgerkrig.  Så heldigvis har de ikke klart det.  

Så er det å håpe at USA går inn i atomavtalen på nytt og at Iran ikke lar seg provosere til å følge i Israel inn i en blodig krig. 

Noreger

Innlegg: 1598
Noreger
30.04.21 14:10

Iran kjemper nok mest for å bli en uavhengig atommakt. De er langt fram på kjernefysisk forsking og har stor kompetanse der. Selvsagt vil dette politiseres og spesielt av Israel og USA, men når Iran får full kontroll på kjernefysisk energi og vitenskap i sammen med deres olje og gass reserver vil landet bli enormt rikt og selvstendig. 

    Egentlig er det jo helt tullete at land som selv har atomvåpen skal nekte andre land å ha det. Det eneste landet som har brukt dem er jo de som mest vil nekte andre retten til å utvikle kjernefysisk teknologi. 

    Og Iran har også spennende energiforsking på gang. Iranere er velutdannede, smarte og har en kultur som går så langt tilbake at ikke et land i Europa er i nærheten. 

   Nå må disse nautene i Vesten slutte med deres forsøk på å herske over verden. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg