Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Stem her på hvem du tror vinner valget i USA

NYTT TEMA
Antiteist
AntiteistInnlegg: 6002
07.08.20 16:42

Med under hundre dager igjen til presidentvalget er det på tide å ha en tråd hvor vi kan stemme på hvem vi tror vinner i november. Det er ikke en tråd vi skal diskutere Biden vs Trump, men enkelt putte navnet vårt på en listen og fortelle i en liten snutt under hvorfor vi tror vedkommende vinner valget. Denne tråden er veldig inspirert av VG sin artikkel hvor de spurte 100 nordmenn om hvem de trodde ville vinne valget. 

 

Slik er reglene:  klipp og lim inn kun listen til brukeren over deg (ctrl+c + ctrl+v) og legg til navnet ditt under personen du tror vinner. Deretter kan du skrive en liten snutt under hvorfor du tror Biden eller Trump vinner valget. Husk å kopiere kun listen til brukeren over deg og ta med alle navnene som allerede er lagt til. 

Biden:

Antiteist

 

Trump:

 

___

Jeg tror og håper Biden vinner fordi folk rett og slett er lei kaosregjeringen til Trump. Det har vært 4 år med intriger, korrupsjon, maktmisbruk, skandaler, løgner og en helt ustoppelig fokusert narsissisme og selvopptatthet jeg trodde det ikke var mulig å se i et menneske. Samtidig så vi demokratene gjorde det stort under mellomvalget og Biden graver inn i hva som tidligere var trygge republikanske områder og leder stort på så og si alle målingene vi har sett hittil.

Til slutt har vi de viktigste årsakene som ulmer over Trump akkurat nå og det er selvfølgelig hans katastrofale håndtering av Koronaepidemien hvor vi kan regne med at minst 200 000 amerikanere vil være døde før vi når november. I tillegg har vi en økonomi som har blitt sterkt svekket, en arbeidsløshet vi ikke har sett siden børskrakket mens landsdekkende protester vi ikke har sett siden borgerrettsbevegelsen fortsatt fyller gatene 2 måneder etter at de startet. 

Med alt som skjer nå tror jeg det ikke er nok tid for Trump å snu skuten til sin favør og han klarer heller ikke å unngå å havne i daglige flaue blemmer som det latterlige axios intervjuet han gjorde nylig.

Tror vi vil se et omfattende oppmøte hvor Biden vil bli en soleklar vinner! 

IIHJ
IIHJInnlegg: 3941
07.08.20 17:01

Biden:


Antiteist


ihj


 


Trump:


 


Biden vinner ikke fordi entusiasmen til fordel for ham er så stor men fordi motivasjonen for å bli kvitt Trump er enorm. 

TheJedi
TheJediInnlegg: 6680
13.08.20 11:31

Biden:

 

Antiteist

 

ihj

 

 

 

Trump:

 

TheJedi

 

 

 

PS: Hvem har skapt intringene, løgnene, korrupsjonen og narsissismen? Demokratene har vært ute etter fyren siden november 2016, besøkt FBI-sjefen med klar beskjed fra Obama; fortsett etterforskningen, vi skal nok finne på noe å ta ham på... Og Steel/Mueller/Stortz, som ikke klarte å finne noe på ham. Likevel hamret de løs, med hemmelige møter i kjellern på Capitol Hill, endeløse "høringer" der eneste formål var å lage forberedelser til en riksrettssak de må ha visst ville bli stoppet i senatet.

 

Dessuten er det ganske interessant å følge hashtagger som blexit, walkaway osv, der flere og flere svarte blir "red-pilled" og våkner opp fra demokratenes løgner, snur ryggen til sitt tidligere moderparti og blir republikanere over natten. Med andre ord tror jeg flere svarte enn ved siste valg har snudd mot Trump.

 

En annen historie som og er meget interessant å følge er de desperate forsøkene på å ødelegge demokratiske byer. BLM, antifa og andre merkelige terrororganisasjoner ser ut til å gjøre hva de kan for å ødelegge for demokratene, og det til og med med demokratenes velsignelse. "Defund the police" fører jo beviselig til mer kriminalitet, ikke mindre. Om ikke Chicago, Seattle, Portland, Michigan, Minneota og New York blir republikanske forstår jeg ingenting. da kan de skylde seg sjøl for at de tillater en 800% økning i drap og voldtekt. Til og med å kalle disse for "peaceful protesters" er en hån mot folket...

(Innlegget ble redigert 13.08.20 11:33)

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 12020
13.08.20 11:48

Noe jeg stusser litt på i omtalen av  visepresidentkandidaten, er at hun av enkelte omtales som "svart".  Så hun stod ved siden av Biden i går, var ikke store forskjellen selv mot han.  Mht. presidenten,  så bruker vel han solarium muligens, i og med at han ofte er så blå rundt øynene etter bruk av beskyttelsesbriller.  Han er vel da utseendemessig i det daglige nærmest å betrakte som mørkest i huden av dem alle tre.. :)  Eller?

(PS. Fint å ikke være likbleik, så de som har noe naturlig brunfarge er vel egentlig heldig sånn sett da ihvertfall,  skulle man tro.  Tenk hvor mye tid f.eks. presidenten der borte i Junaiten må bruke for å få sin daglige, sikkert høyt ønskede  ansiktskulør da gitt, - selv om det ofte vel snarere skjærer over i oker. Ikke noe spesielt sunn ansiktsfarge, og så tungvint slikt må være..).

(Innlegget ble redigert 13.08.20 11:49)

TheJedi
TheJediInnlegg: 6680
13.08.20 12:57
nostalgikern: hun av enkelte omtales som "svart"

Det rare i USA er at om du har noe som helst annet enn blå øyne og blondt hår, så kan du påberope deg "POC" eller "People of color" som gir deg frikort til å oppføre deg som en drittsekk. Se bare på AOC, Alexandria Ocasio Cortez, en av den såkalte firerbanden, der fire såkalte POCs herjer i representantenes hus og forslår den ene loven mer sinnsyk enn den andre. Hun påberoper seg altså å være en svart person, eller POC som hun og sier. Hun kommer fra Puerto Rico, Cortez er et gammelt spansk navn. med andre ord, hennes tip-tip-oldefar eller no sånt kom fra Spania, som ligger i Europa. Hennes hud er hvitere enn min(jeg har blå øyne og blondt hår), og det eneste man kan mistenke henne for er altså at hun har brune øyne. Som mange andre nordmenn også har. Hun er like svart som meg, men kaller seg POC. Antagelig kun for å ha frikort i å kalle alle hvite ondskapsfulle.


 


Det sagt, jeg er så lei av identitetspolitikk. Hvem i fandens herrens navn og rike er mest opptatt av bakgrunn og hudfarge? Den radikale venstresiden selvsagt. Jeg har en drøm. En drøm der du blir dømt for hva du gjør, ikke hvilken hudfarge man har. Det gjelder alle, også POC...

kansas00
kansas00Innlegg: 22987
13.08.20 15:55
nostalgikern: Noe jeg stusser litt på i omtalen av visepresidentkandidaten, er at hun av enkelte omtales som "svart".

Å være svart er vel like mye en identitet som det er en hudfarge. Så jo det f.eks under OJ-simpsons-saken der han vel i liten grad ble sett på som svart/farget før han ble siktet for drapene og andre fargede mennesker kunne identifisere seg. Obama ble vel også i sin tid beskyldt for å ikke være svart nok. Så kunne jo vært interessant å se hvor farget eller "svart" (om noen bruker det ordet) hun er.

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 12020
13.08.20 20:31
kansas00: eller "svart" (om noen bruker det ordet) hun er.

Brukt f.eks. på NRK i går (radio) om henne, så det er nok vanlig og iallfall "akseptabelt" tydeligvis.  Og hva slags oversettelse vil du bruke på denne nye omfattende bevegelsen BLM? (F.eks.).

kansas00
kansas00Innlegg: 22987
13.08.20 20:39

Apropos det.. så ble vel selveste  bill clinton omtalt som USAs første svarte president.. sånn aporpos det med at det å være svart er mer enn hudfarge.

(Innlegget ble redigert 13.08.20 20:40)

nostalgikern
nostalgikernInnlegg: 12020
13.08.20 20:49
kansas00: sånn aporpos det med at det å være svart er mer enn hudfarge.

Vel, men da begynner det iallfall å bli en smule innfløkt disse greiene, relativt omfattende grenseoppganger osv., - skulle man tro.

fruitman
fruitmanInnlegg: 1772
13.08.20 22:41

Trump. 


Fordi Biden skaper lite engasjement, og vil bli utspilt i debattene av Trump. Tror også Biden kan kunne vise svekkelse mtp. personlig helse. Tror Trump vinner om han ikke går på/får en enorm smell innen valget. 

HLund
HLundInnlegg: 19810
13.08.20 22:42
fruitman: og vil bli utspilt i debattene av Trump

Hihi.

HLund
HLundInnlegg: 19810
13.08.20 22:44
TheJedi: Hun påberoper seg altså å være en svart person, eller POC som hun og sier

Her har du åpenbart misforstått noe fundamentalt språklig sett.

TheJedi
TheJediInnlegg: 6680
14.08.20 09:43
HLund: Her har du åpenbart misforstått noe fundamentalt språklig sett.

Vil du definere spanske europeere som "people of color"?

Antiteist
AntiteistInnlegg: 6002
14.08.20 13:00

Denne tråden ble laget for å spekulere i hvem som vinner valget, ikke en såpeboks for TheJedi sine patetiske triader. Siden folk ikke klarer å følge trådens regler får jeg oppdatere listen:

 

 

 

Biden: 

 

Antiteist

 

IIHJ

 

 

 

Trump:

 

TheJedi

 

fruitman

 

 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 13:01)

oddvar_kjempebra
oddvar_kjempebraInnlegg: 23433
14.08.20 13:06

Biden: 

Antiteist
IIHJ

 

Trump:

TheJedi
fruitman

 

Kanye West:

 

Jo Jorgensen: 

 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 13:08)

Antiteist
AntiteistInnlegg: 6002
14.08.20 13:24

Det var en finere liste, jeg vet ikke hvorfor VGD lager et stort mellomrom mellom avsnittene mine. Har nok noe med at forumet er rundt 20 år utdatert. 


Jeg går ut ifra at vi setter deg under Kanye?

SlimWhitman
SlimWhitmanInnlegg: 6100
14.08.20 15:57

Biden: 


Antiteist
IIHJ


 


Trump:

TheJedi
fruitman
SlimWhitman


 


Kanye West:


 


Jo Jorgensen: 


 


Jeg tror meningsmålingene er misvisende, og at det er mange som i hemmelighet kommer til å stemme på Trump fordi de er forferdet over opptøyene, lei av race baiting, interseksjonalitet, identitetspolitikk, pluss litt til. 

idiomatisk
idiomatiskInnlegg: 3279
14.08.20 16:18

Sleepy Joe: 

 

Antiteist
IIHJ

 

 

 

 Orange man bad:

 


TheJedi
fruitman
SlimWhitman
Idiomatisk

 

 

 Kanye West:

 

 

 

 Jo Jorgensen: 

 

 

 

Jeg støtter meg til Slim. Tror meningsmålingene er misvisende. Amerikanerne ser dette mye tydeligere enn nordmenn som kun leser anti-Trump medier i Norge. Nå er de mektig lei eliten på venstresiden som tar mobben sin side om nedleggelse av politiet, kaller byer som blir satt i brann for "mostly peaceful protests" "The Establishment", de ser alt dette. De kommer til å tenke vi får overleve den ufyselige personligheten til bølla fra Wall Street i 4 år til. De ønsker ikke radikale mennesker til å styre landet. Gikk jo tross alt greit med økonomien før coronaviruset, noen åpenbare usannheter og "outbursts" på twitter tåler amerikanere flest. Trump kan lastes for håndteringen av viruset, men han ikke lastes for at det kom dit. Selvfølgelig vil en pandemi som sprer seg i hele verden, spre seg i et land som USA også, uansett hva Trump hadde gjort. 

 

Kunne jo sett for dere nordmenn hadde støttet et sånt forslag fra venstresiden i Norge! Det hadde blitt et rabalder! De flest politimenn i USA er profesjonelle og ordentlige. 

 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 16:29)

JODDEMM
JODDEMMInnlegg: 11090
14.08.20 16:34

Joe Biden: 

Antiteist
IIHJ

 

Donald Trump:

TheJedi
fruitman
SlimWhitman
Idiomatisk

JODDEMM

 

Sittende president gjenvelges ofte. Kan kandidatenes alder også være en liten fordel for Donald John?- som vil være cirka like gammel (78 år) når han potensielt sett går av om 4 år vs. Biden som er like gammel nå- idet han prøver å vinne valget første gang?

Vil muligens en del tenke "OK vi får ta 4 nye år med et "great America"- så får demokratene komme opp med en yngre og fremadstormende kandidat i 2024?

 

 

 

Kanye West:

 

Jo Jorgensen: 

(Innlegget ble redigert 14.08.20 16:34)

Noreger
NoregerInnlegg: 279
14.08.20 23:14

Tror nok Trump vinner, selv om demokratene nok kvitter seg med Biden i tide før valget. Da kan Kamala spille kvinne kortet og knappe inn på Trump sin seier.


 


 Men det holder neppe allikevel. USA går under uansett hvem som blir president og bra (for verden) er det. 

vetalt11
vetalt11Innlegg: 586
16.08.20 09:34

Det blir en walk in the park for Trump, Biden sitter å slever på et hjem før valget.

helgekarl
helgekarlInnlegg: 7722
16.08.20 09:40
vetalt11: Biden sitter å slever på et hjem før valget.

Jøss, har Biden slever (stålormer) hjemme hos seg som husdyr. Du skulle ikke ha en link?

vetalt11
vetalt11Innlegg: 586
16.08.20 09:47
helgekarl: Du skulle ikke ha en link?
TheJedi
TheJediInnlegg: 6680
18.08.20 10:33
Antiteist: Denne tråden ble laget for å spekulere i hvem som vinner valget, ikke en såpeboks for TheJedi sine patetiske triader.

Jeg beklager å ha fornærmet deres majestet trådstarter. Selv om andre har like mange innlegg som meg ble det altså jeg som var patetisk. Skal ikke gjenta seg.

TheJedi
TheJediInnlegg: 6680
18.08.20 10:34

Da tar vi en liten oppsummering:


Joe Biden: 


Antiteist
IIHJ


 


Donald Trump:


TheJedi
fruitman
SlimWhitman
Idiomatisk


JODDEMM


Noreger


Vetalt11


 


 


Kanye West:


 


Jo Jorgensen

TrondVaatsveen
TrondVaatsveenInnlegg: 1121
20.08.20 11:12

Tror Donald Trump vinner valget i 2020, som han gjorde i 2016.


Mvh. Trond Vaatsveen

fotballidiot2
fotballidiot2Innlegg: 23855
20.08.20 11:14

Tror : Donald Trump


Håper : Biden (eller hvem som helst utenom Trump)

HLund
HLundInnlegg: 19810
20.08.20 11:17
TheJedi: Vil du definere spanske europeere som "people of color"?

Du sa hun påstod hun var en svart person ...

HLund
HLundInnlegg: 19810
20.08.20 11:20

Tror: Joe Biden

 

Håper: Joe Biden

 

Tror ikke meningsmålingene er spesielt feilaktige, og det er på tide å kvitte seg med en gjennomkorrupt president uten integritet eller skam i livet, i likhet med skuffende mange av hans partifeller. Tror også det vil bli veldig jevnt og kan fort tippe begge veier, men korona og økonomi vil være avgjørende. Ellers hadde nok fort Trump vunnet.

(Innlegget ble redigert 20.08.20 11:23)

Iseran2770
Iseran2770Innlegg: 14648
20.08.20 11:22
TheJedi: "People of color" som gir deg frikort til å oppføre deg som en drittsekk.

Den største drittsekken i USA heter Donald Trump.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg