Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Macrons autokrati fortsetter.

NYTT TEMA
Noreger

Innlegg: 699
Noreger
22.11.20 18:10

 

   Det er fortsatt ikke noe tegn til at Gilets Jaundes (De gule vestene) har stoppet og nå har EU's nest største land innført en lov hvor det er forbudt å filme politifolk. Vel, det er selvsagt en "klausul" hvor filming ikke godtas om politimannen er "truet". 

    EU fortsetter å rakne, mens graden av overgrep ovenfor folket fortsetter uforminsket. Fra før av har vi sett de brutale overgrepene imot selvstendighetsbevegelsen i Catalonia. Media har ignorert dekning av de Gule vestene siden dette startet, men borger-journalistene har selv tatt bilder av scener og lagt det ut på nettet. Her ser vi enda mer desperasjon ifra nok et av EU's kjerneland, selvsagt rettet mot sine egne borgere og ikke terrorister. 

        I siste instans handler dette mindre om EU enn om hykleriet ifra vesten sin side med hensyn til brudd på "menneskerettigheter" i Russland. 

    

          Hvor blir det forreste av Skripalene? Er det ikke mer suppe å koke på denne røverhistorien heller?

 

Langveg

Innlegg: 17406
Langveg
22.11.20 18:44

Det gar visst ikkje opp for franskmenn kor hyklarsk regimet er. Det skal absolutt vera tillati å syna dårlege muhammedkarikaturar i kilasseromet, men å syna bilete av brutale politifolk er det no forbod mot. Regimet legg ned forbod mot hijab og niqab i skulen, men no tvingast alle til å gå med munnband - det er  då reine niqaben. Liberté er vorti eit tomt  ord i Frankrike, nett som fridom når det gjeld privattivet er vorti det i Noreg.   

Noreger

Innlegg: 699
Noreger
22.11.20 23:57

 

 De "Liberale" i Vesten elsker slike autokrater så lenge de rakker ned på vanlige skattebetalere i Vesten.  Gule vestene er jo stort sett ifra den Franske arbeiderklassen, men det er vel ikke "dannet nok" for de fisefine som sitter på Starbucks og hyler om hvor ille ting er i Russland. 

      De synes nok det er flott at det blir ulovlig å filme snuten i Frankrike, fordi da håper de vel at problemet forsvinner. Slik er logikken hos  hykleriske liberale. 

Scandinoco

Innlegg: 8944
Scandinoco
23.11.20 21:19

Dbl

(Innlegget ble redigert 23.11.20 21:19)

Scandinoco

Innlegg: 8944
Scandinoco
23.11.20 21:19

Ser det snakkes om "hykleri" og Starbucks. "Starbucks-sosialister/kommunister" er begrep som etterhvert er velkjente. I alle de årene jeg har diskutert på VGD, har jeg følt et enormt hykleri fra disse, hvor alt er finfint  og alt blir rettferdiggjort så lenge landet det skjer i kaller seg for "sosialistisk", men målestokken er en helt annen om det ikke er slik. Hva med Kina? Det er jo svært autokratisk og de bryter menneskerettighetene så det duger, nevner bare uighurene... Frankrike får så det synger bare de bruker tåregass, men i Venezuela skytes folk selv i egne hjem om de protesterer, men det er vel hysj-hysj! 

Jeg er likevel optimistisk og velger å tro at dette gjelder et fåtall av sosialistene. Heder og ære til de som klarer å bruke samme målestokk uansett politisk retning! 

Langveg

Innlegg: 17406
Langveg
23.11.20 21:47
Scandinoco: Jeg er likevel optimistisk og velger å tro at dette gjelder et fåtall av sosialistene. Heder og ære til de som klarer å bruke samme målestokk uansett politisk retning!

Her er det Macron vi diskuterer. Sjølvsagt er det "btudne kar  i alle lande " (Wessel), også i Kina og Venezuela. Om du tykkjer det Macron gjer er så bra, får du heller forsvara han enn å trekkja inn noko som ikkje har med diskusjonen her å gjera.  

(Innlegget ble redigert 23.11.20 21:55)

kristofferbd

Innlegg: 769
kristofferbd
23.11.20 22:11
Noreger: Det er fortsatt ikke noe tegn til at Gilets Jaundes (De gule vestene) har stoppet og nå har EU's nest største land innført en lov hvor det er forbudt å filme politifolk. Vel, det er selvsagt en "klausul" hvor filming ikke godtas om politimannen er "truet".      EU fortsetter å rakne, mens graden av overgrep ovenfor folket fortsetter uforminsket. Fra før av har vi sett de brutale overgrepene imot selvstendighetsbevegelsen i Catalonia. Media har ignorert dekning av de Gule vestene siden dette startet, men borger-journalistene har selv tatt bilder av scener og lagt det ut på nettet. Her ser vi enda mer desperasjon ifra nok et av EU's kjerneland, selvsagt rettet mot sine egne borgere og ikke terrorister.          I siste instans handler dette mindre om EU enn om hykleriet ifra vesten sin side med hensyn til brudd på "menneskerettigheter" i Russland.                 Hvor blir det forreste av Skripalene? Er det ikke mer suppe å koke på denne røverhistorien heller?

Du spyr som vanlig ut gørr og usannheter om EU... 

EU står opp for liberal-demokratiet når Polen og Ungarn angriper LHTB-samfunnet, muslimer, rettsvesenet og ytringsfriheten. Europa har ikke hatt voldelige konflikter mellom medlemslandene i EU siden unionens opprinnelse i 1952. EU fått Nobels fredspris grunnet dette.

EU bryter ikke menneskerettighetene, den sikrer dem. Det er rekordhøy oppslutning om EU blant europeere, så at det holder på å rakne er enda en løgn fra din side.

 

 

 

(Innlegget ble redigert 23.11.20 22:15)

Scandinoco

Innlegg: 8944
Scandinoco
24.11.20 09:30

Langveg: Påpeker bare at de som beskylder Macron og andre for "hyklere" osv. først burde feie for egen dør.

Mht. Macron så får franskmennene velge om han får lov å sitte eller ikke. Det får de lov til i mai 2022, altså om halvannet år. Franskmennene får da delta i rettferdige, rene og demokratiske valg, noe som ikke kan sies om en hel del andre land.

Mht. de gule vestene fikk de mye sympati til å begynne med, men situasjonen er ikke den samme pr. i dag, mye grunnet at bevegelsen delvis har blitt "kuppet" av folk med politiske interesser som vil bruke det som begynte som en grasrotbevegelse til politiske formål, dels grunnet den utøvde volden og dels grunnet tretthet. 

Og nei, jeg er ikke enig i at folk ikke skal få lov å ta bilde av politiet. Jeg mener det er et brudd på ytringsfriheten. Det er likevel ingenting mot det som skjer i bl.a. Venezuela og Kina. 

(Innlegget ble redigert 24.11.20 09:32)

Homo_Erectus

Innlegg: 25632
Homo_Erectus
24.11.20 09:36
Scandinoco: Og nei, jeg er ikke enig i at folk ikke skal få lov å ta bilde av politiet. Jeg mener det er et brudd på ytringsfriheten.

Ser du helt bort fra at bilder av politifolk kan sette dem og deres familier i stor fare idet bildene kan bli brukt til å identifisere dem, finne ut hvem de er og hvor de bor og slik gjøre dem utsatt for represalier og hevn fra voldelige kriminelle?

Langveg

Innlegg: 17406
Langveg
24.11.20 09:41
Scandinoco: Mht. de gule vestene fikk de mye sympati til å begynne med, men situasjonen er ikke den samme pr. i dag, mye grunnet at bevegelsen delvis har blitt "kuppet" av folk med politiske interesser som vil bruke det som begynte som en grasrotbevegelse til politiske formål, dels grunnet den utøvde volden og dels grunnet tretthet.

No diskuterer vi sak, og takk for det. Etter mi meining er det liten vil om at Macron har utnytta coorona til å kjøva (kvela) dei gule vestane. Ludvig den XIV displinerte og målbatt den franske adelen, no har Macron gjort det same med det franske folket. Det vert reint parodisk når dei deputerte sit med to meters avstand i nasjonalforsamlinga og likevel har på seg munnband - jamvel opposisjonen mukkar ikkje.  Uansett kva ein måte meina om dei gule vestane, ville demonstrasjonane ha haldi fram om ikkje coronnatiltaka hadde hindra det.  

phonics

Innlegg: 520
phonics
24.11.20 11:09

Macron

Kan noen fortelle meg hva er det Macron gjør I Lybia? Har han kanskje tenkte å spre *demokrati* der? 

Scandinoco

Innlegg: 8944
Scandinoco
24.11.20 11:31
Langveg: Etter mi meining er det liten vil om at Macron har utnytta coorona til å kjøva (kvela) dei gule vestane.

No kjem ein del av mine synspunkt frå empiriske opplevingar, men dei er også godt underbygde av objektive tal, som eg viser her: 

Skal vi tru denne artikkelen,  var folk leie alt i februar 2019, altså vel eit år før pandemien. Iflg. same artikkel var Macron like populær då som før gilet jaunes-protestane starta, etter å ha gått ned ein del etter at dei starta. Om du går litt nedover i denne artikkelen så finn du tabell over div. målingar. Som så mange andre statsoverhovud ser det ut som om han har blitt meir populær etter at pandemien braut ut, men dette har nok ingenting med gilet jaunes å gjere. 

Sjå og tabellen her m.o.t. protestane. Ein ser mange protestar på slutten av 2018, så går det nedover heilt til ein bråstopp i mars 2019. Så er det 2 protestar i september 2019, og så ingenting fram til juli 2020. Altså var det 2 protestar frå mars 2019 til mars 2020, då pandemi-tiltaka vart sette inn. Så langt i år har det vore 3 protestar. Eg trur at også du, om du set deg inn i tala, klarar å sjå at nedgangen i protestane ingenting har med pandemien å gjere.  Spesielt når du ser at det har vore fleire protestar etter at denne braut ut, enn på eit heilt år før det. 

Ellers synest eg slett ikkje det er "parodisk" når folk har på seg munnbind samstundes som dei held 2 m avstand, spesielt ikkje når situasjonen er slik som i Frankrike. 

Scandinoco

Innlegg: 8944
Scandinoco
24.11.20 11:32
Homo_Erectus: Ser du helt bort fra at bilder av politifolk kan sette dem og deres familier i stor fare idet bildene kan bli brukt til å identifisere dem, finne ut hvem de er og hvor de bor og slik gjøre dem utsatt for represalier og hevn fra voldelige kriminelle?

Slik er det i alle land, men i de færreste er det forbudt å ta bilde av dem. 

 

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
24.11.20 19:22
Langveg: Etter mi meining er det liten vil om at Macron har utnytta coorona til å kjøva (kvela) dei gule vestane.

Om det er en politisk sak han "utnytter" til innskrenking av friheter  så er det den siste tids terrorangrep. Spesielt hodekappingen av lærereren Samuel Paty.

France Is About to Become Less Free

 

Langveg

Innlegg: 17406
Langveg
24.11.20 20:53
IIHJ: Om det er en politisk sak han "utnytter" til innskrenking av friheter  så er det den siste tids terrorangrep.

Kva har dette med forbod mot å synea bilete av brutale politimenn å gjera? 

ondoro

Innlegg: 34718
ondoro
24.11.20 23:21

Når selv "dagens babbel" er sjokkerte, da er det ille da. 

Ja, ja det var vel en fransk statsråd da. 

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
24.11.20 23:53
Langveg: Kva har dette med forbod mot å synea bilete av brutale politimenn å gjera?

Siden du kan fransk så kan du jo få linken på fransk hvor innenriksministeren, som er veldig høyrevridd, argumenterer for at kreften i samfunnet er manglende respekt for autoriteter. At denne mannen får makt til å foreslå og gjennomføre reformen som du er mest opptatt av har selvsagt en direkte sammenheng med terrorangrepene.

 

Reformen har gjort både media, UN, Amnesty og andre sjokkerte og rasende men jeg tenker at de som er innvandrerfiendlige etterhvert vil støtte reformen.

Ref også Ondoros link til politiaksjonen mot en flyktningleir.

(Innlegget ble redigert 24.11.20 23:58)

Langveg

Innlegg: 17406
Langveg
25.11.20 11:19
IIHJ: kreften i samfunnet er manglende respekt for autoriteter.

Det er  ikkje berre innvandrarar og ikkje-etniske franskmenn som vert utsette for  politivald. Lovframlegget er  kan henda først og fremst retta mot gilets jaunes og intellektuelle etc.  som ofte har kunna visa bilete av politifolk i ferd med å mishandla "kvite" demonstrantar etc. Ein stor del av det franske folket spør seg om ikkje "kreften" heller er eit autoritært system som undertrykkjer folk flest og no vil skaffa seg endå fleire grunnar til det  og til å bøteleggja/fengsla opposisjonelle. Trur nok Macron vil halda munnband på folk lengst mogleg. Når det vert slutt på coronapanikken, kan samfunnet eksplodera. 

phonics

Innlegg: 520
phonics
25.11.20 18:49

Trur nok Macron vil halda munnband på folk lengst mogleg.

Macron eller wannabe Bonaparte:)

Verste presidenten Frankrike har hatt I siste 200 år! Helt ubrukelig. 

Langveg

Innlegg: 17406
Langveg
27.11.20 19:58
Homo_Erectus: Ser du helt bort fra at bilder av politifolk kan sette dem og deres familier i stor fare idet bildene kan bli brukt til å identifisere dem, finne ut hvem de er og hvor de bor og slik gjøre dem utsatt for represalier og hevn fra voldelige kriminelle?

Ser du ikkje kva biletforbodet kan føra til? Heldigvis gjorde nokon eit videoopptak  då ein farga fransk musikkartist vart banka opp og skamfert av fire politimenn av di han ikkje hadde på seg munnband. Etter handsaminga gav politifolka ei forklaring som ikkje stemte med videoen, som heldigvis har dukka opp. Dei kom jamvel med rasistisk skit. Saka kan føra til at lovframlegget vert lagt på is. 

Homo_Erectus

Innlegg: 25632
Homo_Erectus
27.11.20 21:58
Langveg: Ser du ikkje kva biletforbodet kan føra til? Heldigvis gjorde nokon eit videoopptak  då ein farga fransk musikkartist vart banka opp og skamfert av fire politimenn av di han ikkje hadde på seg munnband. Etter handsaminga gav politifolka ei forklaring som ikkje stemte med videoen, som heldigvis har dukka opp. Dei kom jamvel med rasistisk skit. Saka kan føra til at lovframlegget vert lagt på is.

Du har rett, jeg så det innslaget på nyhetene. Det var slett ikke pent.

Rhabagatz

Innlegg: 32099
Rhabagatz
27.11.20 22:07
Langveg: Ser du ikkje kva biletforbodet kan føra til?

La oss i det minste betrakte det som er, ikke et fantasifoster.

Forslaget går ut på, i følge artikkelen fra The Atlantic som er lenket opp over, at det skal være ulovlig å publisere og dele bilder og filmer av identifiserbare politifolk.

Det er ikke bildeforbud, det er et vern av politifolkene. Bilder kan fortsatt deles, men man må sladde politifolkenes ansikter.

Jeg er ikke for loven, men la oss forholde oss til det som faktisk er. Den aktuelle videoen ville være uproblematisk, politimennene er ikke identifiserbare i bildene.

 

(Innlegget ble redigert 27.11.20 22:08)

Langveg

Innlegg: 17406
Langveg
27.11.20 23:37
Rhabagatz: Jeg er ikke for loven, men la oss forholde oss til det som faktisk er. Den aktuelle videoen ville være uproblematisk, politimennene er ikke identifiserbare i bildene.

Lovteksten er så uklår at han lett kan misbrukast - også mot journalistar. Den franske journalistsamskipnaden har  i alle fall gått sterkt ut mot framlegget. Og kva hjelper det med sladda bilete av politifolk som agerer i strid med lover og reglar når dei ikkje kan identifiserast? 

Corvus

Innlegg: 26683
Corvus
28.11.20 13:08
kristofferbd: EU står opp for liberal-demokratiet når Polen og Ungarn angriper LHTB-samfunnet, muslimer, rettsvesenet og ytringsfriheten

"Står opp for".

EU prøver å tvinge Ungarn med flere til å ta imot flere muslimske migranter. Når man ser de enorme problemene dette medfører blant annet i Frankrike, så er dette selvsagt noe Ungarn og andre må få bestemme selv.

 

 

kristofferbd

Innlegg: 769
kristofferbd
28.11.20 13:52
Corvus: "Står opp for". EU prøver å tvinge Ungarn med flere til å ta imot flere muslimske migranter. Når man ser de enorme problemene dette medfører blant annet i Frankrike, så er dette selvsagt noe Ungarn og andre må få bestemme selv.

Nå må du slutte med det brunbeiste tøvet ditt.

Varulv2478

Innlegg: 15207
Varulv2478
28.11.20 14:35
Rhabagatz: La oss i det minste betrakte det som er, ikke et fantasifoster.
Forslaget går ut på, i følge artikkelen fra The Atlantic som er lenket opp over, at det skal være ulovlig å publisere og dele bilder og filmer av identifiserbare politifolk.
Det er ikke bildeforbud, det er et vern av politifolkene. Bilder kan fortsatt deles, men man må sladde politifolkenes ansikter.
Jeg er ikke for loven, men la oss forholde oss til det som faktisk er. Den aktuelle videoen ville være uproblematisk, politimennene er ikke identifiserbare i bildene.

Uansett kan det ikke aksepteres, etter amerikansk lov hvor man kan ha legale gjenreisningsmuligheter mot staten, er det strengt forbudt å sladde eller hemmeligholde politimennenes tilhørighet og identitet ettersom man representere offentligheten. Her har man et stort problem ved at man vil ikke få lov til å publisere og dele ut bilder og filmer i et samfunn der alle har innbygde kamera i sine mobiltelefonene og som har avslørt en meget lang rekke tilfeller av politivold og uakseptert atferd av politifolk i de siste fem år fram til nå, politivolden i Frankrike er ofte mer problematisk enn i USA. Det er en ting ved at man vil verne politimennene mot ondsinnede bildeopptak. Men dette er ofte snakk om atferdsmønster som kan identifiseres som når man forfølge politimenn til fots som sett i Christianshavn, København (så dette med mine egne øyne) - og det finnes paragrafer i de fleste land som gir politiet legalitet for inngrep mot dette, ved at man utsettes for tilsiktede handlinger.

Så Artikkel 24 i sikkerhetsloven er egentlig unødvendig og et klart overgrep som ikke kan tolereres, spesielt i møte med politivold og journalistenes dekning. Tre journalister var arrestert for få uker siden fordi de ikke hadde politiets tillatelse - noe som jurister straks erklært var ulovlig, for å dekke en demonstrasjon. Da en minister i begynnelsen forsvart dette før hans juridiske rådgiverne snakket med ham, er det tydelig at det er altfor mange politikerne i Frankrike som ikke har den nødvendige innsikt i jus og lovpraksis som lov og rett. Man hadde nektet å gripe inn under de gule skjortenes demonstrasjonene da farlige og dødelige midler som de eksplosive tåregassgranater var tatt i bruk, slik at flere hundre ble permanent lemlestet. Man har nektet å straffe politi med mindre disse avsløres gjennom bildeopptak.

Som Artikkel 24 vil forhindre. Frankrike har lenge hatt et stort problem med offentlig maktmisbruk og ukontrollert vold for hender på politimenn, det er lite kjent at flere hundre var massakrert under en massakre i 1961 i Paris, og at USA hadde fram til 1970 - og endog helt til Mitterand begynte å reformere Frankrike i 1980-årene - advart sine statsborgerne mot franske politifolk som var beryktet for straffrihet i lang tid. Politiet i Frankrike ofte bar i seg autoritære tendenser helt fra begynnelsen, og var ofte kjent for å opptre mer som et voldsapparat enn sivilkontrollapparat. Det amerikanske politiet var meget snilt i sammenligning.

Macron må avvise artikkel 24 i sikkerhetsloven, ettersom det er tydelig at dette kan ikke aksepteres. Det finnes lov og paragrafer som straffe bevisste og synlig forfølgelse av politifolk uten legal begrunnelse i de fleste landene, også i USA. Det er jo ikke tillatt etter norsk lov å forfølge og trakassere folk uansett rang og status, dette gjelder også politifolk.

Garindan

Innlegg: 8038
Garindan
28.11.20 14:39
Langveg: Lovteksten er så uklår at han lett kan misbrukast - også mot journalistar. Den franske journalistsamskipnaden har i alle fall gått sterkt ut mot framlegget. Og kva hjelper det med sladda bilete av politifolk som agerer i strid med lover og reglar når dei ikkje kan identifiserast?

Tenkt hvor kjekt det hadde vært og hatt denne loven i USA da. Da kunne man kanskje ha unngått å straffe politifolka som drepte George Floyd under arrestasjonen.

Corvus

Innlegg: 26683
Corvus
28.11.20 15:46
kristofferbd: Nå må du slutte

Hva stemte ikke?

Nå må du slutte med det veike intetsigende naive våset ditt.

IIHJ

Innlegg: 4727
IIHJ
28.11.20 15:48
Garindan: Tenkt hvor kjekt det hadde vært og hatt denne loven i USA da. Da kunne man kanskje ha unngått å straffe politifolka som drepte George Floyd under arrestasjonen.

Ja det er jo en grunn at alle, fra journalister, mannen i gata og politikere til Amnesty og FN har reagert negativt på disse reformene.

kristofferbd

Innlegg: 769
kristofferbd
28.11.20 15:55
Corvus: Hva stemte ikke?

Lite. Erdogan kan ikke unnskylde sine udemokratiske metoder med at han forsøker å beskytte landet sitt mot muslimer.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg