Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den nye kalde krigen

NYTT TEMA
aegi2

Innlegg: 33898
aegi2
02.04.21 23:36
frode57: Etter 20 år så går vi over til kald krig igjen. Denne gangen vil nok atomvåpen bli brukt. Historien tilsier det. Oslo er et åpenbart mål.

selv om det vil bli brukt atomvåpen så vil du garanterte klage over hvordan det står til i Norge

 

(Innlegget ble redigert 02.04.21 23:38)

blackline

Innlegg: 17460
blackline
03.04.21 12:49
blackline: Denne Xinjiang greia er jo som kjent en Her litt fra The Grayzone som inneholder mer sannhet om tema enn det meste en kan ellers få om det.  Gutta boys vil nok ikke like det men det bryr meg lite.

Denne Xinjiang greia er som kjent en Adrian Zenz greie. Siden Wikispooks som info tydeligvis er sensurmat her på VGD. Her synes jeg selvfølgelig at vi bør invitere en "uavhengig organisasjon" som NED inn for kommentarer.

(Innlegget ble redigert 03.04.21 12:52)

blackline

Innlegg: 17460
blackline
03.04.21 12:56
frode57: Etter 20 år så går vi over til kald krig igjen. Denne gangen vil nok atomvåpen bli brukt. Historien tilsier det. Oslo er et åpenbart mål.

Oslo er nok ikke noe åpenbart mål i første omgang. Men alle havner som kan tenkes å overføre militært matriell med kort avstand til russegrensa er det. I tillegg til baser som Haakonsvern.  Disse har nok allerede forøvrig våpen innstilt og klare til dyst rettet mot seg. Hvis ikke er nok Russerne idioter, noe jeg ikke tror de er.

(Innlegget ble redigert 03.04.21 13:00)

blackline

Innlegg: 17460
blackline
03.04.21 14:36
blackline: Hvis ikke er nok Russerne idioter, noe jeg ikke tror de er.

Vi får ta med oss At Nato utenom USA har et militærbudsjett på godt og vel tregangern av Russland's. Og inkludert USA så femdobler vi det til 15 ganger. I tillegg til at USAs budsjett ikke inneholder atomvåpenbiten. Så det bør vel borge for at Russerne nok har definert noen mål i god tid. Men det passer nok USA veldig godt å kjempe egne kriger på Europeisk Jord.

(Innlegget ble redigert 03.04.21 14:38)

F.R.O.G

Innlegg: 14687
F.R.O.G
03.04.21 15:07
blackline: Vel. Nå er nok den delen av befolkningen i Kina som er meget fornøyd med eget styresett veldig mye større enn Noen av de land vi kan sammenligne oss med. Tar du deg en tur til Asia (samme hvilket land) og du vil nok se at USA og Europa på ingen måte ses på på samme måte som for la oss si 20 år siden. Vi har et renome i noe som best kan beskrives som i "fritt fall" i den sammenhengen. Selv har jeg vært der regelmessig årlig i 30 år så den utviklingen har behørig vært observert. Og i en fremtidig verden der gamlevesten vil ha 2 mrd  mennesker av 10 mrd på kloden. er det lite lystig lesning fremover.  Og ser jo at Gutta boys her setter sin lit til våpenmakt og krigføring for å oppredholde White Supremacy.   Vel. den kommer til å glippe big time.

Det er bare de i Kina sin elitestyrte ledelse og familiene deres som er fornøyde, og knapt nok det. Det er noe man aldri kan vite heller. Fordi dette er et beinhardt diktatur. Opponerer man blir man drept. Så hva mennesker generelt sett mener om det vet ikke du en dritt om. De sier det makthaverne vil høre og ikke noe annet, for ellers risikerer de livet, og de vet aldri hvem de kan stole på. Du som turist får ikke noe innblikk utover det de vil at du skal se og mene.

Det kinesiske korthuset kan rase like fort som det er bygget, de er avhengig av eksport og verdenshandel for å holde oppe sin økonomi. Verden virker mer og mer lei av truslene deres, og det kan på sikt endre ting. Din forherligelse av et diktatur ja det er bare patetisk. Når man snakker pent om Kina har man parkert seg selv på sidelinjen moralsk og etisk for all fremtid. Setter det i samme bås  som de som sympatiserer med IS. Håpløse tilfeller av menneskelig forfalt materiale.

jakoline

Innlegg: 41681
jakoline
04.04.21 14:09
blackline: Oslo er nok ikke noe åpenbart mål i første omgang. Men alle havner som kan tenkes å overføre militært matriell med kort avstand til russegrensa er det. I tillegg til baser som Haakonsvern.  Disse har nok allerede forøvrig våpen innstilt og klare til dyst rettet mot seg. Hvis ikke er nok Russerne idioter, noe jeg ikke tror de er.

Har du noe greie på det forsøket USA (Bill Gates) har hatt med forsøk på å "formørke sola" i nord-Sverige?
Da med påstanden om at de ønsket forske på måter å forhindre klimakatastrofe?
Ble stoppet av protester fra samene der, ifølge nyhetene.
Kan man tenke at forsøket kan ha noe sammenheng mede denne nye "Kalde krigen" ,og mulig tanker om å f.eks  å krige mot russerne med nye våpen?
F.eks ved å skape sultkatastrofer ved å lage "sommere som aldri kommer"?

Kan man ane at mao det er nye typer våpen , som kan brukes "utenfra" verdensrommet, at vi ser starten på tja..en ny type måte å krige på?

Bare løse tanker, som selvsagt kan være helt borte i natta. 

frode57

Innlegg: 3999
frode57
04.04.21 15:40
aegi2: selv om det vil bli brukt atomvåpen så vil du garanterte klage over hvordan det står til i Norge

Jeg håper jeg er død heller er levende . For en atomkrig vil utslette Europa slik vi ser den i dag. Men blir omtrent som etter Romerikes fall . 

Jobs

Innlegg: 12061
Jobs
04.04.21 15:58
frode57: Jeg håper jeg er død heller er levende . For en atomkrig vil utslette Europa slik vi ser den i dag. Men blir omtrent som etter Romerikes fall .

Jeg tror ikke det,må huske på at det har blitt foretatt mange prøvesprengninger i verden uten at det har gjort mye skade.Det blir nok en utfordring i begynnelsen,og det er verst de første ukene.Hadde vi staten lagt opp til og trekke i fra på skatten for privat tilfluksrom som i Sveits hadde det gjort mye,per i dag seiler vi som Titanic vi har bare tilfluktsrom for halve befolkningen.

blackline

Innlegg: 17460
blackline
04.04.21 16:07
jakoline: Har du noe greie på det forsøket USA (Bill Gates) har hatt med forsøk på å "formørke sola" i nord-Sverige?
Da med påstanden om at de ønsket forske på måter å forhindre klimakatastrofe?
Ble stoppet av protester fra samene der, ifølge nyhetene.
Kan man tenke at forsøket kan ha noe sammenheng mede denne nye "Kalde krigen" ,og mulig tanker om å f.eks  å krige mot russerne med nye våpen?
F.eks ved å skape sultkatastrofer ved å lage "sommere som aldri kommer"? Kan man ane at mao det er nye typer våpen , som kan brukes "utenfra" verdensrommet, at vi ser starten på tja..en ny type måte å krige på? Bare løse tanker, som selvsagt kan være helt borte i natta.

Det har jeg ikke hørt noe om. Og jeg er langt fra sikker på om jeg tror noe på det også.

blackline

Innlegg: 17460
blackline
04.04.21 16:10
F.R.O.G: Det er bare de i Kina sin elitestyrte ledelse og familiene deres som er fornøyde, og knapt nok det. Det er noe man aldri kan vite heller. Fordi dette er et beinhardt diktatur. Opponerer man blir man drept. Så hva mennesker generelt sett mener om det vet ikke du en dritt om. De sier det makthaverne vil høre og ikke noe annet, for ellers risikerer de livet, og de vet aldri hvem de kan stole på. Du som turist får ikke noe innblikk utover det de vil at du skal se og mene.

Vel nå er Kinesere i all hovedsak ganske så fornøyd med stoda. Deres Kjøpekraft er mange ganger bedre enn den var for få år siden. Du kan spørre medelbutch om det samme.

aegi2

Innlegg: 33898
aegi2
04.04.21 16:26
frode57: Jeg håper jeg er død heller er levende . For en atomkrig vil utslette Europa slik vi ser den i dag. Men blir omtrent som etter Romerikes fall .

du vil nok sitte der med steintavla di og irritere vettet av Cæsar om hvordan det står til

blackline

Innlegg: 17460
blackline
04.04.21 16:34
Jobs: Jeg tror ikke det,må huske på at det har blitt foretatt mange prøvesprengninger i verden uten at det har gjort mye skade

Vel. Du kan vel spørre befolkningen på Bikini om de støtter den konklusjonen din.  Er redd for at de ville sett på deg som en imbesil luni bar på det at du turde spørre. Russerne uten egentlig være så veldig mye bedre gjorde i alle fall sprengningene i eget "hus"

USAs sprengninger i Stillehavet utgjorde i snitt tilsvarende 2 Hiroshimabomber daglig i 12 år. 

(Innlegget ble redigert 04.04.21 16:37)

norball

Innlegg: 4903
norball
05.04.21 20:10

ser ut som om Erdogan posisjonerer seg til å trekke Tyrkia fra Montreux-konvensjonen. Denne innebærer fri ferd av sivile skip gjennom Bosporos og Dardanellene i fredstid.

inspector

Innlegg: 10692
inspector
10.04.21 15:42
Langveg: Noreg diltar som vanleg  etter USA og EU

Det mest bekymringsverdige er at EU bygger opp sin egen arme. Enda en ny aktør med sine egne agendaer, er ikke tillitsskapende i dagens situasjon.

Verden fikk en gylden sjanse da Sovjetunionen kollapset, men vi brukte den dårlig. I stedet for å bygge bærekraftig fred og samarbeid, ekspanderte EU østover på Russlands bekostning. Dette vekket underliggende og historisk tankegods.

Kina har vært smartere ved å bruke kynisme og ved å tilby billig arbeidskraft. I dag produseres nesten alt av forbruksvarer i lavkostland som Kina. Vestens klokketro på fri flyt og kortsiktig kapitalisme har blitt vår akilleshæl.....

blackline

Innlegg: 17460
blackline
11.04.21 13:54

Vel. Ved og være gode Naboer for hverandre og ikke verktøy for imperialister, så trenger vi ikke armeer. 

Det burde være et tankekors at jo nærmere Russegrensa i Norge vi kommer, Jo mindre er troen på Russisk aggresjon mot Norge. 

Og så får vi jo ta med det faktum at jo flinkere en er til å suge yankeedick, jo større er denne redselen. Og sør for Sinsenkrysset  er jo dette kultur.

inspector

Innlegg: 10692
inspector
11.04.21 21:52
blackline: n. Og sør for Sinsenkrysset  er jo dette kultur.

Kan det være fordi det er nærmere Brussel ?

Langveg

Innlegg: 18150
Langveg
12.04.21 17:58

Vijlar USA/NATO seg  inn i ein varm tofrontskrig? I Ukraina og  no med Kina: Rundt 25 kinesiske krigsfly har brutt Taiwans luftrom, sier den taiwanske regjeringen, ifølge Reuters. Nyheten kommer etter at det amerikanske utenriksdepartementet på fredag ​​utstedte nye retningslinjer som vil gjøre det mulig for amerikanske tjenestemenn å møte fritt med taiwanske tjenestemenn, skriver nyhetsbyrået. – Vi er er uten tvil villige til å forsvare oss, og vi vil kjempe hvis det blir krig, sa utenriksminister Joseph Wu til Reuters i forrige uke.

inspector

Innlegg: 10692
inspector
12.04.21 23:33
Langveg: Vijlar USA/NATO seg  inn i ein varm tofrontskrig? I Ukraina og  no med Kina: Run

Disse to konfliktområdene har hver sin dynamikk og hver sin historie.

Mens Taiwan-spørsmålet er en døende vulkan, er Ukraina høyst levende hvor begge parter har et stort ansvar.

EUs propaganda jobber hardt for å skjule at den hodeløse støtten til  vest-Ukraina var et idiotisk feilgrep som rekylerte med næring til russiske nasjonalister.

Langveg

Innlegg: 18150
Langveg
15.04.21 17:13

USA-administrasjoen utviser  ti russiske diplomatar. Vonar Moskva vil utvisa tjue  usanske for  å få  slutt  på dette tullet ein gong  for  alle. 

gugler

Innlegg: 1183
gugler
15.04.21 21:54

Hyklerne i washington kritiserer Kina for co2 utslipp; Japan , en amerikansk vassal stat siden 1945 , får godkjenning for å slippe atomavfall ut i havet.

Hvorfor er ikke det en gang nevnt i vestlig media mon tro.

Beklager Greta , mpg, og attonborough . Dere fortjener ikke min respekt når dere allierer dere med verdens største krigsforbrytere og forurensere.

DavidSkruiz

Innlegg: 9926
DavidSkruiz
16.04.21 20:42
inspector: Det mest bekymringsverdige er at EU bygger opp sin egen arme. Enda en ny aktør med sine egne agendaer, er ikke tillitsskapende i dagens situasjon.

Eu vil alltid bli for puslete mot Russland. Det er absolutt nødvending å ha NATO med USA i ryggen.

DavidSkruiz

Innlegg: 9926
DavidSkruiz
16.04.21 20:45
blackline: Ved og være gode Naboer for hverandre

Der har vel russerne litt å lære gitt. Ryktet er mildt sagt forferdelig.

Langveg

Innlegg: 18150
Langveg
17.04.21 16:44
Langveg: USA-administrasjoen utviser  ti russiske diplomatar. Vonar Moskva vil utvisa tjue  usanske for  å få  slutt  på dette tullet ein gong  for  alle.

Det er tydelg  nok slutt med  russaranes tolsemd. Svaret  kom snøgt: 10 usanske diplomatar vert  utviste og ambassdøreen rådd til å reisa heim for konsultasjonar. Reiserestriksjoanr  slike som russiske diplomatar  har  i USA, vert innførde. Dessutan vert det forbod  mot all aktivitet av  usanske "friviljuge" orgnaisasjonar  på russisk område. Dei usanske minstrane for justis, indre tryggleik, rådgjevaren for innanrikspolitikk og sjefen for FBI vert nekta innreise i Russland. Biden-administrasjon meiner Russland har ekskalert, men i røynda dreier det seg berre om ein tann for tann-reaksjon.  Det einaste uvanlege er at det  kom så snøgt. 

(Innlegget ble redigert 17.04.21 16:45)

Langveg

Innlegg: 18150
Langveg
17.04.21 21:33

Polen og Tsjekkia fylgjer  opp store onkel Sam og utviser  russiske diplomatar, tsjekkaane med  påskott i noko som skal  ha  hendt  i 2014. Pussig at det  skjer  no .... 

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
17.04.21 23:56
DavidSkruiz: Der har vel russerne litt å lære gitt. Ryktet er mildt sagt forferdelig.

Sier du om landet som har blitt invadert flere ganger av ulike imperialister.  USA, Tyskland, Frankrike for å nevne noen.

Områdene det ofte er krangel om, har ofte en kompleks forhistorie og intern krangel mellom ulike grupper. 

Sett i forhold til behandlingen av jøder i Europa, så her ikke Russland under Sovjetunionen og nå, noen statsstyrt antisemittisme, slik vi ser i flere av de gamle Warszawa pakt landene.

Hele konflikten nå er et ledd i USA, manglende  forståelse at de ikke lengere kan tvinge verden inn i sin vei.

Faktisk er vi nå inne i en multipolar verden, med ett USA som forvitrer.

 

 

DavidSkruiz

Innlegg: 9926
DavidSkruiz
17.04.21 23:59
Torotto: Sier du om landet som har blitt invadert flere ganger av ulike imperialister. USA, Tyskland, Frankrike for å nevne noen

Det hjelper ikke hva vi mener. Det er russernes egne naboer som søker mot vesten, og vi vet alle grunnen til det. Finnes ingen tidligere sovjet slavestat som stoler på Kreml.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 00:00)

Langveg

Innlegg: 18150
Langveg
18.04.21 10:31
DavidSkruiz: Finnes ingen tidligere sovjet slavestat som stoler på Kreml.

Russland  har då i alle fall omfatrande militært  og økonomisk samarbeid med minst fem tidlegare sovjetstatar .... Elles har  ikkje land  "vener", berre interesser. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg