Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Angripe land som begår hackerangrep ?

NYTT TEMA
Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
05.02.21 17:09

Tidligre USA  cybersjef ber militæret angripe hackere og da tenker jeg på Russland som den verste i klassen.Husker også Obama var rasende på Putin og ga klar beskjed vi vet hva dere driver med,slutt med det,ellers ta følgene. Er det ikke på tide at USA nå gir klar beskjed at at cyberangrep er på lik linje med millitært angrep ? Men det store dilema er og skille mellom privat og statelig hackere.

 

https://www.ft.com/content/27c09769-ceb5-46dd-824f-40b684d681ae

Rhabagatz

Innlegg: 32324
Rhabagatz
05.02.21 17:33
Jobs: Tidligre USA  cybersjef ber militæret angripe hackere og da tenker jeg på Russland som den verste i klassen.Husker også Obama var rasende på Putin og ga klar beskjed vi vet hva dere driver med,slutt med det,ellers ta følgene. Er det ikke på tide at USA nå gir klar beskjed at at cyberangrep er på lik linje med millitært angrep ? Men det store dilema er og skille mellom privat og statelig hackere.

Naturlig å starte med landet som har verdens største etterretnignsbudsjett, på om lag 500 mrd kroner og som i alle år har i skjul har drevet Crypto AG, et sveitsisk datasikkerhetsfirma som solgte sine tjenester til stater - som man brukte på å spionere.

Å høre USA sutre om hacking er som å høre Christian Tybring Gjedde sutre om stigmatisering.

 

(Innlegget ble redigert 05.02.21 17:42)

gugler

Innlegg: 1082
gugler
05.02.21 17:33
Jobs: Er det ikke på tide at USA nå gir klar beskjed at at cyberangrep er på lik linje med millitært angrep ?

Det er på tide de innrømmer det ja.

Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
05.02.21 17:39
Rhabagatz: Naturlig å starte med landet som har verdens største etterretnignsbudsjett, på om lag 500 mrd kroner og som i alle år har i skjul har drevet Crypto AG, et sveitsisk datasikkerhetsfiorma som solgte sine tjenester til stater - som man brukte på å spionere.

Du bør klare og se forskjell på hackerangrep og etteretning.

Rhabagatz

Innlegg: 32324
Rhabagatz
05.02.21 17:41
Jobs: Du bør klare og se forskjell på hackerangrep og etteretning

Og du bør klare å se at de samme regler må gjelde alle land.

Det er ikke slik at USA kan bombe, hacke, finansiere og organisere opprør, okkupere og myrde, for så å klage over disse slemme russerne, kineserne og iranerne.

 

(Innlegget ble redigert 05.02.21 17:43)

Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
05.02.21 17:44
Rhabagatz: Og du bør klare å se at de samme regler må gjelde alle.

Det er jo bare svada svar,det går en klar linje mellom hackerangrep og etteretning.

Folkflesk

Innlegg: 30354
Folkflesk
05.02.21 17:51

Er det verre å bedrive hacking enn å utføre hemmelig avlytting av andre lands statsledere over flere tiår? 

(Innlegget ble redigert 05.02.21 17:52)

Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
05.02.21 17:59
Folkflesk: Er det verre å bedrive hacking enn å utføre hemmelig avlytting av andre lands statsledere over flere tiår?

Ja det vil jeg si går under etteretning,men hackerangrep kan gjøre stor skade og bør ses som et angrep på staten. Norge er også rammet av dette og bør tas opp i Nato som et angrep. Hvorfor skal vesten tolerere dette ? Gi klar beskjed til russerene og kina at et ackerangrep er på linje med millitært angrep. Om de da klarer og skille mellom privat og statelig angrep da.

Folkflesk

Innlegg: 30354
Folkflesk
05.02.21 18:01

Det er ikke et angrep på staten å avlytte statsledere over flere tiår? Bare klassifisere det som "Etterretning", så er det liksom greit og ferdig med den saken? 

(Innlegget ble redigert 05.02.21 18:03)

Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
05.02.21 18:05
Folkflesk: Det er ikke et angrep på staten å avlytte statsledere over flere tiår?

Nei,avlytting gjør ingen skade,og mange stater gjør dette,men hacker angrep er mye verre ,og kan gjøre stor skade.

Rhabagatz

Innlegg: 32324
Rhabagatz
05.02.21 19:06
Jobs: Nei,avlytting gjør ingen skade,og mange stater gjør dette,men hacker angrep er mye verre ,og kan gjøre stor skade.

Idiotien ligger i at du later som at USA ikke driver med hacking.

 

inspector

Innlegg: 10670
inspector
06.02.21 07:17

Problemet nå er at vesten med USA i spissen får smake sin egen medisin i potent utgave. USA har i alle år drevet påvirkning og bidratt til USA-vennlig utvikling i mange land. Verktøyene har vært mange, økonomisk støtte, våpenstøtte, desinformasjon, drap og hacking er kjente ingredienser.

Vesten har gjort seg svært sårbar gjennom storstilt digitalisering. Hacking er en billig, effektiv og smart måte for å ramme siene fiender og benyttes av alle større aktører.

Varulv2478

Innlegg: 15551
Varulv2478
06.02.21 13:18
inspector: Problemet nå er at vesten med USA i spissen får smake sin egen medisin i potent utgave. USA har i alle år drevet påvirkning og bidratt til USA-vennlig utvikling i mange land. Verktøyene har vært mange, økonomisk støtte, våpenstøtte, desinformasjon, drap og hacking er kjente ingredienser.
Vesten har gjort seg svært sårbar gjennom storstilt digitalisering. Hacking er en billig, effektiv og smart måte for å ramme siene fiender og benyttes av alle større aktører.

Enig i dette, men det er ikke ansvarlig med slike ensidige handlinger av enkelte makter som USA her, ettersom det er blitt klart at digitaliseringen av den globale verdenen ikke kan fortsette med å skje uregulert og utenfor politisk som legal kontroll. Amerikanerne hadde i sin arroganse trodde de kunne alltid være langt foran alle andre etter hvert som den globale digitaliseringen skjøt fart, men endt opp med å ignorere en sannhet; ethvert forsprang før eller senere blir innhentet. Det må likevel sies at amerikanerne ikke drive det så langt som russerne hadde gjort med "trollfabrikker" under Putins ledelse.

Det er åpenbart at landene må gå sammen for å kunne bli enig for å regulere hacking i det digitale verdenssamfunnet for å unngå farefulle utvikling som sakløse og destruktive sanksjoner, angrep på uskyldige, informasjonsforvirring etc. og enda verre; her må USA slutte med å være helt alene om å reagere på hacking - de trenger et internasjonalt lovverk på plass.

Det er galskap om Vesten skulle "gi klar beskjed til russerene og kina at et hackerangrep er på linje med militær angrep." når det ikke finnes et internasjonalt legalt grunnlag, og deretter ignorere egne virksomhet rettet mot andre lands regimer i hensikt om spionasje, sabotasje og underminering som med Israel og USA mot Iran. Vesten må kryper ned fra korset og søke ut sine fiender om hvordan de kan regulere hackingsvirksomheten, ettersom man nå løpe en meget høy risiko etter hvert som digitaliseringen av det globale samfunnet forsterke seg.

Hele verden må bli enig om hvordan å regulere statsstøttede hacking og gjøre privat hacking inn i andre land illegalt. Vi trenger en "digital nedrustningskonferanse" akkurat som Washingtontraktaten fra 1920-tallet om krigsskip. Det er ikke lenge mulig å ignorere den lovløse tilstanden omkring hacking over alle statsgrenser.

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
14.02.21 23:50

At hacking er en billigere måte å bedrive krig på, ser jeg som positivt. Da kan mange makter jevne ut oddsene litt imot bøllene ifra USA. Det er vel snart ingenting en skal tro på ifra det landet sin side og en kan bare håpe at geniene i Oljefondet selger seg ut ifra USA interesser før dollaren begynner å klappe sammen, men det vil vel ikke skje. Norske politikere er jo stort sett bare rene slaver og skjødehunder for de der borte. 

        Jeg ser fram til at USA fortsetter å miste sitt hegemoni og at iallfall DELER av Europa våkner opp litt. Russland i dag er på vei mot å bli frihetens fyrtårn og spesielt om en sammenligner med løgnerne på andre siden av Atlanteren. 

        Nå klarer ikke finansfolkene der borte å presse ned sølvprisene heller. Og Bitcoin raser opp i verdi, selv om det godt kan være ren svindel da. Når Elon Musk er med på noe så er det nok ikke tilfeldigheter at AMerikanske finansinstitusjoner som JP Morgan dagen etter sier at de må bli innvolvert i Bitcoin. 

 

       Vi må begynne å forberede oss på en USA kollaps. Landet er forferdelig ute å kjører og jeg ser ikke noen mekanismer som kan rette opp deres finansielle marsj mot stupet. La oss sakte men sikkert bli kvitt disse folkene. 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
15.02.21 13:04
Rhabagatz: Å høre USA sutre om hacking er som å høre Christian Tybring Gjedde sutre om stigmatisering.

Her har Du selvfølgelig helt rett. Ingen Nasjonen Hacker mer enn USA og Israel. Noe Jobs tydeligvis ikke på noen måte skjønner, eller vil innse. Men det heter jo ikke hackere når de er fra vesten. Da er de Cyber-krigere. Og typer Som Jobs her er mer hjernevasket enn den værste NKer på området.

Han snakker om snakkes om spionering utenfra. Men USA har hver eneste Telefonsamtale og hver eneste digitale melding eller internetbaserte datautveksling. Ref William B Binney( EX NSA), Snowden ETC ETC.

Og så skal vi liksom ta "mentale kapasiteter" som Jobs her seriøst.

blackline

Innlegg: 17455
blackline
15.02.21 13:07
Jobs: Gi klar beskjed til russerene og kina at et ackerangrep er på linje med millitært angrep. Om de da klarer og skille mellom privat og statelig angrep da.

Se litt på mitt forrige innlegg og referer til hva du her nevner. Og da spesielt dette skillet mellom Privat og Statlig du her så forbilledlig nevner. At du ikke er flau.

Alle Spionerer. Og Ingen gjør det mer enn nettopp vesten.

(Innlegget ble redigert 15.02.21 13:08)

Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
15.02.21 15:43
blackline: Han snakker om snakkes om spionering utenfra. Men USA har hver eneste Telefonsamtale og hver eneste digitale melding eller internetbaserte datautveksling. Ref William B Binney( EX NSA), Snowden ETC ETC.

Du klarer vel og forstå forskjellen på hacke som gjør stor skade og som kan sidestilles som et angrep, og etteretning og spionering ? Russland har tatt dette til et nytt nivå og da kommer selvfølgelig spørsmålet hvordan man skal svare.Og hva gjør en vesten hater som deg her ? Er det ikke bare og pakke snipp sekken og emigrere til ditt drømme land russland ? 

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
15.02.21 16:10
Jobs: Gi klar beskjed til russerene og kina at et ackerangrep er på linje med millitært angrep.

HAHAHAHAHA..

 

   Og hvem skal krige imot Russerne da? "Telemarks-bataljonen"? De Amerikanske "vinterkrigerne i Norge" som enhver Norsk 4-åring kan utklasse?  Eller er det Biden sine transseksuelle veteraner? 

      LIkedan, hvem skal krige imot Kina? De same fjolsene som krasjer sine egne destroyere inn i frakteship, på linje med heltene ved Helge Ingstad?

    

    Huff, det er så mye idioti som kommer ifra Russlands-haterne og en må jo le seg skakk av dette. da. 

       Og dette etter at Vesten kuppet Ukraina og fikk en lovlig valgt president til å bli jaget vekk. Nei, disse anklagene handler mer om at Russerne er BEDRE med etterretning enn klovnene i vesten. 

   

blackline

Innlegg: 17455
blackline
16.02.21 23:03
Jobs: Du klarer vel og forstå forskjellen på hacke som gjør stor skade

Du mener som angivelig Assange, som har eksponert USA og Vestens meritter rundt omkring.

Spar deg.

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
17.02.21 16:02
blackline: Du mener som angivelig Assange, som har eksponert USA og Vestens meritter rundt omkring. Spar deg.

Så lenge Assange ikke en gang er NOMINERT til Nobelprisen, vil denne organisasjonen bestå som et propagandaredskap for liberalkapitalismen i Vesten. 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
18.02.21 13:20
Noreger: Så lenge Assange ikke en gang er NOMINERT til Nobelprisen,

Nominert til Nobelprisen????   Nobelprisen er vel Eliteprisen over alle Elitepriser. Og ledet av Lapdog-landet Norge. Så i en setting der Julian Assange og Wikileaks passer inn, der passer ikke Nobelprisen.

Norge er i billedlig forstand de som støtter bølla i skolegården i hans ferd med å plage de svake i skolegården. Som holder jakken hans mens han banker de som ikke kan slå tilbake. Der er Norge i dag. Lik det eller ikke.                

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
18.02.21 13:27
blackline: Norge er i billedlig forstand de som støtter bølla i skolegården i hans ferd med å plage de svake i skolegården. Som holder jakken hans mens han banker de som ikke kan slå tilbake. Der er Norge i dag. Lik det eller ikke.

Ikke mye å være uenig i her. Norske politikere skulle fått smake på et par måneder av den samme behandlingen som Julian får nå. Deres taushet er bevis nok på at de velsigner denne situasjonen. 

 

    Som optimist har jeg tro på at det vil bli et regnskap som skal gjøres opp med tida. 

Varulv2478

Innlegg: 15551
Varulv2478
19.02.21 23:58
Varulv2478: Hele verden må bli enig om hvordan å regulere statsstøttede hacking og gjøre privat hacking inn i andre land illegalt

Som sagt;

https://nationalinterest.org/blog/buzz/why-joe-biden-should-start-cybersecurity-dialogue-russia-178422

Russland og USA må innlede samtaler omkring cyberkrigføring og cybersikkerhet. Det har vist seg at man hadde fram til 2016 en tilnærming på dette området hvor Obama og Putin hadde prøvd å bli enig om hvor grensene skulle går innenfor cybersikkerhet i begge land. Trollaktivitet og desinformasjonskampanjer som Putin hadde spesialisert seg i, omfattes ikke av cybersikkerhetspolitikken som begge makter vil ha oppklarering om, men dessverre lot det til å være klart at amerikanerne vil ha totalløsninger mens russerne vil ha begrensninger.

Uansett vi ha en "cybernedrustningspolitikk" så snart som mulig som med atomvåpen i virkeligheten, ettersom den digitaliserte verdenen er blitt mer omfattende, viktigere og mer sårbart i møte med avanserte cyberkrigsmidler - det finnes allerede AI-komplekser, og aggressive AI kan dukke opp ganske snart.

Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
20.02.21 20:53
Varulv2478: Uansett MÅ vi ha en "cybernedrustningspolitikk" så snart som mulig som med atomvåpen i virkeligheten, ettersom den digitaliserte verdenen er blitt mer omfattende, viktigere og mer sårbart i møte med avanserte cyberkrigsmidler - det finnes allerede AI-komplekser, og aggressive AI kan dukke opp ganske snart.

Helt klart en forferdelig trussel ,vi burde la den teknologien ligge uberørt ,da menneskene er rett og slett for onde og dumme til og ha slik teknologi.Den tenologiske utvikling burde ha stoppet på slutten av 1800 tallet.Da hadde vi ikke hatt miljøproblemer,overbefolkning el fare for atomkrig.

https://forskning.no/internett-data/kan-kunstig-intelligens-true-menneskeheten/338558

SlimWhitman

Innlegg: 7143
SlimWhitman
20.02.21 21:13
Jobs: Er det ikke på tide at USA nå gir klar beskjed at at cyberangrep er på lik linje med millitært angrep ?

Nei.

Den nye virkeligheten, med cybervirksomhet, hacking og digital manipulering er en helt ny tilstand som vi ikke akkurat er evolusjonært utviklet til å forstå enda, langt mindre takle på riktig måte. Sannsynligvis vil dette ta flere årtier, og jeg har tidligere sammenlignet internettet med den industrielle revolusjonen. Vi aner rett og slett ikke enda hvordan vi skal håndtere den nye virkeligheten. Men den nye virkeligheten består jo fremdeles av enkelte farlige elementer fra den gamle og mer konvensjonelle virkeligheten, deriblant enorme lagre av atomvåpen.

Jeg tolker det jeg siterer deg på her som at et cyberangrep er som en casus belli å regne, og at alle metoder for motsvar dermed er tillatt. Personlig mener jeg det hadde vært en enorm feil at man nå, helt i begynnelsen av denne nye virkeligheten -eller paradigmeskifte, som det egentlig er- instinktivt ønsker å behandle cyberangrep på lik linje som et militært angrep, noe som vil føre til en situasjon som vanskelig kan deaskileres, og i verste fall, lede til en storkrig ulik noe vi tidligere har sett. 

Hva er det du ser for deg kommer til å skje dersom USA angriper Russland? Russland er ikke sterk nok til å stå opp mot USA alene, men dersom et slikt angrep iverksettes, vil det sannsynligvis inkludere NATO (og dermed Tyrkia), Iran og Kina, samt alle andre mellomstore og små aktører som på diverse machiavelliske måter kan se sitt snitt til å få noe ut av en slik konflikt som kan tjene deres interesser. 

Så nei, det ville vært særdeles uklokt å behandle cyberangrep på lik linje som militære angrep. Det finnes mange flere steg mellom der vi er nå og noe så drastisk som kan og bør vurderes før det. Dessuten bør USA gå svært stille i dørene vedrørende slike spørsmål, da det neppe finnes noen som har blandet seg inn i andre lands affærer de siste år som det de har, senest i Ukraina i 2014.

Jobs

Innlegg: 12037
Jobs
20.02.21 22:21
SlimWhitman: Hva er det du ser for deg kommer til å skje dersom USA angriper Russland? Russland er ikke sterk nok til å stå opp mot USA alene, men dersom et slikt angrep iverksettes, vil det sannsynligvis inkludere NATO (og dermed Tyrkia), Iran og Kina, samt alle andre mellomstore og små aktører som på diverse machiavelliske måter kan se sitt snitt til å få noe ut av en slik konflikt som kan tjene deres interesser.

Nå satte jeg spørsmåltegn,så hva jeg mener er likegyldig i så måte.Men det ender sikkert med hacker hevn om dette fortsetter.Og hvor langt vil det gå før det blir militære reaksjoner ? Utvikler dette seg er det ikke måte på hvor mye kaos de kan skape med den nye teknologien,ref link mitt innlegg over.Men jeg tror storkrig er vanskelig og unngå ,da vi ser spenningen mellom stormaktene når stadig nye høyder,og da især USA og Kina med Russland og Iran tett etter.

Videoseven

Innlegg: 7680
Videoseven
21.02.21 11:46
Folkflesk: Er det verre å bedrive hacking enn å utføre hemmelig avlytting av andre lands statsledere over flere tiår?

Selvfølgelig er det verre.

Hvis en hacker strømforsyningen til et land og tusenvis dør, er dette verre enn at noen lytter til Merkels eller Trumps telefonsamtaler. 

perchri

Innlegg: 11802
perchri
02.03.21 18:08
Jobs: idligre USA  cybersjef ber militæret angripe hackere og da tenker jeg på Russland som den verste i klassen.Husker også Obama var rasende på Putin og ga klar beskjed vi vet hva dere driver med,slutt med det,ellers ta følgene. Er det ikke på tide at USA nå gir klar beskjed at at cyberangrep er på lik linje med millitært angrep

Skit ei heller.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:09)

Noreger

Innlegg: 1490
Noreger
03.03.21 18:03

USA har ingenting å klage på. Eneste grunnen til at de går etter Russland her er vel at de ikke har noe annet å gå etter. Selv gjør de jo alt for å styrte ethvert lands styre de er uenige med på hvilken som helst måte. Om dette gjøres med "color revolution", "regime change" eller via hacking er egentlig ett fett. 

      Ellers er det vel tvilsomt at Russland har så mye bedre cyber kunnskaper enn landet med Google, Silikon Valley og Zuckerberg. Er det noe land hvor overvåking er total så er det USA. Samme landet som beskylder Huawei for å "spionere". Det hele er så latterlig at om en med god tro betrakter Russland som en hacker trussel uten å se det store bildet er en iallfall ikke langsynt. 

blackline

Innlegg: 17455
blackline
04.03.21 12:55
Jobs: Tidligre USA cybersjef ber militæret angripe hackere og da tenker jeg på Russland som den verste i klassen.Husker også Obama var rasende på Putin og ga klar beskjed vi vet hva dere driver med,slutt med det,ellers ta følgene. Er det ikke på tide at USA nå gir klar beskjed at at cyberangrep er på lik linje med millitært angrep ? Men det store dilema er og skille mellom privat og statelig hackere.

Vel. Da får vi vel for skams skyld ta med oss at USA selv er den værste på området. 

Men det teller vel ikke Jobs?? Ingen bruker mer penger på dette enn nettopp USA. Men de heter ikke hackere når de er i egne rekker. Da er Cyberkrigere fellesbenevnelsen.

Klikk for å gå tilbake til toppen