Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Svartmalingen fra AP har begynt

NYTT TEMA
DRHT

Innlegg: 1906
DRHT
05.04.19 11:29
Rhabagatz: Du må nesten sammenligne med Erna Solbergs landsmøtetale i 2009 for at det skal bli riktig. Da hun var i opposisjon.... Der nevnte hun regjeringens politikk 36 ganger og Arbeiderpartiet 7 ganger. I rest my case.

Det riktige blir vel å sammenligne 17-0 mot 36-#. Litt usikker på hva AP gjorde den gang, og orker ikke sjekke opp. Ville bare bemerke dette ;)

Human

Innlegg: 32104
Human
05.04.19 11:34
DRHT: Det riktige blir vel å sammenligne 17-0 mot 36-#.

Det er naturlig at opposisjonen konstruktivt kritiserer feil som regjeringen har gjort.

Forskjellen på landsmøtetalene var at Jonas Støre snakket til arbeiderne,

mens Erna Solberg snakket til arbeidsgiverne! 

(Innlegget ble redigert 05.04.19 11:34)

goggen48

Innlegg: 1270
goggen48
05.04.19 11:35

Dette er arven etter sverteHelga som lever videre. 


la de holde på, så hvordan denne taktikken forrige gang. 

Rhabagatz

Innlegg: 32357
Rhabagatz
05.04.19 11:39
DRHT: Det riktige blir vel å sammenligne 17-0 mot 36-#. Litt usikker på hva AP gjorde den gang, og orker ikke sjekke opp. Ville bare bemerke dette ;)

Først og fremt er det slik at det er helt greit å kritisere en regjering når man er i opposisjon. Tall forteller ingenting om kritikken er berettiget eller ikke.....

DRHT

Innlegg: 1906
DRHT
05.04.19 11:53
Human: Det er naturlig at opposisjonen konstruktivt kritiserer feil som regjeringen har gjort. Forskjellen på landsmøtetalene var at Jonas Støre snakket til arbeiderne, mens Erna Solberg snakket til arbeidsgiverne!

Enig i den i først linje. Ellers så ville jeg bare påpeke at det riktige ville bli å sammenligne Høyre/Ap i 2009 med 2019, og ikke Høyre 2009 Ap 2019


 

DRHT

Innlegg: 1906
DRHT
05.04.19 11:55
Rhabagatz: Først og fremt er det slik at det er helt greit å kritisere en regjering når man er i opposisjon. Tall forteller ingenting om kritikken er berettiget eller ikke.....

Som i innlegget mitt over, så er jeg enig i kritkk av regjering. 


Dog mener jeg at skal man få et oversiktlig bilde, blir det mer riktig og ta med hele statistikken, og ikke bare halve.

HLund

Innlegg: 22225
HLund
05.04.19 12:17
DRHT: Som i innlegget mitt over, så er jeg enig i kritkk av regjering. 
Dog mener jeg at skal man få et oversiktlig bilde, blir det mer riktig og ta med hele statistikken, og ikke bare halve.

Poenget er vel litt at man i trådstarten later som Erna Solberg er en engel som kun snakker om egen politikk, mens Støre er en som mest snakker om andres politikk og ikke sin egen. Det Rhabagatz viser til er at dette åpenbart bare er bullshit og hele tråden som sådan egentlig bare er politisk spinn og lite annet.

fargerik

Innlegg: 71953
fargerik
05.04.19 12:23
HLund: Poenget er vel litt at man i trådstarten later som Erna Solberg er en engel som kun snakker om egen politikk, mens Støre er en som mest snakker om andres politikk og ikke sin egen. Det Rhabagatz viser til er at dette åpenbart bare er bullshit og hele tråden som sådan egentlig bare er politisk spinn og lite annet.

Det ligger mye dynamitt her. Helga-kortet er allerede klasket i bordet.

Montro om det snart er tid for å linke til den organiserte svertekampanjen som FrP og Høyre organiserte før stortingsvalget?

Jeg la merke til at Listhaug var i direktesendt TV i dag morges og påsto at Støre visstnok har invitert hele midtøsten og halve Afrika til Norge.

(Innlegget ble redigert 05.04.19 12:25)

GreySerpent

Innlegg: 30062
GreySerpent
05.04.19 12:26
fargerik: Montro om det snart er tid for å linke til den organiserte svertekampanjen som FrP og Høyre organiserte før stortingsvalget?

Done! ;)

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
05.04.19 14:15
cochisedied: Hadde vært interessant(?) å se på hva Solberg og hennes la vekt på i den siste valgkampen der de kom fra opposisjon - snakket de mest om de rødgrønne eller om seg selv?

Erna sitter nok stille i båten nå!   


Men i 2013 så skulle både Justis og helse trekkes frem.


Det vi sitter igjen med er manipulering av ventelister og en mye mer vanskelig hverdag for folk flest.


Pasientreiser i distriktene er blitt til reneste tortur for mange pasienter, som må ut på turer som tar opptil 17 timer.


Kreftbehandling eller andre konsultasjoner, hvor selv pasientHotell har blitt butikk og leies ut i åpne marked, slik at kreftsyke med smerter, må sitte på en stol i kafeteria i timevis. 


Reiser som begynner med å må stå opp kl 03.00 for å nå fly som går kl 04.30.  Ny venting til time klokken 13.30 og så vente på fly som er hjemme igjen klokken 00.30 dagen etter.  


Alt for at Erna skal spare penger.  Hvor det å få en taxi, for å slippe sitte 3 timer på flyplass, blir en umulighet for det går en buss som sagt 3 timer før flyavgang. 


Justis så har det aldri vært så mye kaos og mangel på styring.  En av disse som fikk in blanko fullmakt av Erna, var Listhaug som med frekkhetens nådegave, anklaget ofrene for gjengkriminalitet, til å være den kulturelle årsak.  Folk som ikke bare måtte forholde seg til gjenger, men også angrep fra nynazister, som indirekte hadde fått gjenklang for sine rasisme i Listhaug's retorikk, uten inngripen fra Erna. 


Så svartmaling av situasjonen det klarer Erna gått selv.  En person fullstendig i mangel på å si unnskyld. 

Sandaas

Innlegg: 13568
Sandaas
05.04.19 14:50
Rhabagatz: Du må nesten sammenligne med Erna Solbergs landsmøtetale i 2009 for at det skal bli riktig. Da hun var i opposisjon.... Der nevnte hun regjeringens politikk 36 ganger og Arbeiderpartiet 7 ganger. I rest my case.

Jeg vet ikke om det var bevisst, men du underbygger i hvert fall et meget viktig poeng med den lenken. 

I 2009 fikk H 17,1 i oppslutning og selv om de borgerlige partiene fikk flere stemmer så fikk den rødgrønne regjeringen fortsette, klokelig la de om strategien og ved 2013 snakket H langt mer om sin egen politikk og visjoner og be belønnet med 26,8% oppslutningog stor framgang.

Støre prøvde seg på liknende angrepstaktikk i 2017 og angrep Solberg og regjering og igjen så man at det endte i en flopp for opposisjonen og Solberg fikk fortsette. Nå prøver Støre samme taktikk som i 2017 (og altså 2009), er det noe som helst tror det er fornuftig om Ap faktisk har ambisjoner om å vinne valget?

For hva har vi egentlig lært av disse gjennomgangene? Jo, at det lønner seg å snakke om egen politikk om man skal vinne valg fra opposisjonen, for gjentatte angrep mot en regjering som ikke stemmer med virkelighetsoppfatningen til velgerne straffer seg. Skal AP vinne valg så må de altså fokusere på seg selv. Det er lite å trøste seg for AP med at venstresiden generelt har flertall på målingene når AP har blødd kraftig til SP, SV og Rødt og synker stadig lavere på meningsmålingene. AP bør ha større ambisjoner enn å bare velte regjeringen og komme i en regjering der de snart blir i mindretall opp mot sine kolleger i SP, SV (og Rødt?), men det virker som Støre og co er mer fokusert på å få bort FRP og H enn å faktisk sikre at de har politisk tyngde til å faktisk få gjennomslag i en ny regjering.

(Innlegget ble redigert 05.04.19 14:51)

keenio1

Innlegg: 9133
keenio1
05.04.19 15:35
DenSisteBohem: svartmalingen fra AP og Jonas Gahr Støre

Er han selv som har hyret inn maler da..?

HLund

Innlegg: 22225
HLund
05.04.19 15:52
Sandaas: For hva har vi egentlig lært av disse gjennomgangene? Jo, at det lønner seg å snakke om egen politikk om man skal vinne valg fra opposisjonen, for gjentatte angrep mot en regjering som ikke stemmer med virkelighetsoppfatningen til velgerne straffer seg. Skal AP vinne valg så må de altså fokusere på seg selv. Det er lite å trøste seg for AP med at venstresiden generelt har flertall på målingene når AP har blødd kraftig til SP, SV og Rødt og synker stadig lavere på meningsmålingene. AP bør ha større ambisjoner enn å bare velte regjeringen og komme i en regjering der de snart blir i mindretall opp mot sine kolleger i SP, SV (og Rødt?), men det virker som Støre og co er mer fokusert på å få bort FRP og H enn å faktisk sikre at de har politisk tyngde til å faktisk få gjennomslag i en ny regjering.

Det er vel litt både og. Ikke 100 % det samme, men i Oslo har Høyre og Frp koordinert seg og bedrevet noe av det samme mot MDG og Ap som man har anklaget Støre for å gjøre i rikspolitikken. Spørs om ikke det er litt kontraproduktivt.


Et annet moment er selvsagt at i 2013 var det gått åtte år, og da er det nå en gang sånn historisk sett at regjeringsslitasje spiller mer og mer inn. Det er nok ofte like mye det som spiller inn som at man noen gjør en så veldig mye bedre jobb. 


Det er nok noe mer komplisert enn som så. Lysbakken og Vedum f.eks. har ikke endret stil eller personlighet noe nevneverdig i den politiske debatten, men opplever nå et stort oppsving begge to. Tror ikke man kan si at noen av dem er noe spesielt mindre "svartmalende" av regjeringens politikk enn hva Støre er. Ei heller at de i større grad snakker om egne saker enn hva Støre gjør. Vel så ofte er det stemninger i folket, hva som er på dagsorden som bestemmer slike ting. Man kan nok like gjerne snakke om at disse partiene har greid å få eierskap til viktige saker som at de i mindre grad kritiserer regjeringen. Det tror jeg rett og slett ikke er tilfelle.

Farmer

Innlegg: 2974
Farmer
05.04.19 16:34
kval: Hvilken krise prater du om?

Den krisen som eventuelt måtte ha oppstått for at det ble feil i talen. Jeg tror ikke det får noe og si fremover, dette med landsstyre talene.

(Innlegget ble redigert 05.04.19 16:36)

Farmer

Innlegg: 2974
Farmer
05.04.19 16:51
kval: Der har jo Solberg gardert seg: Det er lov å gjøre feil og alle må få en ny sjanse.

Hun mente kanskje det kun gjaldt for dem som hadde gjort feil, ikke dem som bare forsnakket seg.

gjespe

Innlegg: 27496
gjespe
05.04.19 17:02
HLund: Det er nok noe mer komplisert enn som så. Lysbakken og Vedum f.eks. har ikke endret stil eller personlighet noe nevneverdig i den politiske debatten, men opplever nå et stort oppsving begge to. Tror ikke man kan si at noen av dem er noe spesielt mindre "svartmalende" av regjeringens politikk enn hva Støre er. Ei heller at de i større grad snakker om egne saker enn hva Støre gjør. Vel så ofte er det stemninger i folket, hva som er på dagsorden som bestemmer slike ting. Man kan nok like gjerne snakke om at disse partiene har greid å få eierskap til viktige saker som at de i mindre grad kritiserer regjeringen. Det tror jeg rett og slett ikke er tilfelle.

Kan være mye enig her men sett ut fra AP og Støres bakteppe - at de lenge har snakket mest om regjeringens politikk og fått kritikk for det tror jeg nok Støre hadde stått seg bedre på og kun snakke om hva de vil. Ikke måle seg opp i mot Erna hele tiden.

Så hadde de sluppet dette etterspillet og ville nok steget noen prosent, men de lærer jo aldri.

Dessuten så er det vel også noen spinndoktorer som skriver mye av talen - den er planlagt til minste detalj.

(Innlegget ble redigert 05.04.19 17:04)

Sandaas

Innlegg: 13568
Sandaas
05.04.19 17:59
HLund: Det er nok noe mer komplisert enn som så. Lysbakken og Vedum f.eks. har ikke endret stil eller personlighet noe nevneverdig i den politiske debatten, men opplever nå et stort oppsving begge to. Tror ikke man kan si at noen av dem er noe spesielt mindre "svartmalende" av regjeringens politikk enn hva Støre er. Ei heller at de i større grad snakker om egne saker enn hva Støre gjør. Vel så ofte er det stemninger i folket, hva som er på dagsorden som bestemmer slike ting. Man kan nok like gjerne snakke om at disse partiene har greid å få eierskap til viktige saker som at de i mindre grad kritiserer regjeringen. Det tror jeg rett og slett ikke er tilfelle

Men SV og SP er fortsatt i praksis rene nisjepartier. At de rir på en bølge nå (i stor grad takket være et usedvanlig slapt AP og en borgerlig regjering som er inne i sitt 6 år) betyr ikke at AP har noe å vinne på å konkurrere med disse om å være mest svartmalende og populistisk.  FRP har jo også vunnet fremgang på å syte og klage i et par tiår, men nå sliter de når de skal prøve å være seriøse og ansvarlige. Så var er det egentlig Støre og AP vil, skal de slåss med populistene om å være mest mulig sytende og svartmalende, eller skal de finne tilbake "til seg selv", fremstå ansvarlig og med en helhetlig politikk og dermed igjen vokse til å være det klart dominerende partiet i Norge?


Gamle AP var jo bygget rundt de store reformene og å fremstå ryddig og ansvarlig (og f.eks. utenrikspolitikk i hele etterkrigstiden har vært APs primære politikk, som de altså har delt med H). Nå koker det ned til oneliners og kritikk av motstanderne. Å gå i regjering med SV og Sp som tilsammen er like store som AP hadde vært kollektivt selvmord for AP, for historisk har spesielt utenrikspolitikken til AP gått på tvers av de nasjonalistiske SP og de EØS og global-fiendtlige SV.  Det gikk greit med Jens da SP og SV tross alt var klart i mindretall, men med AP 25% så må Støre gjøre noe for å faktisk posisjonere partiet før kommende Stortingsvalg, og historien viser jo at de ansvarlige partiene (H og AP) gjerne taper stort på å skrike høyeste og svartmale mest. 

GreySerpent

Innlegg: 30062
GreySerpent
05.04.19 18:09

Jeg ville tro det var vesentlig å ta opp de sakene man er uenige med sittende regjering om? Det hører logisk ut imo.

Rusten

Innlegg: 2331
Rusten
05.04.19 18:40
DenSisteBohem: Så ser vi at valgkampen er i full gang, og det samme er svertingen og svartmalingen fra AP og Jonas Gahr Støre.

Et opposisjonsparti er nødt til å angripe sittende regjeringen for å overbevise velgerne om forbedringer. Kall det gjerne sverting, men her har ikke Støre annet valg.


Det ville vært katastrofe for et opposisjonsparti om de ikke fant saker de kunne gå til angrep på.

HLund

Innlegg: 22225
HLund
05.04.19 18:43
Sandaas: Gamle AP var jo bygget rundt de store reformene og å fremstå ryddig og ansvarlig

Det er kanskje også noe av problemet. Det er ikke så altfor mange reformer igjen å ta av. Innvandring er det i stor grad enighet om på Stortinget, kommunereform er ikke så altfor populært i befolkningen, så da gjenstår jo reform i to sektorer, og det er i så fall samferdsel og klima/miljø. Klima/miljø er absolutt en mulighet, men der står man i en ganske vanskelig spagat. Det er en populære sak blant de unge og kan nok være en vinnersak på sikt, men samtidig risikerer man å støte bort noe av det aller viktigste for Aps velgergrunnlag om man gjør for inngripende endringer.


Ap og Høyre har egentlig en gjensidig interesse av at begge parter er relativt store. Det som skjer med Ap nå er heller ikke godt nytt for Høyre egentlig. Det er vel etter mitt syn to av partiene som er aller likest hverandre i praktisk politikk.

TollefTruls

Innlegg: 5468
TollefTruls
05.04.19 22:38

Ap mista sjela si med inntoget av Stoltenberg og hans klan/nettverk fra Oslo vest. Jagland jobbet før det med sitt store verk "det norske hus" men klarte vel ikke å levere resultater. Ap i dag dreier seg stort sett om nettverk og intern maktkamp. De klarer heller ikke å vise til hvordan de nå skal forandre Norge fra det som de borgerlige driver på med i dag.

 

En vinnersak for Ap kunne vært sykehus og bort fra modellen med helseforetak vi ser i dag. Heleforetakene er ren bizzniss og klarer ikke å foreta den vurdering rundt beredskap og sikkerhet for befolkningen som lever utenfor landets 5-6 største byer.

 

Trenger vi egentlig Ap?

(Innlegget ble redigert 05.04.19 22:39)

fedda1

Innlegg: 17345
fedda1
05.04.19 22:59
TollefTruls: En vinnersak for Ap kunne vært

AP kunne hatt tusen vinnnersaker men de vil rett&slett ikke. De kunne sagt at;


- IKKE en vindmølle til på land, men alle på havet for å suge energien fra havvindene.


- NSB skal drive med tog, til beste for passasjerene som venter og som reiser.


- Vi skal bygge høyhastighetsbaner i Sør-Norge og forlenge Nordlandsbanen til Tromsø og videre gjennom Finnmark til russegrensa - for slik å ta HELE landet i bruk.


- Vi skal ha en storstilt støtte til geitebønder, for å få beitet ned landet og kulturere det, slik det engang VAR!


osv osv osv.....

engafever

Innlegg: 21561
engafever
05.04.19 23:38
TollefTruls: Trenger vi egentlig Ap?

De av oss som tror på sosialdemokratiet trenger Ap. Tidligere har de nok ført litt for mye høyrepolitikk, men tror de har innsett nå at de må bevege seg litt mot venstre og det ser det ut til at de gjør. Hva mener du egentlig skulle ha erstatta Ap for de av oss som tror på sosialdemokratiet?

Forøvrig så er det mange i Ap som er mot foretaksmodellen, selv Hermansen som var en av foretaksmennene angrer seg. Høyre og Frp er nok partier som går mer helhjerta inn for den modellen enn hva Ap gjør, om man holder ledelsen i Ap utenom.

(Innlegget ble redigert 05.04.19 23:41)

filibuster

Innlegg: 5240
filibuster
06.04.19 01:30
kval: Pensjon fra første krone. Hva synes du om den ideen? Eller fjerne underreguleringen av pensjonene med 0,75%.

Pensjon fra første krone er jeg for, uten tvil. Underreguleringen på 0.75% er jeg sterkt mot, men dette er det jo AP selv som har innført i forbindelse med pensjonsreformen som trådde i kraft i 2011.Så nå er altså AP mot noe de selv har innført. De kan ikke engang legge skylden på FrP og H for det selv om de prøver så godt de kan.

(Innlegget ble redigert 06.04.19 01:30)

Rusten

Innlegg: 2331
Rusten
06.04.19 01:32
engafever: Hva mener du egentlig skulle ha erstatta Ap for de av oss som tror på sosialdemokratiet?

Ap er ikke lenger motvekt til Høyre,og det er her hele problemet ligger når vi ser hvilken retning de gradvis tok fra 80tallet.

filibuster

Innlegg: 5240
filibuster
06.04.19 01:35
Rhabagatz: Først og fremt er det slik at det er helt greit å kritisere en regjering når man er i opposisjon. Tall forteller ingenting om kritikken er berettiget eller ikke.....

Det er alltid ok å kritisere en regjering uansett hvilken farge den har. Men å kritisere og så bare fortelle hva som er feil og ikke samtidig fortelle hva de selv ønsker å gjøre synes jeg blir feil. Det blir også feil å skryte av hva partiet deres har gjort i lokalpolitikken når de vet, eller bør vite at det de sier er direkte feil (bruker med vilje ikke ordet løgn). Vet du hva han sa i talen som jeg sprsifikt tenker på her? Stikkord Bergen og deltidsstillinger

filibuster

Innlegg: 5240
filibuster
06.04.19 01:39
fargerik: Helga-kortet er allerede klasket i bordet.

Hvem gjorde det? Trodde det var meg som hadde førsteretten på det kortet. :-D


Og det er jo klart at hver gang ordet sverting blir nevnt så bør jo alltid dronningen av sverting nevnes. Helga, ingen over og ingen ved siden

Farmer

Innlegg: 2974
Farmer
06.04.19 01:45
filibuster: Helga, ingen over og ingen ved siden

Tja.. Kolberg, Siv Jensen, Per Sandberg, Tybring Gjedde, Carl I Hagen.

filibuster

Innlegg: 5240
filibuster
06.04.19 01:46
Torotto: lt for at Erna skal spare penger.  Hvor det å få en taxi, for å slippe sitte 3 timer på flyplass, blir en umulighet for det går en buss som sagt 3 timer før flyavgang.

Dette med å ikke betale for transport er noe som helseforetagene står bak. De ønsker å få uførttransporter men de ønsker ikke å betale det det koster. Dermed møter de selvsagt motvilje mot å utføre transporten. Jeg har selv noen ganger holdt meg unna å hjelpe til med helsetransport fordi Helse Bergen ikke ønsket å betale for hverken henting eller venting og at jeg da måtte bruke lang tid for småpenger og slikt kan man ikke leve av selv om noen visst forventer at drosjesjåfører og eiere skal være fornøyde med det. 


Alle slike oppdrag kan utføres til full tilfredshet om helseforetagene bare betaler det som det koster og ser til at også transportørene har en lønn å leve av. Taxiselskapene har altså ikke en avtale med regjeringen men med de ulike helseforetakene. Og når først regjeringen er nevnt, dette begynte lenge før regjeringen Solberg tiltrådde.

filibuster

Innlegg: 5240
filibuster
06.04.19 01:54
Farmer: Tja.. Kolberg, Siv Jensen, Per Sandberg, Tybring Gjedde, Carl I Hagen.

Martin "vet De ikke hvem jeg er?" Kolberg kunne nærmet seg, men Helga Pedersen lever nok lenge på det a hun er den eneste som har gått ut og direkte oppfordret til sverting.


Ser at du nevner Kolberg i samme setning som kun FrP'ere. Det er han nok ikke særlig glad for, men når du først nevner disse, så har vel de sin motsvarighet i andre partier også, Moxnes, Lysbakken, Kaski, Karin Andersen, Vedum, han der som synes alle skal få pisse i sin egen hage som jeg ikke husker navnet på akkurat nå, Grande, Elvebakken og mange flere som omtaler politiske motstandere på samme måten som Siv Jensen og de andre partifellene hennes som du nevnte.


Men som sagt, Helga er dronningen her. Kolberg har vært usedvanlig stille i det siste. Kanskje han har fått munnkurv. Kanskje har de endelig skjønt at den mannen skaffer flere velgere til FrP enn han klarer å fjerne

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg