Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Erna en svak leder.

NYTT TEMA
staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
23.03.20 16:37
Torotto: Skal vi bruke tåregass mot krigsflyktninger som klorer på grensegjerdet?

Hvis våre grenser trues av tusener og millioner av migranter i bevegelse, så både kan, og skal vi bruke både tåregass og skarpe skudd for å stoppe dem. Grensekontroll og forsvar av folk og land kalles det. Det har nordmenn drevet med i alle år, helt fra vikingtiden, via middelalderen, dansketiden, unionstiden, 2. verdenskrig og den kalde krigen. 

Om politikere som Erna og Jonas vil endre på dette, så må folket stille dem overfor et valg: Gjør som vi sier, eller gå av! Så skaffer vi oss nye politiske ledere. Det er mye bedre det, enn at de klarer å skaffe seg et nytt folk av migrerende asiater og afrikanere. 

(Innlegget ble redigert 23.03.20 16:37)

Ka9nen

Innlegg: 23399
Ka9nen
23.03.20 16:42
Torotto: Skal vi bruke tåregass mot krigsflyktninger som klorer på grensegjerdet?

Hvis det er vedtatt at de ikke får komme inn, hvorfor ikke ? Arabiske og muslimske land kan vel ta vare på flyktninger fra sine egne kriger selv ?

wardog

Innlegg: 43
wardog
23.03.20 20:43

Shit - Glem VGD, hele svaret gikk til dundas - Gidder ikke prøve en gang til.

(Innlegget ble redigert 23.03.20 20:45)

Torotto

Innlegg: 21325
Torotto
23.03.20 21:32

@staaalisen   Nå handlet dette om beredskapslover( unntakslover)og at Regjeringen skulle kunne styre på tvers av Storting. 


Men i 2015 så sprakk jo dette totalt og Regjeringen klarte ikke å håndtere situasjon. Mye på grunn av egen uduglighet i blandt annet Justis. 


Finnene klarte jo å stoppe strømmen og viste handlekraft. 


Noe Erna fullstendig manglet og derfor trengte noe å skylde på, det vil si Stortinget. 

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
23.03.20 22:29
farout05: Erna

..... trodde vi hadde mye bedre tid.....??   En tragisk uttalelse, som viser hvor tankeløse norske  politikere og beslutningstakere kan være. Men noen politikere skjønte tidlig. Donald Trump la ned innreiseforbud fra Kina den 31. januar. Da sto gammelmediene klar med beskyldningene om rasisme!!   

Og Netanyahu - han ringte tidlig rundt til enkelte statsledere i Europa for å advare mot dødsviruset. Resett og Helge Lurås kom med sterke advarsler i månefsskiftet januar/februar. Da var gammelmediene bare opptatt av å bagatellisere og ufarliggjøre epidemien. 

(Innlegget ble redigert 23.03.20 22:30)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
24.03.20 16:37

Vel nok kom hun sent i gang, Erna Solberg, men nå styrker hun stillingen sin som førstebekjemper av kinaviruset i Norge. Det at hun står beinhardt på hytteforbudet, gjør at hun nå fremstår på en troverdig måte for oss som virkelig ønsker å slå tilbake denne epidemien.

Erna holder fronten mot meningsterror-mafiaen til tross for at dette sammensuriet av gammelmedier, rikssynsere og selvbestaltede allvitere hadde "vedtatt" at hytteforbudet måtte lempes på. Samt at skolene måtte komme i gang "av hensyn til de barna som lider hjemme".

Sannheten er vel heller at dette sammensuriet allerede er dritt lei av å omgås egne barn, og ikke minst partnerens særkullsbarn, i barnas eget hjem. Og riktig ille ble det for dem da Raymond i Oslo stengte skjenkestedene deres. 

Kanskje er det akkurat alkoholforbudet som gjør at flere og flere i sammensuriet er i ferd med å posisjonere seg som opposisjonelle i forhold til myndighetenes tiltak for å slå tilbake dødsviruset? 

 

(Innlegget ble redigert 24.03.20 16:38)

Folkflesk

Innlegg: 30086
Folkflesk
24.03.20 16:41
staaalisen: Erna holder fronten mot meningsterror-mafiaen til tross for at dette sammensuriet av gammelmedier, rikssynsere og selvbestaltede allvitere hadde "vedtatt" at hytteforbudet måtte lempes på.

Den eneste profilerte personligheten som har kjempet for lemping av hytteforbudet er vel Siv Jensen.

(Innlegget ble redigert 24.03.20 16:42)

staaalisen

Innlegg: 10534
staaalisen
24.03.20 18:20
Folkflesk: Den eneste profilerte personligheten som har kjempet for lemping av hytteforbudet er vel Siv Jensen.

Ja, og det er det er en uansvarlig politikk av FRP. Tydeligvis er det viktigere å skaffe seg oppslutning blant misfornøyde hytteeiere enn å støtte regjeringens politikk for å opprettholde, og styrke beredskapen mot sykdom og ulykker i landets små kommuner.

Men Siv Jensen er ikke alene. Både gammelmedier, rikssynsere og selvbestaltede allvitere synes allerede å ha tatt et standpunkt mot hytteforbudet. En kampanje mot regjeringens politikk kan allerede være i gang.

Og alltid finner de frem til såkalte eksperter som villig lar seg bruke. Det spesielle i denne saken er at en mann som Preben Åvitsland i FHI har stilt seg til disposisjon for sammensuriet. 

Når kampen mot dødsviruset har satt seg, så bør det tas et oppgjør med de som har sviktet. Enkelte passer ikke i FHI, de kan like gjerne plasseres som distriktslege i et utvær i Nord-Norge.

Forhåpentligvis kan det ha en oppdragende virkning å oppleve nordlendingenes kompromissløse kamp mot dødsviruset fra Kina.

(Innlegget ble redigert 24.03.20 18:25)

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 10:35

https://www.tv2.no/nyheter/11981450/

"– Vi har hatt store lettelser de siste ukene nasjonalt og lokalt for barn og unge. Det har kanskje ført til at mange også har oppfattet at andre tiltak er lettet på, sier helseministeren."

Det er ikke det minste rart at folk ikke oppfatter hva som gjelder til enhver tid. Dette kommer av måten formidlingen til befolkningen foregår.

Regjeringens pressebrief sendt direkte på TV er en upraktisk måte å få formidlet regjeringens tiltak på. Rent bortsett fra at folk må benke seg foran TV til bestemte tider, er selve fremføringen av informasjonen av dårlig kvalitet og er lite egnet for å gi folk nødvendig klarhet i budskapet.

For alle parters vedkommende, ville den vanlige informasjonsflyten fra regjering og storting, vært langt bedre og hurtigere.

Regjeringens "geniale" inndelinger av aktuelle arealer/regioner benevnt som ringer har ytterligere forvirret. Det har ikke gjort det enklere at ringene stadig vekk endret seg, en dag var bestemte kommuner inne i ringen, i neste trekk var den utenfor samme ring. Samtidig skulle folk forholde seg til fargekoder og  bokstaver for tiltak.

Ubegripelig at en regjering kunne finne på å forvirre befolkningen på denne måten, et tydelig tegn på manglende kontroll på situasjonen.

Dette er statsministeren sitt ansvar, hvis nivå ligger like lavt som manglende beredskap, kontinuerlig importsmitte og øvrige håndtering av pandemien.

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 11:11
farout05: Regjeringens pressebrief sendt direkte på TV er en upraktisk måte å få formidlet regjeringens tiltak på. Rent bortsett fra at folk må benke seg foran TV til bestemte tider, er selve fremføringen av informasjonen av dårlig kvalitet og er lite egnet for å gi folk nødvendig klarhet i budskapet.

Dette er jo bare tull. I samme øyeblikk som noe sies på disse pressebriefene er det ute på alle landets nettaviser, man trenger definitivt ikke å sitte foran noen TV.

Men at du må det er ikke noen stor overraskelse.

Torotto

Innlegg: 21325
Torotto
26.02.21 11:27
ulefos: jeg ser lege etter lege stå fram og si at valgene kanskje var kloke når de kom, men de burde ha kommet flere dager tidligere

Hva så?  I den store sammenhengen, hva betyr det? 

Da syntes jeg hennes invitasjon til amerikanske bombefly inn i fjære stein til Russland, hvor faktisk hun sier versegod til å bruke Norges befolkning, som innsatts i USA fremskutte militærstrategi. 

Selv folk med bare folkeskole, skjønner at USA helst vil krige. lengst mulig bort fra eget territorium. 

Når Høyrefolk står frem og anklager Russland for å ruste opp i den hensikt å true Norge og bruker argument, som at de gjør seg  mer gjeldene i sitt nærområde, når amerikanske tropper står ved de fleste av deres grenser. 

Det i merkelig kontrast til at Russland er et kapitalistisk europeiske land og hvor vi gjennom 1000 år har løst konflikter, gjennom samtaler. 

Men med et nedlagt norsk forsvar, så er det vel ikke noe mer å forvente, at man griper til plan B og lar USA stå for forsvar.  

(Innlegget ble redigert 26.02.21 11:28)

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 11:49
DenSisteBohem: Dette er jo bare tull. I samme øyeblikk som noe sies på disse pressebriefene er det ute på alle landets nettaviser, man trenger definitivt ikke å sitte foran noen TV. Men at du må det er ikke noen stor overraskelse.

Nei, dette er ikke tull. Helseministeren sier at folk har "misforstått".

Som jeg skriver er dette ikke det minste rart, og har begrunnet dette.

Man skulle tro at regjeringen har nok å gjøre for å lede landet gjennom pandemien på beste måte. Da kan ikke regjeringen gi seg tid til å erstatte media sin oppgave, med å bruke kostbar tid til å holde styr på informasjonsflyten.

Selvsagt er man ikke nødt til å se direktesendt TV fra regjeringens pressebrief, men likevel få informasjon. Jeg må vel være en av dem som ga opp å se på, på et tidlig tidspunkt.

Men mange ser disse sendingene og forvirring konstateres. Dette er og blir en dårlig måte å drive informasjon på. Men som reklame for partiene som deltar i regjeringen, er seansene gull verdt.

Er vel derfor man ønsker å forvirre, mens den øvrige mangelfulle håndteringen fra regjeringens side får smitten til å bølge fram og tilbake, uten at at det kan øynes noen ende.

Til sammenligning har land valgt en annen måte å håndtere pandemien på, og som i dag fungerer som normalt, og med knappe 30 dødsfall. Det er land som ikke er underdanig av EU og som ikke har gjort seg avhengig av unionen.

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 12:03
farout05: Nei, dette er ikke tull.

Jo, det jeg siterte er bare tull.

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 13:00
DenSisteBohem: Jo, det jeg siterte er bare tull.

Regjeringens pressebrief virker forvirrende på folk, derfor er det mange som ikke forstår hva tiltakene går ut på og hvilke regler som gjelder for dem.

Og det er alvorlig, Ernas håndtering er bunnivå.

Selvstendige land har løst pandemien slik det bør gjøres og deres samfunn går i dag som normalt.

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 14:21
farout05: Regjeringens pressebrief virker forvirrende på folk

Det er godt mulig at det virker forvirrende på deg og andre forvirrede sjeler, jeg har ikke hørt noen andre enn deg sutre over dette.

Så da sier vel det sitt.

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 14:22
farout05: Selvstendige land har løst pandemien slik det bør gjøres og deres samfunn går i dag som normalt.

Hvilke sammenlignbare land sikter du til her?

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 15:45
DenSisteBohem: Det er godt mulig at det virker forvirrende på deg og andre forvirrede sjeler, jeg har ikke hørt noen andre enn deg sutre over dette.

Du vet utmerket godt at det har vært en god del kommentarer og kritikk knyttet til regjeringens måte å kommunisere ut tiltak og regler som gjelder til enhver tid.

Tar èn artikkel med her hvor førstelektor i retorikk ved Høyskolen Kristiania, Kjell Terje Ringdal uttaler seg:

https://www.tv2.no/nyheter/11930120/

"Språkeksperter tror at forvirrende tiltak kan føre til at færre følger reglene."

"Etter hvert som tiden går, tror Ringdal at befolkningen vil ha mindre vilje til å gjøre som myndighetene sier. Tålmodigheten kan bli mindre.

– Jeg tror det blir en slitasjeeffekt. Nå har det pågått lenge. Det er som en kommunikasjonsmessig melkesyre som sprer seg i samfunnet, sier han."

"– Det skjer så fort og så mye. Det er så mange ringer og byer. Man har nasjonale tiltak, krav og forordninger. Og så er det lokale tiltak som kan overprøve de nasjonale. Det er snart en heltidsjobb å følge med, sier Ringdal."

Selv retorikkeksperter mener at det er heltidsjobb å følge med på hva regjeringens tiltak går ut på, så du kan bare slutte med sutringen din.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 15:46)

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 15:49
DenSisteBohem: Hvilke sammenlignbare land sikter du til her?

Det finnes ikke slike land, fordi de landene som har hatt god håndtering med pandemien er selvstendige land som ikke sitter og venter på hva EU gjør.

Å være selvstendig og å ha ledere som bryr seg om egen befolkning, er forutsetningen for å takle en pandemi på en god måte.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 15:50)

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 16:35
farout05: fordi de landene som har hatt god håndtering med pandemien er selvstendige land som ikke sitter og venter på hva EU gjør

Og da tenker du på land som:

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 17:25
DenSisteBohem: Og da tenker du på land som:

Som ikke sitter på rævva og venter på hva EU gjør, begriper du ikke dette?

KongBob

Innlegg: 39735
KongBob
26.02.21 17:32
DenSisteBohem: Hvilke sammenlignbare land sikter du til her?

Utopia, Fantasia osv...

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 19:54
farout05: Som ikke sitter på rævva og venter på hva EU gjør, begriper du ikke dette?

Så du har ikke et eneste konkret eksempel...

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 19:54
KongBob: Utopia, Fantasia osv...

Var vel noen sånne jeg regnet med.

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 21:24
DenSisteBohem: Så du har ikke et eneste konkret eksempel...

Ovenfor har jeg kritisert regjeringen for håndteringen av pandemien, noe som av en eller annen grunn faller deg tungt for brystet. Du stiller spørsmål, som er besvart.

Virker som om du har behov for en repetisjon om hva vi har diskutert:

Jeg: "Regjeringens pressebrief virker forvirrende på folk, derfor er det mange som ikke forstår hva tiltakene går ut på og hvilke regler som gjelder for dem.

Og det er alvorlig, Ernas håndtering er bunnivå.

Selvstendige land har løst pandemien slik det bør gjøres og deres samfunn går i dag som normalt."

Du: "Hvilke sammenlignbare land sikter du til her?"

Jeg: "Det finnes ikke slike land, fordi de landene som har hatt god håndtering med pandemien er selvstendige land som ikke sitter og venter på hva EU gjør.

Å være selvstendig og å ha ledere som bryr seg om egen befolkning, er forutsetningen for å takle en pandemi på en god måte."

Svaret er:  Det finnes ikke sammenlignbare land, fordi de landene som har hatt god håndtering med pandemien er selvstendige land som ikke sitter og venter på hva EU gjør.

 

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 21:36
farout05: Ovenfor har jeg kritisert regjeringen for håndteringen av pandemien, noe som av en eller annen grunn faller deg tungt for brystet. Du stiller spørsmål, som er besvart.

Jeg ba deg om noen konkrete eksempler på ikke sammenlignbare land. Du klarer jo ikke å komme opp med det heller...

farout05

Innlegg: 4283
farout05
26.02.21 22:13
DenSisteBohem: Jeg ba deg om noen konkrete eksempler på ikke sammenlignbare land.

Nei

frode57

Innlegg: 3971
frode57
27.02.21 19:27

Erna er statsministre for å behage de aller rikeste og det gjør hun ganske så inderlig. Venstre fikk nå 3.5 milloner kroner i støtte fra de rikeste for å behage de aller rikeste. Så enkelt . Erna klamrer seg ikke til makta . Hun gjør det de rikeste har betalt Frp , venstre og Høyre til å gjøre. Gjøre de enda mer rik. Så enkelt. 

Corvus

Innlegg: 26984
Corvus
28.02.21 10:29
Torotto: Skal vi bruke tåregass mot krigsflyktninger som klorer på grensegjerdet?

Hvilket grensegjerde?

Flyktninger fra Syria er stort sett i Tyrkia, og er jo helt trygge der. I tillegg til at det ikke er krig i Syria lenger.

I Afghanistan, på andre siden av kloden er det heller ikke krig, og det finnes ingen grunn til at folk som vil vekk derfra skal dra helt til Europa. Det er nok av fredelige land i regionen, Iran, Pakistan osv.

 

ulefos

Innlegg: 121301
ulefos
28.02.21 12:49

det må være lov å mene at disse millionutbetalingene fra landets økonomiske elite har en undertone av smøring, selv om man ikke kan konkludere med det

Videoseven

Innlegg: 7644
Videoseven
28.02.21 13:42
ulefos: det må være lov å mene at disse millionutbetalingene fra landets økonomiske elite har en undertone av smøring, selv om man ikke kan konkludere med det

Det viser i hvert fall hvor vi kan fjerne fratrekk på skatten. Når det svarer seg for hushaier å la leiligheter stå tomme, er noe riv ruskende galt.

Vi ser det samme i USA. Det er de som eier byggene som får støtte, ikke småfolket som leier.

Jeg begynner å skjønne hvorfor mange  mener den politiske aksen ikke er en høyre-venstre linje, men en sirkel.

Knus eliten er ikke noe du hører fra en som regner seg som konservativ og liberalist. Men jeg innrømmer gjerne at jeg heller mer å mer mot den linjen.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg