Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

tungt å være klimafornekter

NYTT TEMA
ulefos

Innlegg: 119844
ulefos
16.09.20 21:23

daglig får vi høre om næringslivets investeringer i det grønne skiftet, i dag ga Røkke et sjeldent intervju der han slo fast at alle må bidra til endringene og enda mer overraskende slo han fast at rikdommen i verden er fryktelig skjevt fordelt, ok jeg har ment det i en mannsalder, men at Røkke skulle si det var gledelig, så får vi se om han går i bresjen for en verdenshandel og beskatning som gjør at de fattige landene kommer seg opp i knestående. Og om dere ikke har tenkt så langt, det er det som skal til for å stoppe migrasjon og asylsøkere, dvs ikke stoppe dem, fordi de velger å bli, for det er vel ingen som tror at de egentlig ønsker et liv i en kostbar trekkfull leilighet utleid av Tollefsen og hans kumpaner

Vi vet at den danske stats oljeselskap Dong har gått helt ut av olje og skiftet navn til Ørsted og driver nå bare med fornybar energi, og børsverdien er langt høyere enn Equinor. Over hele verden satses det på vind og sol, og ikke uventet, denne energien er fullt konkurransedyktig med dagens energipriser, og prisen blir lavere med større volum og vil etterhvert utkonkurrere kullkraft, gasskratverk og selvsagt atomkraft, som er en veldig dyr måte å lage strøm på, bare spør de som skal sanere kjernekraftverk.

Nå er det vel snart bare trassigpåsan Hegnar som tviholder på at det grønne skiftet er tøv og tant, og så en og annen bortkommen FRPer da

stakkars

og med referanse til en annen tråd på VGD. FRP har hatt feil hele tiden og må bære mye av ansvaret for at det grønne skiftet først kom i gang i 2020, men nå skjer det for fullt, bare vent noen uker så vil FRPs politikere forklare det hele som at dette var deres ide hele tiden, ideen måtte bare modnes. Blir de trodd?, dessverre ja, vi ser i USA at Trump kommer unna med den ene løgnen etter den andre av USA svar på FRPs tinnsoldater

(Innlegget ble redigert 16.09.20 21:27)

politikk

Innlegg: 36265
politikk
16.09.20 21:32

Ulefos : så hva sier du til utgravinger som viser at norge tidligere hadde klima som sør i frankrike lenge før industrialderen ?


bevisene er klare for at mennesker ikke styrer klima !


tror...vi.  Så kan vi gå over til strøm.  Men da må de fattigste betale alle kostnader.      Derimot er det ingen garanti for at miljøfreakene har rett.

ulefos

Innlegg: 119844
ulefos
16.09.20 21:35

på Dagsnytt18 i kveld anklaget Jon Georg Dale Høyre for å dilte i ræva på SV, og Dale har rett, problemet er bare at Høyre er en uvanlig treig følgesvenn, men sånn er det vel når man er gammel og åreforkalket

politikk

Innlegg: 36265
politikk
16.09.20 21:51

Ulefos : hmm....   har du din egen agenda eller synspunkter på hvem som skal betale for energiflytting ?


husk : energiflytting er ingen klimagaranti.  Selv om det neppe er farlig og være forsiktig med utslipp heller.

erdetslik

Innlegg: 13597
erdetslik
16.09.20 21:54
ulefos: daglig får vi høre om næringslivets investeringer i det grønne skiftet, i dag ga Røkke et sjeldent intervju der han slo fast at alle må bidra til endringene og enda mer overraskende slo han fast at rikdommen i verden er fryktelig skjevt fordelt, ok jeg har ment det i en mannsalder, men at Røkke skulle si det var gledelig, så får vi se om han går i bresjen for en verdenshandel og beskatning som gjør at de fattige landene kommer seg opp i knestående. Og om dere ikke har tenkt så langt, det er det som skal til for å stoppe migrasjon og asylsøkere, dvs ikke stoppe dem, fordi de velger å bli, for det er vel ingen som tror at de egentlig ønsker et liv i en kostbar trekkfull leilighet utleid av Tollefsen og hans kumpaner Vi vet at den danske stats oljeselskap Dong har gått helt ut av olje og skiftet navn til Ørsted og driver nå bare med fornybar energi, og børsverdien er langt høyere enn Equinor. Over hele verden satses det på vind og sol, og ikke uventet, denne energien er fullt konkurransedyktig med dagens energipriser, og prisen blir lavere med større volum og vil etterhvert utkonkurrere kullkraft, gasskratverk og selvsagt atomkraft, som er en veldig dyr måte å lage strøm på, bare spør de som skal sanere kjernekraftverk. Nå er det vel snart bare trassigpåsan Hegnar som tviholder på at det grønne skiftet er tøv og tant, og så en og annen bortkommen FRPer da stakkars og med referanse til en annen tråd på VGD. FRP har hatt feil hele tiden og må bære mye av ansvaret for at det grønne skiftet først kom i gang i 2020, men nå skjer det for fullt, bare vent noen uker så vil FRPs politikere forklare det hele som at dette var deres ide hele tiden, ideen måtte bare modnes. Blir de trodd?, dessverre ja, vi ser i USA at Trump kommer unna med den ene løgnen etter den andre av USA svar på FRPs tinnsoldater

Ingen tvil om at klima endrer seg  -  det har det gjort i millioner av år  -  med eller uten mennesker.
Spørsmålet er vel mer: kan menneskene virkelig styre klima ?
Tro gjerne det  -  jeg tror det ikke.
Hva er det største problemet vår planet har i dag ?
Eksos . . .  ? Neppe . . . .


Mitt tips er at vi er alt for mange mennesker som forbruker for mye og skaper alt for mye søppel.
Hvor mye vil mennesker endre sin levestandard / redusere sin levestandard . . . . . .
Hvordan skal vi redusere befolkningsmengden . . . . . .
Eller skal bare folketallet fortsette å øke . . . . .  -  slik søppelbergene skal fortsette å øke.
Våre etterkommere har nok langt større problem enn CO2  -  for utviklingen vil fortsatt utvikle ny energi for å transportere folk og varer  -  også uten både MDG og SV.
Det man driver med nå er symbolsaker som koster enormt for folk og vil skape endringer i maktstrukturene.

politikk

Innlegg: 36265
politikk
16.09.20 22:15

Erdetslik : enten mennesker dør av sult eller temperatur økning, atomkrig eller forurensing så vil jordas klima endre seg uansett. Det kan like godt bli ny istid som temperaturøkning.   Det vet vi ikke.


men vi vet at norge vil tjene på og slippe snøvintre.


hmm.   Ny oppdagelse... ?   Metangassutslipp fra gamle oljebrønner. Kansje ett vanvittig redusert utsliupp i forhold til fremtidens uutnyttete oljelagre vil gi fra seg.


er det bare slik at vi ikke oppdaget fortidens mye større utslipp ?

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:18

Røkke har teft for business og hvordan tjene enda mer penger. De som ikke følger med i timen vil tjene mindre penger. Det er dumt å ikke følge med, de som tviholder på det gamle av ideologiske grunner eller trass kommer til å bli akterutseilt.

(Innlegget ble redigert 16.09.20 22:20)

ulefos

Innlegg: 119844
ulefos
16.09.20 22:20
politikk: energiflytting

lurer du på hvordan man transporterer elektrisk kraft?

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:22
ulefos: lurer du på hvordan man transporterer elektrisk kraft?

DET VET JEG!!!


Norsk vannkraft går i kabel til utlandet, mens kraft fra kullkraftverk går den motsatte veien i kablene og lader elbiler i Norge.

Umulius

Innlegg: 4012
Umulius
16.09.20 22:22
fargerik: Røkke har teft for business og hvordan tjene enda mer penger. De som ikke følger med i timen vil tjene mindre penger.

Der tror jeg du setter fingeren på Røkkes engasjement. Jeg tror ikke en pøkk på at han engasjerer seg i klima overhodet, men han er business-smart, og har skjønt hvor fremtidige inntekter kommer.

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:23

(humorvarsel)

ulefos

Innlegg: 119844
ulefos
16.09.20 22:23
fargerik: Det er dumt å ikke følge med, de som tviholder på det gamle kommer til å bli akterutseilt.

det har allerede meldt seg to akterutseilte i denne tråden, egentlig så trodde jeg de ville sky tråden som pesten, men de reagerer vel på instinkt og manglende kunnskaper

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:24
Umulius: Der tror jeg du setter fingeren på Røkkes engasjement. Jeg tror ikke en pøkk på at han engasjerer seg i klima overhodet, men han er business-smart, og har skjønt hvor fremtidige inntekter kommer.

Klart det. De som driver seriøs butikk leker ikke. Røkke er smart. Pengene bestemmer, og dette vet han.

Umulius

Innlegg: 4012
Umulius
16.09.20 22:24
fargerik: Norsk vannkraft går i kabel til utlandet, mens kraft fra kullkraftverk går den motsatte veien i kablene og lader elbiler i Norge.

Nettopp! Derfor er elbiler skitne i Norge, og eh, rene i Tyskland?

ulefos

Innlegg: 119844
ulefos
16.09.20 22:26
Umulius: Jeg tror ikke en pøkk på at han engasjerer seg i klima overhodet, men han er business-smart, og har skjønt hvor fremtidige inntekter kommer.

det er vel ikke godt å si hva Røkke tror, men det engasjementet han viste i det korte intervjuet de fleste sikkert har sett nå, så ekte nok ut, og hvis det er slik at de framtidige inntektene kommer fra forybare kilder så er det vel bare å kjøre på, hvordan kan det skade verden?

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:27
ulefos: det har allerede meldt seg to akterutseilte i denne tråden, egentlig så trodde jeg de ville sky tråden som pesten, men de reagerer vel på instinkt og manglende kunnskaper

Når det gjelder å velge hva man skal investere i, er jeg sikker på at de som er på hugget nå er de som vil le best hele veien til banken. De konservative bakstreverne vil bli tapere. Bare vent å se. Merk deg også at EU nå har fremskyndet deadline for fossilalderens død.

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:28
Umulius: Nettopp! Derfor er elbiler skitne i Norge, og eh, rene i Tyskland?

humorvarsel.

Hopperen

Innlegg: 1637
Hopperen
16.09.20 22:28

Litt på siden, men er det noen som vet hvilken bil Røkke kjører? Burde vel kjøre el-bil nå som han har blitt så grønn, eller?

neondian

Innlegg: 13782
neondian
16.09.20 22:29

Fargerik: Det er derfor det alltid er minst 2 leiarar i kablane slik at vi kan sende rein kraft i den eine leiaren og så tar vi mot skitten kraft frå utlandet i den andre.

Umulius

Innlegg: 4012
Umulius
16.09.20 22:30
ulefos: det er vel ikke godt å si hva Røkke tror, men det engasjementet han viste i det korte intervjuet de fleste sikkert har sett nå, så ekte nok ut, og hvis det er slik at de framtidige inntektene kommer fra forybare kilder så er det vel bare å kjøre på, hvordan kan det skade verden?

Enig - det er bare å kjøre på så lenge det ikke skader! Jeg så også intervjuet og er fortsatt meget skeptisk til hans edle motiver. Han er en luring, og har vist det mange ganger før.


Men det har jo blitt sagt mange ganger de siste tårene; når det blir lønnsomt med det grønne skiftet, er det ingenting som kan stoppe det!

politikk

Innlegg: 36265
politikk
16.09.20 22:30

Fargerik : så du omfavner plutselig reklamen og markedsliberalismen ?


ikke noe galt i det bortsett fra at det sansynligvis er mer trend enn vitenskap.


når industriledere opplever at markedet går tregere må de prøve og skaffe seg nye markeder.    Men ingen garanti for at de har rett.


hvor mange ganger har du sett at markedet gjentar seg med litt ulike plattformer ? ( les tv / film og spill.   Til dels IT og data )

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:32
ulefos: det er vel ikke godt å si hva Røkke tror, men det engasjementet han viste i det korte intervjuet de fleste sikkert har sett nå, så ekte nok ut, og hvis det er slik at de framtidige inntektene kommer fra forybare kilder så er det vel bare å kjøre på, hvordan kan det skade verden?

Jeg har ikke sett noe intervju med Røkke. Jeg har aldri hverken sett ham eller snakket med ham og vet ikke noe annet enn at han er en rå forretningsmann. Andre investorer og forretningsfolk bør spisse ørene og rette ryggen og kaste seg på toget før det går fra dem.

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:33
politikk: Fargerik : så du omfavner plutselig reklamen og markedsliberalismen ?

Nei. Jeg sier bare rett ut at Røkke er smart. Han kommer til å tjene masse penger, og de som sover i timen kommer til å tjene lite penger.

De som er motstandere av det grønne skiftet av ideologiske grunner og investerer dumt kommer til å bli taperne på sikt.

(Innlegget ble redigert 16.09.20 22:36)

RazorBoy

Innlegg: 3418
RazorBoy
16.09.20 22:35
Hopperen: Litt på siden, men er det noen som vet hvilken bil Røkke kjører? Burde vel kjøre el-bil nå som han har blitt så grønn, eller?

Han har sikkert flere biler. Når han skal på hytta bruker han vindkraft, dvs helikopter.

politikk

Innlegg: 36265
politikk
16.09.20 22:36

Neondian : den første innrømmelsen du har hatt rett i.


vi skal altså produsere den dyreste rene kraften for eksport og så importere billigere produsert i utlandet.


best vi tar til vettet og brenner norsk gass i norge !  Da sparer vi hvertfall pumpekostnadene.

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:38
RazorBoy: Han har sikkert flere biler. Når han skal på hytta bruker han vindkraft, dvs helikopter.

(Innlegget ble redigert 16.09.20 22:40)

neondian

Innlegg: 13782
neondian
16.09.20 22:42

Politikk: "den første innrømmelsen du har hatt rett i."


Seriøst? Du trur at det er slik vi transporterer strøm mellom Europa og Norge? 

ulefos

Innlegg: 119844
ulefos
16.09.20 22:44
fargerik: Andre investorer og forretningsfolk bør spisse ørene og rette ryggen og kaste seg på toget før det går fra dem.

det investeres enormt i grønne aksjer, Sissner leter med lys og lykte etter grønne aksjer å putte inn i fondene sine, Fred Olsen bygger ned oljevirksometen og bygger opp fornybart i Bonheur. Et annet selskap innen fornybart er Magnora der gikk Sveeås inn med en stor pengesekk.


Så Røkke var absolutt ikke tidlig ute, men nå er han i gang og han pleier lykkes

fargerik

Innlegg: 69671
fargerik
16.09.20 22:46
neondian: Seriøst? Du trur at det er slik vi transporterer strøm mellom Europa og Norge?

Hallo. Dette er avansert. En kabel har mange kordeller, og siden det er likestrøm kan kullkraft sendes til Norge samtidig som vannkraft sendes til Europa. Nettet i Norge er mer sinnrikt enn vi tror. Kullkraft kanaliseres til ladestasjoner for elbiler, og er det mye overskudd på kullkraft...unnskyld vind....ehhh...vann...så kan de bare reversere prossessen. Vi blir lurt. (humorvarsel)

ulefos

Innlegg: 119844
ulefos
16.09.20 22:46
fargerik: Jeg har ikke sett noe intervju med Røkke.
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg