Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

tungt å være klimafornekter

NYTT TEMA
Arrcab

Innlegg: 9724
Arrcab
19.09.20 11:58
ulefos: Kina er en av de største kundene til Vestas Wind i Danmark, så om ikke politikerne ser nødvendigheten av et skifte så ser befolkningen det, omleggingen er godt i gang og kan ikke stoppes av bkstreverske politikere som ikke vil ha endring

Kina har et stort forurensingsproblem, og skal massene holdes i ro, må lufta renses i de store byene. Det er også drivkraften, ikke klima.

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 11:59

 

Oceanbird skal være klar til å bestilles ved et verft i løpet av 2021. Wallenius Marine leder konsortiet.

Walenius er vel Sveriges støreste rederi og samarbeider med Wilhelmsen i Norge, framtida kommer lenge før bremseklosser på høyresida aner

(Innlegget ble redigert 19.09.20 12:01)

Herinacius

Innlegg: 7276
Herinacius
19.09.20 12:01

Folk som bruker ord som 'klimafornekter' er idioter og ikke verdt bryet.

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 12:01
Arrcab: Kina har et stort forurensingsproblem, og skal massene holdes i ro, må lufta renses i de store byene. Det er også drivkraften, ikke klima.

begge deler er drivkraften

madiba

Innlegg: 7564
madiba
19.09.20 12:05
ulefos: Røkke kom sent, men han kom godt

Jeg kjøper ikke denne sminken av en kynisk kapitalist og en som melker ressurser rundt om i verden. 


Røkke satser stort på olje i Ghana, ikke mange som mener inntektene vil komme Ghanas befolkning til gode. Blir nok som Angola, noen få rike stikker penger i egne lommer. 


 

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 12:07
madiba: Jeg kjøper ikke denne sminken av en kynisk kapitalist og en som melker ressurser rundt om i verden.

hvis du vil så skjønner du at jeg refererte til satsingen på havvind og fangst av karbon fra fossilt drivstoff

men vil du ikke skjønne så får du bare fortsette med de lettvinte stråmennene dine, alle og enhver gjenomskuer deg

Arrcab

Innlegg: 9724
Arrcab
19.09.20 12:08
ulefos: jeg kjenner ikke til hvilke avgifter de har på fossil energi i USA, Kina eller Brasil

Fortsatt er det slik i alle I-land, at vind og solenergi er ulønnsomt uten restriksjoner, eller ved hjelp av økonomiske ordninger.
Det er en vedvarende påstand fra klimaaktivister, og fra spesielt sol og vind-produsenter, at dette er lønnsomt, men det forutsetter mye "kreativ bokføring".
Sol og vind vil nok bli en kostbar episode, og langt mer stabil og "ren" energiforsyning vil overta etter ganske få år.  

Arrcab

Innlegg: 9724
Arrcab
19.09.20 12:11
ulefos: begge deler er drivkraften

Drøm videre. Kinesere er realister, og gjør det som tjener landet best, uansett.

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 12:23
Arrcab: Kinesere er realister, og gjør det som tjener landet best

ikke sant?


Kina er størst på vindkraft


men de er ikke så gode på solkraft, der er USA bedre, eller rettere sagt best, og det er ikke på grunn av at de har en undermåler som president, men på tross av

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 12:25
Arrcab: Fortsatt er det slik i alle I-land, at vind og solenergi er ulønnsomt uten restriksjoner, eller ved hjelp av økonomiske ordninger.
Arrcab

Innlegg: 9724
Arrcab
19.09.20 12:31

Oppdatering?

Hva i all verden var det, kunnskap, eller ren reklame?
Er du en av de ansatte?

(Innlegget ble redigert 19.09.20 12:33)

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 12:34
Arrcab: Hva i all verden var det, kunnskap, eller ren reklame?

kunnskap, er det et problem for deg?

madiba

Innlegg: 7564
madiba
19.09.20 12:40
ulefos: hvis du vil så skjønner du at jeg refererte til satsingen på havvind og fangst av karbon fra fossilt drivstoff men vil du ikke skjønne så får du bare fortsette med de lettvinte stråmennene dine, alle og enhver gjenomskuer deg

Det forstod jeg godt. Mitt anliggende er at jeg ikke tror et sekund på Røkkes angivelige engasjement for å bekjempe fattigdom eller en grønnere profil. Se litt på hva de driver med i Ghana. 

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 12:53
madiba: Det forstod jeg godt. Mitt anliggende er at jeg ikke tror et sekund på Røkkes angivelige engasjement for å bekjempe fattigdom eller en grønnere profil. Se litt på hva de driver med i Ghana.

om Røkkes fornybarsatsing skrev jeg: "Han kom sent, men han kom godt"
noe annet har jeg ikke uttalt meg om, av den enkle grunn at jeg ikke vet, men det jeg vet er at mange internasjonale selskaper herjer vilt i Afrika, det gjør meg generelt skeptisk til kapitalisme og spesielt til den uorganiserte. Er det slik for deg også?

Arrcab

Innlegg: 9724
Arrcab
19.09.20 14:16
ulefos: kunnskap, er det et problem for deg?

Nei da, reklame er jo også kunnskap vet du.

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 14:23
Arrcab: Nei da, reklame er jo også kunnskap vet du.

Statkraft har monopol, hva skal de med reklame? tynn unnskyldning for å slippe å sette seg inn i saken og dermed måtte slite med nok en fordom som svinner opp i røyk

(Innlegget ble redigert 19.09.20 14:23)

Makro1

Innlegg: 11295
Makro1
19.09.20 14:33
ulefos: daglig får vi høre om næringslivets investeringer i det grønne skiftet, i dag ga Røkke et sjeldent intervju der han slo fast at alle må bidra til endringene og enda mer overraskende slo han fast at rikdommen i verden er fryktelig skjevt fordelt, ok jeg har ment det i en mannsalder, men at Røkke skulle si det var gledelig, så får vi se om han går i bresjen for en verdenshandel og beskatning som gjør at de fattige landene kommer seg opp i knestående. Og om dere ikke har tenkt så langt, det er det som skal til for å stoppe migrasjon og asylsøkere, dvs ikke stoppe dem, fordi de velger å bli, for det er vel ingen som tror at de egentlig ønsker et liv i en kostbar trekkfull leilighet utleid av Tollefsen og hans kumpaner Vi vet at den danske stats oljeselskap Dong har gått helt ut av olje og skiftet navn til Ørsted og driver nå bare med fornybar energi, og børsverdien er langt høyere enn Equinor. Over hele verden satses det på vind og sol, og ikke uventet, denne energien er fullt konkurransedyktig med dagens energipriser, og prisen blir lavere med større volum og vil etterhvert utkonkurrere kullkraft, gasskratverk og selvsagt atomkraft, som er en veldig dyr måte å lage strøm på, bare spør de som skal sanere kjernekraftverk. Nå er det vel snart bare trassigpåsan Hegnar som tviholder på at det grønne skiftet er tøv og tant, og så en og annen bortkommen FRPer da stakkars og med referanse til en annen tråd på VGD. FRP har hatt feil hele tiden og må bære mye av ansvaret for at det grønne skiftet først kom i gang i 2020, men nå skjer det for fullt, bare vent noen uker så vil FRPs politikere forklare det hele som at dette var deres ide hele tiden, ideen måtte bare modnes. Blir de trodd?, dessverre ja, vi ser i USA at Trump kommer unna med den ene løgnen etter den andre av USA svar på FRPs tinnsoldater

Ja, klimaforandringene er skumle greier! Røkke, Musk og likesinnede kommer til å utgjøre en forskjell. Ingen tvil om det!


Mens her hjemme skal klodens klima reddes ved å male litt asfalt rød, og å løpe etter bilister som skal parkere for å gi dem bot. (Gikk Oslo's klimautslipp ned med denne taktikken? Tullebukkene på venstresiden tror nok det...!)


Samtidig ser vi folk sitte i heia for å hindre utbygging av grønn kraft. De samme folkene som tror at rød asfalt og bøter til bilister skal redde verden. Da er det bare å innse at dette grønne skiftet ikke akkurat kommer til å gå fort!


Selv om vi kan håpe: Vi kan håpe at slike som Lan og andre tullebukker ute på venstresiden blir parkert. Gjerne for godt, med rødmaling og bot-blokk i hånda. Slik at litt mer intelligente folk kan få fart på overgangen til et fossilt-fritt samfunn. Det er heldigvis fler enn Musk og Røkke som skjønner litt, så et visst håp er det!

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 15:06
Makro1: Samtidig ser vi folk sitte i heia for å hindre utbygging av grønn kraft. De samme folkene som tror at rød asfalt og bøter til bilister skal redde verden.

nei jeg tror ikke dette er de samme folka, jeg tror at du som prøver å stoppe utbygging av vindkraft på land er noen helt andre, jeg tror de sverger til olje slik mange på høyresiden gjør. La du merke til at jeg skrev tror, mens du slo det fast som en sannhet.
La meg legge til at noen av disse konsesjonene til vindkraft som tidligere Olje og Energiministre fra FRP neppe var særlig velfundert

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 15:07
Makro1: Det er heldigvis fler enn Musk og Røkke som skjønner litt, så et visst håp er det!

selvsagt er det fler, det er mange fler og overgangen er godt i gang, uansett hva disse motvind-folka steller i stand, snøballen ruller og stopper ikke

Makro1

Innlegg: 11295
Makro1
19.09.20 15:10
ulefos: nei jeg tror ikke dette er de samme folka, jeg tror at du som prøver å stoppe utbygging av vindkraft på land er noen helt andre, jeg tror de sverger til olje slik mange på høyresiden gjør. La du merke til at jeg skrev tror, mens du slo det fast som en sannhet.
La meg legge til at noen av disse konsesjonene til vindkraft som tidligere Olje og Energiministre fra FRP neppe var særlig velfundert

Skal ikke kverulere på dette! Kunne nesten skrevet det selv...

Makro1

Innlegg: 11295
Makro1
19.09.20 15:13
ulefos: selvsagt er det fler, det er mange fler og overgangen er godt i gang, uansett hva disse motvind-folka steller i stand, snøballen ruller og stopper ikke

Også dette kunne jeg nesten ha skrevet selv!


Mitt poeng er dog at det fokuseres alt for mye på tiltak som ikke har noen effekt (les oppfordring til sykling og bøtelegging av bilister), og alt for lite på tiltak som HAR effekt (les utbygging av grønn kraft).

DenSisteBohem

Innlegg: 62341
DenSisteBohem
19.09.20 15:36
ulefos: La meg legge til at noen av disse konsesjonene til vindkraft som tidligere Olje og Energiministre fra FRP neppe var særlig velfundert

Hva med konsesjonene som ble gitt av de rødgrønne da ulefos? De var vel veldig fornuftige alle som en, eller hva?

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 15:58
Makro1: Mitt poeng er dog at det fokuseres alt for mye på tiltak som ikke har noen effekt (les oppfordring til sykling og bøtelegging av bilister), og alt for lite på tiltak som HAR effekt (les utbygging av grønn kraft).

at sykling er fodt for folkehelsa trenger vi ikke diskutere, at syklistene ikke bidrar med forurensning, men tvert om med bedre plass på veien må viogså kunne bli enige om


når det gjelder oppfrodring til bøtlegging av bilisterhar jeg aldri hørt noen politiker ta til orde for det, så der trenger jeg at du gir meg en link


hvis det er noe som bygges ut så er det nettopp grønn kraft, i et tempo verden ikke har sett maken til

vetalt11

Innlegg: 699
vetalt11
19.09.20 17:42
jonas: Kan du fortelle om hvorfor det er dønn umulig?

Alle kan ikke lade hjemme, derfor er det umulig.

vetalt11

Innlegg: 699
vetalt11
19.09.20 17:46
Arrcab: Fortsatt er det slik i alle I-land, at vind og solenergi er ulønnsomt uten restriksjoner, eller ved hjelp av økonomiske ordninger.

Hadde det vært lønnsomt hadde alle hat solpanel på taket, problemet er at det er så dyrt at når man er ferdig å betale på driten er det gått ut på dato. Kanskje derfor regjeringen gjør hva de kan for å drive opp strømprisene..?

vetalt11

Innlegg: 699
vetalt11
19.09.20 17:50
ulefos: det er presis like mulig som at man i dag eier en fossilbil, men verden vil ikke være slik framover at alle eier sin egen bil. En privatbil står stille 23 timer i døgnet, framover vil det bli vanlig med bilpooler i befolkningstette områder.

Jaha, bilene må uansett lades, og hvor skal det skje? Om ikke i bygget der folk bor, hvem skal betale for andres kjøring?

MorganBlueKane

Innlegg: 4313
MorganBlueKane
19.09.20 19:02

Ulefos,

Usedvanlig mye rør som kommer fra deg, tråden er full av det.

Kan du forklare hvem som skal finansiere og bygge den grønne fremtiden du skriver om, siden du åpenbart forakter alt som smaker av kapitalisme (utover skatteinngangen fra selskapene som du gjerne forbruker..)? Er det kommunister? Staten? FolkFlesk? Folk Flest?

Sosialister som du er for all verdens visvas, som skal finansieres av «noen». Du har ingen svar på dette, ikke i nærheten engang.

 

MbK

(Innlegget ble redigert 19.09.20 19:03)

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 19:10
MorganBlueKane: Usedvanlig mye rør som kommer fra deg, tråden er full av det.

jeg tror jeg har lagt ut tilstrekkelig mange linker som dokumenterer det jeg sier, det grønne skiftet er i full gang, enten du liker det eller ikke

ulefos

Innlegg: 119478
ulefos
19.09.20 19:11
MorganBlueKane: Sosialister som du er for all verdens visvas, som skal finansieres av «noen».

jeg burde kanskje røpe at jeg er blant disse "noen"

MorganBlueKane

Innlegg: 4313
MorganBlueKane
19.09.20 19:26

Ulefos,


Det er bare herrrrrrlig hvordan du snakker ned alle som skaper butikk ut av hva-det-måtte-være («kapitalister»), på samme tid som du så hjertens gjerne bruker velferden de skaper gjennom jobber til folk, teknologiske nyvinninger, skatteinntekter og så videre. På samme tid vet vi begge inderlig vel at den ideologien du bekjenner deg til aldri har skapt noen verdens ting, utenom ufred.


Og så er vi glade glad for at verdens kapitalister er så kyniske som de er, personlig så fører slike skrotter som deg til at folk som meg (som er helt normale, hardtarbeidene arbeidsfolk) heller ville brent pengene vi måtte ha heller å investere dem der du kunne fått nytte av det. Heldigvis trenger ikke kapitalister bruke mye tid på slike som deg, landet trenger folk som skaper noe heller enn folk som snakker ned de som skaper noe.


MbK

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg