Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

tungt å være klimafornekter

NYTT TEMA
ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
19.09.20 19:27
MorganBlueKane: Det er bare herrrrrrlig hvordan du snakker ned alle som skaper butikk

kan du gi meg noen eksempler på det, eller blir det for vanskelig?

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
19.09.20 19:27
MorganBlueKane: Og så er vi glade glad for at verdens kapitalister er så kyniske som de er, personlig så fører slike skrotter som deg til at folk som meg (som er helt normale, hardtarbeidene arbeidsfolk) heller ville brent pengene vi måtte ha heller å investere dem der du kunne fått nytte av det. Heldigvis trenger ikke kapitalister bruke mye tid på slike som deg, landet trenger folk som skaper noe heller enn folk som snakker ned de som skaper noe.

du er en ganske ubehagelig type, men det vet du nok

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
19.09.20 19:34
ulefos: kan du gi meg noen eksempler på det, eller blir det for vanskelig?

det ble visst for vanskelig

Arrcab

Innlegg: 9753
Arrcab
19.09.20 20:36
vetalt11: Hadde det vært lønnsomt hadde alle hat solpanel på taket, problemet er at det er så dyrt at når man er ferdig å betale på driten er det gått ut på dato.

Teknologien er gammel, de første strømløse hytter installerte brukbare små anlegg, for mer enn en genererasjon siden, uten at det ble annet en litt lese og koselys.
Nå er leamikken som styrer forbruk, ladning, batterier og solseller, så komplisert og dyrt, at større anlegg for husholdninger, spesielt langt mot nord, er mest for entusiaster, med teknisk interesse.
Dyrt er det, og kostnader knyttet til nedskrivinger må være høy.

(Innlegget ble redigert 19.09.20 20:42)

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 09:56
Arrcab: Dyrt er det, og kostnader knyttet til nedskrivinger må være høy.

tenk om man ved nybygg erstattet takstein med solcellepanel som har samme form og funksjon som takstein, da blir investeringen rimelig

 

ellers er det ikke private som vil skaffe til veie den strøm trengs, det er solcellekraftverk, enten til lands eller til vanns

(Innlegget ble redigert 20.09.20 10:00)

Arrcab

Innlegg: 9753
Arrcab
20.09.20 10:43
ulefos: tenk om man ved nybygg erstattet takstein med solcellepanel som har samme form og funksjon som takstein, da blir investeringen rimelig

Tenk om, tenk om. Tenk om vi kunne få en korrekt og sannferdig rapport, fra en helt vanlig forbruker her i landet, med en vanlig bolig, uten ideell beliggenhet, et regnskap med synlige reelle totalkostnader, uten selvskryt, og med informasjon om hvor effektivt og pålitelig anlegget er.  

(Innlegget ble redigert 20.09.20 10:46)

MorganBlueKane

Innlegg: 4319
MorganBlueKane
20.09.20 10:56

Ulefos,

For vanskelig?? Ærlig talt, du er en hardbarka sosialist, la oss se på hva du skriver elegant på side 3 i denne tråden din:

Du sier «at de rike grabber til seg så mye som mulig er mennesklig, det er politikernes oppgave å sørge for at de med den sterkeste ryggen bærer den største børa»

Her tegner du nok en gang det klassisske sosialistiske verdensbildet, om de «gode» sosialistene og «de vonde» rikingene. Mengden feil i dette enkle avsnittet er fundamental og kollosal.

- Du anerkjenner ikke at mange av de som er blitt rike, er blitt det gjennom å være fremoverlente, nyskapende, dyktige med sine ansatte, flinke forretningsfolk. Du lar det gjennomsyre alt du sier, de er blitt «rike» ene og alene fordi «de grabber til seg». Du skjærer en som utbytter arbeidsfolk i Afrika over samme lest som forretningsmannen og filantropen (og sosialisten) Trond Mohn fra Bergen. De er rike, og de grabber til seg. Og du liker det ikke.

- Uten å si det, så putter du så all verdens sosialister i den andre bøtta, «de gode». Et LO som har rævkjørt de som ikke ville organisere seg, mobbet dem, tynt dem, de er gode. Fagforeningspamper og maktkåte AP politikere som i Trøndelag er dømt for å berike seg selv, de er gode. Chavez og Maduro i Venezuela kjemper den gode kampen, og et Rødt som håner alle som skaper profitt er gode snille Ole Brummer alle sammen.

Om du hadde vørt i samme rom som meg så er jeg rimelig sikker på at du hadde luktet denne skråsikkerheten, dette verdensbildet mellom «oss», de gode sosialistene, og «dem», de rike som grabber til seg. Du forakter suksess, selv der den kommer som en konsekvens av de rette valgene, den gode medarbeiderbehandlingen osv - for resultatet av dette fører jo til at vedkommende til slutt ender i kategorien «rikinger som grabber til seg».

Vanskelig!? Du er like forutsigbar som at det blir natt hver kveld.

MbK

 

 

(Innlegget ble redigert 20.09.20 10:58)

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 11:10
MorganBlueKane: Du sier «at de rike grabber til seg så mye som mulig er mennesklig, det er politikernes oppgave å sørge for at de med den sterkeste ryggen bærer den største børa» Her tegner du nok en gang det klassisske sosialistiske verdensbildet, om de «gode» sosialistene og «de vonde» rikingene

nei, jeg skriver tvert om at det å grabbe til seg så mye som mulig er mennesklig, det ligger i menneskets natur og gjelder altså oss alle

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 11:11
MorganBlueKane: Du anerkjenner ikke at mange av de som er blitt rike, er blitt det gjennom å være fremoverlente, nyskapende, dyktige med sine ansatte, flinke forretningsfolk

jeg forstår at du har behov for å tegne et slikt bilde, men bildet er falskt

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 11:12
MorganBlueKane: Du forakter suksess, selv der den kommer som en konsekvens av de rette valgene, den gode medarbeiderbehandlingen osv

fordommer, fordommer, fordommer

MorganBlueKane

Innlegg: 4319
MorganBlueKane
20.09.20 11:25

Ulefos,

Det er et begrep som heter «the smell of the place», som forteller noe om kultur, verdensanskuelse, lederskap, slik-gjør-vi-det-hos-oss.

Du konmer krystallklart og konsistent gjennom med hvordan du ser verden. «De rike grabber til seg». Din «the smell of your place» tror jeg ingen av oss sliter med å kjenne.

Jeg har ikke noe behov for at du anerkjenner dette, det er helt tydelig hvem du er og hvordan du ser verden.

På det konkrete punktet om menneskets natur, nei - du tar helt feil. Jeg kjenner mange rike mennesker på forskjellige nivåer av rikdom som er opptatt av hvordan de kan bruke rikdommen de har opparbeidet seg til det beste for andre. Men du anerkjenner kun den løsningen som er basert på at staten trekker inn pengene og omfordeler disse, sosisalistisk rett, det at noen ønsker å være filantropisk slik som Trond Mohn og Bill Gates er helt feil i en ekte sosialists øyne. De skulle vært «skattet til døde, og det er urettferdig at de er så rike», og så burde en offentlig byråkrat eller en sosialistisk regjering bestemt hvordan disse skatteinntektene ble fordelt. Igjen, sosialister har kunn èn løsning, mer skatt.

MbK

(Innlegget ble redigert 20.09.20 11:30)

MorganBlueKane

Innlegg: 4319
MorganBlueKane
20.09.20 11:41

Ulefos,


Forøvrig kan ikke en kar som snakker om at «de rike grabber til seg, det er menneskets natur» snakke med andre om fordommer. Ærlig talt, denne fordommen går utenpå det meste av fordommer jeg har møtt.


MbK

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 12:04
MorganBlueKane: «De rike grabber til seg»

jeg ser du må ty til redigering av det jeg faktisk sa

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 12:05
MorganBlueKane: eg kjenner mange rike mennesker på forskjellige nivåer av rikdom som er opptatt av hvordan de kan bruke rikdommen de har opparbeidet seg til det beste for andre.

jeg kjenner dem ikke personlig, men jeg vet godt at de finnes, og det finnes de som ikke gjør det

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 12:07
MorganBlueKane: Ærlig talt, denne fordommen går utenpå det meste av fordommer jeg har møtt.

er det en fordom at mennesket fra tidenes morgen har utviklet et samlergen, noe som var en forutsetning for overlevelse

MorganBlueKane

Innlegg: 4319
MorganBlueKane
20.09.20 12:13

Ulefos,


Ok, da sier du i realiteten at vi ikke trenger tro på AP, SV og Rødt når de vil fordele mer, for de har dwt samme genet i seg - de vil grabbe mer til seg selv og egen familie.


MbK

MorganBlueKane

Innlegg: 4319
MorganBlueKane
20.09.20 12:20

Ulefos,

De som har lav inntekt i samfunnet, har forskjellig bakgrunn. Noen har lite å rutte med fordi de er syke, noen har vært uheldige, noen har blitt utbyttet av arbeidsgiver, noen er late, noen er snyltere, noen bor feil sted, noen lever i vanskelige familieforhold etc etc. Det er stort spenn i årsakssammenheng til HVORFOR de har lite å rutte med. Jeg ville ikke drømme om å slå alle sammen i en gruppe. Jeg ville heller ikke drømme om å la være å si at noen har lite å rutte med fordi de er late. Det er en del av sannheten, men langt fra hele sannheten.

Du? «Rike grabber til seg». En entydig, skråsikker, ufravikelig konklusjon. Ulefos har talt. Rike grabber til seg. Alle.

Om du vil beklage dette utsagnet, så har det nok stått der for lenge til at skaden kan rettes opp, men det hadde nanskje ikke vært dumt ift å bevare integriteten din. Om du faktisk mener at det er forskjell på rike folk, både i hvordan de er kommet til rikdom, og sinnelag. Jeg tror nok selv at du skrev det du skrev fordi du faktisk mener det.

MbK

(Innlegget ble redigert 20.09.20 12:22)

Makro1

Innlegg: 11369
Makro1
20.09.20 12:49
ulefos: at sykling er fodt for folkehelsa trenger vi ikke diskutere, at syklistene ikke bidrar med forurensning, men tvert om med bedre plass på veien må viogså kunne bli enige om
når det gjelder oppfrodring til bøtlegging av bilisterhar jeg aldri hørt noen politiker ta til orde for det, så der trenger jeg at du gir meg en link
hvis det er noe som bygges ut så er det nettopp grønn kraft, i et tempo verden ikke har sett maken til

Ja, sykling er flott! Særlig i sommerhalvåret på dager med fint vær! Men det hjelper altså ikke stort på vårt store klimaproblem. Det virker heller mot sin hensikt, fordi det fjerner fokuset fra tiltak som VIL virke.


Norge har kanskje verdens verste opplegg mht parkering og bøter. Snart ingen steder å parkere uten at det koster mye, og i tillegg svært høye bøter om man trår litt feil. Og politikerne har også styrt denne utviklingen. Så dette er villet politikk! Jeg vet ikke hvilken link du trenger for å forstå dette, men slik er det. 


Ja, det bygges ut grønn kraft. Men ikke stort i Norge, for her er motstanden alt for stor. Her tror vi at verdens klimaproblem skal løses ved å male litt asfalt rød, og at vi skal presses inn i noen smittebomber av noen busser. Flotte greier...

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 12:55
Makro1: Det virker heller mot sin hensikt, fordi det fjerner fokuset fra tiltak som VIL virke.

sier du at jeg står i veien for grønn omlegging?

Makro1

Innlegg: 11369
Makro1
20.09.20 13:03
ulefos: sier du at jeg står i veien for grønn omlegging?

Nei.


Det er fokuset på feil løsninger mht klimaproblemene jeg mener er et stort problem. Det har ikke noe med deg å gjøre!

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 13:07
Makro1: Det er fokuset på feil løsninger mht klimaproblemene jeg mener er et stort problem.

og hva er de riktige løsningene?

Makro1

Innlegg: 11369
Makro1
20.09.20 13:31
ulefos: og hva er de riktige løsningene?

En massiv elektrifisering av samfunnet. Og det må foregå med bruk av grønn kraft. Som da må bygges ut. Raskt!


Fossil kraft må utkonkurreres. Ved at grønn kraft bygges ut i så stor skala at prisen går ned. Vind, vann, varmekraft ved bruk av naturlig varme. Fossil energi burde blitt avgiftsbelagt allerede ved kilden. Ved produksjonen. 


Norge kunne spilt en viktig rolle ved at våre vind-kraft ressurser ble utnyttet, flere kabler til utlandet, vannkraftverk ble ombygget til pumpekraftverk (i praksis enorme batterier).


Dette var bare litt rask oppramsing på sparket. (ikke ta det detaljene for høytidelig). Men saken haster, og vi ser at utviklingen går UTROLIG tregt. 


I stedet ser vi litt rød asfalt, og det blir verre å parkere. Jeg tåler det, men det blir ganske patetisk når man tenker på hva som ligger bak...

InternalExile

Innlegg: 21333
InternalExile
20.09.20 13:37
Makro1: Fossil kraft må utkonkurreres. Ved at grønn kraft bygges ut i så stor skala at prisen går ned. Vind, vann, varmekraft ved bruk av naturlig varme. Fossil energi burde blitt avgiftsbelagt allerede ved kilden. Ved produksjonen.

Om så, så kreves det veldig mye fossil kraft for å bygge ut "grønn" kraft. Det er det mange som ikke tenker på.

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 13:38
Makro1: I stedet ser vi litt rød asfalt, og det blir verre å parkere. Jeg tåler det, men det blir ganske patetisk når man tenker på hva som ligger bak...

det er litt pussig at du hele tiden kommer tilbake til det, rødfarget asfalt står da ikke i veien for utbygging av vindkraft, forøvrig er jeg hjertens enig i resten av innlegget ditt

MorganBlueKane

Innlegg: 4319
MorganBlueKane
20.09.20 13:39

Makro1,


Og folk og bedrifter må tjene penger på dette.


Kapitalismen kommer til å fikse dette, slik den har gjort på en rekke områder tidligere. Når det er penger å tjene, så kommer mobiltelefoner (Apple), elektriske biler (Tesla), vindmøller etc. Det er bare å la kapitalismen og konkurranse virke, så vil folk i løpet av kort tid velge det som gir best kombinasjon av billig, miljøvennlig, smart, pålitelig og lett å bruke.


MbK

MorganBlueKane

Innlegg: 4319
MorganBlueKane
20.09.20 13:40

Ulefos,


Jeg antar at meningene ovenfor ble for vanskelige å svare på.


MbK

Makro1

Innlegg: 11369
Makro1
20.09.20 13:43
ulefos: det er litt pussig at du hele tiden kommer tilbake til det, rødfarget asfalt står da ikke i veien for utbygging av vindkraft, forøvrig er jeg hjertens enig i resten av innlegget ditt

Kanskje jeg er for opptatt av denne røde asfalten!


Men det har blitt for meg et tydelig, og synlig, eksempel på feil fokus. Feil tiltak. På tafatt-het. Ja, nærmest på dumskap!


Vi har altså et pågående, enormt problem, og så er det dette vi får til! Hallo... 

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 13:44
InternalExile: Om så, så kreves det veldig mye fossil kraft for å bygge ut "grønn" kraft.

ja de må ha noen spesialbygde båter som bygger infrastrukturen ute i havet, de går på fossilt drivstoff, fordi en ikke har kommet langt nok me utvikling av hydrogen, hverken i produksjon eller som drivstoff for båter.
På den annen side trenger man elektrisk kraft for å produsere hydrogen, og det kan man gjøre når man får mer produksjon av elektrisitet, man må vel ta et skritt av gangen, blir man stående kommer man uansett ingen vei.
Nå kunne man forsatt brukt gass for å produsere hydrogen, men da får man knapt noen fordel av hydrogenet, ikke før man lykkes med å fange og lagre karbonet som skilles ut når man brenner gass, og det har man heller ikke klart ennå, jeg tror nok at regjeringen kunne vært litt mer aktiv på det området. De vil ha hydrogen, men hva skal vi med det når produksjonen forurenser omtrent like mye som om motorene forunser like mye som om de ble drevet at olje

(Innlegget ble redigert 20.09.20 13:49)

Makro1

Innlegg: 11369
Makro1
20.09.20 13:45
InternalExile: Om så, så kreves det veldig mye fossil kraft for å bygge ut "grønn" kraft. Det er det mange som ikke tenker på.

Kanskje det! 


Men jeg tror det er viljen det skorter på. Og det skorter kraftig...

ulefos

Innlegg: 119651
ulefos
20.09.20 13:46
Makro1: Men det har blitt for meg et tydelig, og synlig, eksempel på feil fokus. Feil tiltak. På tafatt-het.

men de som valgte rød asfalt som vel er gjort for å minne biler og fotgjengere om at denne delen av veien er for syklister, og om de ikke hadde brukt tid og ressurser på det så ville ikke de ha blitt satt til å bygge vindmøller likevel

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg