Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Redd Ullevål sykehus

NYTT TEMA
Arrcab

Innlegg: 9997
Arrcab
04.10.20 17:49
ulefos: du vil ha kjøkkenet så lite at man ikke kan snurre rundt en rullestol ;-) hva med gamle folk som etterhvert blir avhengige av rullestol, skal du på sykehjem eller skal de flytte

Sjølsagt skal det bygges leiligheter tilpasset folk med handicap, men det er langt derfra til å la dette bli en alminnelig standard.
Selv et barn forstår, at når utbyggere pålegges slike regler, blir leilighetene enten dyrere, eller så blir de ikke bygget på grunn av pris og etterspørsel.

Makro1

Innlegg: 11579
Makro1
04.10.20 18:54
ulefos: du vil bruke oljepenger i stedet du da kanskje

Nei. Det er måten vi nå holder på som kan gi press på oljeformuen så snart de løpende oljeinntektene stopper opp.

Færre trygda, mer innenlands produksjon, gjerne grensehandel som er snudd, lavere overføringer til uvirksomme, mindre overføringer til ulønnsom produksjon, m.m.

Jeg tror ikke noe på at dette skjer så lenge pumpene i Nordsjøen går på høy-gir, men den dagen oljevirksomheten dabber av, vil vi se en helt annen diskusjon enn vi ser i dag. Men først da...

Tempus

Innlegg: 11247
Tempus
04.10.20 19:41

ulefos....det var snakk om- tidligere i tråden at OBOS  eller en annen utbygger skulle bygge for vanlige folk, slik som sykepleiere. Altså  en pleier som tjener ca 500.000 i året kan få råd til å kjøpe seg et krypinn i Oslo.

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
04.10.20 20:08
Tempus: ulefos....det var snakk om- tidligere i tråden at OBOS eller en annen utbygger skulle bygge for vanlige folk, slik som sykepleiere. Altså en pleier som tjener ca 500.000 i året kan få råd til å kjøpe seg et krypinn i Oslo.

det vet du også at ikke vil skje

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
04.10.20 20:10
Arrcab: Sjølsagt skal det bygges leiligheter tilpasset folk med handicap, men det er langt derfra til å la dette bli en alminnelig standard.

hvordan kan man vite om man i framtida vil få behov for rullestol

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
04.10.20 20:12
Arrcab: Selv et barn forstår, at når utbyggere pålegges slike regler, blir leilighetene enten dyrere

det kan tenkes at barn lar seg lure, det er imidlertid kun et spørsmål om plassering av faste innstallasjoner

eller mener du dette badet er luksuriøst med tanke på størrelse?

(Innlegget ble redigert 04.10.20 20:14)

Tempus

Innlegg: 11247
Tempus
04.10.20 20:24

ulefos....ja, for i Oslo vil prisene snart berøre de himmelske nivåer. Men hvorfor blir ikke OBOS sine leiligheter billige i forhold til andre utbyggere kan en saktens spørre seg om.

 

Arrcab

Innlegg: 9997
Arrcab
04.10.20 20:36
ulefos: hvordan kan man vite om man i framtida vil få behov for rullestol

Jeg forstår egentlig ikke hvorfor jeg gidder å svare deg, du er ganske håpløs, men ser ut til å trives med det.

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
04.10.20 22:23
Arrcab: Jeg forstår egentlig ikke hvorfor jeg gidder å svare deg, du er ganske håpløs,

jeg forstår heller ikke at du ikke kan svare på et så enkelt spørsmål, betydde det at du måtte tenke noen nye tanker og at det ble ubehagelig?

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
04.10.20 22:25
Tempus: ulefos....ja, for i Oslo vil prisene snart berøre de himmelske nivåer. Men hvorfor blir ikke OBOS sine leiligheter billige i forhold til andre utbyggere kan en saktens spørre seg om.

det vil aldri være billig å kjøpe bolig, og det er sikkert mye politikere kunne gjøre, men da må de nesten være enige slik at den ene fløyen legger ned mye ressurser som neste regjering opphever og de som tilfreldigvis har nytt godt av det stikker av med gevinsten

Tempus

Innlegg: 11247
Tempus
04.10.20 22:37

I et hett boligmarked er det mye som skjer, vi hører om innvandrere som blir tildelt bolig og som avgir den til andre, og bedriver  utleie. 

Det finnes også såkalte hushaier som kjøper seg inn i  bygårder og som innreder leiligheter til små hybler., dette er kun profitt, ikke for å avhjelpe boligmangel.

En regulering  av boligmarkedet må på plass.

 

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
05.10.20 09:25
Tempus: I et hett boligmarked er det mye som skjer, vi hører om innvandrere som blir tildelt bolig og som avgir den til andre, og bedriver utleie.

vi hører så mye rart, og noen tror på det de vil tro på

Hansaguden

Innlegg: 6921
Hansaguden
05.10.20 09:35
Human: Nå har Jan Bøhler fått ledelsen i Senterpartiet i ryggen, for sin kamp for å redde Ullevål Sykehus fra nedleggelse og for at Aker Sykehus skal bygges ut NÅ!

Aker sykehus bør selvsagt bygges ut. Innbyggerne i Groruddalen sogner nå til AHUS, som er overbelastet. Det skulle aldri skjedd, da AHUS allerede fra start var underdimensjonert. La Groruddalens innbyggere få Aker som sitt lokale sykehus. Bjerke, Alna, Grorud og Stovner har ca. 140 tusen innbyggere som alle bør sogne til Aker.

Human

Innlegg: 32043
Human
05.10.20 13:53
Hansaguden: Aker sykehus bør selvsagt bygges ut. Innbyggerne i Groruddalen sogner nå til AHUS, som er overbelastet. Det skulle aldri skjedd, da AHUS allerede fra start var underdimensjonert. La Groruddalens innbyggere få Aker som sitt lokale sykehus. Bjerke, Alna, Grorud og Stovner har ca. 140 tusen innbyggere som alle bør sogne til Aker.

Det hjelper ikke med et nytt sykehus hvis det ikke er plass til pasientene.

Nei til nedleggelse av Ullevål sykehus" ønsker å skape massiv oppmerksomhet rundt Helse SørØst sine planer om i første omgang forprosjekt til bygging av Aker sykehus og nye OUS på Gaustad.

Det er helt Gaustad, og legge ned Ullevål sykehus, og bygge et smittetårn på Gaustad. uten plass til alle pasientene!

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
05.10.20 14:20
Human: Det er helt Gaustad, og legge ned Ullevål sykehus
Human

Innlegg: 32043
Human
05.10.20 14:20
Human: Folk flest i Oslo vil redde Ullevål sykehus fra nedleggelse, og er imot at sykehuset erstattes med et smittetårn på Rikshospitalet.

«Stortinget ber regjeringen instruere Helse Sør-Øst om å snarest få gjennomført en fullverdig og reell utredning av Ullevålalternativet, i perioden der det likevel avventes svar fra Plan- og bygningsetaten i Oslo på de planene som foreløpig er vedtatt. Særlig må hensyn til smittevern, potensielle nye pandemier og tilstrekkelig fremtidig behov for kapasitet av sykehussenger tas med i vurderingen

I Trontaledebatten.

(Innlegget ble redigert 05.10.20 14:21)

Human

Innlegg: 32043
Human
05.10.20 16:34
Human: Særlig må hensyn til smittevern, potensielle nye pandemier og tilstrekkelig fremtidig behov for kapasitet av sykehussenger tas med i vurderingen.»

Feil byggestrategi
Dagens Medisin har sendt spørsmål til Kjersti Toppe (Sp) om hun tenker Nakstads uttalelser bør få konsekvenser for utbyggingen av Nye OUS – og om planene har god nok kapasitet for lignende hendelser i fremtiden.

– Jeg støtter Nakstad sine uttalelser fullt ut og har merket meg at det har vært flere fagfolk som har argumentert mot Gaustad-utbyggingen nettopp av smittevernhensyn. Men de har talt til døve politikerører. Det er mange argumenter mot den valgte modellen. Smittevern er et av dem, sier Kjersti Toppe (Sp), nestleder i Helse- og omsorgskomitéen på Stortinget og helsepolitisk talsperson i Senterpartiet. 

Toppe viser til at man bygger store nye sykehus på for lite areal i Norge og kutter i sengeplasser, slik at pasienter må stues sammen.

– Mange ligger på gangen også i hverdagene. Særlig farlig er det med for få sykehussenger der det bor fleste mennesker. Derfor er det viktig å investere i gode sykehusbygg og tjenester i Oslo. Da trenger man en helt ny retning i sykehuspolitikken, sier hun.  

– ​Koronakrisen viser at måten vi bygger sykehus i Norge på ikke tar nok hensyn til smittevern eller til store uforutsette helsekriser. Nå er vi på full fart til å gjøre den samme feilen med de planlagte sykehusene på Gaustad og Aker, sier Toppe.

Må trekke i bremsen
Hun mener man nå må trekke i nødbremsen før planene går for langt.  

– ​Helseministeren må lytte til fungerende assisterende helsedirektør Espen Rostrup Nakstad. Han sa på Dagsrevyen lørdag at koronakrisen viser at vi må tenke nytt om sykehusbygg. Vi må tenke på om vi skal bygge med mer plass, og ikke bygge svære høye tårn, men ta mer smittevernhensyn i måten vi bygger sykehus på.

– ​I tillegg til at det kan komme nye viruspandemier, vet vi at det er flere og flere bakterier som er resistente mot antibiotika. Dette vil stille store krav til smittevern i fremtidens sykehus, sier Toppe.

– Gjør disse to forholdene at Ullevål må bevares?

– Selvsagt. Koronakrisen må føre til at Ullevål blir bevart. Planene i Oslo er fullstendig feil. Det må FrP, H og Ap nå ta innover seg.

(Innlegget ble redigert 05.10.20 16:35)

Tempus

Innlegg: 11247
Tempus
05.10.20 20:15

Trenger vi ikke både Ullevål, Aker og et nytt bygg på Gaustad, skulle vel tro det, når det er en formidabel befolkningsvekst i Oslo. 

Ja til å beholde Ullevål sykehus.

Human

Innlegg: 32043
Human
06.10.20 13:28
Tempus: Trenger vi ikke både Ullevål, Aker og et nytt bygg på Gaustad, skulle vel tro det, når det er en formidabel befolkningsvekst i Oslo.

JoDet hjelper ikke med et nytt sykehus hvis det ikke er plass til pasientene.

Ja til å beholde Ullevål sykehus.

(Innlegget ble redigert 06.10.20 13:29)

Human

Innlegg: 32043
Human
06.10.20 14:50
Human: Det hjelper ikke med et nytt sykehus hvis det ikke er plass til pasientene.

Flertallet i Oslo Bystyre og 70 prosent av de som bor i Oslo, sier NEI til nedleggelse av Ullevål sykehus.

I oktober 2018 vedtok Høyre og Arbeiderpartiet, som den gang hadde flertall i bystyret, støtte til Helse Sør-Østs planer om å legge ned Ullevål sykehus. Onsdag 29. januar vedtok det nye flertallet i Oslo bystyre at Ullevål skal utredes tilstrekkelig. Forslaget ble vedtatt, og nå må byrådet be om at sykehusplanene for Gaustad legges på is. Senterpartiet fremmet forslaget sammen med MDG, SV, Rødt, Fremskrittspartiet, FNB, Venstre og KrF. Det sikret flertall i bystyret, uten Arbeiderpartiet og Høyres stemmer.

Hun sier at for Senterpartiet er det ekstra alvorlig å se at 70 prosent av Oslos befolkning vil beholde Ullevål sykehus ifølge en undersøkelse gjennomført av Respons Analyse for forlaget Pax i desember 2019.
Flertallet i befolkningen gjenspeiles nå i sammensetningen av bystyret!


MENINGER: Det er store problemer knyttet til de nye planene for Oslo Universitetssykehus. Tomtene er rett og slett for trange, slik motstanderne av prosjektet har sagt i flere år

(Innlegget ble redigert 06.10.20 14:56)

Human

Innlegg: 32043
Human
12.10.20 13:47
Human: Flertallet i Oslo Bystyre og 70 prosent av de som bor i Oslo, sier NEI til nedleggelse av Ullevål sykehus.

Jan Bøhler 9.10:  Denne fine viktige T-skjorta skal jeg bruke mye i året som kommer! Jeg fikk den i dag av leder Kari i aksjonen Redd Ullevål sykehus «på vegne av vanvittig mange», som hun skrev i en kjempehyggelig støtte-hilsen. Nå har jeg et parti i ryggen som er 100% for Ullevål, og jeg gleder meg til å gi jernet sammen med aksjonen. Fornuften kommer til å vinne fram.

(Innlegget ble redigert 12.10.20 13:49)

Human

Innlegg: 32043
Human
03.12.20 13:32
Human: Det er store problemer knyttet til de nye planene for Oslo Universitetssykehus. Tomtene er rett og slett for trange, slik motstanderne av prosjektet har sagt i flere år

Nytt opprør i Oslo Ap - Redd Ullevål sykehus og bygg ut Aker sykehus
(kilde Dagsavisen)

Jan Bøhler:
Bøhler viser til sakene han tror er årsaken til at flere ser mot Senterpartiet. - Noen av sakene jeg har fokusert på, som kampen for Ullevål sykehus og Oslo-sykehusene, angår mange i Oslo.

Vil bystyrerepresentanter i Oslo Ap nå snu?

Jan Bøhler Sp (ex. Ap) kjemper fremdeles for å redde Ullevål sykehus fra nedleggelse.

Kamzy Gunaratnam, som er varaordfører i Oslo og nestleder i Oslo Ap, har gått mot å redde Ullevål sykehus, de ansatte og Oslos befolkning!

? Hvem går frem, og hvem går tilbake i Stortingsvalget i 2021?

Skal ikke Jonas og Arbeiderpartiet samarbeide med Trygve og Senterpartiet?

 

 

(Innlegget ble redigert 03.12.20 13:40)

Human

Innlegg: 32043
Human
03.12.20 13:46
Human: Vil bystyrerepresentanter i Oslo Ap nå snu? Jan Bøhler Sp (ex. Ap) kjemper fremdeles for å redde Ullevål sykehus fra nedleggelse. Kamzy Gunaratnam, som er varaordfører i Oslo og nestleder i Oslo Ap, har gått mot å redde Ullevål sykehus, de ansatte og Oslos befolkning! ? Hvem går frem, og hvem går tilbake i Stortingsvalget i 2021? Skal ikke Jonas og Arbeiderpartiet samarbeide med Trygve og Senterpartiet?

Det hjelper ikke med et nytt sykehus hvis det ikke er plass til pasientene.

Ja til å beholde Ullevål sykehus, for pasientene sin skyld.

Human

Innlegg: 32043
Human
03.12.20 14:13
Human: Det hjelper ikke med et nytt sykehus hvis det ikke er plass til pasientene.

Redd Ullevål Sykehus

Jan Bøhler:  I dag har Kjersti Toppe, Per Olav Lundteigen, Sigbjørn Gjeldsvik og jeg fra Senterpartiet med støtte fra representanter for SV, Rødt og MDG lagt fram et forslag i Stortinget som konkluderer med fem punkter:

1. Stortinget ber regjeringen om å ikke igangsette salg av Ullevål sykehus før det er gjort endelige avklaringer i saken, inklusivt reguleringsspørsmålet.
2. Stortinget ber regjeringen ikke tillate rivning av eksisterende funksjonell bygningsmasse ved OUS før det er gjort endelige avklaringer i saken, inklusivt reguleringsspørsmålet.
3. Stortinget ber regjeringen sikre at Aker Sykehus snarest blir fullverdig lokalsykehus for hele Groruddalen
4. Stortinget ber regjeringen sørge for at det ikke planlegges for en reduksjon i den fremskrevne sykehusaktiviteten i Oslo
5. Stortinget ber regjeringen å iverksette utredning av alternative utviklingsmuligheter for Oslo Universitetssykehus og komme tilbake til Stortinget med forslag til hvordan en utredning av lokaliseringsalternativene kan innrettes.

Bakgrunn Sykehustjenester er en del av velferdsstatens tilbud og er et offentlig ansvar. Det er stort behov for å investere i offentlige sykehus i Oslo, og legge til rette for sykehusbygg og funksjoner i Oslo og Norge som sikrer innbyggerne et tilbud med nok kapasitet og god kvalitet. Ny sykehusutbygging må gi et likeverdig tilbud av spesialisthelsetjenester til alle innbyggere som trenger det, når de trenger det, og motvirke utvikling av et todelt helsevesen.

Ansattes organisasjoner har pekt på vesentlige mangler og svakheter i utredningen og beslutningsgrunnlaget, og har gått imot å gå videre til forprosjektfase nå. Styret i Oslo Universitetssykehus har likevel vedtatt oppstart av forprosjektfase – mot de ansattes stemmer. Forprosjektet som nå skal igangsettes innebærer at akuttmiljøene på Ullevål sykehus skal deles opp, og fordeles til nye bygg på Gaustad og Sinsen. Norges største og mest komplette akutt-sykehus, Ullevål sykehus, skal legges ned, og det i en periode med sterk behovsvekst for sykehustjenester.

Oslos største sykehustomt skal selges til private eiendoms- interesser. 
I juni 2020 valgte Helse Sør-Øst å trekke planforslaget sitt i forkant av offentlig ettersyn, etter at Plan og bygningsetaten i Oslo varslet at de ikke ville støtte forslaget. I den videre dialogen mellom Helse Sør-Øst og etaten fremkommer det at alternativene fra konseptfaseutredningen er forlatt, og det utredes andre bygg-løsninger som innebærer at deler av Domus Medica (Preklinisk institutt) rives. Forslaget vil gi betydelig økte kostnader. I skissene som ble lagt fram for styret i Helse Sør-Øst

26. november 2020 er det plassert høye bygg tett opp til muren rundt det gamle Gaustad-anlegget. Dette området er omfattet av fredningsbestemmelsene. 
Oslo by og det sentrale østlandsområdet forventer en sterk vekst i årene som kommer og økt behov for sykehuskapasitet. I en slik situasjon, med stort behov for å øke sykehuskapasiteten, er forslagsstillerne bekymret for at det planlegges for å ta ned sykehuskapasiteten ut fra forventet behov, og selge ut offentlige sykehusareal.

I Oslo Universitetssykehus` Utviklingsplan 2035, planlegges det med å redusere den fremskrevne sykehusaktiviteten i Oslo med rundt 140 000 somatiske liggedøgn.
eguleringssaken i Oslo vil ventelig ikke være avklart før om lag et år. Det finnes i dag ikke støtte til regjeringens sykehusplan for Oslo hos lokal planmyndighet. Bystyret i Oslo trakk i januar 2018 støtten. Forslagstillerne frykter at et kutt på 140 000 liggedøgn i sykehusene i Oslo vil gå ut over sykehustilbudet til de pasientene som trenger det aller mest. R20 støtten til helse- og omsorgsministerens vedtatte «målbilde» og de gjeldende byggeplanene for Nye Oslo Universitetssykehus. Det var samtidig et klart flertall i Oslo bystyre for å sikre Groruddalen et samlet sykehustilbud på Aker.

Nye OUS blir en svært kostbar sykehusutbygging, der det er stor usikkerhet knyttet til både investeringskostnader og de driftsøkonomiske konsekvensene. OUS planlegger med høye krav til effektivisering og innsparing i årene før et nybygg står ferdig, og at det skal oppnås stor driftsøkonomiskgevinst i etterkant. Forslagsstillerne viser til rapporten Sykehusplaner for Oslo, økonomiske betraktninger for Nye Oslo Universitetssykehus (Holte, Jensen, Christiansen, Winsnes), der det konkluderes med at utbygging av Ullevål sykehus vil være et alternativ som vil være 20 mrd. kroner rimeligere, gi raskere og bedre løsning for pasientene, åpne for at Aker blir lokalsykehus for hele Groruddalen, sikre utnyttelse av funksjonelle sykehusbygg på Ullevål, gi god plass for fremtidens OUS på Ullevål og sikre bedre økonomi i Helse Sør Øst.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 14:22)

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
03.12.20 14:45
Human: Kamzy Gunaratnam, som er varaordfører i Oslo og nestleder i Oslo Ap, har gått mot å redde Ullevål sykehus, de ansatte og Oslos befolkning!

nå skal dette opp på Oslo APs årsmøte, som er utsatt oga pandemien, men jeg håper virkelig AP kjenner sin besøkelsestid, når både 2/3 av Oslos innbyggere vil beholde Ullevål og smittevernfaglige råd tilsier bevaring så burde svaret være såe enkelt. Det finnes ikke en grunn i verden til at entreprenørene skal ha siste ord i denne saken

Arrcab

Innlegg: 9997
Arrcab
03.12.20 23:34
Human: Ja til å beholde Ullevål sykehus, for pasientene sin skyld.

Redde eller beholde Ullevål sykehus? Nei, denne gamle og upraktiske bygningsmassen som er klattet på i årevis, kan ikke reddes. Det vi snakker om er et nytt stort sykehus på Ullevål, der eksisterende infrastruktur kondemneres. Blir dette et prosjekt, kan vi glemme Aker som skulle betjene hele Groruddalen, og store inntekter fra salg av tomtene på Ullevål. Pasientene bryr seg bare om å få best mulig behandling, uansett.

Human

Innlegg: 32043
Human
04.12.20 11:55
ulefos: nå skal dette opp på Oslo APs årsmøte, som er utsatt oga pandemien, men jeg håper virkelig AP kjenner sin besøkelsestid, når både 2/3 av Oslos innbyggere vil beholde Ullevål

Vil Ap lytte til folket? Nå skal de jo samarbeide med Sp, og med SV. De vil jo beholde Ullevål sykehus og vedlikeholde og fornye sykehuset.

Nybygg på Gaustad har jo ikke plass til alle pasientene.

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
04.12.20 21:31
Arrcab: denne gamle og upraktiske bygningsmassen som er klattet på i årevis, kan ikke reddes.

kan de ikke bruke litt av pengene de ellers må bruke på nytt sykehus til å bygge nytt på Ullevål?

det er nok noe annet som ligger bak, og det er ikke vanskelig å få øye på

Arrcab

Innlegg: 9997
Arrcab
04.12.20 21:49
ulefos: kan de ikke bruke litt av pengene de ellers må bruke på nytt sykehus til å bygge nytt på Ullevål? det er nok noe annet som ligger bak, og det er ikke vanskelig å få øye på

Hva er det som ligger bak tror du?

ulefos

Innlegg: 120199
ulefos
05.12.20 11:18
Arrcab: Hva er det som ligger bak tror du?

utbyggere, hvem ellers?

og Høyre/FRP står som kjent last og brast med dem, hva enten det gjelder de fineste tomtemulighetene,  eller til mer tekniske ting som aksept for dårligere kvalitet i nybygg, høyere utnyttelsesgrad på tomtene, aksept for bygging av leiligheter uten sol osv

alt gjøre for å skuffe mer penger i jakkeforet til den økonomiske eliten, og vanlige folk som stemmer FRP/høyre står igjen som taperne sammen med alle av oss andre

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg