Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arbeiderpartiets fall

NYTT TEMA
gugler

Innlegg: 298
gugler
13.11.20 22:17
farout05: I AP er det Jonas og Barth som bestemmer.

De følger bare direktivene fra EU, men det er vel ikke de eneste som gjør det.

Raymond som leder vil styrke partiet relatert til tillit og troverdighet. Pr. idag er det SP , SV og Rødt som må holde Støre i nakkeskinnet å forhindre at AP blir et totalplagiat av Høyre

Human

Innlegg: 32003
Human
13.11.20 23:48

Nå er følgende nominert på Aps liste i Oslo:

1. Jonas Gahr Støre

2. Zaineb Al-Samarai

3. Espen Barth Eide

4. Trine Lise Sundnes

5. Frode Jacobsen

Det kan ikke nomineres 2 kvinner med innvandringsbakgrunn, på de to ledige kvinneplassene. Fagforeningenes kandidat må være med.

Kan man i Oslo Ap samle seg om nominasjonskomiteens liste?

farout05

Innlegg: 3167
farout05
14.11.20 09:20
Human: Nå er følgende nominert på Aps liste i Oslo: 1. Jonas Gahr Støre 2. Zaineb Al-Samarai 3. Espen Barth Eide 4. Trine Lise Sundnes 5. Frode Jacobsen Det kan ikke nomineres 2 kvinner med innvandringsbakgrunn, på de to ledige kvinneplassene. Fagforeningenes kandidat må være med. Kan man i Oslo Ap samle seg om nominasjonskomiteens liste?

Prioritert forutsetning er at samtlige på sikker plass er for mest mulig integrering til EU, enten gjennom EØS-avtalen eller gjennom EU-medlemskap.

Å gi fra seg makta til utlandet er 1. prioritert for AP (Jonas G. Støre).

farout05

Innlegg: 3167
farout05
14.11.20 17:13

Interessant artikkel i Dagsavisen i dag:

https://www.dagsavisen.no/debatt/hvor-synker-arbeiderpartiet-1.1800840

Her skriver forfatter Aage G. Sivertsen om AP som et synkende skip. For å unngå havari mener han et viktig spørsmål er "Finnes det en rød tråd i partiets maktspill – fra Martin Tranmæl til utskjellingen av Jan Bøler?"

Han skriver også om hvordan makten i partiet periodevis tilhørte enkelte familier og ble et slags oligarki og fåmannsvelde, Gerhardsen, Harlem, Stoltenberg.

Jagland forsøkte å ta opp kampen mot denne kulturen, med da Jens Stoltenberg satte inn infanteriet sitt, Jan Erik Larsen, Bjarne Håkon Hansen og Jonas Gahr Støre, ble Jagland pælmet til side hvormed veien lå ferdig ryddet for den nye guden.

Jeg har tidligere vært inne på at det er "en styrende hånd" som styrer AP. Ved flere episoder er det ikke godt å få øye på hvor AP henter maktgrunnlaget sitt, det virker som om ledelsen har fått et hint om retningen partiet skal gå i, fra en usynlig hånd.

Kan AP-skutas ferd mot bunnen skyldes partiets overgang til høyre og omfavnelse av markedskrefter?

(Innlegget ble redigert 14.11.20 17:14)

MrSimon

Innlegg: 1306
MrSimon
15.11.20 10:39

Arbeiderpartiet har siden etermonopolets fall hatt en negativ utvikling. Dette har skutt fart etter at internett og alternative medietilgang har gjort sitt inntog. Fra krigens slutt og til ut på 80-tallet har APs fangarmer vært innom det meste innen offentlig kommunikasjon og kunne drive påvirkning.

"Vi har mistet kontroll hva folk skal mene" eller noe slikt var det vel GHB uttalte for en tid tilbake. Forbehold for korrekt framstilling.
I tillegg gikk stemmegiving til partiet nesten i arv i "gamle dager". Med et mediemangfold gjennom internett hvor folk kan ytre sine meninger gjennom både saklige og usaklige innspill uten at disse skal gjennom "kontrollapparatet" har bidratt til at partiet får mindre påvirkning på velgerne.

Det gjelder for øvrig også de andre partiene.  De tause stemmene har fått sin mulighet til å komme til ordet....også ufiltrert. Men vi ser nå tendenser til at MAKTA fortsatt ønsker kontroll og setter inn sine skyts. Vi ser det bl.a gjennom all diskusjon angående ytringsfriheten. Tendenser til innstramninger gjennom lovverket synes å komme.

Maktapparatet ønsker seg fortsatt kontroll på informasjonsflyten. Men nå er det kanskje i like stor grad den skjulte som den folkevalgte.

nometalhorse

Innlegg: 18644
nometalhorse
15.11.20 17:32
farout05: Interessant artikkel i Dagsavisen i dag: https://www.dagsavisen.no/debatt/hvor-synker-arbeiderpartiet-1.1800840 Her skriver forfatter Aage G. Sivertsen om AP som et synkende skip. For å unngå havari mener han et viktig spørsmål er "Finnes det en rød tråd i partiets maktspill – fra Martin Tranmæl til utskjellingen av Jan Bøler?" Han skriver også om hvordan makten i partiet periodevis tilhørte enkelte familier og ble et slags oligarki og fåmannsvelde, Gerhardsen, Harlem, Stoltenberg. Jagland forsøkte å ta opp kampen mot denne kulturen, med da Jens Stoltenberg satte inn infanteriet sitt, Jan Erik Larsen, Bjarne Håkon Hansen og Jonas Gahr Støre, ble Jagland pælmet til side hvormed veien lå ferdig ryddet for den nye guden.

Ja, jeg leste den, og den medfører løftede øyenbryn. Samt noen tanker til land vi helst ikke liker å sammenligne oss med.

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
18.11.20 16:00

 

  Arbeiderpartiets arbeiderbevegelse må ta et oppgjør med urbanfeministene i Oslo. Det er bare på den måten partiet kan gjenoppstå som et solid og troverdig parti igjen.

    Senterpartiet, Arbeiderpartiet og SV har potensiale til å danne en regjering med eller uten sak-til-sak støtte ifra FrP, Rødt. I tillegg vil en utvisking av KrF og Venstre sannsynligvis drive flere mandater til en slik regjering. 

                  Sist, men ikke minst, med mindre en EU-skeptisk bevegelse i Ap tolereres vil partiet fortsette å lekke til Senterpartiet. Ikke meg imot, men samtidig vil jeg ha samarbeid med Ap. 

Folkflesk

Innlegg: 27493
Folkflesk
18.11.20 16:10

Fra Nettavisens artikkel fra i dag:

"Et åpenbart problem for Arbeiderpartiet er at det sliter med oppmerksomhet rundt politikken. Partiets alternative statsbudsjett skapte lite entusiasme.

Bedre gikk det ikke med nestleder Hadia Tajik sin bok tidligere i høst. Det står sikkert ett og annet interessant i den boken, men det fikk nesten ingen oppmerksomhet. I stedet ble det en stor debatt om omslaget til boken som ble påstått å være seksualisert. Det var en feilslutning, men bokomslaget kunne også kritiseres fra andre vinkler, slik Elin Ørjasæter glitrende gjorde.

Bedre gikk det ikke med Jonas Gahr Støres hjemme-hos-intervju. All oppmerksomheten ble rettet mot kjøkkenbenken der det stod noen halvfulle flasker med alkohol, deriblant en flaske Jägermeister. Bildet gikk viralt i sosiale medier. Hvorfor det?"

Jau, jau, bedre gikk det ikke nei... Det blir vanskelig å reise seg når man stadig vekk havner i slike forferdelige politiske kniper som Nettavisen eminente politiske reporter her belyser.

(Innlegget ble redigert 18.11.20 16:19)

farout05

Innlegg: 3167
farout05
18.11.20 16:32
GaiusMariusSPQR: AP har aldri vært lengre utenfor regjering enn idag: https://www.nettavisen.no/nyheter/arbeiderpartiet-har-aldri-vaert-lenger-utenfor-regjering-for/3424048055.html?utm_medium=Social&utm_source=Facebook&fbclid=IwAR2c1DxsSe9x_DzdVOmvvgj_fxogSbWp5yUOPREV3S6c4l2wxMldCc9wkj8#Echobox=1605695306

APs fall har å gjøre med at partiet har skiftet politisk grunnmur og har blitt støtteparti til Høyre og deres kamerater.

At AP også har vendt arbeiderne ryggen og valgt EU-systemet med tap av arbeidernes rettigheter, vil tappe AP for tilhengere også framover.

 

 

farout05

Innlegg: 3167
farout05
18.11.20 16:38
Folkflesk: Fra Nettavisens artikkel fra i dag: "Et åpenbart problem for Arbeiderpartiet er at det sliter med oppmerksomhet rundt politikken. Partiets alternative statsbudsjett skapte lite entusiasme. Bedre gikk det ikke med nestleder Hadia Tajik sin bok tidligere i høst. Det står sikkert ett og annet interessant i den boken, men det fikk nesten ingen oppmerksomhet. I stedet ble det en stor debatt om omslaget til boken som ble påstått å være seksualisert. Det var en feilslutning, men bokomslaget kunne også kritiseres fra andre vinkler, slik Elin Ørjasæter glitrende gjorde. Bedre gikk det ikke med Jonas Gahr Støres hjemme-hos-intervju. All oppmerksomheten ble rettet mot kjøkkenbenken der det stod noen halvfulle flasker med alkohol, deriblant en flaske Jägermeister. Bildet gikk viralt i sosiale medier. Hvorfor det?" Jau, jau, bedre gikk det ikke nei... Det blir vanskelig å reise seg når man stadig vekk havner i slike forferdelige politiske kniper som Nettavisen eminente politiske reporter her belyser.

 Dette er jo egentlig bare uvesentligheter.

Partiet har valgt feil politisk kurs og er på lag med politikken som kontinuerlig skaper større forskjeller i samfunnet, og overføring av stadig mere makt til utlandet.

Det er denne "bunnplanken" som knekker AP.

Men AP politiske bidrag til råtassene i næringslivet kan gi Støre en stilling utenfor grensene til Norge. Så til fagbevegelsen, hold ut!

(Innlegget ble redigert 18.11.20 16:40)

Folkflesk

Innlegg: 27493
Folkflesk
19.11.20 10:17
farout05: Dette er jo egentlig bare uvesentligheter.

Ja, det var litt av poenget mitt. Hvis man skal skrive om problemene i et parti så er det helt latterlig å trekke frem diskusjonen rundt coveret på en bok eller et intervju med partileder der alkoholholdige drikker er synlige i bakgrunnen.

Man kan jo nesten lure på om journalisten hadde forsynt seg av lageret til Støre før han skrev artikkelen.

(Innlegget ble redigert 19.11.20 10:18)

Human

Innlegg: 32003
Human
19.11.20 12:22

Nytt opprør i Oslo Ap - Redd Ullevål sykehus og bygg ut Aker sykehus
(kilde Dagsavisen)

Jan Bøhler:
Bøhler viser til sakene han tror er årsaken til at flere ser mot Senterpartiet. - Noen av sakene jeg har fokusert på, som kampen for Ullevål sykehus og Oslo-sykehusene, angår mange i Oslo.

Vil bystyrerepresentanter i Oslo Ap nå snu?

(Innlegget ble redigert 19.11.20 12:22)

Human

Innlegg: 32003
Human
19.11.20 12:28

Opprør i Oslo Arbeiderparti

En rekke lokallag i Oslo Arbeiderparti jobber ifølge Dagsavisen knallhardt for å sørge for at fylkespartiet går tydelig inn for å bevare Ullevål sykehus.

Forslaget er signert av en rekke profilerte politikere i Oslo Ap som Marit Nybakk, Ole Jacob Kjendlie, Tove Strand, Gro Balas, Stine Haram, Bente Christensen, og Trine Lise Sundnes.

Oslo Senterpartis fremste valgkampsak er bevaring av Ullevål sykehus, en sak tidligere Ap-mann og nå Sp-topp i Oslo, Jan Bøhler, også har engasjert seg sterkt i.

(Innlegget ble redigert 19.11.20 12:37)

utenforallfarvei

Innlegg: 1329
utenforallfarvei
19.11.20 12:41
Human: Så marsjerte AUF ut, fordi de ikke ville høre avskjedstalen til Giske, som sto på mange lange kvelder for Ap i 30 år, helt fra kampen mot EU.

Jada, mange lange kvelder , og netter med mye alkohol og
AUF-smaajenter som ikke vaaget aa si nei.

Ikke bland Boehler inn sammen med Giske.
Boehler er en sann hedersmann som bryr seg om andre enn
akkurat sin egen karriere slik som Giske gjoer.

Jeg har aldri stemt paa AP - hverken lokalt eller sentralt -
men med flere slike karer som Boehler ville jeg gjort det.

farout05

Innlegg: 3167
farout05
19.11.20 15:28
Folkflesk: Ja, det var litt av poenget mitt. Hvis man skal skrive om problemene i et parti så er det helt latterlig å trekke frem diskusjonen rundt coveret på en bok eller et intervju med partileder der alkoholholdige drikker er synlige i bakgrunnen. Man kan jo nesten lure på om journalisten hadde forsynt seg av lageret til Støre før han skrev artikkelen.

Enig med deg.

Journalister og andre som spekulerer i hva som er årsaken til at AP mister oppslutning i folket, konfronterer aldri partiet med de virkelige årsakene, som jo er helt åpenbare. Er jo bare å sammenligne partiets politikk mellom slik den var før EØS, med slik den er etterpå.

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
19.11.20 16:29
utenforallfarvei: Jada, mange lange kvelder , og netter med mye alkohol og
AUF-smaajenter som ikke vaaget aa si nei

Iallfall en haug med grunnløse påstander om ting som skjedde/ikke skjedde for mange år siden. 

    Om "AUF-småjenter" la seg på ryggen eller ikke er vel ikke så interessant med mindre dette kan bevises og er relevant. 

    Problemet til Ap er at de var nødt til å spille MeToo kortet for å eliminere Giske fra ledelse. Partiet sentralt tok et bevisst valg hvor de foretrakk å være et parti for Oslo og den urbane feministeliten. Det er greit nok, men holder ikke om en skal tiltrekke seg arbeiderklassen. 

Human

Innlegg: 32003
Human
20.11.20 13:32
Noreger: Problemet til Ap er at de var nødt til å spille MeToo kortet for å eliminere Giske fra ledelse. Partiet sentralt tok et bevisst valg hvor de foretrakk å være et parti for Oslo og den urbane feministeliten. Det er greit nok, men holder ikke om en skal tiltrekke seg arbeiderklass

Hva skal Oslo Ap gjøre for å tiltrekke seg arbeidere og LO-medlemmer?

(Innlegget ble redigert 20.11.20 13:33)

vif_support

Innlegg: 8351
utenforallfarvei

Innlegg: 1329
utenforallfarvei
22.11.20 07:49
Noreger: Om "AUF-småjenter" la seg på ryggen eller ikke er vel ikke så interessant med mindre dette kan bevises og er relevant.

Det kan det nok, men de stakkars jentene vaagde ikke da
aa staa fram.   Da Giske var paa sitt verste var han en flittig
gjest paa Utoeya, ikke alltid onesket av saa mange.

Jeg bodde like i naerheten da og jobbet bl.a. med mange
AUF-ere.  Gutta var ikke redde for aa fortelle hva som skjedde.
Nok om det.    Leit for Ap at de mister Jan Boehler, men det er vel
deres egen skyld, uten at dette bekymrer meg.
Men at Sp. faar et nytt arbeidsjern i sine rekker er bra,  bare litt
dumt at de ikke vil " baere Bort`n  Moe " og karskkompisane.

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
22.11.20 08:59
utenforallfarvei: men de stakkars jentene vaagde ikke da
aa staa fram.   Da Giske var paa sitt verste var han en flittig
gjest paa Utoeya, ikke alltid onesket av saa mange. Jeg bodde like i naerheten da og jobbet bl.a. med mange
AUF-ere.  Gutta var ikke redde for aa fortelle hva som skjedde.

 

     Ja, det er vel mange unge menn som har tilbrakt mye tid på Utøya igjennom Ap's tid. Stoltenberg var vel også AUF-leder.

   Giske var jo leder i AUF i mange år og stod opp imot Ap's EU konsensus, da AUF ikke var redd for å stå opp imot makteliten. Under samme tid Jobbet jo Støre for EU-pampene med å lage traktatene. Neida, selv om sistnevnte hverken er en elefant eller Joe Biden, men noe imellom hva hukommelse angår, så tror jeg han husker den tiden. 

   "Gutta" var ikke redde for å si ifra? Ja, "gutter" er vel et riktig ord der. Var det ungdommelig sjalusi mikset med forsmådde ambisjoner? Var det i det hele tatt noe nytt i den alderen?

      Trond Giske har ikke gjort noe verre enn 90% av alle unge menn i hans alder. At dette har blitt definert som ikke tidsriktig i retroaktiv standard var hans eneste feil. 

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
22.11.20 09:11
Human: va skal Oslo Ap gjøre for å tiltrekke seg arbeidere og LO-medlemmer?

 

     Det er jo det magiske spørsmålet da. En ting er iallfall sikkert. Hvis vi skal få en annen regjering ved neste valg, må Arbeiderpartiet vokse fram ved å ta tilbake tapte stemmer ifra "sentrum" (Krf, Venstre, MDG), samt skaffe stemmer ifra Høyre og FrP. 

     Hvis tanken er å vinne tilbake stemmer ifra Senterpartiet og SV vil jo ikke det hjelpe på totalutfallet. Men enda viktigere er det jo at disse to partiene ikke vil lekke til Ap i betydelig grad med mindre forholdet de tre imellom forverres. Derfor MÅ Ap ha stemmer fra Regjeringspartiene. 

    LO-medlemmer tror jeg Ap vil få flere av hvis de klarer å mobilisere flere der som ikke stemmer den dag i dag. De som sitter på gjerdet nå er sannsynligvis i største grad en tausere del av den velgermassen som venter på at partiet skal finne tilbake til en Arbeiderprofil. De som har gått til SV og Sp vil sannsynligvis bli der i større grad. 

   Arbeidere i dag er jo et videre begrep (og inkludere LO-medlemmer), men jeg mener det er troverdig at Ap kan vinne endel stemmer ifra Høyre. Det er liten forskjell imellom Ap og Høyre, men om Arbeiderpartiet skarper opp sin profil, vil nok det trekke inn en del Høyre-velgere, spesielt ifra Oslo, som jo har 1 av 5 velgere i Norge. 

 

       Spørsmålet ditt er vel egentlig verdig 4-5 episoder i debatt med Solvang, for det er helt vitalt til at vi skal få tilbake en Rød regjering. Som Senterpartimann vil jeg selvsagt at partiet mitt skal få så mange stemmer som mulig, uansett hvem de tar dem ifra, men samtidig innser jeg at et svakt Ap vil sannsynligvis UTELUKKE et regjeringsskifte ved neste valg. Jeg tror de to partiene må finne en metode å bygge litt bredere samarbeid. Problemet er at Ap's to fremste profiler av i dag (Hadia og Støre) neppe har hverken empati eller forståelse for Senterpatiets behov eller nok selvinnsikt til å delta i en slik brobygging. Derfor venter vi spent på at en tredje profil skal dukke opp, som har mer tilhørighet med både Sp's fundamenter og er bedre i Norsk geografi enn Oslo's kommunekart. 

inspector

Innlegg: 10262
inspector
22.11.20 10:28

APs troverdighet i helt sentrale spørsmål som berører svært mange, har raknet og velgerne flykter.

Når ledelsen trekker mot Høyre, de ekte sosialistene trekker mot SV og folk flest trekker mot SP, tyder det på en svak ledelse og en dyster fremtid for dette en gang så stolte partiet.

I den stolte perioden var det fokus på utjevningspolitikk, helsevesen, hele folket/landet i arbeid, forsvar av treparts-samarbeidet, forsvar mot utenlandsk innflytelse osv osv.  Ups leser jeg egentlig fra SP partiprogram ????

(Innlegget ble redigert 22.11.20 10:38)

utenforallfarvei

Innlegg: 1329
utenforallfarvei
22.11.20 12:38
Noreger: Trond Giske har ikke gjort noe verre enn 90% av alle unge menn i hans alder. At dette har blitt definert som ikke tidsriktig i retroaktiv standard var hans eneste feil.

Vel. at hele 90 % av alle unge menn har oppfoert seg saa
paatrengende som Giske stemmer ikke.  For det foerste 
var det tidligere og er det fortsatt mange som aldri smaker alkohol.

Av de som drikker ofte er det nok faa som blir saa gaerne i hue
og klaafingra som Giske.   Ettersom han mister fullstendig kontrollen
saa snart han har luktet paa " noe godt" som han kaller det,  og
samtidig da tror at han er Gud ovenfor spesielt de yngre,  da blir
det lett konflikter.
Han burde finne seg en aerlig jobb, men kan neppe gjoere noe praktisk,  jo kanskje som vinsmaker for Polet, men da maa han
jo spytte ut alt, saa det gaar vel ikke saa bra.

En Skaal for Giske - i norsk kulturmjoelk !

Human

Innlegg: 32003
Human
22.11.20 13:32
Human: Opprør i Oslo Arbeiderparti En rekke lokallag i Oslo Arbeiderparti jobber ifølge Dagsavisen knallhardt for å sørge for at fylkespartiet går tydelig inn for å bevare Ullevål sykehus. Forslaget er signert av en rekke profilerte politikere i Oslo Ap som Marit Nybakk, Ole Jacob Kjendlie, Tove Strand, Gro Balas, Stine Haram, Bente Christensen, og Trine Lise Sundnes. Oslo Senterpartis fremste valgkampsak er bevaring av Ullevål sykehus, en sak tidligere Ap-mann og nå Sp-topp i Oslo, Jan Bøhler, også har engasjert seg sterkt i.

Arne Strand skriver om Ullevål sykehus i Politisk ukeslutt i lørdagens Dagsavisen.

Onsdag sto flere framtredende medlemmer av Oslo Arbeiderparti fram i Dagsavisen med krav til fylkeslaget om å si kraftig ifra: Ullevål sykehus skal bevares og planene om Gaustad må skrotes.

I fjor vedtok et enstemmig representantskap et krav om utredning av et alternativ til rivingen av Ullevål.

(Innlegget ble redigert 22.11.20 13:36)

ms_8

Innlegg: 8191
ms_8
22.11.20 13:57
inspector: APs troverdighet i helt sentrale spørsmål som berører svært mange, har raknet og velgerne flykter. Når ledelsen trekker mot Høyre, de ekte sosialistene trekker mot SV og folk flest trekker mot SP, tyder det på en svak ledelse og en dyster fremtid for dette en gang så stolte partiet. I den stolte perioden var det fokus på utjevningspolitikk, helsevesen, hele folket/landet i arbeid, forsvar av treparts-samarbeidet, forsvar mot utenlandsk innflytelse osv osv.  Ups leser jeg egentlig fra SP partiprogram ????

Veldig gode poeng. Samstundes som mange opplever AP som eit krangleparti med fokus på konflikter, maktkamper og uklar leiing. Kva vil AP med Norge? 

Eit annet problem for AP er at dei alltid havner i bakleksa med sakene sine. Ofte etter at SP, MDG eller SV har komt med sine forslag. 

Den gode nyheten for AP er at dette også påverker Høgre negativt. Eit sterkt SP fører til at Høgre blir presset på sentralisering og det blir andre saker ein kun helse, økonomi og skule. Muligens kan eit svekket eller presset Høgre hjelpe AP og drømmen for AP er at det fører til at Høgre angriper meir SP. 

Men Ørnen i norsk politikk har store utfordringer og heller ingen naturleg arvtaker etter Støre. Hadia er upopulær i deler av partiet. Raymond har ingen erfaring frå rikspolitikken og han andre nestleiaren er rimeleg usynleg. 

farout05

Innlegg: 3167
farout05
22.11.20 14:10
ms_8: Veldig gode poeng. Samstundes som mange opplever AP som eit krangleparti med fokus på konflikter, maktkamper og uklar leiing. Kva vil AP med Norge?  Eit annet problem for AP er at dei alltid havner i bakleksa med sakene sine. Ofte etter at SP, MDG eller SV har komt med sine forslag.  Den gode nyheten for AP er at dette også påverker Høgre negativt. Eit sterkt SP fører til at Høgre blir presset på sentralisering og det blir andre saker ein kun helse, økonomi og skule. Muligens kan eit svekket eller presset Høgre hjelpe AP og drømmen for AP er at det fører til at Høgre angriper meir SP.  Men Ørnen i norsk politikk har store utfordringer og heller ingen naturleg arvtaker etter Støre. Hadia er upopulær i deler av partiet. Raymond har ingen erfaring frå rikspolitikken og han andre nestleiaren er rimeleg usynleg.

Bra!

Det er lett å se hva AP vil med Norge. AP digger høyrestyret, som avgir stadig mere makt til EU, som generelt øker forskjellene i samfunnet, som sentraliserer og tar makt fra distriktene, som tar makt/innflytelse fra befolkningen generelt hvilket gjør at demokratiet forvitrer, og så vil AP gi sin tilslutning til høyresiden i bestrebelsen på å gjøre Norge til en amerikansk militærbase rettet mot Russland i nord.

Det er det jeg kommer på i farta.

Noreger

Innlegg: 686
Noreger
22.11.20 19:45
farout05: Det er lett å se hva AP vil med Norge. AP digger høyrestyret, som avgir stadig mere makt til EU, som generelt øker forskjellene i samfunnet, som sentraliserer og tar makt fra distriktene, som tar makt/innflytelse fra befolkningen generelt hvilket gjør at demokratiet forvitrer, og så vil AP gi sin tilslutning til høyresiden i bestrebelsen på å gjøre Norge til en amerikansk militærbase rettet mot Russland i nord. Det er det jeg kommer på i farta.

 

  Dette er ikke Arbeiderpartiet slik vi kjenner dem. Det er en konsekvens av vanstyret til Støre i spann med Hadias feministkorstog. I tillegg har partiet gjort seg fullstendig avhengig av Oslo som et grunnfjell i partiet noe som målbinder handlefriheten ovenfor både fagbevegelsen og distriktene. 

 

     Arbeiderpartiet kommer tilbake NÅR oppgjøret med de ovenfornevnte kommer. Hvis det ikke skjer foran dette valget vil det nok bli en stor oppvask når Erna vinner nok et valg grunnet andres udugelighet. 

     

Torotto

Innlegg: 19969
Torotto
22.11.20 21:33
Human: Hva skal Oslo Ap gjøre for å tiltrekke seg arbeidere og LO-medlemmer?

I utgangspunktet var AP bruk av LO basert på overenskomst mellom arbeidsgivere  og Sosialdemokrater.  Arbeidsgivere skulle skaffe kapital og etableringer og AP skulle bekjempe andre på venstresiden og unngå streiker og aksjoner som truet overenskomsten.   Imidlertid  fikk vi gjennom Globalisering og EØS, en ny situasjon hvor norske bedrifter og finans ikke lengre trengte sosialdemokratiet.  Sovjetunionens fall; var den siste spikeren i kristen og AP og Høyere ble mer og mer likeni praktisk politikk og begge så sterke fagforeninger, som en trussel for makta. 

Det ble også slutten for store reformer.  Maktkonsentrasjon medførte en sentralisering,  som legger bygder døde og uten vitalitet som ett mangfold av virksomheter gir.  Stadig flere opprettholdes via offentlig tjenesteyting.   Problemet er at dette er et ledd i den moderne kapitalismen og derfor blir løfter om å finne løsninger, stort sett luremus.   Visjoner om levende bygder, mens trenden er fortsatt sentralisering.   
Selv i 2020 ser vi at politikk formes utenfor Storting. 

Human

Innlegg: 32003
Human
22.11.20 23:31
Noreger: Ja, det er vel mange unge menn som har tilbrakt mye tid på Utøya igjennom Ap's tid. Stoltenberg var vel også AUF-leder.    Giske var jo leder i AUF i mange år og stod opp imot Ap's EU konsensus, da AUF ikke var redd for å stå opp imot makteliten

Det var den gang da. AUF har falmet.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg