Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Arbeiderpartiets fall

NYTT TEMA
Human

Innlegg: 32043
Human
22.11.20 23:34

Onsdag sto flere framtredende medlemmer av Oslo Arbeiderparti fram i Dagsavisen med krav til fylkeslaget om å si kraftig ifra: Ullevål sykehus skal bevares og planene om Gaustad må skrotes.

I fjor vedtok et enstemmig representantskap et krav om utredning av et alternativ til rivingen av Ullevål.

Les også: Her kan du risikere å finne din syke bestemor på felt G i parkeringshuset

Det har ikke partiet fulgt opp. Oslo-partiets leder Frode Jacobsen, byrådsleder Raymond Johansen og partileder Jonas Gahr Støre stiller seg bak helseminister Bent Høies plan om å skrote Ullevål, selge tomten og gjenreise sykehuset i et bofellesskap med Rikshospitalet på Gaustad.

Dette har møtt voldsom motstand. De ansattes organisasjoner protesterer. I bystyret er samtlige partier utenom Høyre og Ap motstandere av rivingen. Ap-toppene står på sitt. Helseminister Høie fra Høyre truer nemlig med at Aker sykehus ikke blir gjenreist hvis ikke Ullevål flyttes til Gaustad.

Det er en trussel uten innhold. Etter stortingsvalget neste år er Høie trolig historie.

Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Etter fem års kamp mot barnevernet har mor fått sønnen hjem: – Han trodde jeg var død

En ny rødgrønn helseminister kan begynne med blanke ark og utrede et opplegg som beholder Ullevål og som innbefatter et nytt Aker sykehus. Politisk er det enkel match. Ledelsene i de andre rødgrønne partiene, Rødt, SV, Sp og MDG, er nemlig på linje med grasrota i Oslo Ap.

Det er skadelig for Ap at partiledelsen støtter høyremannen Høies linje. Oslo-partiet gjorde det dårlig i kommunevalget. Ullevål-saken er antakelig en årsak til nederlaget. Tor-Erik Røberg-Larsen forteller at Aps holdning i denne saken er en av grunnene til at han og Jan Bøhler har meldt overgang til Sp.

En lokal meningsmåling fra Sentio denne uken viser at Ap går tilbake, mens Senterpartiet vokser.

Sp er blitt Oslos fjerde største parti. Fra omtrent ingen ting har det gått fram til 7,5 prosent. Hadde målingen vært et valgresultat, ville Jan Bøhler fått følge til Stortinget av Oslo Sps leder. Han tror at kampen for å bevare Ullevål sykehus kan være en årsak til framgangen. Dette er en sak som opptar Oslo-folk.

(Innlegget ble redigert 22.11.20 23:37)

Torotto

Innlegg: 20263
Torotto
23.11.20 10:15
Human: Det var den gang da. AUF har falmet.

Den gangen Stoltenberg (NATO motstander), som den eneste kom unna rettsaken om medlemesjuks og endte opp som en krigshisser i NATO.  

Det er vel heller gamlekara som sitter fast i fortiden og er falmet.  Gubber som flyr etter, våre barnebarn, slik som Giske.  

AUF i nåtid. 

https://auf.no/ordliste/nato/

(Innlegget ble redigert 23.11.20 10:21)

Human

Innlegg: 32043
Human
24.11.20 19:45
Human: Sp er blitt Oslos fjerde største parti. Fra omtrent ingen ting har det gått fram til 7,5 prosent. Hadde målingen vært et valgresultat, ville Jan Bøhler fått følge til Stortinget av Oslo Sps leder. Han tror at kampen for å bevare Ullevål sykehus kan være en årsak til framgangen. Dette er en sak som opptar Oslo-folk.

Flere lokallag har bedt nominasjonskomiteen om å bestrebe seg på en enstemmig innstilling.

Sterke reaksjoner på Kamzy-innlegg

I et innlegg på Facebook for fem dager siden skrev Kamzy Gunaratnam: «Du skal aldri glemme hvor du kommer fra. Blokkene i Groruddalen er sånn sett ikke bare et sted jeg vokste opp. For meg er de politiske kompassnåler. Derfor velger jeg å tolke innspillene fra lokallagene som at Groruddalen er og alltid har vært viktig for Arbeiderpartiet. Derfor stiller jeg meg til disposisjon for 2.-plassen på stortingslista, såframt partiet og dets mange hardtarbeidende tillitsvalgte finner meg verdig.»

 Dagbladet er kjent med at Gunaratnams innlegg har vakt sterke reaksjoner i Oslo Arbeiderparti, fordi det oppfattes som ugreit at hun blander seg inn i en nominasjonsprosess, som er vanskelig nok fra før. 

Hun gikk inn for å rive Ullevål sykehus på tross av representantskapets vedtak, og mot at kandidater med innvandringsbakgrunn aldri bør stille mot hverandre.

Kamzy først!   

(Innlegget ble redigert 24.11.20 19:51)

Human

Innlegg: 32043
Human
24.11.20 20:25
Human: Dagbladet er kjent med at Gunaratnams innlegg har vakt sterke reaksjoner i Oslo Arbeiderparti, fordi det oppfattes som ugreit at hun blander seg inn i en nominasjonsprosess, som er vanskelig nok fra før.  Hun gikk inn for å rive Ullevål sykehus på tross av representantskapets vedtak, og mot at kandidater med innvandringsbakgrunn aldri bør stille mot hverandre. Kamzy først!

Redd Ullevål sykehus (i dag streames pressekonferansen)
Forfatterne av den uavhengige rapporten er invitert til å delta for å si mer om rapporten. I tillegg kommer fagfolk, folk fra sykehusaksjonene i både i Innlandet og Oslo og og politikere. Jan Bøhler som har fortalt at hans ønske om å redde Ullevål var en av de viktigste grunnene til at han gikk over til Senterpartiet og Ole Jacob Kjendlie fra Oslo Arbeiderparti som jobber iherdig for å få Arbeiderpartiet til å snu i Ullevålsaken for å kommentere.

(5) Facebook

(Innlegget ble redigert 24.11.20 20:31)

Human

Innlegg: 32043
Human
24.11.20 21:47
Human: Flere lokallag har bedt nominasjonskomiteen om å bestrebe seg på en enstemmig innstilling. Sterke reaksjoner på Kamzy-innlegg I et innlegg på Facebook for fem dager siden skrev Kamzy Gunaratnam: «Du skal aldri glemme hvor du kommer fra. Blokkene i Groruddalen er sånn sett ikke bare et sted jeg vokste opp. For meg er de politiske kompassnåler. Derfor velger jeg å tolke innspillene fra lokallagene som at Groruddalen er og alltid har vært viktig for Arbeiderpartiet. Derfor stiller jeg meg til disposisjon for 2.-plassen på stortingslista, såframt partiet og dets mange hardtarbeidende tillitsvalgte finner meg verdig.»  Dagbladet er kjent med at Gunaratnams innlegg har vakt sterke reaksjoner i Oslo Arbeiderparti, fordi det oppfattes som ugreit at hun blander seg inn i en nominasjonsprosess, som er vanskelig nok fra før.  Hun gikk inn for å rive Ullevål sykehus på tross av representantskapets vedtak, og mot at kandidater med innvandringsbakgrunn aldri bør stille mot hverandre. Kamzy først!

Ikke enig i Oslo Ap: Blir maktdrama om topposisjon

Kamzy Gunaratnam (32) vil ikke gi seg, og stiller dermed mot Zaineb Al-Samarai (33) i kampvotering om en sikker plass på Stortinget.

7 av 9 i nominasjonskomiteen med leder Tellevik Dahl i spissen vil ha Zaineb på 2 plass, og 2 vil ha Kamzy

(Innlegget ble redigert 24.11.20 21:50)

Human

Innlegg: 32043
Human
24.11.20 22:15
Human: Onsdag sto flere framtredende medlemmer av Oslo Arbeiderparti fram i Dagsavisen med krav til fylkeslaget om å si kraftig ifra: Ullevål sykehus skal bevares og planene om Gaustad må skrotes. I fjor vedtok et enstemmig representantskap et krav om utredning av et alternativ til rivingen av Ullevål.

Oslos varaordfører Kamzy Gunaratnam (Ap) vil gjerne på Stortinget, men vil ikke svare på om hun stiller opp i en kampvotering.

Human

Innlegg: 32043
Human
25.11.20 09:03
Human: Ullevål sykehus skal bevares og planene om Gaustad må skrotes. I fjor vedtok et enstemmig representantskap et krav om utredning av et alternativ til rivingen av Ullevål.

Jan Bøhler Sp (ex. Ap) kjemper fremdeles for å redde Ullevål sykehus fra nedleggelse.

Kamzy Gunaratnam, som er varaordfører i Oslo og nestleder i Oslo Ap, har gått mot å redde Ullevål sykehus, representantskapet, de ansatte og Oslos befolkning!

farout05

Innlegg: 3577
farout05
25.11.20 09:24

Ny meningsmåling, AP 21,2 %, altså intet løft etter at partiet ble kvitt Giske.

Human

Innlegg: 32043
Human
26.11.20 20:33
Human: Onsdag sto flere framtredende medlemmer av Oslo Arbeiderparti fram i Dagsavisen med krav til fylkeslaget om å si kraftig ifra: Ullevål sykehus skal bevares og planene om Gaustad må skrotes. I fjor vedtok et enstemmig representantskap et krav om utredning av et alternativ til rivingen av Ullevål. Les også: Her kan du risikere å finne din syke bestemor på felt G i parkeringshuset Det har ikke partiet fulgt opp. Oslo-partiets leder Frode Jacobsen, byrådsleder Raymond Johansen og partileder Jonas Gahr Støre stiller seg bak helseminister Bent Høies plan om å skrote Ullevål, selge tomten og gjenreise sykehuset i et bofellesskap med Rikshospitalet på Gaustad. Dette har møtt voldsom motstand. De ansattes organisasjoner protesterer. I bystyret er samtlige partier utenom Høyre og Ap motstandere av rivingen. Ap-toppene står på sitt. Helseminister Høie fra Høyre truer nemlig med at Aker sykehus ikke blir gjenreist hvis ikke Ullevål flyttes til Gaustad. Det er en trussel uten innhold. Etter stortingsvalget neste år er Høie trolig historie. Artikkelen fortsetter under annonsen Les også: Etter fem års kamp mot barnevernet har mor fått sønnen hjem: – Han trodde jeg var død En ny rødgrønn helseminister kan begynne med blanke ark og utrede et opplegg som beholder Ullevål og som innbefatter et nytt Aker sykehus. Politisk er det enkel match. Ledelsene i de andre rødgrønne partiene, Rødt, SV, Sp og MDG, er nemlig på linje med grasrota i Oslo Ap. Det er skadelig for Ap at partiledelsen støtter høyremannen Høies linje. Oslo-partiet gjorde det dårlig i kommunevalget. Ullevål-saken er antakelig en årsak til nederlaget. Tor-Erik Røberg-Larsen forteller at Aps holdning i denne saken er en av grunnene til at han og Jan Bøhler har meldt overgang til Sp. En lokal meningsmåling fra Sentio denne uken viser at Ap går tilbake, mens Senterpartiet vokser. Sp er blitt Oslos fjerde største parti. Fra omtrent ingen ting har det gått fram til 7,5 prosent. Hadde målingen vært et valgresultat, ville Jan Bøhler fått følge til Stortinget av Oslo Sps leder. Han tror at kampen for å bevare Ullevål sykehus kan være en årsak til framgangen. Dette er en sak som opptar Oslo-folk.

Redd Ullevål Sykehus er den desidert viktigste saken for folk flest i Oslo.

Senterpartiet har mangedoblet sin oppslutning i Oslo pga. Jan Bøhler og kampen for å redde Ullevål sykehus for befolkningen i Oslo. Sp med Jans engasjement for Ullevål kan faktisk oppnå mer enn 10 prosent i Oslo.
Det på bekostning av Arbeiderpartiet i Oslo.


AUF i Oslo vil vrake sin egen ungdomskandidat, gå mot sine egne prinsipper, overkjøre valgkomiteen, og flertallet i fylkeslagene.

Kamzy som er mer opptatt av seg selv, enn av sitt parti, har skapt et kaos i Oslo Ap, og sviktet velgerne i Oslo med sitt standpunkt om å rive Ullevål sykehus.

Les om dette i  Dagsavisen i dag,

(Innlegget ble redigert 26.11.20 20:43)

Human

Innlegg: 32043
Human
26.11.20 22:42
Human: Nå er følgende nominert på Aps liste i Oslo: 1. Jonas Gahr Støre 2. Zaineb Al-Samarai 3. Espen Barth Eide 4. Trine Lise Sundnes 5. Frode Jacobsen Det kan ikke nomineres 2 kvinner med innvandringsbakgrunn, på de to ledige kvinneplassene. Fagforeningenes kandidat må være med. Kan man i Oslo Ap samle seg om nominasjonskomiteens liste?

Zaineb Al-Samarai er et kjempetalent som har gjennomført en helt eventyrlig klassereise, noe som representer håpet og mulighetene for fattige arbeidere.

Hun er den eneste på listen fra valgkomiteen som har vært i vanlig arbeid.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 22:46)

Human

Innlegg: 32043
Human
01.12.20 23:52

Redd Ullevål Sykehus er den desidert viktigste saken for folk flest i Oslo.

Senterpartiet har mangedoblet sin oppslutning i Oslo pga. Jan Bøhler og kampen for å redde Ullevål sykehus for befolkningen i Oslo. Sp med Jans engasjement for Ullevål kan faktisk oppnå mer enn 10 prosent i Oslo.

Det på bekostning av Arbeiderpartiet i Oslo, som har for mange broilere, uten arbeidslivserfaring fra ordinært arbeid.

(Innlegget ble redigert 01.12.20 23:54)

Tallyhoo

Innlegg: 1078
Tallyhoo
02.12.20 07:21

APs fall skyldes dårlig politikk. AP hevder å være partiet for lavtlønte og offentlig ansatte. Men APs argumenter er mantraet om at de rike betaler for lite skatt, som om lavtlønte er spesielt opptatt av det! Derimot er de lavtlønte rammet av bompenger, moms, alkoholavgifter, bensinavgifter, egenandeler, bilavgifter, og ikke minst av konkurranse fra billig utenlandsk arbeidskraft. Et AP som støtter bompenger og billig utenlandsk arbeidskraft og alt det andre som rammer lavtlønte rett på kontoen, og som ledes av en rik eliteakademiker, har fullstendig mistet sin appell. Derfor faller de som en stein.

(Innlegget ble redigert 02.12.20 07:22)

Torotto

Innlegg: 20263
Torotto
02.12.20 10:37
Tallyhoo: Derimot er de lavtlønte rammet av bompenger, moms, alkoholavgifter, bensinavgifter, egenandeler, bilavgifter, og ikke minst av konkurranse fra billig utenlandsk arbeidskraft.

Da kan du jo spørre deg, hvorfor er folk lavtlønnede?  Samtidig som skillene blir stadig større og arbeidsgivere krever ennå mer fleksibilitet og bruk av vikarer.  

Avgiftene er selve fundamentet for å opprettholde velferdsstaten og bærers gjennom utjevning mellom lønnsarbeidere. 

Det er vel kanskje sammenheng mellom Stordalen sin rikdom og nettopp utnyttelse av billig arbeidskraft. Slik at du kan nyte hotell luksus i weekend, for en spotpris.  

Her

(Innlegget ble redigert 02.12.20 10:41)

Human

Innlegg: 32043
Human
02.12.20 11:53

Oslo Ap er på ville veier, og går mot egen befolkning!

Når det gjelder Oslos framtidige sykehus er enigheten innad i byrådet borte.
Nå står Arbeiderparti-ledelsen og byrådspolitikerne snart ALENE om å legge ned Ullevål sykehus.

I dag er flertallet i bystyret mot den planlagte utbyggingen på Gaustad.
Folkeopinionen vokser dag for dag for å skrote den skandaløse utbyggingen, på Gaustad og for å redde Ullevål.


Oslo Arbeiderparti bør ta rev i seilene,
 og snu i sykehussaken for ikke å være i utakt med befolkningen.

Det er nødvendig om Aker igjen skal bli sykehus for ALLE bydelene i Groruddalen.

Er det for mange politiske broilere uten arbeidserfaring i Ap?

Tallyhoo

Innlegg: 1078
Tallyhoo
02.12.20 13:50
Torotto: Da kan du jo spørre deg, hvorfor er folk lavtlønnede?

Folk med lav utdanning i privat sektor er lavtlønte fordi AP (og regjeringspartiene) tillater arbeidsinnvandring som presser lønningene ned.

 

Mange i offentlig sektor er lavtlønte fordi AP og SV ønsker en stor offentlig sektor.

 

Det er de to hovedårsakene til økende forskjeller i Norge, lagt viktigere enn lav formueskatt. Formueskatt på kapital bundet i næringsliv tapper bedriftene for penger som kunne ha vært brukt til å etablere nye arbeidsplasser som de lavtlønte kunne ha glede av.

(Innlegget ble redigert 02.12.20 13:57)

arknath

Innlegg: 639
arknath
02.12.20 14:01

Fullstendig mangel på godt lederskap og et evig rot når det gjelder standpunkt i saker. Vingleparti selv når de ikke sitter i maktposisjon. Ja, alle partier vingler men jeez. Arbeiderpartiet er ikke et parti for arbeiderne. Støre og co driver partiet i grøfta. Det er egentlig like greit. Om vi blir nødt å skifte regjering etter neste valg ser jeg mye heller en statsminister fra SP enn AP. Jeg kommer definitivt til å vente lengst mulig med å stemme og om alle tall viser tegn på regjeringskifte så går min stemme til SP så vi unngår Støre som statsminister.

Folkflesk

Innlegg: 28339
Folkflesk
02.12.20 14:11
arknath: Fullstendig mangel på godt lederskap og et evig rot når det gjelder standpunkt i saker. Vingleparti selv når de ikke sitter i maktposisjon. Ja, alle partier vingler men jeez. Arbeiderpartiet er ikke et parti for arbeiderne. Støre og co driver partiet i grøfta. Det er egentlig like greit. Om vi blir nødt å skifte regjering etter neste valg ser jeg mye heller en statsminister fra SP enn AP. Jeg kommer definitivt til å vente lengst mulig med å stemme og om alle tall viser tegn på regjeringskifte så går min stemme til SP så vi unngår Støre som statsminister.

Bra tenkt, for det blir nok din stemme som avgjør dette. Mulig Støre krever omtelling dog.

arknath

Innlegg: 639
arknath
02.12.20 14:17
Folkflesk: Bra tenkt, for det blir nok din stemme som avgjør dette. Mulig Støre krever omtelling dog.

Ja, min stemme teller like mye som en hvilken som helst annen stemme så om fler tenker på samme måte vil vi klare å unngå Støre som statsminister. Helst ser jeg jo at vi fortsatt har en borgelig regjering (men uten KRF/Venstre), men det kan se vanskelig ut.

Så du mener at man ikke skal stemme fordi "din stemme ikke avgjør dette"? Sukk...

Folkflesk

Innlegg: 28339
Folkflesk
02.12.20 14:20
arknath: Så du mener at man ikke skal stemme fordi "din stemme ikke avgjør dette"? Sukk...

Hvis du stemmer SP og ikke FrP så er det helt greit for meg at du stemmer :)

Torotto

Innlegg: 20263
Torotto
02.12.20 17:11
Tallyhoo: Folk med lav utdanning i privat sektor er lavtlønte fordi AP (og regjeringspartiene) tillater arbeidsinnvandring som presser lønningene ned.

Nei! Det er mellommenn og arbeidsgivere som utnytter situasjonen.

Ingenting hindrer arbeidsgiver i å betale ordentlige lønn og ordna arbeidsforhold. 

 

vif_support

Innlegg: 8669
vif_support
02.12.20 18:38

Problemet til Arbeiderpartiet er at de egentlig vil gjøre akkurat det samme som Høyre, bare på litt annen måte

Sentralisering og privatisering (samtidig som de også er et EU-parti) 

Tallyhoo

Innlegg: 1078
Tallyhoo
03.12.20 08:04
Torotto: Nei! Det er mellommenn og arbeidsgivere som utnytter situasjonen. Ingenting hindrer arbeidsgiver i å betale ordentlige lønn og ordna arbeidsforhold.

Det er ingen som hindrer deg i å tro på julenissen heller, men det er ikke mulig å frata AP et kolossalt ansvar for dumping av lønninger pga. arbeidsinnvandring. Det er heller ingen som hindrer AP i å ta ansvar for den situasjonen, men det gjør ikke AP. Ergo faller de som en stein på meningsmålingene, og overlater til SP å bli det nye statsbærende partiet hvis de borgerlige taper valget. For velgerne er ikke dumme. Det holder ikke hva AP sier, de må begynne å ta småkårsfolkets parti igjen! I stedet lager de en patetisk debatt om at forskjellene i samfunnet skyldes at de rike (les næringslivet) betaler for lite formuesskatt! Blir småkårsfolket rikere av at rørleggeren din betaler formueskatt? Nei. De risikerer å  blir fattigere, for rørleggeren må legge på prisen du betaler for å få fikset den lekkasjen du trenger hjelp til.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 08:06)

kval

Innlegg: 15564
kval
03.12.20 09:26
Tallyhoo: Blir småkårsfolket rikere av at rørleggeren din betaler formueskatt?

Her er AP's syn på saken:

"Øke bunnfradraget slik at det bare er formuer over 1,7 millioner kroner som vil bli skattet. Satsen skal være 1,1 %.

Formuer over 20 millioner kroner får en formuesskatt på 1,3%.

Verdsettingsrabatt for aksjer, driftsmidler og næringseiendom settes til 20 prosent."

Da er det bare å regne ut hvor mange millioner rørleggeren må ha for å betale den første krona i formueskatt.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 09:30)

farout05

Innlegg: 3577
farout05
03.12.20 09:37
vif_support: Problemet til Arbeiderpartiet er at de egentlig vil gjøre akkurat det samme som Høyre, bare på litt annen måte Sentralisering og privatisering (samtidig som de også er et EU-parti)

Helt riktig.

De fleste tror åpenbart at EØS-avtalen nærmest er uten negative konsekvenser, den er jo kjent som en uutholdelig god handelsavtale, slik ja-politikerne ensidig fremstiller den.

Over 11.000 EU-lover overført til Norge, preger samfunnet, ikke minst arbeidslivet.

Ved at politikerne har overlatt makta til EU vedr. en rekke samfunnsområder, er det lagt omfattende begrensninger på hva norske politikere kan foreta seg. Alt må korrigeres i forhold til EU for planlegging og gjennomføring. 

Dette ser man bl.a i forbindelse med tiltakene for bedriftene, disse må tilpasses EU-bestemmelser og forelegges EU før tiltakene settes ut i livet. Mange bransjer anklager myndighetene for uriktige tiltak, det kan ha sammenheng med at tiltakene er tilpasset EU og ikke Norge.

Avhengigheten av EU fører til passivitet i Norge.

(Innlegget ble redigert 03.12.20 09:41)

PerryAndre

Innlegg: 9102
PerryAndre
03.12.20 09:54

I politisk kvarter i morges var Støre sterk kritisk til avgiftsreduksjonene som regjeringen har fremforhandlet med Frp. 
På spørsmål fra programlederen til Støre, om han vil reversere avgiftene. Var svaret, nei. 
Er opp til den enkelte å karakterisere uttalelsen og svaret fra Støre. 

Jeg synes det er spesielt å snakke mot seg selv på denne måten. Å fremlegge sterk kritikk mot noe, som han ikke ønsker å endre på. 

Støre plan for å skape flere arbeidsplasser i reiselivsnæringen er å gi 3,5 milliarder til arbeidsledige. Arbeidsledige skal ut på reise. 

Tallyhoo

Innlegg: 1078
Tallyhoo
03.12.20 13:10
kval: Da er det bare å regne ut hvor mange millioner rørleggeren må ha for å betale den første krona i formueskatt

En formue over 1,7 MNOK er ikke mye for en middels stor familieeid rørleggerbedrift. Et verksted, butikk, varelager, verktøy osv. kan fort utgjøre mange titalls millioner. Men det er ikke penger som rørleggeren har i banken, så han må tappe bedriften for å betale den formuesskatten. Dette er ikke skatt på overskudd, men på verdier. Du skjønner det? Og hvem skal til syvende og sist betale den skatten? Du som kunde.

Human

Innlegg: 32043
Human
03.12.20 13:24

Er Oslo Arbeiderparti et ormebol?

Komitéleder Tellevik Dahl tok i sin tale et knallhardt oppgjør med valgkampen som er ført av enkelte kandidater, uten at hun nevte navn. Etter at komitéen kom med en delt innstilling har det tidvis vært ført en svært tøff debatt innad i Oslo Ap.

– En del av tingene som ble postet i sosiale medier hadde ikke tålt testene dagens unge må ta om nettvett. En fremtrede tillitsvalgt i et nasjonalt organ anklagde komiteen for å være korrupt.

kval

Innlegg: 15564
kval
03.12.20 13:31
Tallyhoo: En formue over 1,7 MNOK er ikke mye for en middels stor familieeid rørleggerbedrift. Et verksted, butikk, varelager, verktøy osv. kan fort utgjøre mange titalls millioner.

Mange titalls millioner? -Jeg skjønner at du ikke driver i bransjen eller noen annen privat bransje,

Vis meg et regnskap fra en familiebedrift som har mange titalls millioner i skattbar formue.

Torotto

Innlegg: 20263
Torotto
03.12.20 17:15
Tallyhoo: For velgerne er ikke dumme. Det holder ikke hva AP sier, de må begynne å ta småkårsfolkets parti igjen!

AP er som en mann eller kvinne stående, med bena i hver sin båt.  

Når disse sakte men sikkert beveger seg fra hverandre og blir det smerter i skrittet.  

Hele ideen med sosialdemokratiet var en avtale med kapitalkreftene, som et bolverk mot radikale krefter.   Etter EU og Globalisering trengs ikke denne alliansen for kapitalen og vi sitter der med en tannløs arbeiderbevegelse og hvor det bare er ærlige arbeidsfolk igjen på skuta, alle andre,samt rotter forlot skipet og sitter idag som rådgivere og døråpner, for de som mener demokrati er for tungvint og derfor bruker andre kanaler for å komme til de som styrer.  Summen blir et gjensidig avhengighetsforhold, hvor det du kaller småkårsfolk,  blir et til stadighet tilbakevendende irritasjons problem. 

Norsk politikk har idag utviklet seg til karrierevei og ulike interne allianser for å nå sine forgjettede mål. Millionlønn og frynsegoder som Stortingsrepresentant, Aller helst livet ut. 

Human

Innlegg: 32043
Human
08.12.20 13:50
Torotto: Norsk politikk har idag utviklet seg til karrierevei

Dessverre!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg