Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Senterpartitråden.

NYTT TEMA
Columbus_3

Innlegg: 14825
Columbus_3
19.04.21 13:21
vif_support: Senterpartiet skal reversere de blåblås tvangssammenslåinger, sentraliseringer og privatiseringer.

Tilbake til fortiden.
Noen registrerer ikke at verden endrer seg. De tror at verden er statisk.

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
19.04.21 14:32
vif_support: Senterpartiet skal reversere de blåblås tvangssammenslåinger, sentraliseringer og privatiseringer.

Sier de ja!  Hvor mye har SP hovedsponsorer bidratt til levende bygder, ved sin sentralisering som begynte på 1980 tallet.  

For Finnmark som kan kalles ekte utkant, så hadde de to resterende meierier øksa over hode, men ble reddet i denne omgang. 

Her

 

E18 hvor SP snudde å gikk inn for utbygging.    Derved større belastning på Oslo regionen og Godstransport. 

Viken skal bestå i 4 år og SP evner til å snu, kan komme på nytt ved at Viken faktisk består. 

Samt at SP faktisk har en del politikere som kan samarbeide med Høyre. 

Her

Her

 

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
19.04.21 14:51
vif_support: Du har jo ikke forstått noen ting...

Her fra møte i der nye Vikenstyre KS.

sitat: 

Viken viser vei

Fylkesrådsleder for Viken fylkeskommune, Tonje Brenna, benyttet anledningen til å snakke om hvilken kraft som ligger i det nye fylket, dersom man samarbeider. - 1/4 av Norges befolkning bor i Viken. Hvis vi bestemmer oss, så får vi det til! Brenna fikk også selskap av Svein Larsen fra Sarpsborg, Hilde Thorkildsen fra Nittedal og Tove Paule fra Drammen for å diskutere hvordan kommuner og fylkeskommune kan samarbeide.  sitat slutt AP folk. 

Benkeslitern

Innlegg: 1563
Benkeslitern
19.04.21 16:02
vif_support: forstått

Du har jo ikke forstått noen ting...

 

Senterpartiet skal reversere de blåblås tvangssammenslåinger, sentraliseringer og privatiseringer. 

 

Det var det med forståelse da.  Hvis du tror på at Senterpartiet etter valget får gjennomført en reversering av fylkes og kommunesammenslåingene og reformene som ble utført under Erna, så er det min påstand at du enten er helt tett i nøtta eller at du er ekstremt naiv..

 Ikke en eneste av de sammenslåtte fylkene eller kommunene blir delt igjen i løpet av neste 4-årsperiode etter valget.  Det eneste Senterpartiet muligens kan få til er å gjenåpne noen få lensmannskontorer rundt omkring i landet.

farout05

Innlegg: 4430
farout05
19.04.21 18:02
Torotto: Derved er SP ikke et Nei til EU parti, men Et nasjonalistisk parti som vil isolere oss. Det er noe usmakelig ved dette partiet, slik det fremstår idag.  Distriktenes parti?   Landbruks samvirkende, var vel blant de først til å sentralisere.  Meierier og slakterier ble lagt ned og dyrevelferden byttet ut mot effektivitet og penger.  Samme skjebne rammet distriktslager. De ble skiftet ut mot store sentrale enheter.  Igjen var det penger, som var drivkraften.

SP er ikke uten feil, men kan også bli utsatt for "angrep" som heller burde ha truffet andre målskiver.

Det har oppstått en myte om at det er SP som har styrt landbrukspolitikken i Norge. Det er ikke riktig, siden SP har vært et lite parti og milevis unna den makten som må til.

Det er imidlertid riktig at SP har støttet opp om landbruksproduksjonens ve og vel, og trolig har en stor andel bønder stemt på SP ved valgene. Dette har likevel ikke ført til at partiet har fått stor nok makt til å ta ære for verken landbrukspolitikken som har vært ført, eller politikk på andre områder.

SP eier ikke Nortura, Tine eller Felleskjøpet. Strukturendringer i disse selskapene skyldes ikke SP, men heller den generelle teknologiske utviklingen, samt moderniseringen og strukturrasjonaliseringen innen landbruket f.eks de siste 40 årene....og politikken som har vært ført. Antall gårdsbruk er vel halvert siden 80-tallet. Det har vært med på å endre grunnlaget for å opprettholde antall meierier, slakterier, osv. Det hadde vel vært galt om strukturen hadde vært den samme, tenker jeg.

Ellers er å si at SP kjempet i mot EU-medlemskap ved de to folkeavstemningene, og stemte i mot i stortinget da EØS-avtalen ble vedtatt.

farout05

Innlegg: 4430
farout05
19.04.21 18:05
Torotto: Viken skal bestå i 4 år og SP evner til å snu, kan komme på nytt ved at Viken faktisk består.

SP har vel sagt at dersom befolkningen i Viken og T+F i nord ønsker det, vil SP arbeide for å dele disse fylkene opp igjen?

Da gjenstår å se hva folket vil, og ev. om SP får stor nok tilslutning av stortinget for å gjennomføre et skille.

Torotto

Innlegg: 21566
Torotto
19.04.21 23:59
farout05: SP eier ikke Nortura, Tine eller Felleskjøpet. Strukturendringer i disse selskapene skyldes ikke SP, men heller den generelle teknologiske utviklingen, samt moderniseringen og strukturrasjonaliseringen innen landbruket f.eks de siste 40 årene.

De er viktig støttespillere til SP og det handler om penger Bøndenes penger.  Poenget er jo da at hva med andre deler av samfunnet, skal ikke de samme løsninger finnes der. 

Så kan jeg være enig i at statlige service er sentralisert i sterk grad, men dette er en liten del av problematikken med tømte bygder. 

Når da SP går foran i å angripe de i distrikts Norge, som ønsker skape og utvikle bedrifter og som blir angrepet, når de ønsker å samarbeide med russere og kinesere.  Vi er begge motstandere av EU og forutsetning min nettopp å åpne nye markeder og ikke følge slavisk diktat fra NATO og EU, men selv å stå for en økonomisk politikk, som tjener Norge.  

farout05

Innlegg: 4430
farout05
23.04.21 11:01

I 27 år med EØS-avtalen overtar EU stadig mere av styringen av Norge. Norske velgere taper innflytelse og det er et demokratisk problem som ties ihjel.

Situasjonen er fastlåst pga. at de største partiene på høyre- og venstresiden er ihuga EU-tilhengere, og ønsker ingen debatt om dette.

Velgerne har krav på å få kunnskaper om hva som foregår i forholdet mellom Norge og EU, og om konsekvensene. Det som mangler er den offentlige debatten, som ville ha gitt velgerne disse nødvendige kunnskapene for å kunne velge et representativt parlament.

Sist de rødgrønne hadde regjering ble det inngått avtale om EØS, som i praksis betydde at velgerne ikke ville få nødvendig kunnskap om EØS. 

Jeg mener at nå må SP stille krav til AP om at befolkningen må få de nødvendige kunnskapene velgerne må ha i et fungerende demokrati, gjennom at EØS-avtalen skal opp til behandling i kommende periode med tanke på oppsigelse og overgang til handelsavtale med EU.

Det må også festes i avtale om at den offentlige debatten om EØS-avtalen skal ta til fra dag èn.

(Innlegget ble redigert 23.04.21 11:02)

vif_support

Innlegg: 9650
vif_support
27.04.21 07:56

Politiforum - Kritikken mot kapasitetsundersøkelsen: Politidirektoratets jobb er å videreutvikle politiet. Da trenger vi flere kilder til kunnskap

VG - Reagerer sterkt på politiets utrykningstid: − Sentralisering har sin pris 

MRE - Riksadvokaten bekymra over låg oppklaringsprosent i politiet 

Hvor mye av skattebetalernes kroner skal gå tapt til konsulentselskaper gjennom politidirektoratet før man innser at mesteparten av 'reformen' er crap. 
Det ser jo ut som politiet har helt gitt opp å forhindre kriminalitet, den skal etterforskes i etterkant fra hjemmekontor ??

vif_support

Innlegg: 9650
vif_support
29.04.21 08:34

På tide at det skjer noe positivt i Groruddalen 

Aftenposten - Senterpartiet vil at NRK skal flytte til Grorud

(Innlegget ble redigert 29.04.21 08:38)

vif_support

Innlegg: 9650
vif_support
01.05.21 15:44

Nettavisen - Stadig flere politikere vil avskaffe kongehuset: – Helt historieløst 

Heldigvis går EU-partiene i utakt med folket også i denne saken :)

TheBracket

Innlegg: 41563
TheBracket
01.05.21 17:45

Kommer aldri til å forstå meg på voksne mennesker som blir ihuga supportere av et politisk parti. 

vif_support

Innlegg: 9650
vif_support
01.05.21 18:21
TheBracket: Kommer aldri til å forstå meg på voksne mennesker som blir ihuga supportere av et politisk parti.

Politikken partiet fører som er det viktigste. Man ser jo bla. store deler av LO-medlemmene vil stemme Senterpartiet ved neste valg :)

Nearadio - 1. Mai hilsen fra Senterpartiet Røros 

Columbus_3

Innlegg: 14825
Columbus_3
01.05.21 18:24
vif_support: Man ser jo bla. store deler av LO-medlemmene vil stemme Senterpartiet ved neste valg :)

Og store deler vil stemme Høyre, FRP og andre partier.

Det er en gammel myte som spesielt AP ser nytte i at LO-medlemmer stemmer AP.

vif_support

Innlegg: 9650
vif_support

Innlegg: 9650
Noreger

Innlegg: 1598
Noreger
04.05.21 11:59

Det kan virke som om det er bare en stor sprekk imellom strategisk samarbeid imellom Ap og Senterpartiet som kan stoppe et regjeringsskifte til høsten. 

     Nå er det viktig for Senterpartiet å finne ut hvordan de skal forholde seg til SV OG sak-til-sak samarbeid med Fremskrittspartiet. 

     Arbeiderpartiet sliter fortsatt med fagbevelgelsen, så sant så sant; men mye av dette er nok grunnet partiets steile holdning til EØS; spesielt sentralt. 

      I EØS-saken er det ikke nevneverdige forskjeller imellom Ap, Høyre og dustepartiene (Krf; Venstre, MDG), noe som bekymrer meg med hensyn til å forme en bred nok støtte for en rødgrønn regjering til høsten. 

         Jeg mener kanskje ikke at Ap SENTRALT trenger å ha et klart JA til å åpne for EØS-oppsigelse, men det hadde væt fint og bra for partiet og et regjeringsalternativ om de hadde vist mer åpenhet for en prosess om re-evaluering som kunne imøtegå kreftene i Sp og SV. 

     Sist, men ikke minst, det er slett ikke umulig at Rødt kan ende opp på en vipp. Det er såpass få representanter i Norge at den sjansen er det. Senterpartiet må evne å gå i dialog med Rødt på en rekke områder for å finne noen felles grunn. Moxnes er likedan både en kjernekar og veldig dyktig. 

      Vi må bli kvitt Erna og Søreide før landet opphører å eksistere som egen nasjon. 

vif_support

Innlegg: 9650
vif_support
05.05.21 15:06

PollOfPolls - Gjennomsnitt av nasjonale meningsmålinger

PollOfPolls mai - Senterpartiet 18%

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg