Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Alternativ for el

NYTT TEMA
Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
16.01.21 12:51
ulefos: takk, men jeg har vært der i mer enn 50 år, er det fler dører du vil sparke inn når du først er i gang?

Det er bra vi er enige om dette!

Da skjønner vi begge at det eneste som vil kunne ha noen betydningsfull effekt på klimakrisen, er å massivt bygge ut grønn kraft raskt. Dessverre gjør vi ikke det i det hele tatt! Vi har istedet politikere med MDG i spissen som bare driver med tulle-tiltak som ikke hjelper noe som helst. Og som dessverre alt for mange lar seg lure av. Klimakrisen skal liksom løses av at vi skal sykle, fraktes rund av offentlig betalte folk, færre parkeringsplasser, og av høyere bomsatser!?!?!?

Nei; få alle til å skjønne (som deg) at klimakrisen er avhengig av en massiv og rask overgang til grønn kraft. Så vil forhåpentligvis disse kontraproduktive politikerne som nå herjer i Oslo, bli faset ut.

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
16.01.21 14:42
Makro1: det eneste som vil kunne ha noen betydningsfull effekt på klimakrisen, er å massivt bygge ut grønn kraft raskt. Dessverre gjør vi ikke det i det hele tatt!

jeg er helt enig i at regjeringen gjør alt for lite, de hadde en minister fra FRP som delte ut konsesjoner på vindkraft uten at folk i områdene var blitt hørt, det hjalp ikke mye på stemningen at mange av de nye konsesjonshaverne var utenlandska pensjonsfond og selskap heller, det er ikke unaturlig at folk i et gitt område ville vært mer positive om resultatene av utbyggingen dryppet ned på lokalsamfunnet

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
16.01.21 14:44
Makro1: Nei; få alle til å skjønne (som deg) at klimakrisen er avhengig av en massiv og rask overgang til grønn kraft. Så vil forhåpentligvis disse kontraproduktive politikerne som nå herjer i Oslo, bli faset ut.

Oslo har ingenting de skulle sagt om utbygging av fornybar kraft, du må rette kritikken dit den hører hjemme

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
16.01.21 16:27
ulefos: jeg er helt enig i at regjeringen gjør alt for lite, de hadde en minister fra FRP som delte ut konsesjoner på vindkraft uten at folk i områdene var blitt hørt, det hjalp ikke mye på stemningen at mange av de nye konsesjonshaverne var utenlandska pensjonsfond og selskap heller, det er ikke unaturlig at folk i et gitt område ville vært mer positive om resultatene av utbyggingen dryppet ned på lokalsamfunnet

Ja, du har rett i at motstanden mot løsninger på klimakrisen kommer "i hytt og pine". Ministeren fra FrP gjorde i alle fall noe som kunne ha bidratt i riktig retning.

Noen samlet vilje for å løse dette, ser vi overhode ikke! Til tross for dommedags-profetier nesten så lenge jeg kan huske, ser vi en gjennomsnittlig nedgang i Norges klimautslipp på ca. 0,1% i året. Fra 1990.

Men litt rød asfalt i Oslo, har dem i alle fall klart å få til. Ganske fantastisk...

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
16.01.21 16:33
ulefos: Oslo har ingenting de skulle sagt om utbygging av fornybar kraft, du må rette kritikken dit den hører hjemme

Ja, byrådet i Oslo fremstår for meg som de største tåpene i denne klimakrisen: De kommer med svært inngripende og ødeleggende tiltak overfor byen og dens innbyggere. Med klimakrisen som begrunnelse. Men som ikke vil ha noen som helst effekt på denne klimakrisen. Derfor fortjener Oslos politikere all mulig kritikk i denne saken! Helt til de enten forandrer sin argumentasjon for tiltakene de innfører, eller til de slutter å innføre disse, etter mitt syn, destruktive tiltakene.

For øvrig er vi helt enige om at klimakrisen må løses på et mye høyere nivå enn hos byrådet i Oslo. Det er også noe av mitt poeng i min kritikk av dette byrådet.

(Innlegget ble redigert 16.01.21 16:35)

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
16.01.21 17:01
Makro1: Ja, du har rett i at motstanden mot løsninger på klimakrisen kommer "i hytt og pine". Ministeren fra FrP gjorde i alle fall noe som kunne ha bidratt i riktig retning.

du kan ikke si at jeg har rett når jeg hverken har sagt det eller mener det

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
16.01.21 17:02
Makro1: For øvrig er vi helt enige om at klimakrisen må løses på et mye høyere nivå enn hos byrådet i Oslo. Det er også noe av mitt poeng i min kritikk av dette byrådet.

ser du ikke at du motsier deg selv?

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
16.01.21 17:05
ulefos: du kan ikke si at jeg har rett når jeg hverken har sagt det eller mener det

OK. Jeg vet ikke hva du mener. Men jeg antok at du var enig i at motstanden mot å løse klimakrisen kommer "i hytt og pine". Greit nok!

At ministeren fra FrP gjorde noe som kunne ha bidratt i riktig retning, er dog et uomtvistelig faktum. All ekstra produksjon av grønn kraft vil bidra i riktig retning. Uansett hvem som står bak tiltakene.

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
16.01.21 17:10
ulefos: ser du ikke at du motsier deg selv?

Byrådet i Oslo er kontra-produktive. De løser ingen krise, selv om de argumenterer med at de MÅ løse denne krisen. En slik holdning fra våre politikere, er det verste som kan skje, i denne saken. Fordi de klarer å få folk til å godta temmelig inngripende tiltak. Men som (selvfølgelig) viser seg å ha NULL effekt på krisen de liksom skulle løse.

Dette er rett og slett en perfekt oppskrift for å gjøre folk både oppgitte og dessillusjonerte. 

Vi fortjener ledere som kan innføre tiltak som virker!

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
16.01.21 22:59
Makro1: De løser ingen krise, selv om de argumenterer med at de MÅ løse denne krisen.

når sa byrådet i Oslo at de burde få anledning til å styre Olje og Energidepatementet? Får du disse tankene fra mareritt om natta? for du får dem i alle fall ikke fra hva som skjer i det virkelige liv

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
16.01.21 23:00
Makro1: OK. Jeg vet ikke hva du mener. Men jeg antok at du var enig i at motstanden mot å løse klimakrisen kommer "i hytt og pine". Greit nok!

tynt, tynt, tynt

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
16.01.21 23:02
Makro1: At ministeren fra FrP gjorde noe som kunne ha bidratt i riktig retning, er dog et uomtvistelig faktum. All ekstra produksjon av grønn kraft vil bidra i riktig retning.

nei, det han gjorde, og om han gjorde det med overlegg vet ikke jeg, men det resulterte i alle fall i sterk motstand mot fornybar energiproduksjon, det kan jo tenkes at en baktanke var at han mente det er noe fordømra tull med alt snakk om klimaproblemer og at vi må ha alternativer til olje, jeg vet ikke, men det er en besnærende tanke

det er liksom litt vrient å stole på at folk som på inn og utpust sier at det ikke er noe klimaproblem skal være de som løser de problemene de ikke tror på

(Innlegget ble redigert 16.01.21 23:03)

steep

Innlegg: 1243
steep
17.01.21 10:19

Hvilken klimakrise snakker dere om? Er det krise at det er vinter? 

Skal vi ha stabil kraft er det vannkraft og atomkraft som gjelder, men verden er styrt av idioter som har klokkertro på vindkraft, noe vi her i Norge kommer til å betale dyrt for. 

Det har vært skrevet opp og ned om dette, men det er faen meg gale at man setter opp en masse vindmøller som ødelegger norsk natur, dreper fugler og innsekter, forurenser som faen etter hvert som bladene går i oppløsning, og den dagen de er helt ubrukelige er umulige å resirkulere.

Link  

Bare å vente på den totale black out.

Umulius

Innlegg: 4033
Umulius
17.01.21 10:54
KHWS: Forskjellige virkningsgrader for motorer: To-takt forbrenningsmotor bensin ca. 20% Fire-takt forbrenningsmotor bensin ca. 30-35% Dieselmotor fire-takt ca. 40-45% El-motor ca. 95-97%

Det er mange som ikke er klar over hvor effektiv en el-motor er.

I tillegg er det mye mer effektivt å la ett kullkraftverk forsyne f.eks. 100. 000 biler med strøm, enn å la 100.000 diesel-biler bruke mesteparten av sin egen energi til å produsere varme og forurensing.

Det kreves også mye energi til å hente opp olje, raffinere den og transportere den ut til bensinstasjonene. 

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
17.01.21 14:36
steep: Hvilken klimakrise snakker dere om? Er det krise at det er vinter?  Skal vi ha stabil kraft er det vannkraft og atomkraft som gjelder, men verden er styrt av idioter som har klokkertro på vindkraft, noe vi her i Norge kommer til å betale dyrt for.  Det har vært skrevet opp og ned om dette, men det er faen meg gale at man setter opp en masse vindmøller som ødelegger norsk natur, dreper fugler og innsekter, forurenser som faen etter hvert som bladene går i oppløsning, og den dagen de er helt ubrukelige er umulige å resirkulere. Link   Bare å vente på den totale black out.

At du ikke tror det er en klimakrise, er greit nok. Det tok også lang tid å få de siste til å skjønne at jorda ikke var flat, for å si det slik!

Den første linken din forteller på en fin måte at Tyskland raskt klarer å bytte ut kullkraft og atomkraft med grønn kraft. Fin link!

Den andre linken forteller at det haster med å bygge ut kraftproduksjonen. Fin link det også!

Men noe særlig nytt kan man ikke si du kom med...

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
17.01.21 14:45
ulefos: når sa byrådet i Oslo at de burde få anledning til å styre Olje og Energidepatementet? Får du disse tankene fra mareritt om natta? for du får dem i alle fall ikke fra hva som skjer i det virkelige liv

Av byrådet er det vel bare Inga Marte Torkildsen fra SV som har etterlyst penger produsert av oljeindustrien. Antageligvis for å finansiere amerikansk kursvirksomhet, og den pågående penge-galoppen til pampene i skoleverket tenker jeg. 

Lan derimot, snakker på inn- og utpust om at de tiltakene hun vil innføre, er for å redde innbyggerne (og spesielt våre barn og barnebarn) fra den sikre klima-død. Derfor må innbyggerne stille seg bak de inngripende tiltakene, mener hun. Det har altså ingen ting med Olje- og energidepartementet å gjøre, det hun holder på med.

Men klimagass-utslippene til Oslo går ikke ned. M.a.o. er det en fullstendig fadese hun prøver å lure innbyggerne til å godta.

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
17.01.21 14:47
ulefos: tynt, tynt, tynt

Ja, det er så tynt at det ikke er mulig å skjønne hva du mener.

Sikkert ikke uten grunn...

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
17.01.21 14:51
ulefos: nei, det han gjorde, og om han gjorde det med overlegg vet ikke jeg, men det resulterte i alle fall i sterk motstand mot fornybar energiproduksjon, det kan jo tenkes at en baktanke var at han mente det er noe fordømra tull med alt snakk om klimaproblemer og at vi må ha alternativer til olje, jeg vet ikke, men det er en besnærende tanke det er liksom litt vrient å stole på at folk som på inn og utpust sier at det ikke er noe klimaproblem skal være de som løser de problemene de ikke tror på

Du kan mene og tolke så mye du vil. Pakke inn noen konspirasjonsteorier kan du også gjøre. Det er for øvrig mange som holder på med denslags, i disse tider, så du er ikke alene!

Men du kommer ikke unna, uansett, at å legge opp til å bygge ut grønn kraft, også i form av vindturbiner på land, vil ha en positiv effekt på klimakrisen.

Noen av oss mener det er viktig. Og noen mener at det er viktigere å spinne konspirasjonsteorier. Velbekomme...

steep

Innlegg: 1243
steep
17.01.21 14:57
Makro1: At du ikke tror det er en klimakrise, er greit nok. Det tok også lang tid å få de siste til å skjønne at jorda ikke var flat, for å si det slik!

Veldig sammenlignbart. Til din opplysning er det nok av folk som tror jorden er flat i dag og.

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
17.01.21 15:08
steep: Veldig sammenlignbart. Til din opplysning er det nok av folk som tror jorden er flat i dag og.

He he, kanskje de samme folkene som mener at co2-utslippene ikke har noen betydning på klimaet?

Uansett lever vi (heldigvis) i en fri verden, og kan tro og mene akkurat det vi vil!

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
17.01.21 23:41
steep: verden er styrt av idioter

godt vi har deg da....

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
17.01.21 23:43
Makro1: Men du kommer ikke unna, uansett, at å legge opp til å bygge ut grønn kraft, også i form av vindturbiner på land, vil ha en positiv effekt på klimakrisen.

på kort sikt ja, på lang sikt nei

og jeg har ikke sagt at oljeministrene til FRP har hatt en spesiell agenda, men resulatet av deres arbeid gagnet på ingen måte fornybar kraft, det må vi kunne være enige om, hvis du da ikke er enda en av disse menighetsarbeiderne

Makro1

Innlegg: 11745
Makro1
18.01.21 10:50
ulefos: på kort sikt ja, på lang sikt nei og jeg har ikke sagt at oljeministrene til FRP har hatt en spesiell agenda, men resulatet av deres arbeid gagnet på ingen måte fornybar kraft, det må vi kunne være enige om, hvis du da ikke er enda en av disse menighetsarbeiderne

På lang sikt: nei??

Hvordan vindturbiner på land ikke skal påvirke klimakrisen positivt, må du nesten forklare. Den ble litt for vrien for meg!

Kanskje ikke ministrene fra FrP fikk gjort stort mht å bygge grønn kraft. Jeg vet ikke. Men det jeg vet, er at det er så stor motstand i Norge mot å bygge ut grønn kraft at denne klimakrisen burde vi nesten bare glemme. Fordi det omtrent ikke finnes vilje til å gjøre noe som helst som har reell innvirkning på krisen.

Bortsett fra i Oslo, da, hvor de skal løse krisen med sykling og gange. Og sørge for fortsatt enorme køer, særlig vest-fra. Jeg kjenner irritasjonen murrer, av denne utrolige dumskapen byrådet utviser, for klimautslippene i Oslo går jo selvfølgelig ikke ned. Men de gjør vel sitt beste, med Lan i spissen...

(Innlegget ble redigert 18.01.21 10:52)

farout05

Innlegg: 4037
farout05
18.01.21 12:26
steep: Det har vært skrevet opp og ned om dette, men det er faen meg gale at man setter opp en masse vindmøller som ødelegger norsk natur,

Det er det som lønner seg for utenlandske investorer, så....

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
18.01.21 14:58
Makro1: På lang sikt: nei??

det lønner seg å stelle seg slik at man får en landsdekkende motstand mot vindmøller, det trenger vi vel ikke krangle om

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
18.01.21 15:00
Makro1: Hvordan vindturbiner på land ikke skal påvirke klimakrisen positivt, må du nesten forklare. Den ble litt for vrien for meg!

det er så kjekt å kunne ty til en stråmann

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
18.01.21 15:02
Makro1: det jeg vet, er at det er så stor motstand i Norge mot å bygge ut grønn kraft at denne klimakrisen burde vi nesten bare glemme

det du vet, forutsatt at du vil vite

er at denne massive motstanden kom med oljeministerens tildeling av konsesjoner i øst og vest, med en litt mer pragmatisk tilnærming og med litt bedre tid så ville ikke denne motstanden vært slik den er i dag

vi har tross alt enorme mengder utmarksområder, da trenger man ikke legge vindturbiner opp i stueglasset til folk

ulefos

Innlegg: 120521
ulefos
18.01.21 15:06
Makro1: Jeg kjenner irritasjonen murrer, av denne utrolige dumskapen byrådet utviser, for klimautslippene i Oslo går jo selvfølgelig ikke ned.
steep

Innlegg: 1243
steep
18.01.21 16:00
Makro1: klimakrisen

Finnes ikke.

xpoolman

Innlegg: 8802
xpoolman
18.01.21 18:02
Makro1: Den første linken din forteller på en fin måte at Tyskland raskt klarer å bytte ut kullkraft og atomkraft med grønn kraft. Fin link!
Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg