Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Alternativ for el

NYTT TEMA
MacanT

Innlegg: 15628
MacanT
27.02.21 19:20
jeolno: stemmer Rødt

Ja det forklarer jo mye :)

jeolno

Innlegg: 13278
jeolno
28.02.21 12:55
MacanT: Ja det forklarer jo mye :)

Nei, det er helt uforklarlig at noen fremdeles tror på kommunismen.

(Innlegget ble redigert 28.02.21 12:56)

Noreger

Innlegg: 1488
Noreger
28.02.21 13:23

Kjernekraft er framtidens energi. Norge har store Thorium ressurser og vi kan knekke denne gåten med å bruke Thorium som kilde til atomenergi. Dette vil i det store og hele løse problemer med katastrofer og avfallet er også renere. 

     I mellomtiden kommer vi ikke unna bruk av fossilt brensel som energikilde. I tillegg kan vi i Norge fortsatt ha tilgang til vår vannkraft, men da må vi også avskaffe ACER. 

jeolno

Innlegg: 13278
jeolno
01.03.21 17:14
Noreger: denne gåten med å bruke Thorium som kilde til atomenergi. Dette vil i det store og hele løse problemer med katastrofer og avfallet er også renere

FRANKRIKE  har kommet langt med alternativet fusjon, som eliminerer mye av avfallsproblemet som fisjon skaper.

"Kjernekraft er energiproduksjon basert på kjernefysisk fisjon eller fusjon. Utløsning av atomenergi i form av kjedereaksjoner skaper varme som brukes til å fordampe vann. Dampen blir ledet til turbiner som til slutt omdanner energien til elektrisk energi."

fargerik

Innlegg: 71696
fargerik
01.03.21 17:35

Nå blåser det hyssing langs hele norskekysten, så vindmøllene spinner som faen.  Og regnet høljer ned. Og snøen smelter, og magasinene vil fylles til de renner over. Strømprisene synker.

Her vil det bli mer enn nok elektrisitet. Det skal godt gjøres å trøkke noe kullkraft inn i landet i nærmeste fremtid.

(Innlegget ble redigert 01.03.21 17:36)

glaoksen2203

Innlegg: 183
glaoksen2203
01.03.21 20:07
Noreger: Kjernekraft er framtidens energi. Norge har store Thorium ressurser og vi kan knekke denne gåten med å bruke Thorium som kilde til atomenergi. Dette vil i det store og hele løse problemer med katastrofer og avfallet er også renere.

Kjernekraft er en kostbar energiform, som krever en høy grad av fokus på sikkerhet. Anriket uran er foretrukket av kjernekraftverk, fordi thorium avgir mer stråling og energiutvinningsprosessen har flere ledd. I denne sektoren er de relativt koservative av gode grunner, men thorium har blitt utprøvd ved 1-2 håndfull tilfeller. Thorium kan utnyttes i fremtiden, men det er helt klart ikke uproblematisk å gjøre det. I Storbritannia bruker de 250 mrd kroner til ett atomkraftverk som erstatter 1/4 av hva de produserer nå. Og av sikkerhetsgrunner varer ikke kraftverket mer enn 40 år. I Tyskland vil de bruke 8 mrd euro per år på å håndtere atomavfall selv om de avskaffer atomkraft i 2023.

Dette er i allefall ingenting for Norge. Å utbygge offshore vindkraft er den beste ideen vel å merke akkurat nå, selv om kostnadene er store. Man kan reinvestere i vindkraft det neste hundre året globalt hvis utbyggingene ikke blir for store og stål, aluminium resirkuleres. Stor innsats må legges ned for utvinning av "rare earth metals" (magneter). Og det er nøyaktig hva det legges opp til. Det er en grunn til at Danmark, Nederland, Japan og ikke minst UK og New York legger opp til massiv satsning på offshore vindkraft.

(Innlegget ble redigert 01.03.21 20:21)

MacanT

Innlegg: 15628
MacanT
02.03.21 17:24
jeolno: det er helt uforklarlig at noen fremdeles tror på kommunismen

No shit, Sherlock :)

jeolno

Innlegg: 13278
jeolno
02.03.21 18:01

gg

Forsyningsnettet for strøm omfatter nå hele Norden og deler av Mellom- Europa. Øker belastningen, uttaket av strøm, så vil spenningen falle dersom ikke tilførselen av strøm økes tilsvarende.

I dag mates samkjøringsnettet med strøm fra vannkraftverk, vindmøller, atomkraftverk, og varmekraftverk fyrt med alt fra gass til kull.

Både elproduksjon og forbruk av el varierer over tid. Det betyr at t. eks. når det er stille og vindmøllene står, så vil produksjonen av el fra varmekraftverk økes slik at balansen på nettet opprettholdes.

Faller belastningen på nettet, uttaket av strøm minsker, så vil det føre til at den mest skitne produksjonen reduseres. Kullfyrte varmekraftverk vil fases ut.

Også strøm til nye elbiler øker belastningen på nettet, og dette fører til en tilsvarende økning i produksjonen av skitten strøm. All kapasitet for produksjon av ren fornybar strøm utnyttes allerede hundre prosent.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 18:06)

MacanT

Innlegg: 15628
MacanT
03.03.21 10:46
jeolno: Forsyningsnettet for strøm omfatter nå hele Norden og deler av Mellom- Europa. Øker belastningen, uttaket av strøm, så vil spenningen falle dersom ikke tilførselen av strøm økes tilsvarende. I dag mates samkjøringsnettet med strøm fra vannkraftverk, vindmøller, atomkraftverk, og varmekraftverk fyrt med alt fra gass til kull. Både elproduksjon og forbruk av el varierer over tid. Det betyr at t. eks. når det er stille og vindmøllene står, så vil produksjonen av el fra varmekraftverk økes slik at balansen på nettet opprettholdes. Faller belastningen på nettet, uttaket av strøm minsker, så vil det føre til at den mest skitne produksjonen reduseres. Kullfyrte varmekraftverk vil fases ut. Også strøm til nye elbiler øker belastningen på nettet, og dette fører til en tilsvarende økning i produksjonen av skitten strøm. All kapasitet for produksjon av ren fornybar strøm utnyttes allerede hundre prosent.

Hakk i plata.

jeolno

Innlegg: 13278
jeolno
03.03.21 22:40

Det er nok mange som har behov for å få repetert fakta om elforsyningen, både to og tre ganger.

Trådens tema er altså forholdet mellom ren og skitten el.

Skal all ny ren el, som tilføres nettet, benyttes til å dekke opp nye behov for for strøm?  F.eks. strøm fra land til oljeplattformer,

Er det ikke bedre at el fra kullkraftverk erstattes med ren strøm, fremfor at denne strømmen benyttes til elektrifisering av maskiner o. a. som forurenser mindre enn brunkull?

Klikk for å gå tilbake til toppen