Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Hva blir resultatet av statsbudsjettet?

NYTT TEMA
DenSisteBohem

Innlegg: 63660
DenSisteBohem
08.12.20 10:21
IndocteCollectio: Det er da helt tydelig at jeg det jeg hevdet er riktig.

Ok, så en oppgang på 3 prosentpoeng over 10 år er en kraftig oppgang mens en redusering på 15 prosentpoeng i det samme tidsrommet bare er en svak tilbakegang.

Skikkelig smart du.

IndocteCollectio

Innlegg: 18790
IndocteCollectio
08.12.20 10:26
DenSisteBohem: Ok, så en oppgang på 3 prosentpoeng over 10 år er en kraftig oppgang mens en redusering på 15 prosentpoeng i det samme tidsrommet bare er en svak tilbakegang.

WOW, skal vi velge oss år å regne fra, eller skal vi se på utviklingen i sin helhet? Men fortsett gjerne, det du driver med her er like smart som å tro at de små prisnedgangene vil gjøre noen stor forskjell. Eneste årsak til at du tror dette er jo åpenbar.

Gunstein12

Innlegg: 17685
Gunstein12
08.12.20 10:57
IndocteCollectio: Men fortsett gjerne, det du driver med her er like smart som å tro at de små prisnedgangene vil gjøre noen stor forskjell. Eneste årsak til at du tror dette er jo åpenbar.

Om man fortsetter denne pris/avgiftsreduksjonen videre, så vil vel kanskje dette ha en innvirkning på grensehandelen, på sikt.

Om da ikke svenskene setter ned prisen på "lokkevarene" tilsvarende. 

DenSisteBohem

Innlegg: 63660
DenSisteBohem
08.12.20 11:34
IndocteCollectio: WOW, skal vi velge oss år å regne fra, eller skal vi se på utviklingen i sin helhet? Men fortsett gjerne, det du driver med her er like smart som å tro at de små prisnedgangene vil gjøre noen stor forskjell. Eneste årsak til at du tror dette er jo åpenbar.

Det er du som begynte med å trekke frem et og et år der du kverulerte på at det var en litteliten oppgang på 1 prosentpoeng mens jeg forsøkte og forklare deg at trenden viser kraftig tilbakegang de siste årene på antall som røyker, og da spesielt blandt unge mennesker.

Men dette er visst veldig vanskelig for deg å forstå...

DenSisteBohem

Innlegg: 63660
DenSisteBohem
08.12.20 11:36
IndocteCollectio: Men fortsett gjerne, det du driver med her er like smart som å tro at de små prisnedgangene vil gjøre noen stor forskjell.

Jeg finner det ganske interessant at du mener å vite hvilken betydning dette vil ha så mye bedre enn de som er berørt av dette, altså NHO og Virke. De er fornøyd og mener at det vil ha en ganske stor betydning, mens du, en selvutnevnt "ekspert" på VGD altså mener at disse ikke vet hva de snakker om.

Du er ganske høy på deg selv, det skal du ha. Så mye annet er du derimot ikke.

IndocteCollectio

Innlegg: 18790
IndocteCollectio
08.12.20 12:40
DenSisteBohem: Jeg finner det ganske interessant at du mener å vite hvilken betydning dette vil ha så mye bedre enn de som er berørt av dette, altså NHO og Virke. De er fornøyd og mener at det vil ha en ganske stor betydning, mens du, en selvutnevnt "ekspert" på VGD altså mener at disse ikke vet hva de snakker om.

Du tror ikke at disse er programforpliktet til å være fornøyde  da det går i riktig retning.

Snus: Skruf White S3 - 6,66 kr billigere

Når man vet at prisforskjellen på snus i dag er fra nesten 50 kr og oppover pr boks så trenger man ikke være rakettforsker for å skjønne at det spiller lite om den endres til 40 kr og oppover pr boks. 

På to stokker snus vil man altså spare fra 800 kr og oppover. Det er det man sparer på 1, altså 1 produkt. Så kan man gange dette opp med hvor mange man reiser sammen. 

Så må du bare fortsette å leve i din drømmeverden.

DenSisteBohem

Innlegg: 63660
DenSisteBohem
08.12.20 17:14
IndocteCollectio: Du tror ikke at disse er programforpliktet til å være fornøyde da det går i riktig retning. Snus: Skruf White S3 - 6,66 kr billigere Når man vet at prisforskjellen på snus i dag er fra nesten 50 kr og oppover pr boks så trenger man ikke være rakettforsker for å skjønne at det spiller lite om den endres til 40 kr og oppover pr boks. På to stokker snus vil man altså spare fra 800 kr og oppover. Det er det man sparer på 1, altså 1 produkt. Så kan man gange dette opp med hvor mange man reiser sammen. Så må du bare fortsette å leve i din drømmeverden.

Jeg tror ingenting, jeg forholder meg til de som er berørt av dette, ikke til selvutnevnte eksperter på VGD.

Forøvrig er det veldig få som reiser til Sverige bare for å kjøpe snus. Og om så bare 1 av 10 dropper svenskehandelen pga avgiftsnedsettelsene på snus, sukkervarer og brus så er det en suksess uansett hva du måtte mene om den saken.

Makro1

Innlegg: 11761
Makro1
08.12.20 17:33
Folkflesk: Synes det er merkelig å tolke det slik. FrP gikk inn i forhandlingene om at de ikke ønsket en slik kvote i det hele tatt. Så da skulle man tro at de greide å redusere den fra 3000 flyktninger pr. år. Men de fikk ikke kuttet den med 500 engang.  Så nå lager de et rabalder over dette med religiøs tilhørighet fordi de måtte svelge hele kvoten. Ikke vanskelig å gjennomskue det de driver med.

Dette er det ikke så mye vits i å gnåle om:

FrP tapte kampen om innvandringen fra fremmedkulturelle land. Også denne gangen. De andre partiene vant. Sylvi Listhaug har vært i Sverige, og skjønner at det opplegget rett og slett ikke er noe særlig. De andre partiene skjønner ikke stort, og synes nok vi ikke skal gjøre saker og ting så veldig forskjellig fra hvordan svenskene holder på. K. Andersen (og resten av gjengen i SV) skjønner enda mindre, for hun sutrer og griner hver eneste gang det blir den minste hindring i fortsatt beriking.

Så kort sagt: Dette er det ikke mye å gnåle om. Dette er fortsatt slik det alltid har vært...

IndocteCollectio

Innlegg: 18790
IndocteCollectio
08.12.20 17:46

Bohem: Så du klarer ikke å tenke selv , ok det forklarer mye.

IndocteCollectio

Innlegg: 18790
IndocteCollectio
08.12.20 19:19
DenSisteBohem: Forøvrig er det veldig få som reiser til Sverige bare for å kjøpe snus.

Der har du faktisk rett, det er mange varer som er lokker i Sverige og prisforskjellene er store på flere av de. 

Men svenskene har jo fått med seg at det blir noen små priskutt. Sjefen for Orvellin-group svarte ganske enkelt at hvis de hadde noen virkning så var det null problem for de å kutte prisene det samme på brus, godteri og tobakksvarer. 

Bare tiden vil vise om du eller jeg har rett. jeg tar gjerne et lite veddemål for å si det slik. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg