Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Raymond Johansen ber Regjeringen om hjelp

NYTT TEMA
erdetslik

Innlegg: 13890
erdetslik
26.11.20 17:31

Plutselig forsto Byrådslederen i Oslo at Oslo ikke bare er skakk-kjørt, men kjørt så langt ut i grøfta som det går å komme.
Men nå har jo Raymond Johansen litt flaks som kan skylde på et virus.
RJ har satset sin corona-politikk på å vente for lenge med å stenge ned  -  nå har han ventet alt for lenge og smitten har vokst Oslo dem overhode.
Og nå krever nedstengningen sitt og Oslo sentrum blir lagt øde  -  av en eller annen grunn  -  kan grunnen være alle de nye (og lite attraktive) bommene . . . . . .

Det pussige er at RJ i dag ikke kom et eneste forslag om hva Oslo Kommune kunne bidra med, men forlangte at Staten skulle gi Oslo et ekstraordinært tiltak
Ja, det blir bra  -  om Regjeringen kommer med ekstraordinær hjelp til Oslo etter at AP og MDG har kjørt Oslo i grøfta  -  når hele landet har de samme problem og det har også bedriftene utenfor Oslo.

Byrådet i Oslo kan jo begynne med å oppheve parkeringsavgifter og bomavgiftene i Oslo. Oslo Kommune er en stor utleier av lokaler til næringsformål. Ikke det at jeg tror folk vil strømme til Oslo med biler, men Byrådet burde kunne strekke ut en hånd og vise vilje  -  og ikke bare dytte ansvaret over på Regjeringen.
Men har RJ kommet disse bedriftene i møte  -  neida, neida alle andre skal betale etter at bl.a. Raymond Johansen's coronapolitikk ble totalt feilslått.

Og de øde handelsgatene i Oslo er jo et resultat av den fanatiske utestengelsen av bilene fra sentrumsgatene. Nå når handelen i Oslo hadde hatt behov for bilene og handelen, er det ingen som gidder å handle i Oslo  -  mens handelen øker i kjøpesentrene på utsiden av sentrum. 
Oslo er så godt som nedstengt, men allikevel har Oslo ca 30% av all coronasmitte i landet  -  alle andre har en nedgang.

(Innlegget ble redigert 26.11.20 17:33)

erdetslik

Innlegg: 13890
erdetslik
26.11.20 17:49

Raymond Johansen med nødrop fra rådhuset (msn.com)

Nå gjelder jo alle tiltakspakker også for Oslo  -  samme som ellers i landet. 

ulefos

Innlegg: 120234
ulefos
26.11.20 18:41
erdetslik: Plutselig forsto Byrådslederen i Oslo at Oslo ikke bare er skakk-kjørt, men kjørt så langt ut i grøfta som det går å komme.

du og dine stråmenn

Tempus

Innlegg: 11263
Tempus
26.11.20 19:12

Oslo har som kjent skjenkestopp, og restauranter, barer og slikt taper en  masse penger. Det blir vel slik etterhvert som smitten skrider frem at mange må avvikle sitt tilbud. 

Det RJ ber om er støtte fra regjeringen for å opprettholde restaurantene for å ha det samme mangfoldige tilbudet etter coronatiden. Oslo sitt reiseliv sliter også og skal fungere på lengre sikt. 

Et tomt sentrum har andre årsaker.

 

DenSisteBohem

Innlegg: 63168
DenSisteBohem
26.11.20 19:13
erdetslik: Og nå krever nedstengningen sitt og Oslo sentrum blir lagt øde - av en eller annen grunn - kan grunnen være alle de nye (og lite attraktive) bommene . . . . . .

Dette er bare tull, det er da ingen som kjører bil hvis de skal ut og ta seg noen øl. Det er greit å være kritisk til kongen av Oslo og hans hoff, men det du rølper opp her er rett og slett bare tull.

Oslo er den kommunen i Norge som har fått dekket minst av utgiftene de har hatt i forbindelse med viruset, og det er ikke Raymond sin skyld at store deler av næringslivet i byen har måttet stenge.

Ta Raymond og AP på det de gjør feil, men ikke på sånt tøv som dette.

Leoparden1

Innlegg: 6212
Leoparden1
26.11.20 19:28

En arbeidsplass i restaurant-uteliv-service bransjen er akkurat like mye verd uansett hvor den er i landet. Derfor synes jeg tilsvaret til Astrup var fornuftig og helt på sin plass.

"Tiltakspakkene er regjeringens bidrag uavhengig av hvor de kriserammede bedriftene har adresse, lyder budskapet."

Så kan den "by-regjeringen" med Raymond i spissen i Oslo fortsette med sitt. 

Så er det vel mer nærliggende å spørre om Regjeringen har funnet frem til den rette tiltakspakken nasjonalt, her er det vel fortsatt rom for forbedring. 

(Innlegget ble redigert 26.11.20 19:30)

legalize_it

Innlegg: 14907
legalize_it
26.11.20 21:58

Kanskje Raymond hadde hatt litt penger på si hvis han ikke brukte de opp på prikker i asfalten og utekontor?

Godtar luksusfellen at man melder på "Bypresidenter" eller er det bare privatpersoner som kan delta?

(Innlegget ble redigert 26.11.20 21:59)

Albania

Innlegg: 757
Albania
26.11.20 21:59

HAHAHA! Denne skapningen fortjener ikke et rødt øre. Han kan prioritere å bruke 70 millioner på sykkelfelt istedenfor. 

Burn. 

ulefos

Innlegg: 120234
ulefos
26.11.20 22:19
Albania: Han kan prioritere å bruke 70 millioner på sykkelfelt istedenfor.

er du sykkelfeltmotstander? da er du kanskje motstander av fortau også da?

tenk hvor mange biler man kunne få plass til hvis man fjernet fortauene...

Tempus

Innlegg: 11263
Tempus
26.11.20 22:36

Når jeg tenker meg om, er det vel så viktig å  å støtte de to, tre restaurantene i rurale trakter. Men de har vel muligens ikke skjenkestopp?

Albania

Innlegg: 757
Albania
26.11.20 23:35
ulefos: er du sykkelfeltmotstander? da er du kanskje motstander av fortau også da? tenk hvor mange biler man kunne få plass til hvis man fjernet fortauene...

Absolutt ikke. Alt handler om måtehold, noe dette møkkabyrådet ikke vet betydningen av. 

ulefos

Innlegg: 120234
ulefos
26.11.20 23:40
Albania: Alt handler om måtehold

ok, fortell meg da hva du mener med måtehold hvis de planlegger å bygge en sykkelsti fra Bjerke til Oslo sentrum, skal de bygge stykkevis og delt, skal de droppe noen traseer, eller hva mener du med måtehold, smalere sykkelveier kanskje?

men kanskje du ikke helt ser poenget med sykkeveier, kanskje du mener de må slåss om sin plass i veien med BMWer og trailere slik du må i din bil

Albania

Innlegg: 757
Albania
01.12.20 23:11
ulefos: , fortell meg da hva du mener med måtehold hvis de planlegger å bygge en sykkelsti fra Bjerke til Oslo sentrum, skal de bygge stykkevis og delt, skal de droppe noen traseer, eller hva mener du med måtehold, smalere sykkelveier kanskje?

De får droppe noen traseer. Det er en sykkel, ikke en lastebil. Sykkelen er fleksibel og kan sykle så og si hvor som helst. Det gjør større skade på de som faktisk er avhengig av bilen, noe dette søppelbyrådet ikke bryr seg om. 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg