Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Marthe Gerhardsen vil ha flere direktører

NYTT TEMA
Makro1

Innlegg: 11753
Makro1
02.12.20 11:41
EinarSalbu: Dette er jo tøys. Kameraderi eller pampeveldet er større med denne regjeringen enn noen annen regjering. Vi ser den ene etter den andre som har vært i Ernas rekker soper til seg toppjobber i Redningsselskapet, Turistforeningen, MEF og det er bare toppen av isfjellet. Om du tror at poltiske ansettelser bare er noe som skjer på venstresidens vakt er du ikke bare naiv, men også ganske dum. Forskjellen på meg og deg er at jeg vet det foregår politiske ansettelser, mens du tror at den best kvalifiserte alltid vil få jobben.  Nå har jeg ingen kvalifikasjoner til å vurdere Gerhardsens eller Thorkildsens kompetanse. Jeg registrerer at de som nå i denne tråden snakker om deres inkompetanse er politiske motstandere av dem. Da er det jo ikke så rart man også i tillegg misliker dem. Jeg tror nok at de har erfaring og kompetanse nok til stillingene. Vi vet at Sigrun Vågeng i NAV hørte til den politiske høyreside, men det var nesten ingen som snakket om hennes inkompetanse med grunnfag i engelsk, fransk og statsvitenskap. Hun har hatt en rekke toppjobber.

Kutter vi bort alle bortforklaringer og unnskyldninger, sitter vi igjen med Gerhardsen og Torkildsen som viser oss venstresidens politikk i praksis. Lik det den som vil!

Om man er dum eller hva annet du ønsker å stemple dine medmennesker som, så forandrer ikke det realitetene i denne saken. Alle med øyne og ører kan se og høre! 

Det vi enda ikke vet, er om denne typiske venstrevridde politikken med etablering av dette pampeveldet (alle er vi like, men noen er likere...) vil virke inn på resultatene i Oslo-skolen: Klarer Gerhardsen og Torkildsen å få elevene til å yte bedre, eller blir den tidligere så anerkjente Oslo-skolen gjort dårligere.

Spennende opplegg, denne venstrevridde pampepolitikken/skolepolitikken....

arkles

Innlegg: 9095
arkles
02.12.20 12:59
DenSisteBohem: Omtrent som deg og resten av venstresiden når det gjelder politikere på høyresiden da. Hvem er forresten denne toppsjefen i Redningsselskapet som kommer fra Høyre? Generalsekretæren er gammel AP-politiker som fikk jobben i gave i 2012.

Blander nok litt med tidligere statssekretær fra AP (lærerutdannede Rikke Lind)

Alternativt Krohn Devold fra Turistforeningen (siviløkonom med Høyre-fortid)

Når det gjelder MEF er vi nok inne på Høyre-sporet. Siviløkonom fra NHH og tidligere adm dir i JKL kan da umulig være kvalifisert for en slik stilling.. Vil tro at Erna instruerte Maskinentreprenørenes Landsforbund om å ansette henne.

Tioman2

Innlegg: 7065
Tioman2
02.12.20 14:42
esoxlusius: Hun skulle redusere antall direktører i   utdanningsetaten i Oslo fra 22 til 6 . Da hun mente  etaten var meget topptung. 
i stedet ga hun direktørene saftige lønnspålegg. 
Nå vil hun ansette flere. Hun mangler tydeligvis politisk teft.

Nå skal du ikke tro alt du leser, spesielt ikke i tabloidaviser... 

Det var ikke snakk om at det skulle gå fra 22 til 6 direktører, men fra fra 22 til 6 direktører på topp. (med andre ord et "direktørteam"/toppledergruppe) Resten skulle bli divisjonsdirektører...

PeterCroucdh

Innlegg: 5915
PeterCroucdh
02.12.20 19:24

Nepotisme forekommer......

DenSisteBohem

Innlegg: 63660
DenSisteBohem
03.12.20 22:04

Nå nekter disse to tøysedamene å offentliggjøre sine SMS'er også. Det er nok en gang Dagbladet som har bedt om innsyn, men det har Oslo kommune avslått, og Marthe og Inga Marthe vil selvfølgelig ikke kommentere avslaget.

Mer åpenhet garanterte Raymond for valget, så mye for det løftet. Undres på hva disse to tøysedamene nå vil skjule?

DenSisteBohem

Innlegg: 63660
DenSisteBohem
03.12.20 22:05
Tioman2: Det var ikke snakk om at det skulle gå fra 22 til 6 direktører, men fra fra 22 til 6 direktører på topp. (med andre ord et "direktørteam"/toppledergruppe) Resten skulle bli divisjonsdirektører...

Å ja. Men da er det vel ikke noe problem da?

Farmer

Innlegg: 2370
Farmer
05.12.20 18:45

Det er synd for SV at dem har profilerte politikere som Thorkildsen, som klarer og fremstå så til de grader usympatisk gang på gang i det offentlige rom. Det kler ikke et parti som jobber for utjevning av forskjeller og rettferdighet. 

Corvus

Innlegg: 26823
Corvus
05.12.20 18:59
DenSisteBohem: Er det virkelig ingen fra venstresiden som har noen meninger om det som skjer i Oslo?

De holder kjeft og holder seg borte i god venstrestil. Ikke overraskende.

Langveg

Innlegg: 17721
Langveg
05.12.20 20:45

For ein gongs skuld var det  litt fres over Nytt på Nytt på NRK. Sist fredag tok dei for seg så vel Rød-Larsen som Marthe Gerhardsen. Men M. Gerhrdsen går ikkje lenger enn til  seia at  ho har vori litt umusikalsk og Rød-Larsen held totalt kjeft. Bør Noreg  beda om å få han utlevert frå USA? M. Gerhardsens lagnad er det berre flleirtalet  i Oslo Bystyre som kan avgjera, men hittil har den såkalla venstresida svikta stort. 

malacay3

Innlegg: 21112
malacay3
05.12.20 22:51
EinarSalbu: Gerhardsen, Thorkildsen og Oslopolitikken kjenner jeg ikke mye til,

Men du følte et behov for å kaste deg inn i en tråd som omhandler nettop dette ?

Malacay

Tioman2

Innlegg: 7065
Tioman2
08.12.20 12:05
DenSisteBohem: Å ja. Men da er det vel ikke noe problem da?

Det er et godt spørsmål :)

jeg kan ikke si noe som helt om direktørnivået er passe eller for høyt i Oslo, eller om Marte Gerhardsen skal kritiseres for det høye nivået... Men skal man kritisere noen for å ikke å holde ord - så er det viktig at man har rett "ord" og ikke noe man tror de har sagt...

Everenga

Innlegg: 7321
Everenga
08.12.20 12:10

Norge har jo ikke noe motto under riksvåpenet som en del andre land smykker seg med.

Tenkte at vi kunne hedre både Pompel og Pilt og norsk styringsverk med "Bedre med to direktører enn ingen direktører" i gullskrift under løven. Eventuelt det samme på latin.

Fint om man nå kan sette ned et utvalg som kan lage et høringsutkast på dette med en grundig gjennomgang av innkomne svar en gang utpå høsten 2024. 

En tverrfaglig underkomite hvis ansvarsområde skal være språkform på motto bør også etableres. 

Script

Innlegg: 4437
Script
22.01.21 11:30

Gerhardsen og Thorkildsen i Oslo må fregnes som korrupt.

KitWalker_1516

Innlegg: 11604
KitWalker_1516
22.01.21 20:33
Farmer: Det er synd for SV at dem har profilerte politikere som Thorkildsen, som klarer og fremstå så til de grader usympatisk gang på gang i det offentlige rom. Det kler ikke et parti som jobber for utjevning av forskjeller og rettferdighet.

SV har aldri, ALDRI, jobbet for utjevning av forskjeller og rettferdighet.

Farmer

Innlegg: 2370
Farmer
22.01.21 20:43

Dem har det i hverfall programfestet. Så det er synd at dem ikke har politikere som står for dette. 

No har dem nok noen som gjør det. Men flere av de fremtredende fremstår for usympatisk

Farmer

Innlegg: 2370
Farmer
22.01.21 21:03

KitWalker: Hvordan tolker du politikken deres, hva er det i deres politikk, program og retning som ikke er for en bedre fordelingspolitikk?

Script

Innlegg: 4437
Script
23.01.21 15:31

Inga Marte Thorkildsen er landets mest ukloke politiker.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg