Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nå kommer rusreformen

NYTT TEMA
DrSchwei

Innlegg: 54085
DrSchwei
17.02.21 15:36

Endelig! Endelig kan vi få en mer human behandling av de rusavhengige. Det er på tid dette kommer. Det er å håpe at hvertfall Ap kan ta til vettet og se at dagens løsninger er utdaterte og bygger på moralisme og misforstått tro på kriminalisering.

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/QmjXaR/naa-kommer-rusreformen-legger-frem-forslag-paa-fredag

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
17.02.21 15:54

Rusreformen handler om vilje og en genuin interesse av å bringe alle nordmenn tilbake til samfunnet. Det holder ikke med LAR og Metadon eller Suboxone. 

     En rusreform bør følge et tretrinns prinsipp hvor stabilisering (Metadon, samt støttemedisin) og avrusning har prioritet og de gis skjermede boplasser. KALL DET GJERNE DEN FYSKISKE DELEN. 

    Trinn to handler om å gjenoppbygge den mentale kontrollen ved å få Metadonbrukere over til Suboxone, samt få stimuli og tablett avhengige over til medikamenter som hjelper til å bryte ned den FYSISKE avhengighet. I dette trinnet skal en gjenopprette daglige funskjoner som finans, bruk av tjenester, uavhengig mestring og boliger. Kall det gjerne ettervern. For mange vil dette vare i mange år og i denne tiden burde vel egentlig alle hatt tilgang til arbeidsavklaring og støtteordninger som hjelper til å bygge opp folk mer. KALL DET GJERNE DEN MENTALE DELEN.

 

    Til slutt kommer trinn tre hvor en skal bygge opp hele individet videre og bringe mennesket tilbake til sin ideale funksjonalitet og styrke. Her skal en være fri for medikamenter og finne en plass i samfunnet. En kan ikke bringe verdighet og selvtillit inn hvis ikke denne delen blir fullført. 

KALL DET GJERNE DEN SPIRITUELLE DELEN.

 

   Skal alt dette løses, må ressurser kanaliseres i en mye bedre grad enn nå- Dette handler om et valg. Et verdivalg. Vi kan fint klare dette, hvis det eksisterer vilje. Dette vil kreve sterkere politisk kontroll og beskyttelse av eget folk. 

 

    

Kul_Djevel

Innlegg: 89913
Kul_Djevel
17.02.21 16:36
DrSchwei: Endelig kan vi få en mer human behandling av de rusavhengige. Det er på tid dette kommer.

Helt enig. Ønsker denne reformen velkommen, men dessverre har den noen svakheter som feks at de samtidig burde legalisert cannbis når de avkriminalisere bruk av andre stoffene. Men det kan jo flikkes på senere. Dette er ihvertfall en start

Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
17.02.21 18:09

Jeg er enig med Jan Bøhler, når han mener at det svekker avskrekkingen til å begynne med stoff for de unge. Videre sier han at  når det gjelder de syke og som er sterkt avhengige må ha et ekstra vern mot å bli kriminalisert. 

Altså sterkt uenig med særlig Venstre sin ruspolitikk.

Bantor

Innlegg: 1395
Bantor
17.02.21 20:16

Kommer til å stemme på et av de borgerlige partiene pga. rusreformen. Egentlig tror jeg enkelte mennesker ikke kan reddes. Men får jo håpe det går an...

Men det er mange som bruker lettere stoffer av og til, som nåværende politikk straffer for hardt. 

En må huske at den historiske bakgrunnen for krigen mot narkotika, var at Nixon ville straffe sine politiske motstandere. Dette tankegodset ble ukritisk importert til Norge. 

Rexwiller

Innlegg: 12517
Rexwiller
17.02.21 20:18

På tide. Har jo vært snakket om i flere år.

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 07:49

Denne reformen kommer til å ødelegge rusmisbrukere enda mer og det kommer til å bli enda fler. Det holder med et lovlig rusmiddel ; Alkohol.

Alkohol  ;          Ille 

Hasj      ;          Ille

Hasj i kombinasjon med alkohol ; Ekstremt ille.

Heroin              Ekstremt ille.

At noen jubler over  å tråkke rusmisbrukere enda mer ned er skremmende. 

At noen forsøker å stryke betegnelse narkotika på hasj på grunn av at cannabies kan benyttes som et legemiddel er en tåpelig bortforklaring.

At alkohol er et skadelig rusmiddel forsvarer ikke at man skal gjøre enda fler skadelige rusmidler lovlige. Man multipliserer rusproblemene .

(Innlegget ble redigert 18.02.21 07:53)

Bantor

Innlegg: 1395
Bantor
18.02.21 07:55

At det er ille at noen er rusmisbrukere, betyr ikke at det er fornuftig å bruke politiets ressurser på å gi dem bøter. Disse bøtene betales uansett med NAV penger ofte. Og hvis de ikke får nok fra NAV, må de inn å sone.

(Innlegget ble redigert 18.02.21 07:56)

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 08:20
Bantor: noen er rusmisbrukere

Noen rusmisbrukere blir til litt fler misbrukere med denne reformen.

F. eks vil tallet på de som ruser seg på hasj "en gang i blant" for så å benytte det jevnlig (bli  avhengig)  bli høyere.

Politiet benytter store resurser til å finne narkotika i baklommene på rusmisbrukere i dag , men når de finner det skal det føre til konsekvenser.

Politiet gir  bøter med bakgrunn i lover satt opp i rettsvesenet. 

(Innlegget ble redigert 18.02.21 08:26)

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 08:58
gugler: Politiet benytter store

Korreksjon.

Politiet benytter ikke store resurser i dag ; Men når de finner skal det gi konsekvenser.

Bantor

Innlegg: 1395
Bantor
18.02.21 09:03

Straff er et veldig inngripende tiltak overfor enkelt personer. Begrunnelsen for å straffe rusmisbrukere er ikke god nok.

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 09:09
Bantor: Begrunnelsen for å straffe rusmisbrukere er ikke god nok.

Konsekvenser og straff trenger ikke være synonyme ord og personlige faktorer bør tas med når vurderinger av hvilket konsekvens som gis til misbrukeren.

Det trenger ikke være generelle  konsekvenser som er låst til alle , men til hvert enkelttilfelle ; Dette forsvarer ikke at dette skal være lovlige rusmidler.

(Innlegget ble redigert 18.02.21 09:09)

Jack_Daniels

Innlegg: 29105
Jack_Daniels
18.02.21 09:12
gugler: Noen rusmisbrukere blir til litt fler misbrukere med denne reformen. F. eks vil tallet på de som ruser seg på hasj "en gang i blant" for så å benytte det jevnlig (bli  avhengig)  bli høyere.

Hehe!

Det er absolutt nada som beviser denne påstanden din. Løgn og propaganda! Ha deg vekk :)

Jack_Daniels

Innlegg: 29105
Jack_Daniels
18.02.21 09:14
gugler: Denne reformen kommer til å ødelegge rusmisbrukere enda mer og det kommer til å bli enda fler. Det holder med et lovlig rusmiddel ; Alkohol. Alkohol  ;          Ille  Hasj      ;          Ille Hasj i kombinasjon med alkohol ; Ekstremt ille. Heroin              Ekstremt ille.

Alkohol er det aller verste......


Det du driver med er rett og slett synsing basert på forutinntatte holdninger. Løgn og bedrag! 

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 09:15
Jack_Daniels: Det er absolutt nada som beviser denne påstanden din. Løgn og propaganda! Ha deg vekk :)

Ønsker du å svare på om du benytter disse rusmidlene selv.

Når det gjelder straff.

Det skal få større konsekvenser for de som blir tatt med narkotika i lomma og samtidig ikke er avhengige selv . De som er verst belastet skal få de minste straffene.

(Innlegget ble redigert 18.02.21 09:15)

Jack_Daniels

Innlegg: 29105
Jack_Daniels
18.02.21 09:21
gugler: Ønsker du å svare på om du benytter disse rusmidlene selv.

Jeg bruker alkohol ca en gang i måneden, hasj er ikke interessant og heroin sier seg selv. 

Uansett, en gang i tiden var jeg akkurat som deg, ignorant og forutinnatt, meninger basert på tull og tøys - men i lys av den generelle oppvåkningen som skjer på verdensbasis har jeg endret holdning til rusmidler generelt. Folk får drive med hva de ønsker, men for meg er denne reformen et viktig steg i riktig retning. Man trenger mer åpenhet rundt rusmidler og det må mer håndfaste fakta på bordet - ikke løgnaktig skremselspropaganda basert på USAs tåpelige "war on drugs" som startet på slutten av 60-tallet. 

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 09:29
Jack_Daniels: ikke løgnaktig skremselspropaganda basert på USAs tåpelige "war on drugs" som startet på slutten av 60-tallet.

En amerikanske "war on drugs" har vært og er et spill på galleriet. USA er det mest berusbelastede land i hele verden og det er de  som hevder de bedriver "war on drugs" som tjener enorme penger på det.

Å gjøre kroppen avhengig av narkotika er ikke et personlig valg.

Å begrunne dette med at "de skal få lov til å gjøre hva de vil med kroppene sine" så bekrefter du at du ikke har noen interesse for å hjelpe dem.

(Innlegget ble redigert 18.02.21 09:31)

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 09:33

Du bekrefter vel også at du ikke er for noen form for korona tiltak. Folk må få lov til å gjøre hva de vil med kroppene sine.

Jack_Daniels

Innlegg: 29105
Jack_Daniels
18.02.21 09:37
Kul_Djevel: men dessverre har den noen svakheter som feks at de samtidig burde legalisert cannbis når de avkriminalisere bruk av andre stoffene. Men det kan jo flikkes på senere. Dette er ihvertfall en start

x2

Jeg ser virkelig ingen årsaker til å ikke legalisere cannabis.

Man burde revidert klassifiseringen av disse rusmidlene. I dag tolkes regelverket slikt at heroin, cannabis og alkohol over 60% har ca samme strafferamme. Det er relativt utrolig. 

I mine øyne burde man delt det opp:
(eksempel)

Klasse A (tyngste rusmidler)
- Heroin, Methamfetamin, Kokain

Klasse B
- Amfetamin, Benzo, opiater generelt, Ketamin

Klasse C (Legalisering)
- MDMA, LSD, Psilocybin, DMT, Cannabis

(Innlegget ble redigert 18.02.21 09:38)

Jack_Daniels

Innlegg: 29105
Jack_Daniels
18.02.21 09:39
gugler: Å gjøre kroppen avhengig av narkotika er ikke et personlig valg.

Hvem er det som presser deg til det?

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 09:51
Jack_Daniels: Hvem er det som presser deg til det?

F.eks en vennegjeng der en eller 2 tar det frem , og ikke nødvendigvis er avhengige selv , ber andre om å prøve ; Herligt herligt , men inte farligt farligt. Det er de som er "young and wild" som tenker minst på konsekvenser.

Gjelder alle rusmidler ; f.eks drinker med høy alkoholprosent , eller kvantum av hvor mange øl man drikker på en fest , eller "shot-konkurranser".

(Innlegget ble redigert 18.02.21 09:53)

Bantor

Innlegg: 1395
Bantor
18.02.21 09:58

Hvis du blir presset til å bruke narkotika av vennene dine. Så er det virkelig til hjelp at du kan bli straffet for det også... Sånn at du kan få problemer i arbeidslivet i fremtiden. 

gugler

Innlegg: 1375
gugler
18.02.21 10:04
Bantor: Hvis du blir presset til å bruke narkotika av vennene dine.

Det er ingen venner som står med kniv i ryggen på deg å tvinger deg til å prøve.

En fest med en ung vennegjeng gir god stemning så la seg lure til å prøve noe nytt er ikke uvanlig.

(Innlegget ble redigert 18.02.21 10:05)

Jack_Daniels

Innlegg: 29105
Jack_Daniels
18.02.21 10:07
gugler: Gjelder alle rusmidler

Kanskje sukker óg? Guttungen på seks år var i barnebursdag hos barnehagekameraten sin. Fikk smake cola og sjokolade for første gang fordi alle andre inntok det. 

Vipps! Dømt til et liv i rennesteinen! 

Bantor

Innlegg: 1395
Bantor
18.02.21 10:07

Jeg mener det bør være restriksjoner på rusmidler. Men straff for vanlige folk er jeg mer skeptisk til. Det blir som med våpenkontroll, det er best med restriksjoner på produsent/importør/forhandler. Og færrest mulig juridiske feller for vanlige folk.

Kalle73

Innlegg: 55794
Kalle73
18.02.21 13:39
gugler: Du bekrefter vel også at du ikke er for noen form for korona tiltak. Folk må få lov til å gjøre hva de vil med kroppene sine.

Pisspreik, koronatiltak er der for å hindre smitte mellom mennesker og sykdomsspredelse. Ingen andre tar direkte skade av at noen tar seg en rev...

Kalle73

Innlegg: 55794
Kalle73
18.02.21 13:40
Jack_Daniels: Kanskje sukker óg? Guttungen på seks år var i barnebursdag hos barnehagekameraten sin. Fikk smake cola og sjokolade for første gang fordi alle andre inntok det.  Vipps! Dømt til et liv i rennesteinen!

Jøss, bor du også i Bærum/ Oslo vest?

Noreger

Innlegg: 1702
Noreger
18.02.21 13:46

Cannabis burde absolutt hatt en plass i rusbehandling. Tiden er ikke inne for det enda, men jeg tipper det er temming mange folk, tilogmed på Buprenorphine, som ville kunnet slutte med dette om de fikk tilgang på lovlig Cannabis. 

   Men da ville jo farmasøytisk industri slitt da. Det er jo ikke lett å patentere en plante. 

TheBracket

Innlegg: 41670
TheBracket
18.02.21 15:49

Dette skal Høyre huske med stolthet. 

Rexwiller

Innlegg: 12517
Rexwiller
18.02.21 17:12

KrF begynner som  ventet å sutre. "Men det er jo forbudt og farlig." Og de synes det er fint at ungdom som tester en gang ikke skal slippe inn i USA, og kanskje  bli utelatt fra en del yrker/utdanninger, dette vil de ikke forandre på.

(Innlegget ble redigert 18.02.21 17:13)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg