Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nå kommer rusreformen

NYTT TEMA
Justice 96

Innlegg: 55279
Justice 96
18.04.21 11:14
Rexwiller: Vet ikke hvem du sikter til her, men dette blir bare usaklig. Folk her viser til WHO, FN, fageksperter, samt resultater fra land som har reformert ruspolitikken. Du derimot driver bare med synsing.

Uredelighet og usaklighet er kjennetegnet til motstandere av reformen. Bare se på Støre, Vedum, Sylvi og Narkopolitiforbundet. De farer med løgn og skremselspropaganda uten rot i virkeligheten, mens de som kjemper for reform, lener seg på seriøs forskning og erfaringer fra tidligere rusmisbrukere, blant annet. 

(Innlegget ble redigert 18.04.21 11:15)

fargerik

Innlegg: 72031
fargerik
18.04.21 11:52
Justice 96: Uredelighet og usaklighet er kjennetegnet til motstandere av reformen. Bare se på Støre, Vedum, Sylvi og Narkopolitiforbundet. De farer med løgn og skremselspropaganda uten rot i virkeligheten, mens de som kjemper for reform, lener seg på seriøs forskning og erfaringer fra tidligere rusmisbrukere, blant annet.

Det er alltid minst to sider ved en sak. Selv om du har kjøpt hele reformpakka med hud og hår, er det i virkelighetens verden slik at det er uenighet. Såpass må du tåle.

Solvgutt1

Innlegg: 23868
Solvgutt1
18.04.21 11:54
fargerik: Det er alltid minst to sider ved en sak. Selv om du har kjøpt hele reformpakka med hud og hår, er det i virkelighetens verden slik at det er uenighet. Såpass må du tåle.

Rusreformen er bygd på saklighet, fakta og anbefalinger fra et nærmest samlet fagmiljø. (Med unntak av politiet som frykter at de ikke kan trakassere ungdommer lenger).

Motstanden er bygd på føleleri, høyrepopulisme og en rekordsvak AP-leder. De har ikke et eneste faglig, saklig argument. Bare Vedum som fjaser om kokain vs. øl i parker og Støre som sier "øh, ehm, eeeh, straff, kriminelt, vi vil hjelpe, men vi vil også straffe.. Vet ikke helt hvordan, vi får se, eeeh"

 

(Innlegget ble redigert 18.04.21 11:56)

fargerik

Innlegg: 72031
fargerik
18.04.21 12:03
Solvgutt1: Rusreformen er bygd på saklighet, fakta og anbefalinger fra et nærmest samlet fagmiljø.

Bra at du tok med ordet "nærmest". Det betyr at det heller ikke er full enighet i fagmiljøet.

Solvgutt1

Innlegg: 23868
Solvgutt1
18.04.21 12:04
fargerik: Bra at du tok med ordet "nærmest". Det betyr at det heller ikke er full enighet i fagmiljøet.

Det er ingenting det er full enighet om i fagmiljøer. Men det er så bred enighet som du kan få det. 

Den politiske motstanden mot rusreformen er ikke bygd på noen faglig uenighet, men populisme og feighet. Samt kunnskapsløshet.

fargerik

Innlegg: 72031
fargerik
18.04.21 12:21
Solvgutt1: Den politiske motstanden mot rusreformen er ikke bygd på noen faglig uenighet, men populisme og feighet. Samt kunnskapsløshet.

Det der er reinspikka valgkamp-populisme fra Venstre-Melby. Fra Melby fra det bitte lille partiet som var så lite ved siste meningsmåling jeg leste kun ville få 1 person på stortinget. Hvem? Melby.

Det er stor uenighet i Stortinget, blant partiene og i folket. Da blir det feil at Venstre skal diktere alle andre. Og det skjer altså IKKE.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 12:27)

Solvgutt1

Innlegg: 23868
Solvgutt1
18.04.21 12:55

Det er ingen faglige argumenter for reformmotstanden og når Støres allierte i denne saken er Listhaugs og Vedum så bør det være lett å se hvor populismen ligger.

Justice 96

Innlegg: 55279
Justice 96
18.04.21 13:14
fargerik: er det i virkelighetens verden slik at det er uenighet.

Har ingen problemer med uenighet så lenge den er basert på fakta og ikke synsing, løgn og uredelighet. 

Rusreformen er torpedert av løgner og usakligheter, ingenting annet. Det burde blinke varsellamper når man er enig med Fru Uredelig selv, Sylvi Listhaug. Heldigvis er generasjonen til feiginger som Støre og hans like en døende rase. Det skal bli ufattelig godt å bli kvitt dem.

Med den brede enigheten om rusreform blant ungdomspartiene, er det bare et spørsmål om tid før neste generasjon ordner opp. Reformen er bare utsatt til dinosaurene i politikken er døde og begravet. 

(Innlegget ble redigert 18.04.21 13:22)

WatchMe

Innlegg: 6274
WatchMe
18.04.21 13:27

Mye av motstanden mot rusreformen er skapt på grunn av moralisme. «Men tenk på ungdommen da!». Sier man nei signaliserer man at man beskytter unge fra elendigheten. Men ungdommen er faktisk ganske flinke til å tenke selv, å ta til seg og sjekke informasjon på nett og andre steder. Sikkert flinkere enn de eldre generasjonene. Dessuten betyr ikke forbud all verdens uansett, og det er sannsynligvis nære 0% av ungdom som bare venter på avkriminalisering før de starter med hasj eller sterkere saker.

De som faller utenfor gjør det av helt andre grunner enn lover og regler. Problemet er bare at straff fører mange raskere inn i vanskeligheter og ut av samfunnet. Aps nei er både moralistisk og usosialt.

Bjoentegaard

Innlegg: 541
Bjoentegaard
18.04.21 13:55

Rusreformen virker uansett å være et altfor lite skritt fremover.  Det blir så utvannet av føleri, moralisme og uvitenhet, at det kanskje ikke vil bety så mye.  Det man skulle ha forsøksvis gjennomført er lovlig og regulert handel med cannabis. Sånn ville man slått beina under en god del av den illegale omsetningen, og også mye av grunnlaget for rekrutteringen. Problemet med «gateway» ville også blitt mindre. Sørgelig nok er de fleste som er motstandere av reformen det av feil grunner. Mange har bare bestemt seg for at ting som ikke er bra bør forbys.  

(Innlegget ble redigert 18.04.21 13:56)

fargerik

Innlegg: 72031
fargerik
18.04.21 15:13
Justice 96: Rusreformen er torpedert av løgner og usakligheter, ingenting annet.

Dog vel neppe. Regjeringens rusreform er basert på at Høyre, FrP, Venstre og KrF skulle ha stortingsflertall. Nå er FrP ute av regjeringen, regjeringen har ikke lengre stortingsflertall, og Nye FrP som er "ute av fengslet" er nå mot det de var forpliktet til å være for når de var i regjering. KrF var heller ikke spesielt for noen reform, men de er fremdeles i regjering og fanget av bordet.

Som jeg har sagt før i denne tråden....regjeringen må snu seg rundt og finne flertall for noe annet. Noe som har stortingsflertall.

Tviler på at regjeringen rekker det innen valget, derfor antar jeg en ny modell vil komme i neste stortingsperiode.

Det må da være mulig å gjøre de justeringene som skal til for å koke sammen en politikk som er bedre enn det vi har nå?

Det er i hvertfall lite fruktbart å syte over at regjeringen ikke har stortingsflertall for sin reform. Det er bare helt vanlig parlamentarisme.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 15:14)

Sevens7ar

Innlegg: 1243
Sevens7ar
18.04.21 15:13
steep: Litt søtt at vgds pilleknaskere og hasjrøykere skal fortelle hvordan det skulle vært...

Det vil overraske meg om ikke ditt årsforbruk av rusmidler er høyere enn mitt. De enhetene med alkohol jeg drikker i løpet av julaften, romjula og nyttårsaften kan telles på én hånd, og foruten det har det kanskje blitt en halv øl i snitt i sommerferien de siste årene.

Jeg hadde fylt 20 da jeg prøvde hasj for første gang og så testet jeg ut ganske mye forskjellig i løpet av studietiden og et friår som jeg brukte på å reise. Det var et bevisst valg jeg tok fordi jeg lenge hadde vært nysgjerrig på spesielt psykedeliske stoffer, og jeg hadde også bestemt meg tidlig for hva jeg skulle prøve og hvor grensen gikk.

For min del var eksperimenteringen med rusmidler en udelt positiv erfaring som jeg mener jeg lærte en hel del av og ikke har angret på et sekund, men det er et for lengst tilbakelagt stadium som jeg ikke har noe behov for eller interesse av å gjenta selv om både det ene og det andre skulle bli 100% legalisert. Det er ikke av egeninteresse at jeg er for en langt mer omfattende og omveltende rusreform enn den som har vært diskutert.

Jeg er for full legalisering av lettere rusmidler som fleinsopp, LSD, cannabis, MDMA o.l. og avkriminalisering av bruk og oppbevaring av tyngre rusmidler fordi jeg mener det er den mest ansvarlige og fornuftige politikken hvis man ønsker å redusere antallet tunge misbrukere, bekjempe gjengkriminalitet og gi ungdommer generelt og i utsatte områder spesielt en best mulig sjanse til et normalt liv og ikke havne på utsiden av samfunnet. Vi har mange nok års erfaring med gjeldende politikk til å vite at den ikke fungerer over hodet.

skaftetryne32

Innlegg: 2783
skaftetryne32
18.04.21 15:30
steep: Litt søtt at vgds pilleknaskere og hasjrøykere skal fortelle hvordan det skulle vært...

Rolig nå cowboy ingen grunn til og projisere egne uvaner på sine meddebbatanter ;-) 

Justice 96

Innlegg: 55279
Justice 96
18.04.21 15:40

Avgjørelsen om å si nei til reformen er politisk spill ingenting annet. Her et eksempel på hvor ynkelig og uredelig Arbeiderpartiet ved bla Hadja Tajik oppfører seg:

-

2016: AP foreslår kraftig endring i ruspolitikken. 

Arbeiderpartiet mener at rusavhengighet skal møtes med helsehjelp, ikke bøter og straff. Derfor forslår vi at Norge i løpet av neste stortingsperiode gjennomfører en kraftig omlegging av ruspolitikken:

En reforming av de helse-, justis- og strafferettslige sidene av dagens politikk. Får vi det som vi ønsker, skal reformen hvile på et grunnprinsipp om at rusavhengige skal tilbys helsehjelp, ikke bøter og straff.

Også i vårt parti har det tidligere vært motstand mot å myke opp» ruspolitikken. Det var derfor et gjennombrudd i norsk ruspolitikk da Arbeiderpartiets landsmøte i 2015 vedtok klare, humane grunnprinsipper i ruspolitikken. Nå vil vi ta et skritt videre....

Får vi det som vi ønsker på Arbeiderpartiets landsmøte neste år, vil vi samarbeide med alle som ønsker å endre norsk ruspolitikk til det bedre. Og får Bent Høie Høyre med på det samme, kan det gi grunnlaget for en ny epoke i ny ruspolitikk.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 15:48)

steep

Innlegg: 1431
steep
18.04.21 15:45
Sevens7ar: Det vil overraske meg om ikke ditt årsforbruk av rusmidler er høyere enn mitt. De enhetene med alkohol jeg drikker i løpet av julaften, romjula og nyttårsaften kan telles på én hånd, og foruten det har det kanskje blitt en halv øl i snitt i sommerferien de siste årene.

Jeg drakk 0 i jul og nyttårshelgen, og 2 glass rødvin for et par helger siden. 

I gamle dager derimot, bøttet jeg nedpå, og straffen kom hver eneste morgen etter.

Halpert

Innlegg: 2716
Halpert
18.04.21 15:47
Justice 96: Arbeiderpartiet mener at rusavhengighet skal møtes med helsehjelp, ikke bøter og straff. Derfor forslår vi at Norge i løpet av neste stortingsperiode gjennomfører en kraftig omlegging av ruspolitikken:

«Fredag kveld fikk vi bekreftet det vi egentlig visste: Aps landsmøte er ikke Twitter. Og rusaktivistene i Venstre har ikke flertall på Aps landsmøte.»

https://twitter.com/AHuitfeldt/status/1383295862491598851

Kommentarfeltet anbefales.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 15:47)

steep

Innlegg: 1431
steep
18.04.21 16:16
Sevens7ar: Jeg er for full legalisering av lettere rusmidler som fleinsopp, LSD, cannabis, MDMA o.l. og avkriminalisering av bruk og oppbevaring av tyngre rusmidler fordi jeg mener det er den mest ansvarlige og fornuftige politikken hvis man ønsker å redusere antallet tunge misbrukere, bekjempe gjengkriminalitet og gi ungdommer generelt og i utsatte områder spesielt en best mulig sjanse til et normalt liv og ikke havne på utsiden av samfunnet. Vi har mange nok års erfaring med gjeldende politikk til å vite at den ikke fungerer over hodet.

Jeg sliter litt med å se forskjellen på dagens politikk og denne reformen. 

Som jeg har forstått det skal de narkomane fremdeles fratas stoffet, men ikke anmeldes. Så de slipper en straff, som de driter 100-0 i uansett, men må ut på jakt etter nytt stoff.

Så kan de fremdeles straffes for annen kriminalitet, så fortell meg hvor gevinsten ligger? At straff skal erstattes av hjelp er heller ikke noe argument, for å få hjelp må man ville ha det.Og det kan man vel stort sett få i dag og om man vil, men reglene for det krever vel litt egeninnsats, og det for mye. Jeg har absolutt null sympati med narkomane, det er selvvalgt uansett hvilken bagasje de har, man har alltid et valg.

Ok, h*n var et barn når misbruket startet, greit nok, i dag er barnet voksent, og har et valg, kjempetøft helst sikkert, men likevel.

 

 

Halpert

Innlegg: 2716
Halpert
18.04.21 16:24
steep: Så kan de fremdeles straffes for annen kriminalitet, så fortell meg hvor gevinsten ligger? At straff skal erstattes av hjelp er heller ikke noe argument, for å få hjelp må man ville ha det.Og det kan man vel stort sett få i dag og om man vil, men reglene for det krever vel litt egeninnsats, og det for mye. Jeg har absolutt null sympati med narkomane, det er selvvalgt uansett hvilken bagasje de har, man har alltid et valg.

Det sitter så langt inne å søke hjelp i dag at mange ikke tør gjøre det før det er for sent. Det er problemet og det er dagens lovverk som er årsaken. Politiskandalen som rulles opp gir et tydelig bilde av hvorfor tilliten til politiet og det offentlige er ikke-eksisterende og hindrer folk i å søke hjelp.

Sier du til fastlegen at du sliter med rus ringer han politiet også tar de lappen fra deg, slik du gjerne mister jobben. Det er slik man møtes i Norge om man er ærlig om rus. Konsekvensene er selvsagt at veien tilbake blir enda lengre enn den var i utgangspunktet og at folk ikke søker hjelp fordi reaksjonen fra samfunnet kan føre til at du mister det du har av rammer i livet.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 16:27)

WatchMe

Innlegg: 6274
WatchMe
18.04.21 16:49
steep: Jeg har absolutt null sympati med narkomane, det er selvvalgt uansett hvilken bagasje de har, man har alltid et valg. Ok, h*n var et barn når misbruket startet, greit nok, i dag er barnet voksent, og har et valg, kjempetøft helst sikkert, men likevel.

Mange som startet misbruket som barn/ung har havnet i et miljø som det er svært vanskelig å komme ut av. Alle venner og kjente driver på med det samme. I tillegg er det mange som har blitt straffet for sitt rusmisbruk på veien og har lite tiltro til myndigheter/politi. Årevis med ransaking, trakassering og straff setter sine preg på rusmisbrukere. Dessuten sliter mange av de tyngste rusmisbrukerne med traumer, og misbruket er et symptom på psykiske vansker og lidelser. 

Dagens ruspolitikk er svært lite solidarisk og skaper en kløft mellom de som ikke har sympati med de som sliter og de som sliter.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 16:51)

skaftetryne32

Innlegg: 2783
skaftetryne32
18.04.21 18:31
steep: Jeg sliter litt med å se forskjellen på dagens politikk og denne reformen.

Den er langt fra optimal, men det blir sett som et babyskritt i riktig retning. Det optimale sånn jeg ser det er legalisering av en lang rekke mildere stoffer med cannabis fremst i køen etter fulgt av psilocin/psilocybin. Fordelen med det er bl.a skattlegging, regulering, hygiene, renhet. Ta markedsandeler fra mafia og karteller og ta fra de kriminelle et verktøy. Gjøre trappetrinnene til andre hardere rusmidler høyere. Gi politiet en mulighet til og plage ekte kriminelle og ikke frie mennesker med frie valg som sitter og koser seg i lazyboyen sin i sitt eget hjem og ser film. langt unna den realiteten, men et skritt i riktig retning et skritt mot vitenskapen og et skritt vekk fra hylende skrikende moralistisk idelogi. 

Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 19:34

Hvordan virker hasj/cannabis som gjør stoffet attraktivt, og kombinasjon av alkohol stoff.

Spør seriøst av nysgjerrighet.

skaftetryne32

Innlegg: 2783
skaftetryne32
18.04.21 19:48
Tempus: Hvordan virker hasj/cannabis som gjør stoffet attraktivt, og kombinasjon av alkohol stoff.
Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 20:04

Takk for link, men det kunne vært interessant å få høre om erfaring fra de som enten bruker det jevnlig eller i det minste har forsøkt.

Selv vet jeg om en person som prøvde en gang og som ikke merket noen verdens ting.

Justice 96

Innlegg: 55279
Justice 96
18.04.21 20:13
Tempus: Selv vet jeg om en person som prøvde en gang og som ikke merket noen verdens ting.
Justice 96

Innlegg: 55279
Justice 96
18.04.21 20:21
Tempus: Hvordan virker hasj/cannabis som gjør stoffet attraktivt

Ved inntak av cannabis blir man ofte avslappet, lett sløvet og lattermild og lett euforisk. Mange opplever økt appetitt, spesielt for søtsaker. Virkestoffet THC er svakt hallusinogent som gjør at sanseinntrykk endres, for eksempel at farger, lyder og smaker blir sterkere. Noen blir mer introverte og opptatt av egne tanker og sanseinntrykk, mens andre kan bli pratsomme og euforiske.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 20:22)

Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 20:25

Google har nok sensurert innholdet l linken du sendte, og det er heller ikke mulig å slå opp om det samme på google.

Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 21:02

Har selv merket skjerpede sanser ved inntak av vin på en strand i Hellas.

skaftetryne32

Innlegg: 2783
skaftetryne32
18.04.21 21:16
Tempus: Har selv merket skjerpede sanser ved inntak av vin på en strand i Hellas.

De gjør det samme egentlig, alkohol og cannabis øker mengden dopamin i kroppen, de kan sammenlignes til en viss grad, narkotiske stoffer begge to, men cannabis er mye mildere i virkning og i uønskede virkninger. Alkohol er i bunn og grunn et av de tunge rusmidlene det advares mot.  

Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 21:46

Jeg mener at det er mer sosialt å nyte vin og mat fremfor cannabis.En kan liksom ikke skåle i narkotiske stoffer:) 

Det virker mer ensomt og egner seg best til egne grublerier.

(Innlegget ble redigert 18.04.21 21:47)

Sapient-X

Innlegg: 12300
Sapient-X
18.04.21 21:57
DrSchwei: mer human behandling av de rusavhengige

Mener du folk som Petter Northug, børsspekulanter, studenter, og party ungdommer fra vestkanten?

Det er ikke bare de slitne folkene du ser rundt Oslo S som ruser seg.

Rus er noe vi bør forhindre folk å begynne med, og forbud er nødvendig.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg