Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Nå kommer rusreformen

NYTT TEMA
Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 23:04

Tror "propagandaen"på 80 tallet var sunn for å holde unge borte fra narkotika. Dagens propaganda  er ikke sunn for fem flate øre.

Beklager, men det er nå min mening.

 

BlackEagle

Innlegg: 52183
BlackEagle
18.04.21 23:17
Doozeren: Det er vel egentlig bare bra at det ikke blir fritt fram med narkotika.

Vel... apotek? Vinmonopol?

Mvh

BE

BlackEagle

Innlegg: 52183
BlackEagle
18.04.21 23:17
Doozeren: Det er vel egentlig bare bra at det ikke blir fritt fram med narkotika.

(dobbelpostet)

(Innlegget ble redigert 18.04.21 23:17)

BlackEagle

Innlegg: 52183
BlackEagle
18.04.21 23:18
Tempus: Dagens propaganda  er ikke sunn for fem flate øre.

Gi et eksempel - gjerne av de verste.

Mvh

BE

Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 23:25

Nåh - det er nok ikke sikkert at dagens propaganda har gitt resultater, vi får se:)

WatchMe

Innlegg: 6274
WatchMe
18.04.21 23:37
Tempus: Tror "propagandaen"på 80 tallet var sunn for å holde unge borte fra narkotika. Dagens propaganda  er ikke sunn for fem flate øre.

Propaganda kan virke for, men også imot sin hensikt. Kanskje fører skremselspropaganda til at et uvisst antall ungdom holder seg unna ulovlige rusmidler, samtidig som andre mister tiltro til den/de som bevisst lyver, overdriver eller bøyer sannheten.

Ærlighet (faktabasert kunnskap) varer lengst.

Tempus

Innlegg: 11952
Tempus
18.04.21 23:51

Vel talt, men jeg vet ikke hva slags faktabasert kunnskap de hadde på f.eks 80 tallet. Politikerne var livredde for det de bivånet i samfunnet med misbruket som var synlig allerede den gangen. Det ble opprettet avrusningsplasser rundt omkring bl.a Tyrilli som eksisterer fremdeles. 

Det er dumt ta for lett på dette samfunnsproblemet og en rusreform gagner kun de som allerede er avhengige.

BlackEagle

Innlegg: 52183
BlackEagle
19.04.21 13:43
Tempus: Nåh - det er nok ikke sikkert at dagens propaganda har gitt resultater, vi får se:)

Vil du ikke - eller kan du ikke - gi eksempler på propaganda?

Mvh

BE

BlackEagle

Innlegg: 52183
BlackEagle
19.04.21 13:49
Tempus: en rusreform gagner kun de som allerede er avhengige.

Det var vel nettopp poenget med den, var det ikke dét? Dessuten - og om dette kan man jo mene som man vil - men politiet har i lang, lang tid vært misfornøyd med at de får for få ressurser. Publikum har vært misfornøyd med at forbrytelser ikke blir oppklart (og i noen tilfelle også der man har en sikker identifikasjon av gjerningspersonen - jeg har i farten ingen kilde til dette, men det er mulig at du også har fått det med deg). Likeledes er det en skepsis til rettsvesenet og sendrektighet deri.

På bakgrunn av det ovenstående: Er det da lurt eller dumt å lette litt på ressurs-behovet hos politi og rettsvesen?

Mvh

BE

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 16:12
Solvgutt1: Hvorfor skulle de straffes? Hva er problemet?

To umiddelbare problemer av uansvarlige folks lyst til å ruse seg på narkotiske stoffer:

1) Noen av dem mister kontrollen over forbruket og blir tunge misbrukere. Det koster samfunnet store ressurser ved at dette individet blir arbeidsufør og etter hvert må ha mye helsehjelp og annen assistanse. Det er også en katastrofe for vedkommende selv og hans/hennes nære familie. 

2) Alle som etterspør narkotika bidrar til å skape og opprettholde et lukrativt marked for kriminelle. Også det er et problem det koster samfunnet store ressurser å håndtere. 

 

Jeg har derfor lite sans for de som ber om legalisering av narkotika fordi de synes det burde være lov å ta seg en rus om en føler for det. Det er en navlebeskuende egosime vi godt kunne klart oss uten.

malacay3

Innlegg: 21257
malacay3
19.04.21 16:32
trondhjem: 1) Noen av dem mister kontrollen over forbruket og blir tunge misbrukere. Det koster samfunnet store ressurser ved at dette individet blir arbeidsufør og etter hvert må ha mye helsehjelp og annen assistanse. Det er også en katastrofe for vedkommende selv og hans/hennes nære familie.

Og de som har havnet i denne situasjonen mener du det hjelper å straffeforfølge for da slutter de ?

Malacay

Sevens7ar

Innlegg: 1243
Sevens7ar
19.04.21 16:39
trondhjem: To umiddelbare problemer av uansvarlige folks lyst til å ruse seg på narkotiske stoffer: 1) Noen av dem mister kontrollen over forbruket og blir tunge misbrukere. Det koster samfunnet store ressurser ved at dette individet blir arbeidsufør og etter hvert må ha mye helsehjelp og annen assistanse. Det er også en katastrofe for vedkommende selv og hans/hennes nære familie.  2) Alle som etterspør narkotika bidrar til å skape og opprettholde et lukrativt marked for kriminelle. Også det er et problem det koster samfunnet store ressurser å håndtere.    Jeg har derfor lite sans for de som ber om legalisering av narkotika fordi de synes det burde være lov å ta seg en rus om en føler for det. Det er en navlebeskuende egosime vi godt kunne klart oss uten

Du er ganske freidig som våger å karakterisere det som navlebeskuende egoisme når folk ettertrykkelig begrunner sin tilslutning til legalisering av mildere stoffer med argumenter som tvert om er sosiale og solidariske og støttet av empiri.

For å ta punkt 2) først: Ja, alle som etterspør narkotika i et samfunn der narkotikaen er illegal handelsvare bidrar til å opprettholde et lukrativt, sort marked som finansierer alt fra Taliban til motorsykkelklubber og ungdomsgjenger. Derfor vil mange fjerne det meste av grunnlaget for det illegale markedet ved å flytte handelen av lettere narkotika over i lovlig, regulert handel, for eksempel noe tilsvarende Vinmonopolet.

Så til det første: Det vil alltid være noen som mister kontrollen over livene sine. Når avstanden fra milde til harde rusmidler gjøres så kort som den blir på et illegal marked, samtidig som man stigmatiseres og straffeforfølges for bruk av relativt ufarlige rusmidler, produseres et økt volum av personer som påføres ekstra problemer og kommer unødvendig lang ut på skråplanet.

(Innlegget ble redigert 19.04.21 16:41)

Solvgutt1

Innlegg: 23854
Solvgutt1
19.04.21 16:49
trondhjem: To umiddelbare problemer av uansvarlige folks lyst til å ruse seg på narkotiske stoffer: 1) Noen av dem mister kontrollen over forbruket og blir tunge misbrukere. Det koster samfunnet store ressurser ved at dette individet blir arbeidsufør og etter hvert må ha mye helsehjelp og annen assistanse. Det er også en katastrofe for vedkommende selv og hans/hennes nære familie.  2) Alle som etterspør narkotika bidrar til å skape og opprettholde et lukrativt marked for kriminelle. Også det er et problem det koster samfunnet store ressurser å håndtere.    Jeg har derfor lite sans for de som ber om legalisering av narkotika fordi de synes det burde være lov å ta seg en rus om en føler for det. Det er en navlebeskuende egosime vi godt kunne klart oss uten.

1. Det store ressurssluket når det kommer til rus er alkohol. Både når det gjelder selvskading, skading av andre, skading av eiendom, ødelagt oppvekst, kriminalitet osv osv osv osv osv. Rett din moralske pekefinger i den retning.

2. Det er myndighetene, med høyrepopulister som AP i spissen, som har bestemt at de kriminelle skal ha monopol på alle andre rusmidler enn alkohol, tobakk og kaffe. 

3. Jeg er ikke for en legalisering for at "det skal være lov å ta seg en rus om en føler for det". Jeg er for en liberalisering fordi dagens skaper utenforskap og rusproblemer, kun for å tekkes moralister og høyrepopulister som syns at "straff er bra", samt et politivesen som syns dagens narkotikalover er en enkel vei til en bedre oppklaringsprosent. 

 

Justice 96

Innlegg: 55241
Justice 96
19.04.21 16:49
trondhjem: Noen av dem mister kontrollen over forbruket og blir tunge misbrukere. Det koster samfunnet store ressurser ved at dette individet blir arbeidsufør og etter hvert må ha mye helsehjelp og annen assistanse. Det er også en katastrofe for vedkommende selv og hans/hennes nære familie.

Det samme ser vi med alkohol. Der det finnes rusmidler, er det alltid noen som vil misbruke dem

Rart at man aldri ser politiet jakte alkoholikere for å lyse dem under pungen og i ræva på jakt etter illegal HB og smuglersprit. 

(Innlegget ble redigert 19.04.21 16:51)

skaftetryne32

Innlegg: 2781
skaftetryne32
19.04.21 16:55
Tempus: Tror "propagandaen"på 80 tallet var sunn for å holde unge borte fra narkotika

Du skal ikke se bort ifra at den var veldig effektiv for 80s ungdom, men jeg var ikke en 80s  ungdom jeg var et 80s barn, ved 90 tallets spede begynnelse var løgnene avslørt og det var løgner, det er det som var problemet, ren løgn, så i løpet av 90 tallet var det dop overalt i alle miljøer vertfall i min hjembygd. Jeg var jo som vanlig ungdom glad i en fest eller tre på rad og det var et lite sted så alle miljøer hadde en viss kontakt og alle hadde ulovlige rusmidler til en viss grad noen mindre enn andre igjen, men det var alltid godtatt. Det er etter min mening til en viss grad en konsekvens av løgn og bedrag av den typen vi ble servert på 80 tallet.  

skaftetryne32

Innlegg: 2781
skaftetryne32
19.04.21 17:00
trondhjem: Jeg har derfor lite sans for de som ber om legalisering av narkotika fordi de synes det burde være lov å ta seg en rus om en føler for det.

På bakgrunn av dine poeng 1. og spesielt 2. burde du ikke være for legalisering ? Det er litt selvmotsigende.

Egoismen ligger jo i og fortsette denne krigen basert på idelogi når den åpenbart ikke fungerer. 

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 17:54
Justice 96: Det samme ser vi med alkohol. Der det finnes rusmidler, er det alltid noen som vil misbruke dem

Det er et dårlig argument for å legalisere bruken av flere rusmidler. 

Vi har et samfunnsproblem med det rusmidlet som allerede er i vanlig bruk. La oss derfor introdusere flere. 

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 17:55
Solvgutt1: 1. Det store ressurssluket når det kommer til rus er alkohol.

Det er mulig. Men nettopp derfor bør vi ikke øke rusprblemet i samfunnet med å legalisere flere rusmidler. 

 

Solvgutt1

Innlegg: 23854
Solvgutt1
19.04.21 17:57
trondhjem: Det er mulig. Men nettopp derfor bør vi ikke øke rusprblemet i samfunnet med å legalisere flere rusmidler.

Det vil sannsynligvis ikke være konsekvensen av en avkriminalisering. Tvert i mot. Det er mer et høyrepopulistisk talking point.

(Innlegget ble redigert 19.04.21 17:57)

skaftetryne32

Innlegg: 2781
skaftetryne32
19.04.21 18:01
trondhjem: Det er mulig. Men nettopp derfor bør vi ikke øke rusprblemet i samfunnet med å legalisere flere rusmidler.

Om de er legalisert eller ikke så er de uansett der, det blir ikke noe økt problem det blir et mer åpent problem, tror du virkelig at problemet med alkohol kan løses ved forbud ? i så fall anbefaler jeg deg og gløtte litt i historieboka.

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 18:03
Sevens7ar: For å ta punkt 2) først: Ja, alle som etterspør narkotika i et samfunn der narkotikaen er illegal handelsvare bidrar til å opprettholde et lukrativt, sort marked som finansierer alt fra Taliban til motorsykkelklubber og ungdomsgjenger. Derfor vil mange fjerne det meste av grunnlaget for det illegale markedet ved å flytte handelen av lettere narkotika over i lovlig, regulert handel, for eksempel noe tilsvarende Vinmonopolet.

Og analogt: Alle som etterspør kjøp av uregisterte håndvåpen bidrar til å opprettholde et lukrativt, kriminelt marked som finansierer organisert kriminalitet. Derfor vil mange fjerne det meste av grunnlaget for det illegale våpenmarkedet ved å flytte handelen av uregistrerte håndvåpen over i lovlig, regulert handel.

Mener du vi bør legalisere kjøp av ulovlige våpen også for å unngå at de som kjøper slike våpen finansierer kriminalitet? 

 

Justice 96

Innlegg: 55241
Justice 96
19.04.21 18:05
trondhjem: Vi har et samfunnsproblem med det rusmidlet som allerede er i vanlig bruk.

Vi har et samfunnsproblem med rusmidler som er forbudt, og vi har hatt det i 50 år. 

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 18:05
skaftetryne32: Om de er legalisert eller ikke så er de uansett der, det blir ikke noe økt problem det blir et mer åpent problem, tror du virkelig at problemet med alkohol kan løses ved forbud ?

Det er en rekke typer kriminalitet som vi som samfunn ikke klarer å bli kvitt til tross for iherdig innsats fra ordensmakten. 

Mener du vi skal vi avkriminalisere ran, tyveri, voldtekt osv. av den grunn?

Solvgutt1

Innlegg: 23854
Solvgutt1
19.04.21 18:06
trondhjem: Mener du vi skal vi avkriminalisere ran, tyveri, voldtekt osv. av den grunn?

Disse har ofre, så nei, de skal ikke avkriminaliseres.

Justice 96

Innlegg: 55241
Justice 96
19.04.21 18:08
trondhjem: Mener du vi skal vi avkriminalisere ran, tyveri, voldtekt osv. av den grunn?

Haha. Der gikk det opp for meg at du troller. 

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 18:12
Justice 96: Vi har et samfunnsproblem med rusmidler som er forbudt, og vi har hatt det i 50 år.

Vi har også er stort samfunnsproblem med vold i nære relasjoner, seksuell trakkasering som er mye eldre enn dette.

Synes du svaret på de problemen er å gjøre de til lovlige handlinger? Du snur jo saken på hodet. 

 

 

 

skaftetryne32

Innlegg: 2781
skaftetryne32
19.04.21 18:16
trondhjem: Mener du vi skal vi avkriminalisere ran, tyveri, voldtekt osv. av den grunn?

Er du ikke i stand til og se forskjell på hva man frivillig bedriver i eget hjem i forhold til det ufrivillige ? Vil du virkelig sammenligne en voldtekt med og sitte i sofaen mens man frivillig nyter valgfritt rusmiddel ? 

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 18:18
Justice 96: Haha. Der gikk det opp for meg at du troller.

Slett ikke.

Jeg setter på spissen logikken i ditt og andres argument om å legalisere bruk og omsetning av narkotiske rusmidler som et middel for å bekjempe narkotikakriminaliteten. Jeg synes argumentet om å bekjempe kriminalitet som er vanskelig å bli kvitt med å håndheve loven med å endre loven til å gjøre dette lovlig er dumt og lite overbevisende. 

Capt.Morgan

Innlegg: 96
Capt.Morgan
19.04.21 18:21
trondhjem: Jeg setter på spissen logikken i ditt og andres argument om å legalisere bruk og omsetning av narkotiske rusmidler som et middel for å bekjempe narkotikakriminaliteten.

Hva er det (akkurat) du legger i begrepet "narkotikakriminaliteten"?

Hva er det?

trondhjem

Innlegg: 12013
trondhjem
19.04.21 18:25
skaftetryne32: Vil du virkelig sammenligne en voldtekt med og sitte i sofaen mens man frivillig nyter valgfritt rusmiddel ?

Det høres så tilforlatelig og uskyldig ut når du fremstiller samfunnets narkotikaproblem som om det bare er jeg eller du sitter i vårt lune hjem og koser oss med valgfritt rusmiddel. Hva kan vel være galt med det?

Det er bare å ta seg en tur på "plata" eller lese seg opp litt på hva samfunnet bruker på psykisk og somatisk helsehjelp til narkomane, hva dette fører med seg av kriminalitet og ikke minst av familietragedier når en av deres kjære mister kontrollen og blir styrt av et umettelig sug etter rus så ser man at dette problemet er slett ikke så ubetydelig og uskyldig som du vil ha det til. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg