Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Partileder Sylvi Listhaug

NYTT TEMA
GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
26.02.21 12:10
DenSisteBohem: Det er nå 27 år siden Dolkesjø. Jeg tror ikke det er så mange av de som forsvant ut av FrP den gangen som nå er i tegneseriepartiet Liberalistene gitt...

Det kan nok stemme, men nye liberalister som kommer til velger heller Liberalistene over de ideologiske værhanene i FrP som kun er liberale i saker de støtter personlig, og de ivrigste på forbud mot alt de ikke liker. Derfor vokser Liberalistene, mens FrP faller på målingene.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 12:11)

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 12:13
GaiusMariusSPQR: Det kan nok stemme, men nye liberalister som kommer til velger heller Liberalistene

Hvor stor oppslutning har Liberalistene nå? 0,6%? 0,8%? Eller har dere klart å klatre over 1%?

jonas

Innlegg: 36678
jonas
26.02.21 12:30
GaiusMariusSPQR: Derfor vokser Liberalistene, mens FrP faller på målingene.

Er det Liberatistene som gjelder nå? Sånn for dem som synes Frp er for milde? Jeg trodde det var Demokratene. Eller Alliansen. Eller Bompengepartiet. Er vanskelig å holde styr på alle disse døgnfluepartiene lengst til høyre.

GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
26.02.21 12:43
DenSisteBohem: Hvor stor oppslutning har Liberalistene nå? 0,6%? 0,8%? Eller har dere klart å klatre over 1%?

De har hatt målinger på over prosenten, og det er der de ligger om dagen.

GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
26.02.21 12:47
jonas: Er det Liberatistene som gjelder nå? Sånn for dem som synes Frp er for milde? Jeg trodde det var Demokratene. Eller Alliansen. Eller Bompengepartiet. Er vanskelig å holde styr på alle disse døgnfluepartiene lengst til høyre.

For dem som ønsker mer liberal politikk og mer frihet og ikke liker værhanene i FrP går til Liberalistene, dem som vil ha strengere innvandringspolitikk og mer populisme går til Demokratene, dem som vil ha mer tradisjonelle verdier går til Partiet De Kristne.

FrP har forsøkt å være alt for alle i god populistisk ånd, og nå slår det tilbake på dem selv.

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 13:10
GaiusMariusSPQR: For dem som ønsker mer liberal politikk og mer frihet og ikke liker værhanene i FrP går til Liberalistene, dem som vil ha strengere innvandringspolitikk og mer populisme går til Demokratene, dem som vil ha mer tradisjonelle verdier går til Partiet De Kristne.

jeg stusset når jeg så partisymbolet til Liberalistene, jeg hadde en opplevelse av å ha sett det før, slik ser Liberalistenes logo ut

partisymbolet jeg mente å ha sett før er dette

hva tenker du om at Liberalistene velger et symbol for partiet som har mange likhetstrekk med MSI som er et fasicistisk eller ny fasictisk parti som de selv foretrekker å kalle partiet.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 13:11)

HLund

Innlegg: 22137
HLund
26.02.21 13:54
xpoolman: Sylvi-effekten slår til:

Snakkes igjen om 2 måneder. Slike ting er nesten alltid kortvarige.

GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
26.02.21 14:16
ulefos: hva tenker du om at Liberalistene velger et symbol for partiet som har mange likhetstrekk med MSI

Liberalistenes symbold skal forestille fakkelen til frihetsgudinnen i USA, det er noe helt annet noe de fleste andre klarer å se forskjellen på.

nostalgikern

Innlegg: 12458
nostalgikern
26.02.21 14:30
DrSchwei: odelsjenta fra Sjøholt, blir Frps nye partileder. Er hun skikket?

Så du mener kanskje hun ikke er skikket i og med at hun er odelsjente da eller?...  (For hva har forresten det, mon tro, med saken å gjøre at hun er odelsjente??).  Hørt om sunt bondevett?, kanskje det ligger noe der da, men.

Men i den sammenheng vil forresten jeg gjerne gi henne et par gode råd (utfra hva jeg fikk med meg i Politisk kvarter forleden):  Hun var ikke på sitt beste da hun rel. spontant parerte litt for raskt (anvendte et stigmatiserende, gammelt uttrykk i grunnen) et tilsvar i den heftige ord-"duellen" med den overrause * -

(nå må han vel snart bli populær innen kultursektoren da vel?, iallfall vil han vel slippe lettere unna mulig harselas fra slike bloggere og rå stand up-"komikere" ventelig, ikke lite det sikkert heller.., tenk hvor mye hun ene stand-up-komikeren hadde fått via det dep., var det ikke mellom 3 og 4 millioner som erstatning for tapt inntekt?)

- *kulturministeren, vel, uttrykket hun brukte var "den må du nok dra lenger ut på landet med"...  Et uheldig uttrykk fra henne selvfølgelig.  Jeg ville heller sagt (til hennes motdebattant); "den får du nok heller  dra lenger inn i Oslo-natten her med"...

Og råd nr. 2 må bli å holde seg unna det lumske uttrykket "forfordele".  Det misforstås ofte.

(Innlegget ble redigert 26.02.21 14:32)

F.R.O.G

Innlegg: 14661
F.R.O.G
26.02.21 15:21
fargerik: Vis meg tallene, med oversikt over land. Er immigrantene dine arbeidsinnvandrere fra Sverige og Polen, for eksempel?

Tallene er bare immigranter, og de finner du ved og google "immigranter i 2020". Tallene fra forskjellige land oppgir de ikke. Dette handler ikke om arbeidsinnvandrere fra polen, da er tallene langt høyere. Jeg bare tok med antall immigranter som kom i 2020 og antas i 2021 utfra de tallene som blant annet denne hurpa Siv Jensen gikk med på :) 3000, det blir jo selvfølgelig enda flere. Grensen stengt :) Må bare le av det.

F.R.O.G

Innlegg: 14661
F.R.O.G
26.02.21 15:26
jonas: Er det Liberatistene som gjelder nå? Sånn for dem som synes Frp er for milde? Jeg trodde det var Demokratene. Eller Alliansen. Eller Bompengepartiet. Er vanskelig å holde styr på alle disse døgnfluepartiene lengst til høyre.

De fleste som forlater Frp nå går til demokratene og PDK tipper jeg, de hater liberalisme som stort sett også betyr globalisme.

Problemet med mange av de små partiene er at de ikke har en satt partiorganisasjon som kan styre med litt hard hånd, da oppstår det personkonflikter hele tiden. Det skal nesten ingen ting til før de hopper av og man kan ikke stole på noen. Bompengepartiet er et prakteksempel på det. Rett etter valget brøt flere ut, og står som selvstendige individer i kommunestyrene de representerer. Altså 4 år med god lønn og jobb.

fargerik

Innlegg: 71602
fargerik
26.02.21 15:33
F.R.O.G: Tallene er bare immigranter, og de finner du ved og google "immigranter i 2020".

Jeg skal ikke google. Det er du som skal legge frem tallene du henviser til.

Noreger

Innlegg: 1488
Noreger
26.02.21 15:35
xpoolman: vi-effekten slår til: https://www.dagbladet.no/nyheter/sylvi-spretten-frp-fosser-fram/73455063

Dette var forventet. Propagandistene i Akersgata vil nå bygge opp Sylvi slik at hun kan peises inn på sporet som deres nye våpen til å ødelegge Vedum. De håper selvsagt at begge to skal rive hverandre i filler. 

  Beklager, men dere skjønner ikke hva som holder på å skje. Sylvi er muligens ikke nærme Senterpartiet ideologisk eller som tett samarbeidsemne, men hennes personlig bakgrunn gjør henne nok bedre skikket til å ha en empatisk og reell debatt med Vedum som fort kan slå ut positivt dem imellom. Tenk for et selvskudd dette vil bli for Oslo-avisene da!! Det eneste Sylvi's strateger tenger å gjøre er å ikke l seg lure her. Da får en håpe at hun ikke omgir seg med for mange liberalister og EU-groupies, som sikkert bare er ute etter å dolke henne i ryggen. Her trenger den nye FrP lederen en slags etteretningsjef som ikke er noen ideolog til å rydde ut avskum. Det er bare å tekste meg Sylvi, for jeg tar aldri telefonen. 

   Om FrP og Sp IKKE ender opp i tottene på hverandre vil frustrasjonen bli så stor både i Akersgata og blant eliten i Ap at en kan ende opp med at de vil forsøke å knekke småpartiene (KrF/Venstre/MDG) istedet. Da vil nok Sp vokse seg enda større.  FrP kan kun stake ut en stabil kurs ved å ta til seg de få gjenværende EØS-skeptikerne til Høyre. 

    

        Nå må hverken Sylvi eller FrP la seg lure av disse falske målingene. Disse avisene har INGEN gode hensikter med dette. Heldigvis har Listhaug sunt bondevett, noe avskummet blant media sikkert aldri vil finne ut hva er. 

 

GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
26.02.21 16:05
F.R.O.G: de hater liberalisme som stort sett også betyr globalisme.

Nei, liberalister er motstandere av globalisme og overnasjonal styring av land og individer. Autoritære sosialdemokrater i FrP som kaller seg liberalister og underkastet landet fremmed makt (EU) har ingenting med ideologien å gjøre.

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 16:59
GaiusMariusSPQR: Liberalistenes symbold skal forestille fakkelen til frihetsgudinnen i USA, det er noe helt annet noe de fleste andre klarer å se forskjellen på.

det er den enkleste sak å finne bilder av frihetsgudinnens fakkel

liberalistenes fakkel ligner ikke i på frihetsgudinnens fakkel

du klarer nok også se forskjellen, det er ikke engang spørsmål om å legge godviljen til. Til gjengjeld er liberalistenes fakkel forbausende lik fakkelen til det italienske nyfasistiske partiet

(Innlegget ble redigert 26.02.21 17:04)

GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
26.02.21 17:09
ulefos: du klarer nok også se forskjellen, det er ikke engang spørsmål om å legge godviljen til. Til gjengjeld er liberalistenes fakkel forbausende lik fakkelen til det italienske nyfasistiske partiet

Liberalistenes logo skal som forklart symbolisere frihetsgudinnens fakkel, den er ikke prikk lik, men det er altså hva det skal forestille. Noe som blir brukt av mange liberalistiske partier for å symbolisere friheten de støtter. Du er den eneste som forsøker å tillegge det noen annen mening.

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 18:11
GaiusMariusSPQR: Liberalistenes logo skal som forklart symbolisere frihetsgudinnens fakkel, den er ikke prikk lik, men det er altså hva det skal forestille. Noe som blir brukt av mange liberalistiske partier for å symbolisere friheten de støtter. Du er den eneste som forsøker å tillegge det noen annen mening.

jeg har ikke sagt noe om meningen, jeg har bare stusset over likheten med logoen til dette italienske partiet, kanskje de også prøver å late som de er liberalister, eller kanskje den som har laget logoen for liberalistene har sympati med dette italienske partiet, det er vel ikke utenkelig det?

(Innlegget ble redigert 26.02.21 18:13)

Investor

Innlegg: 229
Investor
26.02.21 18:21

Jeg synes det er merkelig at Siv Jensen peker på Listhaug, da sistnevnte står for en mer polarisert retorikk enn henne selv, og appelerer til den mer mørkeblå delen av velgermassen. Litt vanskelig å skjønne hvor hun vil med dette valget. Hvis hun, etter sin avgang, ønsker at FRP skal stige på meningsmålingene og igjen skal bli et regjeringsparti, så er dette et rart valg. Burde ikke Solvik-Olsen vært en bedre lederkandidat? Men han har vel kanskje takket nei til å bli leder, så da var vel Sylvi den beste løsningen?

GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
26.02.21 18:22
ulefos: jeg har ikke sagt noe om meningen, jeg har bare stusset over likheten med logoen til dette italienske partiet, kanskje de også prøver å late som de er liberalister, eller kanskje den som har laget logoen for liberalistene har sympati med dette italienske partiet, det er vel ikke utenkelig det?

Du er den eneste som ikke ser forskjellen på de to isåfall. Alle andre klarer å skille frihetsgudinnens fakkel fra et italiensk parti sin logo.

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 19:13
GaiusMariusSPQR: Du er den eneste som ikke ser forskjellen på de to isåfall.

hvor mange har du spurt?

sjøl har jeg ikke det minste problem med å huske både hode, bekledning og fakkel på frihetsgudinnen, og fakkelen har ikke en utforming som liberalistenes fakkel, ikke på langt nær

det ser du også, det er jeg helt sikker på

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 19:57
ulefos: jeg har ikke sagt noe om meningen, jeg har bare stusset over likheten med logoen til dette italienske partiet, kanskje de også prøver å late som de er liberalister, eller kanskje den som har laget logoen for liberalistene har sympati med dette italienske partiet, det er vel ikke utenkelig det?

De ligner ikke på hverandre i det hele tatt, det er kun i dine øyne, og det er fordi du ser akkurat det du vil se.

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 20:05
ulefos: sjøl har jeg ikke det minste problem med å huske både hode, bekledning og fakkel på frihetsgudinnen, og fakkelen har ikke en utforming som liberalistenes fakkel, ikke på langt nær

De har vel like lite lit utforming som den du mener at den ligner på. Her kan du se begge to ved siden av hverandre, og så kan du gjerne forklare likhetene.

Jeg har heller ikke noe til overs for Liberalistene, men hitlingen din her er jo rett og slett bare patetisk.

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 20:10
DenSisteBohem: De har vel like lite lit utforming som den du mener at den ligner på. Her kan du se begge to ved siden av hverandre, og så kan du gjerne forklare likhetene.

er det noen grunn til at du ikke også inkluderte fakkelen til frihetsgudinnen?

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 20:14
ulefos: er det noen grunn til at du ikke også inkluderte fakkelen til frihetsgudinnen?

Et bilde av fakkelen til frihetsgudinnen er helt uten interesse siden logoen ikke er en kopi av denne, noe en annen her har forsøkt å forklare deg et par ganger, men som vanlig trenger det ikke gjennom.

Logoen skal symbolisere den, ikke være en kopi av den. Men for deg er det selvfølgelig viktigere med litt hitling.

Så spør jeg deg en gang til: Hva er likheten mellom de to logoene? Den ene forstiller en fakkel, den andre en ren flamme. Jeg vil tro at 99% av alle som ser disse to ikke ser noen likhet, men du gjør altså det.

Det sier nok mest om deg.

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 20:19
DenSisteBohem: Et bilde av fakkelen til frihetsgudinnen er helt uten interesse siden logoen ikke er en kopi av denne

;-)

DenSisteBohem

Innlegg: 63919
DenSisteBohem
26.02.21 20:25
ulefos: ;-)

Du klarer altså ikke å forklare hva det er du mener at er likheten mellom disse logoene. Den ene er en fakkel, den andre er en brennende flamme.

Som sagt, det viktige her for deg var å hitle litt.

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 22:25
DenSisteBohem: Du klarer altså ikke å forklare hva det er du mener at er likheten mellom disse logoene. Den ene er en fakkel, den andre er en brennende flamme.

begge er en brennende flamme

frihetsgudinnen derimot hun holder en fakkel

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
26.02.21 22:27
DenSisteBohem: Som sagt, det viktige her for deg var å hitle litt.

jeg stilte meg bare undrende til at de to logoene var så like, joda, riktignok bruker de forskjellige farger, men like er de

GaiusMariusSPQR

Innlegg: 328
GaiusMariusSPQR
27.02.21 08:16
ulefos: og fakkelen har ikke en utforming som liberalistenes fakkel, ikke på langt nær

Det er din mening, men ingen andre deler ditt syn på det. Det blir like tåpelig som å hevde at SV logoen ligner på hakekorset. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg