Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Raymond og de radikale RG får på pukkelen

NYTT TEMA
engafever

Innlegg: 21529
engafever
02.03.21 21:33
Solvgutt1: Siden du åpenbart er ute etter en god og saklig diskusjon der nye synspunkter og kanskje ny informasjon kan gjøre det til et rikere menneske og overhodet ikke fremstår sur og grinete fordi noen har kritisert Oslo så skal jeg svare. 1. Målrettet massetesting. Dette begynte man ikke med før i januar. 2. Allianse med ledere av lokalsamfunn og religiøse ledere, ikke bare for å spre kunnskap på forskjellige språk, men også i holdningskampanjer rettet mot et miljø som ikke alltid har all verdens tillit til myndigheter. 3. Økt innsats for å avdekke, stoppe og forebygge massesamlinger som bryter med smittervernsreglene. Igjen, gjerne i allianse med lokale krefter som har respekt og autoritet i lokalmiljøet. 4. Tilbud om koronabosted for smittede som bor tett og ikke har god anledning til å bare isolere seg hjemme. 5. Ikke gi unntak fra smittevernsreglene for religiøse samlinger. Å gi informasjon på forskjellige språk kan knapt kalles et målrettet tiltak. Tror du disse menneskene ikke har fått med seg at det er en pandemi?

I VG artikkelen (16. april 2020) jeg linker til så tar byrådet selvkritikk. De innrømmer at de ikke har vært flinke nok. Dette er helt i starten av pandemien. Da var det ingen som var flinke nok. Da var man i en læringsprosess.

Fra april 2020 og til januar i år har det gått 10 mnd. Jeg forstår deg slik at i den perioden har kommunen/byrådet ikke gjort noe som helst nytte. Ikke tenkt en eneste ny tanke, ikke gjennomført noen evalueringer, rett og slett ikke lært noe av pandemien i denne perioden. Det har bare vært tafatte tiltak i denne perioden, uten å ha lært noe.

Hvis jeg skal tro på det, så må du i det minste dokumentere det.

Hvor er dokumentasjonen din på denne tafattheten?

Du etterlyser massetesting. Allerede i april 2020 var byrådet opptatt av å få gjennomført utbredt testing. Det står i artikkelen.

De var også på det tidspunktet opptatt av å isolere smittede og smittesporing selvfølgelig.

Dette har jeg hentet fra Aftenposten 1. april 2020:

"Å nå frem med informasjon på alle språk, i alle kanaler, jobbes det intenst med. Vi bruker alt fra Facebook til Whats App og har mye kontakt med de religiøse miljøene. Vi prøver å få frem hvor viktig retningslinjene om avstand og å vaske hendene er, via mennesker i miljøet som folk har tillit til. Enten det er religiøse ledere, lokale Arbeiderparti-politikere eller idrettsledere, sier Johansen."

https://www.aftenposten.no/oslo/i/wPG8zo/raymond-johansen-mange-av-de-smittede-i-oslo-har-innvandrerbakgrunn

Her står det at man fokuserer på å ta kontakt med religiøse ledere, allerede 1. april 2020. Slik jeg forstå deg så har ikke byrådet vært opptatt av det.

Og så kommer du med nye momenter som ikke er helt det samme som utgangspunktet. Jeg har ikke tid til å kommentere alt.

Uansett, det er din oppgave å dokumentere påstandene dine.

jeg mener bildet du tegner av Oslo er feil, men bevis at jeg tar feil, med dokumentasjon.

 

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 21:39
aegi2: Det betyr da at Oslo selv må avgi noe , hva sier Raymond til det tru

Oslo får selvsagt fler vaksiner netto, omfordeling innad i byen var planlagt uavhengig av dagens vedtak

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 21:41
helgekarl: Ubetalelig, partiavisa til kommunistregjeringa i Nord-Korea kunne ikke omtalt sin store leder med fetere ord. Hvor tar du det fra?.:-))

jeg ser at MorganBlueKane ikke vil ha mer med deg å gjøre, men det er nok fler enn meg og deg som mener det var et ord i rett tid

neondian

Innlegg: 13908
neondian
02.03.21 21:47
MorganBlueKane: Jeg hadde ikke brydd meg med Raymond og sutringa hans, han har sutret så mye og vært så ufin at jeg hadde latt beklgelsen ligge.

Erna Solberg hadde ikkje noko val, det har ingenting med å vere eit betre menneske å gjere. Denne saka får vi håpe no er lagt død slik at ein kan konsentrere seg om å komme igjennom mars og april saman. Det er det som er viktig og då gjorde Solberg det rette.

Og så gjer ho noko som VGD politikk er kjemisk rensa for, nemleg å ikkje tenkje partipolitikk i alt ho gjer. Her på dette forumet er Raymond Johansen slik og slik FORDI han tilhøyrer Ap. Andre politikarar får andre karakteristikker fordi dei tilhøyrer eit anna parti.

Noko som har ført til at VGD Politikk no stort sett er fullt av politisk analfabetisme.

 

MorganBlueKane

Innlegg: 5141
MorganBlueKane
02.03.21 21:57

Neondian,

Fair nok kommentar. Jeg tror imidlertid at Vladimir Putin, Donald Trump, Nicolas Maduro og Xi Jinping har vist oss at det er ingenting man som leder eller politiker må gjøre. Så er det en hel rekke ting man kan gjøre, og Erna valgte å gjøre det hun gjorde i kveld. Fordi hun er den hun er, jeg hadde ikke gjort det etter min vurdering av Raymond, Robert og kumpanene i det RG Oslo byrådet. Derfor er hun et bedre menneske, og politisk leder, enn meg.

Så er jeg helt enig. VGD blir en arena for å tegne et bilde mer enn å forstå. Vi har alle forskjellige forklaringer på hvorfor det er slik, og vi har alle et større eller mindre ansvar for at det er  litt slik.

MbK

 

KuntaK

Innlegg: 14
KuntaK
02.03.21 22:04

Raymond er en merkelig skrue, men.....

Der er ingen med forstanden i behold som virkelig kan tro at Erna ikke kjente til dette. Man skal være rimelig naiv for å tro at ett slikt koordinert angrep over tid har vært planlagt ved SMK uten at Erna vet om det.

Politikk har vært, er og kommer alltid til å være skittent, uansett hvilken farge man representerer.

Folkflesk

Innlegg: 30096
Folkflesk
02.03.21 22:12

Dette blir bare verre og verre for statssekretæren. Kontaktet også flere andre ordførere (som i motsetning til Molde-ordføreren var smarte nok til å ikke involvere seg):

https://www.vg.no/nyheter/innenriks/i/41R31o/hoeyreordfoerer-ble-kontaktet-av-statssekretaer-sa-nei

Hva er det for en kødd Erna har ansatt her? "Peder er dyktig og flink".. ja, ja.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 22:16)

MorganBlueKane

Innlegg: 5141
MorganBlueKane
02.03.21 22:15

Flesk,

Chill. Jarle Roheim Håkonsen?

Dere venstreradikale får diskutere konspirasjonsteoriene deres i fred.

MbK

(Innlegget ble redigert 02.03.21 22:20)

KuntaK

Innlegg: 14
KuntaK
02.03.21 22:17
Folkflesk: Hva er det for en kødd Erna har ansatt her?

En som gjør akkurat det hun ber ham om vel

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 22:59
KuntaK: Politikk har vært, er og kommer alltid til å være skittent, uansett hvilken farge man representerer.

nåja, disse triksene er det Høyre som er kjent for

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 23:01
helgekarl: Og alle disse Høyreordførerne som sier de har blitt kontaktet av statssekretæren.

denne saken blir vanskeligere og vanskeligere for Erna Solberg, selvsagt har ikke en statssekretær kontaktet ordførere for å delta i et opprør mot oslo gjort det uten at Solberg viten og vilje

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 23:02
MorganBlueKane: Dere venstreradikale får diskutere konspirasjonsteoriene deres i fred.

det er veldig forståelig at du nå forlater den tråden du selv startet, jeg får vel prøve å holde liv i den uten din hjelp

Orake1et3

Innlegg: 3939
Orake1et3
02.03.21 23:04
Folkflesk: Hva er det for en kødd Erna har ansatt her? "Peder er dyktig og flink".. ja, ja.

Man kan mistenke at de finner saker som har nyhetsinteresse og bruker disse sakene til å få frem at deres politikk er bedre enn konkurrentenes...

Erna må gå?

Eller er det på tide å påpeke at hele SPs politikk dreier seg om å finne saker som har nyhetsinteresse og deretter lage en bygd vs by "konflikt" og at omtrent hele APs politikk dreier seg om å finne saker som har nyhetsinteresse og deretter lage en "riks" vs. "ikke-rik" konflikt.

Hykleriet i denne saken er i ferd med å nå historiske dimensjoner!

Xavi7

Innlegg: 12369
Xavi7
02.03.21 23:08

Erna burde vært grillet beinhardt for vaksinefadesen hun har satt landet i. Fiasko fra ende til annen. 

aegi2

Innlegg: 33824
aegi2
02.03.21 23:14
ulefos: det er veldig forståelig at du nå forlater den tråden du selv startet, jeg får vel prøve å holde liv i den uten din hjelp

ja det vil du ha problem med ....

angående å forlate tråder , kremt-

aIseboy

Innlegg: 9651
aIseboy
02.03.21 23:16
KuntaK: er er ingen med forstanden i behold som virkelig kan tro at Erna ikke kjente til dette

Jeg tror det er fullt mulig.
Men har mulig ikke forstanden i behold. Eller hva er konklusjonen? 

aIseboy

Innlegg: 9651
aIseboy
02.03.21 23:22
Xavi7: Erna burde vært grillet beinhardt for vaksinefadesen hun har satt landet i. Fiasko fra ende til annen

Ja, alt med Norge er jo en fiasko. Verden ler av Norge..

eller gjør de det? 

Jeg tror de fleste ser at Norge driftes tålig bra. 

Gorback

Innlegg: 5705
Gorback
02.03.21 23:29
aIseboy: Ja, alt med Norge er jo en fiasko. Verden ler av Norge.. eller gjør de det?

De fleste i verden vet ikke hva Norge er for noe engang, mens noen tror Norge er en by i USA...

Folkflesk

Innlegg: 30096
Folkflesk
02.03.21 23:35

Vedrørende spørsmålet om Erna Solbergs kjennskap til det som nå ser ut som en slags planlagt kampanje. Det er selvsagt mulig, for ikke å si sannsynlig, at hun visste om dette. Dvs. hun kjente til planen, men hadde kanskje ikke blitt satt inn i detaljene om hvordan den skulle implementeres. Denne delen ble overlatt i de angivelig så trygge hendene til "dyktige Peder".

Men så viste det seg at Peder ikke var så dyktig likevel, og at av alle Høyre-ordførerne han kunne ha rekruttert til planen så valgte han den største noldusen av dem alle - en løs kanon på dekk som ikke greide å finjustere kritikken sin, men som istedenfor deiset som en godt påseglet elefant inn i glassmagasinet. Med "dyktige Peder" og en hysterisk ordfører med dårlig impulskontroll så måtte dette gå galt. 

Hvis dette stemmer, og det er jo mulig, så var Erna Solbergs største tabbe at hun ikke så farene ved å sette opp egne ordførere mot Oslo i en situasjon hvor hun selv angivelig skal "samle nasjonen". Og hun hadde nok også kraftig overvurdert de som skulle iverksette planen. Som trolig var den mest bedritne planen som noensinne har blitt forsøkt på hennes vakt.

At hun spilte en mer aktiv rolle enn det jeg spekulerer i over har jeg nesten vondt for å tro. Isåfall har dømmekraften hennes forlatt henne en eller annen gang over nyttår. 

(Innlegget ble redigert 02.03.21 23:44)

MorganBlueKane

Innlegg: 5141
MorganBlueKane
02.03.21 23:44

Flesk,

Du skriver noen av de mest vannvittige snurreriene jeg har sett ;-)

Jeg hadde vurdert å få hodet mitt sjekket var jeg deg... Erna Solberg har stålintegritet, det er ikke en eneste rød politiker som når henne til anklene.

MbK

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 23:45
Folkflesk: At hun spilte en mer aktiv rolle enn det jeg spekulerer i over har jeg nesten vondt for å tro. Isåfall har dømmekraften hennes forlatt henne en eller annen gang over nyttår.

Solberg er ikke bare statsminister, hun er partileder også

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 23:48
aegi2: ja det vil du ha problem med .... angående å forlate tråder , kremt-

du fortsetter å skrive innlegg uten relevans til trådens tema, som du er kjent for

ulefos

Innlegg: 121302
ulefos
02.03.21 23:49
Orake1et3: Erna må gå?

Erna går i september

Luna_mendax

Innlegg: 3185
Luna_mendax
02.03.21 23:50
Gorback: noen tror Norge er en by i USA...
Folkflesk

Innlegg: 30096
Folkflesk
02.03.21 23:52
MorganBlueKane: Erna Solberg har stålintegritet, det er ikke en eneste rød politiker som når henne til anklene.

Har også inntrykk av at hun har en viss integritet, selv om jeg i motsetning til deg ikke vurderer henne som ufeilbar. Og jeg er ikke så barnslig at jeg tror at integritet er noe som nødvendigvis følger partipolitisk tilhørighet.

Det finnes helt klart mange folk på høyresiden som har noe som du aldri kommer til å komme i nærheten av - modenhet, evne til refleksjon, og ikke minst integritet.

(Innlegget ble redigert 02.03.21 23:54)

aegi2

Innlegg: 33824
aegi2
02.03.21 23:55
ulefos: du fortsetter å skrive innlegg uten relevans til trådens tema, som du er kjent for

du veit godt hvilke jeg sikter til , du er en gammel ringrev her inne som nok har orden i trådene/kommentarene dine ... slike med svar som bla bla bla som du kommer med

Columbus_3

Innlegg: 14630
Columbus_3
02.03.21 23:56
ulefos: Erna går i september

Det skal være valg først. Mye kan skje på det halve året som gjenstår.

aegi2

Innlegg: 33824
aegi2
02.03.21 23:56
MorganBlueKane: . Erna Solberg har stålintegritet, det er ikke en eneste rød politiker som når henne til anklene.

Hun er en ener , og det veit de på venstreesiden som siste 2 dager har spilt litt vel mye sjokkert / rystet osv og tenker valg

MorganBlueKane

Innlegg: 5141
MorganBlueKane
02.03.21 23:57

Flesk,

Du har, igjen, misforstått fullstendig. Integritet følger personen, har ingenting med partitilhørighet å gjøre. Erling Folkvord hadde rak rygg som få, Jens Stoltenberg fikk det (selv om han var ute og syklet i Jagland-kastes perioden), og Etørener for svak til å ha det. Erna har det så det holder.

Jeg kan ha det meste av det du beskriver jeg ikke har, men jeg velger med omhu hvordan jeg håndterer folk. Du hadde fått lite eller ingenting av meg, du har vist deg å være en svært ensidig venstreradikal. Raymond kunne fått respekt, mwn har misbrukt sjansene doe mange ganger.

LO? I lomma på AP, jeg hadde blitt flau over å få skrevet mine egne «ros» brev til AP .... av AP. Yngve Hågensen har ikke integritet.

MbK

Rusten

Innlegg: 2319
Rusten
03.03.21 08:58

Helt utrolig at Høyre med et fantastisk utgangspunkt frem mot valget klarer å prestere dette. Det eneste de trenger å gjøre er å sitte stille i båten, holde kjeft og vente til valglokalene åpner, så dukker plutselig denne muppeten opp fra intet og kjører en politisk valgkamp med støtte fra øverste hold.

Snakk om å legge til rette for skakkjørte AP og deres samarbeidspartnere.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg