Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Raymond og de radikale RG får på pukkelen

NYTT TEMA
kval

Innlegg: 16971
kval
03.03.21 09:01
Rusten: Helt utrolig at Høyre med et fantastisk utgangspunkt frem mot valget klarer å prestere dette.

De mener vel at de har hatt suksess med personangrep tidligere da de hadde strategien med å hakke mest mulig på personen Støre. 

kval

Innlegg: 16971
kval
03.03.21 09:07
Folkflesk: Har også inntrykk av at hun har en viss integritet, selv om jeg i motsetning til deg ikke vurderer henne som ufeilbar. Og jeg er ikke så barnslig at jeg tror at integritet er noe som nødvendigvis følger partipolitisk tilhørighet.

Nei, det blir for dumt og primitivt. Og barnslig: Pappa'n min er sterkere enn din!

Rusten

Innlegg: 2328
Rusten
03.03.21 09:08
kval: De mener vel at de har hatt suksess med personangrep tidligere da de hadde strategien med å hakke mest mulig på personen Støre.

Jeg mener at AP er så til de grader ute å kjøre med sin usikre ideologi at Høyre ikke trenger å gjøre seg selv til klovner for å få frem sine standpunkt.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 09:11)

ulefos

Innlegg: 121305
ulefos
03.03.21 09:09
Rusten: Høyre ikke trenger å gjøre seg selv til klovner

mener du at Høyre har gjort seg til klovner? ;-)

ulefos

Innlegg: 121305
ulefos
03.03.21 09:11
MorganBlueKane: Integritet følger personen, har ingenting med partitilhørighet å gjøre.

det er vel også slik at ens integritet fort kan bli avgjørende for partivalget

kval

Innlegg: 16971
kval
03.03.21 09:11
MorganBlueKane: Erna valgte å gjøre det hun gjorde i kveld. Fordi hun er den hun er,

Jada, hun er leder av Høyre og det er valg om et halvt år.

Folkflesk

Innlegg: 30177
Folkflesk
03.03.21 09:13
ulefos: mener du at Høyre har gjort seg til klovner? ;-)

I denne saken var det en bra beskrivelse. Det vanlige er vel at man sugd inn i noe som man til slutt kommer dårlig ut av. Men her hadde SMK og Høyre full regi på sin egen opptreden i sirkus-manesjen. Ville vært utrolig om den statssekretæren ble sittende etter dette.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 09:16)

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:14
Folkflesk: Vedrørende spørsmålet om Erna Solbergs kjennskap til det som nå ser ut som en slags planlagt kampanje. Det er selvsagt mulig, for ikke å si sannsynlig, at hun visste om dette. Dvs. hun kjente til planen, men hadde kanskje ikke blitt satt inn i detaljene om hvordan den skulle implementeres. Denne delen ble overlatt i de angivelig så trygge hendene til "dyktige Peder". Men så viste det seg at Peder ikke var så dyktig likevel, og at av alle Høyre-ordførerne han kunne ha rekruttert til planen så valgte han den største noldusen av dem alle - en løs kanon på dekk som ikke greide å finjustere kritikken sin, men som istedenfor deiset som en godt påseglet elefant inn i glassmagasinet. Med "dyktige Peder" og en hysterisk ordfører med dårlig impulskontroll så måtte dette gå galt.  Hvis dette stemmer, og det er jo mulig, så var Erna Solbergs største tabbe at hun ikke så farene ved å sette opp egne ordførere mot Oslo i en situasjon hvor hun selv angivelig skal "samle nasjonen". Og hun hadde nok også kraftig overvurdert de som skulle iverksette planen. Som trolig var den mest bedritne planen som noensinne har blitt forsøkt på hennes vakt. At hun spilte en mer aktiv rolle enn det jeg spekulerer i over har jeg nesten vondt for å tro. Isåfall har dømmekraften hennes forlatt henne en eller annen gang over nyttår.

Jeg har svært vondt for å tro at Erna ikke var informert om hva som skulle skje, og det må jeg si skuffer meg enormt mye at Erna ikke stoppet dette.. Lokallaget i min hjemby er mer eller mindre i sjokk av det idiotiske utspillet og at det er regissert fra SMK.

Ingen lot seg vel imponere av pressekonferansen heller hvor hun så absolutt ikke klarte å legge saken død.

"Dyktige Peder" burde selvfølgelig blitt bedt om å finne seg noe annet å gjøre hvis han alene stod bak idiotien. At han fortsatt har tillit peker bare i retning av at Erna var mye bedre informert enn hun selv sier.

Rusten

Innlegg: 2328
Rusten
03.03.21 09:19
ulefos: mener du at Høyre har gjort seg til klovner? ;-)

Det er vel ingen som helst tvil om at dette var et idiotisk forsøk på arrestere AP der de virkelig har vist seg sterke!

Og det er vel ingen som helst tvil om at statsekretæren dilter rundt statsministeren 24/7 og selvsagt var Erna klar over dette stuntet selv om hun ikke fikk detaljert informasjon.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 09:20)

kval

Innlegg: 16971
kval
03.03.21 09:20
IndocteCollectio: Jeg har svært vondt for å tro at Erna ikke var informert om hva som skulle skje, og det må jeg si skuffer meg enormt mye at Erna ikke stoppet dette.. Lokallaget i min hjemby er mer eller mindre i sjokk av det idiotiske utspillet og at det er regissert fra SMK. Ingen lot seg vel imponere av pressekonferansen heller hvor hun så absolutt ikke klarte å legge saken død. "Dyktige Peder" burde selvfølgelig blitt bedt om å finne seg noe annet å gjøre hvis han alene stod bak idiotien. At han fortsatt har tillit peker bare i retning av at Erna var mye bedre informert enn hun selv sier.

Jeg er ikke sikker på at Erna var direkte involvert rent praktisk i dette tullet. Men det er alltid slik at den underordnede gjør det de tror sjefen vil de skal gjøre. Det kan også ligge en viss organisasjonskultur i denne typen politiske spill og spinn. Det er ikke Erna fremmed for.

Det så virkelig ut som Erna var pinlig berørt da hun skulle slukke brannen som hennes eget kontor hadde kastet bensin på.

Så gjentar Erna sitt gamle ordtak som hun har hatt bruk for flere ganger: Alle kan gjøre feil og kan få en ny sjanse. Anvendelig dette i alle skandaler.

ulefos

Innlegg: 121305
ulefos
03.03.21 09:21
Folkflesk: Ville vært utrolig om den statssekretæren ble sittende etter dette.

hvis han handlet alene, men det er vel høyst usannsynlig

fargerik

Innlegg: 71662
fargerik
03.03.21 09:21
IndocteCollectio: "Dyktige Peder" burde selvfølgelig blitt bedt om å finne seg noe annet å gjøre hvis han alene stod bak idiotien. At han fortsatt har tillit peker bare i retning av at Erna var mye bedre informert enn hun selv sier.

Kanskje Peder velger å slutte av personlige årsaker. Dog har jo Erna (som toer sine hender) tatt opp sitt velbrukte "Det er lov å gjøre feil".

(Noe Erna jaffal ikke har gjort i denne saken)

ulefos

Innlegg: 121305
ulefos
03.03.21 09:24
Rusten: Og det er vel ingen som helst tvil om at statsekretæren dilter rundt statsministeren 24/7 og selvsagt var Erna klar over dette stuntet selv om hun ikke fikk detaljert informasjon.

jeg tror ikke det er slik at Erna Solberg på noe tidspunkt vil akseptere at en statssekretær tar kontrollen over hennes rolle som partileder, så det er to muligheter
1. Erna visste ingenting
2. Erna hadde regi

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:25
kval: Jeg er ikke sikker på at Erna var direkte involvert rent praktisk i dette tullet. Men det er alltid slik at den underordnede gjør det de tror sjefen vil de skal gjøre. Det kan også ligge en viss organisasjonskultur i denne typen politiske spill og spinn. Det er ikke Erna fremmed for. Det så virkelig ut som Erna var pinlig berørt da hun skulle slukke brannen som hennes eget kontor hadde kastet bensin på. Så gjentar Erna sitt gamle ordtak som hun har hatt bruk for flere ganger: Alle kan gjøre feil og kan få en ny sjanse. Anvendelig dette i alle skandaler.

At hun var med på å regissere det tror jeg ikke, men at hun var godt informert er jeg nok ganske så sikker på. Hun måtet innrømme at hun hadde fått informasjon i forkant uten å svare spesifikt på hva dette innebar.

Og unnskyldningen om at alle kan gjøre feil..... blir litt tynn her synes jeg.

Folkflesk

Innlegg: 30177
Folkflesk
03.03.21 09:26
fargerik: Kanskje Peder velger å slutte av personlige årsaker. Dog har jo Erna (som toer sine hender) tatt opp sitt velbrukte "Det er lov å gjøre feil".

Det er jo forsåvidt greit det, men dette er en såpass stor brøler at det skulle være vanskelig å bli sittende. Men ettersom valget er om et halvt år, så kan man ikke se bortifra at fyren får bli sittende. Hans tjenester er uansett sannsynligvis overflødige fra september.

(Innlegget ble redigert 03.03.21 09:27)

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:27
fargerik: Kanskje Peder velger å slutte av personlige årsaker. Dog har jo Erna (som toer sine hender) tatt opp sitt velbrukte "Det er lov å gjøre feil". (Noe Erna jaffal ikke har gjort i denne saken)

Dør saken ut av seg selv nå så tror jeg ikke det skjer noe mer. Kommer det opp mer informasjon, for eksempel om Erna sin egen rolle eller at alt var 100% regissert fra SMK så forsvinner nok Peder ut for å avslutte saken skikkelig.

kval

Innlegg: 16971
kval
03.03.21 09:28
fargerik: Kanskje Peder velger å slutte av personlige årsaker.

Det finnes alltid noen barn man kan skyve foran seg, egne eller andres.

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:29
ulefos: jeg tror ikke det er slik at Erna Solberg på noe tidspunkt vil akseptere at en statssekretær tar kontrollen over hennes rolle som partileder, så det er to muligheter
1. Erna visste ingenting
2. Erna hadde regi

Her tror jeg du bommer. Å tro at statsministeren har fullstendig hands on på absolutt alt som skjer er ren utopi. Men at hun var bedre informert enn det som har kommet fram, ja det er jeg nok ganske så sikker på. 

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:32
kval: Det finnes alltid noen barn man kan skyve foran seg, egne eller andres.

Jepp, men det som faktisk forundrer meg aller mest i denne saken er at de brukte den største nøtta man kunne finne. Med Torgeir Dahl som hovedperson så var det jo dømt til å bli kun rør og tull og totalt kaos.

Rusten

Innlegg: 2328
Rusten
03.03.21 09:33
ulefos: jeg tror ikke det er slik at Erna Solberg på noe tidspunkt vil akseptere at en statssekretær tar kontrollen over hennes rolle som partileder, så det er to muligheter
1. Erna visste ingenting
2. Erna hadde regi

Partilederen har ikke regi for egen valgkamp, der har dem  kompetente medarbeidere som gjør jobben men partilederen blir alltid informert, så i dette tilfelle har hun garantert blitt informert. 

(Innlegget ble redigert 03.03.21 09:33)

MorganBlueKane

Innlegg: 5141
MorganBlueKane
03.03.21 09:35

Rusten,

Ro deg ned. Dette er en krusning på vannet i et vannglass. Det er ingen koordinert Høyre plan for desinformasjon. Som jeg har skrevet flere ganger her inne, så var Jonas sitt bevisste mediastunt der han godkjente at hans egen rådgiver skrev et anbefalingsbrev på hvor god han var, fra LO, en mye større etisk blemme. LO står igjen avkledd til anklene, Konas og AP det samme.

Dette går over - raskt.

MbK

(Innlegget ble redigert 03.03.21 09:36)

Folkflesk

Innlegg: 30177
Folkflesk
03.03.21 09:37
IndocteCollectio: Jepp, men det som faktisk forundrer meg aller mest i denne saken er at de brukte den største nøtta man kunne finne. Med Torgeir Dahl som hovedperson så var det jo dømt til å bli kun rør og tull og totalt kaos.

Han var sikkert den mest villige til å stille opp, men er vel som du sier nesten dømt til å kåle det til. Derfor burde de 1) aldri ha brukt fyren og 2) hvis de først skulle bruke ham, så burde de ha sendt ham ordrett det han skulle si (og ingen egne kreative ideer fra deg, takk!). 

Nå hadde de en god del kontakt i løpet av helga, så det er mulig de var klar over faren. Men likevel har det altså blitt fullstendig skjærings. Imponerende arbeid.

HLund

Innlegg: 22149
HLund
03.03.21 09:40
MorganBlueKane: Ro deg ned. Dette er en krusning på vannet i et vannglass. Det er ingen koordinert Høyre plan for desinformasjon. Som jeg har skrevet flere ganger her inne, så var Jonas sitt bevisste mediastunt der han godkjente at hans egen rådgiver skrev et anbefalingsbrev på hvor god han var, fra LO, en mye større etisk blemme. LO står igjen avkledd til anklene, Konas og AP det samme.

Var det derfor det ble en stor sak den gangen og dette ikke ble en sak i det hele tatt?

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:42
Folkflesk: Han var sikkert den mest villige til å stille opp, men er vel som du sier nesten dømt til å kåle det til. Derfor burde de 1) aldri ha brukt fyren og 2) hvis de først skulle bruke ham, så burde de ha sendt ham ordrett det han skulle si (og ingen egne kreative ideer fra deg, takk!).  Nå hadde de en god del kontakt i løpet av helga, så det er mulig de var klar over faren. Men likevel har det altså blitt fullstendig skjærings. Imponerende arbeid.

Jepp, de hadde jo kontaktet flere og i hvert fall en av de svarte klart nei. Da gjenstod vel bare Torgeir, som de da trodde de kunne styre, elendig vurderingsevne fra Peder her.

 

HLund

Innlegg: 22149
HLund
03.03.21 09:44

Spørsmålet er: Kan Moldes velgere ha tillit til en ordfører som blir tatt i løgn etter løgn? Det tviler jeg på.

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:45
MorganBlueKane: Dette går over - raskt.

Det kan det gjøre, men det kan også dukke opp mer informasjon som gjør at saken eskalerer. Seansen i går var i hvert fall ikke nok til å legge saken død. Det er litt for mye som skurrer her, ikke minst hvor mye Erna selv visste om idiotien. Her kan saken blusse skikkelig opp igjen.

HLund

Innlegg: 22149
HLund
03.03.21 09:47

Erna overlever da det meste. Var ting som skurret i saken med denne famøse åkergutten også for å si det sånn.

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:48
MorganBlueKane: Når han så får litt velfortjent pepper av Torger Dahl i Molde så går hele den norske vebstreeliten i kollektiv black-out, «Hva errre han gjørr?? Kritiserer han selveste Raymoooond??».

Denne saken ble vel ikke helt som du hadde håpet og trodd? 

IndocteCollectio

Innlegg: 19389
IndocteCollectio
03.03.21 09:51
HLund: Spørsmålet er: Kan Moldes velgere ha tillit til en ordfører som blir tatt i løgn etter løgn? Det tviler jeg på.

Høyre hadde en kraftig tilbakegang sist kommunevalg i Molde om jeg ikke husker feil, og jeg tror ikke at Torgeir er mannen til å snu skuta.

MorganBlueKane

Innlegg: 5141
MorganBlueKane
03.03.21 09:53

HLund,

Set spørsmålet jeg sitter igjen med etter AP sin famøse Jarle Roheim Håkonsens Jonas-godkjente mediestunter «Kan vi ha tillit til Jonas som statsministerkandidat?» når han er villig til å gå så langt, være så uetisk og uredelig?

MbK

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg