Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Røverstat eller oligarki , blir det bedre med Sp;(

NYTT TEMA
frode57

Innlegg: 4097
frode57
03.05.21 17:54

Norge står foran et Stortingsvalg. Vi har ingen flertallsregjering i sikte. Vi har et havarert samarbeid på borgerlig side. Erna Solberg har vist frem Høyres sanne ansikt. Hun solgte seg på abortlovens alter. Og viktigst var det å gi de aller rikeste sine enorme skattelettelser. Men så viste hun at Høyre ikke har samme omsorg for de som er på den andre siden av skalaen i rikdom. Der strammet hun til. Det skjedde med Krf ved roret. Og det forundrer ikke oss som har skjønt at kristne vil gi almisser i stedet for å sørge for å gi folk et anstendig liv.

Det ser ut til at hun og Høyre har til felles med Trump og republikanerne at der er å få  vellykkete på børsen  . Som om triksingen på børsen gjør noen stor forskjell for folk flest og næringsliv. I en tid med enorme tap i deler av næringslivet og høy arbeidsledighet så går børsen til nye tilsynelatende nye høyder. Det er selvsagt ikke sant at der går en nesten rett linje opp på børsen over tid. Det er en løgn. For mange selskaper har restrukturert seg eller forsvunnet. Emisjoner har florert. Tapene har vært høye. Staten har bidratt med å dekke deler av tapene for selskaper og arbeidsledige. Men løgnene til de som driver finanskommentarer er ganske så påfallende.

Høyre er et parti for de aller rikeste. Det er forstemmende å se hvordan det har gått med Fredriks Stangs parti. Men det er det samme parti med hang til elitisme men det er ikke mye elitisme i den smålighet som Høyre bedriver. Så ynkelig og smålig. Gir bort landet til høystbydende og knapt nok det. Noe vi ikke trenger for vi har nok penger !!! Høyre har latt matvareprisene stige til himmels. Folk vil nok våkne opp å se hvor fattige folk flest har blitt med Høyre ved roret. Høyre har hatt en  såkalt reform som strammet inn budsjett år for år .. dumskapen skal fremvises i all sin prakt mens kystriksvei galskapen skal bygges i E39 opp langs kysten fra Kristiansand til Trondheim. Med en pris på 350 milliarder men en jernbane i nord til 100 milliarder har ikke bergenseren råd til …

Kleptokrati , Oligarki eller Røverstat … mye kan betegne Norge og USA og deres naive forhold til de rike uansett hvem de var under nyliberalismen. Nå er det slutt. Ikke bare i vårt land men i alle vestlige land. Det kommer et oppgjør….vi kan ikke bare importere lavkostarbeidere og ikke videreforedle det som vi har komparative fortrinn til å gjøre. Høyre har latt kapitalflukten skje for eksempel med private barnehager som er solgt ut til spekulanter. Men også andre selskaper har kommet i fritt spill. Entra er ikke bare et hvilket som helst selskap men et selskap med store offentlige leietagere. Dette vil Høyre selge unna. Dumskapen er påfallende.  For her er det relativt nye bygg. Men hatet til det offentlige som Høyre representerer har blitt deres historiske tåpenskap. Alt skal sees i lys av at næringslivet skal kunne optimalisere profitten sin. Værsågod , er trolig det som sies på Civitas samlinger hvor Kleptomanene , oligarker og regjering med støttepartier møtes.

(Innlegget ble redigert 03.05.21 17:56)

MrSimon

Innlegg: 1454
MrSimon
03.05.21 18:07
frode57: . Og viktigst var det å gi de aller rikeste sine enorme skattelettelser.

Kan du dokumentere denne påstanden? Eller er det noe du har funnet på helt av deg selv?

Dessuten er fritt fram for alle å bli rike. Det krever bare et klokt hode, høy arbeidsmoral og lange arbeidsdager.
Olav Thon begynte med revskinn. Kjell Inge Røkke seilte som fisker på den amerikanske vestkysten.  Petter Stordalen og Odd Reitan begynte i det små.

I tillegg er mange andre som har startet stort sett fra ingenting og lykkes. Men tror ingen av disse har brukt arbeidsdagen på å sitte anonymt bak et tastatur og spydd ut edder og galle mer og mindre hver dag.
Anbefaler deg å bli rik så kan du betale alt overskudd til fellesskapet. Det ville den norske staten satt stor pris på.

(Innlegget ble redigert 03.05.21 18:07)

Torotto

Innlegg: 21782
Torotto
03.05.21 18:49
MrSimon: Anbefaler deg å bli rik så kan du betale alt overskudd til fellesskapet. Det ville den norske staten satt stor pris på.

Nei Han bor i Danmark og skatte nok dit! 

frode57

Innlegg: 4097
frode57
03.05.21 21:29

Jeg betaler skatt både til Norge og Danmark. 

frode57

Innlegg: 4097
frode57
03.05.21 21:33

Det er ikke galt i det å bli rik. Det verste er Høyres naive holdning eller rettere sagt ,dumme holdning til næringslivet.  Gir de altfor gode betingelser.  Men aller verst er at de angriper velferdsstaten og de fattige. Det er til å bli kvalm av. Høyre og de borgerlige er en fare for dem selv og den norske stat.

BVB1909

Innlegg: 2923
BVB1909
03.05.21 22:43
frode57: Det verste er Høyres naive holdning eller rettere sagt ,dumme holdning til næringslivet.  Gir de altfor gode betingelser.

Godt poeng. Næringslivet bør få mye dårligere betingelser slik at vi får de store bedriftene til å flagge ut og ta livet av enhver lyst for grundere til å etablere seg. Går alt etter planen er vi kanskje så heldige at vi blir kvitt alle de rike. Landet har da riktignok ingen inntekter eller levegrunnlag, men om ikke annet er man sikret rødgrønt flertall ved hvert valg.

McLovin

Innlegg: 13476
McLovin
03.05.21 22:53
frode57: Gir de altfor gode betingelser.

Slik som selskapsskatten på 22% som er høyere enn i våre naboland? 

I tillegg gjør strengere avskrivningsregler at grunnlaget er høyere i Norge. 

Enda høyere skatt og strengere regler altså. Oppskriften på å få bedrifter til å flagge ut og hindre nyetableringer.

perchri

Innlegg: 12005
perchri
04.05.21 09:28

Ja.........så er det bare fisk igjen, da. Vi må være føre var en osv, så ikke den også stikker sin vei......

TheBracket

Innlegg: 41691
TheBracket
04.05.21 11:03

Det er vanskelig å tro at noen kan være så inderlig sure, furtne og misfornøyde fra naturens side. Det må være like kjipt som innsatskrevende å klage og akke seg fra morgen til kveld.

Det hadde nok vært bra for Frode å bruke litt mindre tid på å produsere disse usammenhengende, repeterende og bekmørke jeremiadene. Livet har ganske mye å by på hvis man bare kutter litt ned på eddik og PC. 

frode57

Innlegg: 4097
frode57
06.05.21 16:24

Det er noe med å tro at jeg skriver noe andre ikke mener også. Men det er jo dette folk flest har sett. De rikeste har dradd i fra. Folk flest har fått det langt dyrere når de skal gå i butikk og kjøpe sine daglig varer. 

Det meste vi har her til lands kan bare fås i Norge. Men jeg kan godt tenke meg å stenge de rikeste ute fra Norge og fra våre rikdommer. 

Fisk skal tilhøre norske fiskere og den norske befolkning. Mineraler skal komme oss alle til gode. 

perchri

Innlegg: 12005
perchri
06.05.21 20:44
MrSimon: tillegg er mange andre som har startet stort sett fra ingenting og lykkes

...noen bruker vel litt fusk og fanteri før rikdommen går til værs?

 

frode57

Innlegg: 4097
frode57
06.05.21 23:32

De aller fleste må arve og fortsette å bygge firma. Å få over 5 - ansatte kan være et punkt som gjør at en kan vokse videre.  Men oppkjøpene har blitt så mange at det er kun de store som blir igjen. Men der er lenge siden Andersen drev med røyk . Og Aker mek og mange andre verft i Oslo er borte for lengst. Kværner er ikke det samme som dengang da. Olav Thon og Amfi eier snart halve storsentrene.  Det er mye bedrag på børsen Men media er trolig naiv i sin tro på det. Men at NRK er så svake og ikke avslører emisjonsbedraget, forundrer meg. 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg