Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Debatt om Guds eksistens

NYTT TEMA
Neveshtan
NeveshtanInnlegg: 11926
20.05.13 08:45
Geirijo: Er det riktig å si at de oppstår fra intet?

Intet finnes ikke altså hvor en intet er eller hva en intet er?

 

 

Neveshtan
NeveshtanInnlegg: 11926
20.05.13 08:51
Geirijo: Er det ikke heller slik at de fluktuerer mellom en tilstand vi kan observere, og en tilstand vi ikke kan observere?

kvantemekanikken ikke kan gi noe nøyaktig svar på hvor en partikkel er på et gitt tidspunkt, så vet Vårherre godt hvor den er.

 

Geirijo
GeirijoInnlegg: 56123
20.05.13 08:54
deF0RD: Hvordan stiller du deg til en sær ide om at denne tomheten er negative krefters endelige mål?
Hvis en tenker seg at alt negativt har en inkarnasjon slik alt positivt har det i form av i mangel av noe bedre ord "Gud", så har vi et problem med hva VIL denne negativiteten? Bare ødelegge på pur bokstavelig talt faenskap er liksom litt....harry? :o) Det virker ikke særlig gjennomtenkt iallefall... Hvis en da ser for seg at negativitetens høyeste ønsker er opphør av alt så det ikke er noe som føles vondt - vil ikke da denne tomheten som da buddhismen snakker om og som Premianeren i realiteten ser ut til å søke, siden alt beskrivende skal fjernes.
I tillegg så søker jo også buddhismen etter min mening en umulighet. Siden nirvana oppnås ved å fjerne alt begjær, men å ønsket om å nå nirvana er jo også et begjær. Så for å komme til nirvana må du ikke ønske å komme dit. Det som forundrer meg er at ateister som gladelig skyter på påståtte ulogiskheter i kristendommen ikke tar mer for seg denne logikkbryteren av dimensjoner... :o)

Jeg tror dere hele tiden villedes av det menneskelige perspektiv. At død er "negativt", og bare liv uten lidelse er "positivt". Og forsøker å forestille dere en gud med et menneskelig perspektiv.

Det er lite logisk IMO. Se det hele i kosmisk skala. Det vi kaller liv, som er vår menneskelige "positive" tilstand, er en forsvinnende liten del av universets totale tilstand.

Hvorfor skulle en gud, fra et overordnet perspektiv, legge samme betydning som mennesker på den ytterst sjeldne og lite varige tilstand i universet som livet egentlig er?

For meg er det ganske logisk å legge større vekt på den endelige, varige tilstanden Buddha beskriver som Nirvana. Eller tilstanden kristne og andre forestiller seg etter døden. En tilstand som ikke logisk kan være den samme som "livet" vi stresser med i en ytterst kort kosmisk tid.

I et slikt perspektiv blir det egentlig meningsløst hvilket livssyn, kultur og tro et menneske bygger sine forestillinger på. Og fullstendig meningsløst slik mange sekteriske samfunn ser seg selv som utvalgte og spesielle i en guds perspektiv.

(Innlegget ble redigert 20.05.13 09:08)

HeadsnTails
HeadsnTailsInnlegg: 24
20.05.13 12:59

...

(Innlegget ble redigert 20.05.13 13:00)

EnraNetsu
EnraNetsuInnlegg: 4755
20.05.13 14:04
ateist_10: Og heller ikke alt kan forståes. Du snakker ofte om det uforståelige, på uforklarlig vis, som om det var både forståelig og forklarlig.. Ikke spesielt fruktbart, bare ;)

Det er fordi det på et plan er forståelig. Men ikke av menneskets sinn.

(Innlegget ble redigert 20.05.13 14:05)

TouchForFree
TouchForFreeInnlegg: 23374
20.05.13 16:24
EnraNetsu: Det er fordi det på et plan er forståelig. Men ikke av menneskets sinn.

Du bare bekrefter poenget hans.

Du er inni ditt menneskelige sinn akkurat nu og innrømmer at det ikke kan forstås av det menneskelige sinn, men du fortsetter å late som om du vet at det er forståelig på et plan.

Hvordan vet du at det er forståelig, når du hevder at dette ikke kan forstås av menneskets sinn?

Neveshtan
NeveshtanInnlegg: 11926
20.05.13 16:29
EnraNetsu: Det er fordi det på et plan er forståelig. Men ikke av menneskets sinn.

Gud sier at jeg gav en stor mengde av ånden min og den minste mengde av kunnskapen min til dere om man skal skjønne til enhver så er man nødt til å huske først at ingen vet hva menes med ånd og med mengde i at les inntil grav.

 

Neveshtan
NeveshtanInnlegg: 11926
20.05.13 16:32
TouchForFree: Hvordan vet du at det er forståelig, når du hevder at dette ikke kan forstås av menneskets sinn?

Med å oppdage så oppdager man enten eller eller både og eller ingen av disse i at er en ubevisst på seg selv altså på seg selv kjenner en en Gud.

 

TouchForFree
TouchForFreeInnlegg: 23374
20.05.13 16:35
EnraNetsu: Min mester viste meg metoden for å vende sansene innover for å erfare dette selv

Mesteren din ønsker at folk skal oppsøke fred.

Hvorfor du blander inn Gud er en gåte for meg. Tar jeg feil hvis jeg sier at du kombinerer mesteren din med din egen agenda, nettopp Gud? Og skaper en slags udødelig kombinasjon krydret med litt vitenskaplig tilnærming, fancy ord som betyr ingenting, som ender med at ingen kan forstå det du sier, slik at ingen kan motbevise deg?

Noe slik, I think.

Neveshtan
NeveshtanInnlegg: 11926
20.05.13 16:39
TouchForFree: Hvorfor du blander inn Gud er en gåte for meg. Tar jeg feil hvis jeg sier at du kombinerer mesteren din med din egen agenda, nettopp Gud?

Menneske skal tilbake til Gud den opprinnelige ånden ergo.

Neveshtan
NeveshtanInnlegg: 11926
20.05.13 17:17

.... Guds eksistens. Solstad og van der Hagen kjem ofte inn på spørsmål av religiøs art, anten det handlar om Solstads oppvekst med barnebibel, søndagsskule og barneteater i Indremisjonen, eller diskusjonar om Guds eksistens. Solstad seier at han aldri har sett på seg sjølv som ein truande, eller som ein kristen, og at han aldri har hatt ei barnetru i naiv forstand. «Jeg har aldri tenkt at det var helt umulig at Gud kunne eksistere. Men jeg kom til at sannsynligheten var såpass liten at jeg ikke ville satse på det,» seier Solstad. Han ønskjer ikkje å vere ein del av eit kristent fellesskap, men han har aldri meldt seg ut av statskyrkja – han har tvert imot gifta seg i kyrkja, med Therese Bjørneboe. Samtalen om desse spørsmåla er blant det mest interessante i boka. Solstad reagerte blant anna på at nesten ingen kritikarar – heller ikkje i Vårt Land – diskuterte gudsomgrepet då han gav ut romanen Professor Andersens natt (1996). Solstad er for samtalar om Guds eksistens, sjølv om han personleg har «holdt Gud på en armlengdes avstand, og sikkert med god grunn.»....

 

http://www.vl.no/kultur/dag-solstad-om-liv-litteratur-og-guds-eksistens/

 

(Innlegget ble redigert 20.05.13 17:19)

ateist_10
ateist_10Innlegg: 9031
20.05.13 17:38
Neveshtan: Nå sier Hawking at det ikke stemmer, de tillater informasjon å slippe ut....

Heheh, nei. Hawking-fordamping er ikke noe nytt, jeg husker å ha lest om dette teoretiske fenomenet som 13-14-åring ;)

ateist_10
ateist_10Innlegg: 9031
20.05.13 17:40
EnraNetsu: Det er fordi det på et plan er forståelig. Men ikke av menneskets sinn.

Hvordan du "vet" det du påstår å vite er for lekfolk som meg selv fortsatt er mysterium, da du enten ikke evner, eller ikke ønsker å forklare deg. Jeg tror det første.

EnraNetsu
EnraNetsuInnlegg: 4755
20.05.13 18:04
ateist_10: Hvordan du "vet" det du påstår å vite er for lekfolk som meg selv fortsatt er mysterium, da du enten ikke evner, eller ikke ønsker å forklare deg. Jeg tror det første

Du får selv oppsøke svarene. Det er flere millioner mennesker som vet drt samme som meg fordi de selv har oppsøkt kilden ved hjelp av en spesifik kunnskap lært av nåtidens mester. Du er hjertelig velkommen til det samme.

EnraNetsu
EnraNetsuInnlegg: 4755
20.05.13 18:07
TouchForFree: Mesteren din ønsker at folk skal oppsøke fred. Hvorfor du blander inn Gud er en gåte for meg. Tar jeg feil hvis jeg sier at du kombinerer mesteren din med din egen agenda, nettopp Gud? Og skaper en slags udødelig kombinasjon krydret med litt vitenskaplig tilnærming, fancy ord som betyr ingenting, som ender med at ingen kan forstå det du sier, slik at ingen kan motbevise deg? Noe slik, I think.

Gud er kilden til fred. Det er ikke nødvendig å kalle denne kilden for Gud...men det er nå det den har blitt kalt. Noe kaller den for den elskede...andre for Nirvana..noen for Allah.

EnraNetsu
EnraNetsuInnlegg: 4755
20.05.13 18:11
TouchForFree: Du bare bekrefter poenget hans. Du er inni ditt menneskelige sinn akkurat nu og innrømmer at det ikke kan forstås av det menneskelige sinn, men du fortsetter å late som om du vet at det er forståelig på et plan. Hvordan vet du at det er forståelig, når du hevder at dette ikke kan forstås av menneskets sinn?

Det er noe annet i mennesket som kan forstå. Det som gjør at du kjenner forskjell på kaldt og varmt. Det som gjør at du kan nyte vakker musikk...dette er ikke sinnet og evnen til å tenke som gjør.

TouchForFree
TouchForFreeInnlegg: 23374
20.05.13 19:15
EnraNetsu: Gud er kilden til fred. Det er ikke nødvendig å kalle denne kilden for Gud...men det er nå det den har blitt kalt. Noe kaller den for den elskede...andre for Nirvana..noen for Allah.

Nå gjorde du ting langt mer oppklart, takk.

Vel, hvis menneskeheten ønsker oppnå fred, må hver og en starte med seg selv. Man in the mirror (MJ) osv.

Er Gud mer enn bare en kilde til fred?

 

TouchForFree
TouchForFreeInnlegg: 23374
20.05.13 19:19
EnraNetsu: Det er noe annet i mennesket som kan forstå. Det som gjør at du kjenner forskjell på kaldt og varmt. Det som gjør at du kan nyte vakker musikk...dette er ikke sinnet og evnen til å tenke som gjør.

Hvis hjernen min er ute av funksjon, hvordan skal jeg nyte vakker musikk og kjenne forskjell på kaldt og varm? All prosess foregår gjennom hjernen. Alt blir registrert i hjernen. Hvordan kan jeg evne å føle, se, lukte hvis min bevissthet er død?  (hvis det er noen vitenskapsfolk eller er lærerik på innenfor vitenskap, vennligst si ifra hvis noe av det jeg nettopp sa er uvitenskapelig)

Du virker å argumentere for noe som er uavhengig av vårt kropp. Tipper en sjel...

(Innlegget ble redigert 20.05.13 19:20)

deF0RD
deF0RDInnlegg: 15999
20.05.13 19:20
EnraNetsu: Det som gjør at du kan nyte vakker musikk...dette er ikke sinnet og evnen til å tenke som gjør.

Nei, det var visst like mye meitemark som folk på den siste Springsteen-konserten.... Og meitemark er kjent for liten tankeaktivitet.

Tullebukken! Du KAN ikke kutte ut tenkeevnen og likevel være bevisst da veit du!

 

 

deF0RD
deF0RDInnlegg: 15999
20.05.13 19:21
TouchForFree: Hvis hjernen min er ute av funksjon, hvordan skal jeg nyte vakker musikk og kjenne forskjell på kaldt og varm? All prosess foregår gjennom hjernen. Alt blir registrert i hjernen. Hvordan kan jeg evne å føle, se, lukte hvis min bevissthet er død?

*Applaus!*

ateist_10
ateist_10Innlegg: 9031
20.05.13 19:23
EnraNetsu: Du får selv oppsøke svarene. Det er flere millioner mennesker som vet drt samme som meg fordi de selv har oppsøkt kilden ved hjelp av en spesifik kunnskap lært av nåtidens mester. Du er hjertelig velkommen til det samme.

Du vet ikke engang selv hva disse svarene måtte være, ei heller hvor de faktisk er å finne. Hvis du visste, og dette var verdifullt, skulle en tro at du hadde referert meg enten til en person, en handling eller en informasjonskilde av et eller annet slag. Det har du hittil neglisjert å gjøre.

TouchForFree
TouchForFreeInnlegg: 23374
20.05.13 19:37
TouchForFree: på innenfor

Flaut.

TouchForFree
TouchForFreeInnlegg: 23374
20.05.13 19:39
deF0RD: *Applaus!*

"løper rundt huset i jubelrus etter å ha mottatt ros fra selveste Doffen".

deF0RD
deF0RDInnlegg: 15999
20.05.13 20:03
TouchForFree: mottatt ros fra selveste Doffen

Ja, ja, ja.... Slapp av! Er jeg SÅ negativ altså? At litt godlune krever offentlig flaggdag? :o)

EnraNetsu
EnraNetsuInnlegg: 4755
20.05.13 20:18
ateist_10: Du vet ikke engang selv hva disse svarene måtte være, ei heller hvor de faktisk er å finne. Hvis du visste, og dette var verdifullt, skulle en tro at du hadde referert meg enten til en person, en handling eller en informasjonskilde av et eller annet slag. Det har du hittil neglisjert å gjøre.

 

Du har ikke bedt om det. Du er opptatt med å fornekte. Mangler du noe i ditt liv?

RHagen
RHagenInnlegg: 3950
20.05.13 20:19
deF0RD: Er jeg SÅ negativ altså?

Ja. Hvorfor tror du din beste VGD-venn er Satans Sønn?

tordenarcana
tordenarcanaInnlegg: 1128
20.05.13 20:20
TouchForFree: "løper rundt huset i jubelrus etter å ha mottatt ros fra selveste Doffen".

jeg ga ham en tommel nylig

det er den heldige ånd!

EnraNetsu
EnraNetsuInnlegg: 4755
20.05.13 20:21
deF0RD: Nei, det var visst like mye meitemark som folk på den siste Springsteen-konserten.... Og meitemark er kjent for liten tankeaktivitet. Tullebukken! Du KAN ikke kutte ut tenkeevnen og likevel være bevisst da veit du!

Jeg har ikke snakket om å kutte ut tenkeevnen . Jeg snakker om at mennesket har flere evner. Mennesket kan fint tenke og fortsatt gå glipp av hele livet sitt fordi tenke er alt det gjør. Bevissthet er mer enn å tenke. Det er riktignok en forutsettning for å tenke også...men ikke omvendt. Å tenke er ikke årsaken til bevisstheten.

EnraNetsu
EnraNetsuInnlegg: 4755
20.05.13 20:24
TouchForFree: Hvis hjernen min er ute av funksjon, hvordan skal jeg nyte vakker musikk og kjenne forskjell på kaldt og varm? All prosess foregår gjennom hjernen. Alt blir registrert i hjernen. Hvordan kan jeg evne å føle, se, lukte hvis min bevissthet er død? (hvis det er noen vitenskapsfolk eller er lærerik på innenfor vitenskap, vennligst si ifra hvis noe av det jeg nettopp sa er uvitenskapelig) Du virker å argumentere for noe som er uavhengig av vårt kropp. Tipper en sjel...

Har ikke snakket om at hjernen din skal være ute av funksjon.

deF0RD
deF0RDInnlegg: 15999
20.05.13 20:26
RHagen: Ja. Hvorfor tror du din beste VGD-venn er Satans Sønn?

....eh...mja, altså.... angående det farskapet.... ikke et vondt ord om din kjære mor, men nå går det rykter om at far din faktisk ikke VAR Han Tykje Sjøl, men faktisk....mja...altså *se ned å skrape i grusen* .......*kremt* .....bare var en helt ordinær geitebukk....

Bestekompis eller ikke - en serverer ikke morra di vitser på sølvfat om en ikke vil ha dem!:o)

 

 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg