Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Om Gud har planer for jorden...

NYTT TEMA
Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
12.01.17 23:44

Ja, om Gud har planer for jorden, hvorfor realiserer han dem ikke med en gang ?

Svaret er, at Gud vil se hvem som på en oppriktig måte viser at de tror at Gud er den eneste som kan forandre jorden til et sted der det hersker full rettferdighet, noe intet menneske vil være i stand til å skape... noe som er typisk for Gud, at han venter med å forandre og gå til de opprinnelige planer han hadde for jorden, fordi han er 100% rettferdig og vil med det gi alle en mulighet til å bli kjent med ham, og se til at de som oppriktig ønsker å gjøre hans vilje, virkelig gjør det... - men han vil ikke vente til ALLE har tatt et standpunkt, - det viser historien... 

MEN ! - hvem ønsker, på en oppriktig måte å gjøre Guds vilje, og hvem gjør det ? - for hva er Guds vilje ? (Matt. 7:21-23)

MEN ! - om det ikke finnes noen Gud, hvorfor fortsetter dere da å gjøre ting som gudetroende gjør, og da med tanker på tradisjoner, lover og regler, samt moralske og samvittighets spørsmål ? - hvorfor ikke bare ta styringen selv.... ?

XD

(Innlegget ble redigert 12.01.17 23:45)

Doku
DokuInnlegg: 5687
13.01.17 10:29
Jaddadu: Ja, om Gud har planer for jorden

Hånlig sier de: «Hva med løftet om hans gjenkomst? Fedrene våre er døde, men alt er som det har vært fra skapelsen av.» De som sier slikt, glemmer at det fra eldgammel tid var himler og en jord som steg fram av vann og består ved vann, i kraft av Guds ord. Og ved det gikk verden den gang under da den ble oversvømt av vann. Men de himler og den jord som nå er, er i kraft av det samme ordet spart til ilden. De holdes oppe helt til dommens dag, da ugudelige mennesker skal gå fortapt. 2Pet 3:4-7


10 Men Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme fram i lyset. 11 Når alt skal gå i oppløsning på denne måten, hvor hellig og gudfryktig bør dere ikke da leve 12 mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene bli fortært av ild, og elementene skal brenne og smelte. 13 Men etter hans løfte venter vi på en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor. 2Pet 3:10-13

(Innlegget ble redigert 13.01.17 10:31)

Raxphorg
RaxphorgInnlegg: 3594
13.01.17 11:41
Jaddadu: noe som er typisk for Gud, at han venter med å forandre

Hvordan vet du at gud er en mann? Og hvordan vet du svaret på alt dette? Skal jeg stole på deg eller en lokale presten?

helgekarl
helgekarlInnlegg: 6335
13.01.17 11:48
Jaddadu: Ja, om Gud har planer for jorden, hvorfor realiserer han dem ikke med en gang ?

Han realiserer jo planene sine hele tida med å sette i gang stadig mer faenskap. :-))

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 12856
13.01.17 11:53
Doku: Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært,

Apostelen tenkte seg helt tydelig her den skapte, fysiske himmel også.

Det vi i dag kaller universet.

"Elementene" er ikke Bibelsspråkpassende for himmelens engler eller maktforhold.

NT "skriver" om himmelens fugler og lufthimmelen, mm.

Hebr, kap.1 taler om at den himmel som skal "skiftes ut som klær" er den skapte, fysiske himmel, og ikke maktforhold i Guds himmelstyre.

nattogdag2
nattogdag2Innlegg: 4740
13.01.17 12:03
Jaddadu: Ja, om Gud har planer for jorden, hvorfor realiserer han dem ikke med en gang ? Svaret er, at Gud vil se hvem som på en oppriktig måte viser at de tror at Gud er den eneste som kan forandre jorden til et sted der det hersker full rettferdighet, noe intet menneske vil være i stand til å skape... noe som er typisk for Gud, at han venter med å forandre og gå til de opprinnelige planer han hadde for jorden, fordi han er 100% rettferdig og vil med det gi alle en mulighet til å bli kjent med ham, og se til at de som oppriktig ønsker å gjøre hans vilje, virkelig gjør det... - men han vil ikke vente til ALLE har tatt et standpunkt, - det viser historien...  MEN ! - hvem ønsker, på en oppriktig måte å gjøre Guds vilje, og hvem gjør det ? - for hva er Guds vilje ? (Matt. 7:21-23) MEN ! - om det ikke finnes noen Gud, hvorfor fortsetter dere da å gjøre ting som gudetroende gjør, og da med tanker på tradisjoner, lover og regler, samt moralske og samvittighets spørsmål ? - hvorfor ikke bare ta styringen selv.... ?

Han vil reise de døde - men ikke slik du tror

https://www.youtube.com/watch?v=pEYy09Ydtho

hthttps://www.youtube.com/watch?v=pEYy09Ydthotps://www.youtube.com/watch?v=pEYy09Ydtho

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 43719
13.01.17 13:30
Jaddadu: Svaret er, at Gud vil se hvem som på en oppriktig måte viser at de tror at Gud er den eneste som kan forandre jorden til et sted der det hersker full rettferdighet, noe intet menneske vil være i stand til å skape... noe som er typisk for Gud, at han venter med å forandre og gå til de opprinnelige planer han hadde for jorden, fordi han er 100% rettferdig og vil med det gi alle en mulighet til å bli kjent med ham, og se til at de som oppriktig ønsker å gjøre hans vilje, virkelig gjør det... - men han vil ikke vente til ALLE har tatt et standpunkt, - det viser historien...

Og - du som besitter "den eneste sanne religion", og som ifølge eget utsagn kjenner bibelen bedre enn noen - nøyaktig HVOR i bibelen henter du det er fra?

Doku
DokuInnlegg: 5687
13.01.17 13:56
Finnsannhet: Hebr, kap.1 taler om at den himmel som skal "skiftes ut som klær" er den skapte, fysiske himmel, og ikke maktforhold i Guds himmelstyre.

Det er en rimelig forståelse av Bibelens beskrivelse av "dommens dag". (2Pet 3:7)

Guds mening er at hans vilje skal skje på jorden som den skjer i himmelen (Matt 6:18). En gang skal denne jorden forsvinne, og det skal bli en ny himmel og en ny jord (Jes 65: 17; Rom 8:21; Åp 21:1). 

Doku

sanila
sanilaInnlegg: 34058
13.01.17 15:35
Doku: En gang skal denne jorden forsvinne, og det skal bli en ny himmel og en ny jord (Jes 65: 17; Rom 8:21; Åp 21:1).

 

Ikke i form av et nytt Alantis denne gang. ( storm floden ) /  (kollektiv karma sirkel ) .

 

sanila
sanilaInnlegg: 34058
13.01.17 16:25

Om man ikke har kjærlighet il jorden, hvordan kan man da ha kjærlighet til skaperen?

sanila
sanilaInnlegg: 34058
14.01.17 10:12
Doku: Guds mening er at hans vilje skal skje på jorden som den skjer i himmelen (Matt 6:18). En gang skal denne jorden forsvinne, og det skal bli en ny himmel og en ny jord (Jes 65: 17; Rom 8:21; Åp 21:1).

Det  svarer helt til kjernen i JVs lærer.

Men forandring/transformasjon/forvandling er kode ordet her.

sanila
sanilaInnlegg: 34058
14.01.17 10:17
Finnsannhet: og ikke maktforhold i Guds himmelstyre

Det er mennesker der forsøker på  at ville bestemme Gud styres hiaraki, at få Guds engler gjort til slaver/tjener  av mennesker blant annet, at ville herske over de.

 

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 12856
15.01.17 15:17
Doku: En gang skal denne jorden forsvinne, og det skal bli en ny himmel og en ny jord

Bibelskriftene synes relativt klar på dette med den nye jorden.

Spørsmålet er om kloden skal skiftes ut rent fysisk eller ikke.

Bibelforfatterne synes å ha ment at jord(kloden) også rent fysisk skal byttes ut.  At altså den (uskyldige) skapte (altså fysiske) jorden "skal skiftes ut som (gamle og utslitte) klær",  ref. Hebr. kap.1. Brennes opp, destrueres.

Ang. Guds dommer, så mente de jo at Noahflommens vann var rent fysisk, og da er det vel rimelig å tro at forfatterne også tenkte "motbiledet", brannen ol. som fysisk også, refr. 2.Pet,3,6-7.

For oss personlig bør dette ikke være av avgjørende viktighet, for uansett blir det en god jord i håpet vårt og uansett må vi stelle godt med nåværende jord og natur!

(Innlegget ble redigert 15.01.17 15:17)

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
16.01.17 10:58
Raxphorg: Hvordan vet du at gud er en mann? Og hvordan vet du svaret på alt dette? Skal jeg stole på deg eller en lokale presten?

Du får stole på hvem du vil, presten om du føler for det, men prøv å se hva Bibelen egentlig lærer, og se om presten virkelig følger skriften.

 

XD

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
16.01.17 10:59
helgekarl: Han realiserer jo planene sine hele tida med å sette i gang stadig mer faenskap. :-))

Har det aldri slått deg at det muligens finnes flere "guder" - derriblandt en motstander.

Raxphorg
RaxphorgInnlegg: 3594
16.01.17 11:23
Jaddadu: presten virkelig følger skriften.

Ingen prester følger skriften. De velger ut det som passer dem. På samme måte som alle religiøse gjør.

Men er gud en mann?

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
16.01.17 16:56
Raxphorg: Ingen prester følger skriften. De velger ut det som passer dem. På samme måte som alle religiøse gjør. Men er gud en mann?

Ikke alle velger ut det som passer dem, noen følger faktisk Bibelen slik den står og er skrevet. 

Gud er definitivt en Mann. Jesus ville nok ikke kalt mora si for "Far" / Fader / og eller Herren o.l. - og det kommer heller ikke frem noen steder at Gud er en transe / guttejente, eller noe i den retning...

XD

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
16.01.17 17:02
nattogdag2: Han vil reise de døde - men ikke slik du tror

Jeg vet ikke hvordan de døde blir gjort levende igjen, men det er heller ikke så viktig hvordan de blir gjort levende, men heller mere viktig at de får livet tilbake... og det er helt i tråd med hva Bibelen lærer... se og les om Lasarus, han var død og i forråtnelse, men ble gjort levende og levde helt til han igjen døde av alderdom, - De som er døde i dag vil oppleve det samme, i allefall de fleste, minnet om deres selle sammensetninger er ikke glemt, - som når et hus brenner helt ned til grunnen, så kan vi faktisk bygge det opp igjen nøyaktig slik det var... 

Gud dannet universet, og har dermed overhode ikke noen problemer med å danne et menneske som har blitt til støv... 

XD

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
16.01.17 17:05
Doku: Guds mening er at hans vilje skal skje på jorden som den skjer i himmelen (Matt 6:18). En gang skal denne jorden forsvinne, og det skal bli en ny himmel og en ny jord (Jes 65: 17; Rom 8:21; Åp 21:1).

Hans vilje i himmelen er en regjering som aldri skal gå til grunne, hans vilje på jorden er et folk som oppriktig ønsker å underkaste seg denne regjering.... 

Det er slik det er, og ikke slik du "underviser" din falske lære på... 

XD

Doku
DokuInnlegg: 5687
16.01.17 17:28
Jaddadu: Hans vilje i himmelen er en regjering som aldri skal gå til grunne, hans vilje på jorden er et folk som oppriktig ønsker å underkaste seg denne regjering....  Det er slik det er, og ikke slik du "underviser" din falske lære på...  XD

Sier du det, ja. Da ber vel også du slik: "La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen." (Matt 6:10) Er det ikke det vi håper på?

Doku

 

Zpiff
ZpiffInnlegg: 18803
16.01.17 18:15
Jaddadu: Ja, om Gud har planer for jorden, hvorfor realiserer han dem ikke med en gang ?
Svaret er, at Gud vil se hvem

Mao, så er ikke denne guden allmektig, evt. så vil ikke denne guden se hvem.., noe som gjør dette til et paradoks. 
 
Btw, kom ikke drassende med "menneskets frie vilje", for du vil vel ikke påstå at "menneskets frie vije" er noe hinder for en allmektighets vilje? 
Eller er her det fritt frem å slenge inn atter et²∞..(?) paradoks? 
 
Men selvsagt, anser du at denne såkalte guden din ikke er allmektig, så kan din påstand (sitert -for så vidt) inneha en viss grad av logisk sammenheng mht. hendelserekkefølger. 

(Innlegget ble redigert 16.01.17 18:16)

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
16.01.17 18:42
Doku: Sier du det, ja. Da ber vel også du slik: "La riket ditt komme. La viljen din skje på jorden slik som i himmelen." (Matt 6:10) Er det ikke det vi håper på? Doku

Det er det... men det skal være et usynlig rike, og det skal herske med Jesus som konge, over jorden, og da snakker vi om denne jorden vi lever på her og nå, - ikke en helt ny himmel, eller en helt ny jord slik du tror og "underviser" - men det har du jo fra det verdsligkristne presteskap, og deres lære er en falsk og satanisk lære... slik er det !

XD

Jaddadu
JaddaduInnlegg: 3734
16.01.17 18:44
Zpiff: Mao, så er ikke denne guden allmektig, evt. så vil ikke denne guden se hvem.., noe som gjør dette til et paradoks. 
 
Btw, kom ikke drassende med "menneskets frie vilje", for du vil vel ikke påstå at "menneskets frie vije" er noe hinder for en allmektighets vilje? 
Eller er her det fritt frem å slenge inn atter et²∞..(?) paradoks? 
 
Men selvsagt, anser du at denne såkalte guden din ikke er allmektig, så kan din påstand (sitert -for så vidt) inneha en viss grad av logisk sammenheng mht. hendelserekkefølger.

Kort sagt... Gud er rettferdig ! - og det innbærer mye mere enn det du til nå har forstått... 

Slik er det.

XD

helgekarl
helgekarlInnlegg: 6335
16.01.17 18:44
Jaddadu: Har det aldri slått deg at det muligens finnes flere "guder" - derriblandt en motstander

Du tenker sikkert på sønnene til Gud? Infamt jævlige de også.

Zpiff
ZpiffInnlegg: 18803
16.01.17 18:49
Jaddadu: Kort sagt... Gud er rettferdig ! - og det innbærer mye mere enn det du til nå har forstått... 
Slik er det.

...for dette VET du -i din allmektighet/allvitenhet -eller trooor du det bare? 
For øvrig, så innrømmer du da altså at denne såkalte guden din IKKE er allmektig?  

Doku
DokuInnlegg: 5687
16.01.17 18:53
Jaddadu: Det er det... men det skal være et usynlig rike, og det skal herske med Jesus som konge, over jorden, og da snakker vi om denne jorden vi lever på her og nå, - ikke en helt ny himmel, eller en helt ny jord slik du tror og "underviser" - men det har du jo fra det verdsligkristne presteskap, og deres lære er en falsk og satanisk lære... slik er det !

Nei, jeg har ikke det med at det skal bli en ny himmel og en ny jord fra hverken Satan eller det du kaller for "verdsligkristne" (alle kristne som ikke er Jehovas vitner), men fra apostelen Peter:

10 "Men Herrens dag skal komme som en tyv. Da skal himmelen forgå med et rungende drønn, elementene skal komme i brann og bli fortært, og jorden og alle gjerninger som er gjort på jorden, skal komme fram i lyset. 11 Når alt skal gå i oppløsning på denne måten, hvor hellig og gudfryktig bør dere ikke da leve 12 mens dere venter på at Guds dag skal komme, og fremskynder den. Da skal himlene bli fortært av ild, og elementene skal brenne og smelte. 13 Men etter hans løfte venter vi på en ny himmel og en ny jord, hvor rettferdighet bor." (2Pet 3:10-13)

Men du har en annen mening om dette, og det har du fra deres såkalte "tro og kloke tjener", som er dine religiøse ledere og ledere for Selskapet Vakttårnet.

Jeg har mer tillit til Jesu 12 apostler!

Doku

(Innlegget ble redigert 16.01.17 18:56)

Finnsannhet
FinnsannhetInnlegg: 12856
16.01.17 20:12
Doku: Men du har en annen mening om dette, og det har du fra deres såkalte "tro og kloke tjener", som er dine religiøse ledere og ledere for Selskapet Vakttårnet. Jeg har mer tillit til Jesu 12 apostler!

Det dreier seg om grad av oppriktig vilje til å forstå Skriftene.

JV stiller desverre noe svakt i slik henseende.

Dertil er iveren etter å forsvare sine tidligere dogmer alt for stor.

Påståligheten er det derimot ingenting i veien med.

For JV er det KUN Vakttårnet som ruler.

Som Jaddadu uforvarende beviser på nytt og nytt.

Slik er det.  Som framtiden bare mer og mer vil vise.

RickiBK
RickiBKInnlegg: 65946
16.01.17 20:18
BlackEagle: nøyaktig HVOR i bibelen henter du det er fra?

Alle eventyrbøker har "skjulte sider" som bare medlemmer av eventyrklubben får tilgang til. 

For en berømt VGDers del, så er det slik at bare 144000 fikk medlemskap, noe som gjør at han aldri fikk medlemskortet sitt i posten. 

Så løsningen ble å dikte opp skriftsted etter skriftsted, slik at alle skulle tro at han var medlem likevel. 

Derfor dukker det opp skråsikre fordømmelser av alle oss som ikke har all verdens tro på at denne boken er mer enn en eventyrbok, og ikke minst: Skråsikre innlegg om egen fortreffelighet og alle manglene alle vi andre har. 

 

Burde da vært enkelt å skjønne. 

 

Plan for jorden? 

vi reiser rundt i universet, prisgitt en langsom hydrogeneksplosjon som blåser liv og død i oss. 

Jeg har ingen andre planer enn å nyte min tid her så godt det lar seg gjøre. Noen som blir med på det?

 

broren_til_noen
broren_til_noenInnlegg: 23243
16.01.17 20:39
Doku: En gang skal denne jorden forsvinne, og det skal bli en ny himmel og en ny jord

Men hvor skal vi være i mellomtida?

 

RickiBK
RickiBKInnlegg: 65946
16.01.17 20:42
broren_til_noen: Men hvor skal vi være i mellomtida?

Duh... 

Aldri hørt om MARS eller? 

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg