Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

ung under 2 verdenskrigen

NYTT TEMA
miaevenstad
miaevenstadInnlegg: 5
24.05.18 11:03

Er det noen her som opplevde andre verdenskrig, som kan fortelle litt om hvordan det var å være ung i andre verdenskrig?

 

puma1
puma1Innlegg: 19889
24.05.18 11:16

I den grad 90-åringene er på vgd, så er det nok på religionsforumet. Vi får se om noen dukker opp. 

perchri
perchriInnlegg: 8384
04.06.18 14:48
miaevenstad: Er det noen her som opplevde andre verdenskrig, som kan fortelle litt om hvordan det var å være ung i andre verdenskrig?

Alle var passelig tynne, ingen fedme problemer der. Brød med 30% iblandet bark, sundt som bare det. Ellers er vel de fleste reist sin vei nå, og de som er igjen husker ikke lenger at de var ung den gang. Men så kommer vi da som var små babyer  i 1944. 50 tallet var preget av matkuponge,r og en banan eller appelsin var gull verd. Du verden hvor kreative vi unge var......det fantes jo ingenting, hverken under krigen eller 10 år etterpå. Vi "lekte" til vi var 14 år gamle, oppvokste med kreativitet, og lang modningstid.........Egoisme visste vi ikke hva var....tenk det dere.

lexuszix
lexuszixInnlegg: 4159
11.06.18 01:47

Her er det nok en 8.-klassing med litt begrensa mattekunnskaper som vil ha hjelp til hjemmeleksa si. 

Kudos for forsøket! 

BlackEagle
BlackEagleInnlegg: 45880
11.06.18 12:18
perchri: Egoisme visste vi ikke hva var....tenk det dere.

Nå ja, ikke vær så sikker på det.

I -69 var jeg en gang på Rose-kjelleren i Oslo, og ved bordet ved siden av satt et godt voksent ektepar og tok noen halvlitere. Etter en stund kom det inn en fyr på omtrent samme alder, og som tydeligvis kjente de to fra før. Han slo seg ned ved samme bord, og de snakket ganske gemyttlig sammen - helt til det fra en av dem kom en kommentar om sigaretter. Under krigen var det jo knapphet bl. a. på sigaretter, og det viste seg at den sist ankomne hadde truffet den andre mannen, og den andre (altså den først ankomne) sto og røykte. Etterhvert ble sneipen ganske kort, så han slapp den ned på gata. Den andre mannen spurte da om han kunne ta den opp igjen og forsøke å få ut et trekk eller to til - hvorpå eieren av sneipen bare hadde glist til ham og mosa sneipen med foten - her skulle det ikke deles, nei!

Vel - det ble fort slutt på gemyttligheten på Rose-kjelleren, gitt. De ble til slutt vist ut - alle tre.

Mvh

BE

ultimat egoist

Il-Pirata
Il-PirataInnlegg: 18432
25.06.18 02:22
miaevenstad: Er det noen her som opplevde andre verdenskrig, som kan fortelle litt om hvordan det var å være ung i andre verdenskrig?

3 stk trådstarter og innlegg fra deg på dette forumet og alle er spørsmål om å gjøre leksene dine, makan til latskap. Håper virkelig ikke du er representativ for dagens ungdom, skjønt jeg frykter at du faktisk er det. Skjerp deg om du vil bli til noe når du blir stor.

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg

Andre tjenester