Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den sterkeste overlever.

NYTT TEMA
aicat
aicatInnlegg: 17741
20.12.18 18:47
Zpiff: Problemet er at denne løsningen KUN er enkel

Ja, denne løsningen er den aller, aller enkleste - uten ett eneste teknisk hjelpemiddel. At kun en her hadde nok kreativitet til å se akkurat det enkle - må jeg si forundrer meg stort.
Men jeg forstår at du liker å kverulere over detaljer og zpiffindigheter - så jeg tror ikke jeg gidder å komme med flere svar - eller med flere problemer - av den enkle sorten - uten å lage en smørbrødliste over diverse forutsetninger og betingelser.

Ha forøvrig en riktig god og kreativ Jul! :-))

 

(Innlegget ble redigert 20.12.18 18:48)

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20147
20.12.18 18:59
aicat: At kun en her hadde nok kreativitet til å se akkurat det enkle - må jeg si forundrer meg stort.

Aouch! 
DEN gjorde virkelig vondt - asse... :-) 
 
Jeg som alltid har antatt at det å kunne se flere alternative løsninger på et gitt problem, og evt. be om (finne ut av) ytterligere informasjon angående problemet, i så henseende i hvert fall forsøkte å anvende sin kreativitet på en mer omfattende måte, også tilsier at man er "relativt" kreativ i et mer positivt henseende.
- Da heller enn den som bare svarer "sånn MÅ det være", da uten engang å ha belegg for sitt svar ut ifra oppgavens beskrivelse. 
Men selvsagt, om latskap er positiv kvalifikasjon, så javel (ok, mht. denne oppgaven så er latskap forståelig). 
 
Så sier du at fasiten din er den eneste korrekte, så er den vel det (basta! -og så mye for dèn kreativiteten :). 

(Innlegget ble redigert 20.12.18 19:01)

aicat
aicatInnlegg: 17741
20.12.18 19:43
Zpiff: Så sier du at fasiten din er den eneste korrekte, så er den vel det (basta! -og så mye for dèn kreativiteten :).

Nei, men den enkleste - ikke den eneste korrekte. En slik omskriving kaller vi for:

http://en.wikipedia.org/wiki/File:StrawMan.jpg

Watt
WattInnlegg: 3464
21.12.18 19:06
aicat: Grunnen til at aper ikke har talespråk - har med tungens anatomi å gjøre.

Tenk hvis alle bare lyttet til deg...

Du har jo svaret på alt...

Det har jo selvfølgelig ingenting med drastiske mutasjoner i genet FOXP2 å gjøre...

 

Watt
WattInnlegg: 3464
21.12.18 19:08
aicat: Jeg la opp til en liten test på kreativitet. Det er derfor jeg sier at kreative evner er ikke nødvendigvis bundet til IQ. Men kreativitet er svært viktig for å løse mange problemer. Evnen til å tenke ukonvensjonelt "utenfor rammene" - om man kan si det slik.

"Kreativitet" innenfor problemløsning er så å si den generelle definisjonen på IQ.

"kreativitet" innenfor kunst og musikk er noe helt annet...

Hva tror du er viktigst for et samfunn i utvikling ?

 

Her må jeg igjen referere til Sokrates, vet du hva han syntes om kunst og musikk ?

Watt
WattInnlegg: 3464
21.12.18 19:11
aicat: og at jeg i stedet blir kalt en idiot.

Kan du argumentere for at det ikke var fortjent slik du holdt på ?

Watt
WattInnlegg: 3464
21.12.18 19:14
aicat: Ja, denne løsningen er den aller, aller enkleste - uten ett eneste teknisk hjelpemiddel.

Og det forblir en total verdiløs anekdote så lenge du ikke dokumenterer noe...

 

Jeg kan jo si akkurat det samme f.eks om maur.

10 maur ble satt til å gjøre en svært komplisert oppgave med ekstremt mange sammensatte prosesser...

Maurene hadde svært høy IQ så det gikk helt greit ! 

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20147
21.12.18 19:56
aicat: Nei, men den enkleste - ikke den eneste korrekte. En slik omskriving kaller vi for: http://en.wikipedia.org/wiki/File:StrawMan.jpg

Du ba om et svar, i tillegg avviste du andre foreslåtte alternativer (selv om også bruk av vann var nevnt -det ignorerer du bare glatt). 
Du var/er altså låst til dette ene eksempelet angående hvordan "problemet" kunne løses av en sjimpanse. 
"Det enkleste" er om et menneske renser hvetekornene for sjimpansen, selv om du selv tror at sjimpansen (og du) synes at det er enklere å skille kornene fra sand, i møkkete brakkvann fullt av bakterier, for så å få renere korn. 
 
Når du i tillegg presterer å skrive; 
"Var dette virkelig så komplisert? Dette har med kreativ "intelligens" / evne til å løse et praktisk problem på.
..så insinuerer du jo at svar-alternativene du fikk servert, ikke var kreative nok, at de som kom med forslag ikke har "høy nok "kreativ-intelligens" (som f.eks. å tro på julenissen, spaghettimonsteret, gud, hellige skrifter.. -jæklig kreativt ikke sant?).
 
Uansett, din hyllest av hvem som leverte "det intelligente, kreative.. svaret" -synes "noe" farget (og det vet du jækla godt selv at det er også). 
 
Om dine fornektelser er irriterende, nja - det er ikke verre enn at jeg faktisk gidder å kommentere dette videre (om jeg når frem, synes heller tvilsomt). 
 
Konklusjonen er kort sagt at du ikke er istand til innrømme at du selv stilte et idiotisk/snevert spørsmål, noe som heller ikke gjorde deg istand til å kunne akseptere "idiotske/snevre" svar (selv om det er faktisk det du gjør -uten å innse/innrømme det). 
 
At du anser at dette er stråmannsargumentasjon, er helt enkelt for enkelt. 

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20147
21.12.18 20:18
Watt: 10 maur ble satt til å gjøre en svært komplisert oppgave med ekstremt mange sammensatte prosesser...
Maurene hadde svært høy IQ så det gikk helt greit !

Tenk hvor intelligent edderkoppen er, der den spinner sine komplekse nett på strategisk über-smarte lokasjoner, da for å fange alskens byttedyr. 
Edderkoppen fanget 10 fugler og 10 fisker, ergo er edderkoppen mer intelligent enn alle 20. 
Giftslangen drepte et menneske, ergo er slangen mer intelligent. 
Bier er istand til å lage honning av nektar fra blomster, ergo er bien svært intelligent. 
...osv... 
 
Eller kanskje en skal kalle dette for "kreativ intelligens" (som nevnt) -altså atter en attpåklatt i tillegg til det å ha emosjonell intelligens, være street smart, ha gått livets beinharde skole, ha bevisst kontakt med "higher powers", hellig overbevist osv.osv.. 
 
Slike (fantastiske fantasi)egenskaper er det selvsagt bare primater som kan ha, selv om det (de facto) bare er BS -fra primater med evne til utøvelse av språk/BS, som da aksepteres av andre primater med tilsvarende evne. 
Så tja.., det er sikkert "nyttig" -etter smak & behag/bedrag. 

aicat
aicatInnlegg: 17741
22.12.18 10:03
Zpiff: "Det enkleste" er om et menneske renser hvetekornene for sjimpansen, selv om du selv tror at sjimpansen (og du) synes at det er enklere å skille kornene fra sand, i møkkete brakkvann fullt av bakterier, for så å få renere korn.

Vi har alltid hørt hva som er tre gode råd til en eksamen.

1. Les oppgaven
2. Les oppgaven
3. Les oppgaven

Her var oppgaven DU (dere) sto ovenfor:

"Dere kan jo selv se hvor lang tid dere bruker på å løse hvordan dere skal skille en skål med hvetekorn iblandet sand – slik at dere i løpet av noen sekunder sitter igjen med en skål rene hvetekorn?"

Glem hele sjimapansen - for det var DU som skulle løse denne oppgaven - ikke sjimpansen selv om det var en tilleggsopplysningogat sjimpansen ville greid dette meget raskt.

Det jeg siterer deg på ovenfor viser a du ikke har forstått oppgaven. At dere så lett lar dere vippe av pinnen og i ren frustrasjon reagerer med aggresjon og ren sjikane - må jo bety at dere ser på dere selv så dumme at dere ikke greier å fortelle hvorledes dere: Sitat: ".. i løpet av noen sekunder sitter igjen med en skål rene hvetekorn".
 
Spørsmålet var altså hva DERE ville gjøre for å løse dette i løpet av noen få sekunder. Da blir forslagene noen av dere kommer med helt på jordet - fordi dere er ute av stand til å se det aller enkleste - nemlig å tømme det hele i en vanndam. :-)

 

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20147
22.12.18 11:53
aicat: Vi har alltid hørt hva som er tre gode råd til en eksamen.1. Les oppgaven2. Les oppgaven3. Les oppgavenHer var oppgaven DU (dere) sto ovenfor:"Dere kan jo selv se hvor lang tid dere bruker på å løse hvordan dere skal skille en skål med hvetekorn iblandet sand – slik at dere i løpet av noen sekunder sitter igjen med en skål rene hvetekorn?"Glem hele sjimapansen - for det var DU som skulle løse denne oppgaven - ikke sjimpansen selv om det var en tilleggsopplysningogat sjimpansen ville greid dette meget raskt.
Det jeg siterer deg på ovenfor viser a du ikke har forstått oppgaven. At dere så lett lar dere vippe av pinnen og i ren frustrasjon reagerer med aggresjon og ren sjikane - må jo bety at dere ser på dere selv så dumme at dere ikke greier å fortelle hvorledes dere: Sitat: ".. i løpet av noen sekunder sitter igjen med en skål rene hvetekorn". Spørsmålet var altså hva DERE ville gjøre for å løse dette i løpet av noen få sekunder. Da blir forslagene noen av dere kommer med helt på jordet - fordi dere er ute av stand til å se det aller enkleste - nemlig å tømme det hele i en vanndam. :-)

Så kan det gis følgende tre gode råd til "sensor": 
1. Les svarene 
2. Les svarene 
3. Les svarene 
 
Så når du har lest svarene, så kan du eventuelt presisere hva som gjør svarene gale eller riktige -i forhold til spørsmålet. 
 
Så utifra alt jeg har skrevet til deg angående denne oppgaven, så konkluderer du med at jeg ikke har forstått den, selv om du IKKE årsaksbegrunner ett eneste svar fra meg. 
Det eneste du kommer med er sludder som: 
-"dette er ikke kreativt-intelligent nok" 
-"det er ikke slik du, sjimpansen, whothefuckever ville/skulle/burde gjort det" 
-"du må jo lese tankene mine, og skjønne at du er i regnskogjungelen, med en dam, bøtte... friskt rent vann tilgjengelig - dummen..". 
(Fritt oversatt).  
 
Så hvor dette bar hen, var nok ikke så vanskelig å se, og tja.., jeg skal innrømme at jeg i utgangspunktet besvarte/kommenterte dette spørsmålet for å kverulere og for å se hvor det bar hen...
Skal også innrømme, at dette har blitt strukket lenger enn hva jeg først forventet. 
⁑●) 
 
MEN, jeg skal forsøke en siste gang med å gi deg et upresisert svar (til et upresisert spørsmål), angående hva JEG ville gjort: 
 
- Jeg ville benyttet de mulighetene jeg hadde hatt tilgjengelig (no shit Sherlock). 
- Hadde jeg eksempelvis hatt filtre/siler, så kunne jeg anvendt de, hadde jeg hatt rent vann ideelt plassert i en bøtte, pøl.., så kunne jeg anvendt det, hadde jeg hatt en stor ren overflate jeg kunne spre innholdet i skålen på, for så å enklere kunne separere korn/sand, så kunne jeg anvendt det.., 
- og om jeg KUN hadde hatt skålen med sand/korn og selv hatt fysiologisk mulighet, så hadde jeg forsøkt å riste skålen slik at sandkornene hadde lagt seg i bunnen av skåla, slik at hvetekornene hadde blitt enklere tilgjengelig til å f.eks. kunne spises, lagres... 
 
At slike besvarelser ikke passer deg og din fastlåste agenda/fasit, er meg ganske så likgyldig, dog er det også litt artig å se deg forsvare denne ène (sjimpanse-som-ikke lenger-spiller-noen-rolle)metoden med nebb & klør. 
 
Så de forslagene som du mener er *helt på jordet*, er vel helst bare helt i tråd med hva man må gjette seg til å kunne ha mulighet for å kunne gjøre. 
 
Vann er neppe ideelt mht. korn, da spesielt mht. lagring av korn (da må man også i større grad ha mulighet for å tørke kornet), videre så vil det kunne føre til at man forurenser det vannet man har særs om sanden er finkornet og gjør vannet til gjørme.., -men selvsagt forutsetter du at man også har uendelig tilgang til rent vann.. osv.osv. i dine drømmer/tanker. 
Kreativt my ass.. 

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20147
22.12.18 12:04
aicat: Spørsmålet

Her skal du få et spørsmål og noen svaralternativer: 
Q: Hva hadde du gjort om du plutselig befant deg utpå havet uten å kunne se land, kun ikledd en redningsvest?  
 
A1: Hadde du først forsøkt å finne ut hva som nord, sør, øst, vest, for så å forsøke gjette deg til hvor nærmeste fastland var og forsøkt å svømme i den retningen? 
A2: Hylt og bært deg litt først, for så bare slutte å tenke, og heller bare forsøke å sovne stille inn. 
A3: Hadde du satset på en hurtig død ved å skade deg selv slik at du ble snust opp haier og spist? 
A4: Hadde du fått på deg noe mer klær, startet opp motorene på yachten, sjekket gps/kart, og seilt dit du ville? 
 
Hint, A2 er selvsagt riktig, fordi det hadde en sjimpanse sannsynligvis gjort -gitt at premissene i Q kun følger min vilje, og der har ikke du tilgang til annet enn de muligheter jeg gir :) 

(Innlegget ble redigert 22.12.18 12:06)

aicat
aicatInnlegg: 17741
22.12.18 12:22
Zpiff: Så de forslagene som du mener er *helt på jordet*, er vel helst bare helt i tråd med hva man må gjette seg til å kunne ha mulighet for å kunne gjøre.

Når man foreslår bruk av sentrifuger eller trykkluft - da lurer jeg på hvordan man i løpet av noen sekunder (LES oppgaven) kunne skilt sand fra korn? Når ikke en gang et hint om egenverkt spiller en rolle lurer jeg på hvor tankeprosessene hos enkelte foregår?
Slike forslag viser jo at man overhodet ikke bruker hodet - eller har forstått spørsmålet - og da blir som kjent svarene deretter! :-)

(Innlegget ble redigert 22.12.18 12:34)

Zpiff
ZpiffInnlegg: 20147
22.12.18 15:19
aicat: Når man foreslår bruk av sentrifuger eller trykkluft - da lurer jeg på hvordan man i løpet av noen sekunder (LES oppgaven) kunne skilt sand fra korn? Når ikke en gang et hint om egenverkt spiller en rolle lurer jeg på hvor tankeprosessene hos enkelte foregår?

Har man verktøyene man har behov for tilgjengelige, så kan det meste utføres ganske så hurtig. 
 
Hva angår hint, så burde du kanskje hintet litt om type sand som var iblandet kornet også.  
Er det meget finkornet sand, så ville nok det å forsøke å blåse eller sikte vekk sanden være mer effektivt å gjøre - før man evt. vasket/skyllet kornet i vann i etterkant, og deretter evt. tørket kornet for videre lagring, eller malte det opp for å brygge øl...  
Men igjen, alt etter hvilke premisser som stilles, og alt etter hvilke muligheter man har. 

Watt
WattInnlegg: 3464
06.01.19 22:31

Dette blir de sterkeste i fremtiden...

Sammenligning med "naturlige" mennesker vil være totalt unødvendig...

https://www.sciencemag.org/news/2018/11/crispr-bombshell-chinese-researcher-claims-have-created-gene-edited-twins

busemannen
busemannenInnlegg: 7092
07.01.19 00:06
Watt: 10 maur ble satt til å gjøre en svært komplisert oppgave med ekstremt mange sammensatte prosesser...
Maurene hadde svært høy IQ så det gikk helt greit !

Bygde de maurtue?

Bare 10 stykker? Du tuller nu?

Watt
WattInnlegg: 3464
07.01.19 11:35
busemannen: Bygde de maurtue? Bare 10 stykker? Du tuller nu?

Synd du ikke forstår konteksten...

Dette var et eksempel på en totalt meningsløs anekdote som ikke kan brukes til en dritt...

Grunnen til at jeg måtte påpeke det var en tilsvarende totalt meningsløs anekdote fremstilt av "aicat" som om det det var et argument for noe som helst...

Watt
WattInnlegg: 3464
07.01.19 11:36

Dette blir de sterkeste i fremtiden...

Sammenligning med "naturlige" mennesker vil være totalt unødvendig...

https://www.sciencemag.org/news/2018/11/crispr-bombshell-chinese-researcher-claims-have-created-gene-edited-twins

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5010
10.01.19 22:30
St14al3x: folk leser til eksamen?

Takk for sist, Stialex! Er noen år siden.

Dette forumet var mye bedre før. Det er svært sjelden jeg er her inne nå ... 

Det var morsommere med THE_ELECTRON, Alberts, Pålegg1, deg, Rex, og mange av de andre. Noen av dem er jo her enda, blant anner DeFord og BlackEagle, men mange har dessverre falt fra. Da kunne man jo sitte oppe en hel natt og ha mer eller mindre interessante diskusjoner. 

Hva er det du studerer?

Annananas
AnnananasInnlegg: 1786
10.01.19 22:39
lexuszix: Takk for sist, Stialex! Er noen år siden. Dette forumet var mye bedre før. Det er svært sjelden jeg er her inne nå ... Det var morsommere med THE_ELECTRON, Alberts, Pålegg1, deg, Rex, og mange av de andre. Noen av dem er jo her enda, blant anner DeFord og BlackEagle, men mange har dessverre falt fra. Da kunne man jo sitte oppe en hel natt og ha mer eller mindre interessante diskusjoner. Hva er det du studerer?

Om du er religiøs som Watt kan du fortsatt lufte dine forestillinger. Ikke alt forandrer seg, tenkerjeg.

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5010
10.01.19 22:54
Annananas: Om du er religiøs som Watt kan du fortsatt lufte dine forestillinger. Ikke alt forandrer seg, tenkerjeg.

Det er nostalgien som kicker inn: Alt var bedre før. Men i dette tilfellet så tror jeg faktisk det var det. 

"religiøs som Watt" sier meg ingenting. 

Søndag klokka 17.30 er jeg religiøs. 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11783
11.01.19 00:00
lexuszix: Det var morsommere med THE_ELECTRON, Alberts, Pålegg1, deg, Rex, og mange av de andre. Noen av dem er jo her enda, blant anner DeFord og BlackEagle, men mange har dessverre falt fra. Da kunne man jo sitte oppe en hel natt og ha mer eller mindre interessante diskusjoner.

Jupp, R&L har blitt fullstendig uinteressant av nevnte grunner. Noen andre brukere også som sjelden observeres. Alberts har gått bort, forøvrig. En stund siden.

 

Lurer på hva som hendte med THE_ELECTRON. En dag var han plutselig borte. En mystisk bruker det, ja.

 

Studerer molekylærbiologi, tenker å begynne på mastergrad i taksonomi til høsten. Hvordan står det til der?

(Innlegget ble redigert 11.01.19 00:00)

aicat
aicatInnlegg: 17741
11.01.19 10:43
Watt: Grunnen til at jeg måtte påpeke det var en tilsvarende totalt meningsløs anekdote fremstilt av "aicat" som om det det var et argument for noe som helst...

At du som skryter av egen IQ, og tror på raseidéer om den hvite manns overlegenhet - men ikke greide å finne ut hvordan du på en meget ENKEL MÅTE skulle skille korn fra sand - når skålen med sand-kornblandingen står fremfor nesen på deg - og du så at på til fikk et hint om at dette hadde noe med egenvekt å gjøre. Forteller meg ganske mye om at evner til å tenke kreativt - ikke nødvendigvis har noe som helst med IQ å gjøre.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11783
11.01.19 13:48
aicat: At du som skryter av egen IQ, og tror på raseidéer om den hvite manns overlegenhet - men ikke greide å finne ut hvordan du på en meget ENKEL MÅTE skulle skille korn fra sand - når skålen med sand-kornblandingen står fremfor nesen på deg - og du så at på til fikk et hint om at dette hadde noe med egenvekt å gjøre. Forteller meg ganske mye om at evner til å tenke kreativt - ikke nødvendigvis har noe som helst med IQ å gjøre.

Kjenner overhodet ikke til brukeren du addresserer her, men...

 

Tatt i betraktning Dunning-Kruger-effekten, er det ingen overraskelse at flertallet av de som tror de har over gjennomsnittlig IQ tvert imot har under gjennomsnittlig IQ.

 

Ingen bryr seg om IQ, det er helt usynlig på utsiden, og det er ikke verdt en dritt. Overrasker meg at folk fortsatt henger seg opp i det, fullstendig uinteressant.

lexuszix
lexuszixInnlegg: 5010
11.01.19 14:24
St14al3x: Studerer molekylærbiologi, tenker å begynne på mastergrad i taksonomi til høsten. Hvordan står det til der?

Ja, tenkte kanskje det måtte bli noe innen biologifaget på deg. Du var/er jo over gjennomsnittet interessert i f.eks. evolusjon. Husker vi diskuterte det mye.

Lærer. Fremdeles interessert i både religionshistorie, evolusjon og historie generelt, samt norskfaget.

 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11783
11.01.19 15:22
lexuszix: Lærer. Fremdeles interessert i både religionshistorie, evolusjon og historie generelt, samt norskfaget.

Så bra. Ja, det er evolusjonen som driver meg videre i dette studiet, mye kjedelig stoff ellers.

aicat
aicatInnlegg: 17741
11.01.19 15:32
St14al3x: Ja, det er evolusjonen som driver meg videre i dette studiet, mye kjedelig stoff ellers.

Ja, det er mye spennende å observere - og som er relatert til evolusjon - også hos mennesket. Dersom du blar tilbake til side 6 her i denne diskusjonen - så har paraklet der kommet med noen påstander - og som flere av oss har kommentert.
Vi har jo diskutert mye av dette også før - med en del bibeltro JVer.
bl.a. her:
https://vgd.no/samfunn/religion-og-livssyn/tema/1717572/tittel/evolusjon-maa-vaere-forklaringen/side/1

(Innlegget ble redigert 11.01.19 15:34)

Watt
WattInnlegg: 3464
11.01.19 19:35
aicat: At du som skryter av egen IQ, og tror på raseidéer om den hvite manns overlegenhet

Kan du henvise til et enkelt innlegg hvor jeg har gjort det du påstår her ?

Ps. jeg setter askenasiske jøder på topp !

Men det er kun når det gjelder intelligens...

Hadde vi snakket 100m sprint så er Jamaicanere på topp...

Hva tror du er den viktigste egenskapen i et moderne samfunn ? 

 

Angående denne "oppgaven" din så tror jeg du har fått nok svar fra andre debattanter til å forstå din manglende selvinnsikt...

Annananas
AnnananasInnlegg: 1786
11.01.19 19:54
Watt: Hva tror du er den viktigste egenskapen i et moderne samfunn ?

Fred :-)

Watt
WattInnlegg: 3464
11.01.19 21:32
Annananas: Fred :-)

Og hva faen tror du skaper fred ?

Beklager språkbruken men jeg blir forbanna på slike totalt meningsløse svar...

Jeg driter i hvordan andre definerer IQ og det spiller svært liten rolle.

Du kan kalle det hva du vil, hovedpoenget er at IQ korrelerer med alt vi i vesten ser på som positive egenskaper.

OG JA, DET INKLUDERER FRED !  

 

Finnes ikke annet enn krig og drit i de landene med lavest intelligens...

Religion hjelper heller ikke, men det er jo bare en konsekvens av lav intelligens... 

(Innlegget ble redigert 11.01.19 21:34)

Klikk for å gå tilbake til toppen