Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

Den sterkeste overlever.

NYTT TEMA
Annananas
AnnananasInnlegg: 1805
11.01.19 21:40
Watt: Kan du henvise til et enkelt innlegg hvor jeg har gjort det du påstår her ? Ps. jeg setter askenasiske jøder på topp ! Men det er kun når det gjelder intelligens... Hadde vi snakket 100m sprint så er Jamaicanere på topp... Hva tror du er den viktigste egenskapen i et moderne samfunn ? Angående denne "oppgaven" din så tror jeg du har fått nok svar fra andre debattanter til å forstå din manglende selvinnsikt..

Intelligente fredlige mennesker har fred i seg og bringer fred til verden ved å være seg selv. Svaret på spørsmålet ditt; hva er viktigst; er FRED.

Motsetningen er intelligente mennesker som ikke skaper fred. De så vi nok av i Hitler fantasien. Mer er det vel ikke å si om den saken.

Annananas
AnnananasInnlegg: 1805
11.01.19 21:45
Annananas: Mer er det vel ikke å si om den saken.

Her siterte jeg feil inlegg. Skulle jo svare på watts svar til meg. Min egen feil...

aicat
aicatInnlegg: 17886
11.01.19 21:50
Watt: Kan du henvise til et enkelt innlegg hvor jeg har gjort det du påstår her ?

Ps. min iq er Mensa +, har ikke målt med tester som går høyere...

Hvis jeg påpeker at Afrikanere ligger nærmere bonobo aper enn europeere når det gjelder X/A ratio... Er det rasisme ?

(Innlegget ble redigert 11.01.19 21:54)

Watt
WattInnlegg: 3465
11.01.19 22:09
aicat: Ps. min iq er Mensa +, har ikke målt med tester som går høyere... Hvis jeg påpeker at Afrikanere ligger nærmere bonobo aper enn europeere når det gjelder X/A ratio... Er det rasisme ?

Finner du noe faktafeil i disse utsagnene så må du gjerne argumentere for det...

https://www.nature.com/articles/nature11128

Figur 4 !

Ps. det betyr ikke at svarte er genetisk mer lik aper slik enkelte virkelige rasister prøver å vri det til !

Men det sier noe om samfunnet og poenget er egentlig bare forskjellen.

Hva det skyldes kan man sikkert diskutere ut i evigheten, men de logiske årsakene er drap, voldtekt og et mannsdominert samfunn. 

 

Og VGD har aldri slettet innlegg med denne infoen, noe som tyder på at det ikke er rasisme...

 

Ps. Afrikanere har heller ikke neandertal gener !

Trolig noe som står bak all moderne utvikling med tanke på at mennesket ikke utviklet noe som helst avansert før disse genene kom inn i bildet :

https://www.sciencedaily.com/releases/2018/12/181213142153.htm

(Trolig som i mine teorier !)

(Innlegget ble redigert 11.01.19 22:21)

Watt
WattInnlegg: 3465
12.01.19 01:03
Annananas: Intelligente fredlige mennesker har fred i seg og bringer fred til verden ved å være seg selv. Svaret på spørsmålet ditt; hva er viktigst; er FRED. Motsetningen er intelligente mennesker som ikke skaper fred. De så vi nok av i Hitler fantasien. Mer er det vel ikke å si om den saken.

Beklager, jeg klarer ikke ta deg alvorlig når du kommer med slike utsagn...

Og folk lurer på hvorfor verden går til helvete...

Messier33
Messier33Innlegg: 3957
12.01.19 02:05
St14al3x: Jupp, R&L har blitt fullstendig uinteressant av nevnte grunner. Noen andre brukere også som sjelden observeres

Heisann, står til? IRL krever alltid sitt, men er jo det som må prioriteres.

Buser innom her nå og da for påminnelser om hva vitenskapelig metode går ut på, at teori ikke bare er en "teori", at evolusjon ikke er bullshit, at man ikke bare skal dilte etter eldgamle tekster fra jern alderen. Du vet, det samme gamle ;)

Beste for sivilisasjonen er jo at det individuelle mennesket bruker sitt eget hodet, tilegner seg kunnskaper, utvikler sin egen forståelser fremfor å være limt fast til gamle støvete tekster, dilte etter en saueflokk og stikke fingrene i ørene når noen taler imot.

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11828
12.01.19 13:07
Messier33: Heisann, står til? IRL krever alltid sitt, men er jo det som må prioriteres.

Går bra, endelig ferdig med alt labarbeid, som ikke passer meg i det hele tatt. Satser på systematikken, så da blir det en del programmering. Med deg?

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11828
12.01.19 13:14
Watt: Finner du noe faktafeil i disse utsagnene så må du gjerne argumentere for det... https://www.nature.com/articles/nature11128 Figur 4 ! Ps. det betyr ikke at svarte er genetisk mer lik aper slik enkelte virkelige rasister prøver å vri det til ! Men det sier noe om samfunnet og poenget er egentlig bare forskjellen. Hva det skyldes kan man sikkert diskutere ut i evigheten, men de logiske årsakene er drap, voldtekt og et mannsdominert samfunn. Og VGD har aldri slettet innlegg med denne infoen, noe som tyder på at det ikke er rasisme... Ps. Afrikanere har heller ikke neandertal gener ! Trolig noe som står bak all moderne utvikling med tanke på at mennesket ikke utviklet noe som helst avansert før disse genene kom inn i bildet : https://www.sciencedaily.com/releases/2018/12/181213142153.htm (Trolig som i mine teorier !)

1. Svarte mennesker er aper, i likhet med hvite. Dette har forøvrig ingenting med rasisme å gjøre, alle mennesker er like mye verdt; Når du sier at mørkhudete ikke er genetisk mer like vårt fjerne opphav, så er dette helt feil. Voje et.al. gjorde en studie på dette med evolusjonær rate i forskjellige grupper eller arter. De gruppene/artene som viser størst morfologisk og fenotypisk endring har hatt størst grad av direksjonell seleksjon. De gruppene/artene som synes å ha opplevd størst grad av stasis har evolvert omkring et gjennomsnitt, dvs. at man gjennom generasjonene har fluktuert omkring dette. De fant at evolusjonær endring i sum var det samme for de ulike gruppene eller artene, men tydelig vil altså somme få genomer som avviker i langt større grad fra sitt opphav, relativt til søsterarter-/grupper.

 

https://www.journals.uchicago.edu/doi/pdfplus/10.1086/696265

 

2. Alle har neandertalgener, noen i større grad enn andre. Spesielt folk fra øst-Europa har stor forekomst av neandertal-DNA, opptil så mye som 4% av DNA.

(Innlegget ble redigert 12.01.19 13:14)

puma1
puma1Innlegg: 20542
12.01.19 13:57
St14al3x: Alle har neandertalgener, noen i større grad enn andre

Ikke afrikanere som aldri har vært ute av Afrika, vel? 

St14al3x
St14al3xInnlegg: 11828
12.01.19 14:26
puma1: Ikke afrikanere som aldri har vært ute av Afrika, vel?

Tror ikke du finner isolerte grupper som har vært fullstendig fritt fra aktuell genflyt de siste hundretusener av år. Det er nær 0% neandertal-DNA, men ikke helt 0, så vidt jeg forstår.

Gorback
GorbackInnlegg: 3664
12.01.19 14:27
Annananas: Fred :-)

Fred er stillstand og bringer ikke verden videre - KRIG eller strid derimot er begivenheter som genererer nyskapning og innovasjon! Husk at informasjonsteknologien og internet opprinnelig ble skapt som ledd i forberedelse til krig.

Krig er alle tings far sa Heraklit og dessuten dette; "We must know that war (πόλεμος polemos) is common to all and strife is justice, and that all things come into being through strife necessarily."

Når sant skal sies så kan en moderne total krig med atomvåpen etc. ødelegge det meste, så fred har sin plass det også...;-)

(Innlegget ble redigert 12.01.19 14:32)

aicat
aicatInnlegg: 17886
12.01.19 18:59
Watt: Kan du henvise til et enkelt innlegg hvor jeg har gjort det du påstår her ?

Jasså, så du likte ikke å bli konfronert med ditt eget oppblåste selvskryt og dine rasistiske holdninger?
Men jeg forstår jo at du i ukevis nå har irritert deg grenseløst over at du ikke er smartere enn en sjimpanse. :-))

Annananas
AnnananasInnlegg: 1805
12.01.19 22:21
Gorback: Fred er stillstand og bringer ikke verden videre - KRIG eller strid derimot er begivenheter som genererer nyskapning og innovasjon! Husk at informasjonsteknologien og internet opprinnelig ble skapt som ledd i forberedelse til krig. Krig er alle tings far sa Heraklit og dessuten dette; "We must know that war (πόλεμος polemos) is common to all and strife is justice, and that all things come into being through strife necessarily." Når sant skal sies så kan en moderne total krig med atomvåpen etc. ødelegge det meste, så fred har sin plass det også...;-)

Visdom kjente kanskje ikke Heraklit til. Han var nok smart, men når en vil overbevise visdommen om at egne ideer er bedre enn visdommens veier, er en på ville veier. Og det er ingen tvil om at mange smarte har hastet på villfarelsens veier hehe. Sitatene du her bringer fra Heraklit sidestiller han med Hitler. Igjen kommer denne mangelen på visdom til syne; Hastig utvikling, dårlig tid, må vinne før fienden kommer. Denne frykten for sin neste hører det lukkede sinn til.

Og som vi vet var Loke. som representerer det lukkede sinn smart, og han vendte kappen etter vinden.

Hitler hadde ikke Fred som drivkraft, ingen andre diktatorer heller. Fred er ignorert som drivkraft fordi vi ignorerer fred. Vi tror at utvikling ikke har med modenhet og fred å gjøre, vi tror at utvikling har med teknologi å gjøre.

Vi er som den kåte bikkja som har ferten av ei binne med løpetid. Uten stand til å vite hva ekte evolusjon innebærer. Tenker jeg da...  :-)

(Innlegget ble redigert 12.01.19 22:26)

Gorback
GorbackInnlegg: 3664
12.01.19 23:21
Annananas: Visdom kjente kanskje ikke Heraklit til. Han var nok smart, men når en vil overbevise visdommen om at egne ideer er bedre enn visdommens veier, er en på ville veier.

Kjente ikke gamle Heraklit til visdom sier du??? Men kanskje han hadde et poeng - ikke nødvendigvis kun krig i folkerettslig forstand - selv om dette muligens kan falle inn under dette også!

ER ikke biologisk evolusjon i bunn og grunn kamp mellom arter og individer, er det ikke denne striden som fører til at mer avanserte og mer tilpassede arter oppstår? Og intellektet er jo evolusjonaert opprinnelig et våpen for å outsmarte konkurrenter som både rev og menneske har benyttet seg av. Uten intellektet og utviklingen av dette gjennom kamp - heller ingen fornuft eller visdom!

Se stort og filosofisk på dette - hvor hadde verden egentlig vaert uten kamp, strid eller krig - vi ville ikke hatt noen genuin forståelse av virkelig fred engang!

Hvor hadde Europa dessuten vaert uten første og andre verdenskrig - ville ikke alt vaert "stuck" i det gamle, ville Europa og menneskeheten hatt noen dypere forståelse av hva rasisme og hat mot andre folkegrupper innebaerer?

Så kveldens lille tese fra meg er at krig er en viktigere drivfjaer for fremskritt og humanitet enn fred, jepp, jepp...;-)

 

(Innlegget ble redigert 12.01.19 23:23)

Ribozyme
RibozymeInnlegg: 5398
13.01.19 12:49
Gorback: krig

Men det kan også være en kaldkrig der millioner slipper å miste livet.

Annananas
AnnananasInnlegg: 1805
13.01.19 20:37
Gorback: Kjente ikke gamle Heraklit til visdom sier du??? Men kanskje han hadde et poeng - ikke nødvendigvis kun krig i folkerettslig forstand - selv om dette muligens kan falle inn under dette også! ER ikke biologisk evolusjon i bunn og grunn kamp mellom arter og individer, er det ikke denne striden som fører til at mer avanserte og mer tilpassede arter oppstår? Og intellektet er jo evolusjonaert opprinnelig et våpen for å outsmarte konkurrenter som både rev og menneske har benyttet seg av. Uten intellektet og utviklingen av dette gjennom kamp - heller ingen fornuft eller visdom! Se stort og filosofisk på dette - hvor hadde verden egentlig vaert uten kamp, strid eller krig - vi ville ikke hatt noen genuin forståelse av virkelig fred engang! Hvor hadde Europa dessuten vaert uten første og andre verdenskrig - ville ikke alt vaert "stuck" i det gamle, ville Europa og menneskeheten hatt noen dypere forståelse av hva rasisme og hat mot andre folkegrupper innebaerer? Så kveldens lille tese fra meg er at krig er en viktigere drivfjaer for fremskritt og humanitet enn fred, jepp, jepp...;-)

Årsak og virkning er drivkreftene bak evolusjon. Dette er nok naturlig for naturen. PÅ samme måte som tider kom for millioner av år siden og for femti år siden er det altså årsak og virkning som styrer i kulissene. Ikke noe unaturlig ved dette, og at det har skapt utvikling som du sier er det nokm ingen tvil om. Så dette er jeg helt enig i.

Men Mennesket har en annen natur som er naturlig for mennesket. Dette er medmenneskeligheten, vi snakker om nestekjærligheten, om medlidenheten, om godheten, og freden som vi kan føle og bringe til verden. Det var nok dette han Jesus hadde i mente da han sa "vend det andre kinn til".

Dette med å vende det andre kinn til finnes ikke i naturen, der må en flykte eller kjempe. Dette er det som er rasjonelt ubegripelig; å vende det andre kinn til? Å tilgi dem for de vet ikke hva de gjør?

Utviklingen som fører mennesket til dette stadiet er nok den manglende biten for at mennesket skal kunne vandre med hevet hode og nyte freden som strømmer gjennom et menneske med stor M. Humanitet kommer gjennom ånden, som også kalles pust. Men en må jo da begynne å ta disse åndetrekkene som de er da, og ikke ignorere hva de representer.

Hugleik er de gamles navn på pusten som forlater kroppen, de kjente til denne ånden de. Od var hva som kom inn, Og Odin var nok en mester på dette sann. Henger du med så vanker det premie hehe...   

Messier33
Messier33Innlegg: 3957
16.01.19 21:17
St14al3x: Går bra, endelig ferdig med alt labarbeid, som ikke passer meg i det hele tatt. Satser på systematikken, så da blir det en del programmering. Med deg?

Labarbeid er jo bare så artig da ;)

Men folk er jo forskjellig, så passer ikke til alle. Programmering er interessant. Lærte meg Python selv (ikke noe ekspert akkurat)

Fant en mulighet til å jobbe som botaniker og tok den, så ble ikke noe biologi studier her. Mye av den kunnskapen som hadde kommet derifra får jeg gjennom jobben nå, og litt bedre lønn enn lånekassa, hahaha

Ribozyme
RibozymeInnlegg: 5398
16.01.19 23:03
Messier33: Labarbeid er jo bare så artig da ;) Men folk er jo forskjellig, så passer ikke til alle. Programmering er interessant. Lærte meg Python selv (ikke noe ekspert akkurat)

Jeg elsket lab arbeid, gjør det fortsatt selv om jeg er utenfor forskningen.

Nå er biologi blitt mye informatikk, artig at du lærte deg Python, for meg ble det Perl og R. 

Messier33
Messier33Innlegg: 3957
17.01.19 01:27
Ribozyme: Jeg elsket lab arbeid, gjør det fortsatt selv om jeg er utenfor forskningen.

Vært såpass heldig at det er litt lab arbeid i forbindelse med jobben, om man kan kalle det lab arbeid.

Studere planteceller, bakterier og sopp i mikroskop, skrive noe utdrag og rapporter om eventuelle patogene mikroorganismer som angriper planter og utføre tiltak for å fjerne det (uten sprøytemidler) Holde riktig ph verdi og næringnivå i vannet. Lærer noe nytt for hver dag og får brukt hue, så er vel mer enn nok for nå hvertfall :)

Viracocha
ViracochaInnlegg: 12089
17.01.19 01:57
Messier33: mikroskop

Min mentor sa alltid at mikroskopet var hans beste venn i forbindelse med kvalitetssikringsarbeid innen elektronikk, og jeg må gi ham helt rett.

Én helt ny verden åpnes opp.

Messier33
Messier33Innlegg: 3957
17.01.19 02:06
Viracocha: Én helt ny verden åpnes opp.

Jupp. Mikroskopiske verden er som et eget lite Univers i seg selv :)

busemannen
busemannenInnlegg: 7101
21.01.19 13:34
Watt: Og folk lurer på hvorfor verden går til helvete...

Hvem lurer på det?

Nå er jo mensaDonald i ferd med virkelig å ta grep.

Detta årner seg!

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg