Våre regler
Hvis du leser innlegg på VGD du mener er i strid med våre regler (les reglene her) kan du trykke på dette symbolet over det aktuelle innlegget. VG Nett vil vurdere om innlegget skal fjernes.

JHWH

NYTT TEMA
Remiel
RemielInnlegg: 5633
17.05.19 00:27
Keryx: Siden tema her ikke er geologi eller biologi - og siden du henviser til fagfolk, hva vil du vise til fra verdens ledende ekspertise når det gjelder Bibelen for å påvise at det er Bibelsk dekning for å erstatte Guds navn med titler, Remiel? Kom gjerne med noe støtt, eksempelvis fjellstøtt.

Temaet er geologi: Geologene har fastslått at noen verdensomspennende flom aldri har funnet sted i det aktuelle tidsrom.

Temaet er biologi: menneskearten er mye , mye eldre enn 6000 år, kanskje så mye som 500 tusen år.

Følgelig er bibelen ikke et guddommelig talerør, og da er nok JHVH også rent menneskapt. Synes ikke du også det, "Keryx"?

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:27)

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
17.05.19 00:27
positivogblid: Vet du hva, det bryr meg fint lite hvilke navn dere Jehovas vitner bruker, så lenge det er så mye usunt, falskhet og sekterisme i denne religionen. For oss kristne er Jesus navn over alle andre navn og jeg garanterer at dette navnet er verd all vår pris og ære. Og dette navnet har vi satt vår lit til. Vi anser Jesus som Veien, Sannheten og Livet.  "Jesus" er navnet over alle navn (Peter 2:9,10).

Du finner med andre ord ikke noe som helst i Bibelen som du kan bruke som argument for å forsvare kristenhetens praksis med å erstatte Guds navn med titler. Det ante meg. Og likevel forsvarer du en slik ubibelsk tradisjon, er det så? Hvorfor?

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
17.05.19 00:31
Remiel: Temaet er geologi:

Beklager, men ditt forsøk på avsporing endrer ikke tema. At du ikke kan oppdrive noen bibelsk begrunnelse for å erstatte Guds navn med titler er helt på det rene, Remiel. 


 

Remiel
RemielInnlegg: 5633
17.05.19 00:36
Keryx: Beklager, men ditt forsøk på avsporing endrer ikke tema. At du ikke kan oppdrive noen bibelsk begrunnelse for å erstatte Guds navn med titler er helt på det rene, Remiel.

Du mener altså at verdens samlede vitenskapelige ekspertise driver med "synsing".

Beklager "Keryx", men her har du driti deg ut, for å si det folkelig. Jeg har gitt deg to meget solide vitenskapelige fakta som beviser at Bibelen ikke er guddommelig inspirert, men et menneskeverk.

Dersom Bibelen i all hovedsak er et menneskeverk, betyr det også at JHVH-navnet i GT er et menneskeverk.

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:36)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
17.05.19 00:36
Keryx: Du finner med andre ord ikke noe som helst i Bibelen som du kan bruke som argument for å forsvare kristenhetens praksis med å erstatte Guds navn med titler. Det ante meg. Og likevel forsvarer du en slik ubibelsk tradisjon, er det så? Hvorfor?

Så du mener det er helt hårreisende å kalle Gud for "Vår Far" eller  " Vår himmelske Far" osv... ???

Hvorfor mener du at vi ikke kan se på Ham som vår Far eller ha en så tett relasjon og tillit til Ham??

Nei, du får slutte å tulle og være så fanatisk i din religionsforståelse - kristendommen handler mye mer om en relasjon.

Jeg ber ikke om unnskyldning for å kalle Bibelens Gud min Far.

Du får like eller ikke like - ikke mitt problem!

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:39)

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
17.05.19 00:43
Remiel: Det å opphøye seg selv til de eneste "sanne kristne" er nettopp det som rammes av skriftstedet jeg siterte.

Nei, det er ikke snakk om å opphøye seg til noe som helst, men å erkjenne samsvaret mellom det Bibelen lærer og hvem som rent faktisk har en sammenfallende oppfatning. 

Innvendingen din blir omlag som om si at en som seiler i båt opphøyer seg selv som seilende. Det høres litt søkt ut, Faktum er at vedkommende er i båt, at det er i seilbåt og at vedkommende seiler. Å si at man opphøyer seg som, lyder bare kunstig og pompøst. Dersom du vil påvise at noen eksempelvis ikke følger Bibelen må du bruke Bibelen for å påvise differansen, Remiel.

Du «glemmer» interessant nok å svare på det jeg spør om, men jeg kan gjenta det:«Imidlertid bør alle som har et livssyn, en religion, en tro mene at den er sann. Synes du ikke? Mener du ikke selv at du har rett i det du mener, selv om den dokumenterte begrunnelsen din stadig glimrer ved sitt fravær?» 

 - Og når det gjelder din manglende evne til å påvise at Bibelen gir grunnlag for å erstatte Guds navn med titler, så er nok løpet ditt kjørt for lengst later det til… 

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:43)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
17.05.19 00:44
Keryx: Du finner med andre ord ikke noe som helst i Bibelen som du kan bruke som argument for å forsvare kristenhetens praksis med å erstatte Guds navn med titler. Det ante meg. Og likevel forsvarer du en slik ubibelsk tradisjon, er det så

Det at vi skal ha så tett relasjon med Gud at vi kan tiltale ham som vår Far, som han i virkeligheten er for oss sanne kristne.

Men skjønner at dette er en fjern tanke for deg som såkalt "Jehovas vitne"

Som sagt jeg ber ikke om unnskyldning for å bare kalle Gud for Far, slik Jesus lærte oss.

Men du må gjerne kalle Ham din "Jehova", hvis det føles mer naturlig for deg??

 

 

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:45)

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
17.05.19 00:46
positivogblid: Så du mener det er helt hårreisende å kalle Gud for "Vår Far" eller  " Vår himmelske Far" osv... ??? Hvorfor mener du at vi ikke kan se på Ham som vår Far eller ha en så tett relasjon og tillit til Ham?? Nei, du får slutte å tulle og være så fanatisk i din religionsforståelse - kristendommen handler mye mer om en relasjon. Jeg ber ikke om unnskyldning for å kalle Bibelens Gud min Far. Du får like eller ikke like - ikke mitt problem!

Det er interessant å observere at du serverer en «stråmann» fremfor å komme med det etterspurte, en Bibelsk grunn som rettferdiggjør det å erstatte Guds navn med titler. 


Siden hverken du eller noen andre her har noen Bibelsk begrunnelse å komme med, synes du da egentlig at det er en praksis du bør forsvare?


 

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
17.05.19 00:47
Keryx: Nei, det er ikke snakk om å opphøye seg til noe som helst, men å erkjenne samsvaret mellom det Bibelen lærer og hvem som rent faktisk har en sammenfallende oppfatning

Tenker du på læren om 1914 ?

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
17.05.19 00:48
Keryx: Det er interessant å observere at du serverer en «stråmann» fremfor å komme med det etterspurte, en Bibelsk grunn som rettferdiggjør det å erstatte Guds navn med titler. Siden hverken du eller noen andre her har noen Bibelsk begrunnelse å komme med, synes du da egentlig at det er en praksis du bør forsvare?

En stråmann å kalle Gud vår Far? Verste innstillingen jeg har hørt!

Som sagt jeg ber ikke om unnskyldning for å bare kalle Gud for Far, slik Jesus lærte oss.

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:49)

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
17.05.19 00:49
positivogblid: Det at vi skal ha så tett relasjon med Gud at vi kan tiltale ham som vår Far, som han i virkeligheten er for oss sanne kristne. Men skjønner at dette er en fjern tanke for deg som såkalt "Jehovas vitne" Som sagt jeg ber ikke om unnskyldning for å bare kalle Gud for Far, slik Jesus lærte oss. Men du må gjerne kalle Ham din "Jehova", hvis det føles mer naturlig for deg??

Jehovas vitner oppfatter det som helt naturlig å bruke Guds egennavn som forekommer omlag 7000 ganger i Bibelen. Hva er din Bibelsk begrunnede unnskyldning for å forsvare det å erstatte Guds navn med titler? 


 

Remiel
RemielInnlegg: 5633
17.05.19 00:50
Keryx: Nei, det er ikke snakk om å opphøye seg til noe som helst, men å erkjenne samsvaret mellom det Bibelen lærer og hvem som rent faktisk har en sammenfallende oppfatning. Innvendingen din blir omlag som om si at en som seiler i båt opphøyer seg selv som seilende. Det høres litt søkt ut, Faktum er at vedkommende er i båt, at det er i seilbåt og at vedkommende seiler. Å si at man opphøyer seg som, lyder bare kunstig og pompøst. Dersom du vil påvise at noen eksempelvis ikke følger Bibelen må du bruke Bibelen for å påvise differansen, Remiel. Du «glemmer» interessant nok å svare på det jeg spør om, men jeg kan gjenta det:«Imidlertid bør alle som har et livssyn, en religion, en tro mene at den er sann. Synes du ikke? Mener du ikke selv at du har rett i det du mener, selv om den dokumenterte begrunnelsen din stadig glimrer ved sitt fravær?» - Og når det gjelder din manglende evne til å påvise at Bibelen gir grunnlag for å erstatte Guds navn med titler, så er nok løpet ditt kjørt for lengst later det til…

For å bruke ditt eget eksempel, så er det mer det at du hevder å seile i den eneste riktige retningen.  Når dere allerede har forfalsket nytestamentet ved å sette inn Jehova der hvor det ikke finnes noe tekst-kritisk grunnlag for det, så tenker jeg at retningen er feil.

Det er riktig at troende kan bli veldig påståelige. Det er en av grunnene til at jeg for min egen del har distansert meg fra "sterk tro". Ingen kan som kjent spre så mye mørke som den som har sett lyset.

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:50)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
17.05.19 00:51
Keryx: en Bibelsk grunn som rettferdiggjør det å erstatte Guds navn med titler.

En Bibelsk grunn er at vi kan ha så tett relasjon med Gud at vi kan kalle Ham Far!

Jeg forstår ikke hvorfor du sier det er en u-bibelsk holdning eller ikke er Bibelsk....

Var det ikke Jesus som lærte oss å ha denne nære relasjonen med "Vår Far" ???

Men vi er pålagt å forkynne i Jesus navn.

Fordi den som tror på Jesus Kristus, får syndenes forlatelse og evig liv ved hans navn.

 

(Innlegget ble redigert 17.05.19 01:01)

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
17.05.19 00:58
positivogblid: En stråmann å kalle Gud vår Far? Verste innstillingen jeg har hørt! Som sagt jeg ber ikke om unnskyldning for å bare kalle Gud for Far, slik Jesus lærte oss.

Hvis du ikke selv legger merke til hva du selv sier… Men jeg kan godt hjelpe deg med å gjøre deg oppmerksom på hva du skrev. Du sa «å du mener det er helt hårreisende å kalle Gud for "Vår Far" eller  " Vår himmelske Far" osv... ???»

Jeg for min del har aldri sagt at det er «helt hårreisende å omtale Gud for vår himmelske Far. Følgelig kom du med en «stråmann», altså en forsøksvis gjendriving av noe jeg liksom skulle ha sagt, hvorpå du søker å gjendrive jeg liksom skulle ha sagt. Mer så bommet du og ble avslørt siden jeg faktisk ikke har kommet med noen slik påstand. 

- Men du, i og med at du erfaringsmessig ikke klarer å komme på noe fra Bibelen som tilsier at det er greit å erstatte Guds navn med titler, kan vi enes om at det tydeligvis ikke er noen Bibelsk grunn for det? 

 

 

(Innlegget ble redigert 17.05.19 00:59)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
17.05.19 01:05
Keryx: Jeg for min del har aldri sagt at det er «helt hårreisende å omtale Gud for vår himmelske Far

Så bra da er vi endelig enige om det i hvert fall :)

Jeg kommer alltid til å kalle Ham min Far, slik Jesus oppfordret oss.

Men vi er pålagt å forkynne i Jesus navn til våre medmennesker.

Fordi den som tror på Jesus Kristus, får syndenes forlatelse og evig liv ved hans navn.

 

 

(Innlegget ble redigert 17.05.19 01:05)

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
17.05.19 01:06
Remiel: For å bruke ditt eget eksempel, så er det mer det at du hevder å seile i den eneste riktige retningen.  Når dere allerede har forfalsket nytestamentet ved å sette inn Jehova der hvor det ikke finnes noe tekst-kritisk grunnlag for det, så tenker jeg at retningen er feil. Det er riktig at troende kan bli veldig påståelige. Det er en av grunnene til at jeg for min egen del har distansert meg fra "sterk tro". Ingen kan som kjent spre så mye mørke som den som har sett lyset.

Begrunnelse for hvorfor Guds navn Jehova hører naturlig hjemme i vel så de hebraiske som de kristne kresne skrifter har jeg redegjort utførlig for tidligere i tråden. Din manglende oppmerksomhet eliminerer ikke det. 


Og jeg ser du stadig kommer med bastante påstander - samtidig som du nå erkjenner at «Det er riktig at troende kan bli veldig påståelige», og samtidig som du forsøker å distansere deg fra det samme ved å si at du distanserer deg fra sterk tro. Slikt virker bare selvmotsigende, situasjonen tatt i betrakting.


 


Men din påståelighet erstatter ikke Bibelsk begrunnelse for hvorfor det er bibelsk dekning for å erstatte Guds navn med titler, Remiel.  

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
17.05.19 01:07
Keryx: Men du, i og med at du erfaringsmessig ikke klarer å komme på noe fra Bibelen som tilsier at det er greit å erstatte Guds navn med titler, kan vi enes om at det tydeligvis ikke er noen Bibelsk grunn for det?

Stråmann !

Jeg har sagt at det er ok for min del å ha en så tett relasjon med Gud at jeg kaller ham Far.

Det er ditt problem at du mener det ikke er noen Bibelsk grunn for å gjøre det.

Du vet den som holder seg nær til Ham - skal Han holde seg nær til også....

Så kan ikke se at det er noe U-bibelsk i å kalle Gud min Far, slik du hevder!

Jehova i det gamle Testamente var før inkarnasjonen i Jesus Kristus (Joh 1:18, 5:37, 6:46 Kol 1:15, 1 Tim 6:16, 1 Joh.4:12)

 "Jesus" er derfor nå navnet over alle navn (Peter 2:9,10).  

 

(Innlegget ble redigert 17.05.19 01:16)

Remiel
RemielInnlegg: 5633
17.05.19 01:15
Keryx: Begrunnelse for hvorfor Guds navn Jehova hører naturlig hjemme i vel så de hebraiske som de kristne kresne skrifter har jeg redegjort utførlig for tidligere i tråden. Din manglende oppmerksomhet eliminerer ikke det. Og jeg ser du stadig kommer med bastante påstander - samtidig som du nå erkjenner at «Det er riktig at troende kan bli veldig påståelige», og samtidig som du forsøker å distansere deg fra det samme ved å si at du distanserer deg fra sterk tro. Slikt virker bare selvmotsigende, situasjonen tatt i betrakting. Men din påståelighet erstatter ikke Bibelsk begrunnelse for hvorfor det er bibelsk dekning for å erstatte Guds navn med titler, Remiel.

Det finnes ikke noen tekstkritisk holdbar begrunnelse for "Jehova" i NT. Det er en ren forfalskning, og det vet du godt.

Mine "bastante " påstander, er slike som du kan lese i aksepterte vitenskapelige håndbøker, og hvor det ikke finnes vitenskapelig dissens. Det er de sikreste kunnskaper vi har som mennesker om vitenskapelige forhold.

Den "bibelske dekning" for å erstatte "JHVH" med "Herren" o.l.  er ganske god, men den kan bestrides. Den bibelske dekning for å forfalske NT med å sette inn "Jehova" i NT er helt fraværende.

(Innlegget ble redigert 17.05.19 01:16)

Doku
DokuInnlegg: 6780
17.05.19 09:49
Keryx: bibelsk dekning for å erstatte Guds navn med titler, Remiel.

Det er jo nettopp det NTs grunntekst bevitner, at bibelskribentene erstattet Guds navn med titler. Oftest brukt tittel er "Kyrion".

Her er en liste, fra Selskapet Vakttårnet, hvor de har satt inn "Jehova" i Det nye testamente (NT):

MATTEUS

1: 20+   Ky;  J3,4,7—14,16—18,22—24,28

1: 22    Ky;  J1—4,7—14,16—18,22—24,26,28

1: 24    Ky;  J1—4,7—14,16—18,22—24,28

2: 13    Ky;  J1—4,6—14,16—18,22—24,28

2: 15    Ky;  J1,3,4,6—14,16—18,22—24,28

2: 19    Ky;  J1—4,6—14,16—18,22—24,28

3: 3     Ky;  J1—4,7—14,16—18,20,22—24,26,28

4: 4     Th;  J1,3—14,17,18,20,22,23

4: 7     Ky;  J1—14,16—18,20,22—24,28

4: 10    Ky;  J1—14,16—18,20,22—24,28

5: 33   *Ky;  J1—4,7—14,16—18,22,23,28

21: 9    Ky;  J1—14,16—18,20—24,28

21: 42   Ky;  J1—4,7—14,16—18,20—24,28

22: 37   Ky;  J1—14,16—18,20—24,28

22: 44   Ky;  J1—14,16—18,20—24,28

23: 39   Ky;  J1,3—14,16—18,21—24,28

27: 10   Ky;  J1,3,4,7—14,16,17,22—24,28

28: 2    Ky;  J1—4,7—13,16—18,22—24,28

MARKUS

1: 3     Ky;  J7—14,16—18,22—24,28

5: 19   *Ky;  J7—10,17,18,22,28

11: 9    Ky;  J7,8,10—14,16—18,21—24,28

12: 11   Ky;  J7—14,16—18,21—24,28

12: 29   Ky;  J7—14,16—18,20—24,27,28

12: 29   Ky;  J7—14,16—18,20—24,28

12: 30   Ky;  J7—14,16—18,21—24,28

12: 36   Ky;  J7—14,16—18,21—24,28

13: 20   Ky;  J7,8,10,13,16—18,22—24,28

LUKAS

1: 6    *Ky;  J7—17,23,28

1: 9    *Ky;  J7—18,22,23,28

1: 11    Ky;  J7—13,16—18,22—24,28

1: 15    Ky;  J7,8,10—18,22,23,28

1: 16    Ky;  J7—18,22—24,28

1: 17    Ky;  J7—18,22—24,28

1: 25    Ky;  J7—18,22,23,28

1: 28   *Ky;  J5,7—18,22,23

1: 32    Ky;  J5—18,22—24,28

1: 38    Ky;  J5,7—18,22—24,28

1: 45    Ky;  J5—18,22—24,28

1: 46   *Ky;  J5—18,22,23,28

1: 58    Ky;  J5—18,22—24

1: 66    Ky;  J5—18,22—24,28

1: 68    Ky;  J5—18,22—24,28

1: 76    Ky;  J5—18,22—24,28

2: 9     Ky;  J5,7—13,16,17,22—24

2: 9     Ky;   J5,7,8,10—18,22—24,28

2: 15   *Ky;  J5,7,8,10—18,22,23,28

2: 22   *Ky;  J5—18,22,23,28

2: 23    Ky;  J5—18,22—24,28

2: 23   *Ky;  J5—18,22,23,28

2: 24    Ky;  J5—18,22—24,28

2: 26    Ky;  J5—18,22—24,28

2: 39    Ky;  J5—18,22—24,28

3: 4     Ky;  J7—15,17,18,22—24,28

4: 8     Ky;  J7—18,22—24,28

4: 12    Ky;  J7—18,22—24,28

4: 18    Ky;  J7—15,20,23,24

4: 19    Ky;  J7—18,20,22—24,28

5: 17    Ky;  J7—18,22—24,28

10: 27   Ky;  J5—18,21—24,28

13: 35   Ky;  J7—18,21—24,28

19: 38   Ky;  J7—18,21—24,28

20: 37   Ky;  J9,11—18,21—24,27,28

20: 42   Ky;  J7—18,21—24,28

JOHANNES

1: 23    Ky;  J5—14,16—19,22—24,28

6: 45    Th;  J7,8,10,14,17,19,20,22,23

12: 13   Ky;  J7—14,16—19,21—24,28

12: 38   Ky;  J12—14,16—18,22,23

12: 38   Ky;  J7—14,16—20,22—24,28

APOSTLENES GJERNINGER

1: 24    Ky;  J7,8,10,22,23

2: 20    Ky;  J7,8,10—18,20,22—24,28

2: 21    Ky;  J7,8,10—18,20,22—24,28

2: 25   *Ky;  J7,8,10—18,20,22,23,28

2: 34    Ky;  J7,8,10—18,21—24,28

2: 39    Ky;  J7,8,10,17,18,22—24

2: 47   *Ky;  J7,8,10

3: 19   *Ky;  J13—18,22,23,28

3: 22+   Ky;  J7,8,10—18,20,22—24,28

4: 26   *Ky;  J7,8,10—18,20,22,23,28

4: 29    Ky;  J7,8,10

5: 9     Ky;  J7,8,10,13,15—18,22—24

5: 19    Ky;  J7,8,10,13,15—18,22—24,28

7: 31    Ky;  J11—18,22—24,28

7: 33   *Ky;  J11—18,22,23,28

7: 49    Ky;  J11—18,20,22—24,28

7: 60    Ky;  J17,18,22,23

8: 22+  *Ky;  J18,22,23

8: 24+  *Ky;  J7,8,10,13,15—18,22,23

8: 25+  *Ky;  J7,8,10,17,18

8: 26    Ky;  J7,8,10,13,15—18,22—24,28

8: 39    Ky;  J13,15—18,22—24,28

9: 31   *Ky;  J7,8,10,13,15,16,18,22

10: 33+ *Ky;  J17,18,23

11: 21   Ky;  J7,8,10,13,15—18,22,23,28

12: 7    Ky;  J7,8,10,13,15—18,22—24,28

12: 11  *Ky;  J7,8,10,13,15,16,18,23,28

12: 17  *Ky;  J7,8,10,28

12: 23   Ky;  J7,8,10,13,15—18,22—24,28

12: 24+ *Ky;  J7,8,10,23

13: 2   *Ky;  J7,8,10,13,15—18,22,23

13: 10  *Ky;  J7,8,10,13,15—18,22,23,28

13: 11   Ky;  J7,8,10,15—18,22—24,28

13: 12  *Ky;  J7,8,10

13: 44+ *Th;  J17,22

13: 47  *Ky;  J7,8,10,22,23

13: 48+ *Th;  J7,8,10,13,15—17,22,23

13: 49  *Ky;  J7,8,10,13,15—18,22,23,28

14: 3   *Ky;  J7,8,10,15—18,23

14: 23  *Ky;  J7,8,10,13,15,16

15: 17  *Ky;  J11—18,22,23,28

15: 17   Ky;  J7,8,10—18,20,22—24,28

15: 35+ *Ky;  J17,18,22,23

15: 36+ *Ky;  J7,8,10,17,18,22,23

15: 40+ *Ky;  J17,18,22

16: 14  *Ky;  J7,8,10,17,18,23

16: 15+ *Ky;  J7,8,10

16: 32+ *Th;  J7,8,10,17,18,22,23,28

18: 21  *Th;  J17

18: 25  *Ky;  J7,8,10,13,15,16,24

19: 20+ *Ky;  J7,8,10,13,15—18,23

21: 14  *Ky;  J7,8,10,17,18,23

ROMERNE

4: 3    *Th;  J7,8,10,17,20,22

4: 8     Ky;  J7,8,10—18,20,22—25

9: 28    Ky;  J7,8,10,13,16,20,25

9: 29    Ky;  J7,8,10—18,20,22—24,28

10: 13   Ky;  J7,8,10,13—18,22—24,28

10: 16   Ky;  J7,8,10,13—18,23

11: 3    Ky;  J7,8,10—18,23,25

11: 34   Ky;  J7,8,10,13—18,20,22—25,28

12: 11  *Ky;  J7,8,10,13,16,18

12: 19   Ky;  J7,8,10—18,22—24

14: 4+  *Ky;  J18,23

14: 6    Ky;  J7,8,10,13,16,18,22,24

14: 6    Ky;  J7,8,10,13,16,18,22,24

14: 6    Ky;  J7,8,10,13,16,22,24

14: 8   *Ky;  J7,8,10,13—16,18

14: 8   *Ky;  J7,8,10,13—16,18

14: 8   *Ky;  J7,8,10,13—16,18

14: 11   Ky;  J7,8,10—18,22—25,28

15: 11  *Ky;  J7,8,10—18,20,22,23,25,28

1. KORINTER

1: 31    Ky;  J7,8,10—14,16—18,22—24,28

2: 16    Ky;  J13,14,16—18,22—24,28

3: 20    Ky;  J7,8,10—14,16—18,20,22—24,28

4: 4     Ky;  J7,8,10,17,18,23,24,28

4: 19   *Ky;  J7,8,10,22,23,28

7: 17+  *Ky;  J28

10: 9+  *Ky;  J18,22,23

10: 21   Ky;  J7,8,10,24

10: 21   Ky;  J7,8,10,24

10: 22  *Ky;  J7,8,10,14

10: 26  *Ky;  J7,8,10,11,13,14,16—18,20,22,23,28

11: 32  *Ky;  J13,16,18

14: 21   Ky;  J7,8,10—14,16—18,22—24,28

16: 7   *Ky;  J7,8,10,13,14,16—18,22,23

16: 10   Ky;  J7,8,10,13,14,16—18,24,28

2. KORINTER

3: 16    Ky;  J7,8,13,14,16,22,24,28

3: 17   *Ky;  J7,8,13,14,16,28

3: 17    Ky;  J7,8,13,14,16,22,24,28

3: 18    Ky;  J7,8,13,14,16,22,24,28

3: 18    Ky;  J7,8,13,14,16,22,24,28

6: 17    Ky;  J7,8,11—14,16—18,22—24,28

6: 18    Ky;  J7,8,11—14,16—18,22—24,28

8: 21+   Ky;  J7,8,24

10: 17   Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

10: 18  *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

GALATERNE

3: 6    *Th;  J7,8

EFESERNE

2: 21    Ky;  J7,8,13,16—18,22—24,28

5: 17+  *Ky;  J7,8

5: 19   *Ky;  J7,8,13,16,23,28

6: 4     Ky;  J7,8,22,24

6: 7    *Ky;  J7,8

6: 8     Ky;  J22,24

KOLOSSERNE

1: 10+  *Ky;  J7,8

3: 13+  *Ky;  J23

3: 16+  *Th;  J7,8,13,14,16,17

3: 22+  *Ky;  J18,22,28

3: 23   *Ky;  J7,8,17,18,22,23

3: 24    Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24

1. TESSALONIKER

1: 8+   *Ky;  J7,8,17,18,22,23

4: 6     Ky;  J7,8,17,18,22—24

4: 15    Ky;  J7,8,17,18,24

5: 2     Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24

2. TESSALONIKER

2: 2    *Ky;  J18,22,23

2: 13+   Ky;  J13,16,24

3: 1    *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23

2. TIMOTEUS

1: 18    Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24

2: 19    Ky;  J7,8,13,14,16—18,20,22—24,28

2: 19    Ky;  J18,22—24,28

4: 14   *Ky;  J7,8,13,16—18,22,23

HEBREERNE

2: 13   *Th;  J3,7,8,17,20,22

7: 21    Ky;  J3,7,8,11—18,20,22—24,28

8: 2    *Ky;  J7,8,13—16,18,22,23

8: 8     Ky;  J3,7,8,11—18,20,22—24,28

8: 9     Ky;  J3,7,8,11—18,20,22—24,28

8: 10    Ky;  J3,7,8,11—18,20,22,24,28

8: 11   *Ky;  J3,7,8,11—18,20,22,23,28

10: 16   Ky;  J3,7,8,11—18,22—24,28

10: 30   Ky;  J3,7,8,11—18,20,22—24,28

12: 5    Ky;  J7,8,11—18,20,22—24,28

12: 6    Ky;  J3,7,8,11—18,20,22—24,28

13: 6    Ky;  J3,7,8,11—18,20,22—24

JAKOB

1: 7   *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

1: 12+      J7,8,13,16,17

2: 23   *Th;  J14,17,20,22

2: 23   Th;  J17

3: 9+  *Ky;  J18,23,28

4: 10   Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

4: 15  *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

5: 4    Ky;  J7,8,11—14,16—18,22—24,28

5: 10   Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

5: 11   Ky;  J7,8,13,14,16,18,22—24,28

5: 11  *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

5: 14  *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22

5: 15  *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23

1. PETER

1: 25+  Ky;  J7,8,13,14,16—18,20,22,23

3: 12   Ky;  J7,8,11—14,16—18,20,22—24,28

3: 12   Ky;  J7,8,11—14,16—18,20,22,24,28

2. PETER

2: 9    Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

2: 11+  Ky;  J7,8,13,16—18,22—24

3: 8    Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

3: 9    Ky;  J7,8,13,16—18,22—24,28

3: 10   Ky;  J7,8,13,16—18,22—24,28

3: 12+ *Th;  J7,8,17

JUDAS

5+ Ky;  J7,8,11—14,16—18,22,23

9+ Ky;  J7,8,11—14,16—18,22—24,28

14 Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

ÅPENBARINGEN

1: 8    Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

4: 8    Ky;  J7,8,11—14,16—18,22,24,28

4: 11  *Ky;  J7,8,13,14,16,18,28

11: 17  Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

15: 3   Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

15: 4   Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

16: 7   Ky;  J13,14,16—18,22,23,28

18: 8+  Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

19: 6   Ky;  J7,8,13,14,16—18,22—24,28

21: 22 *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,23,28

22: 5   Ky;  J7,8,11—14,16—18,22—24,28

22: 6  *Ky;  J7,8,13,14,16—18,22,24,28

Nå kan du selv undersøke om du finner "Jehova", eller bare tetragrammet JHWH i den greske grunntekst:

Kingdom Interlinear

La oss se i Matt 1:20 fra Ny verden-oversettelsen (NV): "Men etter at han hadde tenkt over disse ting, se, da viste Jehovas engel seg for ham i en drøm ..."

"ταῦτα δὲ αὐτοῦ ἐνθυμηθέντος ἰδοὺ ἄγγελος κυρίου κατ’ ὄναρ ἐφάνη αὐτῷ λέγων· Ἰωσὴφ υἱὸς Δαυίδ, μὴ φοβηθῇς παραλαβεῖν Μαρίαν τὴν γυναῖκά σου· τὸ γὰρ ἐν αὐτῇ γεννηθὲν ἐκ πνεύματός ἐστιν ἁγίου".

https://www.jw.org/en/publications/bible/kingdom-interlinear-greek-translation/books/matthew/1/#v40001020

Hvis du åpner linken oppdager du at det står ikke "Jehova", men Kyrion = Herren. Om vi antar at Matteus skrev Matteus-evangeliet, så er det altså mest trolig at han erstattet Guds navn med en tittel. Denne praksis er brukt hele vegen igjennom Det nye testamente.

Mvh Doku

(Innlegget ble redigert 17.05.19 10:00)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
18.05.19 10:30
Doku: Det er jo nettopp det NTs grunntekst bevitner, at bibelskribentene erstattet Guds navn med titler. Oftest brukt tittel er "Kyrion".
Her er en liste, fra Selskapet Vakttårnet, hvor de har satt inn "Jehova" i Det nye testamente (NT):
MATTEUS
1: 20+ Ky; J3,4,7—14,16—18,22—24,28
1: 22 Ky; J1—4,7—14,16—18,22—24,26,28
1: 24 Ky; J1—4,7—14,16—18,22—24,28
2: 13 Ky; J1—4,6—14,16—18,22—24,28
2: 15 Ky; J1,3,4,6—14,16—18,22—24,28
2: 19 Ky; J1—4,6—14,16—18,22—24,28
3: 3 Ky; J1—4,7—14,16—18,20,22—24,26,28
4: 4 Th; J1,3—14,17,18,20,22,23
4: 7 Ky; J1—14,16—18,20,22—24,28
4: 10 Ky; J1—14,16—18,20,22—24,28
5: 33 *Ky; J1—4,7—14,16—18,22,23,28
21: 9 Ky; J1—14,16—18,20—24,28
21: 42 Ky; J1—4,7—14,16—18,20—24,28
22: 37 Ky; J1—14,16—18,20—24,28
22: 44 Ky; J1—14,16—18,20—24,28
23: 39 Ky; J1,3—14,16—18,21—24,28
27: 10 Ky; J1,3,4,7—14,16,17,22—24,28
28: 2 Ky; J1—4,7—13,16—18,22—24,28
MARKUS
1: 3 Ky; J7—14,16—18,22—24,28
5: 19 *Ky; J7—10,17,18,22,28
11: 9 Ky; J7,8,10—14,16—18,21—24,28
12: 11 Ky; J7—14,16—18,21—24,28
12: 29 Ky; J7—14,16—18,20—24,27,28
12: 29 Ky; J7—14,16—18,20—24,28
12: 30 Ky; J7—14,16—18,21—24,28
12: 36 Ky; J7—14,16—18,21—24,28
13: 20 Ky; J7,8,10,13,16—18,22—24,28
LUKAS
1: 6 *Ky; J7—17,23,28
1: 9 *Ky; J7—18,22,23,28
1: 11 Ky; J7—13,16—18,22—24,28
1: 15 Ky; J7,8,10—18,22,23,28
1: 16 Ky; J7—18,22—24,28
1: 17 Ky; J7—18,22—24,28
1: 25 Ky; J7—18,22,23,28
1: 28 *Ky; J5,7—18,22,23
1: 32 Ky; J5—18,22—24,28
1: 38 Ky; J5,7—18,22—24,28
1: 45 Ky; J5—18,22—24,28
1: 46 *Ky; J5—18,22,23,28
1: 58 Ky; J5—18,22—24
1: 66 Ky; J5—18,22—24,28
1: 68 Ky; J5—18,22—24,28
1: 76 Ky; J5—18,22—24,28
2: 9 Ky; J5,7—13,16,17,22—24
2: 9 Ky; J5,7,8,10—18,22—24,28
2: 15 *Ky; J5,7,8,10—18,22,23,28
2: 22 *Ky; J5—18,22,23,28
2: 23 Ky; J5—18,22—24,28
2: 23 *Ky; J5—18,22,23,28
2: 24 Ky; J5—18,22—24,28
2: 26 Ky; J5—18,22—24,28
2: 39 Ky; J5—18,22—24,28
3: 4 Ky; J7—15,17,18,22—24,28
4: 8 Ky; J7—18,22—24,28
4: 12 Ky; J7—18,22—24,28
4: 18 Ky; J7—15,20,23,24
4: 19 Ky; J7—18,20,22—24,28
5: 17 Ky; J7—18,22—24,28
10: 27 Ky; J5—18,21—24,28
13: 35 Ky; J7—18,21—24,28
19: 38 Ky; J7—18,21—24,28
20: 37 Ky; J9,11—18,21—24,27,28
20: 42 Ky; J7—18,21—24,28
JOHANNES
1: 23 Ky; J5—14,16—19,22—24,28
6: 45 Th; J7,8,10,14,17,19,20,22,23
12: 13 Ky; J7—14,16—19,21—24,28
12: 38 Ky; J12—14,16—18,22,23
12: 38 Ky; J7—14,16—20,22—24,28
APOSTLENES GJERNINGER
1: 24 Ky; J7,8,10,22,23
2: 20 Ky; J7,8,10—18,20,22—24,28
2: 21 Ky; J7,8,10—18,20,22—24,28
2: 25 *Ky; J7,8,10—18,20,22,23,28
2: 34 Ky; J7,8,10—18,21—24,28
2: 39 Ky; J7,8,10,17,18,22—24
2: 47 *Ky; J7,8,10
3: 19 *Ky; J13—18,22,23,28
3: 22+ Ky; J7,8,10—18,20,22—24,28
4: 26 *Ky; J7,8,10—18,20,22,23,28
4: 29 Ky; J7,8,10
5: 9 Ky; J7,8,10,13,15—18,22—24
5: 19 Ky; J7,8,10,13,15—18,22—24,28
7: 31 Ky; J11—18,22—24,28
7: 33 *Ky; J11—18,22,23,28
7: 49 Ky; J11—18,20,22—24,28
7: 60 Ky; J17,18,22,23
8: 22+ *Ky; J18,22,23
8: 24+ *Ky; J7,8,10,13,15—18,22,23
8: 25+ *Ky; J7,8,10,17,18
8: 26 Ky; J7,8,10,13,15—18,22—24,28
8: 39 Ky; J13,15—18,22—24,28
9: 31 *Ky; J7,8,10,13,15,16,18,22
10: 33+ *Ky; J17,18,23
11: 21 Ky; J7,8,10,13,15—18,22,23,28
12: 7 Ky; J7,8,10,13,15—18,22—24,28
12: 11 *Ky; J7,8,10,13,15,16,18,23,28
12: 17 *Ky; J7,8,10,28
12: 23 Ky; J7,8,10,13,15—18,22—24,28
12: 24+ *Ky; J7,8,10,23
13: 2 *Ky; J7,8,10,13,15—18,22,23
13: 10 *Ky; J7,8,10,13,15—18,22,23,28
13: 11 Ky; J7,8,10,15—18,22—24,28
13: 12 *Ky; J7,8,10
13: 44+ *Th; J17,22
13: 47 *Ky; J7,8,10,22,23
13: 48+ *Th; J7,8,10,13,15—17,22,23
13: 49 *Ky; J7,8,10,13,15—18,22,23,28
14: 3 *Ky; J7,8,10,15—18,23
14: 23 *Ky; J7,8,10,13,15,16
15: 17 *Ky; J11—18,22,23,28
15: 17 Ky; J7,8,10—18,20,22—24,28
15: 35+ *Ky; J17,18,22,23
15: 36+ *Ky; J7,8,10,17,18,22,23
15: 40+ *Ky; J17,18,22
16: 14 *Ky; J7,8,10,17,18,23
16: 15+ *Ky; J7,8,10
16: 32+ *Th; J7,8,10,17,18,22,23,28
18: 21 *Th; J17
18: 25 *Ky; J7,8,10,13,15,16,24
19: 20+ *Ky; J7,8,10,13,15—18,23
21: 14 *Ky; J7,8,10,17,18,23
ROMERNE
4: 3 *Th; J7,8,10,17,20,22
4: 8 Ky; J7,8,10—18,20,22—25
9: 28 Ky; J7,8,10,13,16,20,25
9: 29 Ky; J7,8,10—18,20,22—24,28
10: 13 Ky; J7,8,10,13—18,22—24,28
10: 16 Ky; J7,8,10,13—18,23
11: 3 Ky; J7,8,10—18,23,25
11: 34 Ky; J7,8,10,13—18,20,22—25,28
12: 11 *Ky; J7,8,10,13,16,18
12: 19 Ky; J7,8,10—18,22—24
14: 4+ *Ky; J18,23
14: 6 Ky; J7,8,10,13,16,18,22,24
14: 6 Ky; J7,8,10,13,16,18,22,24
14: 6 Ky; J7,8,10,13,16,22,24
14: 8 *Ky; J7,8,10,13—16,18
14: 8 *Ky; J7,8,10,13—16,18
14: 8 *Ky; J7,8,10,13—16,18
14: 11 Ky; J7,8,10—18,22—25,28
15: 11 *Ky; J7,8,10—18,20,22,23,25,28
1. KORINTER
1: 31 Ky; J7,8,10—14,16—18,22—24,28
2: 16 Ky; J13,14,16—18,22—24,28
3: 20 Ky; J7,8,10—14,16—18,20,22—24,28
4: 4 Ky; J7,8,10,17,18,23,24,28
4: 19 *Ky; J7,8,10,22,23,28
7: 17+ *Ky; J28
10: 9+ *Ky; J18,22,23
10: 21 Ky; J7,8,10,24
10: 21 Ky; J7,8,10,24
10: 22 *Ky; J7,8,10,14
10: 26 *Ky; J7,8,10,11,13,14,16—18,20,22,23,28
11: 32 *Ky; J13,16,18
14: 21 Ky; J7,8,10—14,16—18,22—24,28
16: 7 *Ky; J7,8,10,13,14,16—18,22,23
16: 10 Ky; J7,8,10,13,14,16—18,24,28
2. KORINTER
3: 16 Ky; J7,8,13,14,16,22,24,28
3: 17 *Ky; J7,8,13,14,16,28
3: 17 Ky; J7,8,13,14,16,22,24,28
3: 18 Ky; J7,8,13,14,16,22,24,28
3: 18 Ky; J7,8,13,14,16,22,24,28
6: 17 Ky; J7,8,11—14,16—18,22—24,28
6: 18 Ky; J7,8,11—14,16—18,22—24,28
8: 21+ Ky; J7,8,24
10: 17 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
10: 18 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
GALATERNE
3: 6 *Th; J7,8
EFESERNE
2: 21 Ky; J7,8,13,16—18,22—24,28
5: 17+ *Ky; J7,8
5: 19 *Ky; J7,8,13,16,23,28
6: 4 Ky; J7,8,22,24
6: 7 *Ky; J7,8
6: 8 Ky; J22,24
KOLOSSERNE
1: 10+ *Ky; J7,8
3: 13+ *Ky; J23
3: 16+ *Th; J7,8,13,14,16,17
3: 22+ *Ky; J18,22,28
3: 23 *Ky; J7,8,17,18,22,23
3: 24 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24
1. TESSALONIKER
1: 8+ *Ky; J7,8,17,18,22,23
4: 6 Ky; J7,8,17,18,22—24
4: 15 Ky; J7,8,17,18,24
5: 2 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24
2. TESSALONIKER
2: 2 *Ky; J18,22,23
2: 13+ Ky; J13,16,24
3: 1 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23
2. TIMOTEUS
1: 18 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24
2: 19 Ky; J7,8,13,14,16—18,20,22—24,28
2: 19 Ky; J18,22—24,28
4: 14 *Ky; J7,8,13,16—18,22,23
HEBREERNE
2: 13 *Th; J3,7,8,17,20,22
7: 21 Ky; J3,7,8,11—18,20,22—24,28
8: 2 *Ky; J7,8,13—16,18,22,23
8: 8 Ky; J3,7,8,11—18,20,22—24,28
8: 9 Ky; J3,7,8,11—18,20,22—24,28
8: 10 Ky; J3,7,8,11—18,20,22,24,28
8: 11 *Ky; J3,7,8,11—18,20,22,23,28
10: 16 Ky; J3,7,8,11—18,22—24,28
10: 30 Ky; J3,7,8,11—18,20,22—24,28
12: 5 Ky; J7,8,11—18,20,22—24,28
12: 6 Ky; J3,7,8,11—18,20,22—24,28
13: 6 Ky; J3,7,8,11—18,20,22—24
JAKOB
1: 7 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
1: 12+ J7,8,13,16,17
2: 23 *Th; J14,17,20,22
2: 23 Th; J17
3: 9+ *Ky; J18,23,28
4: 10 Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
4: 15 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
5: 4 Ky; J7,8,11—14,16—18,22—24,28
5: 10 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
5: 11 Ky; J7,8,13,14,16,18,22—24,28
5: 11 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
5: 14 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22
5: 15 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23
1. PETER
1: 25+ Ky; J7,8,13,14,16—18,20,22,23
3: 12 Ky; J7,8,11—14,16—18,20,22—24,28
3: 12 Ky; J7,8,11—14,16—18,20,22,24,28
2. PETER
2: 9 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
2: 11+ Ky; J7,8,13,16—18,22—24
3: 8 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
3: 9 Ky; J7,8,13,16—18,22—24,28
3: 10 Ky; J7,8,13,16—18,22—24,28
3: 12+ *Th; J7,8,17
JUDAS
5+ Ky; J7,8,11—14,16—18,22,23
9+ Ky; J7,8,11—14,16—18,22—24,28
14 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
ÅPENBARINGEN
1: 8 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
4: 8 Ky; J7,8,11—14,16—18,22,24,28
4: 11 *Ky; J7,8,13,14,16,18,28
11: 17 Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
15: 3 Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
15: 4 Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
16: 7 Ky; J13,14,16—18,22,23,28
18: 8+ Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
19: 6 Ky; J7,8,13,14,16—18,22—24,28
21: 22 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22,23,28
22: 5 Ky; J7,8,11—14,16—18,22—24,28
22: 6 *Ky; J7,8,13,14,16—18,22,24,28
Nå kan du selv undersøke om du finner "Jehova", eller bare tetragrammet JHWH i den greske grunntekst:
Kingdom Interlinear
La oss se i Matt 1:20 fra Ny verden-oversettelsen (NV): "Men etter at han hadde tenkt over disse ting, se, da viste Jehovas engel seg for ham i en drøm ..."
"ταῦτα δὲ αὐτοῦ ἐνθυμηθέντος ἰδοὺ ἄγγελος κυρίου κατ’ ὄναρ ἐφάνη αὐτῷ λέγων· Ἰωσὴφ υἱὸς Δαυίδ, μὴ φοβηθῇς παραλαβεῖν Μαρίαν τὴν γυναῖκά σου· τὸ γὰρ ἐν αὐτῇ γεννηθὲν ἐκ πνεύματός ἐστιν ἁγίου".
https://www.jw.org/en/publications/bible/kingdom-interlinear-greek-translation/books/matthew/1/#v40001020
Hvis du åpner linken oppdager du at det står ikke "Jehova", men Kyrion = Herren. Om vi antar at Matteus skrev Matteus-evangeliet, så er det altså mest trolig at han erstattet Guds navn med en tittel. Denne praksis er brukt hele vegen igjennom Det nye testamente.
Mvh Doku

Flott Doku - det er nettopp dette Keryx etterspør om hva Bibelen viser ;)

Tenker han blir strålende fornøyd nå ettersom Bibelen og ikke Vakttårnet er hans rettesnor i følge ham selv.

 

Takk skal du ha!

(Innlegget ble redigert 18.05.19 10:35)

Doku
DokuInnlegg: 6780
18.05.19 11:13
positivogblid: Flott Doku - det er nettopp dette Keryx etterspør om hva Bibelen viser ;) Tenker han blir strålende fornøyd nå ettersom Bibelen og ikke Vakttårnet er hans rettesnor i følge ham selv.   Takk skal du ha!

Du vet at han ser på meg som en "frafallen", og drømmer ikke en gang om at kanskje Selskapet Vakttårnet, som forfalsker Bibelen, er frafallen kristendom.

Jeg er ganske sikker på at mange Jehovas vitner er oppriktige, når de gjentar Vakttårnets lære omtrent ord for ord. Og de forstår ikke, og skjønner at de er utsatt for intens propaganda, når de møtes 2 ganger i uken og går igjennom Vakttårnets ensrettede fremstilling av Bibelens tolkning, kristenhetens historie, og hvor demoniske de er som forlater Selskapet Vakttårnets idéer, som de benevner som "frafalne". De er offer for følgende propaganda: 

"Vær på vakt mot den giftige maten på demonenes bord

Maten på demonenes bord er giftig. Tenk for eksempel på den maten som blir delt ut av den onde slaveklassen og de frafalne. Den gir ikke noe næring og bygger ikke opp; den er ikke sunn. Det kan den ikke være, for de frafalne har sluttet å spise ved Jehovas bord. Det de eventuelt hadde framelsket av den nye personlighet, er derfor borte igjen. Det som driver dem, er ikke den hellige ånd, men intens bitterhet. Det er bare én ting de er opptatt av, og det er å slå sine tidligere medslaver, slik Jesus forutsa. - Matteus 24: 48,49." Vakttårnet, 1. juli 1994, s.11.

"Ja, de frafalne utgir litteratur som tyr til forvrengninger, halve sannheter og direkte usannheter. De stiller seg til og med opp utenfor Jehovas vitners stevner i et forsøk på å få de uforsiktige med seg. Det vil være farlig å la nysgjerrigheten få oss til å lese deres skrifter eller å lytte til deres krenkende tale. Vi mener kanskje at dette ikke er risikabelt for oss personlig, men faren er der likevel. Hvorfor? Blant annet fordi noe av de frafalnes litteratur kommer med usannheter "ved glatt tale" og "falske ord". (Romerne 16: 17, 18; 2. Peter 2: 3) Er det ikke det en kan vente av demonenes bord? Og selv om de frafalne også skulle komme med enkelte fakta, er disse som regel revet ut av sin sammenheng for at andre skal bli trukket bort fra Jehovas bord. Alle de frafalnes skrifter kritiserer og river ned. Det er ikke noen av dem som bygger opp." Vakttårnet, 1. juli 1994, s.12.

"Hva slags frukter frambringer så de frafalne og deres publikasjoner? Det er fire ting som kjennetegner deres propaganda. (1) Kløkt... (2) Hovmodig intelligens... (3) Mangel på kjærlighet... (4) Forskjellige former for uærlighet. Dette er selve ingrediensene i den maten som er å finne på demonenes bord. All denne maten er tilrettelagt med tanke på at den skal undergrave Jehovas folks tro." Vakttårnet, 1. juli 1994, s.12.

"Hvorfor skulle vi som lojale tjenere for Jehova noen sinne ønske å kikke på propagandaen fra disse som forkaster Jehovas bord, og som verbalt slår dem som hjelper oss til å tilegne oss "sunne ord"?" Vakttårnet, 1. juli 1994, s.12,13.

"La oss aldri vie det de frafalne sier eller gjør, oppmerksomhet" Vakttårnet, 1. juli 1994, s.13.

"De som har fortsatt å spise ved Satans åndelige bord, demonenes bord, vil bli tvunget til å være med på et bokstavelig måltid, ikke som gjester, men som hovedrett! De vil bli tilintetgjort." Vakttårnet, 1. juli 1994, s.13.

Om de tror på dette, og følger dette, er de beskyttet mot alternative opplysninger, og dermed bare fortsetter å være offer for systematisk feilinformasjon, som Selskapet Vakttårnet bedriver i stor stil. Dette ser vi et godt eksempel på her i diskusjonen om Guds navn. De tror at Det nye testamentes originale skrifter (som ikke er funnet ennå) har Guds navn, men at "Kristenhetens" avskrivere og oversettere fjernet Navnet omkring på 200-tallet e.Kr. Noe det ikke finnes bevis for!

Mvh Doku

(Innlegget ble redigert 18.05.19 11:16)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
18.05.19 12:40
Doku: Jeg er ganske sikker på at mange Jehovas vitner er oppriktige, når de gjentar Vakttårnets lære omtrent ord for ord.

Jeg tviler i grunnen ikke heller på det, dette skjer over tid med alle som er med i en sekt av en eller annen form, sier religionsforskere og psykologer.

Det er derfor det er så vanskelig for familier, venner og slektninger når noen av deres nærmeste går inn i slike miljøer.

Sann vanlig kristendom om man kan si det slik? holder i massevis og burde kan føre mye positivt med seg etter min mening.

Fanatisme og strenge autoritære sektmiljøer er sjelden bra.

Uten at jeg skal skjære alle under en kam....

For mange kristne menigheter og små trossamfunn kan ha mye bra, selv om de kanskje skiller seg litt ut i forhold til flertallet av kristne.

 

 

 

 

 

(Innlegget ble redigert 18.05.19 12:50)

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
19.05.19 11:58
positivogblid: nettopp dette Keryx etterspør

Det jeg etterspør kommer fre allerede i første innlegg her i tråden. Der spør jeg om noen her kan legalisere ut fra Bibelen det kristenheten praktiserer, å erstatte Guds navn med titler. Har du lagt merke til at noen her har kunnet gjøre det? Ikke jeg heller. 

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
19.05.19 12:07
Remiel: Det finnes ikke noen tekstkritisk holdbar begrunnelse for "Jehova" i NT. Det er en ren forfalskning, og det vet du godt. Mine "bastante " påstander, er slike som du kan lese i aksepterte vitenskapelige håndbøker, og hvor det ikke finnes vitenskapelig dissens. Det er de sikreste kunnskaper vi har som mennesker om vitenskapelige forhold. Den "bibelske dekning" for å erstatte "JHVH" med "Herren" o.l.  er ganske god, men den kan bestrides. Den bibelske dekning for å forfalske NT med å sette inn "Jehova" i NT er helt fraværende.

Hvorfor du sier at jeg vet det godt, på bakgrunn av at jeg har vist til det motsatte, fremstår som nokså uklart. Men ikke mer uklart enn at du åpenbart velger å se bort fra det , så dermed er det klart nok likevel. Ignorering er muligvis også en form for dokumentasjon, i enkeltes øyne? Men ikke i mine. 


Og jeg ser du synser videre i vilden sky, nå sist med «Den "bibelske dekning" for å erstatte "JHVH" med "Herren" o.l.  er ganske god» - som sedvanlig uten noen form for dokumentasjon for synsingen din. Det er i seg selv opplysende at du kommer med bastande påstander samtidig som du ikke dokumenterer dem, for da kommer det godt frem at du kommer med bastante, udokumenterte påstander. 


 

Keryx
KeryxInnlegg: 1966
19.05.19 12:13
positivogblid: Stråmann ! Jeg har sagt at det er ok for min del å ha en så tett relasjon med Gud at jeg kaller ham Far. Det er ditt problem at du mener det ikke er noen Bibelsk grunn for å gjøre det. Du vet den som holder seg nær til Ham - skal Han holde seg nær til også.... Så kan ikke se at det er noe U-bibelsk i å kalle Gud min Far, slik du hevder! Jehova i det gamle Testamente var før inkarnasjonen i Jesus Kristus (Joh 1:18, 5:37, 6:46 Kol 1:15, 1 Tim 6:16, 1 Joh.4:12)  "Jesus" er derfor nå navnet over alle navn (Peter 2:9,10).

Nei., det er ingen «stråmann» å påpeke at du erfaringsmessig ikke klarer å komme på noe fra Bibelen som tilsier at det er greit å erstatte Guds navn med titler.  For du har jo ikke gjort det. 

Og ut fra at du erfaringsmessig ikke klarer å gjøre det spør jeg deg om du og jeg kan enes om at det tydeligvis ikke er noen Bibelsk grunn for å erstatte Guds navn med titler. 

Siden du nå steiler på at konklusjonen på at dette ikke kan påvises ut fra Bibelen, logisk sett må være at det dette ikke kan påvises ut fra Bibelen, hva er årsaken til at du insisterer på at noe ingen kan påvise ut fra Bibelen logisk sett må konstateres å være Bibelsk? 

(Innlegget ble redigert 19.05.19 12:14)

Doku
DokuInnlegg: 6780
19.05.19 12:19
Keryx: Det jeg etterspør kommer fre allerede i første innlegg her i tråden. Der spør jeg om noen her kan legalisere ut fra Bibelen det kristenheten praktiserer, å erstatte Guds navn med titler. Har du lagt merke til at noen her har kunnet gjøre det? Ikke jeg heller.

Det har du fått svar på opp til flere ganger, noe alle kan se i denne tråden.

Å erstatte Guds navn med en tittel skjedde allerede da jødiske lærde begynte å oversette Det gamle testamente (GT) fra hebraisk til gresk. Dette oversettelsesarbeide begynte omkring i 280 f.Kr.. Oversettelsen heter Septuaginta, forkortet til LXX. Guds navn ble ikke oversatt til gresk, men ble stående bare med fire hebraiske tegn. Dette markerte at ved høytlesning skulle oppleseren unngå å uttale Navner men erstatte navnet med det greske "Kyrion", som er en tittel og betyr Herren.

Denne greske oversettelsen var i bruk på Jesu og de første kristnes tid. Og den ble mest benyttet da de kristne skrev Det nye testamente (NT), når de siterte fra GT. Det er sannsynlig også derfor NT ikke har Guds navn noen steder. Og de erstattet også Navnet med titler, enten Kyrion, Theos eller lignende erstatninger. Denne erstatningen finner vi ingen kritikk av i NT, hvorfor ikke, dersom dette var kritikkverdig?

Men jeg vil gjerne stille deg ennå et par spørsmål, selv om jeg tviler på at du vil svare, men jeg prøver: Hvorfor lot oversetterne til LXX Guds Navn bare stå med sine fire hebraiske konsonanter (JHWH). Hvorfor oversatte de ikke Guds navn, slik de gjorde med alle andre hebraiske egennavn i GT, som jo også var skrevet med konsonanter, som Jeremias, Moses, Abraham osv.?

Mvh Doku

(Innlegget ble redigert 19.05.19 12:27)

Jenji
JenjiInnlegg: 5322
19.05.19 13:09
positivogblid: Så du mener det er helt hårreisende å kalle Gud for "Vår Far" eller  " Vår himmelske Far" osv... ??? Hvorfor mener du at vi ikke kan se på Ham som vår Far eller ha en så tett relasjon og tillit til Ham??

Vakttårnets medlemmer får ikke kalle Gud sin Far. Det er bare de 144,000 som er Guds barn, hevder VT. Bare de som er født på ny kan kalle Gud sin Far.

Den store skare må bruke navnet Jehova.

De har ingen ting i himmelen å gjøre og de har heller ikke Guds Ånd.

Dette kunne denne Keryx fortalt deg, de deler ikke ut himmelsk liv til Tom, Dick og Harry.

(Innlegget ble redigert 19.05.19 13:10)

Remiel
RemielInnlegg: 5633
19.05.19 13:11
Keryx: Hvorfor du sier at jeg vet det godt, på bakgrunn av at jeg har vist til det motsatte, fremstår som nokså uklart. Men ikke mer uklart enn at du åpenbart velger å se bort fra det , så dermed er det klart nok likevel. Ignorering er muligvis også en form for dokumentasjon, i enkeltes øyne? Men ikke i mine. Og jeg ser du synser videre i vilden sky, nå sist med «Den "bibelske dekning" for å erstatte "JHVH" med "Herren" o.l. er ganske god» - som sedvanlig uten noen form for dokumentasjon for synsingen din. Det er i seg selv opplysende at du kommer med bastande påstander samtidig som du ikke dokumenterer dem, for da kommer det godt frem at du kommer med bastante, udokumenterte påstander.

Hver gang du er satt til veggs, kommer du med disse utsagnene om at din opponent ikke svarer på spørsmål, kommer med udoumenterte påstander osv.

Når det gjelder JHVH i det nye testamentet, så er det slik at verdens praktisk talt samlede tekstkritiske ekspertise mener at noe slikt ikke fantes i autografene. JV har en konspirasjonsteori som går ut på at en organisert og satanisk kirke byttet det ut i alle kopier en gang i det annet århundre, slik at alle fragmenter fra 200-tallet og videre ikke inneholder det. Det kan vitenskapelig motbevises med meget høy sannsynlighet.

Når det gjelder belegget for å erstatte JHVH med Kyrios/Theos, så skjedde det helt åpent og uten å prøve å skjule det, fordi jøder og kristne tenkte seg at begrepene var synonyme.

(Innlegget ble redigert 19.05.19 13:12)

positivogblid
positivogblidInnlegg: 1110
19.05.19 16:14
Jenji: Vakttårnets medlemmer får ikke kalle Gud sin Far. Det er bare de 144,000 som er Guds barn, hevder VT. Bare de som er født på ny kan kalle Gud sin Far.
Den store skare må bruke navnet Jehova.
De har ingen ting i himmelen å gjøre og de har heller ikke Guds Ånd.
Dette kunne denne Keryx fortalt deg, de deler ikke ut himmelsk liv til Tom, Dick og Harry.

Man skal ikke høre på Jehovas vitner, de bare er ute etter å så tvil om frelsens vei i Bibelen.

Det er svært uhyggelig lesning, det de kommer med.

Bibelen gir ikke noen grunnlag for å så tvil om nådens evangelium / de gode nyheter.

Tetragrammet er bare noe de bruker for å legge hindreløype for dem som tar sin tilflukt til Jesus som sin Herre og frelser.

Dette har jeg skrevet til dere for at dere skal vite at dere har evig liv, dere som tror på Guds sønns navn. (1.Johannesbrev 5,10-13)

Klarere kan det ikke sies, dermed er usikkerhet og uro feid på dør.

Hvor mye det trøster og styrker å vite det!

Vissheten kommer når Jesus flytter inn.

Den som tror på Guds sønn har vitnesbyrdet i seg selv. Den som ikke tror Gud, har gjort Ham til en løgner, fordi han ikke har trodd det vitnesbyrd Gud Har vitnet om sin Sønn (1 Johannesbrev 5,10)

Og dette er vitnesbyrdet at Gud har gitt oss evig liv, og dette liv i er i Hans Sønn (1.Joh.5,11)

Alle dem som tok i mot Ham, gav Han retten til å bli Guds barn....(Johannes evangelium 1,12)

Frelsen handler aldeles ikke om 144000 - frelsens vei og dør er åpen for alle.

Han tilbyr oss å bli fridd ut fra fiendens gjerninger. Man kan virkelig fryde seg i det.

Han er den som fridde oss ut av mørkets makt og satte oss over i sin elskede Sønn Rike. I Ham har vi forløsningen, syndenes forlatelse. (Kolosserbrevet 1,13-14)

Evangeliet er virkelig gode nyheter for alle mennesker.

Jesus frelser fullkomment, Gud var ikke fornøyd med noe dårligere og overlot derfor ikke frelsen til oss - alt er av Nåde og Guds gave.

Med ett offer har Han for alltid gjort dem som helliges fullkomne. (Hebreerbrevet 10,14)

 

 

(Innlegget ble redigert 19.05.19 16:33)

Doku
DokuInnlegg: 6780
19.05.19 17:55
Jenji: Vakttårnets medlemmer får ikke kalle Gud sin Far. Det er bare de 144,000 som er Guds barn, hevder VT.

Det har jeg aldri lest i Vakttårnets litteratur, at kun deres 144.000 får lov til å kalle Gud for Far.

I Vakttårnet 2012, 1. juli, side 19 - 22, er det en artikkel som heter "Når dere ber, så si: ’Far’." Og henviser til Luk 11:2. Det sies ikke noe i hele artikkelen om at det er kun deres 144.000 som får lov å bruke betegnelsen "Far". Kanskje du bør undersøke dette grundigere? Her er artikkelen: "Når dere ber, så si: ’Far’."

Du har rett i at det er kun deres 144.000 som er "født på ny", og kan kalle seg Guds "barn". Deres "store skare" får ikke evig liv ved tro på Kristus alene, men kun indirekte ved å samarbeide med de 144.000 som har et himmelsk håp.

Mvh Doku

(Innlegget ble redigert 19.05.19 18:19)

Klikk for å gå tilbake til toppen

Siste innlegg